Venera i Pluton (ljepotica i zvijer) [Arhiva] - Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners

PDA

View Full Version : Venera i Pluton (ljepotica i zvijer)


Strane : [1] 2 3

lullybully
27-04-2010, 18:08
Ova tema je zamišljena kao posebna tema vezana uz Pluton i Veneru u sinastriji, sve nedoumice, iskustva različitih aspekata, poredbe s natalnim kartama (itd.), stoga lijepo molim moderatore da temu ne prebacuju ili spajaju s kakvom drugom

Zahvaljujem

Hm, mogla bih reći kako me u zadnje vrijeme jako intrigiraju sinastrijski spojevi Plutona s osobnim planetama (posebice Venerom) u sinastriji.

Naime, mnogi će se složiti kako je Pluton viša oktava Marsa. Trans, generacijska planeta sporog hoda. Međutim, u slučaju kada je naglašen ili značajan bilo u natalu, bilo u sinastriji, ne može proći nezapaženo.

Mnogi astrolozi tvrde kako spojevi Plutona i Venere mogu donijeti dublju i jaču strast od one prikazane spojem klasičnog Marsa i Venere, međutim, ono što se još jače veže uz spojeve koji uključuju Pluton jest – borba dominacije, sado-mazohističke igrice u kojima Pluton uvijek ima ulogu sadiste, dok, u slučajevima spoja s Venerom, Venera je ta koja trpi. Pa opet, neki kažu kako pravila igre teku ovako: dok je Venera „nedostupna“, nezainteresirana, Pluton je uhodi, trči za njom, opsjeda je i želi posjedovati, kada se Venera prepusti, kada padne u naručje Plutona, interes mu se naglo hladi i Venera postaje ta koja trči, koja opsjeda, koja pati za Plutonom, sve dok, jednog dana, totalno izmoždena, ne odluči otići, tada se uloge ponovo mijenjaju.

Da ne dužim, mogli bismo sada tu napisati čitavu priču na temelju spoja Venere i Plutona, no ono što mene konkretno zanima jesu vaša iskustva! Evo, neovisno o znanju, godinama iskustva, prisjetite se svojih fatalnih veza, potražite spojeve s Plutonom i pokušajte kroz svoj natal objasniti i svojim iskustvom pripomoći ostalima na ovom forumu da bolje razumiju spojeve s „fatalnim“ Plutonom.

Ako mogu poći od sebe, moram priznati da sam, u svom kratkom životu, imala par primjera plutonovskih spojeva.

1) Spoj koji je imao izuzetno fatalno djelovanje na mene, u trenucima tranzitiranja Plutona kroz moje 8.polje donio mi je odnos u kojem je Pluton partnera radio trigon na moje Sunce. Zašto sam ga jako osjećala?Zato jer je vladar mog 5.polja, moje sunce u 10.polju u kvadratu s mojim Plutonom na DSC u škorpionu. Stoga kada je tranz. Pluton prilazio mom Marsu (suvladaru natalnog Plutona na DSC) u 8. polju, u moj život uletjela je osoba od koje sam se oporavljala dosta dugo i svojim Plutonom na moje Sunce upravo aktivirala moj fatalni natalni kvadrat Sunca i Plutona. Kroz taj odnos na vrlo težak način naučila sam što šta o sebi i vezama, te se tranformirala poput feniksa pod krilaticom one "što te ne ubije, ojača te"

2) Slijedeća 2 spoja bila su vrlo interesantna iz razloga što sam ja bila sadistički Pluton. Ta 2 spoja nisu imala predznak ljubavne veze, ali su sa sobom nosila mnogo neispucane strasti i pomalo prljave privlačnosti, želje za čistim, životinjskim upražnjenjem strasti koja bi povremeno buknula s moje strane. Riječ je bila o konjunkciji (egzaktnoj u oba slučaja) mog Plutona i njihove Venere. (oba tipa bili su izraziti Plutonci). Nisam ponosna na sebe, no u tim odnosima shvatila sam što znači biti Pluton. Izrazita agresivnost, želja za apsolutnom kontrolom, iskorištavanjem i dominacijom nad Venerom. Sve je bilo u redu, dok su te dvije Venere plesale kako je moj Pluton naređivao, pače, kada bi, u početku, prije nego su prokužile moju igru, doslovno izgarale za mene, pošto ih je moj Pluton totalno zaslijepio, bile su mi pomalo i dosadne i uzimala sam ih zdravo za gotovo,no kada bih osjetila natruhe odvajanja ili „neposlušnosti“ automatski bih aktivirala nekakvu čudnu ljubomoru, želju za posjedovanjem i dominacijom. Testiranje „vjernosti“ na vrlo sadističke načine, ali bilo je, kao što rekoh i mnogo, mnogo neispucane, gotovo životinjske strasti i seksualne privlačnosti s obje strane, međutim, kada sam postala svjesna što radim, a teško sam to kontrolirala, jednom velikom svađom sam raskinula sve odnose. Mislim da je tako bolje i za te Venere i za mog ludog Plutona.

http://www.pollsb.com/photos/o/116718-9_1_2_weeks.jpg
(venero pokori se!:D )

S druge strane, u međuvremenu sam malo prokopala internet i pronašla interesantna iskustva vezana uz aspkete Venere i Plutona, pa evo prenosim vam neka od:

O Veneri 90 Pluton:

Alexandra s astro-art.net foruma
Meni je Venera na 27 Strelca, pa svi oni kojima je Pluton na kraju Device i samom pocetku Vage ( a to su svi od 1967 - 1973) imaju 90° prema mojoj Veneri.

U SVIM slucajevima (kada su veze u pitanju, a imala sam primere sa "67, '69, '71, '72) nacin susreta je bio ono sto bi moja mama rekla "cista sudbina"! Prosto neverovatno da se tako sa nekim tek upoznas, kao da je neko namestio, kao da su se energije vukle, mamile i privlacile... i moralo je!

Odnos nijednom nije bio odbojan, mozda pre "osecala sam da moze da bude jako, pa mi je doslo da pobegnem!" ... ali sam ostala. I to je toliko jako, posebno kada su Merkuri uporedni dobri, kada ima dobre komunikacije (ili ME-VE odnos), jer sve izlazi kroz reci, dodire, gomilu pisama imam od svakog... a i oni od mene, bogami! I sve je u fazonu "only you"...

Medjutim, sta nije valjalo... sto ne moze da traje. Ko je prekidao - ja. (Venera)... Slucaj '69. naime jos uvek traje...


O spoju Plutona i Venere:

Supernova s madeinmontenegro.com foruma
Pluton je taj koji aktivira svu, da kažem prljavštinu, od animalnih strasti do izljeva ljubomore i posesivnosti, ustvari sve ono što nema veze sa ljubavlju već željom za posjedovanjem željom da nam se neko podredi i potpuno se preda....Ako je venera na sličnom fonu i ima predispozicije za proživljavanjem takvog iskustva (recimo ovo su škorpionske venere ili venere u ovnu, odnosno venere aspektovane plutonom u natalnoj karti ili osobe sa plutonom u 5. ili 7. kući), onda ona prepoznaje taj impuls plutona kao izazov i ono što nju pali, ona to prepoznaje kao ljubav i prepušta se. Ali, zamka je u tome, što pluton kada osjeti da je potpuno zavladao, može da izgubi interesovanje i da je jednostavno proguta, ili u suprotnom, ako osjeti da venera može samostalno funkcionisati, pojačava pritisak i stvara nove izljeve strasti da bi dokazao svoje interesovanje. Ali, pod ovim aspektima tenzija uvijek mora postojati da bi se osjećala privlačnost, dakle, venera uvijek mora pomalo izmicati da bi zadržala pažnju plutona, mada je to teško jer se ona u ovim vezama uvijek daje do kraja. Pluton će uvijek osjećati posesivnost i ljubomoru dok postoji opasnost ili strah od gubitka

Iskustvo Venere 90 Pluton s jednog stranog foruma (vrlo interesantno):

Moj bivši muž viđao se s jednom ženom 6 mjeseci. Njegov pluton radio je kvadrat na njezinu veneru. Ona je toliko bila opsjednuta njime da je uslijed njegove torture i sloma živaca završila u bolnici zbog pokušaja samoubojstva. Nakon par mjeseci, ponovo su završili zajedno. U međuvremenu, nakon što je isprva glumio frajera i u maniri plutona maltretirao sirotu ženu, sada je on postao taj koji je opsjednut njome.


Te za kraj jedan prigodan video koji opisuje spoj Venere i Plutona i njegovo razorno, patološko i posesivno djelovanje : http://horoscopicastrologyblog.com/2009/08/29/hard-venus-pluto-aspects-in-relationships/ (http://horoscopicastrologyblog.com/2009/08/29/hard-venus-pluto-aspects-in-relationships/)


p.s.
Simboliku patološkog odnosa Venere i Plutona odlično prikazuje film s Kim Basinger i Mickeyem Rourkeom – Devet i pol tjedana, pa tko nije gledao nek skoči do videoteke ili skine s torrenta;)


Izvolite, iznesite svoja iskustva!:)
Rasprava je otvorena!

ochajna domacica
27-04-2010, 18:19
Hajde da probijem led...mahom nisam imala iskustva gde se dodoiruju u sinastriji Venere i Marsevi, ali ni taj aspekt nemam natalno. sa onima sa kojima imam dodir moram reci bilo kakav da je taj aspekt, lose prolazi, ne govorim samo o musko-zenksim odnosima. Dakle: porodica, sestre, brace, prijatelji, poznanici, komisije...
Moja Venera je u Strelcu 20`. Generacijski Pluton je na 24`Vage. Izvolite pogledajte... ;)
Prilikom prelaska tranzitnog Plutona koji dakle ima natalno sekstil sa mojom Ve, aktivirala se veza na daljinu koja je trajala sve dok se "fatalni"-za oktavu ili vise, kako za koga, Pluton nije odmakao od Ve. Naravno u par veza pokazalo se koj je "glavni"...bar u mom slucaju - nije osoba sa kojom imam neki aspekt Ve i Ma, sto cesto povezuju da je nedostatak privlacnosti??? Da li je tako. Privlace me mladje osobe, a po generacijkom Plutonu to su otprilike osobe sa kojima u sinastriji postoji dodir sa mojom Venerom, dakle, orbis do 6` ;)

Bosnian GirL
27-04-2010, 18:38
koliki orbis bi uzeli za ovaj aspekt..s momkom imam ve90pl al orbis je 3°..dali da uzimam u obzir?? recite svoje misljenje :) posto je pl generacijska planeta..pa neki uzimaju veoma male orbise..

lullybully
27-04-2010, 18:54
Neki su vrlo striktni po tom pitanju, ali ja u slučaju aplikacije dajem fore do 5 po Duporovom receptu.

Očajna, lijepo zapažanje:)

Eto,nadam se da ćemo dobiti još sličnih povratnih infosa

Marlen
27-04-2010, 20:06
Ma ja ne znam, imala sam neko 'simpatisanje' njegova Ve na mom Pl egz u mojoj 8 kuci. Izgledalo je vauuuuuuu kao fatalno nesto. I nista. :4lol:

thalatte
27-04-2010, 20:44
Pa cesto bede tako...sve nabrijano...a na kraju nista...pogotovo Ve 90Pl to je ipak aspekt zvan ljubavno prokletsvo :D ''Dao Bog da imao ,pa nemao '' ;)

lullybully
27-04-2010, 20:53
Ne znam što vam to znači, nešto vauu, pa ništa?
U kojem kontekstu?

Recimo, kod mene konkretno Pluton je vrlo važan za ljubavne odnose, stoga kod mene bilo kakav kontakt s Plutonom - radi, međutim, postoji jedna stvar kod tih Pluton/Venera kontakata. Velika strast, požuda, ali neki puta ne dođe do realizacije. Ostane na velikoj, neiskorištenoj požudi.

Drugi pak koji su probali Ve/Pl aspekt, govore o nezaboravnom seksu iliti "prodiranju do kraja":D (ma što god to značilo)

No, eto...tema je otvorena, nadam se da postoji još netko tko bi mogao potvrditi ili opovrgnuti neke od teza.

Eto, kod mene u natalu postoji i, uz Sunce(vladar 5polja) kvadrat Pluton(na DSC, vladar 7p) i Venera (vl. ASC) 60 Pluton (vl. 7p) ( čak mars kao suvladar 7p se nalazi u 8p LOL), stoga kod mene svaki manji trzaj koji pluton bilo tranzitno bilo sinastrijski radi se osjeti, čak i veći
orbisi koji neki možda ne uzimaju, a i nekako mi se sve priče vrte oko Plutona, Škorpiona, Plutonovaca itd.
Taman nedavno pomislih, eto konačno jedan koji nema veze sa Plutonom, kad ono njemu natalno Pluton u 5p i aspektira Mars i Veneru:o

thalatte
27-04-2010, 21:26
Ovo vauuu...mislim da zelis nesto tako jako da ti se cini doslovce da te iznutra kosti bole i da ti je vruce u kostima,krvi,psihi...ne znam kako jos da kazem...ha,ha,ha...
Kaj je najbolje osjecas se tako da ZNAS da i druga isto to prozivljava...a vi niste skupa...jedan prekine kad drugi Najvise zeli...drugi mrzi najace ,kad prvi voli...i to je ono...

Na tom putu se netko umori i skrene u drugom smjeru...u neku mirniju i sigurniju luku i zato cesto ne bude nista...

Druga ili druge mogucnosti su da je netko nedostupan u braku, zauzet...pa zato ne mogu biti skupa...uvijek prepreke....nekad jee razlog tome i prevelika ljubomora koja bude fatalna toliko da ljubav ne opstaje...prelazi u mrznju...pa jedan mrzi jer trpi teror,a drugi mrzi jer misli da ga prvi namjerno pravi ljubomornim...

Ljubav i mrznja koji se ispreplicu...

Majana
27-04-2010, 21:26
Da znam podatke svih fatalnih tipova po mene bilo bi sjajno. Sa jednim je bila totalno čudna i neobjašnjiva seksualna energija koju nisam iskoristila jer je bio jednostavno idiot, ali me je užasno privlačio a ne znam zašto, čak nije ni moj tip, ali ja imam konjukciju Ve na 5* i Pl na 9* Škorpije, on je imao Pluton na 8*. Drugi sa kojim je bilo slično, ali obrnuto, i dan danas ludi, ima Pluton na 9* Sco. Dakle konjukcije njihovih Plutona i moje Ve0Pl.

lullybully
27-04-2010, 21:38
Ovo vauuu...mislim da zelis nesto tako jako da ti se cini doslovce da te iznutra kosti bole i da ti je vruce u kostima,krvi,psihi...ne znam kako jos da kazem...ha,ha,ha...
Kaj je najbolje osjecas se tako da ZNAS da i druga isto to prozivljava...a vi niste skupa...jedan prekine kad drugi Najvise zeli...drugi mrzi najace ,kad prvi voli...i to je ono...

Na tom putu se netko umori i skrene u drugom smjeru...u neku mirniju i sigurniju luku i zato cesto ne bude nista...

Druga ili druge mogucnosti su da je netko nedostupan u braku, zauzet...pa zato ne mogu biti skupa...uvijek prepreke....nekad jee razlog tome i prevelika ljubomora koja bude fatalna toliko da ljubav ne opstaje...prelazi u mrznju...pa jedan mrzi jer trpi teror,a drugi mrzi jer misli da ga prvi namjerno pravi ljubomornim...

Ljubav i mrznja koji se ispreplicu...

Da, to je to:D

Najbolje opisano onom ... Tanka je granica između ljubavi i mržnje :o


Dobar je primjer i onaj video koji sam gore stavila.
Jedan dan: Volim te ljubavi najviše na svijetu, ne mogu živjeti bez tebe.
Drugi dan: Crkni idiote. Dabogda te vode odnijele i ribe pojele :D

damsel
27-04-2010, 21:39
Evo još jedne koja u natalu ima Pl90So i Pl90Ve i mogu potvrditi ovo što je pisala lullybully.
Sa sadašnjim svojim dečkom upravo sam doživjela tu jaku jaku i užasno jaku privlačnost...u sinastriji je mojaVe 90 njegovPl (doduše s orbisom 6* ali aplikacionim pa se možda ipak može računati). S njim sam se i upoznala kad je tranzitni Pl bio 180* na moju Ve i bilo je baš nekako strašno za mene na samom tom početku...dok Pl nije izašao iz tog aspekta opozicije...a kojem smislu strašno...ono moram biti s njim, moram ga vidjeti...kao luda, što nikad nisam bila. Da mi je netko prije rekao da ću ja tako nešto osjećati prema nekom muškarcu...ma rekla bih mu "nema šanse" ali ipak eto...Bilo je tu svega i ljubavi i boli i suza i strasti ...mješavina svkakvih emocija. Dobro imamo on i ja još puno drugih aspekata koji govore o velikoj privlačnosti npr. egzaktni trigon Me-Ve...Ja sam jednostavno od kad sam ga upoznala doživjela kao nekakav preobražaj što se tiče mog odnosa prema vezama, ljubavi...
još uvijek trajemo...6 godina ali sad je to preraslo u nešto drugačiji odnos...ali i dan danas smo kao ovisni jedno o drugom (ali ne u smislu da se po cijele dane držimo za ruke i da smo 24h zajedno, ma razumijete me...iskre frcaju sve u 16 kad smo skupa...ali ne iskre od svađanja...:);)
Tako da mislim da kod mene apsolutno pali taj kontakt Ve i Pl...možda baš zbog toga što ga imam i natalno pa su mi valjda takve veze i suđene!

lullybully
27-04-2010, 21:44
Evo još jedne koja u natalu ima Pl90So i Pl90Ve i mogu potvrditi ovo što je pisala lullybully.
Sa sadašnjim svojim dečkom upravo sam doživjela tu jaku jaku i užasno jaku privlačnost...u sinastriji je mojaVe 90 njegovPl (doduše s orbisom 6* ali aplikacionim pa se možda ipak može računati). S njim sam se i upoznala kad je tranzitni Pl bio 180* na moju Ve i bilo je baš nekako strašno za mene na samom tom početku...dok Pl nije izašao iz tog aspekta opozicije...a kojem smislu strašno...ono moram biti s njim, moram ga vidjeti...kao luda, što nikad nisam bila. Da mi je netko prije rekao da ću ja tako nešto osjećati prema nekom muškarcu...ma rekla bih mu "nema šanse" ali ipak eto...Bilo je tu svega i ljubavi i boli i suza i strasti ...mješavina svkakvih emocija. Dobro imamo on i ja još puno drugih aspekata koji govore o velikoj privlačnosti npr. egzaktni trigon Me-Ve...Ja sam jednostavno od kad sam ga upoznala doživjela kao nekakav preobražaj što se tiče mog odnosa prema vezama, ljubavi...
još uvijek trajemo...6 godina ali sad je to preraslo u nešto drugačiji odnos...ali i dan danas smo kao ovisni jedno o drugom (ali ne u smislu da se po cijele dane držimo za ruke i da smo 24h zajedno, ma razumijete me...iskre frcaju sve u 16 kad smo skupa...ali ne iskre od svađanja...:);)
Tako da mislim da kod mene apsolutno pali taj kontakt Ve i Pl...možda baš zbog toga što ga imam i natalno pa su mi valjda takve veze i suđene!

S time da još moram dodati da čitavo vrijeme imaš osjećaj ko da će te ta neobjašnjiva bol, strah od gubitka druge strane pojest/usisat.
Mene za vrijeme dok me drmalo doslovno s vremena na vrijeme znala hvatati takva panika i takva nervoza da sam se željela ubiti samo da nađem mir.

Ono, u stilu ne mogu s tobom, a niti bez tebe, s time da je još k tome moj stelij padao u njegovu 8 kuću, pa je to bilo doslovno živo gušenje. Ubija te ta snažna energija, strah, ljubomora, opsesija...takve stvari nisu za svakoga, pa meni koja stvarno imam jak pluton koji radi aspekt sa svim planetama i ASC sem Marsa koji je u 8p prvi puta je bio takav šok da nisam znala s time izaći na kraj, naravno, nakon prvog puta sve je lakše:D, pa sam sada spremna u sličnim situacijama, ali ono, kao što rekoh...Strašno gušenje. Ne možeš bez njega, a istovremeno ne možeš niti s njim jer je mene, osobno, stalno hvatala paranoja da će me ostaviti:D:o :rolleyes:

Možda selena kroz koji dan naleti na ovaj topic, ona bi mogla štošta reći o tim plutonovskim energijama:o
Ona je prava pionirka Plutona

damsel
27-04-2010, 21:49
Da...ti to jako dobro i slikovito opisuješ...Upravo to, ja se u početku jednostavno nisam znala nositi s takvim osjećajem i to me ustvari užasno trošilo...ako me razumiješ... a tek sam nakon nekih 2 godine upoznala samu sebe u takvim situacijama i sad sam ipak nekako zrelija u tom odnosu.

Eto...pa se ti sad bori protiv nečega što ti je na nekakav način zapisano!
A kako vidim po primjeru lullybully hoće to i više puta u životu...baš takav tip veze nama koji imamo natalno kontakt Ve-Pl

anja28
27-04-2010, 22:33
@ lullybully - super je sto si se setila da otvoris ovu temu.
Meni su licno sve veze tog tipa jako zanimljive, ne samo sto sam ja u jednoj takvoj, vec mi je interesantno koliko one mogu da izvuku iz coveka, koliko da budu stvarno duboke. Nekako, kao da upoznate sasvim novog sebe, nesto sto ide do same podsvesti. Ja sam nekako uvek i trazila te pomalo fatalne veze, mozda neobicne, nikada mi obicne veze nisu bile dovoljno zanimljive.
I sada sam sa osobom cini je Pl u konjukciji sa mojom VE i to traje, pa vec godinama sa duzim ili kracim prekidima (peppu je upoznata sa pricom, par puta mi je odgovarala:). Veza sa apsolutno svim karakteristikama PL. Medjutim, ja verujem da uticaj PL ima veze samo sa tim kako je postavljen u natalu. Meni je na istom stepenu sa Marsom, i sve to u konjukciji sa VE (koja je vladar i 5 i 7). Pritom PL i MA vladari AC. I koliko god ja kao bezala od sve te fatalnosti i takvih tipova, nekako se uvek na kraju odlucim za te Plutonovske. I na kraju prihvatis da valjda tako mora. Sve u svemu, mozda bas taj nas PL i to kako ga mi dozivljavamo ima veze koliko cemo neciji drugi pustiti da zavlada VE. Sta mislite o tome?

ochajna domacica
27-04-2010, 22:33
Neki su vrlo striktni po tom pitanju, ali ja u slučaju aplikacije dajem fore do 5 po Duporovom receptu.

Očajna, lijepo zapažanje:)

Eto,nadam se da ćemo dobiti još sličnih povratnih infosaMeni je samo potvrda onoga sto daje i natal kao prica. Mladji, fatalni, dakle mora imati taj dodir Pl-Ve..a jedino sekstil i dolazi u obzir, logikom.

Mada upotpunjuje se sa ostalim aspektima, recimo kod fatalnog prelaska Pl preko moje Ve, u nasoj sinastriji nema dodira Saturna tacnije i sa jedne i sa druge strane su potpuno neaspektovani ostali. Ali je njegova Ve imala 90` moj Pl. Venera mu je bila u Jarcu. I to je opis onoga sto sam u nastavku rasprave videla da Pepuuu navodi, "od ljubavi do mrznje..." ili od obozavanja do potpunog gadjenja! :rolleyes:
Interesantan mi je ovaj uporedni aspekt, jer mi se sad odnos gde imam Pl60Ve; toplo-hladno; imamo uporedno ili razmenu recimo apekt koji natalno oboje nosimo Mesec60Mars, ali u zamenjenoj ulozi, i istim znacima, pa nam u sinastirji to dodju konjukcije njegov Mo0Ma-moj, i obrnuto. Tako, za sad samo cenim da oni rade u skladu sa tranzitima, i upotpunjuju ovaj glavni aspekt o kom raspravljamo, nadopunjuju ga, na ovaj ili onaj nacin.

lullybully
27-04-2010, 22:36
@ lullybully - super je sto si se setila da otvoris ovu temu.
Meni su licno sve veze tog tipa jako zanimljive, ne samo sto sam ja u jednoj takvoj, vec mi je interesantno koliko one mogu da izvuku iz coveka, koliko da budu stvarno duboke. Nekako, kao da upoznate sasvim novog sebe, nesto sto ide do same podsvesti. Ja sam nekako uvek i trazila te pomalo fatalne veze, mozda neobicne, nikada mi obicne veze nisu bile dovoljno zanimljive.
I sada sam sa osobom cini je Pl u konjukciji sa mojom VE i to traje, pa vec godinama sa duzim ili kracim prekidima (peppu je upoznata sa pricom, par puta mi je odgovarala:). Veza sa apsolutno svim karakteristikama PL. Medjutim, ja verujem da uticaj PL ima veze samo sa tim kako je postavljen u natalu. Meni je na istom stepenu sa Marsom, i sve to u konjukciji sa VE (koja je vladar i 5 i 7). Pritom PL i MA vladari AC. I koliko god ja kao bezala od sve te fatalnosti i takvih tipova, nekako se uvek na kraju odlucim za te Plutonovske. I na kraju prihvatis da valjda tako mora. Sve u svemu, mozda bas taj nas PL i to kako ga mi dozivljavamo ima veze koliko cemo neciji drugi pustiti da zavlada VE. Sta mislite o tome?

