Aspekti Meseca [Arhiva] - Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners

PDA

View Full Version : Aspekti Meseca


Strane : [1] 2

moonstruck
19-10-2006, 23:56
Aspekti Meseca:

Svaki aspekt Meseca pojacava emocije…

Konjukcija naglasava emocije.
Opozicija daje svest o emocionalnoj prirodi – bilo vasoj, bilo tudjoj.
Kvadrat predstavlja izazov za vas i izaziva emocionalnu napetost.
Trigon vam pomaze da se lako emocionalno izrazavate.
Sekstil pruza mogucnost za pozitivno izrazavanje emocija.
Inkonjukcija ukazuje na to gde treba da se prilagodite na emocionalnom planu.

destiny
29-01-2007, 11:02
a evo i aspekata Meseca sa planeticama...:o
Mjesec/Merkur
Konjukcija: živahnost, svjesnost i komunikativnost vlastitih osjećajnih stanja. Lako izražavanje. Emotivno analiziranje. Lako ulaženje u svijet druge osobe.
Harmonični: živahnost, što može smanjiti koncentraciju. Lako izražavanje, lako shvaća značenje i što drugi žele izraziti, brzo promišlja. Opisi su jasni i eksplicitni. Dar za govor i pisanje, dobar aspekt za novinare i spisatelje. Fleksibilnost tijela i uma. Izuzetno sjećanje i sposobnost asimilacije. Talent za rad s informacijama.
Neharmonični: nervoza, ponekad nedostaje zrelosti i stabilnosti. Kreativnost, radoznalost.
Mjesec/Venera
Konjukcija: potreba za skladom i stvaranjem ugodne atmosfere, diplomatske sposobnosti. Mirni osjećaji, izbalansiran sud, umjetničke sposobnosti i smisao za estetiku, kreativnost. Ljubav prema lijepome, luksuzu.
Harmonični: slično konjukciji, prijateljski stav, veselje, toplina, rafiniranost. Ljubav za mir, bogat i skladan emotivan život, ljepota. Sklonost ugodnom životu.
Neharmonični: ponekad nesigurnost u bliskim emotivnim odnosima. Želja da se bude utješen i uvjeren u naklonost. Ponekad ovisnost o tuđim pohvalama, hrani i piću. Moguć sex appeal.
Mjesec/Mars
Konjukcija: hrabrost i impulzivnost, nestrpljivost. Brzina reakcije. Snažno izražavanje. Potreba za fizičkom aktivnošću. Dobar borac, velika mogućnost oporavka. Pionirski duh, promicanje novih ideja. Agresivnost, slobodan duh.
Harmonični: Velika egzekutivna sposobnost i energija. Snaga, oštrina. Naš interes je na prvom mjestu, ne s lošom namjerom. Pionirski duh, pokretanje novih poduhvata. Najbolje raditi samostalno.
Neharmonični: nemir. Impulzivno korištenje energije. Ne razmišlja se unaprijed. Ponekad nedostatak kontrole pri korištenju energije, kad se podigne emotivna temperatura djeluje se previše bijesno i agresivno. Talent za sport.:p
Mjesec/Jupiter
Konjukcija: optimizam, užitak, ohrabrenje. Želja da se vidi sinteza, značenje događaja. Zanimanje za strane zemlje, druge kulture, religijska i obrazovna pitanja. Lako vraća ravnotežu i optimizam. Sreća. Velikodušnost, potpora drugima.
Harmonični: unutarnji sklad i optimizam, samopouzdanje, privlači dobru sreću. Vrlo blagotvoran aspekt. Unutarnja snaga. Pomoć drugima, uvijek uključuje neku viziju, bilo socijalnu bilo transcendentalnu.
Neharmonični: optimizam, no ekspanzivnost Jupitera može postati problematičnom. Sklonost kockanju i napuhivanju vlastitog ega. Ljubav za filozofiju i religiju, život se živi velikom brzinom.
Mjesec/Saturn
Konjukcija: emotivna rezerviranost. Prihvaća previše odgovornosti, teško radi i niječe si mnoga mala zadovoljstva. Traži sigurnost u perfekcionizmu, pouzdan je. No iznutra nesiguran i lako povredljiv. Hladna udaljenost je oblik samozaštite. Prije no što pokaže osjećaje želi biti vrlo siguran u drugu osobu.
Harmonični aspekti: prihvaćanje odgovornosti, ozbiljnost. Nije lako izraziti emocije, disciplina. Ostaju mirni i pribrani u svim situacijama, no iznutra su puni sumnje i strahova. Praktičan pristup životu. Mogu postići veliki uspjeh udruštvu, no nikad nisu uistinu mladi. Žene teško izražavaju svoju ženstvenost. Konstruktivnost.
Neharmonični aspekti: jače privlače pozornost na ranjive aspekte osobnosti. Svaki put kad traže utjehu i sigurnost suočeni su sa slabošću, strahom i nesigurnošću. Teškoće s izražavanjem emocija. Znatna samokontrola, sposobnost za teški rad i disciplina. Stidljivost. Uspješni radnici u svim okolnostima, sposobni za vrlo kvalitetna djela.
Mjesec/Uran
Konjukcija: ovi ljudi ne poznaju običnu sigurnost no to im nije problem. Izražavaju se nekonvencionalno. Brzo reagiranje. Provokativnost. Velika ljubav za promjenom, kreativnost, originalnost, genijalnost.
Harmonični aspekti: ljubav za slobodu, promjenu, obnavljanje, slamanje etabliranih obrazaca. Impulzivnost. Interes za mistiku, astrologiju, pionirsko i inovativno. Apsorbirani novim idejama. Jako cijene individualnost. Mogu iznijeti reforme u društvu.
Neharmonični: želja za provokacijom, nemir. Unutarnji poriv ka novome, impulzivnost, prihvaćanje promjenjivosti života, lako počinju iznova, potreba za novim stimulusima. Često urođena genijalnost, sloboda prema novim oblicima.:rolleyes:
Mjesec/Neptun
Konjukcija: velika osjetljivost na utjecaje okruženja, promjenjivost raspoloženja, plodna mašta, velika moć kontemplacije i ljubav za sanjarenje, lako unosi dimenziju fantastičnog u kreativan rad. Interes za religiju i spiritualne vrijednosti. Velika imaginacija.
Harmonični: senzitivnost, velika mašta i introvertiranost. Lako opaža suptilna strujanja u okruženju i društvu. Uvijek se kreće u smjeru gdje ima puno suradnje i instinktivno slijedi zadnje trendove. Promovira poslovni i društveni uspjeh. Pristuni su spiritualni i religijski interesi, velika glad za takvom aktivnošću. Vrlo idealistična i religiozna osoba. Velika kreativnost, osjeća atmosferu.:cool:
Neharmonični: slično kao kod konjukcije i harmoničnih ujtecaja, no hipersenzibilnost. Velika krativnost, spiritualni interesi, religioznost.
Mjesec/Pluton
Konjukcija: intenzivan utjecaj, podsvjesno preplavljuje svijest, sigurnost se pokušava osigurati kompulzivnom kontrolom. Suočavanje s potisnutim ili nesvjesnim faktorima donosi nesigurnost, intenzivna potreba za emotivnim kontaktom, potreba za moći. Emotivna zahtjevnost i žestina. Potreba za dubinom i tajnom, intenzivnim prožimanjem i penetriranjem u srž iskustva. Parapsihološke sposobnosti.
Harmonični: želja za moći, intenzivan emotivan život, suočavanje s potisnutim sadržajima u svojoj i tuđim psihama. Magična privlačnost skrivenog, tabua. Snaga karaktera, velika mogućnost oporavka. Mogućnost duboke unutarnje promjene.:o
Neharmonični: intenzivan i snažan oblik ispoljavanja. Kompulzivna potreba da se iskopa skriveno, otkrije izvor i bit svega i bavi vrlo dubokim problemima u sebi i drugima. Sklonost kršenju tabua. Velika odanost u odnosima ali i velika zahtjevnost. Moguće je daleko dospjeti u mističnoj potrazi.

Nenita
04-03-2007, 23:38
A moj Mesec - kvadrat Mars, kvadrat Jupiter i konjukcija Uran..jos lepse :p
Bar je u trigonu sa Asc..valjda to negde vadi stvar :confused:

Skorpija
05-03-2007, 18:17
Moj mesec je najlepse postavljen u karti,ima sve same sekstile i jedan trigon,pa se nadam da cu biti ispunjena kao majka...

da igual
06-03-2007, 15:25
moj Mo je 120 So - roditelje doživljavam kao harmoničan par koji dobro opstaje u dugotrajnom braku;
Mo 0 Ju - daje mi entuzijazma, optimizma i sklonost debljanju u 1. :P
Mo 90 Chi - e ovaj je malo bljaksi, Mjesec često boluje i pati

smart.maja
31-07-2007, 21:51
a Mo kvadrat ASC? da li se i to gleda? ...posvadjana sama sa sobom...:D
( Asc strelac, a Mo je u 9. u devici)
i
Mo sekstil Fortuna...(fortuna u 8. u raku)
:confused:

LosT_in_SpaCe
31-07-2007, 23:58
a Mo kvadrat ASC? da li se i to gleda? ...posvadjana sama sa sobom...

...ili ti se mozhda nekad neka zhenturacha nakachi na grbinu pa zvoca li zvoca, ili ogovara, ili sukobi sa majkom koja je mozhda imala poteshkoca da prihvati tvoj karakter..?http://www.pic4ever.com/images/fly.gif

smart.maja
01-08-2007, 00:32
...ili ti se mozhda nekad neka zhenturacha nakachi na grbinu pa zvoca li zvoca, ili ogovara, ili sukobi sa majkom koja je mozhda imala poteshkoca da prihvati tvoj karakter..?http://www.pic4ever.com/images/fly.gif

đe me nađe! (...glupo pitanje):o
sve to, ali ovo za majku... ima ih i dalje...
nisi ti upšte Lost... ti samo tamo obitavaš...i nadgledaš ;)
:lips:

Skorpija
01-08-2007, 00:56
...ili ti se mozhda nekad neka zhenturacha nakachi na grbinu pa zvoca li zvoca, ili ogovara,
e losty ovo si super rekla,doduse ja nemam kvadrat sa asc,ali me zanima da li se kroz mesec vide ogovaranja od strana zena ili mozda kroz 12 polje?

LosT_in_SpaCe
01-08-2007, 01:36
e losty ovo si super rekla,doduse ja nemam kvadrat sa asc,ali me zanima da li se kroz mesec vide ogovaranja od strana zena ili mozda kroz 12 polje?

Pokushaj i sa MO 90* VE, znam da je to Bamby jednom ovde negde jako lepo objasnila nekom, obichno se tako zalepe za tebe i samo trachare...
E sad, ja bash i nisam navikla na ovu kartu koju si ti imash u potpisu, al' mislim da imash 90*, josh izrazhenije shto ti je MO u 10. - zavisne drugarice, pa to ti je http://www.kolobok.us/smiles/artists/just_cuz/JC_voodoo.gif
(mislim da je VE i vladar 11.)

Skorpija
01-08-2007, 01:41
Pokushaj i sa MO 90* VE, , obichno se tako zalepe za tebe i samo trachare...
E sad, ja bash i nisam navikla na ovu kartu koju si ti imash u potpisu, al' mislim da imash 90*, josh izrazhenije shto ti je MO u 10. - zavisne drugarice, pa to ti je http://www.kolobok.us/smiles/artists/just_cuz/JC_voodoo.gif
(mislim da je VE i vladar 11.)
Uzas jedan,ne da si pogodila nego iz prve,s tim sto ne znam da li da racunam uospte taj kvadrat,jer je orbis 9*:confused: ,ali 'ajde znam da ne moze da me omasi.....Uh bre losty,naci ce bilo sta da ti zavide,pa onda ti nema mira....:mad:

LosT_in_SpaCe
01-08-2007, 01:56
Aplikacioni....
Rachunaj ga, i nauchi da ga "trsish"....
Xexe, mora da ti neshto aktiviralo ove umetnute, a?
Pazi ga, i Rak umetnut, i Jarac....http://www.kolobok.us/smiles/artists/just_cuz/JC_run.gif

Skorpija
01-08-2007, 01:59
Aplikacioni....
Rachunaj ga, i nauchi da ga "trsish"....
Xexe, mora da ti neshto aktiviralo ove umetnute, a?
Pazi ga, i Rak umetnut, i Jarac....http://www.kolobok.us/smiles/artists/just_cuz/JC_run.gif
I sta sada? To znaci da je mo 90 ve jaci od mene i da ce me stalno juriti:eek:

LosT_in_SpaCe
01-08-2007, 02:11
E pa zhenska, ti se okreni dobrim aspektima, vid' trigon s JU, hoho, nek' crknu dushmani...
A inache, ovaj JU ti i povecava to shto te vide kao opasnicu, mislim - Algol je to, pa josh ako se povezhesh sa nekim facama poslovno, one ce si izgubu glavu...:D

Skorpija
01-08-2007, 02:16
, one ce si izgubu glavu...:D
haha :5rotfl: ,bas me nasmeja losty,pa sada kada nesto razmislim koliko god da ima tih ljubomornih,uvek nekako i imaju raazloga za to,valjda je taj JU odradio svoje:D ,jer bez obzira na algol,nekada ne mora da znaci da je los za samu osobu.Skontala ja...thanks losty:4kiss:

ArijeL
02-08-2007, 18:10
ali me zanima da li se kroz mesec vide ogovaranja od strana zena ili mozda kroz 12 polje?

meni mjesec vladar 12, u 11, u blizancima....lažnih prijateljica i ogovaračica koliko hoćeš...no, nema veze "psi laju, a karavan ide dalje":)

a ta ljubomora škorpijo, to ti je ono poznato: " Žena će oprostiti muškarcu i najteže poroke, ali žena ne prašta drugoj ženi ni njene najveće vrline. "

uh, puna sam poslovica:)

Skorpija
02-08-2007, 18:14
Arijel,pa dobre ti te poslovice:D ,mislim sve se to odnosi na ovo o cemu govorimo,najgore od svega sto mislim da je to ona vrsta malera da nam je bas sudjeno da naletimo na takvu osobu,pa da ne prepoznamo odmah.Ja sam naletala i one od kojih ne mogu vise da se odbranim,kao da ceo dan provedu razmisljajuci o meni,stvarno mi je to vec smesno,pa za dobrim konjem prasina se dize....eh te poslovice:D

ArijeL
02-08-2007, 18:30
pa normalno, kako ćeš prepoznati takve frikuše, prosto ti nevjerovatno da uopšte postoje takve osobičice...ja sam imala par slučajeva gdje su ne samo razmišljali o meni, nego i izmišljali sve i svašta....onda od jednog do drugog, pa to dođe do mene:eek: ...ali šta ćeš, kad nemaju pametnija posla, neka!:)

Skorpija
17-09-2007, 14:52
Ukoliko je MO vladar asc i nalazi se u 8 polju,to vec ne valja,mislim zato sto je u 8,ali na sve to pravi mnogo kvadrata + sto su neke od tih planeta na algolu,jako me zanima vase misljenje sto se ovoga tice,znam da je potrebna cela karta,ali mene zanima samo mesec.:)

kristina_86
20-11-2007, 17:13
Sta znaci kada Mesec prima kvadrat od Marsa i Plutona?

zoka57
20-11-2007, 19:28
Znaci da je sredisnja planeta T kvadrata i da mu je dispozitor ?????

Megara
20-11-2007, 20:30
Moj Mesečak se zabio u 12. kuću, a još je u Raku, a i Ascedent mi je u Raku...i tako...baš sam emooootivnaaa:1:...i ima i lepe, a i ružne aspekte...1) Mo 90 Me- ponekad teškoće da se izrazim verbalno, budem ljudima nerazumljiva ( merkur mi je u ribama, pa se rasplinem) 2) Mo180 Ne- uh što ima roze cvike kad se zatelebam :pink_machkica:, a tome doprinosi i Venera 60 Neptun :thankyou:...3) da predjemo na lepe aspekte:)...Mo120 Ve- dao mi je obline, kazu lepo telo , komunikativna sam i sa svima mogu da pričam, od onih Ciga po ulici, sa kojima se sita izdivanim, do akademika:party::party: ...4) Mo120 Pl- uh, strasti pršte na sve strane...5) Mo120 Ju- primetila sam da privlačim Jupiterske tipove muškaraca ( mora imati podznak u Strelcu), a i sklona sam gojenju...6) Mo120 Sa (orbis je prilično velik, 11' ali aspekt je aplikacioni, a meni je Mesec signifikator karte) daje mi ipak kanal za racionalizaciju emocija kad prekrndašim sa pilavljenjem, i jako sam srećna zbog toga.....
I tako...

LosT_in_SpaCe
20-11-2007, 21:42
Pa Kristina, fora je u tome da svako od nas nosi svoju kartu kao kengur u potpisu, kako drugachije da dobijesh odgovor na bilo koje pitanje....?

sto mu gromova
21-11-2007, 01:57
Moj Mesečak se zabio u 12. kuću, a još je u Raku, a i Ascedent mi je u Raku...i tako...baš sam emooootivnaaa:1:...i ima i lepe, a i ružne aspekte...1) Mo 90 Me- ponekad teškoće da se izrazim verbalno, budem ljudima nerazumljiva ( merkur mi je u ribama, pa se rasplinem) 2) Mo180 Ne- uh što ima roze cvike kad se zatelebam :pink_machkica:, a tome doprinosi i Venera 60 Neptun :thankyou:...3) da predjemo na lepe aspekte:)...Mo120 Ve- dao mi je obline, kazu lepo telo , komunikativna sam i sa svima mogu da pričam, od onih Ciga po ulici, sa kojima se sita izdivanim, do akademika:party::party: ...4) Mo120 Pl- uh, strasti pršte na sve strane...5) Mo120 Ju- primetila sam da privlačim Jupiterske tipove muškaraca ( mora imati podznak u Strelcu), a i sklona sam gojenju...6) Mo120 Sa (orbis je prilično velik, 11' ali aspekt je aplikacioni, a meni je Mesec signifikator karte) daje mi ipak kanal za racionalizaciju emocija kad prekrndašim sa pilavljenjem, i jako sam srećna zbog toga.....
I tako...

:5rotfl:
e,pa svaka ti cast,ismejah se ziva!!!!!


a moj mesec se uglavio u 5. kucu u lavu-i bas mu je fino tamo...samo mnogo nesto ponosan ovaj mesec,ju boze sacuvaj da povredi neko njegovu sujetu....a od apekata ima svakavih MO 120 Ve-to mi je valjda dalo da imam bas finu liniju,da kucnem u drvo sto sam starija,to sam mrsavija,pa onda Mo 90 PL-uf,ovaj apekt me bas ubi,jos dodatno je ovaj aspekt u T-kvadratu,mnogo sam bre nesto fanaticna zbog ovog aspketa,ubise me emocije,ali vise u fazonu:odakle mu samo ideja da mi tako nesto uradi...pa onda Mo 120 Sa-i sto rece Megara,bas lepo sto ga imam,kad flipnem ipak se upali neki ventil i kaze,alo sestro dodji k sebi ...onda Mo 180 Ju-slabo ga osecam,ne znam na sta se odnosi...Mo 120 Me-posto je ovaj Me inace bedan,te je R,pa je jos u izgonu,pa jos 0 Sa,ni da bekne,malo ga vadi iz bedaka ovaj trigoncic,u fazonu nije sve tako crno....

Megara
22-11-2007, 23:47
@ Sto mu gromova, jel stvarno istina da Ve 120 Mo daje dobru liniju?:)
Imam i ja taj aspekt. Nisam čak ni punačka, mržavica sam...ali samo zato što se baš čuvam hrane...uterala sam sebe uneki krvnički režim nejela posle 19h....pa reko' ako taj aspekt daje to, što da se mučim.:D

...mada, mislim da me ni jedan aspekt ne bi izvukao s obzirom na moj Mo 120 Ju, pa još Ju vladar šestog polja...pih...a tek sad kad Ju udje u Jarca, pa kad krene da mi tranzitira šestim...uh, uh, al će da se lepe kilice...:p

sto mu gromova
23-11-2007, 00:05
@ Sto mu gromova, jel stvarno istina da Ve 120 Mo daje dobru liniju?:)
Imam i ja taj aspekt. Nisam čak ni punačka, mržavica sam...ali samo zato što se baš čuvam hrane...uterala sam sebe uneki krvnički režim nejela posle 19h....pa reko' ako taj aspekt daje to, što da se mučim.:D

...mada, mislim da me ni jedan aspekt ne bi izvukao s obzirom na moj Mo 120 Ju, pa još Ju vladar šestog polja...pih...a tek sad kad Ju udje u Jarca, pa kad krene da mi tranzitira šestim...uh, uh, al će da se lepe kilice...:p

pa,u principu svaki aspekt Mo i Ve daje lepu zenu,barem simapticnu...e,sad ne znam koliko se to odnosi na dobru liniju..npr. cula sam takodje da i Ve u aspektu sa Sa,daje neku klasicnu lepotu-ja npr. imam Ve 0 Sa...i klasicno sam lepa,e sad verujem da mozda vise ovaj apekt Sa-Ve utice i na lepu liniju,posto je Sa-odricanje,Ve-planeta ljubavi,ali i lepote,pa bi valjda bilo odricanje zarad lepote...u svakom slucaju mislim da u karti ne bi trebalo da postoji neki naglasen polozaj Ju,posto Ju uvek daje gojaznost...ja sam npr. Strelac-Riba (Ju-dupli vladaoc ),pa bi po ovome trebalo biti sklona gojaznosti,ali ocigledno da neki od ovih aspekata radi...

