Alegra-moj natal [Arhiva] - Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners

PDA

View Full Version : Alegra-moj natal


Alegra
13-04-2010, 19:15
Evo i moje natalne karte, pocetnik sam pa bi mi svako tumacenje bilo od koristi. :) Citala sam dosta sama, ali me buni par stvari:
1) peta kuca u kojoj je "zurka" Sa, Ur, Ne...
2) pitanje braka i partnera (prazna 7.kuca u vodoliji, dobar aspekt Ve sa Sa i Ju, i nista u znaku Vage)
3) Deveta kuca- kako utice severni cvor u 9. kuci uz Ve u konjukciji sa Ju

Ako ne mozete da pomognete oko ovih pitanja, bilo kakvo zapazanje je dobrodoslo! Hvala! :)

nedda
13-04-2010, 20:37
1) peta kuca u kojoj je "zurka" Sa, Ur, Ne...


Peta kuca se trenutno u tvom zivotu, pretpostavljam, odnosi na predbracne veze i zabavljanja (odnosno, to je ono sto te zanima?). Vrh u strelcu govori o tvojoj otvorenosti, i mogucnosti da pruzas ljubav. Jupiter je u devetoj kuci, u konjukciji sa vemerom, cime je to dodatno naglaseno, kao i cnjenica da imas odredjena ocekivanja od veza koja za tebe predstavljaju norme, i od kojih neces lako odustati(jupiter, deveta kuca) verovatno po pitanju emocija (venera). Posto su oni u ovnu, verovatno si spremna i da se boris za njih.


2) pitanje braka i partnera (prazna 7.kuca u vodoliji, dobar aspekt Ve sa Sa i Ju, i nista u znaku Vage)


U litereturi si sigurno naletela na objasnjenje vrha sedme kuce u vodoliji - brak koji tezi slobodi. Nagle promene, a cesto i pokazatelj razvoda. Pored toga, sigurno si videla i da to ne mora uvek da se ostvari. Recimo ako tvoj buduci muz ispunjava simboliku urana. Recimo, tezi slobodnom shvatanju veze (sa kojim se i ti slazes, ali mislim da sa jupiterom kao vladarom petog polja (ljubavi) ti ipak imas konkretnije moralne odrednice veze i braka). Takodje, on moze ispuniti i simboliku urana ako se bavi nekom od tzv Uranskih profesija - pilotiranje, inzenjerstvo, nove tehnologije i slicno. Cak i psihologija po nekima spada u uranske profesije, ali ja bih dodala - zavisi koja.
Urann, kapo vladar sedmog polja je u petom, sto nam govori da ces se verovatno udati iz ljubavi.
Uran je retrogradan, pa se to obicno tumaci kao da ce se 'aktivirati kasnije u zivotu'. Posto je u petom polju, mozemo pretpostaviti da cete se upoznati u nekom drustvu, na proslavi ili slicno. NJegova separaciona opozicija sa marsom u blizancima u konjukciji sa chironom moze nam ukazati na to da ce ga pre veze sa tobom odlikovati prilicna brbljivost, cak i sklonost svadjama u vezama (to je njegovo peto polje), ali cak ako se to bude desavalo i u vasoj vezi, verujem da ce prestati posle nekog vremena (zbog separacije).
Kraj tvoje sedme kuce je u ribama - neptun je u jarcu, i dalje u petom polju. To nam govori da bi tvoj brak posle nekog vremena (ako i kada prevazidjete vodoliju) mogao da uplovi u mirne luke (stabilne - jarac), psiholoske povezanosti (neptun) i ljubavi (u petoj kuci). Moguca je i mala idealizacija (mada je neptun u jarcu dosta racionalniji nego sto bi mogao da bude.

Povezanost tvoje 7. i 5. kuce i strelca odnosno jupitera, devete kuce nam govori da postoji mogucnost da tvoj muz bude povezan sa inostranstvom.

O tome moze jos dosta da se pise. na forumu ima pravih eksperata za tumacnje brakova i partnerskih odnosa, i verujem da ce ti izaci u susret na dalje :)


3) Deveta kuca- kako utice severni cvor u 9. kuci uz Ve u konjukciji sa Ju


Deveta kuca je polje viseg obrazovanja, usavrsavanja, moralnih vrednosti, pravde i inostranstva. Severni cvor u njoj nam ukazuje na put koji tvoja dusa treba da sledi. Mnogo je napisano o tome, i meni je to prilicno draga tema. Posto je u ovnu, verujem da je jedan od tvojih zadataka da se naucis proaktivnosti. Da usmeris svoju energiju na ucenje, usavrsavanje, dostizanje nekih visih vrednosti koje mozes deliti sa drugima (jupiter, koji je prirodni vladar 9. kuce, a tebi tu i smesten, izmedju ostalog simbolise i ucitelja - prenosioca znanja).

Alegra
13-04-2010, 20:56
Hvala, Nedda! :) Mene je bas brinulo sto je ova 7.kuca prazna, ali kao sto vidim iz tvog tumacenja-ne mora da bude tako strasno :) A sto se tice 5.kuce, nije mi palo na pamet da se vise pozabavim simbolikom znaka i dispozitora, vec sam gledala planete i bila zbunjena(jer su tako razlicite)..Ali ucim polako ;) Sto se tice partnera iz inostranstva-vec se desavalo, tako da ko zna... ;) Hvala jos jednom!

gasimetrija
19-04-2010, 09:53
Alegra,...posle iscrpnog Neddinog izlaganja ,mogu samo da napisem sledece;

po polozaju natalnih mesecevih cvorova(SMC u Ovnu u 9.kuci,JMC u Vagi u 3 kuci),neodlucna si,dvoumis se,tesko preuzimas inicijativu,i tesko donosis odluke.
Poterebno je da se izboris za nezavisnost,da ponekad prihvatis rizik,formiras sopstveno misljenje,i ispoljis hrabrost i odlucnost u zapocinjanju akcija.

Sve to je izvodljivo,uparavo sada, jer ti tranzitni SMC "sedi'u 6 kuci u Jarcu,a JMC u 12 kuci...pa je ovo pravo vreme da se zavrse svi poslovi,koji su zapoceti,a bili su odlozeni zbog raznih pteskoca.Lako ces dobiti pomoc prijatelja,kolega,I samim tim ces bitno da povecas poverenje u sopstvene sposobnosti.:)