A kako se ti osjećaš u toj vezi? ( s obzirom da njegov Pluton leži na tvojoj Veneri (0ma0pl)) I što te smeta kod njega? Kako on reagira?
Pretpostavljam da tebe to više toliko i ne guši s obzirom da sličnu (:D) situaciju imaš u natalu, pa si upoznata s energijama.

Moja mama da se kojim slučajem bavi astrologijom bi imala što šta reći na ovu temu, pošto ima asc u škorpiji, a onda Ve0Ma0Pl pri čemu je Pluton ekvidistanca između Ve i Ma hehehe:D.
Morat ću je malo "diskretno" ugnjaviti ovih dana:D.

ochajna domacica
27-04-2010, 22:49
A kako bi delovala egzaktna konjukcija mog Plutona i necijeg Sunca?Ne znam kako bi se to moglo protumaciti?Sam po sebi Pluton ce se nametnuti, i moze biti netolerantan, imati zelje vece od onog sto Sunce moze da ispuni, u skladu sa onim sto oznacava polje u kom se desava konjukcija kao i znak, znaci...
Kao i uvek gde je umesan Pluton, opis "fanatizam" u vezi necega, ume cesto da nosi opasnost kad su osobe u nekoj kombinaciji, bilo kakvoj, ne samo emotivnoj...prosto mogu ipadati u nesmotrene situacije. To zavisi od svega ostalog pa naravno i od natalnih koji mozda govore o tome.

natasha-77
27-04-2010, 22:52
U nasoj sinastriji moj Pluton pada u njegovo 7 polje i u konjukciji je sa njegovim Mo(ali on je u 8 polju kod njega) i u trigonu sa njegovom Venerom..u nasoj situaciji,ja se osecam dominantnijom ili mozda fatalnijom za njega...vise nego on za mene...a i njegov Pluton je u konjukciji sa njegovim Mo,tako da su mu emocije jako snazne

lullybully
27-04-2010, 22:56
U nasoj sinastriji moj Pluton pada u njegovo 7 polje i u konjukciji je sa njegovim Mo(ali on je u 8 polju kod njega) i u trigonu sa njegovom Venerom..u nasoj situaciji,ja se osecam dominantnijom ili mozda fatalnijom za njega...vise nego on za mene...a i njegov Pluton je u konjukciji sa njegovim Mo,tako da su mu emocije jako snazne

Možeš pobliže opisati tu vašu situaciju?
U kom kontekstu si dominantnija za njega? Što mu radiš?:D

anja28
27-04-2010, 22:57
@lullybully
Ovo za tvoju mamu mi je nekako promaklo:), neverovatno da imamo tako slicnu postavku, a bas me zanima kako se ona uspela izboriti sa ovim aspektom (ako joj je uopste doneo nesto ne bas idealno) jer ja ceo zivot pokusavam, jer to kao nije dobro za mene (realno i nije), ali mi nikako ne uspeva.

lullybully
27-04-2010, 23:00
Kao nikada do sada, kao da se poznajemo do same srzi i nije potrebna ni komunikacija, razumemo se savrseno. To traje godinama, a ta ista pocetna strast je jos uvek tu. A to je valjda zato sto se ja nikada nisam predala do kraja. Ne znam zasto, ali uvek mu ostavljam tu mogucnost da mogu da odem. Verovatno i za to postoji nesto kod mene u natalu. I sve je super dok ne krene ljubomora, dok se ne pokrene svadja, s tim da to nisu normalne svadje, vec sve leti, gori! Naravno dok se ne pomirimo i sve ispocetka. A zanimljivo mi je da sam obicno ja ta koja odlazi, ne on, iako je to njegov PL.
Da, a za tu trajnost verujem da su zasluzni i Saturn0VE obostrano, ne samo PL, ali to nije tema ovde :)

Rekoh, ti si upoznata s tom energijom pošto ti sama kažeš da natalno imaš Pl0Ma0Ve, pa na neki način "znaš" kako treba "igrati".

S druge strane, mnoge Venere odlaze jer su iscrpljene, jer više ne mogu. Prosto pucaju i prekidaju, a onda na scenu nastupa Plutonova opsesija:eek: :o

Moguće su čak uhode, prijetnje od strane Plutona raznih tipova, nemogućnost mirenja s postojećom situacijom u kojoj on više ne dominira nad Venerom i sl. No, to su baš oni fatalni slučajevi koji neki puta završe...tragično:(

edit:
Hm, nisam baš upoznata s njezinom situacijom jer mi je malo neugodno pričati o toj strani njezina života, sem što znam da je jedan muškarac radi nje čitav život ostao samac jer je nikad nije prebolio(sick!:D), no mislim da bi se tu moglo što šta naći, pa ću definitivno "ispipati" teren ovih dana! No, bilo je svakakvih brutalnosti. Recimo, ušla je u prvi brak s 19 i ostala u njemu 3 mjeseca jer su nedugo nakon vjenčanja počeli fizički obračuni (totalno plutonovski), tako da je utekla dok je mogla, a čini mi se da je imala bogat, ljubavni život u svakom slučaju!

Sirena
27-04-2010, 23:01
Oh,divne li teme, bas o ovome razmisljam poslednjih deset dana! :D

Upoznala sam jednog tipa , prvo vece poznanstva je proteklo potpuno suludo, recimo da se ja pola ne secam , opravdano :) dok je drugo vece proslo vrlo svesno i mnogo strasno... nisam imala prilike do sada da upoznam ovako strastvenog muskarca, stvarno u sexualnom smislu ima bas ono sto volim.

No, znam da tamo gde se preplicu PL i VE i gde je sve obojeno prizvukom Sc ili 8. ,kako god, nema bas neku trajnost i najcesce bude fatalno.

Srecom sticaj okolnosti nas je brzo razdvojio na neko vreme , taman da se ja malo ohladim, jer sam stvarno bila pod utiskom.

A kako imam VE0SA ostaviti mene pod utiskom je prilicno tesko, sve dok mi neko stvarno ne ''cacne" VE a to moze izgleda najbolje PL...

Evo nasih pozicija, a ja se pitam da li da se dalje upustam u ovaj odnos makar i neozbiljno ili ne nikako! :confused:

ON : VE0PL u 11. kuci (VE 5.; PL 8)

JA : VE0SA u 8. kuci (VE 11; SA 12)

anja28
27-04-2010, 23:18
Da, da, ta brutalnost mi je jako poznata, mada ne sa ovim deckom. Nista extremno, vise je to bio brutalan bezobrazluk. Ali, neki su trazili, pa su to i dobili. Cudo jedno kako neko sa MO u Raku moze ponekad da bude hladnokrvan:)

A za Sirenu, mislim da takva veza, pa makar i ne trajala vecno moze samo da ti pomogne da spoznas neku svoju stranu koju do sada nisi. Jer ta tvoja VE u konjuckiji sa SA i to jos u 8 kuci donosi neku sputanu energiju, narocito sexualnu. Mozda ova osoba bude samo nacin da je oslobodis, mozda sve ispadne najbolje za tebe prvenstveno.

natasha-77
27-04-2010, 23:41
Možeš pobliže opisati tu vašu situaciju?
U kom kontekstu si dominantnija za njega? Što mu radiš?:D
Pa ne radim mu nista strasno:D ...ali imam neki osecaj,instinkt kao da sve vec znam u vezi njega i znam sta on oseca prema meni,znam sta bi on hteo i kako zamislja nasu buducnost,znam sve a da mi on i ne kaze nista...i tu se negde osecam superiornije od njega...kao,ja o tebi sve znam ali ja sam za tebe tajanstvena...e sad neznam da' me razumes:) ...a inace smo jako vezani,veza jeste na daljinu ali telepatija radi neverovatno...nekada u isto vreme pomislimo na istu stvar ili u isto vreme zovemo jedno drugo,npr.par puta je on hteo da me iznenadi i da dodje nenajavljen,a ja sam uvek osecala da ce on doci i svaki put sam provalila(tako da je sada odustao od toga:D ),nije mu jasno kako sam mogla da saznam...
A ima tu jos nekih drugih pokazatelja,ali to ti nebih mogla reci javno,:-))))

Sirena
28-04-2010, 01:36
A za Sirenu, mislim da takva veza, pa makar i ne trajala vecno moze samo da ti pomogne da spoznas neku svoju stranu koju do sada nisi. Jer ta tvoja VE u konjuckiji sa SA i to jos u 8 kuci donosi neku sputanu energiju, narocito sexualnu. Mozda ova osoba bude samo nacin da je oslobodis, mozda sve ispadne najbolje za tebe prvenstveno.

Isto mislimo :)

Tacnije, verujem da bih mogla da se napokon zadovoljim do kraja sto je neko ovde spomenuo :p u odnosu sa ovim muskarcem, stvarno covek ima pitencijala. Moja energija nije sputana , stavise, na sve strane je ima, a sexualna takodje, licno je neinhibiram, sexualno sam aktivna i redovno je kanalisem , samo nije jedino pitanje oslobadjanje sexualne energije vec NACIN na koji ces je se oslobadjati , e TO je ono sto nikako da ispunim.. prosto nisam nailazila na dovoljno plutonovskih tipova.

Sad sa ovim, videcemo... iskrena da budem ja sam control freak , ne volim da ni pred sobom ni pred drugima pokazujem slabost i zanesenost, to je sigurna sam od SA koji se prilepio za moju VE i daje mi suzdrzanost, utoliko se pribojavam da mi ta kontrola ne pobegne... a mozda mi to bas i treba... :rolleyes:

Btw, 9 1/2 nedelja je divan film , prava skorpionska tematika i to doziveti, znaci ziveti ;)

CARAPICA
28-04-2010, 01:42
Ha!
Mislim da sam u fazi gdje sam jako dobar primjer. Zanimljivo komplicirana situacija.
Moj pluton kvadratira njegovu veneru, a jupi,sat,ur,neptun su u pozitivnim aspketima s plutonom.
Ima te zaluđenosti strastima, posesivnost i zaluđenost još uvijek s njegove strane,jer moja venera bez obzira na sve,zadržava taj prividnu hladnoću. Kao stil "boli me briga" ali... zašto kažem još uvijek,jer imam feeling da padam u taj neki vrtlog,tu neku klopku di ovo stvarno nije normalno. Tko tu dominira,nemam pojma.,njegov mars kvadratira moju veneru,a da niti ne spomenem t kvadrat koji je aktivirao svojom venerom na mojoj veneri... mars/pluton opozicija? ... presnažne energije koje me tjeraju da i odem... ali...jednostavno... bez teksta...

damsel
28-04-2010, 08:29
No, znam da tamo gde se preplicu PL i VE i gde je sve obojeno prizvukom Sc ili 8. ,kako god, nema bas neku trajnost i najcesce bude fatalno.
A kako imam VE0SA ostaviti mene pod utiskom je prilicno tesko, sve dok mi neko stvarno ne ''cacne" VE a to moze izgleda najbolje PL...

E da, mogu reći da je kod mene upravo ista ta situacija. Moju natalnu konjukciju Ve-Sa kao da je dobro prodrmao i "probudio" upravo njegov Pl, inače vladar njegove 8.kuće...Dok njega nisam upoznala kao da sam bila u "zimskom snu".

gasimetrija
28-04-2010, 11:04
Devojke tema je odlicna!
Prvo,imala sam sa prvim muzem takav kontakt.
On-na ASC retro pluton ,retro mars,retro uran u devici,u konjukciji
Ja- na DC-u,uran u pluton ,u konjukciji u devici
Pa sta da kazem,posto je devica/merkur...posesivnost je bila obostrana,vise mentalna.I veeelika nervoza.I kraj.

Sada OPET imam vezu sa tipom
moj pluton i uran ,u konjukciji na DC-u,u devici
njegov venera,mars ,i pluton,na ASC u devici
(i jos pride...moja venera i merkur u konjuk. u lavu-i njegovo sunce ,uran i retro merkur u lavu!!!)
Veza je bas kao sto ste prethodno i napisali.
Neodoljivo,strasno,mentalna 'punoca",i prvo-oboje hocemo,...pa on nece,a ja bih,...pa on hooooce ponovo...ja ga odbijem...,pa sve ponovo...hocemo oboje,igre bez granica!

Nadjoh text na netu...koristan je;
Aspekti Venere sa Plutonom

Pluton ili Had je oteo Persefonu i odneo je u Donji Svet. Njena majka,
Demetra je uspela da je povrati odande, ali tokom boravka u Hadovom
carstvu, Persefona je pojela seme nara, te je zbog toga morala stalno da se vraca. Deo godine je provodila u Donjem Svetu, a drugi deo godine na
Zemlji.
Aspekti Venere i Plutona, u skladu sa mitoloskom pricom, daju veze
koje se izuzetno tesko prekidaju, koje snazno vezuju ljude. Ukoliko je u
pitanju dobar aspekt osoba je osetila neku magnetsku privlacnost, i ostala
vezana na neki nacin za jednu osobu do kraja zivota. Cak i ako ovi ljudi nisu u braku – taj vrlo intenzivan osecaj je ostao. Pluton donosi fatalne ljubavne price. Ljubav se pronalazi upravo u nekim teskim situacijama, u ratnim uslovima, kada ljudi stradaju.

Posmatrano iz ugla karmicke astrologije, to moze biti ljubav koja je
nekada prekinuta u teskim uslovima, pa sada ima priliku da se nastavi. U
zenskom horoskopu moguce su ljubavne price sa opasnim muskarcima, zene sa ovakvima aspektima mogu privlaciti specijalci ili kriminalci, svi oni koji na neki nacin ispunjavaju simboliku Plutona. Vrlo strastvena kombinacija.

Losa kombinacija ove dve planete daje stradanje u ljubavi. Natus ulazi
u veze sa opasnim ljudima, ekstremno ljubomornim ili sklonim nekom
obliku nasilja. Ukazuje na opasnost od povredivanja zene od strane
muskarca, cak i silovanje. Ukoliko je povezano sa serijom 12, treba biti
oprezan i izbegavati mracna i zabacena mesta, jer opasnost ovoj zeni dolazi iza leda.

Nesto ubija ljubav, strast i ljubav ne idu zajedno. Ovaj aspekt se nalazi
cesto u horoskopima prostitutki, a u muskom horoskopu moze dati sklonost
da se koriste njihove usluge.

Aspekti Venere i Plutona donose ljubavnu pricu ili brak koji traje do
smrti. Ukoliko je rec o dobrom aspektu, rec je o ljubavi za ceo zivot. U
losem aspektu, ako i drugi faktori na to ukazu, postoji opasnost od ubistva
partnera u nastupu ljubomore. U svakom slucaju, ukoliko je rec o zenskom
horoskopu ona privlaci nasilno ponasanje partnera, npr. kada pokusa da
izade iz takve veze on joj preti, vrlo cesto je naoruzan i moze biti opasan. U blazoj varijanti devojka moze imati ljubavnu pricu kroz koju ce propatiti, a kada odluci da je okonca – momak ce joj pretiti, ali to nece imati fatalan
ishod.

natasha-77
28-04-2010, 12:13
Lully,mislim da se nismo razumele..ja sam govorila o osecanjima,tj.ko je vise vezan za koga u veze,a kod nas je on vise vezan za mene,dok sam ja nezavisnija...a drugo je to da sam ja inpulsivnija i cesto umem da ga povredim mada nisam imala tu nameru...a ovo vezano za moje preseljenje,o tome ne odlucuju samo osecanja vec se javljaju tehnicki problemi:cool: ...kod mene jje trenutno tranzitni Pl koji se nalazi na mom Suncu i ukonjukciji je sa mojom Ve,a Saturn sve to kvadrira a sa druge strane opozicija Urana..trenutni opsti haos..

uranija
28-04-2010, 12:13
9* skorpije je stepen zestokog seksa po duporu tako da...

gasimetrija
28-04-2010, 12:33
Nasa Carapica ima Pluton na 9 stepenu Sko;)

uranija
28-04-2010, 12:44
rekla bih da ona sve radi sa strascu posto joj je pluton vladar 2.-e

ochajna domacica
28-04-2010, 12:47
[QUOTE=g.sutanovac;178861
Aspekti Venere i Plutona donose ljubavnu pricu ili brak koji traje do
smrti. Ukoliko je rec o dobrom aspektu, rec je o ljubavi za ceo zivot. [/QUOTE]Mene natalno samo tera da ispunim ovo sto si navela.
Prica o "bitangi&princesi" ili "lepotici&zveri"...teche. Kroz svaku vezu.

Mada 1 je sa dosta uticaja bila, sa njim je postojala pricha njegova Ve90 moj Pluton. Medjutim vise puta je on prema meni bio agresivan ali je izazivao i agresiju kod mene. Srecom, moj natalni aspekt je Pl60Ve, i gledajuci odvojeno natale, jasno mi je zasto ja kao Pluton u toj sinastriji nisam odigrala ulogu dzelata! Postojala je situacija kada nisam ni znala da je on u opasnosti zbog mene, ali moram tako nazvati "seljacka posla"...svidjala sam se nekom, pa su se skupili malo da prebiju tog decka sa kojim sam bila. Posto je on poznat po tome da cesto ima vise devojaka u isto vreme i posto je u momentu zapocinjanja veze slagao da je solo, pretpostavila sam da "kazna" sledi jer je sa necijom sestrom, devojkom i sl. To me je dosta vezalo za njega kao odgovornost neku, ali i njega za mene kada sam ga "izvukla" i umalo "nastradala" zbog njega. Kasnije se uvek vracao, to je trajalo godinama, ali i kad god bi se videli uvek je necim morao da izazove neku negativnu paznju raspravama, par puta sam bila u opsanosti tj.oboje zbog sumanute voznje...itd.
Kada se uzme u obzir i to da ono sto nam natalna prica govori kakva bi to osoba bila sa kojom bi mogli da se slazemo, meni je ovaj dodir Pl60Ve jedini prihvatljiv kao logican. :rolleyes:

lullybully
28-04-2010, 12:51
Nasa Carapica ima Pluton na 9 stepenu Sko;)

9 stupanj je škorpijski?:confused:
A nije - strijelčev?:o

Meni je sunašce na 9 stupnju u kvadratu s Plutonom s DSC-a u škorpionu, to bi doduše objasnilo što šta.:o

btw,@ g.sutanovac, odličan tekst!;)

Lyra
28-04-2010, 15:42
9 stupanj je škorpijski?:confused:
A nije - strijelčev?:o

Meni je sunašce na 9 stupnju u kvadratu s Plutonom s DSC-a u škorpionu, to bi doduše objasnilo što šta.:o

btw,@ g.sutanovac, odličan tekst!;)

Koliko ja znam Strijelčev je. Škorpionov 8.

uranija
28-04-2010, 16:57
ama ne stepen,teorija o tom stepenu samo 9*skorpije,ne i ostali znaci,kud si krenula lullybully:) ode ona na sve :D

lullybully
28-04-2010, 17:57
Dakle, za sve one koji žele da im se podrobnije objasni aspekt VE/PL, simbolika osobnih planeta, uključujući Veneru, Mjesec i Sunce u aspektu s Plutonom, savršeno se očituju kroz ovu pjesmu i lirike:

http://www.youtube.com/watch?v=F3h0T7kvfgs (http://www.youtube.com/watch?v=F3h0T7kvfgs)
You do something to me
Something deep inside
Im hanging on the wire
For a love i'll never find
You do something wonderful
Then chase it all away
Mixing my emotions
That throws me back again

Hanging on the wire
Im waiting for the change
Im dancing through the fire
Just to catch a flame
An' feel real again

You do something to me
Somewhere deep inside
Im hoping to get close to
A peace i cannot find

Dancing through the fire
Just to catch a flame
Just to get close to it
Just close enough
To tell you that...

You do something to me
Something deep inside

CARAPICA
29-04-2010, 01:24
rekla bih da ona sve radi sa strascu posto joj je pluton vladar 2.-e

Da,da ima smisla. Samo ne treba smaknuti s uma da je taj pluton u t kvadratu s marsom i venerom,pa postoji velika energija koja se ne može ispoljiti... A on je sa svojim plutonom sve to dodatno potaknuo,pa eto mi neke fatale l`amoure ali ne žalim se, odgovara mi :D

Shmishonja
29-04-2010, 08:45
Meni je Venera vladar Sunca, a i vladar VII polja u natalu (pored VIII i XII polja) ~ nalazi se u X polju ~ nema aspekt sa natalnim Plutonom (sema ako ne računam mini-aspekt od 40° egzaktno) ali zato je Pluton vladar mog Asc' (i II polja) i ima kazimi sa Suncem i to na vrhu natalnog XII polja ~ i imam samo jedan primer iz mog relativno "brojnog" iskustva sa muškarcima da Venera O° Pluton zaista deluje "fatalno" ;)

Moja Venera ima širu O° od -/+ 4° sa njegovim Plutonom ~ ja se i jesam na početku naše veze bukvalno "zalepila" za njega. Ovaj filmčić "9 ipo nedelja" zaista je bio i naš "film" jer se u Dejvisonu pojavljuje Venera 120° Pluton aplikacija... lepšu, ljudju, bolniju, napetiju, aktivniju, nedokučivu vezu nikad ni pre ni posle nisam imala... iako predpostavljam da je ipak dodatnu ulogu imalo i par drugih uporednih aspekata izmedju naših natalnih planeta koje su podpomogle ludilu ove O° ~ moje Sunce O° Pluton u Vagi na njegovom Asc', moj Mesec u Devici O° njegov SMČ, moj Merkur u Vagi 120° njegovi Sunce O° Venera u Blizancima, 60° Jupiter u Strelcu, 180° Mesec O° Mars u Ovnu, 90° Merkur u Raku, moja Venera 120° njegovi i Mars O° Mesec u Ovnu i njegov Jupiter u Strelcu, moj Mars u Blizancima O° njegovo Sunce O° Venera, 60° Mesec O° Mars u Ovnu i 180° Jupiter u Strelcu, moj Jupiter u Ovnu O° njegovi Mesec O° Mars, 120° njegov Jupiter u Strelcu, 60° Sunce O° Venera i 90° njegov Merkur u Raku... itd... već pričala o ovom čoveku na temi "Idealan sex" :rolleyes:

Njemu je Škorpion umetnut u II polju i nalazi se na kraju njegovog XI polja. On je sam rekao da se pored mene oseća "kompletnim"... Veza je trajala od Aprila 2003 do Avgusta 2007 godine. Kada sam ja prekinula celu priču, desilo se upravo suprotno ~ on je krenuo zamnom... i evo i dan-danas smo prijatelji, on pokušava "nešto" ali ja držim distancu... jednostavno nisam emotivno spremna da preživljavam tu O° ponovo :cool:

ochajna domacica
29-04-2010, 11:53
Kada sam ja prekinula celu priču, desilo se upravo suprotno ~ on je krenuo zamnom... i evo i dan-danas smo prijatelji, on pokušava "nešto" ali ja držim distancu... jednostavno nisam emotivno spremna da preživljavam tu O° ponovo :cool:
Cini mi se da je uvek tako na "kraju" price...ali aspekt kakav god da je govori o necemu "za citav zivot"..mislim da tu nema dileme. Nisam bas pohvatala kakvu pricu daju dipozitori..Ve0Pl :confused:

Shmishonja
29-04-2010, 12:29
Cini mi se da je uvek tako na "kraju" price...ali aspekt kakav god da je govori o necemu "za citav zivot"..mislim da tu nema dileme. Nisam bas pohvatala kakvu pricu daju dipozitori..Ve0Pl :confused:

Moja Venera je na Regulusu, a njegov Pluton na 03° Device ~ znači dispozitori : meni Sunce u Vagi O° Pluton vladar I polja (oboje nana 09° Vage) oni se nalaze na vrhu mog XII polja, a njemu je Merkur na 22° Raka u X polju (i od aspekata ima samo sep. 90° Mesec u Ovnu i apl. 90° Mars u Ovnu u VII polju) :cool:

zvjezdica
30-04-2010, 16:32
Znam muškarca sa konjukcijom VE i PL...mogu reći da nisam upoznala stravstveniju, ljubomorniju i aktivniju, čudniju osobu od njega.

Taj čovjek umije riječima učiniti da netko odljepi na njega. Nije ništa posebno lijep, ali je užasno privlačan...

e sad u našoj sinastriji:

Njegova i moja Venera u konjukciji, a njegov Pluton na mom suncu u 12 kući...i njegovo sunce u šieroj konjukciji sa mojim Plutonom..i još masu divnih aspekata...