Sirena
23-11-2007, 01:38
Nisam znala da Ve0Sa daje klasicnu lepotu. Ja imam, naprotiv, bas neobicnu lepotu,mozda asc Vodolija, stepen Vage....ne znam..

Sto se tice odricanja zarad lepote, poznato mi je to, mada u meni gotovo uvek vlada borba Sa suzdrzljivosti od uzivanja zarad lepote-Ve i jak Jupiter u Strelcu, sexistil asc, pa Mesec u Biku-hedonista...

Kod mene Mesec je u opoziciji sa Sa0VE, i to je verovatno kljuc te vecite "borbe",a Jupiter mi je izlaz , u smilsu toga sto ne mogu da zamislim zivot bez sporta, vrlo sam aktivna, i tu sam pravi Strelac, tako da me to vadi da ne budem bure, jer stalno nesto zvacem :)

sto mu gromova
23-11-2007, 01:53
Nisam znala da Ve0Sa daje klasicnu lepotu. Ja imam, naprotiv, bas neobicnu lepotu,mozda asc Vodolija, stepen Vage....ne znam..

Sto se tice odricanja zarad lepote, poznato mi je to, mada u meni gotovo uvek vlada borba Sa suzdrzljivosti od uzivanja zarad lepote-Ve i jak Jupiter u Strelcu, sexistil asc, pa Mesec u Biku-hedonista...

Kod mene Mesec je u opoziciji sa Sa0VE, i to je verovatno kljuc te vecite "borbe",a Jupiter mi je izlaz , u smilsu toga sto ne mogu da zamislim zivot bez sporta, vrlo sam aktivna, i tu sam pravi Strelac, tako da me to vadi da ne budem bure, jer stalno nesto zvacem :)

o aspektu Sa-Ve sam pisala na temi Ve 0 Sa-ne bih da se ponavljam...da daje klasicnu lepotu,znam za nekoliko primera,a i sama sam primer,jer je Sa-staro,klasicno,tradicionalno,a Ve-lepota...e,sada mozda kod tebe radi i neki drugi aspket,mada vidim da ti je Ve 0 Sa prilicno jak aspekt...no,ne treba zaboraviti ASC-on je uvek fizicki izgled...
ja sam npr. kad sam bila mladja brinula o kilazi,pazila sta jedem itd. mada nije imalo nekog velikog efekta...no,kad sam upisala fax,a posebno u junu 2006. kada sam spremala jako mnogo ispita slistih celih 8kg,i od tad nesto ne mogu da se povratim,jedva navucim 2 kila tokom zime-cisto da imam neko salce da me greje...:D
kod mene je Mo u lavu,i u trigonu je i sa Sa i sa Ve-sto verovatno isto podstice teznju da se bude vitak i lep...imam Mo 180 Ju-sto bi opet trebalo dati sklonost gojaznosti,ali opet taj Ju je u kvintilu i sa Ve i sa Sa...
ali,primetila sam da se znatno vise nerviram,nego ranije i da bas to utice na moje mrsavljenje...

Megara
23-11-2007, 12:48
pa,u principu svaki aspekt Mo i Ve daje lepu zenu,barem simapticnu...e,sad ne znam koliko se to odnosi na dobru liniju..npr. cula sam takodje da i Ve u aspektu sa Sa,daje neku klasicnu lepotu-ja npr. imam Ve 0 Sa...i klasicno sam lepa,e sad verujem da mozda vise ovaj apekt Sa-Ve utice i na lepu liniju,posto je Sa-odricanje,Ve-planeta ljubavi,ali i lepote,pa bi valjda bilo odricanje zarad lepote...u svakom slucaju mislim da u karti ne bi trebalo da postoji neki naglasen polozaj Ju,posto Ju uvek daje gojaznost...ja sam npr. Strelac-Riba (Ju-dupli vladaoc ),pa bi po ovome trebalo biti sklona gojaznosti,ali ocigledno da neki od ovih aspekata radi...
Da taj aspekt Ve- Sa daje klasičnu lepotu...i ja imam Sa120 Ve...i generalno sam klasik...ne volim prenapadne boje, linije garderobe klasične , ali prilagodjene godinama, volim klasičnu muziku...sve što je klasično kod mene ima prodju.:)

A Mo- Ve dobar aspekt daje i žene koje dobro spajaju majčinstvo i ženu u sebi...ostaju i nakon rodjenja dece posvećene mužu i braku, ne zanemaruju ga...a u muškom horoskopu daje momke čije mame vole devojke svojih sinova.

A loš aspek ume kod žena da da lepotu, ali zlobu uz to. A kod muškaraca lože spojen muško-ženski princip...takvi muškarci, takodje, vole sredjene i sexy žene.

Tanya
23-11-2007, 12:56
A Mo- Ve

A loš aspek ume kod žena da da lepotu, ali zlobu uz to..
:wtf:

Ma koja bre zloba, taj aspekt hoce da da komplekse, da bez obzira koliko si drugima lepa i privlacna nikad nisi zadovoljna sobom, hoce da da neslaganje sa zenama, ogovaranje od strane zena, los odnos sa majkom, probleme sa disbalansom hormona, neslaganje principa "majke i devojke" u sebi, jer kad postane majka zaboravlja na sebe kao zenu, bla bla.....Nije povoljan aspekt, to stoji, ali zloba...:rolleyes:

Megara
23-11-2007, 19:09
:wtf:

Ma koja bre zloba, taj aspekt hoce da da komplekse, da bez obzira koliko si drugima lepa i privlacna nikad nisi zadovoljna sobom, hoce da da neslaganje sa zenama, ogovaranje od strane zena, los odnos sa majkom, probleme sa disbalansom hormona, neslaganje principa "majke i devojke" u sebi, jer kad postane majka zaboravlja na sebe kao zenu, bla bla.....Nije povoljan aspekt, to stoji, ali zloba...:rolleyes:
Nisam ja to izmislila nego naučila iz knjige Aleksandra Imširagića ''Točak sudbine'' I ;)
Evo celog teksta:
Harmoničan aspekt Meseca I venere daje sreću i radost. Ovo je jedan od najvažnijih aspekata uopšte, zato što osoba u sebi nosi jak osećaj za ljubav uopšte. Pozitivne stvari dolaze od majke koja je uglavnom zainteresovana za umetnost. Ukazuje na dobar kućni život i dobar odgoj. Osoba ima lepo lice i uopšte zrači dobrom energijom. Dobro za umetnost i javne nastupe. Neophodno je zaljubljivanje da bi se sa nekim otišlo ukrevet.

U ženskom horoskopu govori da ona dobro spaja sve ženske vrednosti, pa je i ljubavnica i majka u isto vreme. Svakako lepa i privlačna žena.

U muškom horoskopu govori da majka voli njegove devojke i ženu. Daje popularnost medju ženama. Srećan brak.

Loš aspekt oduzima mogućnost za zadovoljstvo. Lepota bez dobrote. Nikako da nadje pravu ljubav. Trajno nezadovoljstvo. Nedostatak smisla za lepo. Majka se meša u emotivne odnose i ne slaže se sa izborom partnera. Svadje i neslaganje u kući i braku.
Kod žena stvara veliku razliku izmedju statusa ljubavnice i majke. Ona može biti samo jedno na štetu drugog jer nikad nije pomirila ženske principe u sebi. Kad postanu majke, ove žene, obično gube interes za ljubav i sex, ugoje se i prestanu da vode računa o sebi kao ženi. Ponekad žena odbija da bude majka. Abortus.

U muškom horoskopu govori o neomiljenosti i nepopularnosti medju ženama.

Milo Dupor kaže:
Nepovoljni aspekti Venere i Meseca:
- gubici zbog žena, nesrećan brak, taština, putenost, nebriga, propale nade, loša cirkulacija krvi, neuredne menstruacije, anomalije u ženskim organima...

Mo 90 Ve - dosadno detinjstvo, nezadovoljan sobom, previše očekuje, sentimentalne neugodnosti, vanbračno dete, prekid zaljubljenosti, seksualni ubica, strasti, bolesna ljubav...

Mo 180 Ve - lakomislen, pretera u ophodjenju, ne može sam, traži dopadanje, senzualan, nezadovoljan sobom, Ve slaba- bolesna ljubav, skandali, sukobi sa ženama.

Sintezom se može zaključiti da taj aspekt ume da da i zlobu, ''nedobrotu'' ( kako je i Imširagić rekao)...možda sam malo preterala u težini izraza.

karma
23-11-2007, 21:02
ja isto imam neobičan mjeseček:), puno je toga tu umješano pa se niti sama ne snalazim....taj stelij me uvijek zbuni,a budući je veliki trigon u pitanju pogotovo. Mo 120 mc, mo 120 Me, Mo 120 Ju....bilo bi divno ako bi mi netko pomogao oko toga....

sto mu gromova
23-11-2007, 21:44
@ karma

Tvoj Mo se nalazi u 2. kuci u Skorpiji,gde je u padu...mo u skorpiji uglavnom daje osobe koje su dosta stvastvene,umeju da budu posesivne i ljubomorne,iako to nece priznati,ovaj Mo je i vrlo ponosan,(dodatno si jos u znaku Lav)umes ti u potpunosti da se predas nekoj osobi,ali isto tako to zelis i da to osetis i sa druge strane,dosta si verna,u prilog tome govori ovaj Mo 120 Sa,on doneklo i smanjuje ovu tvoju pomalo fanaticnu osecajnost,jer Mo u skorpiji je dubok i on trazi potpuno predavanje ljubavi...jako tesko prelazis preko prevara bilo koje vrste...kako je Mo vladar tvog 10. polja i u 2...znaci da bi trebalo dosta ulazes u svoju karijeru,jer koliko ulozis toliko ce ti se vratiti,a mozes imati uspesnu karijeru,jer ti se So nalazi u 10. polju u sedistu... takodje,povoljno je i sto ti je Mo 120 Ju,a Ju vlada tvojom 6. kucom-zanimanje,posao...moguc je odlazak u inostrantsvo preko posla,jer ti Ve vladar tvog ASC u 9. polju,i u dobrom aspketu sa Mo-vladarem 10.,a Mo je u dobrom aspketu sa MC...imas veliki trigon u natalnoj sto te na neki nacin moze zastiti,ali pazi se trigoni cesto mogu predstvaljati mac sa 2 ostrice,jer ne nagone na akciju,oni vise ukazuju na neku zastitu i cine da se covek mozda cak preterano opusti po pitanju nekih stvari,u fazonu:lako cemo...

karma
23-11-2007, 22:15
@ karma

Tvoj Mo se nalazi u 2. kuci u Skorpiji,gde je u padu...mo u skorpiji uglavnom daje osobe koje su dosta stvastvene,umeju da budu posesivne i ljubomorne,iako to nece priznati,ovaj Mo je i vrlo ponosan,(dodatno si jos u znaku Lav)umes ti u potpunosti da se predas nekoj osobi,ali isto tako to zelis i da to osetis i sa druge strane,dosta si verna,u prilog tome govori ovaj Mo 120 Sa,on doneklo i smanjuje ovu tvoju pomalo fanaticnu osecajnost,jer Mo u skorpiji je dubok i on trazi potpuno predavanje ljubavi...jako tesko prelazis preko prevara bilo koje vrste...kako je Mo vladar tvog 10. polja i u 2...znaci da bi trebalo dosta ulazes u svoju karijeru,jer koliko ulozis toliko ce ti se vratiti,a mozes imati uspesnu karijeru,jer ti se So nalazi u 10. polju u sedistu... takodje,povoljno je i sto ti je Mo 120 Ju,a Ju vlada tvojom 6. kucom-zanimanje,posao...moguc je odlazak u inostrantsvo preko posla,jer ti Ve vladar tvog ASC u 9. polju,i u dobrom aspketu sa Mo-vladarem 10.,a Mo je u dobrom aspketu sa MC...imas veliki trigon u natalnoj sto te na neki nacin moze zastiti,ali pazi se trigoni cesto mogu predstvaljati mac sa 2 ostrice,jer ne nagone na akciju,oni vise ukazuju na neku zastitu i cine da se covek mozda cak preterano opusti po pitanju nekih stvari,u fazonu:lako cemo...

Draga moja, istinu zboriš....barem što se ovog emotivnog dijela tiče, i ne priznam da sam ljubomorna:D...jesam, ako me se ne tretira i predaje u potpunosti kao što i ja to činim...ok, ovo je malo izkarikirano al tako je i jesam vjeran i predan tip i naravno da ne opraštam nevjeru, jer za mene nevjera ne postoji:) sex nemogu odvojiti od emocija;) a što se ovog drugog tiče, iz tvojih usta u božje uši!!! jer do tog još nisam došla, iako sam ambiciozna, nikako da probijem put i da krenem, mada pokušavala sam, al same neke kočnice, jedna astrologica mi rekla da će se to ispoljiti kasnije radi retro jupitera i vladara neptuna koji je isto retro u 2., a moguće jer sad jednostavno ne ide koliko god da pokušam, a uprna ko mazga....a znam i za trigone da hoće uljuljuškati, toga se i bojim, al nadam se da me izvlači taj mars na regulusu u lavu, i sunce u 10.!!zlatna si, cmok!

sto mu gromova
23-11-2007, 22:30
Ne brini se,potpuno te razumem u vezi emocija...vidis meni je Mo u lavu,mnogo jedan ponosan Mo,Ve u skorpiji,koja zeli potpuno da se preda partneru,a to takodje trazi i sa njegove strane,pa jos ta Ve 0 Sa-pa je onda ona i mnogo verna i odana...i tako...:D

viksi72
24-11-2007, 00:38
Kako protumaciti Mo(12 kuca) u opoziciji sa Suncem (7 kuca)? Ja sam uvek posmatrala kao moj problem sa vidom, ali verovatno se odrazava i na emocije.. I interesuje me kvadrat Mo sa SMC-om i JMC-om (3/9)? Ima li neko neku ideju? Kako da sagledam ovaj kvadrat?

Tanya
24-11-2007, 09:59
Sintezom se može zaključiti da taj aspekt ume da da i zlobu, ''nedobrotu'' ( kako je i Imširagić rekao)...možda sam malo preterala u težini izraza.

I Imsiragica i Dupora citah, sa tim kvadratom zivim, ali i dalje tvrdim da on nema veze sa "zlobom". Ne pravim se pametna i ne kontriram autorima tih knjiga, jednostavno se ne slazem. Kako moze da se protumaci kao zloba nesto sto potice od aspekta dva benefika, plus izmedju dve tako emotivne planete? Kao prvo - nelogicno je, kao drugo - losi aspekti medju beneficima nisu toliko losi kao oni medju maleficima.... Cak ni kod aspekta Sa90Ma se ne moze reci da je covek po defaulty zao, a kamoli za ovo.
Jedino kako se ta "nedobrota" moze ispoljiti je kod njih samih (ljudi koji imaju Mo90Ve aspekt), jer kao sto rekoh, samokriticni su do besvesti sto vodi u komplekse, nikad nisu zadovoljni sobom, "ne vole" sebe, pa samim tim nisu dobri, (da ne kazem "zlobni") su jedino prema sebi.

LosT_in_SpaCe
24-11-2007, 10:59
A gdi to chika Mile napis'o da je MO 90* VE zloban?
'Ajd ako je reko samo Imshiragic - ondak ne moram josh da brinem.
Shteta, a bash je pocheo da mi postaje simpatichan...
Mislim Imshiragic.
Da se svadjam - da; da sam mrgud i hronichno nezadovoljna sobom (posebno dnevnom) - priznajem; nepopularna - takodje, vrlo; neomiljena na kvadrat; i da u meni non 100p postoji fight izmedju svega onoga shto vuche moja VE na MC-u, i moj MO na ASC - to sve 100ji. A tebi TanjO savetujem da ne ulazish u raspravu sa zhenama na Forumu, nego ae ja i ti da se svadjamo - da zamenimo energiju.:D

Kako protumaciti Mo(12 kuca) u opoziciji sa Suncem (7 kuca)? Ja sam uvek posmatrala kao moj problem sa vidom, ali verovatno se odrazava i na emocije.. I interesuje me kvadrat Mo sa SMC-om i JMC-om (3/9)? Ima li neko neku ideju? Kako da sagledam ovaj kvadrat?

Vixi, si studirala ti neshto?
Chime se bavish?
Mislim da ti ova opozicija najvishe utiche na karijeru, tj. status u globalu, poshto su ukljuchene 10. 9. i 7. kuca, a ujedno i SO 120* JU iz druge. Kao da si neshto morala da zhrtvujesh zarad karijere ili tako nekako. A stvarno je chudno, opozicija pa josh kvadrati sa chvorovima, pazi Boga ti...
E da, i 8. kuca mi je strashno sumnjiva, kanda je neko nasledstvo u vidu neke nekretnine trebalo da se desi...

p.s. :

SMCh 90* MO = kvadrat koji na neki nachin tera osobu da sve radi ili sa zakashnjenjem, ili da je totalno van svih standarda, tako da tek kasnije otkrije chari u kojima je drushtvo vec uzhivalo. Razvoj dogadjaja uchini da osoba chesto upada ili u milion sitnih drushtvenih problema, ili pak - onih porodichnih. Osobu muchi utisak da drushtvo jednostavno nema sluha za njene ambicije, i da ne ceni njen trud, posebno ukoliko je u chartu problem - upravo zhena (ako ti je konkretno neka zhena sela na grbachu, da pojednostavimo). Rezime: osobu stalno prati osecaj da je ljudi na neki nachin ne vole ili pak stavljaju u drugi plan.

Megara
24-11-2007, 22:15
I Imsiragica i Dupora citah, sa tim kvadratom zivim, ali i dalje tvrdim da on nema veze sa "zlobom". Ne pravim se pametna i ne kontriram autorima tih knjiga, jednostavno se ne slazem. Kako moze da se protumaci kao zloba nesto sto potice od aspekta dva benefika, plus izmedju dve tako emotivne planete? Kao prvo - nelogicno je, kao drugo - losi aspekti medju beneficima nisu toliko losi kao oni medju maleficima.... Cak ni kod aspekta Sa90Ma se ne moze reci da je covek po defaulty zao, a kamoli za ovo.
Jedino kako se ta "nedobrota" moze ispoljiti je kod njih samih (ljudi koji imaju Mo90Ve aspekt), jer kao sto rekoh, samokriticni su do besvesti sto vodi u komplekse, nikad nisu zadovoljni sobom, "ne vole" sebe, pa samim tim nisu dobri, (da ne kazem "zlobni") su jedino prema sebi.
Videl sam još sinoć da imaš taj kvadrat u svom natalu, samim tim bilo mi je odmah jasno što si se osetila pogodjenom.;)
Ali pisala sam o pojedinačnom aspektu, a znamo i ti i ja da se ni jedan aspekt, pojedinačno, ne može dati potpunu sliku o nekome, bez da se gleda ceo natal. Dakle Imširagić piše o potencijalu koji nosi taj aspekt.
Zato, molim bez ljutnje.

A gdi to chika Mile napis'o da je MO 90* VE zloban?
'Ajd ako je reko samo Imshiragic - ondak ne moram josh da brinem.
Shteta, a bash je pocheo da mi postaje simpatichan...
Mislim Imshiragic.
Da se svadjam - da; da sam mrgud i hronichno nezadovoljna sobom (posebno dnevnom) - priznajem; nepopularna - takodje, vrlo; neomiljena na kvadrat; i da u meni non 100p postoji fight izmedju svega onoga shto vuche moja VE na MC-u, i moj MO na ASC - to sve 100ji. A tebi TanjO savetujem da ne ulazish u raspravu sa zhenama na Forumu, nego ae ja i ti da se svadjamo - da zamenimo energiju.:D
Dupor ne spominje reč ''zloba'' ...by the way, nisam napisla da je Dupor rekao, već Imširagić.;) Čak i prepisah tekst- na prethodnoj strani.