Od nas nikad nije bilo ništa, mada da su bile mogućnosti, vjerojatno bi bilo nešto kao Shmishina priča.


Imam onda primjer dečka sa kojim sam bila, a da je moj Pl i njegov u konjukciji, i da je moj Pl na njegovom IC-u u škorpiji...sada se tek sjetih povezat - sex u njegovom podrumu :D

ochajna domacica
30-04-2010, 16:51
...sa konjukcijom VE i PL...mogu reći da nisam upoznala stravstveniju, ljubomorniju i aktivniju, čudniju osobu od njega.

Taj čovjek umije riječima učiniti da netko odljepi na njega. Nije ništa posebno lijep, ali je užasno privlačan...

Moja sestra, takodje odgovara opisu... :D

Santijen
21-05-2010, 00:03
Sto se mene tice, ova pesma je opisala ovaj aspekt bolje nego sto bih ja...


PROROKOV VRT

Kad vas ljubav pozove, podjite za njom, Premda su staze njene tegobne i strme.
A kad vas krila njena obgrle, prepustite joj se, Premda vas mac, skriven medju perima njenim, moze povrediti.
A kad vam progovori, verujte joj, Premda vam glas njen moze unistiti snove, k'o sto severac opustosi vrt.
Jer, bas kao sto vas krunise, ljubav ce vas i razapeti.
Isto kao sto vas podstice da rastete, isto tako ce vas i okresati.
Kao sto se uspinje do visina vasih i miluje vam grancice najtananije sto trepere na suncu, Tako ce se spustiti i do vaseg korenja i protresti ga u njegovom prijanjanju za zemlju.
Poput snoplja psenicnog, sakupice vas u narucje svoje.
Omlatice vas, da bi vas ogolila.
Prosejace vas, da bi vas otrebila od kukolja.
Samlece vas, do beline. Umesice vas, dok ne postanete gipki.
A onda ce vas izloziti svojoj svetoj vatri, tako da postanete sveti hleb za svetu Boziju svetkovinu.
Sve ce vam to ljubav uciniti, ne biste li spoznali tajne svoga srca i u spoznaji toj postali deo srca Zivota.
Budete li, pak, u strahu svome trazili samo ljubavni mir i zadovoljstvo, Bolje vam je onda da pokrijete golotinju svoju, i odete sa gumna ljubavi,
U svet koji ne poznaje godisnja doba gde cete se smejati, al' ne punocom smeha svog i plakati, al' ne do poslednje suze svoje.
Ljubav ne daje nista osim sebe i nista ne uzima, osim sebe.
Ljubav ne poseduje, niti dopusta da je poseduju; Jer, ljubav je dovoljna ljubavi.
Kad volite, ne treba da kazete: "Bog mi je u srcu", vec: "Ja sam u srcu Bozijem."
I nemojte misliti da mozete usmeriti puteve ljubavi, jer ljubav, ako joj se ucinite vrednima, usmerice vase puteve.
Ljubav nema drugih zelja nego da se ispuni.
Ali, ako volite a morate jos i da zelite, neka vam ovo budu zelje:
Da se istopite i budete kao potok razigrani sto peva svoj milozvuk noci.
Da spoznate bol prevelike neznosti.
Da vas rani sopsvtveno poimanje ljubavi;
I da krvarite drage volje i radosno.
Da se probudite u praskozorje sa srcem krilatim i uputite zahvalniicu za jos jedan dan ljubavi;
Da otpocnete u poslepodnevnom casu i razmisljate o ljubavnom zanosu;
Da se s veceri vratite kuci sa zahvalnoscu,
A potom da usnite s molitvom za voljenog u srcu i pesmom slavljenickom na usnama…

Halil Dzubran

Shmishonja
21-05-2010, 07:53
Moram malo u off ~ al' Santijen svaka čast za Džubrana http://www.charobnjak.net/Smileys/perfect/girl_in_love.gif

Princess77
12-06-2010, 13:19
...ali aspekt kakav god da je govori o necemu "za citav zivot"..mislim da tu nema dileme.

Njegov Pl 180 moja Ve. Mi ne mozemo jedno bez drugog, pokusavali smo prekinuti toliko puta jer je on zauzet. Zadnji put se nismo vidjeli 3 pune godine ali opet nismo izdrzali i obnovili smo vezu, ista strast ista ljubav ako ne i veca. Ne znam sta ce biti sa nama ali ja osjecam da je to ljubav bas za citav zivot.

kanon
12-06-2010, 14:06
U mom natalu su Ve, kao kraljica horoskopa, i Pl Vladalac sedme a koji iz pete kuće radi sekstil sa vrhom sedme kuće,imaju važnu ulogu. Moj drugi brak...njegova Ve na 11 Djevice ulazi u moju petu kuću i radi konjukciju sa mojim Pl na dvanaestom stupnju djevice. I iz iskustva mogu potvrditi da je sve što je o ovom aspektu napisano na ovim stranicama točno. I strast, i ljubav veća od života, i posesivnost. Nemogućnost da se diše bez one druge osobe, a do daha se ne može doći jer smo si previše blizu pa se gušimo. Ii smo se voljeli preko svake mjere ili smo se mrzili, pa skoro do uništenja. Šta skoro, rastali smo se kada smo sve mostove porušili, kada smo iscrpili, razboljeli, dotukli onoga drugoga. I onda smo se grčevito grlili i plakali satima i pitali se kako nas je ljubav mogla do ovdije dovesti.Izbjegavali smo mjesta gdje se onaj drugi mogao sresti, a kada bi se slučajno ipak sreli, grlili smo se kao dva utopljenika, i pri tom nastavili uništavati onoga drugoga, ja njega financijski, on mene emocionalno.... I dan danas, 28 mjeseci nakon, iako je on u drugoj vezi, kaže mi da bi volio biti prijatelj sa mnom, da bi volio da može viđati se sa mnom...Ali ne može jer mu je moje prisustvo pre bolno. Imali smo mi još nekih aspekata, Marsevi u konjukciji, So i moja Ve u konjukciji...Ali ovaj Pl0Ve je bio fatalan...

tanjaiv
12-06-2010, 17:25
Citajuci prethodne postove,shvatila sam da sam trenutno i ja jedna povredjena VE(4 kuca) od strane PL(8).Dok sam se odupirala emocijama kao da sam zavredjivala vise njegovu paznju,onog trenutka kada sam se "predala",jer se VE uvek preda,zar ne,Pl je pokazao svoju fatalnost,izgubio interesovanje...e sad da li je malo drugacije kada je egz.sekstil u pitanju?
Da li je resenje dici sidro i (pokusati) otici ili igrati igru,sumnjam da VE to ume..?

Uzgred,kod mene u natalu nema aspekata PL-VE,kod njega bikvintil,u sinastriji nam sekstil,u dejvisonu trigon.

Wicca
12-06-2010, 18:03
Njegov Pl 180 moja Ve. Mi ne mozemo jedno bez drugog, pokusavali smo prekinuti toliko puta jer je on zauzet. Zadnji put se nismo vidjeli 3 pune godine ali opet nismo izdrzali i obnovili smo vezu, ista strast ista ljubav ako ne i veca. Ne znam sta ce biti sa nama ali ja osjecam da je to ljubav bas za citav zivot.

Imala sam i ja isti aspekat,po dejvisonu. Gospode sacuvaj i sakloni,ne ponovilo se. dobro shto oboje nismo poginuli na kraju.

samo,valjda je sreca u nesreci ( da li je? ) shto smo oboje oprilicno skorpijski tipovi licnosti pa smo nekako imali snage da nas ta astrast ne zdrobi,neko slabiji ne znam kako bi.

djurafigura
12-06-2010, 18:28
Čitam vaše postove i takođe se pronalazim u njima :-) Nije ništa naročito lep, ali za mene fatalan, njegov glas me prosto hipnotiše, rešim da mu kažem sve što me nervira, a kada me pozove istopim se skroz...bilo nekad...mada, jednom mi je neko rekao da nije zauvek izgubljen za mene....
Njegov Mo, Ve, Ur, SMČ tri moj Plu; njegov Mer, Nep sex moj Plu; njegov Mars sq moj Plu; njegov Sat, Plu, ASC conj moj Plu.
Natal: http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_w2at_01_alpha_hp.59208.6774.gif&res=63&va=&cid=2vefileF0Vyqn-u1256211833

donalea
12-06-2010, 19:24
I ja imam Ve90Pl,imala sam istu situaciju,jeste bilo daavnoo,al godinama je trajalo,hipnoza u pravom smislu te reci,resim da kazem sve al na kraju bude da sam samo vezbala text kod kuce,i nista vise,al sam se iscupala nekako,u svakom slucaju-ne ponovilo se!

nanaa
12-06-2010, 22:17
Moj PL je baš nevaljao u sextilu sa Ve....Kvadrat sa Ju i Mo.Znam da je zamršeno....Bila bi veoma zahvalna kada bi mi rekli par reči o tome.

Kanone,sada pročitah tvoje retke.....toliko sam se pronašla u tvojoj priči,neviđeno slično.To je moja veza sa rakom,totalno ludilo,izbegavamo se godinama (2 god. od raskida) jer je tolika hemija između nas i dan danas,ali bežim jer me boli sve jače.

Santijen
12-06-2010, 23:32
...a dame kako vam se svidja pesma od Halila Dzubrana...e pa nema sale sa plutonom njegovu zaposvest niko ne moze opovrgnuti...niko,ni covek ni ikakav Bog....

kanon
12-06-2010, 23:53
...a dame kako vam se svidja pesma od Halila Dzubrana...e pa nema sale sa plutonom njegovu zaposvest niko ne moze opovrgnuti...niko,ni covek ni ikakav Bog....

Rekoh ti draga da je sve što sam pročitala na ovim stranicama o ovom aspektu za mene istina. A Džubranova pjesma me inspirirala da napišem što sam napisala...

mandrak-21
12-06-2010, 23:58
Čitam vaše postove i takođe se pronalazim u njima :-) Nije ništa naročito lep, ali za mene fatalan, njegov glas me prosto hipnotiše, rešim da mu kažem sve što me nervira, a kada me pozove istopim se skroz...bilo nekad...mada, jednom mi je neko rekao da nije zauvek izgubljen za mene....
Njegov Mo, Ve, Ur, SMČ tri moj Plu; njegov Mer, Nep sex moj Plu; njegov Mars sq moj Plu; njegov Sat, Plu, ASC conj moj Plu.
Natal: http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_w2at_01_alpha_hp.59208.6774.gif&res=63&va=&cid=2vefileF0Vyqn-u1256211833

pricas o nekom ko ima 60 godina ili 13 g0dina?

nedda
12-06-2010, 23:59
Kanon, a kako da nicega od toga nije bilo u prvom braku...ranije?

Santijen
13-06-2010, 00:04
Rekoh ti draga da je sve što sam pročitala na ovim stranicama o ovom aspektu za mene istina. A Džubranova pjesma me inspirirala da napišem što sam napisala...


ne znam sta da ti kazem, oni koji imaju ovaj aspekt bilo gde...barem su imali sansu da upoznaju tako duboka osecanja, tu strast, to ludilo...oni koji nisu...mozda nikad nisu ni znali sta su propustili, mozda i ne mogu u potpunosti da razumeju, pesme, filmove na tu temu...mozda taj aspekt ipak vredi...naravno bez one gornje granice...

tanjaiv
13-06-2010, 00:08
Ali, ako volite a morate jos i da zelite, neka vam ovo budu zelje:
Da se istopite i budete kao potok razigrani sto peva svoj milozvuk noci.
Da spoznate bol prevelike neznosti.
Da vas rani sopsvtveno poimanje ljubavi;
I da krvarite drage volje i radosno.
Da se probudite u praskozorje sa srcem krilatim i uputite zahvalniicu za jos jedan dan ljubavi;
Da otpocnete u poslepodnevnom casu i razmisljate o ljubavnom zanosu;
Da se s veceri vratite kuci sa zahvalnoscu,
A potom da usnite s molitvom za voljenog u srcu i pesmom slavljenickom na usnama…

Halil Dzubran

Svaka cast Santi na izboru pesme,svaka rec na mestu...nego...pitam se ko je u ovakvim aspektima dobitnik,ko gubitnik,VE ili PL ?

bibi12
13-06-2010, 00:08
Ja u natalu imam egzaktni trigon Venere i Plutona. Kako se kontakt izmedju te dve planete manifestuje kod dobrih aspekata?

kanon
13-06-2010, 00:15
Kanon, a kako da nicega od toga nije bilo u prvom braku...ranije?

Nisam rekla da nije. Samo moj prvi brak nije u praksi trajao niti godinu dana. Pisala sam o tome nešto u temi "opis partnera...". I riješila sam se zaista prvoga muža tek kada je pobjegao iz zemlje. U taj sam brak uletila bezglavo, zbok trudnoće. Volio me na svoj bolestan način dugo nakon.. Moja prava ljubav je bio moj drugi muž. A, osim toga, moj prvi muž i ja nismo imali konjukciju o kojoj se ovdije priča.

Santijen
13-06-2010, 00:24
Ja u natalu imam egzaktni trigon Venere i Plutona. Kako se kontakt izmedju te dve planete manifestuje kod dobrih aspekata?

pa po mom nekom iskustvu , mada priroda aspekata ne menja prirodu planeta, mislim da je to onda u pitanju ljubav koja se cesce radja u opasnim situacijama ,npr ljubav u ratu, ...ili sa opasnim osobama ali nema onaj negativni efekat..tj da se pojave i ona najnegativnija osecanja od mrznje, ljubomore , posesivnosti...ili nedaj boze neceg goreg...mislim to je aspekt koji je harmonican...znaci stvara harmoniju izmedju prirode ove dve planete...cesto se recimo smatra da je kvadrat venere i plutona aspekt ljubavnog prokletstva..a kako se ovi aspekti cesto odnose i na novac..desava se i na tom polju ispoljavanje ovog aspekta...mislim kao i obicno treba pogledati ceo natal...

Wicca
13-06-2010, 18:05
nego,ja da pitam,jel taj aspekat stvarno 'za ceo zivot'' ? ja sam ga imala sa jednim muskarcem sastajemo se i rastajemo vec tri godine,i ja bih zelela da na kraju budemo zajedno
Svaka cast Santi na izboru pesme,svaka rec na mestu...nego...pitam se ko je u ovakvim aspektima dobitnik,ko gubitnik,VE ili PL ?
Ja mislim Venera,je rpluton uvek unisti veneru
e sad,ima i ono na pocetku,ako je venera skorpijska,mozda oboje mogu izdrzati..bez previshe fatalnih posledica:D

evo je jedna pesma koja meni ilustruje aspekt,

Noc me ta u mladosti stiže,
Pa mi u srcu spava da ne ozebe!
Videste li pseto koje on tera od sebe,
A ona mu i dalje ruke liže?

Sa mnom je tako: mogu i ne mogu bez nje.
Kada se osamim zaogrne me ogrtačem snova.
I mada mi davno reče sve,
Uvek je za me nova.
Danima se koljemo kao hijene
I jedno u drugom vidimo kugu,
A opet … izvan te kobne žene
U mojoj duši nema mesta za drugu.
Otkad se znamo sanjamo da se rastanemo,
Pa se opet neobjašnjivo sastanemo

Ne znam više da li je to ljubav,
Ilii mrak;
Znam samo da bih se bez nje razbio kao splav
O rečni brzak.

djurafigura
13-06-2010, 18:43
pricas o nekom ko ima 60 godina ili 13 g0dina?
Haha...neee...tri god mlađi...sad sam opet pogledala, nešto su na astro.com zeznuli ili ja ne videh dobro...:D
Pre će biti ovako: Njegov Plu conj moje Sun i Plu, sq Moon i sex Jup, Ur, Asc :)
Nema kontakta Ven i Plu, ali kod mene je sve bilo vrlo slično navedenim situacijama na ovoj temi....
Natal: http://s958.photobucket.com/albums/ae61/djurafigura/?action=view&current=astro_w2at_01_djf_hp.gif
Natal+sol with houses: http://s958.photobucket.com/albums/ae61/djurafigura/?action=view&current=astro_31gw_01_djf_2010611.gif

kanon
13-06-2010, 18:59
Svaka cast Santi na izboru pesme,svaka rec na mestu...nego...pitam se ko je u ovakvim aspektima dobitnik,ko gubitnik,VE ili PL ?

Nema dobitnika niti gubitnika, o ljubavi pričamo, ne o ultimatr fight-u. Mislim da je bokno za obe strane. A ako iskustvo i neko učenje shvaćaš kao neki dobitak, onda su obje strane na dobitku. A tehnički gledano mislim da bi ipak Veneru moglo više boljeti.

ochajna domacica
13-06-2010, 21:01
Hm.ja sam do sad vise puta bila razbijena, ali dobro, lepo ostaje. I nakon brzaka stize se u nesto novo, neponovljivo, ali to je moja natalna aplik.Ve sa Pl.
Tako da nije ni cudo sto su od mene uvek mladji te i sam Pluton natalno dodje na stepenu iza Ve, uvek ide u susret :rolleyes: radosna ni "ne zna" "sta" je ceka? Pesma kaze, osecaj ubija..

djurafigura
13-06-2010, 21:27
Hm.ja sam do sad vise puta bila razbijena, ali dobro, lepo ostaje. I nakon brzaka stize se u nesto novo, neponovljivo, ali to je moja natalna aplik.Ve sa Pl.
Tako da nije ni cudo sto su od mene uvek mladji te i sam Pluton natalno dodje na stepenu iza Ve, uvek ide u susret :rolleyes: radosna ni "ne zna" "sta" je ceka? Pesma kaze, osecaj ubija..
I kod mene sve mlađi, jedan fatalni mlađi tri god...:(
http://s958.photobucket.com/albums/ae61/djurafigura/?action=view&current=Mojnatal.gif

selena
13-06-2010, 22:05
ja imam natalno sekstil i to aplikacioni venere i plutona i iako je to dobar aspekatkoji u jednu ruku donosi novac..u drugu ruku donosi mi muškarce koji su sve samo ne normalni...da se razumijemo ja sam svjesna da sam za to sama kriva..al nemogu da se zagledam u nekog ko je normalan da me ubijete..mora biti lud,uniforma i macho..a onda kasnije kukam...jer sam povrijeđena...
sa suprugom s kojim sam 13 godina zajedno-6 vanbračno i 7 u listopadu u braku imam taj divan aspekat....a kako suprug ima u svom natalu onaj saturn kvardat venera brak je taman onakav kakvog sam zaslužila...

Wicca
16-06-2010, 12:53
a niko mi nije odgovrio,jel to stvarno kao shto je rekla jedna zena od gore,nehsto za ceo zivot? :)

shta ako ta druga osoba ode? jeste li imali takva iskustva,jesu vam se vratili...?

The Neptune
16-06-2010, 13:05
Ova tema je zamišljena kao posebna tema vezana uz Pluton i Veneru u sinastriji, sve nedoumice, iskustva različitih aspekata, poredbe s natalnim kartama (itd.)

Divan post, morala sam da ga skratim!:D
Moja tuzna prica - u sinastriji imamo Venera 0 Pluton, egzaktno, sve je nesto osecamo da pripadamo i fizicka privlacnost je velika, ali nista konkretno se nikad nije desilo... Najverovatnije se nece ni desiti jer su nas zivotne okolnosti razdvojile. :smrc:
Mogu da potvrdim da je Venera omadjijana i opsednuta, ona juri Pluton, i da je ona ta koja na kraju pati. Pluton je posesivan i tacno zna kako funkcionise najtanji zivac Venere. Ovo je inace jedini put da sam bila onako iskreno zaljubljena, i sve sto se u medjuvremenu desavalo nije moglo da zaustavi ljubav. U sinastriji imali smo gomilu dobrih aspekata, velike trigone Venera-Mars-Pluton i Venera-Mars-Mars, Venera 60 Neptun, Sunce 120 Mesec... Ali eto... :(

Mene licno zanima ako je jos neko imao bas konjunkciju Venera-Pluton, kakvo je njegovo vidjenje stvari. ;)

gasimetrija
16-06-2010, 13:25
Neptunka,
imala sam i ja tu kombinaciju
njemu mars i venera u konjukciji u devici
meni,uran i pluton u konjukciji u devici-4 planete na gomili...
jeziva strast,kolena klecaju,presece me u stomaku kad ga vidim preko puta ulice,drugi ljudi,oko nas,isto osete nasu energiju-ludilo,ali veza kao na klackalici-zbog tog urana,kad ja hocu,hocu,on se odmakne,kad on poludi,ja se malo ohladim,sve toplo-hladno,i dva puta raskidali...(trenutno nismo zajedno)a veza se vuuuce 5 godina.Karmicka je sigurno,ali ni to nije garancija da ce da traje.Nazalost.

The Neptune
16-06-2010, 13:46
Neptunka,
imala sam i ja tu kombinaciju
njemu mars i venera u konjukciji u devici
meni,uran i pluton u konjukciji u devici-4 planete na gomili...
jeziva strast,kolena klecaju,presece me u stomaku kad ga vidim preko puta ulice,drugi ljudi,oko nas,isto osete nasu energiju-ludilo,ali veza kao na klackalici-zbog tog urana,kad ja hocu,hocu,on se odmakne,kad on poludi,ja se malo ohladim,sve toplo-hladno,i dva puta raskidali...(trenutno nismo zajedno)a veza se vuuuce 5 godina.Karmicka je sigurno,ali ni to nije garancija da ce da traje.Nazalost.

Ajoj tvoja prica je bas interesantna. :D Isti slucaj kod mene to presecanje kad ga ugledam, i to da i ljudi oko nas osete strast medju nama. :eek: A jesi li bila u fazonu da se ljutis zbog svake sitnice na njega i koliko si bila ljubomorna? :D

Wicca
16-06-2010, 14:00
A znate shta mene rastuzuje? mislim,ako ce on imati ovaj aspekat sa nekom drugomjle to znaci da ce mu i ona biti fatalna,neponovljiva, ''za ceo zivot''?aspekat gubi na posebnosti onda :(

gasimetrija
16-06-2010, 14:13
Neptunka,:)
to da se ljutim za svaku sitnicu-pa nisam ja takva osoba ,svima sve oprastam,bas sam tolerantna,a njemu ...pa za njega nalazim sama sebi opravdanja...dakle ne ljutim se na njega.Ne svadjamo se mi uopste(on je kulturan,ima postovanja,ma nemam zbog cega da se ljutim..),medjutim tako iznenada se sve stisa,...pauza,pa opet buuurnooo
Neobjasnjivo.
Wico,to da li ce on imati isti aspekt sa nekom drugom,...
desava se ali ne bas cesto.Jer te veze nose sa sobom karmicku pricu.
ps
Da ne odemo off-ali ako je orbis 2 stepena izmedju vasih konjukcija-karma se vraca iz proslog ili pretproslog zivota-tj. vi nastavljate ljubavnu pricu tamo gde je stala u proslosti,i ta prica sada traje dok se karma ne zavrsi.
Skoro sam negde citala-da je jedno karma,a drugo sudbina-ljudi to mesaju.

cvetak
16-06-2010, 14:20
Da li je 8 stepeni separacije mnogo da bi aspekt izmedju ove dve planete radio ( imam njegov Pl0Ve moja i moj Pl120Ve njegova ali oba na 8 st separacije , u obe karte je Pl vladar Asc a Ve Desc) ? I iako nije sta moze da da moj Pl 90 Mo njegov - Mo je dispozitor njegove Ve

The Neptune
16-06-2010, 14:39
Neptunka,:)
to da se ljutim za svaku sitnicu-pa nisam ja takva osoba ,svima sve oprastam,bas sam tolerantna,a njemu ...pa za njega nalazim sama sebi opravdanja...dakle ne ljutim se na njega.Ne svadjamo se mi uopste(on je kulturan,ima postovanja,ma nemam zbog cega da se ljutim..),medjutim tako iznenada se sve stisa,...pauza,pa opet buuurnooo
Neobjasnjivo.
Wico,to da li ce on imati isti aspekt sa nekom drugom,...
desava se ali ne bas cesto.Jer te veze nose sa sobom karmicku pricu.
ps
Da ne odemo off-ali ako je orbis 2 stepena izmedju vasih konjukcija-karma se vraca iz proslog ili pretproslog zivota-tj. vi nastavljate ljubavnu pricu tamo gde je stala u proslosti,i ta prica sada traje dok se karma ne zavrsi.
Skoro sam negde citala-da je jedno karma,a drugo sudbina-ljudi to mesaju.

Sta li sam ja njemu zgresila u proslom. :rolleyes:
A nisi mi odgovorila koliko si bila posesivna?