LosT_in_SpaCe
25-11-2007, 01:41
Ma ne ljutimo se.....
Ali cemo ipak da ti izbushimo gume na biciklO...http://s8.rimg.info/5e96703b9f347290d1a81a6f13230f54.gif
Normalno da kontamo da je to potencijal, ali chak i da je tako - pa bolje da smo lepe a zlobne no ruzhne i zlobne, bar od dve muke biramo manju.
Kazhem, iz mog lichnog iskustva, frustracija i komplexi koji se jasno vide - T-kvadrat koji je sav u aplikacijama, vechito nezdovoljstvo stvarima koje radim, gundjanje, povremena mrgud-stanja. A u isto vreme, kako je 3. i 11. ukljuchena u sve to, zanimljiva stvar je da sam tata-mata da drugome obezbedim posao, ili nadjem neku dobru priliku, preporuchim ga kod nekog (mislim naravno skroz na finansijsku stranu) ili tako to, a neverovatan tutuban da sebi pomognem. Mozhda je pravi izraz za to ipak dileja. Da.

zoka57
25-11-2007, 08:06
Resene za Losti -n T kvadrat je sunce u raku ,a rak je pre svega brizan i ima misiju da brine o nekom ,pa taj aspekt kod tebe moze da se ispolji kao prznicavost kad te napadnu zbog brige ciste u smislu idi sada nek te drugi paze kad si mene povredila-o.
Inace znam osobu koja ima kvadrat venere i meseca i koja sama kaze da su je i u familiji zvali zmijom a tako je i ja javno zovem.I ona nema T kvadrat nego samo kvadrat.

Megara
25-11-2007, 13:26
Ma ne ljutimo se.....
Ali cemo ipak da ti izbushimo gume na biciklO...http://s8.rimg.info/5e96703b9f347290d1a81a6f13230f54.gif
Normalno da kontamo da je to potencijal, ali chak i da je tako - pa bolje da smo lepe a zlobne no ruzhne i zlobne, bar od dve muke biramo manju.
Kazhem, iz mog lichnog iskustva, frustracija i komplexi koji se jasno vide - T-kvadrat koji je sav u aplikacijama, vechito nezdovoljstvo stvarima koje radim, gundjanje, povremena mrgud-stanja. A u isto vreme, kako je 3. i 11. ukljuchena u sve to, zanimljiva stvar je da sam tata-mata da drugome obezbedim posao, ili nadjem neku dobru priliku, preporuchim ga kod nekog (mislim naravno skroz na finansijsku stranu) ili tako to, a neverovatan tutuban da sebi pomognem. Mozhda je pravi izraz za to ipak dileja. Da.
:)
A reci, s obzirom da prepoznaješ sva ta stanja kod sebe i imaš i opravdanje u natalu, da li uspevaš to nekako, svesno, da kanališeš? Dakle, priča o čuvenoj zameni energija.;)

LosT_in_SpaCe
25-11-2007, 22:38
Resene za Losti -n T kvadrat je sunce u raku ,a rak je pre svega brizan i ima misiju da brine o nekom ,pa taj aspekt kod tebe moze da se ispolji kao prznicavost kad te napadnu zbog brige ciste u smislu idi sada nek te drugi paze kad si mene povredila-o.


Tako nekako, s tim shto ja chak i mislim da previshe preterujem u toj brizi, iako delujem da mi je sve do mora ravno. Zapravo, ja shvatam da previshe ochekujem od prijateljstva, i stvarno ne trazhim nishta spektakularno zauzvrat, ali - cvrc. Desi se bash da ja na sebe preuzimam konstantno tudje probleme, i reshavam ih, dok svoje guram pod tepih. Ponekad mi se chini chak da svima mogu da pomognem ali sebi nikako. Ma, stvarno su mi se deshavale chudne stvari....


A reci, s obzirom da prepoznaješ sva ta stanja kod sebe i imaš i opravdanje u natalu, da li uspevaš to nekako, svesno, da kanališeš? Dakle, priča o čuvenoj zameni energija.

Ono za biciklO je bila zamena energije, drago mi je da je boldovano :D
Shalim se, naravno...
Ne, nazhalost ne uspevam nikako to da kanalishem. Moj jedini odgovor je kidanje veza. Preko noci bukvalno. I tu mi se chini da jedino i prepoznajem znachenje T-kvadrata. Poshto je VE vladar 3. a uz to ima unutra i PL i JU, ja ljudima i prilazim, i odlazim od njih na sasvim chudan nachin. Ili me vole, ili ochima ne mogu da me vide. Ja nisam chovek koji veruje u ljubav, ali jesam chovek koji iskreno veruje u prijateljstvo, makar kao pojam. Ali ne zhelim prijatelja za kafu, trach-rubriku ili da razgledamo bluzice po izlozima. Zhelim nekog 'fatalnog' u smislu 'konekcije' ako razumesh shta hocu da kazhem. Kao ker kad se vezhe za gazdu, pa gazda nikad nije nachisto hoce li ga ovaj ujesti, a ovaj drugi zna, da chak iako ga gricne - on ostaje sa njim do groba. Bizarno, ali ja ti pishem kako jeste. I kad prepoznam da ja postajem prijatelj samo zbog razgledanja bluzica - ja hirurshkim zahvatom odstranim tu osobu iz svog zhivota, bukvalno onako kako kazhu za VE 180* UR. I kako to da kanalishem ili zamenim? Kako, kad mi dodje da dozhivim nervni slom kad vidim da neko ko sa mnom 'leba jede za istim 100lom gazi najpre sebe, a onda zaskache i mene? Jedina zamena bi bila ludara, ali mi bela koshulja stvarno katastrofalno 1ooji....

viksi72
26-11-2007, 00:58
E nisam bila nesto na forumu, fackaju me neka ludila ovih dana.. Losty, studirala sam ekonomiju, al' ne zavrsih faks (sto sam zelela), vec visu, jer bila ona gadna inflacija, te ja zbog love, zabatalih celu pricu nadalje. Sad me ponekad trese ludilo da upisem tu faking diferenciju i zavrsim sa mojim visokim obrazovanjem.Jes' i meni sumnjiva moja osma, smesi mi se nasledstvo, ali mi se cini da ce to biti preko nekog mog buduceg, ako ga ikada bude bilo i ako ja ne pocnem da zivim ovo sunce u sedmoj, cisto da ne propadne, jadno. A ovi kvadrati sa cvorovima, e to je vec luda kuca. Ja ti dodjem ko keva i mojoj kevi i sestri i njenom muzu, a meni to malo vise ide na ganglije, pogotovo u posednje vreme. Tako da sam tu u gadnom raskoraku sama sa sobom. I to mi gadno ide na zivcone, jer mi je sedenja na grbaci DOSTA! Dosta mi je izigravanja Majke Terze svima.. A tebe Violeta, ko je... Ej, zeno, hvala, sad mi je jasnije ovo ludilo kod mene i nevidjena napetost..

Megara
26-11-2007, 15:22
Ono za biciklO je bila zamena energije, drago mi je da je boldovano :D
Shalim se, naravno...
Ne, nazhalost ne uspevam nikako to da kanalishem. Moj jedini odgovor je kidanje veza. Preko noci bukvalno. I tu mi se chini da jedino i prepoznajem znachenje T-kvadrata. Poshto je VE vladar 3. a uz to ima unutra i PL i JU, ja ljudima i prilazim, i odlazim od njih na sasvim chudan nachin. Ili me vole, ili ochima ne mogu da me vide. Ja nisam chovek koji veruje u ljubav, ali jesam chovek koji iskreno veruje u prijateljstvo, makar kao pojam. Ali ne zhelim prijatelja za kafu, trach-rubriku ili da razgledamo bluzice po izlozima. Zhelim nekog 'fatalnog' u smislu 'konekcije' ako razumesh shta hocu da kazhem. Kao ker kad se vezhe za gazdu, pa gazda nikad nije nachisto hoce li ga ovaj ujesti, a ovaj drugi zna, da chak iako ga gricne - on ostaje sa njim do groba. Bizarno, ali ja ti pishem kako jeste. I kad prepoznam da ja postajem prijatelj samo zbog razgledanja bluzica - ja hirurshkim zahvatom odstranim tu osobu iz svog zhivota, bukvalno onako kako kazhu za VE 180* UR. I kako to da kanalishem ili zamenim? Kako, kad mi dodje da dozhivim nervni slom kad vidim da neko ko sa mnom 'leba jede za istim 100lom gazi najpre sebe, a onda zaskache i mene? Jedina zamena bi bila ludara, ali mi bela koshulja stvarno katastrofalno 1ooji....

Razumem te skroz. To je kao moja opozicija So 180 Ma, pa kad puknem na autoritet, nema nikom spasa.:D
Hiljadu se puta iskontrolišem, ali kad neko preterano tupi, ja ne mogu da oćutim i da mu dozvolim da mi vredja inteligenciju. :cool:
Tako da, ja u tu zamenu energija i ne verujem preterano...sve mi neka iskustva životna pokazuju.
Npr. 2004. i 2005. godine mi je Saturn tranzitirao preko 12. i 1. kuće. Bila sam depresivna do besvesti. Imala sam i razlog- nedostajala mi je jedna moja veeelika ljubav. I gledam ja onaj moj natal i kažem sebi '' ma vidi, glupačo, taj tranzit te u stvari kolje, dakle patiš za njim samo zbog toga'', ali ćorak, patila samsve dok se Saturn nije pomerio na sigurno.
Rade aspekti, i oni dobri, a na žalost ioni loši...ne znam kako pobediti tu nebesku energiju.

Nella
26-11-2007, 15:40
Kakve ljude donosi neaspektirani mjesec u natalu?

Jesu li to osobe bez osjećaja ili nisu vezane za obitelj?

zoka57
26-11-2007, 16:39
Kod njih je to malo nedefinisano ili nemaju od rodjenja jasnu porodicu ili prihvataju neku drugu za svoju porodicu i trce za njom ili im recimo zivotinje postaju porodica i sl varijacije na temu.kako ih sta dotakne tako se iponasaju mislim od tranzita

LosT_in_SpaCe
28-11-2007, 01:27
NEASPEKTOVAN MESEC ukazuje da čoveku emoćije nestoje na putu realizacije, jer nema emoćijalnih trauma i frustriranosti. Nema ogranicavajucih faktora koji je koce u jasnom razmisljanju, da ispolji ljubav, naklonost. Nema straha da necete možda uspeti. Verovatno će lako moći da se iskaze na nekom polju. Ali kada čovek nema emoćija on gubi istinski odnos sa drugim ljudima. stelijum i polje, gde cete moći relativno lako da se iskazete.
Bilo bi zgodno kad bi neko prokomentarisao ovo, da vidimo dal' ima veze s vezom. Ko beshe ovde ima neaspektovani MO?
Lyra, deder kazhi koju....


Tako da, ja u tu zamenu energija i ne verujem preterano...sve mi neka iskustva životna pokazuju.
Npr. 2004. i 2005. godine mi je Saturn tranzitirao preko 12. i 1. kuće. Bila sam depresivna do besvesti. Imala sam i razlog- nedostajala mi je jedna moja veeelika ljubav. I gledam ja onaj moj natal i kažem sebi '' ma vidi, glupačo, taj tranzit te u stvari kolje, dakle patiš za njim samo zbog toga'', ali ćorak, patila samsve dok se Saturn nije pomerio na sigurno.I meni je SA u 12. bio strava i uzhas, nego ajd sad, pochece da nas brishu, mozhemo da se prebacimo u "Nadmudrivanje" zvezda, pa da nastavimo, jer koliko vidim i ti imash MO u 12.

viksi72
28-11-2007, 01:41
koliko vidim i ti imash MO u 12.

Welcome to the club!!!!! Urnisa zivot, pa jos na ASC, ma sexy totalus!!

Lyra
28-11-2007, 02:00
Evo me Losti,
volila bih naci cili ovaj dio, jer ne znam ko je ovo pisa za neaspektovan Misec...Ali ovo sta pise nema apsolutno nikakve veze, da ne kazem sa mozgom, ali sa mnom definitivno...Pa mene bas emocije koce u svemu...ponekad mislim da mi je ugradjen neki mikrocip hiper-emotivnosti radi nekog eksperimenta, i gledaju dokle mogu izdrzati...

Zeka
28-11-2007, 02:17
Sigurno da postoji negde i Neaspektovan mesec po kucama, pa bi se time dosta stvari objasnilo, ovako je isuvise povrsno!

limunada
28-11-2007, 09:32
moze meni neko da kaze meni je mjesec u 5.kucu konj. sa venerom znaci lijepi aspekt!? mjesec op. mars i jupiter

a sta znaci mjesec sextil sa chironom!?

zoka57
28-11-2007, 09:37
Mesec predstavlja i narod naciju,zemlju porekla ,kucu svoje ognjiste.Mesec je briga i potreba da se brine o nekome,mesec je podrska.Iz meseca ide i frustracija kad se ne dobije podrska koja je neopodna mesecu eto problema.
Kad je mesec neaspektovan sva ta simbolika moze biti zamagljena ,neadekvatna i pogresno upotrebljena.Pa covek ne zna sta ce sa svojom dusom i njenim damarima >pa verovatno kod meseca u ovnu se ispoljava neneglaseno ili prenagaseno za uobicajene opise meseca u ovnu i tako redom.
Mene najvise interesuje kako se ispoljava kod meseca u raku jer ga i sama imam,pa iz mog nekog iskustva on neaspektovan u raku donosi cudnu brigu i cudne afinitete .Mislim da on cesto u zelji za prihvacanjem i podrskom prihvata tudje uticaje i obicaje to su ljudi koji prihvataju lako odbacuju svoj jezik ili brzo prihvataju tudje nacine komunikacije obicaje,akcente sve u potrebi za popularnoscu i privatanjem.
Mesec je sam po sebi prijemciv a neaspektovan bas bas...

Lyra
28-11-2007, 14:07
Mesec predstavlja i narod naciju,zemlju porekla ,kucu svoje ognjiste.Mesec je briga i potreba da se brine o nekome,mesec je podrska.Iz meseca ide i frustracija kad se ne dobije podrska koja je neopodna mesecu eto problema.
Kad je mesec neaspektovan sva ta simbolika moze biti zamagljena ,neadekvatna i pogresno upotrebljena.Pa covek ne zna sta ce sa svojom dusom i njenim damarima >pa verovatno kod meseca u ovnu se ispoljava neneglaseno ili prenagaseno za uobicajene opise meseca u ovnu i tako redom.
Mene najvise interesuje kako se ispoljava kod meseca u raku jer ga i sama imam,pa iz mog nekog iskustva on neaspektovan u raku donosi cudnu brigu i cudne afinitete .Mislim da on cesto u zelji za prihvacanjem i podrskom prihvata tudje uticaje i obicaje to su ljudi koji prihvataju lako odbacuju svoj jezik ili brzo prihvataju tudje nacine komunikacije obicaje,akcente sve u potrebi za popularnoscu i privatanjem.
Mesec je sam po sebi prijemciv a neaspektovan bas bas...

To sto uporno pokusavate da me isprovocirate na nacin, kako se ja odricem svoga porijekla a prihvatam tudje, mi je u najmanju ruku smisno. No nema veze, samo vi pisite, i pored toga sta se trudite da sve to lipo upakujete pa da ne izleda tako provocirajuce, vi ipak pokazujete ko ste...
Jako cudno ponasanje od nekoga kome je Misec u Raku, mora da neki drugi upliv ublazava taj lipo postavljeni Misec...

mimi
28-11-2007, 21:32
moze meni neko da kaze meni je mjesec u 5.kucu konj. sa venerom znaci lijepi aspekt!? mjesec op. mars i jupiter

a sta znaci mjesec sextil sa chironom!?

Moguce je da ti karijera bude vezana za decu zabavu mozda neki kreativni hobi i da to mozes dobro da unovcis do jednog momenta dok se ne budes opredeljivala izmedju poslova i sopstvene dece.

LosT_in_SpaCe
29-11-2007, 01:08
Mene najvise interesuje kako se ispoljava kod meseca u raku jer ga i sama imam,pa iz mog nekog iskustva on neaspektovan u raku donosi cudnu brigu i cudne afinitete .Mislim da on cesto u zelji za prihvacanjem i podrskom prihvata tudje uticaje i obicaje to su ljudi koji prihvataju lako odbacuju svoj jezik ili brzo prihvataju tudje nacine komunikacije obicaje,akcente sve u potrebi za popularnoscu i privatanjem.
Mesec je sam po sebi prijemciv a neaspektovan bas bas...

Pa da, chudnu... Ali za koga chudnu? Za nas koji imamo aspektovan MO. Zato su i meni chudne te neaspektovane planete, a josh misterioznija mi je planeta koja je u svom sedishtu, a nema nijedan drugi (glavni) aspekt.
Ja recimo imam jedan primer, primer neaspektovanog ME, potpuno ista situacija kao Lirin MO. Znachi, u 7. polju, ME, u znaku Blizanaca. Znachi u svom sedishtu. ME je vladar 8. i 10. kuce. Osoba radi u banci, simpatichno ispunjena simbolika 8. kuce u kombinaciji sa MC/om pa josh u 7. kuci (rad sa ljudima).
I ona i ja imamo ME u Blizancima, ali ja nju dozhivljavam kao osobu koja samo brblja, znachi bukvalno - meni ona lichi na choveka koji je naviko da zhivi po nekom shablonu, i nema nameru da unese niti malo sopstvene filozofije, niti neko uzbudjenje, da malo zachini stvar. Ne. Ja nju vidim bash kao obichnog ME. Bash onako kako ga opisuju u mitologiji. Ni levo ni desno, nego radi za druge, kao kurir, trezveno razmihsljaj, i uvek njena poznata fraza: "ne diraj me, ne diram te".
Tako da ja taj njen ME dozhivljavam kao da sam otvorila sad Milekica, nashla stranicu o ME u Blizancima, zatim potrazhila ME u 7. polju, i to je to. Finish.
Pa tako i kod Lire. Mislim da je to totalno "chist" MO. Samo shto je kod nje on vladar 7. polja pa mozhe i da bude slika muzha koji je nezhan, dobrodushan, koga zaboli tudja nesreca, romantichan, chovek koji ima puno prijatelja medju kojima je popularan, a u isto vreme ako posmatramo i Liru i njega kroz MO - mozhe da bude i pokazatelj da su oni par koji kad je zajedno - zaboravi da ostatak sveta postoji, jer MO u Raku, em u 7. polju je nama 'aspektovanima' chudna poveznost izmedju dva bica - onako, na duhovnom nivou.
Al' opet kazhem - nemam pojma, nek Lyra kazhe shta misli....

Lyra
29-11-2007, 13:50
Znas sta Losti, ne brinem ja za tebe nimalo kako ces shvatiti i sagledati stvari. Imas ti ono nesto u sebi sto je rijetkost kod ljudi. Hvatas neki signal odozgo i nepogrjesivo osjetis osobu i situaciju. To mi se kod tebe jako svidja.
I zarad toga stavljam dio sebe javno, bez obzira sto neki ljudi ne shvataju sto su zapravo ovde na forumu, pa nekad iskoriste po koju informaciju koji mi sami iznesemo kao 'slabost' ili kod po kome funkcioniramo.
Elem, ovo za moj Misec si odlicno rekla. Zaista sa muzem funkcioniram na nekom metafizickom nivou...Vidis stvar kod n.miseca je zaista nekako cudna. Cesto se ima osjecaj da ti dusa lebdi negdi izmedju zemlje i neba, cesto se ima osjecaj da si dosta drugaciji, da si neshvacen i da osjecas neke stvari/vibracije koji drugi ne mogu (sve ovo sto pricam ne znaci da sam ja dobar covik, ili ne daj Boze bolji od drugih, samo zelim da objasnim nekako to sta osjecam). Dalje, ja toliko osjecam druge ljude, udubljujem se u njihove probleme i osjecaje, a to zaista ne zelim, umara me, trosi me....
E samo da napomenem, da ne znam da li je to samo uticaj Miseca. Ne znam koliko moj Merkur doprinosi nekim stvarima...A mozda ima jos nekih upliva koji se tako odrazavaju na mene, ne znam. Vrlo kompleksna stvar.
Eto...

zoka57
30-11-2007, 10:17
Neaspektovane planete i planete iz ukljestenih kuca ispoljavaju se na drukciji otezan nacin kako kod koga za to je potrebna detaljna analiza celog horoskopa i naravno razgovor sa doticnom osobom .Nekada i odgovori bez pitanja pokazuju da astroloska simbolika radi,zato sto osoba i ne moze na svesnom nivou da razume svoje postupke i akcije vezane za neaspektovane planete ili ukljestene planete.
Ja imam ukljestenog saturna i nikad mi nece biti "jasno" sto me mrzi da radim.

Nella
30-11-2007, 13:07
Da, onda bi sa neaspektiranim mjesecom zapravo težina bila emocije, sad dali je njihovo ispoljavanje ili uopće osjećanje emocija, zavisi od ostatka natala... tako nekako?

Lyra
30-11-2007, 13:23
Neaspektovane planete i planete iz ukljestenih kuca ispoljavaju se na drukciji otezan nacin kako kod koga za to je potrebna detaljna analiza celog horoskopa i naravno razgovor sa doticnom osobom .Nekada i odgovori bez pitanja pokazuju da astroloska simbolika radi,zato sto osoba i ne moze na svesnom nivou da razume svoje postupke i akcije vezane za neaspektovane planete ili ukljestene planete.
Ja imam ukljestenog saturna i nikad mi nece biti "jasno" sto me mrzi da radim.

Pa da, upravo tako. Znaci vi kazete ' Ja imam ukljestenog saturna i nikad mi nece biti "jasno" sto me mrzi da radim.' E to upravo znaci da ste SVJENSNI te cinjenice, ali da vam nije jasno zato vas mrzi. Tako i ljudi koji imaju n.misec, ZNAJU sta osjecaju, ali im nije jasno odakle to dolazi...

Nella
30-11-2007, 16:00
Opaa, sarkazam. Bravo. Pocinjete mi se svidjati :D
Mislim da smo dosta isle u off-topic, tako da ja prestajem sa komunikacijom tog tipa...A ako vi nastavaite stavim vas na ignore, i eto rjesenja...


Sad bez daljnjeg prepucavanja; mislim da su ovih par zadnjih postova dobar primjer ponašanja sa neaspektiranim mjesecom. (mislim, bez ljutnje, ovo je primjer)

Ako se ne varam, Losty, ti si u temi tranziti Saturna napisala napisala da je jako uticao na tebe tranzit Saturna.

Dakle, po mome, osoba sa neaspektiranim Mjesecom na svom natalnom mjesecu osjeća jako ama baš sve tranzite i svi tranziti utiću jako na taj natalni mjesec.

Sad, dali je to istina?

zoka57
30-11-2007, 16:41
Kod njih je to malo nedefinisano ili nemaju od rodjenja jasnu porodicu ili prihvataju neku drugu za svoju porodicu i trce za njom ili im recimo zivotinje postaju porodica i sl varijacije na temu.kako ih sta dotakne tako se iponasaju mislim od tranzitamislim da tranziti uticu na neaspektovanu planetu

LosT_in_SpaCe
30-11-2007, 21:42
Znas sta Losti, ne brinem ja za tebe nimalo kako ces shvatiti i sagledati stvari. Imas ti ono nesto u sebi sto je rijetkost kod ljudi. Hvatas neki signal odozgo i nepogrjesivo osjetis osobu i situaciju. To mi se kod tebe jako svidja.
I zarad toga stavljam dio sebe javno, bez obzira sto neki ljudi ne shvataju sto su zapravo ovde na forumu, pa nekad iskoriste po koju informaciju koji mi sami iznesemo kao 'slabost' ili kod po kome funkcioniramo.
Elem, ovo za moj Misec si odlicno rekla. Zaista sa muzem funkcioniram na nekom metafizickom nivou...Vidis stvar kod n.miseca je zaista nekako cudna. Cesto se ima osjecaj da ti dusa lebdi negdi izmedju zemlje i neba, cesto se ima osjecaj da si dosta drugaciji, da si neshvacen i da osjecas neke stvari/vibracije koji drugi ne mogu (sve ovo sto pricam ne znaci da sam ja dobar covik, ili ne daj Boze bolji od drugih, samo zelim da objasnim nekako to sta osjecam). Dalje, ja toliko osjecam druge ljude, udubljujem se u njihove probleme i osjecaje, a to zaista ne zelim, umara me, trosi me....
E samo da napomenem, da ne znam da li je to samo uticaj Miseca. Ne znam koliko moj Merkur doprinosi nekim stvarima...A mozda ima jos nekih upliva koji se tako odrazavaju na mene, ne znam. Vrlo kompleksna stvar.
Eto...


To me i zanimalo, hvala za Reply!
I naravno, ne smatram da je to samo uticaj MO, normalno uvek treba gledati celu Natalnu, ali stvar je u tome shto po pitanju simbolike MO ovde nema dodatnih aspekata na koje mozhemo da se oslonimo, upravo o tome ja pricham. Zato i smatram da ovo:

Neaspektovane planete i planete iz ukljestenih kuca ispoljavaju se na drukciji otezan nacin kako kod koga....

...nije tachno. Na vishe mesta po netu nalazim uporno na objashnjenje da se neaspektovana planeta zapravo previshe trudi da se uklopi sa ostatkom karte, jer tobozhe oseca da joj tu neshto fali. E sad, ukoliko je Zoka mislila na polozhaj same planete - onda svakako da nije isto je li taj neaspektovani MO u Shkorpiji, ili Raku, i tu bismo se onda slozhile. Ali ukoliko je poenta da se svaka neaspektovana planeta posmatra kao "problem" - onda se nikako ne bih slozhila. Jer recimo Lyra sa neaspektovanim MO - u Raku, u 7. kuci. Ako njoj neka osoba zatrazhi pomoc, (polazim od banalnog primera 7. kuce kao savetnishtva), sumnjam da bi ona tu pomoc odbila, chak shtavishe verovatno bi zhelela da joj na sve moguce nachine pomogne, pokazujuci pritom brigu koja bi vecini ljudi delovala chudno. Ali to je njen nachin da se ona 'izbori' sa nekim problemom, kao MO u Raku, u 7. polju, - da uvek bude uchtiva, ljubazna, da pokazhe brigu, da je zaboli ruzhna rech, itd, itd.... Ona ne mozhe recimo kao ja da pobegne u MO 90* UR i da se "lechi" histerijom, ili u MO 90* VE pa da napada sve shto je od zhenskog roda. Ona jednostavno reaguje kao chist MO u raku. Bar ja to tako shvatam (na osnovu primera koje imam u svojoj okolini).

Da, onda bi sa neaspektiranim mjesecom zapravo težina bila emocije, sad dali je njihovo ispoljavanje ili uopće osjećanje emocija, zavisi od ostatka natala... tako nekako?

Ja to uopshte ne dozhivljavam tako.
Ma svako drugo objashnjenje mi je prihvatljivije osim objashnjenje hendikepa. Ali normalno da ce tranzit SA kroz znak Raka, preko nechijeg MO u raku biti tezhak, jer je ovom prvom u znaku Raka katastrofa, a ovom drugom je tu kuca, a treba trpeti SA 2,5. godine u kuci. A nemash izduvni ventil, preko drugih aspekata, nego imash samo MO u Raku, u 7. kuci a ono udri po tebi oklagijom!

Sad bez daljnjeg prepucavanja; mislim da su ovih par zadnjih postova dobar primjer ponašanja sa neaspektiranim mjesecom. (mislim, bez ljutnje, ovo je primjer)


Da, ima tu istine, jer MO nikako ne mozhemo da ignorishemo.
Ali pogledaj ti sad to, onako sasvim poshteno - ko je na koga naseo?
Normalno da je meni smeshnije i zanimljivije da chitam Zoku, ali sam ovde na Lirinoj strani
(Liro, ima jedan dobar aforizam, kazhe: "ne bi ni moja ladja potonula da niste svi preshli na moju stranu" :D ).

Hekata
02-12-2007, 12:41
Da baš lepo rečeno...za neaspektovane planete Losti....meni je Merkur neaspektovan, mada po astro.com je u kvadratu sa uranom...ali isto teži da više nego neki koji je aspektovan ispuni svoje značenje 12 kuće...na sve načine!

Mesec mi je u konjukciji sa suncem, lilitom i jupiterom, sve jako dobro osećam, ali ovaj Lilit me muči samo tako, jer radi protiv ovih ostalih pozitivnih aspekata...osim težine, koja je fizički....

dacked
03-12-2007, 10:35
mene zanima sta znaci mesec iz sedme u raku opozicija jupiter iz prve u jarcu?
trigon pluton iz desete u skorpiji?
opozicija s neptunom na ascedentu (jarac)?

LosT_in_SpaCe
04-12-2007, 01:08
mene zanima sta znaci mesec iz sedme u raku opozicija jupiter iz prve u jarcu?
trigon pluton iz desete u skorpiji?
opozicija s neptunom na ascedentu (jarac)?

Meni ovo lichi najvishe na onu : "trazhenje dlake u jajetu" kada su drugi ljudi (pa i partner) u pitanju. JU je vladar tvoje 12. a s obzirom da je u 1. polju, to znachi da ti najchesce volish sama sa sobom da pretresesh deshavanja iz svoje glave, i sve ono shto te muchi najcheshce maximalno racionalizujesh, jer je tvoja sreca zapravo u logici, volish da kontrolishesh svoju podsvest, i da sve stavish na papir. MO u Raku s druge strane kao vladar 7. voli da se druzhi i upoznaje sa ljudima, ali ga JU iz prve uvek podseca da svakog treba imati na oprezu, i da valja zadrzhati lichnu slobodu u bilo kakvom partnerstvu. Mozhda je ovo i kvalitetna opozicija - bar ne dozvoljava MO u raku da se raspekmezi nego te lomi shta ili ko je u pravu, u fazonu - legnesh da spavash i pushtash film u svojoj glavi shta je neka tvoja drugarica rekla, "aha! zashto je to rekla, shta li je htela time da kazhe, i zashto bash meni to da kazhe?"
U svakom sluchaju - bolje no da brojish ovce pred spavanje....:-)

dacked
04-12-2007, 11:36
Meni ovo lichi najvishe na onu : "trazhenje dlake u jajetu" kada su drugi ljudi (pa i partner) u pitanju. JU je vladar tvoje 12. a s obzirom da je u 1. polju, to znachi da ti najchesce volish sama sa sobom da pretresesh deshavanja iz svoje glave, i sve ono shto te muchi najcheshce maximalno racionalizujesh, jer je tvoja sreca zapravo u logici, volish da kontrolishesh svoju podsvest, i da sve stavish na papir. MO u Raku s druge strane kao vladar 7. voli da se druzhi i upoznaje sa ljudima, ali ga JU iz prve uvek podseca da svakog treba imati na oprezu, i da valja zadrzhati lichnu slobodu u bilo kakvom partnerstvu. Mozhda je ovo i kvalitetna opozicija - bar ne dozvoljava MO u raku da se raspekmezi nego te lomi shta ili ko je u pravu, u fazonu - legnesh da spavash i pushtash film u svojoj glavi shta je neka tvoja drugarica rekla, "aha! zashto je to rekla, shta li je htela time da kazhe, i zashto bash meni to da kazhe?"
U svakom sluchaju - bolje no da brojish ovce pred spavanje....:-)
istina ziva. nisam "pekmez", mada je bolje mozda da brojim ovce, nego da zamaram mozak sa glupostima. kada me nesto muchi, danima ne mogu da se oslobodim toga, razmishljam o svemu i svachemu, a tek savest kada krene da me ubija...bas zato mora sve da bude savrseno, sto bi ti rekla "trazim dlaku u jajetu", zato sam i oprezna sa ljudima!

karma
05-12-2007, 21:56
Lostice, aj ti i moj mjeseček vidi, pls!:)

sto mu gromova
06-12-2007, 16:43
I ja bih neko da gvirne na moj mesecak!!!Cisto me zanima misljenje drugih...Zoko 57 ili Losty-ko god...

LosT_in_SpaCe
06-12-2007, 16:58
KarmO, meni se bash svidja pozicija tvog MO, bez obzira shto je u znaku u kom je, daklem u Shkorpiji. Kao vladar MC-a, mnogo je agresivniji nego shto na prvi pogled deluje.
Jak sistem vrednosti, zhelja da se sledi zacrtani cilj, kako ono beshe chika Dupor opisuje Raka kao Izvor, a Shkorpiju kao Reku, tako nekako. Znachi, Rak na vrhu 10. kao pristupachna osoba, koja ljudima prilazi naizgled naivno, ali ih zapravo provlachi kroz sito i resheto (iliti ovu 2. kucu) ne bi li uporedila njihov sistem vrednosti sa svojim, i tako nashla zajednichki jezik.
U poslovnom smislu hladna i sposobna za odvajanje emocija i obaveza, odlichno za rad sa tudjim novcem, ili jednostavno spajanje novca i zheljene karijere. Jako lepi trigoni MO (iako separacioni) sa druzhinom iz 9. pa moguce da se posao tiche zavrshenog faxa, ili rada sa ljudima koji dolaze iz inostranstva. U svako sluchaju odlichno za rad sa ljudima, mozhda bash sa mladima, zbog ME i VE u Raku (MO 120* ME/VE), akcenat na komunikaciji, i kreativnosti (MO 120* JU).
Iako je kazhem MO u Shkorpiji, ti si poput onih misionara shto uvek imaju neku frazu u rukavu da vrate drugima veru u zhivot, jer s jedne strane imamo MO u Shkorpiji koji je i drama u svakom smislu te rechi , a s druge JU u Ribama koji je vera sam za sebe (a vladar je 3. polja), chik da vidim tu osobu koja recimo ima strah od zubara a obrati se tebi - ta bi otishla kod chika Zube ko bela lala posle razgovora s tobom. :-D

Skorpija
06-12-2007, 17:01
Losty,nisam ja zaboravila ono što si mi rekla za mesečeve aspekte,naročito sa venerom,ali sada kada već pričate o aspektima,zanima me da li se teže ispoljavaju ako je recimo mesec vladar uklještene kuće...

LosT_in_SpaCe
06-12-2007, 17:10
Naprotiv, ja mislim da ukljeshteni rade i to samo tako, josh vishe kad naleti neki Ukljeshtenko na normalnu planetu, i obrnuto - kad Normalac naleti na Ukljeshtenka.
Znam po sebi, svaki put kad mi neshto preleti preko ME - sakupljam mozak i ostalo po mesec dana.
Jel to pitash zbog SA koji se blizhi MO? ;-)

Skorpija
06-12-2007, 17:14
Jel to pitash zbog SA koji se blizhi MO? :D :D :D .....da,mada znam da nece jos,a i pitala sam zbog toga sto jedino mesec kod mene ima lepe aspekte,a rak je ukljesten,pa se cudim sto se nikako ne ispoljava:D

zoka57
06-12-2007, 17:27
:D :D :D .....da,mada znam da nece jos,a i pitala sam zbog toga sto jedino mesec kod mene ima lepe aspekte,a rak je ukljesten,pa se cudim sto se nikako ne ispoljava:D

Mislim da je potrebno da se desi slika iz natala da nasledis nekretninu koja ce se rentirati i rentiranjem istaci tvoju karijeru u prvi plan ,za to je verovatno potrebno da rascistis racune sa nekom zenskom osobom.Pa kad bi to bilo pogledati dodatne tehnike progresije,tranzite itd.

karma
06-12-2007, 17:37
KarmO, meni se bash svidja pozicija tvog MO, bez obzira shto je u znaku u kom je, daklem u Shkorpiji. Kao vladar MC-a, mnogo je agresivniji nego shto na prvi pogled deluje.
Jak sistem vrednosti, zhelja da se sledi zacrtani cilj, kako ono beshe chika Dupor opisuje Raka kao Izvor, a Shkorpiju kao Reku, tako nekako. Znachi, Rak na vrhu 10. kao pristupachna osoba, koja ljudima prilazi naizgled naivno, ali ih zapravo provlachi kroz sito i resheto (iliti ovu 2. kucu) ne bi li uporedila njihov sistem vrednosti sa svojim, i tako nashla zajednichki jezik.
U poslovnom smislu hladna i sposobna za odvajanje emocija i obaveza, odlichno za rad sa tudjim novcem, ili jednostavno spajanje novca i zheljene karijere. Jako lepi trigoni MO (iako separacioni) sa druzhinom iz 9. pa moguce da se posao tiche zavrshenog faxa, ili rada sa ljudima koji dolaze iz inostranstva. U svako sluchaju odlichno za rad sa ljudima, mozhda bash sa mladima, zbog ME i VE u Raku (MO 120* ME/VE), akcenat na komunikaciji, i kreativnosti (MO 120* JU).
Iako je kazhem MO u Shkorpiji, ti si poput onih misionara shto uvek imaju neku frazu u rukavu da vrate drugima veru u zhivot, jer s jedne strane imamo MO u Shkorpiji koji je i drama u svakom smislu te rechi , a s druge JU u Ribama koji je vera sam za sebe (a vladar je 3. polja), chik da vidim tu osobu koja recimo ima strah od zubara a obrati se tebi - ta bi otishla kod chika Zube ko bela lala posle razgovora s tobom. :-D

Silna si mi Lostice, al stvarno!!! Hvala ti puno na tumačenju, stvarno se prepoznajem u tome što pišeš...i dano mi je to nešto da mogu doprijeti do ljudi i to s ljubavlju, pa čak i u masovnom smislu...al svjesna sam i odgovornosti koji taj dar nosi, nadam se samo da će mi taj mjeseček i u poslovnom smislu otvoriti mogućnosti pa da zaplovim više k tom cilju...evo sad si ti ona koja je meni dala tu vjeru! ljubim te!:D

LosT_in_SpaCe
06-12-2007, 17:43
Meni ovo vishe lichi na neki ulazak u partnerski deal, mozhda chak pre i na neshto vezano za inostranstvo, nego na nekretninu.
Il bar kraca putovanja u inostranstvo, zbog Vodolije na vrhu 3. ne moramo samo SA da posmatramo kao ukljeshtenka iz 2.
Ali shta cemo onda sa JU koji je vladar 2. a u 7. je, normalno bi bilo da ga aktivira SA preko MO.

zoka57
06-12-2007, 19:30
I ja bih neko da gvirne na moj mesecak!!!Cisto me zanima misljenje drugih...Zoko 57 ili Losty-ko god...


Gde ste scene evo mene-ovo je talenat za glumu za scenski nastup u bilo cemu ,ali neznam jeli proradio ili ceka vreme i mesto.Bar plasiraj nesto u smislu objasnjavaj svetu fabulu radnje i videces kako to tebi dobro ide.

Skorpija
06-12-2007, 21:53
Meni ovo vishe lichi na neki ulazak u partnerski deal, mozhda chak pre i na neshto vezano za inostranstvo, nego na nekretninu.
Il bar kraca putovanja u inostranstvo, zbog Vodolije na vrhu 3. ne moramo samo SA da posmatramo kao ukljeshtenka iz 2.
Ali shta cemo onda sa JU koji je vladar 2. a u 7. je, normalno bi bilo da ga aktivira SA preko MO.

Hvala Losty:) ,za inostranstvo velike sanse,ako nista drugo,barem je volja tu:D ,e samo jos da docekam da saturn dodje do 24*device,tamo negde na jesen 2009.....

sto mu gromova
07-12-2007, 12:00
Gde ste scene evo mene-ovo je talenat za glumu za scenski nastup u bilo cemu ,ali neznam jeli proradio ili ceka vreme i mesto.Bar plasiraj nesto u smislu objasnjavaj svetu fabulu radnje i videces kako to tebi dobro ide.

ne,nikakva gluma me ne zanima...