Da li je 8 stepeni separacije mnogo da bi aspekt izmedju ove dve planete radio ( imam njegov Pl0Ve moja i moj Pl120Ve njegova ali oba na 8 st separacije , u obe karte je Pl vladar Asc a Ve Desc) ? I iako nije sta moze da da moj Pl 90 Mo njegov - Mo je dispozitor njegove Ve

Previse je to za Pluton cak i natalno ja bih rekla... :S Pogotovo sto je spor, najvise do 2-3, ali mora da bude mnogo vise aspekata jer je generacijska.

gasimetrija
16-06-2010, 14:43
Pa nisam bas posesivna,(bila sam u mladosti do 30 godine recimo),sada sam "sazrela" realnije gledam na ljubav,i verujem u "bezuslovnu lubav"-kad nekog volis volis ga...:)

djurafigura
16-06-2010, 14:51
A šta znači kad je moj Plu na 21st49min Vage, a njegova Venera na 8st30min Device...U tabeli piše: Moj Plu3 pa znak za trigon (trougao ali sa zarezom gore desno???) njegova Ven10 na -1ste41s?
http://s958.photobucket.com/albums/ae61/djurafigura/?action=view&current=Mojnatal.gif&newest=1

mandrak-21
17-06-2010, 01:14
Haha...neee...tri god mlađi...sad sam opet pogledala, nešto su na astro.com zeznuli ili ja ne videh dobro...:D
Pre će biti ovako: Njegov Plu conj moje Sun i Plu, sq Moon i sex Jup, Ur, Asc :)
Nema kontakta Ven i Plu, ali kod mene je sve bilo vrlo slično navedenim situacijama na ovoj temi....
Natal: http://s958.photobucket.com/albums/ae61/djurafigura/?action=view&current=astro_w2at_01_djf_hp.gif
Natal+sol with houses: http://s958.photobucket.com/albums/ae61/djurafigura/?action=view&current=astro_31gw_01_djf_2010611.gif
to je vec druga prica po onome sam samo:eek: mada,saturn u kombinciji sa uranom hoce da spoji i nespojivo

karma
18-06-2010, 12:08
Bok svima....posebno našem M. čarobnjaku.
zanima me kaj biste rekli za uzajamne kvadrate mjesec pluton ( iako - separacijski 4 stupnja ), i pluton- venera (2apl ) s tim da je na toj mojoj jadnoj venerici, je taj njegov mjesec okačen mojim plutonom koji je povrh svega u konjukciji sa marsom....dakle, rezime njegova konjukcija mjesec - mars o moja sa - ve i sve to kvadrirano plutonima....bježati bez osvrtanja, jel? :D najgore je od svega što se od tako jakih energija i privlačnosti jako teško otrgnuti a mislim da ima tu i puno karme, potvrđeno konjukcijom Sa-So....mah....
za bolji pregled....sinastrija u nastavku pa ako netko ima volje nešto pogledati, molila bi..:) :)

http://img23.imageshack.us/img23/9052/sinastry.gif

select81
19-06-2010, 19:44
i ja imam Ve konj.Pl u 4.kuci u znaku Vage, Pl na 18st.a Ve na 21 st.
Ve vladar 11 i 4 kuce
Pl vladar 5 kuce

Marlen
19-06-2010, 20:29
Bok svima....posebno našem M. čarobnjaku.
zanima me kaj biste rekli za uzajamne kvadrate mjesec pluton ( iako - separacijski 4 stupnja ), i pluton- venera (2apl ) s tim da je na toj mojoj jadnoj venerici, je taj njegov mjesec okačen mojim plutonom koji je povrh svega u konjukciji sa marsom....dakle, rezime njegova konjukcija mjesec - mars o moja sa - ve i sve to kvadrirano plutonima....bježati bez osvrtanja, jel? :D najgore je od svega što se od tako jakih energija i privlačnosti jako teško otrgnuti a mislim da ima tu i puno karme, potvrđeno konjukcijom Sa-So....mah....
za bolji pregled....sinastrija u nastavku pa ako netko ima volje nešto pogledati, molila bi..:) :)

http://img23.imageshack.us/img23/9052/sinastry.gif

Pa jeste to karma, ali i najjaci kvadrat ili konjukcija Ve i Pl, i svasta nesto jos, ne mora da ostvari tu vezu...

Sad sam offf ali kad vec stavis sinastriju.... ja licno ne volim kad Mo uzajamno nemaju aspekata

karma
21-06-2010, 13:02
Pa jeste to karma, ali i najjaci kvadrat ili konjukcija Ve i Pl, i svasta nesto jos, ne mora da ostvari tu vezu...

Sad sam offf ali kad vec stavis sinastriju.... ja licno ne volim kad Mo uzajamno nemaju aspekata

apsolutno se slažem s tobom, zašto ne voliš kad MO nemaju međusobnih aspekata? generalno razumjem zašto je divno kad imaju ali u čemu je problem ako nemaju?

nanaa
21-06-2010, 13:10
Ve mi je u sexstilu sa Pl,magnetno sve ....veze,poznanstva.Ali kako god idu uključujem taktiku,što nikad nisam,kod mene je sve hirovito i onda upps....šta ću ja ovdje.

Jolene
18-07-2010, 03:50
Ja sam imala ukrshteni Ve90Pl sa jednim momkom, pored gomile seksualnih aspekata, dakle, DVA kvadrata plutona i venere, i mogu vam reci da je seks bio neverovatan, ali i sve moguce i nemoguce vrste maltretiranja koje su se dogadjale u vezi, sa obe strane. patoloshka veza- malo je recji. ne vidimo se mesecima, onda se sluchajno sretnemo, dodje do svadje sa shamarima i do seksa koji traje u nedogled, a onda se opet ne vidimo duze. i tako, sa usponima i padovima, sa stabilnim periodima takodje...nisam obratila paznju koji su tranziti aktivirali aspekte, samo se secam da su to dva Ve90Pl. Osecaj je kao da ne mozes da se odupres i da preziresh sebe zato shto je nekakav zivotinjski poriv jachi od svega ostalog u tebi...

Moon_1989
18-07-2010, 11:37
Ja sam za samo dva stunja izbjegla sextil Venera 60°Pluton :mad:

http://de.tinypic.com/r/t5je52/5

alea
28-08-2010, 18:59
Meni je nešto palo na pamet da je možda nekada i dobro imati VE 90 PL.
Recimo da imate partnera sa lenjim MA, npr, u Biku i osećate da bi to moglo biti to, ali je taj MA lenj i ne pokreće se, iako ga privlači vaša VE.
I sada, možda da nema ovog PL kao više oktave MA, možda se taj lenji MA ne bi nikada pokrenuo iz te letargije...:rolleyes: :rolleyes:

viksi72
28-08-2010, 19:34
ovo, alea, sto si navela je velika patnja.. upravo sam ovo imala se ex, napatila sam se kao velika.. njegov mars u biku, moja venera, vladar 7, pa u kvadratu i to aplikacionom sa plutonom na 8 stepeni, tacno toliko je trajala agonija, koja je bila toliko bolna, da vise nikada ne bih pokusala ovako nesto.. inace sam mars u biku je stvarno los, tezak, nikada usmeren na pravu stranu..

alea
28-08-2010, 19:42
Uhh..a ja pomislila da možda može biti dobro...:rolleyes:
Nisam baš razumela, njegov MA je u tvojoj 7 kući, a tvoja VE 90 PL njegov?
Da, tebi je VE vladar VII polja, a napao je aplikacijom njegov PL iz Device, a još je teže verovatno i to što je u sve upetljan i tvoj MA pa ti je ta muka možda narušila i zdravlje...a ti još sa VE 0 MA u VIII polju možda već imaš sklonosti ka tim bolnim vezama.

Hmm nisam ni ja bolja, vladari VII i VIII u Škorpiji, a tako i meni čitava generacija pravi ili 90 VE ili 180 MA, sa svojim PL u Vagi...
A šta ako taj PL u suprotnoj karti nije istaknut niti je vladar neke bitne kuće?

p.s. Ima li negde vaše sinastrije, živo me zanima kako izgleda, i kojim poljem mu vlada taj PL?

viksi72
28-08-2010, 20:51
sjajno si ovo napisala i upravo je tako i bilo.. evo ti sinastrija jedne uveliko propale price.. inace, pluton mu je vladar 4-te, koji mu sada pravi kvadrat na natalni pluton i veneru, opoziciju na saturna, konjukciju sa smc-om, a on se pod ovim aspektom ozenio.. kakvo ludilo!!a moj pluton je vladar asc-a, te sam se stvarno vrlo cesto osecala bolesno..
http://i37.tinypic.com/wk5w8l.gif

alea
28-08-2010, 21:01
Hajd ti meni daj njegov natal, ja nekako vise volim prvo da vidim svakog posebno...
Inace mi uopšte ne izgleda loše ova sinstrija??? Ali mi pade u oci da on uma MO 90 MA...:confused:
Uopšte ni nije jasno šta je moglo da izazove toliku patnju kod tebe?:confused:
Orbis ovog kvadrata sa PL je sigurno 6-7*, tako?

Ako ti je za utehu, ja mislim da je on ovde, hteo ne hteo da prizna, po sinastriji gore prošao, ali to Lav neće nikad priznati.
Jer je on Devica/Lav sa dispozicijom ME u Lavu 0 ASC i MO u Lavu u 12 polju! Joj, pa taj nikada neće priznati da pati niti da greši!

A sa SA u Raku nema mnogo sreće u porodici, a kako je u 11 polju, vremenom će se gasiti i prijateljstva i ljubav koju dobija od drugih. Ti si njemu svojim PL nagazila na tu rak-ranu, SA u Raku, jer on već sam sebe povredjuje kroz svoj MO 90 MA, ali to sa ovakvim Lavom nikada neće priznati draga...sa VE na ekvidistancu PL i UR a sve u polju Vage, teško da će brak biti dugotrajan...da ne zvučim kao zlobnica, ali sam imala takvu priču jaaako dugo! Sa sve ovakvim Lavom...nekako znam profil čoveka...egocentrik, koji voli da poseduje stvari, pa i žensku ljubav, harizmatičan jeste ali traži da se njemu ugadja i teži sigurnosti...ide na sigurnu kartu, ali često škrt na emocijama ili sa druge strane, nikad mu nije dosta pokazivanja i dokazivanja ljubavi koju mu pružaš, možda uvek traži još i još...

viksi72
28-08-2010, 21:08
alea, on ima mnogo gadan natal.. ve90sa, ve0pl, mo90ma, mo180ju, saturn u padu, vladar sedme, sve lepse od lepseg.. uostalom pogledaj sama.. http://i33.tinypic.com/2hr3no9.gif
a sta je izazvalo patnju stvarno ne znam, dugo je trajalo, cak bih mogla reci previse, a sta je uzrok, pa mozda saturn obostrani, koji je drzao ovu pricu toliko dugo.. medjusobno smo planetama aktivirali neke aspekte iz natala, koji su bili dosta jaki, pa je to mozda uzork patnje.. iskreno ne znam.. a realno kada se pogleda, sinastrija nije losa, sa sve ovim poklapanjima uglova..

alea
28-08-2010, 21:22
Ja se raspisala i pre nego sam pričitala odgovor tvoj...:rolleyes:
Ne znam o kom aspektu bih pre...da li o SA 90 PL kojeg imam i sama...doduše srećom 3* separacije, ili o SA u Raku, ili MO u 12 polju...

Toliko sličan natal ima moj bivši...dupli Lav, MO 0 ASC 0 SO i kao i ME u Lavu...
S tim što moj ima VE u raku u 12 polju...
Da li bi volela da mu budeš SA 90 VE ili MO u 12 p 90 MA?
Znaš li da bi u braku on bio SO 90 NE?
A ti bi mu bila MO u 12 polju...
Kako god ti se sada činilo, mislim da bi mnogo patila u ovakvoj vezi.Mene je takve veze oslobodio sada tranzitni SA kada je napravio 90 na natalni. Kada se ljubav sa početka ohladi ostaje ti samo ona gorčina koju od slatke pene na vrhu čaše nisi ni osećala...ne znam šta bih ti rekla.
SA u Raku je jako teška planeta, a njemu je i supruga, majka njegove dece dispozitor nnjegov u 12 polju večito povrednjena i zanemarena, a željna ljubavi i emotivno preosetljiva...

viksi72
28-08-2010, 21:31
Ako ti je za utehu, ja mislim da je on ovde, hteo ne hteo da prizna, po sinastriji gore prošao, ali to Lav neće nikad priznati.
Jer je on Devica/Lav sa dispozicijom ME u Lavu 0 ASC i MO u Lavu u 12 polju! Joj, pa taj nikada neće priznati da pati niti da greši!

A sa SA u Raku nema mnogo sreće u porodici, a kako je u 11 polju, vremenom će se gasiti i prijateljstva i ljubav koju dobija od drugih. Ti si njemu svojim PL nagazila na tu rak-ranu, SA u Raku, jer on već sam sebe povredjuje kroz svoj MO 90 MA, ali to sa ovakvim Lavom nikada neće priznati draga...sa VE na ekvidistancu PL i UR a sve u polju Vage, teško da će brak biti dugotrajan...da ne zvučim kao zlobnica, ali sam imala takvu priču jaaako dugo! Sa sve ovakvim Lavom...nekako znam profil čoveka...egocentrik, koji voli da poseduje stvari, pa i žensku ljubav, harizmatičan jeste ali traži da se njemu ugadja i teži sigurnosti...ide na sigurnu kartu, ali često škrt na emocijama ili sa druge strane, nikad mu nije dosta pokaizivanja i dokazivanja ljubavi koju mu pružaš, možda uvek traži još i još...

area, svaka cast, upravo je takav, kako si opisala.. ne znam da li je patio, kao sto rece nikada to nije pokazao, a mislim i da jeste usao u brak, jer misli da je siguran.. a ne kapira da ga njen generacijski uran ce unistiti posto pravi direkt kvadrat na njegov mesec, tek ce ga povredjivati.. drugo, njen generacijski pluton je na njegovoj veneri, sto ce reci da aktivira ovaj kvadrat sa saturnom, pa kada sada i saturn bude nagazio tu, uf nece mu bas biti jednostavno.. mada, to je njegov problem.. sve sto si rekla, stoji i to na kvadrat.. ne znam cime sam ga gazila, sem svojim otvorenim stavom pre svega prema zivotu, naravno i ljudima, sto njemu nikako nije odgovaralo.. ej, svaka cast, odavno nisam dobila ovako dobar opis njega, kao osobe, a sve sto si rekla, pogotovo poslednja recenica je neverovatna:)!!

alea
28-08-2010, 21:48
Ma njega je muka pod ovom T kvadratom naterala da nešto sudbinski menja!
SA 0 PL 90 SA 180 PL! Traži sudbinsku promenu, to je toliko bolan aspekt koji jednostavno trži lek, kao davljenik koji se hvata za nešto da ne potone...a tek će da preživljava kada mu stane na VE...a ovaj T upravo i ja preživljavam, samo u drugačijem smislu.

A ti ćeš se oporaviti, jer si najjači znak horoskopa, ASC Škorpija i gledaj svoje aspekte koji te čekaju, najpre kada udje JU u Ovna pa počne redom da širi ovaj tvoj stelijum u Blizancima pa kada PL krene napred, pa napravi 120 tvoje SO 0 DC i 60 ASC! Oporavićeš se ti mnogo pre nego on.:)

viksi72
28-08-2010, 21:55
draga, hvala ti puno.. vec sam se oporavila, prekjuce sam bila u potpunom soku, a danas sam vec mnogo bolje i vracam se u normalu.. isuvise je bolno kada znas da neko glumi ludilo i da mu je divno, usput uvek ide na kartu da te povredi, a znas da ce se uskoro raspasti.. ne znam da li si primetila i njegov kvadrat sunca i neptuna, ne bi me cudilo da cujem za par godina da leci tugu po nekim kafancima, ili da je vara na kvadrat.. a ja stvarno od kada smo raskinuli, a sada je vec treca godina, cekam da mi se pojavi neko divan i snazan, bez frustracija i osecaja manje vrednosti, neko ko ce moci da mi parira i sa kojim cu moci da zivim, a da se medjusobno pratimo.. i upravo se nadam da ce se pod ovim tranzitima, koji me cekaju, tako neko pojaviti.. mila, tebi puno hvala, divna si stvarno:)..

alea
28-08-2010, 21:57
.. a ne kapira da ga njen generacijski uran ce unistiti posto pravi direkt kvadrat na njegov mesec, tek ce ga povredjivati.. drugo, njen generacijski pluton je na njegovoj veneri, sto ce reci da aktivira ovaj kvadrat sa saturnom, pa kada sada i saturn bude nagazio tu, uf nece mu bas biti jednostavno.. mada, to je njegov problem.. sve sto si rekla, stoji i to na kvadrat.. ne znam cime sam ga gazila, sem svojim otvorenim stavom pre svega prema zivotu, naravno i ljudima, sto njemu nikako nije odgovaralo.. ej, svaka cast, odavno nisam dobila ovako dobar opis njega, kao osobe, a sve sto si rekla, pogotovo poslednja recenica je neverovatna:)!!

Njen UR 90 MO njegov će pokrenuti priču njegovog DC i 7 polja.
Njen PL koji pokreće ovaj njegov natalni kvadrat bi mogao da ga dovede do velike patnje i da ga drži u pat poziciji. Čitala sam da su ljudi koji imaju SA u Raku često skloni alkoholu ili ga ima u porodici, jer je to velika emotivna bol i stalna glad za ljubavlju koju treba nečim umiriti, a plus što ima SO 90 NE, klasičan primer alkohola...

Ona bi mu mogla izazvati veliku patnju pokrenuti ovaj njegov najcrnji scenario, možda mu biti i neverna, jer MO u 12 polju muškarca nikad ne zna i ne razume svoju ženu, niti joj pruža ono što njoj treba, a njoj kao MO u 12 polju treba da sija, a ne da bude zapostavljena u mraku...

Nemoj misliti da sam morbidna ili pesimista..ovo što pišem je čisto životno iskustvo!

alea
28-08-2010, 21:57
Pišemo u isto vreme a kada pročitam, sve smo napisale isto!:eek:

Meni je moj JU sada aspektovao stelijum u Škorpiji i Strelcu i VE u Jarcu, i mnoogo me je usrećio!
JU je jako dobra planeta :)

viksi72
28-08-2010, 22:07
ono gore mi je tako jasno, da ne mogu da ti opisem.. znam da ce se napatiti samo tako, ali takvu sudbinu je izgleda dobio svojim rodjenjem, ali i svojom tvrdoglavoscu..ono od cega je sve vreme bezao, a to je mogucnost da ne udje u los brak, upravo ce se to izdesavati.. ili ce ga ona unistiti njenim uranom i plutonom..

cekam jupija, draga, ali i plutona, koji ce pokrenuti pricu u vezi dece, ali i novca, kao i suzivota sa nekim.. jos kada uran bude dosao na natalnog merkura, saturn na urana, sve ce poceti da se pokrece.. i bolje da se nesto desava, nego da tapkam u mestu, to najvise mrzim..

vidim da i tebe drma ovaj kvadrat, ali po pitanju novca, karijere, tako da mislim da i ti pravis neke velike preokrete ili se tek na njih spremas.. samo pogledaj po progresijama, koliko to moze biti povoljno za tebe.. meni dugo pluton vec siba kroz drugo i uopste nije lose po pitanju, odmah da ti kazem, pogotovo ako ga pravilno usmeravas.. tako da se nemoj plasiti, kada tu bude yagazio, krecu velike korenite promene (ja sam naprimer otvorila firmu i skroz mi je ok|)..

alea
28-08-2010, 22:11
Meni je ovaj kvadrat doneo razvod tj. oslobodnjenje...:) jer sam i u solaru imala UR 0 DC, a sve se desilo za vreme prvog SA 90 SA...tada se završio ovaj mučni kvadrat koji je počeo još sa prvim PL 180 SA pre 2 godine.
Tako da se nadam da sam ga ispucala...:p
Inače, kako imam sada UR 0 JU na IC sve se poklopilo, promene u domu, put u inostranstvo, sve zahvaljujući zaštiti mog JU :)...a kada prodješ tako svakakve muke, onda prestaneš da se plašiš bilo čega.
Tipično Škorpionski! Gledaj strahu u oči i izlečićeš se od straha.

viksi72
28-08-2010, 22:14
saturn iz sedam, vauc, kako radi!!!

alea
28-08-2010, 22:16
Znaš kako radi? Ako si ikada čitala Milekićev opis, e baš tako radi...jako dugo.

alea
28-08-2010, 22:18
saturn iz sedam, vauc, kako radi!!!


E, to i ovaj tvoj ima, vladar VII u XI nosi razvod, jer je to kuća Vodolije koja ne podržava brak, plus što mu je UR u znaku Vage.

Inače, meni je tada po progresijama PL stao na ME ( vladar VII ) a UR na SO, i MA 180 SO...sada je doduše to sve već separacija...:)

viksi72
28-08-2010, 22:27
i one neverovatno rade, to sam na svom natalu proucavala i jednostavno je tako.. uf, nadam se da je ovaj ruzan period stvarno iza tebe:)! i da, znam da ce da se razvede, samo sto cu ja tada biti daleko, daleko ;)

iatlove
28-08-2010, 23:44
S druge strane, mnoge Venere odlaze jer su iscrpljene, jer više ne mogu. Prosto pucaju i prekidaju, a onda na scenu nastupa Plutonova opsesija:eek: :o

Moguće su čak uhode, prijetnje od strane Plutona raznih tipova, nemogućnost mirenja s postojećom situacijom u kojoj on više ne dominira nad Venerom i sl. No, to su baš oni fatalni slučajevi koji neki puta završe...tragično:(

Moram ovo prokomentarisati. Srecom, proslo je ali da li ostavilo traga u meni.....oooooh itekako!!!! :)
Bilo je tu i drugih upliva i aspekata...ali da ne idem u off.....
Tek, njegov Pluton je pravio konjukciju na moju Veneru!
Bila sam u situaciji (nebrojeno puta, zapravo) da uhvatim sebe kako razmisljam da mi on nikako ne treba u zivotu i da je on sve samo ne ono sto mene cini srecnom itd... Nisam mogla da se ,,odlepim,, od njega. Potpuno me obuzeo, opcinio i privukao tako magnetski da je to bilo strasno. U pocetku je delovalo i osecalo se lepo i primamljivo i da je to to...ali kasnije sa svakim novim danom....pogresno! Nisam mogla da se otrgnem. Bukvalno sam se s vremena na vreme borila sa samom sobom. Onda se ili javi moja neutaziva zelja za njim (ni dan danas nemam pojama zasto) ili se on tiho pojavi i sve mi konce pomrsi :D
Kada sam najzad smogla snage da prekinem....bila sam odlucna i definitivna... on je postao lud! Uhodio me, pratio, pravio scene,pretio samoubistvom, presretao me kolima i vozio se na trotoar gde bi kola parkirao tik ispred mene itd......Ni malo lepo.
Preteska veza je to bila. Cinio je i koristio sve sto mu je bilo raspolozivo da bi me vratio.......Jedva sam se nekako izvukla....mesecima kasnije po prekidu....dogodio se susret......prijateljski......Izdrzao je 3 dana distancirano, a onda je opet krenuo sa svojim Plutonom u napad........
Epilog: pobegla sam glavom bez obzira! :D
I sada kad pomislim na njega, pitam se sta mi je bilo, jer nisam licila na sebe. Izvukla sam se iz svega samo zato sto........ma.....bitno je da sam se izvukla ;)

Santijen
28-08-2010, 23:53
S druge strane, mnoge Venere odlaze jer su iscrpljene, jer više ne mogu. Prosto pucaju i prekidaju, a onda na scenu nastupa Plutonova opsesija:eek: :o


I sada kad pomislim na njega, pitam se sta mi je bilo, jer nisam licila na sebe. Izvukla sam se iz svega samo zato sto........ma.....bitno je da sam se izvukla ;)

ehh..blago tebi ti se izvuce...a sta cemo mi ostale:)

egerija
29-08-2010, 01:42
S druge strane, mnoge Venere odlaze jer su iscrpljene, jer više ne mogu. Prosto pucaju i prekidaju, a onda na scenu nastupa Plutonova opsesija:eek:

Moguće su čak uhode, prijetnje od strane Plutona raznih tipova, nemogućnost mirenja s postojećom situacijom u kojoj on više ne dominira nad Venerom i sl. No, to su baš oni fatalni slučajevi koji neki puta završe...tragičn

Moram ovo prokomentarisati. Srecom, proslo je ali da li ostavilo traga u meni.....oooooh itekako!!!!
Bilo je tu i drugih upliva i aspekata...ali da ne idem u off.....
Tek, njegov Pluton je pravio konjukciju na moju Veneru!
Bila sam u situaciji (nebrojeno puta, zapravo) da uhvatim sebe kako razmisljam da mi on nikako ne treba u zivotu i da je on sve samo ne ono sto mene cini srecnom itd... Nisam mogla da se ,,odlepim,, od njega. Potpuno me obuzeo, opcinio i privukao tako magnetski da je to bilo strasno. U pocetku je delovalo i osecalo se lepo i primamljivo i da je to to...ali kasnije sa svakim novim danom....pogresno! Nisam mogla da se otrgnem. Bukvalno sam se s vremena na vreme borila sa samom sobom. Onda se ili javi moja neutaziva zelja za njim (ni dan danas nemam pojama zasto) ili se on tiho pojavi i sve mi konce pomrsi :D
Kada sam najzad smogla snage da prekinem....bila sam odlucna i definitivna... on je postao lud! Uhodio me, pratio, pravio scene,pretio samoubistvom, presretao me kolima i vozio se na trotoar gde bi kola parkirao tik ispred mene itd......Ni malo lepo.
Preteska veza je to bila. Cinio je i koristio sve sto mu je bilo raspolozivo da bi me vratio.......Jedva sam se nekako izvukla....mesecima kasnije po prekidu....dogodio se susret......prijateljski......Izdrzao je 3 dana distancirano, a onda je opet krenuo sa svojim Plutonom u napad........
Epilog: pobegla sam glavom bez obzira! :D
I sada kad pomislim na njega, pitam se sta mi je bilo, jer nisam licila na sebe. Izvukla sam se iz svega samo zato sto........ma.....bitno je da sam se izvukla ;)
Ne mogu da verujem ovo sto sam procitala :eek:
Astrologija je stvarno bez greske...
Naime, i ja imala vezu koje ne volim da se setim, a prica ide upravo ovako kako je Iatlove napisala. Kao da je neko opisao moju nesrecnu vezu sa tim opsesivnim likom. Naime, ja imam u natalu tu konjukciju, ali nikada nisam bila opsesivna u smisli da zelim da zadrzim nekoga ko ne zeli da bude sa mnom, cak naprotiv, ako imalo sumnjam u njegovu ljubav, da mi se daje maksimalno i samo meni, prva pokusavam to pricom da isteram do kraja i odem ako treba. A ovaj decko imao Plutona na tom mom aspektu i Veneru, a Saturn tacno na mom Asc i kako rece Iatlove jedva sam izvuka zivu glavu, ne ponovilo se. Drugi decko isto imao ovu konjukciju na mojoj, ali druga prica je bila, on je sam osetio da ja ne volim dovoljno i otisao bez mnogo reci :(

iatlove
29-08-2010, 13:57
Kako bi ste protumacili ovo: moj Pluton pravi sekstil na njegovu Veneru?
;)

alea
29-08-2010, 15:20
Ja lično mislim da ne treba uvek PL kriviti za sve i svašta.
Postoje ljudi Škorpionskog tipa koji uvek raaguju na njega, a postoje osobe kod kojih on nema nikakav značaj, i jednostavno će prevladati drugi aspekti, za nju mnogo bitniji i jači.