LosT_in_SpaCe
08-12-2007, 02:53
100 gromova, ono na shta mene prvo asocirao MO i njegovi aspekti jeste trudnoca, iliti ta stvar sa decom kad za njih dodje vreme. Ujedno ti je MO deo T-kvadrata, pa je malo chudno za shtelovanje u glavi.
Vladar 5. u 5. 90* vladar 8. u 8. zaista zanimljivo. I mozhe da bude masa stvari. Ali kazhem, prvo shto mi pada na pamet - recimo rizichna trudnoca. Drugo shto mi pada na pamet - tvoju kreativnost gushi ego tvog izabranika, odnosno kontrast izmedju onoga shto je za tebe pojam zabave, a njemu je to "ispod nivoa". Trece shto mi pada na pamet - ti arogantno odbijash nechiji poziv za izlazak i zbog toga dolazish u nekakvu opasnost.
toliko o mojim bizarnim "slikama" iz horoskopa.
A sad, onako - normalno: mislim da ce se ovaj tvoj MO najvishe "naprezati" i trpeti zbog partnera, tj. tvog buduceg dase. To mozhe da bude nekakvo neslaganje u vezi njegovog posla, jer su ukljuchene u T-kvadrat tvoja 8. i 12. odnosno ako gledamo od 7. njegova 2. (novac, sistem vrednosti), i njegova 6. (posao). Mozhe biti da cesh na njega ti da delujesh kao streptomicin, ali da ce on ipak da bude tvrdoglav ko mazga (zbog PL koji je u svom sedishtu) pa da vazda pravi katastrofalne poteze a ti da ga jurish oklagijom i da mu prichash: "jesam li ti ja lepo rekla da cesh da puknesh, jesam li?"
Takodje, ovo mozhe da ukazhe i na tvoj preuvelichan stav o sebi samoj, jer je MO vladar te 5. kuce pa ti smatrash da imash pokrice za tako neshto, ali nekako - ne ide ti u glavu zashto te ostatak sveta gleda kao "beach" (mislim, kao plazhu xe xe). Posebno ako su to zhene u pitanju.
5. kucom i volimo, pa je ovo pokazatelj da je emotivna strana za tebe jako bitna stavka u zhivotu, kao i nezhnost, sigurnost, i sve shto Rak predstavlja, ali nekako uvek dobijesh ili partnera koji postaje ovo MO u Lavu, znachi neki naduvenko, ili si ti ta koja redovno dolazi u "iskushenje" da se pravi mnogo vazhnijom no shto jeste. Shta bi drugo MO u Lavu mogo da poruchuje u emotivnom smislu nego: "drzhi me ko malo vode na dlanu, ko zna kad cesh o5 da naletish na ovakvu osobu". I onda tako trpi sex (8. kuca) i trpi JU koji ti je suvladar ASC.

p.s. mozhe josh da bude slika momaka u koje se ti zaljubljujesh a koji imaju porodichne probleme, to mi sad pade na pamet.

sto mu gromova
08-12-2007, 20:58
100 gromova, ono na shta mene prvo asocirao MO i njegovi aspekti jeste ......................

pa,nisam imala do sada nikakvu rizicnu trudnocu,niti je bilo ko od mojih momaka ikada gusio moju kreativnost....a jos manje volim naduvane tipove...
e,sada ovo zadnje sto si dodala je interesantno,jer sam bas nedavno razgovarala sa mojom dobrom prijateljicom o tome kako uvek naletim na nekog lika iz rasturene porodice...sa poslednjim deckom s kojim sam bila-otac umro od raka,pretposlednji-majka umrla od raka,sa deckom s kojim sam bila 2,5 godine-oca nikad nije upoznao...:confused:

thalatte
26-12-2007, 20:14
Što bi rekli za MO u Konjukciji sa PLutonom,meni je nekako zastrašujuće:confused:

(konkretno konjukcija je u Vagi i to u 12.kući)

karma
26-12-2007, 20:31
Što bi rekli za MO u Konjukciji sa PLutonom,meni je nekako zastrašujuće:confused:

(konkretno konjukcija je u Vagi i to u 12.kući)

i meni, znam jednu curu s tom konjukcijom u 7.kući ,i žena je živuči prototip tog aspekta...ono crna udovica za muškarce, fatalna seksualka s tendencijom smrtne presude kod ljubomore, ekscesna vrlo....
a ovo, a neznam vjerojatno treba gledati kompletan natal, al meni prvo zvoni karmička povezanost s majkom, izrazito introvertirana emotivnost kao, emocije su tajne kao i mogućnost tajnih i opasnih veza kroz život?!Vjerojatno jaka intuicija, i strahovito duboke i fatalne emocije koje je teško kontrolirati i opasnost da se kroz tu situaciju uništi život, kako sebi, tako i drugima.....al opet....nemora biti :)

thalatte
26-12-2007, 20:41
Yeees,hvala Karma tako sam i ja pomislila...cjeli natal prati tu egz konjukciju...kvadrat mars Uran,kvadrat Venera Pluton...Saturn,Jupiter...ma scarry...a da viš kako je osoba simpatična,nema ni traga nekoj zloći ili nećem mračnom,sve mi nešto žao da ima nekako nesretan horač:(

karma
26-12-2007, 20:45
Yeees,hvala Karma tako sam i ja pomislila...cjeli natal prati tu egz konjukciju...kvadrat mars Uran,kvadrat Venera Pluton...Saturn,Jupiter...ma scarry...a da viš kako je osoba simpatična,nema ni traga nekoj zloći ili nećem mračnom,sve mi nešto žao da ima nekako nesretan horač:(

ma nisam mislila na zloću, i ova moja curka je simpatična dok nije nešto vrlo osobno u pitanju, mislim da se prije radi o frustracijama i nesamopouzdanju, strahu nego zloći i tami....i to ona vjerojatno kroz 12. jako dobro skriva, to je nešto što ona sama mora žvakati...a znaš i sama da svi imamo ponešto toga:o

Karmina
08-01-2008, 14:37
Nešto me plaši kvadrat Saturna i MO.

Little Warrior
08-01-2008, 14:43
Nešto me plaši kvadrat Saturna i MO.

Ma budi srecna sto je separacioni, makar to
jako cesto donosi depresije, a jos je mesec u ribama veoma osetljiv, sve ga lako dotakne
oseca sve one fine vibracije-pa kad ga tako finog saturn stisne, nije mu lako
cesto zaplace, ili je povredjen emotivno(a jos u 4. polju)
veoma velika sansa da ti utice na zdravlje, tvoje ili nekoga iz tvoje porodice
Jer ide kroz 4.(porodica) i osmo(odredjene smetnje zdravlju)
a jos je i sest stepeni separacija(sest-zdravlje)

posto su dispozitori dobri
velika je sansa da ce neko iz tvoje porodice, a i ti mozda imati zdravstvenih problema koje ce USPESNO resiti.

dakle nema sta da te plasi.

Karmina
08-01-2008, 14:48
Ma budi srecna sto je separacioni, makar to............


Jeste, veliki sam emotivac. Brzo planem ali i zaplačem zbog sitnice.

Sirena
23-01-2008, 21:30
I Imsiragica i Dupora citah, sa tim kvadratom zivim, ali i dalje tvrdim da on nema veze sa "zlobom". Ne pravim se pametna i ne kontriram autorima tih knjiga, jednostavno se ne slazem. Kako moze da se protumaci kao zloba nesto sto potice od aspekta dva benefika, plus izmedju dve tako emotivne planete? Kao prvo - nelogicno je, kao drugo - losi aspekti medju beneficima nisu toliko losi kao oni medju maleficima.... Cak ni kod aspekta Sa90Ma se ne moze reci da je covek po defaulty zao, a kamoli za ovo.
Jedino kako se ta "nedobrota" moze ispoljiti je kod njih samih (ljudi koji imaju Mo90Ve aspekt), jer kao sto rekoh, samokriticni su do besvesti sto vodi u komplekse, nikad nisu zadovoljni sobom, "ne vole" sebe, pa samim tim nisu dobri, (da ne kazem "zlobni") su jedino prema sebi.

Hm.... slazem se gotovo u svemu sto si napisala, ima smisla.

S tim sto smatram da je jako tanka linija izmedju onih koji sebe "ne vole" iz nekih kompleksa pa po nekoj inerciji svoje nezadovoljstvo neretko "lece" na drugima i onih koji takodje imaju neke izrazene komplekse ali "ne ugrozavaju druge" odnosno nisu zavidni i zlobni prema onima koji su u necemu bolji i sto poseduje ono sto ovaj nema, vec sebe prihvate onakvim kakvim jesu i jos se raduju se sreci drugih. Mislim da je velika stvar preobraziti se iz prvog u drugo olicenje tog aspekta, ali bitno je da nije nemoguce.

Ma budi srecna sto je separacioni, makar to
jako cesto donosi depresije, a jos je mesec u ribama veoma osetljiv, sve ga lako dotakne
oseca sve one fine vibracije-pa kad ga tako finog saturn stisne, nije mu lako
cesto zaplace, ili je povredjen emotivno(a jos u 4. polju)
veoma velika sansa da ti utice na zdravlje, tvoje ili nekoga iz tvoje porodice
Jer ide kroz 4.(porodica) i osmo(odredjene smetnje zdravlju)
a jos je i sest stepeni separacija(sest-zdravlje)

posto su dispozitori dobri
velika je sansa da ce neko iz tvoje porodice, a i ti mozda imati zdravstvenih problema koje ce USPESNO resiti.

dakle nema sta da te plasi.

Kod mene ovaj aspekt je doneo zeludacne probleme koji su tada aktivirani i do dana danasnjeg se nosim sa njima, to sam prihvatila kao hronicne smetenje sa kojim moze da se nauci da se zivi. Inace su posledica psihicke napetosti. Mislim da i ti treba posebnu paznju da obratis upravo na stomak (mesec-anolognu znaku Raka, pa 4 kuca opet isto).

Little Warrior
24-01-2008, 00:35
jel meni kazes? jok
kod mene samo zivci, lomim sve po kuci...
stradaju tanjiri, case i ostalo...
Mesec, uran u strelcu-vatreni i kolericni znak i to je jedini ptolomejski aspekt koji ima...

malomace
12-02-2008, 02:00
mesec135satur,kako to da gledam?sta donosi?dobar ili los aspekt?

Merkur
12-02-2008, 02:27
Mesec 135 Saturn - uzdrzanost, osecanje inferiornosti, otudjenje, nedostatak samouverenosti...pa sad ti to sve lepo povezes sa kucama kojima oni vladaju, mestima gde se nalaze, itd, itd, sklopis pricu.;)

tajci
05-03-2008, 19:15
Meni se moj Mesec u natalu uopste ne dopada.Nalazi se u sedmoj kuci u Biku u opoziciji sa Uranom i u kvadratu sa Marsom,u konjukciji sa juznim cvorom:eek: .Nema ni jedan dobar aspekt!

zoka57
05-03-2008, 21:13
Meni se moj Mesec u natalu uopste ne dopada.Nalazi se u sedmoj kuci u Biku u opoziciji sa Uranom i u kvadratu sa Marsom,u konjukciji sa juznim cvorom:eek: .Nema ni jedan dobar aspekt!

Ali je u ugaonoj kuci,egzaltiran u biku i u konjukciji sa jupiterom ,pitacu te kad budes javna i poznata i uspesna cemu to da zahvalis.

Angliana75
06-03-2008, 00:02
ja sigurno necu biti poznata??!!:D :D
Moj MO u SCORPIONU u 4 kuci i radi 120 SA u CANCER u 11 kuci
ali i MO 90 VE u LION u 12 kuci.....

mozda budem poznata u kakvoj poznatoj ludnici:D :D

tajci
10-03-2008, 19:46
Ali je u ugaonoj kuci,egzaltiran u biku i u konjukciji sa jupiterom ,pitacu te kad budes javna i poznata i uspesna cemu to da zahvalis.

:) Zoko hvala na ukazanoj dobroj strani polozaja mog Mo, ja bih nekom drugom verovatno to isto videla ali posto je u pitanju moj natal uvek krecem od onog najgoreg:( ,a usput posto je taj Mo vladar moje 10 kuce a u karijeri mi bas nesto ne ide:( onda uvek krivim Mo za to!!!

zoka57
10-03-2008, 20:21
Pa mesecu u biku nikad nije dosta - i fala bogu da je tako i treba da imas vise i bolje

Mesec je promena - kad bude kako sam rekla hocu veliku milku

prinzessin
16-03-2008, 14:34
a moj mjesec je uzasno aspektiran on stvarno nema niti jedan dobar aspekt opozicija sa saturnom, neptunom i uranom i u konjukciji sa kironom i to je to !uzas ...jadan ! :(

Skorpija
16-03-2008, 17:46
a moj mjesec je uzasno aspektiran on stvarno nema niti jedan dobar aspekt opozicija sa saturnom, neptunom i uranom i u konjukciji sa kironom
Da se nadovezem na tvoj post.Osobe u cijoj karti je mesec lose postavljen su pod uticajem sudbine,sto znaci nije puno ukljucena slobodna volja.I to nwe treba da te brine,jer ne mora da bude lose.Pogledaj dispozitore tih aspekata koje mesec pravi i to ce ti dati konacnu pricu.:)

voda
17-03-2008, 15:55
Ne bih se slozhila da su teshki aspekti Meseca sudbinski, zavisi na koju kucu se odnose i kako su povezani sa vladarima. U karti uvek postoji neki izlaz, samo je pitanje koliko je toga osoba svesna i shta potencira, odnosno chemu se prepushta. Shto se vishe prepushta, vishe ide kroz Mesec, jer on nije voljna planeta.

Shto je jachi vladar horoskopa osoba je vishe u mogucnosti da bude sama kovach svoje "sudbine", a sudbina je pre svega karakter, a karakter se ne sastoji samo iz emocionalno instiktivnih reakcija shto je u sushtini Mesec. Na kraju, shta je sudbina? Eto neko ce reci da je sudbinski ono shto se dogodilo Toshetu Proeskom , ali ja ne gledam tako. Do momenta kada je otishao, on je radio, voleo, stvarao, imao svoj unutrashnji i spoljashnji svet, i iako je sve to rano prekinuto, on je najveci deo svoje sudbine uzeo u svoje ruke. Po meni o ostalom ne vredi ni razmishljati.

Tako i oni sa stresnim Mesecom trebaju da posmatraju svoje emocinalne reakcije. Mesec je uvek naivan i ranjiv, potpuno providan u svojim manifestacijama, za razliku od svesnijih i ego planeta kao shto su Sunce, Saturn, Jupiter. Kao shto kazhe Stiven Aroyo, chovek shto je odrasliji to je vishe u mogucnosti da nadraste neke od starih emocionalnih obrazaca , chak do te mere da emocionalne kochnice iskazane preko lunarnog aspekta vishe ne moraju da budu emotivno uznemirujuce, odnosno mogu da se svedu na daleko zdraviji nivo. On smatra da je to najlakshe uchiniti upravo sa Mesechevim aspektima, verovatno zato shto je Mesec najprijemchivija planeta, ima najmanju tachku otpora, i kroz ostale svesnije planete u karti mozhemo ga zashtiti, odnosno zashtiti sami sebe. Naravno za to je isto potrebno preuzeti sudbinu u svoje ruke i ne plashiti se svoga Meseca, vec ga razumeti. Mesec naprotiv ne razume, on pre svega oseca.

Dodala bih josh da Mesec u fiksnim znacima najvishe istrajava u svojim emocionalnim obrascima, dok ih je mnogo lakshe menjati kod promenjivih i kardinalnih znakova.

Skorpija
17-03-2008, 16:09
@voda,slazem se sa tobom,ovo sto sam ja napisala nisu moje reci,negde sam procitala,ali kao sto kazes da uvek postoji izlaz,ja sam bas upravo na dispozitore kao izlaz mislila.

@prinzessin dispozitori su vladari znaka u kojem se planeta nadje.Ti imas recimo mo 180 sa,merkur je u blizancima,a saturn u strelcu,znaci dispozitori su merkur i jupiter.

Andreina
22-03-2008, 23:22
Mjesec je nebesko tijelo od posebne vaznosti u tumacenju natalne karte, a uz kvadrat (udaljenost od 90 stupnjeva), konjukcija je najsnazniji aspekt. Mjesec odredjuje karakter i osobnost, snazno deluje na osjecaje, psihu, podsvijest i snove, odredjuje unutarnje bice - dusu. Njegove konjukcije redovito su znak bogatsva licnosti, nemirnog duha i slozenosti emotivnog zivota. Ako preovladavaju neharmonicne konjukcije, moguce su brojne devijacije, buran ljubavni zivot, stalne i neugodne selidbe, odvajanja i osecaj izgubljenosti i napustenosti.

(odlomak iz casopisa "Astromagazin")

sandrapu
25-03-2008, 12:02
A sta bi rekli o mom mesecu u vodoliji
Mo 90 uran
Mo 90 mars
Mo 90 merkur
Mo 120 pluton
Mo 60 neptun
Sva pod uticajem sudbine:confused:

Kaja
25-03-2008, 19:23
A sta bi rekli o mom mesecu u vodoliji
Mo 90 uran
Mo 90 mars
Mo 90 merkur
Mo 120 pluton
Mo 60 neptun
Sva pod uticajem sudbine:confused:

Izražena samostalnost, nezavisnost, individualnost, posebnost, tvrdoglav osjećaj za pravdu. Da li se petljaš malo u poltiku?:D

sandrapu
26-03-2008, 11:15
Izražena samostalnost, nezavisnost, individualnost, posebnost, tvrdoglav osjećaj za pravdu. Da li se petljaš malo u poltiku?:D

Sve tacno, a politika Ne - nikako, pa ja cak i ne glasam. Kad bolje razmislim sva ta izvestacenost, lopovluk i gledanje samo svojih interesa me ustvari odbija od bilo kakvog petljanja sa politikom. To je valjda taj moj osecaj za pravdu :D koje u politici definitivno nema. Koji je to aspekt od svih ovih nabrojanih, mora da je jaci od ostalih?

Dorijana
27-03-2008, 11:06
Hm...sta se radi kada je Mesec u Raku, a pri tom ga kvadriraju Sunce,Mars,Venera,Saturn i Pluton...u sedistu je, nema dispozitora i nema nijedan dobar aspekt...znaci pojma nemam sta da predlozim kao nacin da se izvuce iz svih tih silnih kvadrata, a greota mi... jadan Mesec u Raku...mogu samo da pretpostavim koliko je nezan..stvarno mi treba smernica...tnx unapred.

mysty
16-05-2008, 02:24
Aspekti Meseca

Me­sec i Mer­kur

Do­bar aspekt da­je oso­bi mo­guć­nost da iz­ra­zi ono što ose­ća. Za­to je to do­bar aspekt za pi­sce. Sklad sve­snog i pod­sve­snog de­la. Do­bra ko­mu­ni­ka­ci­ja sa maj­kom. Do­bro pam­će­nje. Oso­ba pu­no pri­ča, a raz­go­vor sa njom je in­spi­ra­ti­van. Sklo­nost či­ta­nju i knji­ga­ma. Čo­vek bli­zak sam se­bi. Če­ste se­lid­be. Do­bar od­nos sa bra­ćom i se­stra­ma. Kuć­ni lju­bim­ci.

Loš aspekt vu­če oso­bu da sa­ma na­či­ni pro­me­nu na lo­še. Pro­blem u unu­tra­šnjoj ko­mu­ni­ka­ci­ji iz­me­đu ra­zu­ma i ose­ća­nja, pa do­no­si men­tal­ne te­ško­će. Oso­ba če­sto ne­is­kre­na i za­bo­rav­na. Zbr­ka u mi­sli­ma. Sa maj­kom ni­kad ni­je do­bar kon­takt. Maj­ka iz naj­bo­lje na­me­re da­je po­gre­šan sa­vet. Sam na­tus je ne­ma­ran, ne­u­re­dan i alj­kav. Re­či su ov­de one ko­je po­vre­đu­ju du­šu. Do­no­si ogo­va­ra­nje.

U kon­junk­ci­ji, oso­ba stal­no ana­li­zi­ra svo­ja ose­ća­nja. Ima po­tre­bu da če­sto go­vo­ri o svo­jim ose­ća­nji­ma i ti­me ne­ka­da op­te­re­ću­je dru­ge.Me­sec i Ve­ne­ra

Har­mo­ni­čan aspekt da­je sre­ću i ra­dost. Ovo je je­dan je od naj­va­žni­jih aspe­ka­ta uop­šte, za­to što oso­ba u se­bi no­si ja­ko ose­ća­nje lju­ba­vi. Po­zi­tiv­ne stva­ri do­la­ze od maj­ke, ko­ja je obič­no za­in­te­re­so­va­na za umet­nost. Uka­zu­je na do­bar kuć­ni ži­vot i do­bar od­goj. Oso­ba ima le­po li­ce i uop­šte zra­či po­zi­tiv­nom at­mos­fe­rom. Do­bro za umet­nost i jav­ne na­stu­pe. Neo­p­hod­no je za­lju­blji­va­nje da bi se oti­šlo sa ne­kim u kre­vet.

U žen­skom ho­ro­sko­pu go­vo­ri da ona do­bro spa­ja sve žen­ske vred­no­sti, pa je i lju­bav­ni­ca i maj­ka u isto vre­me. Sva­ka­ko le­pa i pri­vlač­na že­na.

U mu­škom ho­ro­sko­pu go­vo­ri da maj­ka vo­li nje­go­ve de­voj­ke i že­nu. Da­je po­pu­lar­nost me­đu že­na­ma. Sre­tan brak.

Loš aspekt od­u­zi­ma mo­guć­nost za za­do­volj­stvo. Le­po­ta bez do­bro­te. Ni­ka­ko da na­đe pra­vu lju­bav. Traj­no ne­za­do­volj­stvo. Ne­do­sta­tak smi­sla za le­po. Maj­ka se me­ša u emo­tiv­ne od­no­se i ne sla­že se sa iz­bo­rom part­ne­ra. Sva­đe i ne­sla­ga­nje u bra­ku i ku­ći.