Ljudi koji imaju lične planete u Škorpiji ili ASC, ili im je PL jako izražen, ili imaju lične planete u VIII kući i sl. sami traže od ljubavi da im bude opsesija ili će, ako tako nešto intenzivno ne osete u vezi, prema njoj biti mlaki i nezainteresovani, i jednostavno se ohladiti.
VE ili MO u Škorpiji ili aspektu sa PL ili u VIII kući ne ume da voli lagano i lepršavo, niti će u takvoj vezici biti duže od 2 nedelje. Kada nematurbulencija, uzbudjednja, strepnje, stalne borbe za emociju, opstanak veze...oni gube zainteresovanost, jer njima veza najčešće mora biti negde na granici biti ili ne biti.

Ako naš PL nije izražen a partner nije sklon Plutonovskim ljubavima, neće suprotnoj strani ništa mnogo ni značiti, nadjačaće ga drugi aspekti, pogotovo ako i taj aspekt nije egzaktan, jak ili sa jako malim orbisom.

selena
29-08-2010, 17:28
Ja lično mislim da ne treba uvek PL kriviti za sve i svašta.
Postoje ljudi Škorpionskog tipa koji uvek raaguju na njega, a postoje osobe kod kojih on nema nikakav značaj, i jednostavno će prevladati drugi aspekti, za nju mnogo bitniji i jači.

Ljudi koji imaju lične planete u Škorpiji ili ASC, ili im je PL jako izražen, ili imaju lične planete u VIII kući i sl. sami traže od ljubavi da im bude opsesija ili će, ako tako nešto intenzivno ne osete u vezi, prema njoj biti mlaki i nezainteresovani, i jednostavno se ohladiti.
VE ili MO u Škorpiji ili aspektu sa PL ili u VIII kući ne ume da voli lagano i lepršavo, niti će u takvoj vezici biti duže od 2 nedelje. Kada nematurbulencija, uzbudjednja, strepnje, stalne borbe za emociju, opstanak veze...oni gube zainteresovanost, jer njima veza najčešće mora biti negde na granici biti ili ne biti.

Ako naš PL nije izražen a partner nije sklon Plutonovskim ljubavima, neće suprotnoj strani ništa mnogo ni značiti, nadjačaće ga drugi aspekti, pogotovo ako i taj aspekt nije egzaktan, jak ili sa jako malim orbisom.

s ovime se opet vraćamo na natalnu kartu i na ono da netko ima normalne veze u natalu nebi tražio zločeste dečke....odnosno jedan mars u škorpiji nemože biti zadovoljan nekime ko je papučar!

alea
04-09-2010, 22:05
Linda Goodman smatra da je orbis VE/PL tek +/- 1*, i da sve preko toga ne radi...:)

ochajna domacica
04-09-2010, 22:12
s ovime se opet vraćamo na natalnu kartu i na ono da netko ima normalne veze u natalu nebi tražio zločeste dečke....odnosno jedan mars u škorpiji nemože biti zadovoljan nekime ko je papučar!isto stoji i kod muskaraca koji imaju ma u Sco, nesto ne vole zene koje su mirne :rolleyes:

Linda Goodman smatra da je orbis VE/PL tek +/- 1*, i da sve preko toga ne radi...:)hm. :rolleyes: i ja se pitam, mada je nisam citala.

alea
04-09-2010, 22:24
hm. :rolleyes: i ja se pitam, mada je nisam citala.

Nisam je ni ja čitala ali sam čitala njen forum i ispovesti ljudi na njemu, kao i njene odgovore.
Takodje je dobro i korisno pročitati Jeff Green-a, i njegovog Plutona.:)

ochajna domacica
04-09-2010, 22:29
Nisam je ni ja čitala ali sam čitala njen forum i ispovesti ljudi na njemu, kao i njene odgovore.
Takodje je dobro i korisno pročitati Jeff Green-a, i njegovog Plutona.:)Done ;) see u later

spomenka
05-09-2010, 19:14
ja jednostavno moram napisat svoje iskustvo... naime sa jednim dečkom sam imala njegova venera egzaktno na mom plutonu i veza je bila puna prepreka...krenemo bit skupa, pa prekinemo, pa se onda pričalo da me vara, pa se vratio bivšoj...pa kad je s njom prekinuo ja sam mu postala opsesija...onda je toliko navro na mene (a ja sam još tad bila u njega zaljubljena) i pristanem tad na vezu...veza je trajala samo dva mjeseca, al u međuvremenu je bila puna prekida...
no mene je najviše u cijeloj toj priči začudilo kaj se on još poslije ko sumanut raspitivao za mene iako je imao u to vrijeme curu...
a danas pet godina poslije, živi preko puta mog ulaza kao kod "cure"...
doselio se prošlo ljeto.... meni je sve to čudno, a i mojima, jer smatramo da je on opsjednut... ja ga izbjegavam u širokom luku čak ga niti ne pogledam iako znam da sam sigurno prošla kraj njega par puta, al mu na taj način dajem do znanja da me apsolutno on ne zanima, pa čak ni kao poznanik!!
ne znam jeli to zbog te konjukcije, al mi je ta cijela priča njegovog življenja sa "curom", drito prek puta mog ulaza, bolesna!!
a i on sam mi se toliko gadi, da je to naprosto nevjerojatno.
oprostite za riječnik, al ne mogu se suzdržat.

thalatte
05-09-2010, 19:26
Linda Goodman smatra da je orbis VE/PL tek +/- 1*, i da sve preko toga ne radi...:)

da, susrecem se sa takvim razmisljanjima..
Cesto vidjela da mnogi uzimaju raspon djelovanja od planete ciji je orbis manji..
Znaci Pluton 1, Neptun 2

npr. Venera 8 Pluton 1, dozvoljen orbis aspekta medju njima 1

alea
05-09-2010, 19:47
da, susrecem se sa takvim razmisljanjima..
Cesto vidjela da mnogi uzimaju raspon djelovanja od planete ciji je orbis manji..
Znaci Pluton 1, Neptun 2

npr. Venera 8 Pluton 1, dozvoljen orbis aspekta medju njima 1

A šta misliš, iz tvog isustva da li je jači PL 120 VE sa orbisom od 0,27* ali separacije, ili PL 90 VE sa orbisom od 3,35* aplikacije?

thalatte
05-09-2010, 19:59
alea to bi i ja voljela provjeriti..ne znam..
Jel pluton jak?dal je kome vladar asc pl ili ve..

Stvar je da vjerojatno obje strane imaju ponesto od tog aspekta..ali uvijek je aplikacija ta koja se mora tek odigrati tokom veze.. separacija mozda i ne, u smislu fatalnos da,al da oboje uspiju zivjet sa tim..ne znam gadjam..

alea
05-09-2010, 20:25
Pa PL 120 je moj ( ta VE je na mom DC )

Vladar je 12 kuće nalazi se na MC i ima 6 Ptolomejskih aspekata...sa SO, ASC, JU ( koji mi je vladar ) sa NE i harmonične i 90 SA.
Dispozitor je mog MO i ME.

PL 90 je vladar umetnute 5 kuće i dispozitor je vladara ASC ( MO u Škorpiji u 5. ), ali nema nekih bitnih aspekata, osim što ima neki seskvikvadrat sa VE ( onih 135* ali egzaktnih ) i ima 120 ME.
Inače je njemu VE vladar SO i MA ( kao i tebi )...

thalatte
05-09-2010, 20:31
Aha u jednoj sinastriji su oba aspekta ? (ne znam kako sam ja mislila da se radi o 2 sinastrije :D - ME retro valjda)

Pa misliš koji je jači taj kači? Najgore je Veneri na koju ide 90 PL ja mislim...ova druga VE ima trigon- saradnju sa Plutonom...

Misliš u smislu budućnosti veze koji će biti jači? Pa to ne bi prognozirala, ne mora značiti da kvadrat ruši...moji roditelji ga imali egzaktno, cjeli život skupa...

alea
05-09-2010, 20:49
Ma ne, ne mislim da prognoziraš, niti nešto mislim da bi PL / VE odredjivao budućnost veze, jer nisu najdominantiji.

Nego me zanima..onako...ako je neko pod vladavinom VE ( Bik, kao ti recimo ) ali ima i MO u Škorpiji, da li je ta osoba posesivnija? I da li bi kod nje jače delovao taj PL koji istovremeno i sa VE u sopstvenoj karti već ima aspekt "nagrizanja" znači, da li bi ga više mučio taj PL...ali, ne verujem da se to tako i može zaključiti...izolovano od karata.

thalatte
05-09-2010, 21:46
Nego me zanima..onako...ako je neko pod vladavinom VE ( Bik, kao ti recimo ) ali ima i MO u Škorpiji, da li je ta osoba posesivnija? I da li bi kod nje jače delovao taj PL koji istovremeno i sa VE u sopstvenoj karti već ima aspekt "nagrizanja" znači, da li bi ga više mučio taj PL...ali, ne verujem da se to tako i može zaključiti...izolovano od karata.

O da sigurno je posesivnija...bar po ovome što si napisala...sigurno da bi ga više mučio...jer Ako je osoba asc,BIK i Mjesec (emocije,SCO) a Venera i Pluton kao dispozitori u kvadratu, to je sigurno stanje u kojem nije sve na mjestu i nije dobro po tu osobu....

alea
06-09-2010, 20:07
O da sigurno je posesivnija...bar po ovome što si napisala...sigurno da bi ga više mučio...jer Ako je osoba asc,BIK i Mjesec (emocije,SCO) a Venera i Pluton kao dispozitori u kvadratu, to je sigurno stanje u kojem nije sve na mjestu i nije dobro po tu osobu....

SO i MA u Bku, ASC Rak, vladar ASC je MO u Škorpiji...VE ima egzaktni seskvikvadrat PL, a MO 180 MA.
Uglavnom, videćemo...hvala ti...:)

Superwoman
24-09-2010, 09:33
ja sam bik, on vaga, moja venera je u konjukciji sa njegovim saturnom u mojoj sedmoj ( ribe) a njegova venera je u konjukciji sa mojim plutonom u vagi u drugoj..

ne volim odnose venere i plutona, imala sam kvadrat sa bivsim...uh

The Neptune
28-09-2010, 13:48
ja jednostavno moram napisat svoje iskustvo... naime sa jednim dečkom sam imala njegova venera egzaktno na mom plutonu i veza je bila puna prepreka...krenemo bit skupa, pa prekinemo, pa se onda pričalo da me vara, pa se vratio bivšoj...pa kad je s njom prekinuo ja sam mu postala opsesija...onda je toliko navro na mene (a ja sam još tad bila u njega zaljubljena) i pristanem tad na vezu...veza je trajala samo dva mjeseca, al u međuvremenu je bila puna prekida...
no mene je najviše u cijeloj toj priči začudilo kaj se on još poslije ko sumanut raspitivao za mene iako je imao u to vrijeme curu...
a danas pet godina poslije, živi preko puta mog ulaza kao kod "cure"...
doselio se prošlo ljeto.... meni je sve to čudno, a i mojima, jer smatramo da je on opsjednut... ja ga izbjegavam u širokom luku čak ga niti ne pogledam iako znam da sam sigurno prošla kraj njega par puta, al mu na taj način dajem do znanja da me apsolutno on ne zanima, pa čak ni kao poznanik!!
ne znam jeli to zbog te konjukcije, al mi je ta cijela priča njegovog življenja sa "curom", drito prek puta mog ulaza, bolesna!!
a i on sam mi se toliko gadi, da je to naprosto nevjerojatno.
oprostite za riječnik, al ne mogu se suzdržat.

Uvek je u ovoj vezi muskarac gori, ako je Venera onda je naporan i ne moze se odlepiti, a ako je Pluton onda je sadista, posesivan, ljubomoran... Na jednom drugom forumu sam citala slicnu pricu, devojka je na kraju morala da zove policiju (isto ona Pluton, on Venera).

Ajde mi opisi detaljno tvoja osecanja tada i sada?

alea
02-10-2010, 14:02
Uvek je u ovoj vezi muskarac gori, ako je Venera onda je naporan i ne moze se odlepiti, a ako je Pluton onda je sadista, posesivan, ljubomoran... Na jednom drugom forumu sam citala slicnu pricu, devojka je na kraju morala da zove policiju (isto ona Pluton, on Venera).


Ja mislim da slično deluje i aspekt PL sa vladarem V ili VII kuće, naročito konjunkcija.

kosooka
02-10-2010, 22:49
Nisam sigurna da smem, ali ja cu navesti primer, posto sam dobro procitala temu: Dakle, na mom plutonu je njegov mesec, a na njegovoj veneri je moj merkur ( to sve u mojoj 8. kuci u znaku Skorpije! A njegova 3. natalna). E SAD, problem je sto me fatalno privlaci, ali mi udara ceznju..hoce da se vidjamo jednom godisnje(dakle za dve godine smo se videli dva puta-a bilo je buuuuuuuuuuum) O cemu se radi???? Njegova konstatacija je : Dobra si ti .. :( HVALAhttp://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_61gw_64_02_tarami__kiki_kiki.74829.13222.gif&res=100&va=&cid=gwxfileVQHYXA-u1211847150 Evo karta sinastrije

alea
03-10-2010, 11:51
Nisam sigurna da smem, ali ja cu navesti primer, posto sam dobro procitala temu: Dakle, na mom plutonu je njegov mesec, a na njegovoj veneri je moj merkur ( to sve u mojoj 8. kuci u znaku Skorpije! A njegova 3. natalna). E SAD, problem je sto me fatalno privlaci, ali mi udara ceznju..hoce da se vidjamo jednom godisnje(dakle za dve godine smo se videli dva puta-a bilo je buuuuuuuuuuum) O cemu se radi???? Njegova konstatacija je : Dobra si ti .. :( HVALAhttp://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_61gw_64_02_tarami__kiki_kiki.74829.13222.gif&res=100&va=&cid=gwxfileVQHYXA-u1211847150 Evo karta sinastrije

Istekla ti je karta...moraš je prvo sačuvati na hard disku, pa onda upload-ovati ovde...:)
Ali, ako je to ovaj dečko čija je karta u tvom potpisu...ne čudi me...Mars u Vodoliji voli da menja žene i ne vezuje se lako za jednu.

egerija
03-10-2010, 16:17
Ja mislim da slično deluje i aspekt PL sa vladarem V ili VII kuće, naročito konjunkcija.
A kako radi moja Ve0Pl 180 njegova Venera? Ko se tu vezuje? Ko je fatalan? Ko hladi? :confused:

andjelikadepeures
03-10-2010, 18:29
gledam neshto, imam dva uporedna gde postoji Ve0Pl... u oba sluchaja su zene Pl i obe imaju Ve u 12. kuci...
jedno je nikad do kraja ostvarena veza, ali se proteze vec preko 20 godina, to neko muchenje... kad on hteo, ona nije, kad ona htela on nije, a niti pushtaju jedno drugo niti se spajaju do kraja. u medjuvremenu oboje stupili u brakove koji su po definiciji prilichno loshi. mada lichno mislim da im ni zajednichki ne bi dugo opstao...
Ovde zena ima kvadrat Venere i Saturna...


drugi par je bio u braku i razveli se posle 15 godina medjusobnog muchenja, svadja, prevara... znam da je mushkarac vishe puta rekao da je svih tih godina ziveo kao sa povezom na ochima, bez mogucnosti da sagleda bilo shta "van dvorishta" i znam da sada, kao da stvarno ima taj neki vakuum, kao da pojma nema shta se spoljnom svetu deshavalo za to vreme.
Ovde mushkarac ima kvadrat Venere i Saturna

u oba sluchaja pokazatelji govore o dugovima iz prethodnih zivota....

alea
03-10-2010, 19:14
A kako radi moja Ve0Pl 180 njegova Venera? Ko se tu vezuje? Ko je fatalan? Ko hladi? :confused:

Oboje stradate na neki način.
Ti jer natalno nosiš aspekt opsesivnih ljubavi zbog VE 0 PL, on jer mu je VE privučena ovom tvojom energijom.
Ali, to što ti njemu radiš na VE on tebi radi na MO, jer ima PL 90 MO 0 MA tvoj.
Meni vaša veza deluje izuzetno teška, em zbog ovih PL, em zbog obostrane povredjenosti MO, on tebe muči svojim PL na MO a ti njega SA na MO.
Može da bude vrlo mučna veza sa stalnim prekidima, ponovnim sastajanjima, ljubomorom, nesigurnošću i gomilom strasti.

egerija
03-10-2010, 19:27
Oboje stradate na neki način.
Ti jer natalno nosiš aspekt opsesivnih ljubavi zbog VE 0 PL, on jer mu je VE privučena ovom tvojom energijom.
Ali, to što ti njemu radiš na VE on tebi radi na MO, jer ima PL 90 MO 0 MA tvoj.
Meni vaša veza deluje izuzetno teška, em zbog ovih PL, em zbog obostrane povredjenosti MO, on tebe muči svojim PL na MO a ti njega SA na MO.
Može da bude vrlo mučna veza sa stalnim prekidima, ponovnim sastajanjima, ljubomorom, nesigurnošću i gomilom strasti.
Eh, tako je pocelo, tako je i danas, strast, ljubav, svadje, sve u jednom danu, pa sam i trazila "strucno misljenje" za kompletnu sinastriju i dobila odgovor da je to trenutno samo zbog Venere u Skorpiji na koju oboje strasno reagujemo, ali da je veza u principu vrlo kvalitetna i da vodi braku :o. Ko ce znati... uglavnom ti si pogodila sto se ovih aspekata tice, hvala Alea :)

alea
03-10-2010, 19:41
Eh, tako je pocelo, tako je i danas, strast, ljubav, svadje, sve u jednom danu, pa sam i trazila "strucno misljenje" za kompletnu sinastriju i dobila odgovor da je to trenutno samo zbog Venere u Skorpiji na koju oboje strasno reagujemo, ali da je veza u principu vrlo kvalitetna i da vodi braku :o. Ko ce znati... uglavnom ti si pogodila sto se ovih aspekata tice, hvala Alea :)

Vas su ovi vaši SA jako čvrsto povezali :)
A SA ume da veže i u dobru i u zlu...
I ja reagujem na tranzit planeta kroz Škorpiju, jer mi je tu vladar 7 p. ME i vladar 8 p. MO, i uz to obe su lične planete.
Ali, pošto je meni ME lepo aspektovan, meni ovaj tranzit VE 0 MA trenutno egzaktno na ME baš prija!:)

A pošto ste vi oboje ASC Škorpije, dakle vladari 7 p. su vam VE i to 180, ne čudi da vam trenutno strasti kuljaju.:) Pri tome mi se čini da je tvoj PL 0 VE takodje na početku Škorpije, što znači da vam je sada aktivirana ova opozicija iz sinastrije...

The Neptune
04-10-2010, 11:21
Ja mislim da slično deluje i aspekt PL sa vladarem V ili VII kuće, naročito konjunkcija.

Osoba privlaci takve ili je sama takva? :D

alea
04-10-2010, 17:42
Osoba privlaci takve ili je sama takva? :D

Mislim u sinastriji, ako je nečiji PL na tvom vladaru V ili VII, deluje kao PL/VE.

Ja mislim da su nam partnerstva takva kakvi smo delimično i mi u stvari.
Ako je nako vedra, optimistična, nasmejana osoba, laganog karaktera, on će znati i u svoju vezu da unese takve osobine.
Ako je neko posesivan, težak, nesiguran, naravno da će tu svoju težinu unositi i u odnos.

Pa tako, čak i ako je neko np. Vodolija ili Blizanac ali mu je vladar 7 polja recimo u Škorpiji, ja mislim da on može biti u svakodnevnom životu opušten i neobavezan, ali će u ljubavnim odnosima sigurno biti privučen dubinom, žestinom emocija, ispiljavati posesivnost, ljubomoru, zbog čega će ga takve veze u kojima te osobine dominiraju i privlačiti.

Mislim da je tu mnogo manje bitno ko je takav, mi ili partner, mislim da je veza ta koja je takva, a ona zavisi od oboje.

kosooka
05-10-2010, 01:53
Istekla ti je karta...moraš je prvo sačuvati na hard disku, pa onda upload-ovati ovde...:)
Ali, ako je to ovaj dečko čija je karta u tvom potpisu...ne čudi me...Mars u Vodoliji voli da menja žene i ne vezuje se lako za jednu.

ALEA evo i karte http://tinypic.com/view.php?pic=dy3o0x&s=7

The Neptune
10-10-2010, 01:38
Mislim u sinastriji, ako je nečiji PL na tvom vladaru V ili VII, deluje kao PL/VE.

Ja mislim da su nam partnerstva takva kakvi smo delimično i mi u stvari.
Ako je nako vedra, optimistična, nasmejana osoba, laganog karaktera, on će znati i u svoju vezu da unese takve osobine.
Ako je neko posesivan, težak, nesiguran, naravno da će tu svoju težinu unositi i u odnos.

Pa tako, čak i ako je neko np. Vodolija ili Blizanac ali mu je vladar 7 polja recimo u Škorpiji, ja mislim da on može biti u svakodnevnom životu opušten i neobavezan, ali će u ljubavnim odnosima sigurno biti privučen dubinom, žestinom emocija, ispiljavati posesivnost, ljubomoru, zbog čega će ga takve veze u kojima te osobine dominiraju i privlačiti.

Mislim da je tu mnogo manje bitno ko je takav, mi ili partner, mislim da je veza ta koja je takva, a ona zavisi od oboje.

Pitala sam zato sto ja natalno imam vladara 5. konj. Pluton. :D
Nisam posesivna ali jesam opsesivna, mada ovaj put sam prevazisla samu sebe. :D

Nikako da mi se jave Plutonci da ispricaju svoje vidjenje svega?

alea
11-10-2010, 19:24
Pitala sam zato sto ja natalno imam vladara 5. konj. Pluton. :D
Nisam posesivna ali jesam opsesivna, mada ovaj put sam prevazisla samu sebe. :D

Nikako da mi se jave Plutonci da ispricaju svoje vidjenje svega?