Kod že­na stva­ra ve­li­ke raz­li­ke iz­me­đu sta­tu­sa lju­bav­ni­ce i maj­ke. Ona mo­že bi­ti sa­mo jed­no na šte­tu dru­gog, jer ni­ka­da ni­je po­mi­ri­la žen­ske prin­ci­pe u se­bi. Ka­da po­sta­nu maj­ke, ove že­ne obič­no gu­be in­te­res za lju­bav i seks, ugo­je se i pre­sta­nu da vo­de ra­ču­na o se­bi kao že­ni. Po­ne­kad že­na od­bi­ja da bu­de maj­ka. Abor­tus.

U mu­škom ho­ro­sko­pu go­vo­ri o neo­mi­lje­no­sti i ne­po­pu­lar­no­sti me­đu že­na­ma.Me­sec i Mars

U do­brom aspek­tu uka­zu­je na va­tre­na ose­ća­nja, hra­brost i strast. Kom­bi­na­ci­ja ove dve pla­ne­te i u do­brom aspek­tu do­no­si hi­rur­ške in­ter­ven­ci­je – ko­je se ipak uspe­šno za­vr­ša­va­ju. Maj­ka je ja­ka že­na ko­ja zna šta ho­će, di­rekt­na je i do­mi­nant­na. Do­bar aspekt za spor­ti­ste.

Loš od­nos do­no­si po­vre­de, gru­bost, bes, ljut­nju, kr­va­re­nja, ra­ne i opa­sno­sti po oči. Tre­ba iz­be­ga­va­ti ope­ra­ci­je ili bi­lo ka­kva se­če­nja, jer su po­sle­di­ce vr­lo lo­še. Ku­ća stra­da u ra­tu. Iz­be­gli­štvo. Kod že­na do­no­si po­vre­đi­va­nje od stra­ne mu­ška­ra­ca, abor­tu­se, car­ski rez i uop­šte ugro­že­nost re­pro­duk­tiv­nih or­ga­na.Me­sec i Ju­pi­ter

Ka­da su u do­brom od­no­su, pru­ža­ju ja­ku za­šti­tu. No­se so­bom op­ti­mi­zam, na­du i ve­ru. Aspekt uka­zu­je na ve­li­ku ku­ću ili ku­ću u ino­stran­stvu. Za­do­volj­stvo pre­ko pu­to­va­nja. Maj­ka je obra­zo­va­na že­na ko­ja je do­sta pu­to­va­la. Maj­ka da­je do­bar sa­vet i fi­nan­sij­ski po­ma­že oso­bu. Ovaj aspekt uz­di­že du­šu i či­ni je mu­drom. Naj­ve­ći put­ni­ci i mor­na­ri ima­ju ovaj aspekt.

Loš aspekt da­je ne­za­do­volj­stvo. Lju­di­ma sa ovim aspek­tom ni­ka­da ni­je do­volj­no, bez ob­zi­ra ko­li­ko ima­ju. Ne­u­me­re­nost. Uvek su že­lje ve­će od mo­guć­no­sti. Na­da­lje opi­su­je maj­ku ko­ja je do­ne­la po­gre­šnu od­lu­ku po ne­kom va­žnom pi­ta­nju. Te­ško je ov­de ostva­ri­va že­lja da se ži­vi u ino­stran­stvu. Ku­ća gu­bi na vred­no­sti, pa je po­treb­no bi­ti kraj­nje opre­zan pri­li­kom ku­po­pro­da­je ne­kret­ni­na.Me­sec i Sa­turn

U do­brom smi­slu ovaj aspekt do­no­si unu­tra­šnju si­gur­nost, du­ži ži­vot, sta­bil­ne emo­ci­je i smi­re­nost. Od­li­čan je za tra­di­ci­ju i isto­ri­ju. U ku­ći je do­mi­ni­ra­lo kla­sič­no vas­pi­ta­nje, a ako je i Merkur ume­šan – mo­že bi­ti kon­zer­va­tiv­no. Sta­bil­na po­ro­di­ca. Na­tus mo­že na­sle­di­ti sta­ru po­ro­dič­nu ku­ću. Ja­ka se­ća­nja. Aspekt na­rod­ne no­šnje.

Lo­ši aspek­ti, u ko­je spa­da i kon­junk­ci­ja, vr­lo su pro­ble­ma­tič­ni. Ovo je te­žak psi­ho­lo­ški aspekt i pod­ra­zu­me­va pat­nje i de­pre­si­je. Do­no­si te­ške okol­no­sti, a i skra­ću­je ži­vot. Si­ro­ma­štvo. Kao što je aspekt Meseca i Jupitera udah, ovo je aspekt iz­da­ha. Umor. Oso­bi je neo­p­hod­no mno­go od­mo­ra i me­di­ta­ci­je, jer je na iz­ma­ku svo­jih sna­ga. Ja­ka kar­ma. Po­ne­kad te­ške bo­le­sti. Te­žak ži­vot maj­ke. Ne­do­sta­tak stam­be­nog pro­sto­ra. Oso­ba ne bi sme­la da no­si cr­nu ode­ću, jer cr­nom bo­jom upra­vlja Saturn, a to joj du­šu pri­ti­ska.Me­sec i Uran

Do­bar aspekt da­je lju­de otvo­re­ne ko­smič­kom upli­vu, one ko­ji vo­le astro­lo­gi­ju. Za­to oso­ba po­se­du­je sna­žnu in­tu­i­ci­ju i do­bro tu­ma­či sim­bo­le. Ži­vot je ov­de pun ko­in­ci­den­ci­ja. Ple­me­ni­ta oso­ba ko­ja te­ži jed­na­ko­sti me­đu lju­di­ma i vo­li ceo svet. Ži­vot je pun iz­ne­na­đe­nja i pro­me­na. Če­ste su pro­me­ne me­sta bo­rav­ka. Me­ša­nje lju­ba­vi i pri­ja­telj­stva. U mu­škom ho­ro­sko­pu go­vo­ri o ve­zi sa raz­ve­de­nom že­nom.

Loš aspekt da­je ras­tr­za­nost, ne­mir i stres. Go­vo­ri o na­glim i iz­ne­nad­nim, ne­pri­jat­nim de­ša­va­nji­ma. Aspekt je kao bu­dil­nik ko­ji bu­di iz naj­du­bljeg sna. Hi­ste­ri­ja, ner­vo­za i pa­ni­ka. Raz­vod – na­ro­či­to u mu­škom ho­ro­sko­pu. Ne­ma sta­bil­no­sti u po­ro­di­ci. U ku­ći mo­že do­ći do po­ža­ra zbog lo­ših in­sta­la­ci­ja ili uda­ra gro­ma. Maj­ka do­no­si po­tre­sne ve­sti.Me­sec i Nep­tun

Čo­vek mo­že bu­dan da sa­nja sa do­brim aspek­tom Meseca i Neptuna. Vi­do­vi­tost, vi­zi­je, isti­ni­ti sno­vi. Ve­li­ka du­hov­nost i in­tu­i­ci­ja. U osno­vi go­vo­ri o taj­na­ma i pod­sve­snom, ali ako je ve­za­no za 7. ku­ću ili Sunce mo­že do­ne­ti ve­li­ku po­pu­lar­nost. Ku­ća po­red vo­de.

Loš aspekt do­no­si po­pla­ve u ku­ći, pro­ki­šnja­va­nje ili pu­ca­nje vo­do­vod­nih in­sta­la­ci­ja. Psi­ha je iz­u­zet­no ose­tlji­va i la­ko se upa­da u za­vi­snost od dro­ga. Smu­še­nost. Psi­ho­lo­ški pro­ble­mi ne­po­zna­tog uzro­ka. Oso­ba lo­še re­a­gu­je na ane­ste­zi­ju i sve nar­ko­ti­ke. Ne­ver­stvo i ne­po­ve­re­nje. Ovaj aspekt je naj­te­ži u psi­ho­lo­škom smi­slu. Tro­va­nje hra­nom i teč­no­sti­ma.Me­sec i Plu­ton

Do­bar aspekt da­je dug ži­vot i ha­ri­zma­tič­nu pri­ro­du, ve­o­ma ja­ke stra­sti i im­pul­se, ali i hi­rur­ške in­ter­ven­ci­je i ope­ra­ci­je ko­je se uspe­šno za­vr­ša­va­ju.

Kon­junk­ci­ja mo­že da do­ne­se ra­ni­ju smrt u ži­vo­tu, kao i dru­gi lo­ši aspek­ti. To su aspek­ti pro­klet­stva. Po­ne­kad uka­zu­je na te­ške bo­le­sti i iz­be­gli­štvo. Ku­ća stra­da od bom­be ili po­ža­ra.

Chither
16-05-2008, 02:55
Pa cekaj ja imam Mo 120 Ju (udah) i Mo 180 Sa (izdah), znaci ja kao da se gusim, ako je sudeci po logici da je Saturn sporiji od Jupitera onda i njegov uticaj duze i jace deluje pa u pauzi izdisaja ja ponekad i udahnem :) Tako nekako?

Sirena
16-05-2008, 23:04
Ja mislim da u stvari, ti, draga moja, ni ne dises! :)))

Rei
18-05-2008, 01:40
Citam... citam... i naletim na objasnjenje aspekata
Mjeseca u konjukciji s PLutonom(u mom slucaju 5.kuca Vaga)

I n e mogu v j e r o v a t i vlastitim ocima ugledavshi rijeci ....p r o k l e t s t v o i smrt??!?

Cemu tako teske rijeci u objasnjenju ovog aspekta?
Evidentno plashe ljude i u temi MO 90/180 PL jer je konjukcija ovih dviju planeta i tamo navedena kao "opaka" stvar.
A s t r a h radja novi s t r a h
Interesira me vase misljenje. Da li je nuzno ici tako daleko u tumacenju?
Po meni je ovo cisto zlo.

Konjukcija moze da donese raniju smrt u zivotu, kao i drugi losi aspekti.
To su aspekti prokletstva.

Tko je autor ovih rijeci?


Ovo objasnjenje je sasvim dovoljno da bi se razumio taj aspekt.
Mjesec/Pluton
Konjukcija: intenzivan utjecaj, podsvjesno preplavljuje svijest, sigurnost se pokušava osigurati kompulzivnom kontrolom. Suočavanje s potisnutim ili nesvjesnim faktorima donosi nesigurnost, intenzivna potreba za emotivnim kontaktom, potreba za moći. Emotivna zahtjevnost i žestina. Potreba za dubinom i tajnom, intenzivnim prožimanjem i penetriranjem u srž iskustva. Parapsihološke sposobnosti.

mysty
18-05-2008, 01:49
Citam... citam... i naletim na objasnjenje aspekata mog
Mjeseca u konjukciji s PLutonom(5.kuca Vaga)

Konjukcija moze da donese raniju smrt u zivotu, kao i drugi losi aspekti.
To su aspekti prokletstva.

I n e mogu v j e r o v a t i vlastitim ocima ugledavshi rijeci ....p r o k l e t s t v o i smrt??!?

Cemu tako teske rijeci u objasnjenju ovog aspekta?
Evidentno plashe ljude i u temi MO 90/180 PL jer je konjukcija ovih dviju planeta i tamo navedena kao "opaka" stvar.
Tko je autor ovih rijeci?
Za­to je to do­bar aspekt za pi­sce. Sklad sve­snog i pod­sve­snog de­la. Do­bra ko­mu­ni­ka­ci­ja sa maj­kom. Do­bro pam­će­nje. Oso­ba pu­no pri­ča, a raz­go­vor sa njom je in­spi­ra­ti­van. Sklo­nost či­ta­nju i knji­ga­ma. Čo­vek bli­zak sam se­bi. Če­ste se­lid­be. Do­bar od­nos sa bra­ćom i se­stra­ma. Kuć­ni lju­bim­ci.i pored svih losih stvari,mora imati i dobre da se boris...

S ovim se slazem tj.zivim s tim jer je vladar mog SO(SCO) Pluton.
Mjesec/Pluton
Konjukcija: intenzivan utjecaj, podsvjesno preplavljuje svijest, sigurnost se pokušava osigurati kompulzivnom kontrolom. Suočavanje s potisnutim ili nesvjesnim faktorima donosi nesigurnost, intenzivna potreba za emotivnim kontaktom, potreba za moći. Emotivna zahtjevnost i žestina. Potreba za dubinom i tajnom, intenzivnim prožimanjem i penetriranjem u srž iskustva. Parapsihološke sposobnosti.

Zast je smrt tako strasna svima/to ce se desiti svima nama,pogledacu ko je autor:)

Rei
18-05-2008, 02:16
Zast je smrt tako strasna svima/to ce se desiti svima nama,pogledacu ko je autor:)

Ok mysty.
Pogledaj,pa javi.Hvala;)

Znam da je neminovna.No ako je tako nesto zapisano u karti postoji opasnost da se svi koji posjeduju MO 0/90/180 PL pocnu vrashki brinuti.
Negativne misli u glavama zbilja nisu potrebne, niti su dobrodosle.

mysty
18-05-2008, 02:29
Ok mysty.
Pogledaj,pa javi.Hvala;)

Znam da je neminovna.No ako je tako nesto zapisano u karti postoji opasnost da se svi koji posjeduju MO 0/90/180 PL pocnu vrashki brinuti.
Negativne misli u glavama zbilja nisu potrebne, niti su dobrodosle.

Potpuno se slazem sa tobom,ali tu su oni koji dobro znaju,pa da od krvoprolica,kada malo zagledaju je spontani.ne mogu lose bez dobrih..i obrnuto....

thalatte
18-05-2008, 09:33
Kad već govorite o Mjesec-Pluton...

Da li predstavlja opasnost tokom čitavog života ili jednu veliku katasrofu/nesreću ?Jer poznajem osobu koja ima PL0Mo i doista je ostala bez kuće...porušena u ratu,izbjeglištvo i tako...

Skorpija
18-05-2008, 14:47
poznajem osobu koja ima PL0Mo i doista je ostala bez kuće...porušena u ratu,izbjeglištvo i tako...
Verovatno je pluton u 4 kuci,ili u sco,i sigurno da i mesec i pluton imaju jos neku aflikaciju.

Angliana75
18-05-2008, 14:53
Verovatno je pluton u 4 kuci,ili u sco,i sigurno da i mesec i pluton imaju jos neku aflikaciju.

ne mora da znaci samo PL ...meni je MO u skorpiji i u 4 .kuci pa sam isto imala izbeglistvo,izgubili smo kucu:( :( ....

thalatte
18-05-2008, 15:49
E to je i meni čudno...mučna kombinacija je u 12.kući u Vagi i u kvadratu jedino sa Venerom...eh hm,hm...zapravo se ne može povezat sa 4.kućom...

Skorpija
18-05-2008, 20:33
Mora da se nekako vidi,ali to je za drugu temu,ovde o mesecevim aspektima.

ArijeL
19-05-2008, 15:21
Znam da je neminovna.No ako je tako nesto zapisano u karti postoji opasnost da se svi koji posjeduju MO 0/90/180 PL pocnu vrashki brinuti.
Negativne misli u glavama zbilja nisu potrebne, niti su dobrodosle.

ovo nije usamljen slučaj...ja sam npr. kod dupora za moj mo180ur pročitala "smrt u djetinjstvu"...sigurno da se niko ne osjeća divno kada tako nešto pročita, ali tumačenja toga tipa se ne mogu izbjeći...i ne treba se buniti protiv njih, nego protiv naše "navike" da ih shvatamo bukvalno, i prihvatamo bez podrške barem još nekoliko aspekata, a i tada je pitanje kroz šta i kako će se data energija ispoljiti...
eto npr. moj t kvadrat u kome učestvuju sunce(otac) mjesec(majka) napadnuti od urana, daje mogućnost problema na tom polju, kada se pogleda 4 kuća i planete u njoj - stvar je jasna, da ne detaljišem!
i zaista mnoga grozna, gruba i crna tumačenje u mom slučaju su se pokazla kao istinita...bez obzira što su ih neki sročili u stilu crne hronike, vjerodostojnost im nije umanjena.
astrologija, uostalom i nije tu da nam kaže kako je sve bajno i sjajno, jer nije, a negativne misli su nužne, jer su preduslov razvoja, naravno razvoj podrazumijeva suočavanje sa njima, ne slijepo prihvatanje, što vodi u propast, ili odbacivanje i ružičaste naočare što ne vodi nikuda.

Rei
19-05-2008, 16:36
...sigurno da se niko ne osjeća divno kada tako nešto pročita, ali tumačenja toga tipa se ne mogu izbjeći...i ne treba se buniti protiv njih, nego protiv naše "navike" da ih shvatamo bukvalno, i prihvatamo bez podrške barem još nekoliko aspekata, a i tada je pitanje kroz šta i kako će se data energija ispoljiti...
...Astrologija, uostalom i nije tu da nam kaže kako je sve bajno i sjajno,
jer nije, a negativne misli su nužne, jer su preduslov razvoja,
naravno razvoj podrazumijeva suočavanje sa njima, ne slijepo prihvatanje, što vodi u propast, ili odbacivanje i ružičaste naočare što ne vodi nikuda.

Ariel u pravu si kad kazesh ...Astrologija, uostalom i nije tu da nam kaže kako je sve bajno i sjajno,jer nije...
Ipak mislim da se zbog takvih tumacenja kod velike vecine ljudi stvara otpor prema Astrologiji.
Kad samo pogledash koliko ljudi (koji se nikad nisu susreli s astrologijom) u nekim teskim trenucima zeli od profesionalnih astrologa dobiti odgovore na situaciju u kojoj se nalaze,ne mozes a da se ne pitas da li je takvo negativno tumacenje eticno. Nadalje, negativne misli kod onih koji su potrazili pomoc nedvojbeno prizivaju negativne dogadjaje koje nikakvo odbacivanje istih niti ruzicaste naocale ne mogu sprijeciti...
i to ih vodi nikuda.
Iz tog razloga sam reagirala.
Pozdrav;)

mace
19-05-2008, 16:56
MO0PL uvek pokazuje ali pitanje je sta
covek dole iz potpisa sa kojim sam bila je udovac tj zena mu je umrla a bila je bolesna.

ArijeL
19-05-2008, 16:58
ja sam mislila na nas koji se koliko-toliko bavimo astrologijom i na literaturu koja nam je dostupna, a neprofesionalnost i neupućenost onih koji sebe nazivaju profi-astrolozima je već posebna priča, neko ko klijentu prenosi doslovna tumačenja nije ni a od astrologa, a o astrološkoj etici da ne pričamo:)

dina_n
13-06-2008, 01:11
imam mesec u konjukciji sa suncem sta to znaci, voljela bih da mi neko objasni...

mysty
13-06-2008, 01:19
imam mesec u konjukciji sa suncem sta to znaci, voljela bih da mi neko objasni...Tvoja volja i tvoja podsvest medjusobno saradjuju.tako da su tvoja stremljenja uvek ozbiljna,a entuzijazam i sposobnost koncentracije jaka.Pa ipak mozete biti tvrdoglavi.
Dvojaki aspekat,moze dati unutrasnji sklad ali i opsesije

kosooka
13-06-2008, 01:31
Ako Vam nije tesko, pogledajte i "najveceg" emotivca na svetu...:D
Mesec na 13.st. Ribe u XII kuci, u konjukciji sa Jupiterom ! Mesec je u konjukciji, takodje i sa mojim Ascendentom! Mo120Me; Mo120Ve; Mo90Sa; Mo90Ur; Mo120Pl; Mo90Hiron; :D:D:D HVALA puuuuooo.....

dadiska
13-06-2008, 01:34
Mysty mo0so ima moj mali kumic kao i njegov tata(i jos na.pr. pl u 4 i jos neke stvari im se podudaraju u kartama), sta bi to moglo kod njih da znaci,tati su obe planete u 1 u raku, i ja mislim da zato voli samo sebe i ne pokazuje emocije uopste, dok kod malog ne znam tacno evo ti karta!
9bi3uu.gif (GIF Image, 670x471 pixels) (http://i32.tinypic.com/9bi3uu.gif) :kiss3:

mysty
13-06-2008, 01:40
Ako Vam nije tesko, pogledajte i "najveceg" emotivca na svetu...:D
Mesec na 13.st. Ribe u XII kuci, u konjukciji sa Jupiterom ! Mesec je u konjukciji, takodje i sa mojim Ascendentom! Mo120Me; Mo120Ve; Mo90Sa; Mo90Ur; Mo120Pl; Mo90Hiron; :D:D:D HVALA puuuuooo.....
emotivna da....ali Saturn dugotrjno emotivno lisavam\nje ucinilo je da budes oprezna i svesna.Iako te pesimizam,potisnuta osecanja i teskoce sa suprotnim polom mogu da te obeshrabre,tvoje razumevanje raste za zreloscu,kao i tvoja sposobnost da nadjes mir.Talentovana si ali brzo odustajes............Tvoja osecanja ne trpe ogranicenja i stege.