Hahah....Ufff, ja imam vladara VII u Škorpiji, a bogami i VIII :rolleyes:
Svašta sam, a to nikako ne pokazujem, zbog 12 kuće i VE u Jarcu. A sve me pokida iznutra...:eek:

anonimusi
11-10-2010, 20:24
Meni i mom decku u sinastriji je pluton u konjukciji sa venerom tj. moj pluton sa njegovom venerom,sta bi ste mi rekli o tome.Hvala :-)

ochajna domacica
12-10-2010, 23:24
U celoj prici o "Lepotici i zveri", katkad smo nekad zver a nekad lepotica. Ali meni se u citavoj prici oduvek svidjao KONJ! :D
Mislim, u istoimenoj prici konjic se zove Philipe = Filip...sto nije ni cudo zasto mi se svidja kada je pod pokroviteljstvom Strelca, tj.ime pripada strelcu, a to je 3polje(ime) mog partnera.
Plutona na mojoj Ve necu imati nikada, jer to bi bilo godiste 2002/2005 taj razmak, u vreme kada sam dozivljavala i prozivljavala, upoznala svoju dosadasnju nazovi najvecu ljubav.
Ali hm.Venera na mom Plutonu, bila bi Venera u sedistu. Jos nisam upoznala muskarca sa tim polozajem, ...opet opasna situacija! nekada ne treba da se ispuni ono sto pozelimo.
Zelim li vise nego sto mi je sudjeno? Ve na mom Pl?:rolleyes:

Tristran
25-10-2010, 17:08
Imam trenutno jednu malo ludu sinastriju,
sa jakim aspektima u koje su ukljucena svetla,
planete emotivnosti, vladari asc,
mocno-sve u svemu,
ali mi je sada upao u oci polozaj Plutona.

Moj Pl 0 njegovo Sunce, Merkur(vladar asc) -njegovo 5.
120 njegov Mo
120 i 60 njegovi cvorovi

orbisi minimalni

Njegov Pl na mom Mesecu-njegovo 5.
120 Jupiter
120 Merkur
90 Sunce
90 Venera (moj vladar asc)
60, 120 cvorovi

na sve to,natalno oboje imamo kontakt Ve i Pl,
Ve vezana za Skorpiju i seriju 8,
i egz. skorpijsko/bikovsku opoziciju
dispozitora vladara asc.
preko fiksne zvezde skorpijske energije-Algola
i moje 8. kuce.


http://www.fanstory.com/usr/262734/Dracula_and_Mina--large-msg-119029271281.jpg


Umesto komentara-slika.
Mislim da cu malo razmisliti o Plutonu u ljubavi, u skladu sa ovim trenutnim tranzitom na nebu!
:)

Ovo mi je omiljeni filmski poljubac,
morala sam ga staviti!

Pozelite mi da prezivim! :) __________________

Tristran
25-10-2010, 17:11
Izvinjavam se, prebacila sam post na ovu temu!
Nisam je videla!

ochajna domacica
25-10-2010, 17:13
Poljubac je rekao sve ;) srecno.

Fascinantna slika, kontrast i simboli musko&zenski, boje...idealno Ljubav&strast(sex) :D to kao skorpija&lav.. ;)

Tristran
25-10-2010, 17:26
Hvala, trebace mi sreca, itekako!

Obozavam taj film, a zbog ove slike
osecam kako mi krv postaje za nijansu tamnija i gusca, uhhh...:)

Ja znam jednog coveka koji ima Ve 0 Pl 0 Ur (a Uran je vladar 7. polja),
i uz to, u 3 polju jos planeta(Me, Ju, So),
mocni trigoni sa Mesecom u 7, i ima vrlo, vrlo, vrlo srecan brak, iz velike
ljubavi!

Ta karta mi je primer kako Ve 0 Pl moze dati najdublju i najiskreniju ljubav, kad je ostatak horoskopa harmonican.

ochajna domacica
25-10-2010, 17:28
Znaci da je tu presudila zena, izbor..mora biti da je jako lepa, ili tamnosmedja..bar ;)

Tristran
25-10-2010, 17:30
Ne znam horoskop njegove drage, nazalost. :(

Mogla bih nesto otprilike, ali nije to-to.

Tristran
25-10-2010, 17:32
Znaci da je tu presudila zena, izbor..mora biti da je jako lepa, ili tamnosmedja..bar ;)

Nezna plavusa. :)

Lepa, ali i mnogo vise od toga,
posebna i draga, kao i on,
odana i sposobna za veliko predavanje.

Za takvu ljubav je potrebno dvoje posebnih bica.

Ve u Vagi, Mo u Vodoliji. :)

egerija
25-10-2010, 17:33
Ta karta mi je primer kako Ve 0 Pl moze dati najdublju i najiskreniju ljubav, kad je ostatak horoskopa harmonican.
Pa i ja kazem, na kraju konjunkcija je pozitivan aspekt i ne znam zasto mora da bude lose, ja to imam Pl0Ve60Ne, Ve vladar VII, Ne V i ne zalim se, lako odvojim zito od kukolja i ne kajem se kad se zavrsi, uvek se nesto nauci, a posle toga mogu samo jace da volim ;)

cvetak
25-10-2010, 17:35
Ja sve manje nade imam da ce i moja konjukcija da se "zavrsi" pozitivno, a iskrena i velika ljubav je nesto cemu tezim od kad znam za sebe...neuspesno za sad (sa sve Ve u vagi i Mo u vodoliji :D)

Tristran
25-10-2010, 17:43
Ja sve manje nade imam da ce i moja konjukcija da se "zavrsi" pozitivno, a iskrena i velika ljubav je nesto cemu tezim od kad znam za sebe...neuspesno za sad (sa sve Ve u vagi i Mo u vodoliji :D)

Pa ne moze to bas tako-iz prve.
Zato je i velika, jer je put do nje tezak i zamrsen!

Glupe, prazne stvari obicno se dobijaju lako, ali ove-ne!

Izvestaj sa neba :Ve je trenutno na 7 Skorpije retro u konjunkciji sa Merkurom, sekstil Pluton na 3 Jarca,
pa eto slike kako pricamo o ovom odnosu!

Jao majko, kad me sada tranzit zvizne po natalnom Uranu na 3. Sco, egzaltacija Pl...egzaktni sekstil tranzitni Pluton!

Brrrrr...

cvetak
25-10-2010, 17:48
Eee Tristan da nije iz prve pa ni po jada, al ja se svakim pondam da ce da bude i propatim kao da jeste..kad ono corak...ali u pravu si, znam da nece biti lako...a ja na manje od toga ne znam da li cu ikada moci da pristanem...

Tristran
25-10-2010, 17:50
Linda Goodman smatra da je orbis VE/PL tek +/- 1*, i da sve preko toga ne radi...:)

VE ili MO u Škorpiji ili aspektu sa PL ili u VIII kući ne ume da voli lagano i lepršavo, niti će u takvoj vezici biti duže od 2 nedelje. Kada nematurbulencija, uzbudjednja, strepnje, stalne borbe za emociju, opstanak veze...oni gube zainteresovanost, jer njima veza najčešće mora biti negde na granici biti ili ne biti.
Bravo, Alea!
Ne mozemo reci da je negativno ono sto je necija duboka potreba.
Ja sam se nedavno pomirila sa tim da trazim tezinu u ljubavi, i da bi me sve drugo smorilo.

Moje koliko-toliko iskustvo u astrologiji kaze da su orbisi mnogo
siri nego sto se misli, a ovi do 5 sa Plutonom sasvim sigurno rade,
ali ja mislim da rade do 8-9.

Moj Ma 0 Sa od 11 stepeni radi kao lud,
kao i Me 0 Ju, verujte mi, iako
je orbis 9, i to oba puta separaciono!

Tristran
25-10-2010, 20:21
Uspela sam da isceprkam malo otprilike podataka o onom srecnom paru.

Njen Pl na njegovom Suncu i Jupiteru na Spici.

Njen Pl 120 njegov Mesec

Njen Pl 90 njegov Mars

Njegov severni cvor blizu njenog So 0 Ma
Njen severni cvor na njegovom asc ( i samim tim, njen juzni cvor na njegovom desc.)
:)

Ovo vraca veru u zivot, stvarno! :)


STA JOS DA KAZEM?

Srecno i dugovecno, a ko odbija malo tezine u ljubavi,
odbija i samu ljubav.

laramaja
29-10-2010, 17:09
Zanimljiva tema!!! :clap:
Ovo je sinastrija jedne duge veze http://img233.imageshack.us/img233/125/astro61gw0102laramajala.gif i ovde postoji konjukcija njegovog plutona i njene venere. Pluton je veoma ljubomoran i posesivan,ume cesto da preti smrcu kako svojom tako i tudjom. Sto se tice ludih strasti u seksualnom smislu i ne postoje bas. Tu je prilicno mlaka atmosfera.
A ovo je sinastrija jednog platonskog odnosa http://img834.imageshack.us/img834/5449/astro61gw0402ablara7073.gif veza nikad nije konzumirana,iako odnos traje vec 2 god. U ovom slucaju je i njegov pluton u konjukciji sa njenom venerom a i njen pluton je u konjukciji sa njegovom venerom pa je sam odnos dosta fatalniji. Mnooooooooogo prepreka je izmedju njih dvoje. Sve sto moze da se ispreci izmedju dvoje ljudi ovde se isprecilo. A strast bukti!!!:maninlove: :1: :5:
Sta ce biti,videcemo! Al' je trenutno ovako ----->:pain:

gabrielle
29-10-2010, 18:21
Di me nađe s ovom temom!?:) To će me izgleda pratiti do kraja života,mislim takva jedna fatalna veza.Bolje rečeno savršena veza skoro u svakom pogleda,jer fatalno nosi neki prizvuk zlokobnosti,brrr.Aspekti,ludilo i natalni i sinastrijski i kompozitni .

Dok je bila samo platonska bila je fantastična,a poslije "konzumacije" nevjerojatna,nešto što se uopće ne da opisati,naprosto nemam riječi,nevjerojatan spoj koji naprosto vodi u drugu dimenziju,neznam kako bih se bolje izrazila.

Ali...zbog ostalih prepreka,prekinem tu vezu nakon relativno kratkog vremena,odselim se, stvorim si novi život,sve pet,ali to će vječno ostati u meni i ništa se na svijetu s time usporedit ne može.

Da li bih bila sretnija da to nikad nisam iskusila?Možda,a opet,sretna sam jer znam da tako nešto ipak postoji i da sam osjetila.Mnogi nisu bili te sreće...

djurafigura
29-10-2010, 18:56
I ja imam jednu sličnu priču...nema Ve0Pl, ali ima mojPl60Ve njegova i njegovo SoOPl moj...i još svašta nešto...mnogo aspekata mog Pl sa njegovim ličnim planetama i obrnuto...

Tristran
29-10-2010, 21:10
Znate sta me strasno zanima?
Mnogi govore da Pluton nije bitan,
jer je kao generacijski polozaj,sporo kretanje i sta ja znam...

Ipak, otkud to da nase licne planete prave aspekte bas sa tim polozajem Plutona, i suprotno?

Kazu-ovo nije ljubav koja je za svakoga...

Mnogo su teske.

laramaja
29-10-2010, 21:54
Gabrielle,nemoj mi praviti zazubice :uoblacima: Navodis me na greh a meni tako malo fali.
Ta platonska ljubav je postavila ultimatum. Nudi sve ili nista! Odluka mora da se donese ovih dana. Sve ne mogu iz moralnih a nista iz emotivnih razloga. Sta god da odlucim kajacu se,znam!:uzdisem:
Nije lako sa plutonom,ali u svom tom ludilu je i njegova car. Sve je intenzivo,ostavlja dubok trag,a meni se to dopada.:girl_wink:

viksi72
29-10-2010, 22:05
zato sto pluton ne ostavlja mogucnost izbora.. jednostavno ga nema..

gabrielle
29-10-2010, 22:51
Na mene pluton i te kako utječe,jer mi je vladar natala.Mnoge mi stvari nisu bile jasne dok se nisam više zainteresirala za astrologiju.Sad ipak ponešto razumijem bolje nego prije...

U takvoj situaciji nije lako biti pametan,zato Lara ne znam što bi ti rekla,ipak ti najbolje znaš svoju situaciju,kao i ja svoju,ali zaista se nije lako s time nositi...nema sumnje!

alea
31-10-2010, 09:46
Izvestaj sa neba :Ve je trenutno na 7 Skorpije retro u konjunkciji sa Merkurom, sekstil Pluton na 3 Jarca,
pa eto slike kako pricamo o ovom odnosu!

Jao majko, kad me sada tranzit zvizne po natalnom Uranu na 3. Sco, egzaltacija Pl...egzaktni sekstil tranzitni Pluton!


Pre neki dan sam čitala fenomenalnu astro-priču. Ako je pronadjem, staviću link.

Svaka VE traga za svojim PL.

Tranzitni VE i MA su se zadesili u konjunkciji na 12* Škorpije ( inače na mom ME koji mi je vladar VII polja ), i tu se VE malo nećkala, napravila još jedan stepen ali se predomislila, i krenula nazad.
Je, svaka VE želi da se sjedini sa svojom dubokom, istinskom ljubavi.

MA u Škorpiji je izuzetno jak, a VE je tu slaba...on, kao njen dispozitor joj je oduzimao snagu i lepršavost, ljubavi su bile mučene čežnjom i željom, ljubomorom i velikim strastima, pri čemu je VE bila podčinjena njegovoj dominaciji, ali je ona odlučila da se suprotstavi, i krenula je retro.

29.10.2010. je bio veoma važan dan, jer su tog dana VE i SO bili u konjunkciji u Škorpiji, što se dešava ravnomerno svakih 275 dana ( ako se ne varam, neka me neko ispravi, molim vas ) a MA kao njihov dispozitor je tada konačno izašao iz Škorpije i ušao u optimističnog i dobrodušnog, vatrenog Strelca.

Kažu, da je ovaj dan bio veoma važan za ljubav u narednih 8 godina!
Onako, kako smo zaokružili ljubavnu priču na taj dan, takva će nas sudbina čekati u narednih 8 godina! A sve se dešavalo na 5* Škorpije!

Ali.. VE i dalje žudi i želi svoga PL, zato se kreće i dalje nazad, gde će, kada konačno stigne do 3* Škorpije, na stepen egzaltacije PL konačno sa tranzitnim PL napraviti egzaktnih 60*, a ona mračna i podredjena sudbina njena doživela je preobražaj, i sada je obojena i dispozicijom u Strelcu.

Ovo je vrlo važan period za ljubav, period koji je nekima doneo duboke, prave a možda i sudbonosne ljubavne priče!

Srećno nam i ljubavno svima bilo!:)

alea
31-10-2010, 10:58
A meni ta VE pravi egzaktnih 120* SA u VII polju!:)...da li je to sudbina u liku PL 180 SA i SA 0 PL?

Dok je VE duuugo stajala na mom ME vladaru VII polja na 12* Škorpije, a ona njena konjunkcija sa MA se desila baš na tom stepenu!
A MA, koji je ušao u Strelca, stao je na moje SO i ide prema NE 0 ASC....:)

Kada sve te aspekte povežem i dodam leglo bubamara koje su mi se već drugi put u ovoj godini ugnjezdile u prozoru....:rolleyes:

Princess77
31-10-2010, 12:07
A meni ta VE pravi egzaktnih 120* SA u VII polju!:)...da li je to sudbina u liku PL 180 SA i SA 0 PL?

Dok je VE duuugo stajala na mom ME vladaru VII polja na 12* Škorpije, a ona njena konjunkcija sa MA se desila baš na tom stepenu!
A MA, koji je ušao u Strelca, stao je na moje SO i ide prema NE 0 ASC....:)

Kada sve te aspekte povežem i dodam leglo bubamara koje su mi se već drugi put u ovoj godini ugnjezdile u prozoru....:rolleyes:

Izvinjavam se za off ali moram pitati za bubamare, je l' imaju neku simboliku? Pitam jer ja u zivotu nisam vidjela toliko bubamara kao na balkonu kod moje mame prosli mjesec, desetine odjednom, nesto ljepse odavno nisam vidjela.

alea
31-10-2010, 13:37
Izvinjavam se za off ali moram pitati za bubamare, je l' imaju neku simboliku? Pitam jer ja u zivotu nisam vidjela toliko bubamara kao na balkonu kod moje mame prosli mjesec, desetine odjednom, nesto ljepse odavno nisam vidjela.

Ja licno ne znam za bubamare, niti o nekoj posebnoj simbolici, osim sto sam kao dete verovala da nose lep glas.
Meni su se proletos ugnezdile u prozoru, i svaki dan sam ih vidjala iznad kreveta. Tada mi je JU pravio 60 VE i 120 ME pa 120 MO!
To je bilo jedno od najlepsih proleca u mom zivotu. Putovala sam na leto u inostranstvo dva puta, zbog ljubavi...

I sada, JU je retro, pravi 120 MO, doci ce na par stepeni od sextila sa VE...a bubamare mi ponovo mile po kuci, jer su se opet namnozile...jednostavno, ne mogu da se otmem utisku da ce mi ova godina biti zaista nezaboravna!:)...cak i kada JU udje u Ovna, pravice 120 na mog Strelca, a zatim stati na vladara V kuce MA u Ovnu!
Ma nemoguce da to nece imati dublje znacenje, a sve to ide i uz ovu nasu pricu o PL i VE...jer sam imala i sudbonosni tranzitni SA 0 PL...da li je moja VE pronasla svoga PL....:o

p.s. Izvinjavam se na offu, ali mi je tako doslo da povezem sve ovo u jednu celinu...:)

almedin13
02-11-2010, 02:08
Pozdrav za sve one koji vole Pluton.
Meni se nekako čini da ga imam i previše. Pravi konjukciju sa Suncem, Venerom i Merkurom. Ne kažem da ga ne volim ali s obzirom na povratak Saturna i prije dva dana prekida osmogodišnje veze, može li mi neko reći šta mi donosi tranzitni Saturn preko Plutona?
Nadam se da će neko naći malo vremena da se pripremim i za taj tranzit.:( :(

Bosnian GirL
02-11-2010, 13:08
dali je vec stigla do 3 stepena skorpije ili to jos traje?...takav period znaci se desavao 29.10.2010 ili jos neko vrijeme se moze osjetit?

cesarica
02-11-2010, 13:47
Juce i danas je Venera na 3. stepenu Skorpije, 9.11. se vraca u Vagu a 19.11., u isto vreme kada i Jupiter, krece direktnim hodom. Mozda je to jos jedna pouka, mada ovaj zagrljaj sa Plutonom prvenstvene osecaju osobe koje natalno imaju konstelaciju VE-PL.

Tristran
02-11-2010, 13:47
Bila je na 3 Sco do juce,sad putuje prema Vagi, pa ce ponovo biti na ovom stepenu u direktnom kretanju, ali ne znam tacno kad, zagubila efemeride!
Hvala, Cesarice!
Ja osecam mnogo, jer na 3 Sco imam vladara 5. polja, a i VE 120 PL natalno
jos mi je Ve vladar 8. polja, u 8.

cesarica
02-11-2010, 13:50
Tris, i danas je na trecem stepenu. U direktnom hodu ce preci taj stepen 7.12. ali Pl ce tada vec biti na 4. stepenu tako da ce oni napraviti egzaktan aspekt dan posle ali nece biti susreta na mestu pada Meseca...

Akarui
04-11-2010, 10:30
Ne znam da li je bilo priče o tome, da li se kvadrat izmedju venere i plutona ublažava u ovom slučaju,moj pluton na njegovu veneru,pluton moj u vagi anjegova venera u jarcu..ali s druge strane prave dobar aspekt jer je meni venera u blizancima a njegov pl. isto u vagi...nešto nisam primetila kod nas ljubomoru, fatalnu privlačnost i ostalo..:confused: nasa sinastrija
http://www.dodaj.rs/f/V/kb/28P6JZpx/astro61gw0102jaon3293113.gif

zvjezdica
13-11-2010, 22:02
Zanimljivo imala sam vezu u kojoj je moj Pl radio konj. na njegovu VE, u škorpiji, a on je bio taj koji je bio opčinjen i ljubomoran više nego ja.

ufalica
12-12-2010, 19:08
Sačuvaj me Bože Plutona i Venere u kompozitu ili sinastriji. Uvjerila sam se da je to suluda kombinacija i kad je povoljna..Može te dovesti do ludila u kojem samo sebe uništavaš. Kome to treba?

gasimetrija
13-12-2010, 14:52
Prilicno sam srecna sto sam imala priliku da iskusim osecaj pluton-venera-sjajno je!
evo kompozita naseg:
http://yfrog.com/06q71g
ovde u 3 kuci imamo konjukciju venera,uran,jupiter i pluton-i bilo je iznenadno zaljubljivanje(uran i venera),mnogo emocija nestvarnih(jupi) i dubokih(pluton)

a, evo i dejvisona:
http://yfrog.com/9g22ug
na MC-u su u konjukciji pluton i venera-a takav je i osecaj-vrh !!!!
Evo i sinastrije:
http://yfrog.com/2hpb6g
I nikada niste sigurni KADA je kraj...kad je ovaj aspekt u pitanju.Ipak,

svima to zelim da dozive bar jednom u zivotu.:)

kanon
14-12-2010, 10:39
Prilicno sam srecna sto sam imala priliku da iskusim osecaj pluton-venera-sjajno je!
evo kompozita naseg:
http://yfrog.com/06q71g
ovde u 3 kuci imamo konjukciju venera,uran,jupiter i pluton-i bilo je iznenadno zaljubljivanje(uran i venera),mnogo emocija nestvarnih(jupi) i dubokih(pluton)

a, evo i dejvisona:
http://yfrog.com/9g22ug
na MC-u su u konjukciji pluton i venera-a takav je i osecaj-vrh !!!!
Evo i sinastrije:
http://yfrog.com/2hpb6g
I nikada niste sigurni KADA je kraj...kad je ovaj aspekt u pitanju.Ipak,

svima to zelim da dozive bar jednom u zivotu.:)

Bacila sam oko na vašu sinastriju. Uuu to mora da je bila jubav. So0Ve, Ve0Pl, Ne60 Ve....samo taj Sa:( .
Bila sam u braku 18 godina, i mi smo imali So0Ve i Pl 0Ve, i Ma u konjukciji. Pisala sam već o tome...
I sada sam opet u vezi u kojoj imamo Ve0Pl. On je Pl i mjesecima me nije puštao. Okretao Nebo i Zemlju da budemo zajedno...i na kraju jesmo. Strast je ono što nas spaja. I imaš pravo, tko nije probao ne zna.Ne da se opisati, kako nekome opisati osjećaj kada misliš da se odvajaš od vlastitiga tijela, a oboje smo ljudi u godinama, nismo djeca... I ljubomora i posesivnost....sve stoji:o

CHIRON
14-12-2010, 12:39
Ćao, ako ima nekoga! Nova sam na forumu a baš me u poslednje vreme interesuje tranzit Plutona koji se zadnjih par godina mota po mojoj 12. kući i oko ASC. Ne razumem se preterano u astrologiju ali i mom (do skoro) partneru tranzitni Pluton gradi kvadrat sa natalnim. To će se i meni dešavati za možda par godina. Može li neko da me uputi šta mi je činiti da što smirenije prođem kroz to?
Moji podaci: 13.06.1977. Beograd 20:25h
Njegovi podaci: 16.05.1975. Beograd 07:20h

natasha-77
14-12-2010, 13:53
A jel imao neko iskustvo u sinastriji gde je Pl u konjukciji sa Mesecom partnera???

alea
18-12-2010, 17:53
A jel imao neko iskustvo u sinastriji gde je Pl u konjukciji sa Mesecom partnera???

Ja nisam imala vezu ali mislim da uvek kada se nečiji PL nadje u bliskom aspektu sa našim MO, VE, SO ili ASC, pa i vladarima 1. 5. ili 7. kuće, uvek ćemo osećati vrlo jaka i intenzivna osećanja sa tom osobom.
Često kao da sa njom ne možemo i da imamo potrebu da pobegdnemo jer kao da ona nad nama ima vlast i upravlja nama nesvesno, i protiv naše volje, a mi se tome ne moemo odupreti.
Ono kao, ni sa tobom ni bez tebe!
Teško je osobi čija je lična planeta da se od PL odvoji, a nije ni PL lako, najčešće.
Pogotovo je to izraženo ako su osobe u ljubavi Plutonovski ili Škorpionski tipovi, onda tu baš ima svega, i strasti, ljubomore, želje za kontrolom, manipulacije, neverice....

ochajna domacica
18-12-2010, 19:10
A jel imao neko iskustvo u sinastriji gde je Pl u konjukciji sa Mesecom partnera???da :o Pluton na 2` Skorpijona(generacija 84`) na Mesecu.