Mesec saturn............
Saturn je planeta uzdrzljivosti a Mesec je sav sastavljen od nesputanih osecanja.Ovaj par bi se mogao nazvati "razum i osecajnost"

Nale 83
13-06-2008, 02:05
Mesec 0* Saturn je tezak psiholoski aspekt koji podrazumeva patnje I depresije. Donosi teske okolnosti a I skracuje zivot. Jaka karma, osobi je potrebno mnogo meditacije jer je na izmaku svojih snaga:eek: . Osoba ne bi smela da nosi crnu odecu jer crnom upravlja Saturn a to joj pritiska dusu – kaze Imsiragic u jednoj svojoj knjigici. Zna li neko nesto pozitivno o konjukciji ove dve planete?
Za konjukciju Plutona I Meseca kaze da je “aspekt prokletstva” . Eeee bas sam se usrecila, vlasnik sam oba aspekta:mad: . Crno mi se pise :bye2::5rotfl: … Ma mora da postoji I nesto pozitivno?

Megara
17-06-2008, 12:44
Mesec 0* Saturn je tezak psiholoski aspekt koji podrazumeva patnje I depresije. Donosi teske okolnosti a I skracuje zivot. Jaka karma, osobi je potrebno mnogo meditacije jer je na izmaku svojih snaga:eek: . Osoba ne bi smela da nosi crnu odecu jer crnom upravlja Saturn a to joj pritiska dusu – kaze Imsiragic u jednoj svojoj knjigici. Zna li neko nesto pozitivno o konjukciji ove dve planete?
Za konjukciju Plutona I Meseca kaze da je “aspekt prokletstva” . Eeee bas sam se usrecila, vlasnik sam oba aspekta:mad: . Crno mi se pise :bye2::5rotfl: … Ma mora da postoji I nesto pozitivno?
Pa dobro, Mo0Sa daje sklonost depresiji, ali ne mora to biti neka depresija koja će se lečiti u bolnici.
Znak da se lako povlačiš u sebe...Mo0Pl- strastvenost, kanda ljubomorica u vezi, ono što je tvoje, tvoje je.:D
I da, da bismo govorili o dužini života, nije dovoljno posmatrati samo te planete...o dužini života govore aspekti između ascedenta i descedenta (tj. vladara), pa osmo polje, planete u njemu i vladarsa sve aspektima i prema prvom polju tj. vladaru horoskopa...pa tranziti, direkcije...uhh...nije baš tako jednostavno...znaš li koliko je ljudi sa tom konjunkcijom- mnogo!;)

Scarlet
19-06-2008, 01:15
Mesec 0* Saturn je tezak psiholoski aspekt koji podrazumeva patnje I depresije. Donosi teske okolnosti a I skracuje zivot. Jaka karma, osobi je potrebno mnogo meditacije jer je na izmaku svojih snaga:eek: . Osoba ne bi smela da nosi crnu odecu jer crnom upravlja Saturn a to joj pritiska dusu – kaze Imsiragic u jednoj svojoj knjigici. Zna li neko nesto pozitivno o konjukciji ove dve planete?
Za konjukciju Plutona I Meseca kaze da je “aspekt prokletstva” . Eeee bas sam se usrecila, vlasnik sam oba aspekta:mad: . Crno mi se pise :bye2::5rotfl: … Ma mora da postoji I nesto pozitivno?
Pozitivno je (i to vrlo) što je dispozitor Meseca u znaku njegove egzaltacije (a dispozitor u sedištu).

Konjunkcija je u 8. kući i ima sekstil sa Neptunom iz 11. kuće, što je dar za psihologiju i jaka intuicija ali je pitanje koliko neko sa ovoliko planeta u Ovnu i nervoznim vladarem na MC-u ima strpljenja da se povuče i posveti sebi. Ako nemaš, gledaj da ga imaš jer će ako ništa drugo Saturn doći po svoje - vladar je 12. kuće a Mesec 6.-e što može doneti hronične zdravstvene probleme koje realno možeš da sprečiš ali jedino odrađivanjem simbolike 12. kuće (na drugi način) - kroz duhovnost, spiritualnost itd, odnosno bilo šta drugo osim proste simbolike gubitka i bolesti.

Nale 83
19-06-2008, 01:42
Pa dobro, Mo0Sa daje sklonost depresiji, ali ne mora to biti neka depresija koja će se lečiti u bolnici.
Znak da se lako povlačiš u sebe...Mo0Pl- strastvenost, kanda ljubomorica u vezi, ono što je tvoje, tvoje je.:D
I da, da bismo govorili o dužini života, nije dovoljno posmatrati samo te planete...o dužini života govore aspekti između ascedenta i descedenta (tj. vladara), pa osmo polje, planete u njemu i vladarsa sve aspektima i prema prvom polju tj. vladaru horoskopa...pa tranziti, direkcije...uhh...nije baš tako jednostavno...znaš li koliko je ljudi sa tom konjunkcijom- mnogo!;)


E ovako: jesam sklona povremenim fazama depresivnog razmisljanja,ponekad mi sve neki crnjak u glavi :rolleyes: . Daleko sam jos od bolnickog lecenja depresije, mada nikad se ne zna :opicena: . Joj da, lako se povlacim u sebe i to je tacno :o . Ovo pokusavam da korigujem u zadnje vreme.
Tudje ne diram ali ni svoje ne dam - ako neko cacka u ono sto je moje...pa ne provede se bas lepo. Po malo sam ljubomorna :D . Ma nek ide zivot...bas me briga kada ce kraj ;) .
Scarlet to je moj osnovni problem! Psihologija me jako interesuje ali nekako nemam strpljenja da se duze posvetim jednoj stvari...generalno sam nestrpljiva a i prilicno nervozna :o. U zadnje vreme mi intuicija bas "proradila". Iskreno se nadam da ce tako ida ostane. Znaci, tvoj savet je da pocnem da "odradjujem" simboliku XII?

Megara, Scarlet - divne ste! Hvala vam na odgovorima.

plejada
27-06-2008, 10:05
:213: novi sam član :baby: i ne baš veliki poznavalac astrologije ali želim da naučim, evo ovo je prva tema u koju se uključujem, pa, eto, ako ko bude mogao da prokomentariše ove moje "sjajne" aspekte biću SREĆNA :igracka:

moj najveći problem je komunikacija sa ljudima :( prevelika otvorenost uvijek me dovodi u nevolju :confused: čitala sam da je položaj Mjeseca u Jarcu najgori mogući položaj Mjeseca, da daje emotivnu hladnoću i svašta nešto GROZNO :eek: a ustvari moj najveći problem su upravo emocije i moja nemogućnost da vladam njima... u želji da skontam "đe je to zapelo" počela sam da "se proučavam na sve strane" jer sve promjene dobre ili loše počinju od nas samih, pa reko da počnem (i vrijeme je 35 mi je godina... bolje ikad nego nikad) imam dva slatka dječaka (Rak/Jarac-strašan emotivac i Djevica/Lav-nestašni vragolan) a tu je i veliki dječak (Bik/Lav-u pravi pravcati) e sad ja kao Vaga/Vaga treba sve to da izbalansiram :bebadeckic: i to mi ne ide baš kako mislim da bi moglo, još posao i moje emotivne eksplozije na prvu :bash: jer me upravo emocije (i to ekstremne dobre i loše u stalnim izmjenama) UBIŠE :19:

Da li mi ovi aspekti sa Mjesecom: Mjesec u konjukciji sa Jupiterom, Mjesec u kvadratu sa Plutonom, Mjesec u kvadratu sa Marsom, Mjesec u trigonu sa Venerom, Mjesec u sekstilu sa Merkurom... daju neku nadu da ću uspjeti naučiti vladati sobom ili ne??? btw Pluton(11.kuća) i Mars(12.kuća) su mi u Vagi, a Mjesec je u 3. kući i to u Jarcuuuuu :shmrcka:

thalatte
27-06-2008, 10:35
Hej plejade... zanimljiv je tvoj Mjesec...

...i dobar je za primjer na temi o Djeci...jer tvoj Mjesec - dosta ugrožen od Marsa i Plutona i slab u Jarcu...a imaš dva prekrasna dečka (tu se dosta raspravljamo o djeci...svi se boje da je neće imati...ili da će imat problema...)

-mislim da baš zbog tih kvadrata Ma,Pl imaš kako ti kažeš eksplozije emocija...inače mi smo tu i o Mjesecu u Jarcu dosta govorili...i većina se složila da se ne radi o hladnoći ,ve upravo suprotno - jake emocije koje se teško izražavaju...drže se u sebi,unutra...i da za vaš Mo u Jarcu je najvažnije da se naučite nosit sa osjećajima na pravi način...tako da eto :) krenula si u pravom smjeru...

Tristran
27-07-2008, 02:31
Vec 9. Meseci obilazim ovu temu u sirokom luku, jer je Mesec u mom natalu planeta koja me najvise plasi.

Nije mu dovoljno sto se ne oseca dobro u Devici, na 15. stepenu i egzaltaciji Merkura, nego je u ne moz biti jacem T kvadratu u kome ucestvuje i drugo svetlo i vladar asc...a dispozicijom ide pravac na Algol u 8. polje...:eek: Vlada desetim...:(

Ima li leka ovom mom Mesecu?

Jer i onaj trigon sa Ju i siri sa Me zavrsava preblizu Algola...

Posto mi po djotisu traje onaj najgori period- sade sati, a Saturn mu se onako jadnom pentra po glavi...ima li nade za moj jadni, mali Mesecak?

Skorpija
27-07-2008, 17:48
Tris,nije toliko strasno kako ti to dozivljavas,naravno svi smo mi nekako subjektivni kada je nasa karta u pitanju,ali smatram da je bas pozitivno sto se nalazi na step.merkurove egz,ipak je merkur benefik,a i kada je planeta na stepenu egz.neke druge planete sama ta cinjenica je dobra,poprima pozitivne karakteristike te planete.

Tristran
27-07-2008, 19:15
Da, ali pogledaj sta je sa mojim Merkurom u karti-u 8.kuci je, na Algolu...Srecom, ima jedan lep aspekt...ali sa Saturnom...:(

Skorpija
27-07-2008, 19:38
Ima i trigon sa mesecom i to aplikacioni :1:,ima i malo siru konjukciju sa jupiterom,a i ne vidim nijedan los aspekt.

Vojvotkinja
16-08-2008, 14:18
Konkretno u mom sluchaju smatram da aspekti mog Mjeseca pokazuju da imam lijepe manire, da sam graciozna i prefinjena i da imam lijep glas. Raspolazhem jednim smirenim i nepromijenjenim pogledom na zhivot i tehsko me u tom sluchaju izbaciti iz ravnotezhe. Mislim da sam dobrog srca i chovjekoljubiva.Vesela sam, dobre naravi i zaljubljena u svoj rodni kraj :)(Mo 60 ASC).Jako sam estetski orijentisana i o svemu i svachemu donosim sudove bez neke narochite zhelje da svoje umjetnichke ukuse i talente realizujem (Mo 60 Mc).Lako me je zavesti, jer sam nepopravljivi romantik (ma koliko to potisikivala i sakrivala)(Mo 60 Ve)..Za neku vrstu emotivne ravnotezhe znachajno mi je prijatno okruzhenje, detalji, sitnice..Moji aspekti josh pokazuju da izmedju mojih emocija i intelekta postoji izvjestan nesklad (dobro, manje vishe kod svih)- chesto idem protiv sebe same!majstor sam da kazhem pogreshnu stvar na pogreshnom mjestu :D..Prilichno sam napeta, oshtra na jeziku, impulsivna..Smatram da zbog ovog Mo u Ovnu i sa ovoliko aspekata sa jachim planetama imam ogromnu intelektualnu sposobnost- koju na zhalost nijesam iskoristila, jako sam proniciljiva, ali me ipak nekad moje emocije ponekad blokiraju u mishljenju, pa se deshavalo i deshava josh uvijek, da imam problema sa koncetracijom i povremenim emocionalnim ispadima, nemirima i napetoshcu(Mo 180 Sa)...Svjesna sam da moram nauchiti da sklapam kompromise sa drugima..i da zbog mojih chestih promjena raspolozhenja ljudi me teshko shvataju (pst, meni to i odgovara ;))

Killkenny
19-09-2008, 14:09
evo ovako ,...vidjeh od ljudi na ovom forumu kako mi je mjesec ugrozen i "stisnut" ,al uglavnom da sam ugrozen u svakom smislu, mene ne zanima toliko dijagnoza vec kako rjesit taj problem ?

gita
19-09-2008, 14:14
[quote=Killkenny;104814]evo ovako ,...vidjeh od ljudi na ovom forumu kako mi je mjesec ugrozen...

meni se ne cini da je ugrozen...
istina, ima tu kvadrata, ali trebao bi prvenstveno raditi na sebi, buduci da ti je u I.kuci, a s obzirom da si ac strijelac to ti uopce ne bi treba bit problem;)

thalatte
19-09-2008, 16:03
Ja ipak mislim da mu je Mjesec itekako stisnut između Marsa i Urana...dvije malefične planete na bezlični mjesec koji samo upija...Dalja konjukcija i sa Saturnom...

Al ne znam udijelit savjet...mažda killke da ideš pojedinačno...Mo0Ur naučit kontrolirat erupcije osjećaja...Mo0Ma to je povrijeđen Mjesec,ranjeni osjećaji...zbog toga sam ti jednom rekla da se možda nezgodno odnosiš prema ženama...no tu ti treba savijet nekog stručnijeg...

Tema na kojoj se davno raspravljalo o rješavanju takvih situacija ti je ''zamjena energije''...mislim na pdf-nadmudrivanje zvijezda...

Killkenny
19-09-2008, 18:37
Ja ipak mislim da mu je Mjesec itekako stisnut između Marsa i Urana...dvije malefične planete na bezlični mjesec koji samo upija...Dalja konjukcija i sa Saturnom...

Al ne znam udijelit savjet...mažda killke da ideš pojedinačno...Mo0Ur naučit kontrolirat erupcije osjećaja...Mo0Ma to je povrijeđen Mjesec,ranjeni osjećaji...zbog toga sam ti jednom rekla da se možda nezgodno odnosiš prema ženama...no tu ti treba savijet nekog stručnijeg...

Tema na kojoj se davno raspravljalo o rješavanju takvih situacija ti je ''zamjena energije''...mislim na pdf-nadmudrivanje zvijezda...

...hm... da ali meni se upravo suprotno dogadja sa zenama sam u super odnosima ono kao da sve pozitivno izlazi van u komunikaciji ...sa svim ostalima manje-vise status quo... nemam problema s zenama u komunikaciji, dobro mozda na kraju veze,al u tom slucaju nema ni 'n' od nasilja,...sve finjak :o

jel imas to na kompu tu knjizicu pa da mi sibnes na mail? (aha pod forum skuzio sam ...ja mislio na neki *.pdf heh)

thalatte
20-09-2008, 09:33
-a nije to knjižica ...to je tema :D tu kod nas na forumu...:)

Angliana75
01-10-2008, 23:14
meni mjesec vladar 12, u 11, u blizancima....lažnih prijateljica i ogovaračica koliko hoćeš...no, nema veze "psi laju, a karavan ide dalje"

ja isti slucaj imam samo sto mi se smestio u 4.polje taj moj Mesec,tako da se meni vrte oko same kuce pa i u kuci:(
pa normalno, kako ćeš prepoznati takve frikuše, prosto ti nevjerovatno da uopšte postoje takve osobičice...ja sam imala par slučajeva gdje su ne samo razmišljali o meni, nego i izmišljali sve i svašta....onda od jednog do drugog, pa to dođe do mene:eek: ...ali šta ćeš, kad nemaju pametnija posla, neka!:)

istina;) :(

Mesecevo dete
04-10-2008, 12:48
Hajde da pogledamo stvari sa lepse strane,npr. Nikol Kidman ima Mesec0Pluton, pa ne vidim da se nesto pati,lepa,uspesna,harizmaticna - sem cinjenice da dugo nije mogla da ima decu. Ako neko ima njeno vreme rodjenja neka postavi u temu "Horoskopi poznatih", pa da proucimo.

mysty
05-10-2008, 19:20
mo180ne
Loš aspekt donosi poplave u kući, prokišnjavanje ili pucanje vodovodnih instalacija. Psiha je izuzetno osetljva{vala bas} i lako se upada u zavisnost od droga{ne koristim,ali...}. Smušenost. Psihološki problemi nepoznatog uzroka. Osoba loše reaguje na anesteziju i sve narkotike{nisam imala operacije}. Neverstvo i nepoverenje. Ovaj aspekt je najteži u psihološkom smislu. Trovanje hranom i tečnostima.{dva puta u bolnici zbog trovanja}...............

lilka
06-10-2008, 15:24
ovo nije usamljen slučaj...ja sam npr. kod dupora za moj mo180ur pročitala "smrt u djetinjstvu"...sigurno da se niko ne osjeća divno kada tako nešto pročita, ali tumačenja toga tipa se ne mogu izbjeći...i ne treba se buniti protiv njih, nego protiv naše "navike" da ih shvatamo bukvalno, i prihvatamo bez podrške barem još nekoliko aspekata, a i tada je pitanje kroz šta i kako će se data energija ispoljiti...
eto npr. moj t kvadrat u kome učestvuju sunce(otac) mjesec(majka) napadnuti od urana, daje mogućnost problema na tom polju, kada se pogleda 4 kuća i planete u njoj - stvar je jasna, da ne detaljišem!
i zaista mnoga grozna, gruba i crna tumačenje u mom slučaju su se pokazla kao istinita...bez obzira što su ih neki sročili u stilu crne hronike, vjerodostojnost im nije umanjena.
astrologija, uostalom i nije tu da nam kaže kako je sve bajno i sjajno, jer nije, a negativne misli su nužne, jer su preduslov razvoja, naravno razvoj podrazumijeva suočavanje sa njima, ne slijepo prihvatanje, što vodi u propast, ili odbacivanje i ružičaste naočare što ne vodi nikuda.

Zelim samo da se nadovezem na teze aspekte mog Mo.
Mo180 Ur
Majka mi je umrla kada sam imala 4 godine.Mesec/Bik u 6 kuci,pa mozda je i Algol doprineo i pravi opoziciju na Uran/Skorpija 12.Znaci izliv krvi mozak.To je ta 6 kuca i razlog...zdravlje.Kao i maceha..jer 6 kuca predstavlja i macehu.
Majka je bila razvedena, 2 braka i dozivela smrt deteta.Vrlo tezak zivot, sto moze da podupre Mo90Sa,a meni daje strahove,brige, razlozne i bezrazlozne depresije.I ono sto je definitivno,a to je da sam rano morala da sazrim i uzmem veliki deo odgovornosti, zivotne, na sebe.
Naravno sve ovo mogu da pokazu i drugi aspekti i mogu da ih razlazem,ali htela sam samo ova dva da istaknem.

vojvodjanka83
15-10-2008, 20:18
Mo180Me u XII, mnogi bi rekli da imam problem sa izražavanjem osećanja, ali se kod mene nije tako ispoljilo. Zato umem tako da budem nervozna, tako me emocije blokiraju, pogotovo, koliko sam imala iskustva u javnim nastupima, uh, uh..
Mo180Ma- kad su mi osećanja povređena jako oštro reagujem, baš ne umem da se obuzdam i znam da to nije dobro, ali ne uspevam da se kontrolišem. Ipak, znam da se na tome može raditi i da ću sa godinama(čitaj-mudrošću) verovatno to regulisati i to me teši, jer se ovako baš mnogo trošim..

astrotanja
08-11-2008, 14:57
evo ovako ,...vidjeh od ljudi na ovom forumu kako mi je mjesec ugrozen i "stisnut" ,al uglavnom da sam ugrozen u svakom smislu, mene ne zanima toliko dijagnoza vec kako rjesit taj problem ?