Ja nisam imala vezu ali mislim da uvek kada se nečiji PL nadje u bliskom aspektu sa našim MO, VE, SO ili ASC, pa i vladarima 1. 5. ili 7. kuće, uvek ćemo osećati vrlo jaka i intenzivna osećanja sa tom osobom.
Često kao da sa njom ne možemo i da imamo potrebu da pobegdnemo jer kao da ona nad nama ima vlast i upravlja nama nesvesno, i protiv naše volje, a mi se tome ne moemo odupreti.
Ono kao, ni sa tobom ni bez tebe!
Teško je osobi čija je lična planeta da se od PL odvoji, a nije ni PL lako, najčešće.
Pogotovo je to izraženo ako su osobe u ljubavi Plutonovski ili Škorpionski tipovi, onda tu baš ima svega, i strasti, ljubomore, želje za kontrolom, manipulacije, neverice....
Bilo je tesko. I opet, licno skrivanje pa cak i toga da ne mozes da se odvojis, kao da trazis da taj neko ucini to za Tebe, a taj neko ISTO - ne moze(ili nece)..i opet te uvlaci lako i lako ispusta. Onda dodju cak i situacije kada Mo moze da bude toliko lojalan ovde da iako ga Pl dovede u opasnost po zivot,ostaje s njim, jer mu je potreban..i tako dalje. Sve zavisi i aspekti na Mo(dispozitor sta kaze, totalna destrukcija ili..).
E sad mi prolazi kroz glavu bas ovo..Pluton tu egzaltiran i Mars egzaltiran i opet Mo cvrst oslonac! I kako?

natasha-77
18-12-2010, 19:13
Ja nisam imala vezu ali mislim da uvek kada se nečiji PL nadje u bliskom aspektu sa našim MO, VE, SO ili ASC, pa i vladarima 1. 5. ili 7. kuće, uvek ćemo osećati vrlo jaka i intenzivna osećanja sa tom osobom.
Često kao da sa njom ne možemo i da imamo potrebu da pobegdnemo jer kao da ona nad nama ima vlast i upravlja nama nesvesno, i protiv naše volje, a mi se tome ne moemo odupreti.
Ono kao, ni sa tobom ni bez tebe!
Teško je osobi čija je lična planeta da se od PL odvoji, a nije ni PL lako, najčešće.
Pogotovo je to izraženo ako su osobe u ljubavi Plutonovski ili Škorpionski tipovi, onda tu baš ima svega, i strasti, ljubomore, želje za kontrolom, manipulacije, neverice....
Povezanost velika postoji,to je sigurno,mada i drugi aspekti ukazuju na to...ali ovaj Pluton verovatno daje vise na toj strastvenoj povezanosti(fatalnoj),kako kazes ni sa tobom ni bez tebe...mi nismo Plutonovski ili Skorpionski tipovi,tako da nema tih manipulacija i velike ljubomore koja moze da unisti,ali videcemo za dalje:D

ochajna domacica
18-12-2010, 19:21
Povezanost velika postoji,to je sigurno,mada i drugi aspekti ukazuju na to...ali ovaj Pluton verovatno daje vise na toj strastvenoj povezanosti(fatalnoj),kako kazes ni sa tobom ni bez tebe...mi nismo Plutonovski ili Skorpionski tipovi,tako da nema tih manipulacija i velike ljubomore koja moze da unisti,ali videcemo za dalje:DUh ja tek sad vidim da pricamo o Tvom Pl - narcise! ah :o
ja nisam manipulisala, ali sam osecala da on tako misli. Tako da ako cemo i sa iz perspektive fizickog izgleda, bilo je: "Ali sta ces ti s njim?"..
osecanje medjusobnog pripadanja, ali nece biti da takav uticaj FATALAN imaju svi s kojima sam dosla u kontakt s generacijskim Pl na mom Mo, cesta pojava, zato sto sam u grupama mahom imala to godiste! I mislim da su generacije sa Plutonom na pocetku eto bar ostavljale OPSTi utisak kao magneticnije od onih nakon 10 stepena Sco! Ma morama da priznam,to je opste misljenje ima nesto u tim generacijama. Mnogo mladje devojke padaju na njih, a i starije... :rolleyes: Ove posle nisu nesto(ili ce se tek razviti)

natasha-77
18-12-2010, 19:41
Uh ja tek sad vidim da pricamo o Tvom Pl - narcise! ah :o
ja nisam manipulisala, ali sam osecala da on tako misli. Tako da ako cemo i sa iz perspektive fizickog izgleda, bilo je: "Ali sta ces ti s njim?"..
osecanje medjusobnog pripadanja, ali nece biti da takav uticaj FATALAN imaju svi s kojima sam dosla u kontakt s generacijskim Pl na mom Mo, cesta pojava, zato sto sam u grupama mahom imala to godiste! I mislim da su generacije sa Plutonom na pocetku eto bar ostavljale OPSTi utisak kao magneticnije od onih nakon 10 stepena Sco! Ma morama da priznam,to je opste misljenje ima nesto u tim generacijama. Mnogo mladje devojke padaju na njih, a i starije... :rolleyes: Ove posle nisu nesto(ili ce se tek razviti)
E za ovo :"sta ces ti sa njim" ili skoro mi je jedan tip rekao "pa zar ovaj da te odvede",haha ziva istina za to...a inace ja sam starija od njega;)

andjelikadepeures
18-12-2010, 20:07
to mi bese najveca ljubav, tako sam procenila tad :D ali me je zaista cudila moje tolerisanje svega i svaega. Ali zar Pl nije upravo to? Preobrazaj!

hm.... poshto bash ovih dana razmishljah koliko ustvari jedno drugom prosto ne zameramo neke stvari, iako se "iskrvimo"... nastavljamo dalje kao da apsolutno nishta nije bilo...
a Njegov Pluton gradi polusextil sa mojim Mesecom, dok moj Pluton gradi polusextil sa njegovim Suncem...
i tachno je, on meni glupostima povredi osecanja, a onda ja shiznem i "gadjam" mu ego shto njega izludi... pa se ondasmirimo i izmirimo do sledeceg kurshlusa... :D
ali su to definitivno stvari koje niti bih ja tako lako oprostila nekom drugom ( ako bih oprostila uopshte ) i stvari zbog kojih bi on nekom drugom otkinuo glavu...

alea
18-12-2010, 22:14
Mnogo zavisi od dispozicije.
Recimo, jedan MO ili VE u Blizancima, uglavnom opusteni, raspolozeni, vedri, neuhvatljivi.
A dispozitor ME u Vagi, bas tamo gde je recimo nečiji PL, i eto već druge sudbine jednom lepršavom MO ili VE...:D

andjelikadepeures
18-12-2010, 22:19
moj Pluton je u Vagi u 1. kuci, njegovo Sunce u Ovnu u 6. kuci
njegov Pluton je u Devici u 11. kuci, a moj Mesec u Vodoliji u 4. kuci

makilli
18-12-2010, 22:26
Njegov Pl radi aplikacioni trigon na moj Mo (1*), a moj Pl aplikacioni sextil na njegovu Ve....ali njegov Pl udara opozicijom moje So...:rolleyes:

http://img580.imageshack.us/img580/9156/sinprava.gif

alea
19-12-2010, 20:54
Njegov Pl radi aplikacioni trigon na moj Mo (1*), a moj Pl aplikacioni sextil na njegovu Ve....ali njegov Pl udara opozicijom moje So...:rolleyes:

http://img580.imageshack.us/img580/9156/sinprava.gif

Ti sama već u karti imaš PL 120 MO i PL 180 SO, a on sam ima PL 60 VE.
Dakle, oboje nosite ljubavni intenzitet u sebi.
On će samo pojačati ono što već nosite sami u sebi, i ništa spektakularno neće doneti što ti već namaš, jer ti jednostavno uvek reaguješ da ne kažem "plutonovski" i borba dominacije je tebi često normalna stvar, dok je i njemu potreban ljubavni intenzitet da bi bio zainteresovan.

Po meni su ovi aspekti njegovog i tvog PL sporedni, važnije je što imate aspekte sa PL u svojim kartama oboje.

laramaja
19-12-2010, 21:05
Sta mislite o obostranoj konjukciji plutona i venere? Procitala sam da su obostrani aspekti najintenzivniji?

makilli
19-12-2010, 21:19
Ti sama već u karti imaš PL 120 MO i PL 180 SO, a on sam ima PL 60 VE.
Dakle, oboje nosite ljubavni intenzitet u sebi.
On će samo pojačati ono što već nosite sami u sebi, i ništa spektakularno neće doneti što ti već namaš, jer ti jednostavno uvek reaguješ da ne kažem "plutonovski" i borba dominacije je tebi često normalna stvar, dok je i njemu potreban ljubavni intenzitet da bi bio zainteresovan.

Po meni su ovi aspekti njegovog i tvog PL sporedni, važnije je što imate aspekte sa PL u svojim kartama oboje.

Hvala ti Alea :)
Isto smo godiste pa se ponavljaju aspekti iz natala (bar sa Pl, Ne, Sa), a ovo ostalo sve kvadrati :D
A ova konjukcija vladara Asc-a sa uglovima (njegov Ju0moj MC i moj Ur 0 njegov Asc) bi trebalo da je ok...:rolleyes:

swiss
19-12-2010, 23:30
PL-VE,meni se njih dvoje u zagrljaju bas dopadaju i to na AC-u,podgrejani sa Suncem... uvek vidim sta voljenom bicu odgovara,pa mi je lepo a i suprotnoj strani isto :),mada sam doziveo da mi partnerka kaze da joj je malo i dosadno po pitanju emocija itd al to su bivse rekle,a sadasnja je ZADOVOLJNA,pa uzivamo vec skoro dve godine u toj dubini a pogotovu ja u mojim osecanjima koje neizmerno poklanjam njoj :).

alea
20-12-2010, 00:29
PL-VE,meni se njih dvoje u zagrljaju bas dopadaju i to na AC-u,podgrejani sa Suncem... uvek vidim sta voljenom bicu odgovara,pa mi je lepo a i suprotnoj strani isto :),mada sam doziveo da mi partnerka kaze da joj je malo i dosadno po pitanju emocija itd al to su bivse rekle,a sadasnja je ZADOVOLJNA,pa uzivamo vec skoro dve godine u toj dubini a pogotovu ja u mojim osecanjima koje neizmerno poklanjam njoj :).

Da, meni je tvoja konjukcija bas zanimljiva :)
Ja bih rekla da deluješ intenzivno i kada to ne želiš.
A možda su rekle da im je bilo dosadno zbog tvog povučenog SO u Devici u 12 kući?

swiss
20-12-2010, 02:25
Da, meni je tvoja konjukcija bas zanimljiva :)
Ja bih rekla da deluješ intenzivno i kada to ne želiš.
A možda su rekle da im je bilo dosadno zbog tvog povučenog SO u Devici u 12 kući?

Moguce,lako je moguce da je tako! A ja pomislio da je to zato sto mogu da predvidim sta i kako zeli da se srcu njenom pridje hehehe,al eto,nije mi palo napamet da je Sunce pa i u Devici jos :) A za intezivno delovanje,podpuno se slazem!!!

egerija
20-12-2010, 23:02
A za intezivno delovanje,podpuno se slazem!!!
Znam na sta mislis, optuze me da sam hladna zbog ovog Mo u Jarcu, a kad progovori Ve0Pl svi se pitaju koji mi je djavo :confused:
Vidim i tebi se Ve0Pl povezuje sa Ne pa ima li vecih predanijih od nas? :o

cvetak
20-12-2010, 23:49
Znam na sta mislis, optuze me da sam hladna zbog ovog Mo u Jarcu, a kad progovori Ve0Pl svi se pitaju koji mi je djavo :confused:
Vidim i tebi se Ve0Pl povezuje sa Ne pa ima li vecih predanijih od nas? :o
isti slucaj i kod mene, odgovorno tvrdim da nema :D

swiss
22-12-2010, 00:06
I ja VELIM isto,NEMA! Jednostavno zelim da osecam,zelim da se ispunim do polsednjeg atoma osecanjem da postojim a pogotovu KAD VOLIM...........volim da volim jer volim da sam voljen :D.........sve je ljubaaaav sto zivi i raste,kad na nebu zacvrkucu lasteee,kada seno u plju opijaaaa......... (poz z.brunclik)

Dreamer
22-12-2010, 00:16
Slazem se s tobom Swiss, ali nekad prosto pozelim da nemam taj aspekt jer zna da me iscrpi. Nekad prosto pozelim da sam kao leptiric, da se ne udubljujem previse ni u sta

swiss
22-12-2010, 00:21
Slazem se s tobom Swiss, ali nekad prosto pozelim da nemam taj aspekt jer zna da me iscrpi. Nekad prosto pozelim da sam kao leptiric, da se ne udubljujem previse ni u sta

Ja to smatram KAO DAR SA NEBA! Staces lepse nego kad osetis da volis,kad osetis da si tuzan,pa razocaran,pa srecan,nesrecan,sve to prozima nas ovakve duboko duboko,a kad osetis bol u grudima tad su ti Nebesa najbliza,nekako osetis isto da nicemu nije kraj,da nista se nije zavrsilo,nego da si ojacala jos,da si spremna da krenes dalje i sto je NAJBOLJE,opet i posle svega UMES DA VOLIS BEZ KAJANJA svakog ko pozeli vezu stobom :) Ako nista drugo,onda smo makar iskreni prema sebi! Da daa,to je DAR SA NEBA,ceni to i gledaj kao pozitivno....osetices lepotu zivljenja ;)

Dreamer
22-12-2010, 00:30
Nisam rekla da nije lepo, samo kazem da nekad zna da iscrpi i uzme nam previse energije. Znam da ne moze uvek biti lepo, ali kad dodje to lose nije bas da nam je dobro i da smo zahvalni na tome. Nekad je bol preveliki i iako mnogo vremena prodje, on i dalje ostaje i samo te mrcvari. Ako ikad prodje mocicu da potvrdim ove tvoje reci u potpunosti :)

swiss
22-12-2010, 01:05
Nisam rekla da nije lepo, samo kazem da nekad zna da iscrpi i uzme nam previse energije. Znam da ne moze uvek biti lepo, ali kad dodje to lose nije bas da nam je dobro i da smo zahvalni na tome. Nekad je bol preveliki i iako mnogo vremena prodje, on i dalje ostaje i samo te mrcvari. Ako ikad prodje mocicu da potvrdim ove tvoje reci u potpunosti :)

Ali Dreamer,oko cega si ti zabavljas,mislim,oko cega se ti pitas kad mi ovako pises?! Istina je,dajem ti za pravo podpuno SKORO :),Ali opet BOL je prevelika da bi se tek tako lako odklonila,u jednom trenu izbrisala! Alo opet ti navodim,ako se suvise dugo vrtis u mestu i nenailazis na izlaz,onda taj problem nije tvoj problem,ili nezelis da shvatis da je to TAKO trebao da bude,jer krivi ste obadvoje ;) A ti iz svega bi trebala da naucis kako da STAVIS OSECANJA POD KONTROLU,a to se postize nekad i cutanjem (kad bi ti mogla da ocutis nekad...) posmatranjem,i ubrzo ces da postignes jedan efekat ne kod suprotne strane,nebitno dal je to prijateljica-ljubav,otac-majka....nego kod SEBE! Razumes me sad? :)

Dreamer
22-12-2010, 01:16
:) Razumem o cemu pricas. Samo sam razmisljala o dobroj i losoj strani ovog aspekta. Mozda ja ne znam kako to nesto da pustim jer uvek u svakom odnosu dam 101% sebe i znam gde gresim i sta trebam, ali ne uspevam da istrajem u tome. Kriva sam sama, covek sam bira kako ce mu biti, a meni je tesko da dugo drzim sebe u pravom smeru.

swiss
22-12-2010, 01:21
:) Razumem o cemu pricas. Samo sam razmisljala o dobroj i losoj strani ovog aspekta. Mozda ja ne znam kako to nesto da pustim jer uvek u svakom odnosu dam 101% sebe i znam gde gresim i sta trebam, ali ne uspevam da istrajem u tome. Kriva sam sama, covek sam bira kako ce mu biti, a meni je tesko da dugo drzim sebe u pravom smeru.

Znam da je tema o ovom aspektu samo! Razumem te :) Al skrenuo sam namerno,jer poznato mi je dao vaj aspekt odrzava al i ne podrzava stvari i dogadjae koji su se dogodili,jer streme ka necemu drugom,novom,istinskom,teze emocijama i osecanjima! Savet moj ti je,prepusti se svaki put,al i sa strata daj oduska emocijama,daj oduska bez bojazni i opcekivanja sta ce druga strana da ti kaze! Jednostavno pusti ventil i neka se izduva podpuno to sto osecas,pogotovu u ljubavi,tako ces mislim uspeti da ne nagomilavas to sto osecas,nego naprotiv,smanjices tempo bola kasnijeg u sebi! Nemoj da si ljubomona,nemoj da razmisljas NIKAD gde je i skim itd,nego uzivaj u osecanjima da VOLIS :) jer ako do rastanka opet dodje,manje ce boleti,jer bila si iskrena u DAVANJU :)

Dreamer
22-12-2010, 01:32
Znam sve to,stvarno,ali ne mogu tako da postupim jer svaki put osecam blokadu, ne da mi djavo mira. Mozda je tako jer posle tog nekog nije bio neko s kim sam osetila ono nesto.......ne znam. Ne opterecujem se time kao pre, pustila sam sve, nek' bude sta bude :)

mikica
22-12-2010, 01:35
:5rotfl::5rotfl::5rotfl:dreami nesreco jedna jel mi to zavodis swisa iza ledja :D
A meni dala ove smajlice da se igram ccccc

swiss
22-12-2010, 01:38
:( nemoj tako,NERK BUDE STA BUDE! Nemoj nikad da trazis isto osecanje,jer ako ga budes trazila onda ces da patis! Jednostavno ako novi naleti to ce da bude drugacije,intezivnije,lepse,shvatices da ljudi vole drugacije,da i ti umes da budes kao ona prakticna knjiga 300 nacina da olaksate zivot samom sebi hehehehe,veruj mi. Ovo iz iskustva ti rece samo,nikako tipa, PITALA SAM SAVETU ZA MISLJENJE hehehe pa SAVETA odgovara :)

Dreamer
22-12-2010, 01:46
:5rotfl::5rotfl::5rotfl:dreami nesreco jedna jel mi to zavodis swisa iza ledja :D
A meni dala ove smajlice da se igram ccccc
Hahahah taman posla, znas da sam ja slaba na skorpije :p :D
Samo se ti igraj,vezbaj malo, vidim da koristis svaku priliku da ih iskoristis hehehehehhe


Swiss - nisam to rekla zato sto mi je svejedno vec zato sto ne zelim vecito da lupam glavu o tome.Zato sam rekla nek' bude sta bude, prepusticu se, pa kako ispadne, ali znam da necu puno toga promeniti kod sebe jer je meni potrebna bas ta dubina koju ovaj aspekt daje i valjda mu zato i tezim toliko.

swiss
22-12-2010, 02:07
Daaa,jeste,daje taj aspekt dubinu al ne i zamajavanje oko istih stvari,a pogotovu onih koje su prosle! Daje taj aspekt nesto lepo,a to lepo mozes da pronadjes kad budes se u potragu bacila,kad budes shvatila da taj aspekt MRZI kad jednolicno stvari teku bez promena i bez osvezavanja. A gledajuci ti antal sad onako ovlas,shvatih da si covek za vezi onu zagrobnu cak,nikako od danas do sutra itd. Sve u svemu kad podjes da menjas osecanja svoja,USPECES da privuces bas ono sto osecas prema sebi :) Odoh leci,pozdravljam te i laku noooc.

Dreamer
22-12-2010, 14:08
Daaa,jeste,daje taj aspekt dubinu al ne i zamajavanje oko istih stvari,a pogotovu onih koje su prosle! Daje taj aspekt nesto lepo,a to lepo mozes da pronadjes kad budes se u potragu bacila,kad budes shvatila da taj aspekt MRZI kad jednolicno stvari teku bez promena i bez osvezavanja. A gledajuci ti antal sad onako ovlas,shvatih da si covek za vezi onu zagrobnu cak,nikako od danas do sutra itd. Sve u svemu kad podjes da menjas osecanja svoja,USPECES da privuces bas ono sto osecas prema sebi :) Odoh leci,pozdravljam te i laku noooc.Morala sam sinoc prinudno da gasim komp jer delim sobu sa sejom,a ona htela spavati, pa nisam stigla da odgovorim.
Ne razumes ti mene bas najbolje :). Znam gde je problem i sta treba da uradim i trudim se da nesto promenim,ali mi ne uspeva puno tj neke stvari sam promenila,a neke su jos uvek tu i za sada se ne pomeraju bitno. Zato sam ti i rekla ono da sam se prepustila jer mislim da ce doci do potpune promene kad upoznam onog NEKOG :). I da, u pravu si, nisam za vezu od danas do sutra jer ako sam s nekim onda znaci da mi se bas svidja i normalno da zelim nesto vise s njom :)

Mimiza
22-12-2010, 15:08
taj aspekt MRZI kad jednolicno stvari teku bez promena i bez osvezavanja.

Tacno tako! I pored potrebe za trajanjem,ozbiljnoscu i dubinom osecanja, ima potrebu i za konstantnom dinamikom u vezi, bukvalno ili u prenosnom smislu. Ako oseti da veza postaje jednolicna, trazice nacin da je ozivi, nekad cak i da izazove raspravu koja ce raspaliti strasti. ;)
Sa deckom sa kojim nisam imala taj aspekt cesto sam trazila nacin da ga na neki nacin ozivim i prozivim u toj vezi; sada sa muskarcem koji mi se svidja imam taj aspekt, na prvi pogled me je privukao,toliko jako da sam zelela da zbrisem "s mesta dogadjaja",iskreno plasi me tolika dubina osecanja koje imam prema njemu iako i nismo u vezi,sta bi tek bilo da jesmo? :eek:

shvatih da si covek za vezi onu zagrobnu cak,nikako od danas do sutra itd.

Verovatno zbog silnih aspekata Ve i Mo, narocito sa Sa i Pl u svojoj natalnoj karti, nikada i nisam mogla da razumem ljude koji vezu mogu da shvataju olako, tipa sta bude-bude, vidjamo se jednom u mesec dana, ne smeta nam-naravno ako postoje okolnosti koje ove ljude izvesno vreme fizicki razdvajaju to je druga prica! :rolleyes:

alea
23-12-2010, 05:17
Znam na sta mislis, optuze me da sam hladna zbog ovog Mo u Jarcu, a kad progovori Ve0Pl svi se pitaju koji mi je djavo :confused:
Vidim i tebi se Ve0Pl povezuje sa Ne pa ima li vecih predanijih od nas? :o

Kod mene je situacija slična ali malo obrnuta.
Ja delujem ponekad hladno i nepristupačno zbog VE u Jarcu, koja mi doduše srećom što sam starija često vraća uzemljenje i sve više pokazuje svoju dobru stranu, ali u dubini duše vatromet! Gde mogu biti hladna sa VE 90 MA, a tek sa MO u Škorpiji i ME u Škorpiji koji su mi vladari 7 i 8 polja...a da ne pričam o tome da mi je NE na ASC...:)

egerija
23-12-2010, 11:49
Kod mene je situacija slična ali malo obrnuta.
Ja delujem ponekad hladno i nepristupačno zbog VE u Jarcu, koja mi doduše srećom što sam starija često vraća uzemljenje i sve više pokazuje svoju dobru stranu, ali u dubini duše vatromet! Gde mogu biti hladna sa VE 90 MA, a tek sa MO u Škorpiji i ME u Škorpiji koji su mi vladari 7 i 8 polja...a da ne pričam o tome da mi je NE na ASC...:)
A jos ti se Mo krije u XII pa se na prvi pogled ne vidi ta dubina Skorpije, a joj Ur90Ve90Ma verujem da ti nije lako, dispozitor Ve u VII kvadriran od Pl, kako se to ispoljava? Borba kroz ili za ljubav ili teskoce da se ljubav prepozna i izrazi? Mislim na ovaj veliki kvadrat

alea
23-12-2010, 19:10
A jos ti se Mo krije u XII pa se na prvi pogled ne vidi ta dubina Skorpije, a joj Ur90Ve90Ma verujem da ti nije lako, dispozitor Ve u VII kvadriran od Pl, kako se to ispoljava? Borba kroz ili za ljubav ili teskoce da se ljubav prepozna i izrazi? Mislim na ovaj veliki kvadrat

Pa ne znam...ima tu kod mene svega i svačega...a sve se vrti u krug.
VE u Jarcu a dispozitor joj je SA u Raku, čiji dispozitor je MO u Škorpiji čiji je dispozitor MA u Ovnu.
Dugo sam pokušavala da razaznam šta je šta i šta čemu vodi i šta me kako opisuje.
Uvek sam bila privlačna, mislim, nikad mi se nije desilo da nemam udvarača ili da me niko ne želi:D Baš naprotiv..ljudi se lepe za mene na prvi pogled, valjda je to uticaj NE, a možda je to i VE 90 MA?

Dok je taj SA vodio glavnu reč, ja sam se uvek nekako osećala podređena ili inferiorna, i jako sam uzdizala, veličala i produbljivala svoja osećanja, valjda je to ta nesposobnost da ih racionalizujem...joj kako sam znala da patim u samoći, bila sam jako emotivno zatvorena, hipersenzibilna, doduše i sada se se više dešava u meni nego što ja pokazujem, često sam bila jako povredjena, uvek sam smatrala da treba da dam sve od sebe...iako su meni uvek prilazili i pokazivali interesovanje za mene - VE u Jarcu je pasivna.

Ali, sada, kada sam odradila SA cikluse, i prošla te 35-36 godine, stvari su se mnogo, mnogo promenile.
Ja sam pre svega dupli Strelac moja karakter je opisan i JU u Vodoliji, naučila sam da više ne budem inferiorna i da održim distancu i ne dajem više nego što dobijem zauzvrat.

Sada sam ja ta koja je gore...opet imam gomilu udvarača, ali sam puna samopouzdanja, vere u sebe, i ne osećam se više kao neko ko nije vredan ljubavi. Sada se osećam kao fan fatal :cool: Trebalo je mnogo patnje, bola, debelo životno iskustvo, žrtvovanja a bogami i konfuzije, da do toga dodjem, i da moja VE zaista počne da blista, živi i bude samo svoja.
Valjda je to ta VE u Jarcu, što je starija ona bolje iskazuje svoje draži. :)

Kora
23-12-2010, 19:20
Alea, odlična analiza Ve u Jarcu....

Iako je moja u Ve u svom sedištu, Biku, pasivna, dostojanstvena, kulturna, esteta...itd. Ali mene su sve moji udvarači doživljavali suviše ozbiljno i kao da nisu dovoljno mogli da dokuče moja osećanja jer moja Ve je u partnerovoj 12, tj. iza leđa partnera... S' godinama i ona počinje da biva opuštenija, nonšalantnija itd...Ne mogu o ovom svom Marsu u biku i Satrunu u Blizancima u 7...valjda od njih ta preozbiljnost

margolo
12-01-2011, 17:46
Cao svima i sve najbolje u ovoj Novoj!

Nova sam na forumu i, s obzirom da sam iskusila Pluton-Venera kombinaciju, mogu samo da potvrdim sve receno. U mom slucaju to je bio uzajamni aspekt - njegov Pluton opozicija moja Venera, i moj Pluton kvadrat njegova Venera, plus smo oboje imali mjesec u skorpiji...

Nego, zanima me ima li ko iskustva sa inkonjukcijom izmedju Plutona i Venere u uporednom? Inkonjukciju nisam uzimala u obzir sve dok nisam osjetila tu energiju koju sam, posmatrajuci nase karte, mogla objasniti samo time - egzaktnom inkonjukcijom izmedju njegovog Plutona na 21* Vage i moje Venere na 21* Riba.
Ovo je tek jedan od mnogo uzajamnih aspekata koji uzrokuju "elektricitet" medju nama, ali ipak taj Pluton daje onu, samo njemu poznatu, tezinu...

thalatte
15-01-2011, 11:52
Poluditi ću od ovog aspekta...

Što reći rw-kandidatu :D koja ima solidnu dugu vezu - dobru bračnu sinastriju...a poludi za tipom sa kojim ima potvrđen ovaj aspekt....

Znate onaj famozni štos koji spaja...ona ima konjukciju VE0PL, a on opoziciju VE180PL...i da te njihove Venere u egz.opoziciji, a Plutoni u konjukciji...
(Mjeseci su im gotovo neaspektirani...al vatromet na sve strane...bammer)

Šta reči..šta...riskirati sve zbog VE-PL ....jel može samo ta privlačnost biti dovoljna...čisto sumnjam...a može li se ignorirati...sumnjam i to...shit

alea
15-01-2011, 11:58
Ma pepuuu, mislim da se ovom zovu PL tesko moze odoleti...:p nema tu razuma...izgleda...

thalatte
15-01-2011, 12:03
Da najbolje da se ne mješam previše :D nek se deca igraju :D

laramaja
15-01-2011, 13:06
Poluditi ću od ovog aspekta...

Što reći rw-kandidatu :D koja ima solidnu dugu vezu - dobru bračnu sinastriju...a poludi za tipom sa kojim ima potvrđen ovaj aspekt....

Znate onaj famozni štos koji spaja...ona ima konjukciju VE0PL, a on opoziciju VE180PL...i da te njihove Venere u egz.opoziciji, a Plutoni u konjukciji...
(Mjeseci su im gotovo neaspektirani...al vatromet na sve strane...bammer)

Šta reči..šta...riskirati sve zbog VE-PL ....jel može samo ta privlačnost biti dovoljna...čisto sumnjam...a može li se ignorirati...sumnjam i to...shit

Au Pepuuu,'de me nadje! :D Sta!? Mislis da u ovakvoj situaciji ne treba reskirati? Daj onda savet kako da se ugusi obostrana konjukcija venere i plutona! ;)

thalatte
15-01-2011, 13:20
Ne, ne rekla sam za specifičan slučaj i zapetljanciju...ne znam koliko se sa tim aspektom može ''misliti'' o ne riskiranju ;)

laramaja
15-01-2011, 13:38
Imam jedno pitanje pepuuu! Znam da je u sinastriji pluton fatalan za veneru,ali ta konjukcija se nalazi u njegovoj sedmoj a njenoj drugoj kuci. Druga kuca nema bas nesto mnogo veze sa ljubavnim odnosima,dok sedma...Mislis li da ova konjukcija jace drma u sedmoj? I sta mislis takodje kad se ova konjukcija nadje u njegovoj petoj?

alea
15-01-2011, 13:48
Imam jedno pitanje pepuuu! Znam da je u sinastriji pluton fatalan za veneru,ali ta konjukcija se nalazi u njegovoj sedmoj a njenoj drugoj kuci. Druga kuca nema bas nesto mnogo veze sa ljubavnim odnosima,dok sedma...Mislis li da ova konjukcija jace drma u sedmoj? I sta mislis takodje kad se ova konjukcija nadje u njegovoj petoj?

Grešiš, 2 kuća ima i te kako veze! To je od 7 kuće 8, pa samim tim govori o sexualnim apetitima partnera :D
U njenoj 2 kući govori o tome da on ima velike apetite prema njoj!!! Ona će biti baš debelo zalepljena za njega...

thalatte
15-01-2011, 13:58
Isto tako 2.kuća kao što znamo je imovina...naše vlasništvo...tako da sve što se nađe u toj 2.kući željet ćemo posjedovati...kao da VE-PL sam po sebi u tome nije dovoljan...al, možda bi tu moglo biti para?a? :)

laramaja
15-01-2011, 13:59
Grešiš, 2 kuća ima i te kako veze! To je od 7 kuće 8, pa samim tim govori o sexualnim apetitima partnera :D
U njenoj 2 kući govori o tome da on ima velike apetite prema njoj!!! Ona će biti baš debelo zalepljena za njega...

aha,veliki seksualni apetiti!!! Kad malo bolje razmislim u pravu si! :D
Pepuuu,mislis da ovi veliki seksualni apetiti nisu dovoljni ako nema para! :D U pravu si! :D

alea
15-01-2011, 14:27
Isto tako 2.kuća kao što znamo je imovina...naše vlasništvo...tako da sve što se nađe u toj 2.kući željet ćemo posjedovati...kao da VE-PL sam po sebi u tome nije dovoljan...al, možda bi tu moglo biti para?a? :)

Daaa...nego, kada povežem sada ovu tvoju priču i svoju onda dobijem to, da ja onog ko mi upadne u 2 kuću gde su mi VE i JU želim posedovati kao vlasništvo, a on mene sexualno :D

thalatte
15-01-2011, 14:37
Da simpatična kombinacija :)

OffTopic :D

Mene uvijek intrigira 11.kuća...ako je to ljubav koju primamo....onda bi mi bilo logično da se puno češće spominje...i da bude ključna za gledanje sinastrija i provjeravnje koliko te ljubavi mi možemo dobit (ah, Bik...uvijek se pita a šta ću ja dobit :D ) (možda nisam dobro shvatila simboliku te 11.)

cvetak
15-01-2011, 14:41
pepu ni je je ne shvatam bas da kazem ne osecam, sa sve Ve0Pl u njoj :D

alea
15-01-2011, 14:50
A meni vladar 11 VE u 2 polju :p
Volim da posedujem ljubav od drugih ljudi, to je čudo jedno..izgleda da tako merim sopstvenu vrednost, po tome koliko me drugi vole:confused:

thalatte
15-01-2011, 14:51
cvetak uff uff meni se jako sviđa tvoja 11.kuća...vladar venera u sjedištu, koja vlada i 7. ...sa Jupiterom na vrhu daje velike planove koji se ostvaruju, samo zbog toga što nije u najboljem znaku, ti planovi se ne ostvaruju od prve, nego tek nakon nekog neuspjeha ili kreize, u zadnji čas...

Ve-Pl ti je separacija, ne daj da te puno vodi ovaj aspekt...

@alea...ok, da li misliš da je to točno...pronalaziš se u tome što si rekla? (ne brini sa aspektom Ve90Ur morat ćeš kad-tad naučiti drugačije - kao i ja)

cvetak
15-01-2011, 14:57
cvetak uff uff meni se jako sviđa tvoja 11.kuća...vladar venera u sjedištu, koja vlada i 7. ...sa Jupiterom na vrhu daje velike planove koji se ostvaruju, samo zbog toga što nije u najboljem znaku, ti planovi se ne ostvaruju od prve, nego tek nakon nekog neuspjeha ili kreize, u zadnji čas...

Ve-Pl ti je separacija, ne daj da te puno vodi ovaj aspekt...


da sto bi ja rekla lepa je na papiru :D salu na stranu kad sam tek pocela da se zanimam za astro nikad se nisam pronalazila u opisima Ve u vagi...uvek vise u Ve u skorpiji, kasnije sam shvatila zbog cega...
uh nadam se da cu konjukciju sa vremenom manje osecati, teska je da kako, jer ako nije ospesivno intezivna itd za mene i nije ljubav :)

da em nije u najboljem znaku Ju em u konjukciji sa Sa, pa odlaganje svega, nadam se da cu jednom osetiti i draz vladara VII u XI, do sad sam imala srece sa prijateljima i njihovom velikom podrskom, ne i muskarcima

alea
15-01-2011, 15:04
cvetak uff uff meni se jako sviđa tvoja 11.kuća...vladar venera u sjedištu, koja vlada i 7. ...sa Jupiterom na vrhu daje velike planove koji se ostvaruju, samo zbog toga što nije u najboljem znaku, ti planovi se ne ostvaruju od prve, nego tek nakon nekog neuspjeha ili kreize, u zadnji čas...

Ve-Pl ti je separacija, ne daj da te puno vodi ovaj aspekt...

@alea...ok, da li misliš da je to točno...pronalaziš se u tome što si rekla? (ne brini sa aspektom Ve90Ur morat ćeš kad-tad naučiti drugačije - kao i ja)

Mislim da ima prilično istine u tome što sam napisala, a to mi dodatno potvrdjuje SA u 7 polju.
Ne daj bože kada on proradi, to jest u situaciji da ja budem na primer ostavljena strana, pa to je jedan užasan osećaj patnje, tonjenja, bezvrednosti, inferiornosti, apsolutnog pesimizma! Jer je dispozitor SA ( koji je dispozitor moje VE ) moj MO u 12 kući u Škorpiji! :confused:
Ja samu sebe mogu zbog toga da definišem kao pomalo emotivno nezrelu osobu...:o a da ću naučiti..pa ne znam kada...u drugom SA ciklusu? hahah...:o

thalatte
15-01-2011, 15:06
huuu da nije VE Sco osječaj zbog podznaka u Sco i Lilith u konjukciji sa njim...nezgodno je kod tebe odrediti dal je fatalnost baš od VE-PL ili od te Lilith....ali sam sigurna da ti je ipak ta Ve u Vagi dala ljepotu i šarm ;)

@alea...dodala sam pitanje na pretjodnoj stranici...jel se slažeš sa time što si rekla...ili misliš da si samopotvrdu preko ljubavi već prerasla...jer to je ono što mi sa VE-UR aspektima kad tad moramo naučiti...tj.ne dozvoljava nam da posjedujemo jer upravo tada gubimo...

e vidim vidim odg :) ok ok

Ufff cure ošla sam u off, a već imam opomene...šta mogu kad se zapričam...

cvetak
15-01-2011, 15:15
pa sta znam, lilith pre utice na ono cime ja "zracim" nego kako se osecam, da tako kazem, bas zbog toga sto mi je jedan od vladara Asc taj Pl i u konjukciji sa Ve mislim da ipak jeste prilicno znacajna konjkcija i da hvala za sarm i lepotu :D
(ja se isto tako zapricam pa malo po malo shvatim da mi je obrisan post)

sad razmisljam u sinastriji kad Pl dodje na tu moju konjukciju, kakvu ja to ljubav primam, jer moja je Ve pa je meni fatalan dozivljaj ali koji ja "dajem" a ne koji primam, ako me razumes

virgos
22-01-2011, 00:58
Sačuvaj me Bože Plutona i Venere u kompozitu ili sinastriji. Uvjerila sam se da je to suluda kombinacija i kad je povoljna..Može te dovesti do ludila u kojem samo sebe uništavaš. Kome to treba?ma ne treba nikom,ali ko te pita??
mene je dovela baš jedna takva do ludila"tj depresije,i njega je zdrmala,
i još se vuče"nekako,čak sam i predosjetila prije svega ovoga da bi moglo biti
tako ali...:(

margolo
29-01-2011, 19:02
Sto je najgore - niko te ne pita, to se desi kao udar groma i vise nisi svoj. Bas zato jer sam osjecala tu ogromnu energiju koja te kao stihija uvlaci u sebe i guta, pokusala sam da se otmem, i fizicki jesam otisla, ali je dobar dio mene jos tamo... Dusa mi vapi za njim, ali ga se istovremeno jako plasim, plasim se da bih izgubila moc nad sobom... I zato ostajem ovdje. Izabrah pustinju i cast, a pogazih sopstvenu dusu koja gorko grijesi i taba mi precicu do pakla..
Treba se oteti njemu ciji Pluton radi opoziciju na moju Veneru, moj Pluton kvadrat na njegovu Veneru, Mars i Venera su uzajamno u trigonu, a oba nam mjeseca u skorpiji...huh...

margolo
29-01-2011, 19:25
Zaboravih reci - od tad su prosle 3 godine. I ono sto me iznenadjuje (i izludjuje) jeste sto se taj osjecaj stalno obnavlja. Taman kad mi se ucini da prolazi i da ga odlazem tamo gdje je odavno trebao biti, eto njega opet, ozivljava Plutonovom snagom i udara istom jacinom.

kanon
29-01-2011, 20:33
Da citiram Imširagića: Venera i Pluton su u svakoj kombinaciji par za vulkansku seksualnost.
Pa kad je već tako uživajte u tome što vam je sada dato. Ne mislite o tome šta će biti.

virgos
31-01-2011, 12:57
Da citiram Imširagića: Venera i Pluton su u svakoj kombinaciji par za vulkansku seksualnost.
Pa kad je već tako uživajte u tome što vam je sada dato. Ne mislite o tome šta će biti.

promjeni ovaj aspekt u (vezi )čovjeka,nismo programirani svi da"ne mislimo"
desi se-a opravak traje i traje....:(

kanon
01-02-2011, 12:52
promjeni ovaj aspekt u (vezi )čovjeka,nismo programirani svi da"ne mislimo"
desi se-a opravak traje i traje....:(

Da ti imaš taj aspekt natalno, međutim separacioni pa ne bi trebao ostavljati nešto previše traga. I da kada ga već imaš natalno logično je da tvoj natal podrržava sinastrije u kojima se taj aspekt ponavlja. U prijevodu, ti težiš, tražiš takve veze. Međutim rodila si se sa, da tako kažem, tim nabojem, pa ako nije fatalno, onda se valjda nije ni desilo :o ?
A da oporavak traje, to znam to živjela sam takvu vezu. Samo to je život.

virgos
01-02-2011, 16:51
Da ti imaš taj aspekt natalno, međutim separacioni pa ne bi trebao ostavljati nešto previše traga. I da kada ga već imaš natalno logično je da tvoj natal podrržava sinastrije u kojima se taj aspekt ponavlja. U prijevodu, ti težiš, tražiš takve veze. Međutim rodila si se sa, da tako kažem, tim nabojem, pa ako nije fatalno, onda se valjda nije ni desilo :o ?
A da oporavak traje, to znam to živjela sam takvu vezu. Samo to je život.


da...imam i natalno,zato tako i traje sve...

Che1
01-02-2011, 19:07
Meni su i pluton i uran u vagi a prirodni vladalac vage je venere(bez smeha molim) Ne znam da li sam dobro razumeo, ali po onome sto pisete tako bi trebalo da bude, jel...
Ok, ako je tako ni gorih stvari se nisam bojao;)

lilithsco
11-02-2011, 04:43
Moja situacija je:egzatna konjukcija Sunce-Pluton(MOJ), opozicija njegov Pluton-moja Venera,Mars i Sunce (svi su u konjukciji) i još puno toga nevezano za Pluton...
od prvog trenutka našeg spajanja (oboje smo Plutonovskog karaktera) je sve bilo nestvarno,mistično i strašno obojeno seksualno...on je bio zauzet pa sam ja prekinula taj odnos ali i dan danas mi je ostao kao netko poseban...u vezi sam ja definitivno bila dominantna jer sam skrivala osjećaje (nisam željela rušiti tuđe živote) ali bilo je obostrano...sirove strasti...:cool:

unikatna
14-02-2011, 00:19
http://s581.photobucket.com/albums/ss260/cmokic78/?action=view&current=DavisonD.gif

sta kazete za ovu poziciju plutona i venere...ja verujem da ko je doziveo zna....mene izbacilo skroz...;)

viksi72
14-02-2011, 00:26
unikatna, u ovom devisonu nema kontakta venere i plutona, vec venere i urana, pa je 180 u pitanju, pa su strasti naglasene, aliii.. ovo nije dobro za dugotrajan odnos..

sackili
14-02-2011, 00:34
kako da rastumacim aspekt iz sinastrije moj Pl u trigonu sa njegovom Ve na 2' 28'' moj pluton je u 4 u skorpiji a njegova Ve u ribama u 3???

unikatna
14-02-2011, 01:09
unikatna, u ovom devisonu nema kontakta venere i plutona, vec venere i urana, pa je 180 u pitanju, pa su strasti naglasene, aliii.. ovo nije dobro za dugotrajan odnos..


Originally Posted by unikatna VIdi Poruku
da li neko ovde moze da mi nesto vise kaze o ovoj mojoj uporednoj karti?bila bih vam jako zahvalna.....pogotovu sto sam nova i jos ne znam kako sve ovde funkcionise?


http://img823.imageshack.us/i/unikatna.jpg/

hvala unapred
Kao prvo da kazem da mi se ne svidja ovaj polukvadrat izmedju tvog Mo i njegove ve jer je taj Mo u njegovoj XII kuci (naravno, ako je tacan sat) pa zato imate problema da izrazite svoja osecanja, a posto polukvadrat deluje iz drugog plana i nije toliko jak kao kvadrat, ovo se dogadja vise na nesvesnom nivou i vi ne mozete da identifikujete problem, a radite jedno protiv drugog sto sve za posledicu ima prebacivanje krivice jednog na drugo. Naravno, ovo se ispoljava samo ako ste dugo u vezi.
Medjutim, da se radi o jakim osecanjima govori inkonjunkcija tvog Mo i njegovog Pl kao i vladari V u opoziciji, a to su ni manje ni vise nego tvoj Pl i njegov Me, kao i tvoj Pl a njegova Ve. Pricu o Pl i Ve mozes da procitas na sajtu, pa ce ti biti jasno kako on tebe dozivljava.
Sto se tice Mo150Pl on govori o vasoj medjusobnoj transformaciji, a posto se ova inkonjunkcija sesava posle opozicije rekla bih da cete vi menjati jedno drugo u vecoj meri nego sami sebe. Svesni ste svoje razlicitosti i to prihvatate kao izazov, jer su vam i Sunca u kvadratu, samo ne smete postati rivali, zajedno mozete mnogo, ali jedno protiv drugog... ne pise se dobro nijednom...
O nekoj karmickoj povezanosti govorila bi tvoja ve izmedju njegovog Sa i SMC, kao i tvoj Sa i njegov Ju u konjunkciji na AC, mada orbisi i nisu bas mali...pa sad bas mi i nije jasno.....osim sto znam da je jako...a koliko ce trajati ne znam;)

egerija
14-02-2011, 01:17
Unikatna draga, ja sam gledala vasu sinastriju, Viksi je gledala Dejvison. Procitaj malo na formu sta je sta i shvatices razliku.
Nazalost, Viksi je u pravu, nema povezivanja Pl i Ve u Dejvisonu, a ni meni se ne svidja karta, pogledacu malo detaljnije kad budem imala vremena.

makilli
14-02-2011, 01:20
Egerija, a sta kad je kvadrat Ve i Pl u dejvisonu?

Sad cu da ti ga nakacim...

http://img31.imageshack.us/f/davison.gif/

Pa ono... :D ima li sta od nas :D
To je jedan dubok odnos... prijatelji sa emocijam u pozadini... i sve je sporo... evolucija u pravom smislu te reci... :)
Vidim da ima mnogo planeta u sedistu... pisi sta god... :)

Iako sam ja par meseci starija, mislim da je on ovo Sunce....

unikatna
14-02-2011, 01:21
Unikatna draga, ja sam gledala vasu sinastriju, Viksi je gledala Dejvison. Procitaj malo na formu sta je sta i shvatices razliku.
Nazalost, Viksi je u pravu, nema povezivanja Pl i Ve u Dejvisonu, a ni meni se ne svidja karta, pogledacu malo detaljnije kad budem imala vremena.

hvala ti draga divne ste obe.....pogledacu i ja mada se bas i ne razumem...ali dobro.....ako ces posteno i meni samoj se spoj sa jedne strane svidja...sa druge ne...ali Boze moj.....naci ce se vec resenje za sve.....kad se najmanje nadamo tako obicno bude.....hvala vama zaista na trudu i vremenu:)

egerija
14-02-2011, 01:22
Egerija, a sta kad je kvadrat Ve i Pl u dejvisonu?

Sad cu da ti ga nakacim...
Aj nakaci ti ja ti odgovorim cim imam vremena, sad moram da idem i napisi sta te jos zanima ;)

dalli santo
14-02-2011, 13:03
kako da rastumacim aspekt iz sinastrije moj Pl u trigonu sa njegovom Ve na 2' 28'' moj pluton je u 4 u skorpiji a njegova Ve u ribama u 3???

Tvoj PL u natalu je fantasticno polozen,ne znam kakva je njegova venera i kakve aspekte prima ali u ribama je u egzaltaciji.Ovo bi trebao da bude aspekt magnetske ljubavi i privlacnosti,gde se ljubav ne hladi a ti se svaki put kad ga vidis iznova zaljubljujes.Poznajem dosta muskaraca sa venerom u ribama i jako su privlacni suprotnom polu osim ako ta venera nije jako aflikovana.

yoohoo
14-02-2011, 13:32
Ja uvek sa momcima moje generacije imam Pl0Ve u sinastriji, moja Ve, njihov Pl :( Moja Ve je na 25st Vage a Pl na 0 Skorpije pa se kao ne vodi kao konjukcija al koji god momak je stariji od mene par meseci ispadne da njegov Pl sedne na moju Ve... Sa bivsim momkom sam sem te konjukcije imala i u Dejvisonu sekstil Ve i Pl... ljubav bese lepa, teska, srecna, tuzna i fatalna, dakle svega je bilo a emocija kako lepih tako i ruznih nije manjkalo :) e sad ne znam koliko je bas ovaj aspekt kriv za to

dalli santo
14-02-2011, 13:48
I u natalu su ti PL 0 VE,naravno da ce da te proganjaju

sackili
14-02-2011, 13:49
Tvoj PL u natalu je fantasticno polozen,ne znam kakva je njegova venera i kakve aspekte prima ali u ribama je u egzaltaciji.Ovo bi trebao da bude aspekt magnetske ljubavi i privlacnosti,gde se ljubav ne hladi a ti se svaki put kad ga vidis iznova zaljubljujes.Poznajem dosta muskaraca sa venerom u ribama i jako su privlacni suprotnom polu osim ako ta venera nije jako aflikovana.

to jeste da se svaki put zaljubim al se i ohladim u medjuvremenu...u ribama su nam njegova venera je u konj sa marsom koji je tacno na mom suncu i moja venera...