Da bi se dali saveti, koji imaju smisla treba dobro poznavanje astrologije i to nije lako sažeti u nekoliko rečenica, posebno kada je slučaj o tvom Mesecu, koji pravi brojne aspekte. Gleda se položaj Meseca i ako je u prvoj kući, gde je promenljiv i gde utiče prilino izraženo na osobu, njen izgled, ponašenj, kako je drugi doživljavaju. Takođe je važno gde je signifikator i u kakvim je aspektima. KOd tebe je u trećij i to u Ribama, gd je on moztivan. Dakle treba krenuti u tom pravcu, nadogradnje, učenja, komunikacije i izražavanja, kputovanja, čak života u inostranstvu, gde:) :) će kao načina ispoljavanja koji tebi može doneti napredak i realizciju.
Gleda se i ko je egzaktan aspekt koji pravi Mesec , da li postoji jer je on najbitniji. Gledati šta je za osobu dobro da menja i pokušava da svede na manju meru, a to je četo impulsivno reagovanj, nestrpljivost, osećanje ljutnj, kojem je važno da naučiš da vladaš, kao recimo i napetošću. Nesumljivo imaš puno potencijala i talenat, kao i specifični ukus, na tvoju naglašenu individulanost i sklonost ka nečemu što nije uobičajeno, drugačije, pa čak i na tendenciju ka fanatizmu,ili ekscenrtičnosti i td.

Killkenny
09-11-2008, 17:37
Da bi se dali saveti, koji imaju smisla treba dobro poznavanje astrologije i to nije lako sažeti u nekoliko rečenica, posebno kada je slučaj o tvom Mesecu, koji pravi brojne aspekte. Gleda se položaj Meseca i ako je u prvoj kući, gde je promenljiv i gde utiče prilino izraženo na osobu, njen izgled, ponašenj, kako je drugi doživljavaju. Takođe je važno gde je signifikator i u kakvim je aspektima. KOd tebe je u trećij i to u Ribama, gd je on moztivan. Dakle treba krenuti u tom pravcu, nadogradnje, učenja, komunikacije i izražavanja, kputovanja, čak života u inostranstvu, gde:) :) će kao načina ispoljavanja koji tebi može doneti napredak i realizciju.

nisam razumio bas ono sto si napisala za trecu kucu, no nema veze u svakom slucaju za neke stvari pa ponajprije i kvalitetan odgovor ipak treba poznavati tu osobu ili dijelic njezine osobnosti naravno da je tesko donositi zakljucke ili nesto sto bi licilo na to ako se nikad nismo vidjeli u zivotu.. Sto se tice napretka i realizacije stvar je u tome sto ja vec intinuitivno znam kad treba "krenit" a kad treba stati zasad nisam jos pogrjesio u vezi tih stvari kao npr kod studiranja nekad su blokade dugacke al "nagrada" je gotovo uvijek zadovoljavajuca...naucio sam kad ne ide pusti i uhvati se nekih drugih stvari ....novih stvari nastojeci zavrsit nedovrsene poslove prije toga.


Gleda se i ko je egzaktan aspekt koji pravi Mesec , da li postoji jer je on najbitniji. Gledati šta je za osobu dobro da menja i pokušava da svede na manju meru, a to je četo impulsivno reagovanj, nestrpljivost, osećanje ljutnj, kojem je važno da naučiš da vladaš, kao recimo i napetošću. Nesumljivo imaš puno potencijala i talenat, kao i specifični ukus, na tvoju naglašenu individulanost i sklonost ka nečemu što nije uobičajeno, drugačije, pa čak i na tendenciju ka fanatizmu,ili ekscenrtičnosti i td.

Stvar je u tome sto ako imam priliku da se podvrgnem nekakvom fizickom radu ili intenzivnom treningu rado to cinim jer nekad su to jedine stvari zbog kojih cu normalno spavat... vecim djelom mi je kaos u glavi i da bi se uopce mogao izostriti na bitne stvari moram kontrolirat ono sto radim i kako to radim. Napetost je nesto sto nisam ovladao i ona je u "najopustenijim" trenucima sveprisutna neznam kako je se rjesit... Potencijal je dakako velik za nesto kao sto i svi drugi imaju za odredjene stvari... no talenat nisam jos otkrio... Problem je koji mi se stvarno dogadja da autoriteti ili oni koji misle tako o sebi javno me izazivaju na konflikte nicim izazvane te osobe obicno bivaju porazene jer u vecini slucajeva objasnjavam bolje te stvari, nego ljudi koji su strucni u tim domenama, npr. na faksu , no opet s druge strane dobijam potpuno nezasluzene komplimente od ljudi koji su mi nadredjeni to me nekad zivcira.
Sto se tice individualnosti vrlo je jednostavna kad sve skinu s tebe ostane ti samo ponos a to je nekad ono sto uvlaci u nevolje... ne volim konformizam i mislim da ljudi koji su oko mene vrlo dobro to znaju, uglavnom sve radim s razlogom itd....da sad ne pisem,.. eto poz! :)

Mirka
22-02-2009, 23:50
Ja bih rekla nešto o mom Mesecu u Ribama, malo‚aspekata pravi za ženski horoskop, sem toga što se nalazi u kući u kojoj mislim da se ne oseća najbolje (VI kuća), pravi konjukciju sa Merkurom odražava se mojom stalnom potrebom da razgovaram o svojim emocijama i mom trenutnom duševnom stanju, ali ne sa svakim jer dovoljan je i jedan pogled koji meni u tom trenutku ne odgovara da prekinem svaki razgovor i pitanje je da li ću ikada više toj osobi reći kako se osećam, čega se plašim, šta želim itd......na sreću imam osobu od poverenja sa kojom mogu o svemu da razgovaram. :)
Samo još jedan aspekt i to Mo90Sa krasi moj Mesec, ali ja sam vremenom uspela da ga koliko toliko pripitom i oslobodim svih strahova koje sam imala kao mlađa, ali me ljudi doživljavaju kao hladnu osobu najčešće zbog mojih reči, jer sam emocije naučila koliko toliko da ispoljim.

mimi
01-03-2009, 23:17
Ja bih rekla nešto o mom Mesecu u Ribama, malo‚aspekata pravi za ženski horoskop, sem toga što se nalazi u kući u kojoj mislim da se ne oseća najbolje (VI kuća), pravi konjukciju sa Merkurom odražava se mojom stalnom potrebom da razgovaram o svojim emocijama i mom trenutnom duševnom stanju, ali ne sa svakim jer dovoljan je i jedan pogled koji meni u tom trenutku ne odgovara da prekinem svaki razgovor i pitanje je da li ću ikada više toj osobi reći kako se osećam, čega se plašim, šta želim itd......na sreću imam osobu od poverenja sa kojom mogu o svemu da razgovaram. :)
Samo još jedan aspekt i to Mo90Sa krasi moj Mesec, ali ja sam vremenom uspela da ga koliko toliko pripitom i oslobodim svih strahova koje sam imala kao mlađa, ali me ljudi doživljavaju kao hladnu osobu najčešće zbog mojih reči, jer sam emocije naučila koliko toliko da ispoljim.

Interesuje me ima li ovde dece jer ovaj mesec juri sunce pa se moze reci da je balsamovan ,a to cesto pravi probleme pri zacecu.

Mirka
02-03-2009, 11:48
Interesuje me ima li ovde dece jer ovaj mesec juri sunce pa se moze reci da je balsamovan ,a to cesto pravi probleme pri zacecu.


Još nisam ni pokušala da ih imam, ne znam da li će biti problema....nadam se da je dovoljno to što sam majčinstvo malo više odložila.....

Ramona
02-03-2009, 13:31
Sta mislite o aspektu Mjesec 180 Uran u muskom horoskopu? :eek:

Vojvotkinja
02-03-2009, 20:55
Sta mislite o aspektu Mjesec 180 Uran u muskom horoskopu? :eek:

pa za osobe koje u svom horoskopu imaju jak i naglashen aspet Mjeseca i Urana chesto su nemirne i to prvo pada u ochi kada se s njima stupi u kontakt ..Sa opozicijom osoba ce imati problem da stvori mir i stabilnost kako u svom psihichkom zhivotu, tako i u domu. Ovo mogu biti i neki tikovi (uvrtanje kose, pucketanje prstima)..Ovo je mushkarac koji ne mozhe biti u kuci non stop , jer Uran predastavlja slobodu, Mjesec dom, tako da ce dom uvijek njemu izgledati kao mjesto koje gushi slobodu lichnosti.
Ako mu je uz ovaj aspekt naglashena Venera ili peta kuca, eto mushkarca koji svojim ludim zhurkama komshiluk dovodi do rastrojstva :D. Pretjerani izlasci ili gledanje televizije do kasno u noc.
Ovdje se izbjegava tradicionalni vid vezivanja - brak, posebno do Saturnovog povratka.
Mozhe dati zhenu ili majku (u mushkom horoskopu) koja ne dozvoljava da joj bilo ko dolazi u kucu..i upamti da osobe sa ovim apsketom, bilo zhenske ili mushke bliske veze emotivne prirode chesto mijeshaju sa prijateljstvom i najcheshce prijatelji postaju ljubavnici i obratno..ja imam Mo 120 Ur i vjeruj mi da u 90% sluchajeva ne razdvajam to dvoje..ali sa mushkim prijateljima sa kojima odmah preciziram odnos nemam problema, vjerujem u mushko zhebnska prijateljstva i imam 3 prava mushka prijatelja gdje mi nijedna dlaka ne pomishlja da ga pogledam kao potencijalnog partnera..ali postoje sluchajevi gdje sam nit tu, nit tamo..:rolleyes::cool:

vancikus
04-05-2009, 22:33
Meni moj MO90*UR,radi tako sto ne podnosim kada neko ima suzene poglede i kada nije spreman da prihvati da ljudi imaju prava na razlicitost :`))

swiss
23-10-2009, 02:03
pozdrav

Neznam sta da mislim o svome Mesecu!? Dal da ga se plasim,ili da ga ignorisem ili da se tesim,jer vise deluje na zene nego na muskarce,ili da placem jer mi je lose postavljen u natalu,pravi konjukciju sa Merkurom i tako zajedno sa njim pravi mi kvadrate sa Jupiterom-Neptunom u 3 kuci (ju-ne konjukcija),i kvadrat pravi sa Saturnom u 9 kuci! Mesec-Merkur,njih dvoje,pa ima da me u ludnicu oteraju! I sta da ja mislim o ovome sad?!

TigaBg
24-10-2009, 01:21
Šta da mislim za moj mesec u vagi koji je direktno na Asc i u konjukciji?
Rečeno mi je da, kad je na Asc, nosi uspeh.

Inače, ima fine aspekte, trigon sa Venerom i Marsom i kvadrat sa Saturnom, Neptunom i Mc.
Takođe je vladalac 10.

Žurka, nema šta :D :D :D

thalatte
25-10-2009, 20:20
Uspjeh ti donosi Vladar Mc-a na Asc-u ;) ...kod tebe je to Mjesec...koji predstavlja Narod...pa bi ja rekla daš bit popularna u narodu...:)

Uf tiga...alaj je nama sinastrija...kvadriraš mi Mjesec i točno padaš na moju nesretnu točku 12 u Vagi :D

ljilja10
26-10-2009, 11:17
moye neko da mi objasni mladja cerka ima kvadrat meseca sa plutonom i to kazu da nije dobro za majka a starija cerka nema nikakav aspekt ove dve planete.kvadrat mladje cerke je mesec u petom polju lav a pluton u sedmom

thalatte
26-10-2009, 20:35
ljilja...ako je 5 u Lavu...nešto pogađam da bi vrh IV. kuće mogao biti u Raku...prema tome taj kvadrat se može odnosit i na oca tvoje kćeri...jer u ženskom horoskopu je IV - otac (slično i sama imam)

Gledaj i orbise tog aspekta i da li se radi o separaciji ili aplikaciji...

ljilja10
28-10-2009, 14:43
popu hvala na komentar u pravu si vrh cetvrtog polja u raku
mesec na 13 stepenu lava a pluton na sedmom stepenu skorpije satim da joj je i lilit u cetvrtom polju rak.

thalatte
28-10-2009, 21:48
Znači da se radi o orbisu 6 separacija...uglavnom, separacije su slabije od aplikacija i to je zapravo nešto što nosimo u sebi i često se ne manifestiraju fizički ili kako bi to rekla...možda samo kroz određene strahove. (Mo90Pl)..

Rito Samo
31-10-2009, 02:21
Malo me brine Mars je u opoziciji sa Mesecom. Stvar je u tome što je Mecec vladar devete kuce u kojoj se nalazi Mars i do sada mi je pravio probleme. Moze li neko da prokomentarise, please...:)

thalatte
31-10-2009, 15:10
Da pa nije dobro da su u opoziciji...ali koliko shvaćam ovdje se radi o recepciji ...jel tako? Ne znam hm, zanimljivo...

Da li si možda imala kakve povrede, posjekotine , operacije ili slično? Moguće da si sklona tome...ili tvoja sestra...no recepcija kaže da na kraju ipak sve dobro završi...

Mislim da je to opasnost od povreda na putovanjima...

Rito Samo
31-10-2009, 20:22
Dugo sam zivela u inostranstvu i bilo je tu sitnijih povreda i operacija, ali nista strasno, na srecu. Sestru mi pominjes zato sto je Mesec u blizini trece kuce? I jos nesto, koja je razlika koja je razlika izmedju recepcije i opozicije. Hvala Pepuuu!

thalatte
31-10-2009, 20:47
Recepcija zapravo nije aspekt nego položaj planeta...dispozitori zamjene mjesta

Recepcija ; Mars se nalazi u znaku u kojem bi se Mjesec želio naći (Rak...tamo je doma)....a Mjesec je u Jarcu gdje je Mars egzaltiran...eto ima tema na forumu..

A ti i dalje imaš tu opoziciju...a za seku sam misla da zbog 3.kuće i zato što se radi o Mjesecu...pa sam nekako prebrzo zaključila da ne bi bio brat :D

Rito Samo
31-10-2009, 20:51
Pogodila si!!! Seka je u pitanju za koju jako brinem i to bez potrebe, mislim da je za to kriv ovaj Mesec u Jarcu. Idem da trazim percepciju!:)

thalatte
17-12-2009, 17:41
Kada osoba ima ugrožen Mjesec od Malefika? Ok, muče je različite tegobe, od strahova do povreda...i tako dalje...
Nisu u mogućnosti pravilno baratati osjećajima...niti su u mogućnosti shvatiti previše tuđa osjećanja...

Da li u tim slučajevima usljed tih takvih ''nedostataka'' (ne generaliziram) osobe često su zapravo zle? Zločeste? pakosne?

Jer moram priznati da sam na dosta primjera naišla...pa mi ih ispočetka bude žao ...al kad realno pogledam...sve do jednog to nisu nesretni ljudi...nego su nesposobni iskreno voljeti, nisu suosjećajni...često mrze bez razloga i tako...

Eto što mislite (stvarno nikog ne želim uvrijedit niti kažem da su svi zločesti) samo primječujem određeni veći postotak sklonosti prema tome...

monika21
17-12-2009, 17:57
pepuu a sta ako mesec pravi malo aspekata jel to znaci odsustvo osecanja ili??

i da li je gore-bolje imati odsustvi aspekata ili imati i los aspekte??

thalatte
17-12-2009, 18:01
Pa ne znam...dobro pitanje :)

uranija
18-12-2009, 10:27
vladar mog asc je mesec i pluton aspektuje asc kao i saturn koji radi isto,od malena istrazujem emocije svih ljudi,zasto su uradili to ovako ili onako,kada bi postojalo zanimanje u srbiji da se u svakoj firmi nadje psiholog sa kombinacijom astrologije,odabrala bih to zanimanje,steta sto bi takva osoba onda u ovoj drzavi bila dvorska luda,ludela bih od nemoci da zaista pomognem:( imam taj problem i na radnom mestu a ne radim taj posao

Chither
19-02-2010, 17:08
Mesec 0 MC

Posedujete snazne emocije, a takodje ste osetljivi i na osecanja drugih. Dogadjaji u mladosti imaju snazan uticaj na citav vas zivot, pa tako stavove i obrasce koje ste usvojili u najranijoj mladosti, bice jako tesko promeniti kasnije. Vrlo je moguce da je poslovna oblast kojom ste izabrali da se bavite, pod uticajem vasih ideja iz mladosti.

Majka ce imati vise uticaja na izbor posla od oca. Ukoliko odnos sa majkom nije dobar, to moze da uzrokuje psiholoske probleme koji ce stetno uticati na poslovnu stranu vaseg zivota ali i ciljeve koje sebi postavljate. NJena podrska je od izuzetnog znacaja u vasem zivotu.

Budite oprezni, i nemojte slepo verovati da ce se svi u zivotu brinuti o vama. Vi verovatno i dobijate veliku pomoc i podrsku od ljudi oko sebe, posebno zena, ali kao i bilo ko drugi i vi cete morati da se potrudite da to upotrebite na pravi nacin.
Javnost vam je naklonjena jer u ljudima stvarate osecaj pripadanja. Ljudi su vam generalno dragi, a posebno oni koji vas podsecaju na ljude koje ste poznavali kao mladi.

Ovaj polozaj takodje ukazuje da cete se baviti poslom koji je vezan za javnost ili velike grupe ljudi. To moze da bude i profesija koja je vezana za zastitu ljudi, brigu o njima ili mozda marketing - PR poslovi.

Mesec 180 MC

Cvrsto ste vezani za dom i detinjstvo. Celog zivota cete se bolje osecati u poznatim situacijama, sa poznatim predmetima i osobama, nego u avanturama. Imate zelju da pripadate nekom mestu ili nekome, jer osecaj pripadnosti u vama budi osecaj sigurnosti. U mladosti je vazno da vam se usadi osecaj sopstvene snage i sigurnosti.

Ukoliko ne prevazidjete na vreme osecaj konfuzije i nesigurnosti u mladosti, kako budete postajali stariji to ce biti sve teze. Mozete biti nesigurni u ljubav drugih, pa iz tog razloga i posesivni, ljubomorni, ukoliko se paznja posvecuje nekome ili necemu drugom a ne vama, plaseci se da
vise nikada nece posvetiti paznju vama. Imacete osecaj da nikada niste dovoljno dobri, a vase emocije ce raditi protiv vas. Pre svega bice jako tesko da napredujete u zivotu jer cete uporno imati potrebu da resavate probleme nastale u detinjstvu.

Ali ukoliko je vas porodicni zivot dobar i stabilan, a vasi roditelji brizni i spremni da pomognu, izrascete u toplu osobu, punu ljubavi i razumevanja. Uzivacete u brizi o drugima, a najsrecniji cete biti kada vidite da su potrebe i zelje svima zadovoljene. Bicete u stanju da izrazite svoja osecanja toliko snazno, kako ni jedna druga osoba ne moze. Ljubav prema starom i tradicionalnom ce uvek biti jaka, i sigurno je da cete imati snaznu zelju da stvorite svoju porodicu.

Mesec 90 MC

Imate izrazito jaka osecanja, koja su vam veoma vazna, ali morate da resite odredjene tenzije.

Pre svega, vase potrebe i osecanja cesto su u suprotnosti sa onim sto ljudi od vas ocekuju, ili vam se moze desiti da idete na jednu stranu iako znate da bi bilo bolje da idete na drugu. Problem je u tome sto ne postoji odgovor kada treba na koju stranu otici. Vasa osecanja su ponekad i vise nego produkt racionalnog i korektnog rasudjivanja, koje moze biti bazirano na stavovima koje su drugi stvorili ne obaziruci se na vasu individualnost. Treba da zivite sa drugima ali istovremeno da budete svoji!

Ako vam razum kaze da krenete na jednu a emocije na drugu stranu, razmislite dobro o opcijama koje vam se nude. Ako "put razuma" pomaze drugima a vama donosi malo ili nista, onda mozda vase emocije pokusavaju da vam kazu koje su vase stvarne potrebe. S druge strane osecanja mogu da se jave kao posledica strarih, decjih strahova, pa cete biti primorani da se suocite sa tim da morate da odrastete.

U ovakvim situacijama najbolje je da potrazite savet od bliskog prijatelja, roditelja, koji ce da vam ukaze koji je izbor najbolji za vas (pod uslovom da on/ona u tome nema nikakvu korist).
Kako budete postajali stariji bice vam lakse da donosite ove odluke. Ostavite sebi vreme da odrastete, i nemojte biti razocarani ako to potraje, jer vama je sigurno potrebno vise vremena nego drugima.

Mesec 60 MC

Brinete jako o tudjim ali i svojim osecanjima. Vasa osecanja kao i raspolozenja su intenzivna, i imaju jak uticaj na to kako vidite svet oko sebe i sebe samog.
Lako se zblizavate sa ljudima, jer oni, poznajuci vasu osecajnost, znaju da mogu da vam veruju u potpunosti. Cak i u najranijoj mladosti niste zeleli nikoga da povredite jer ste taaaako svesni toga kako je to biti emotivno povredjen.

Kako budete odrastali saznacete mnogo o svom psiholoskom sklopu, a to ce vam pomoci da razumete jos bolje ljude oko sebe. To ce vam dati sposobnost da "rukujete" drugima vrlo efikasno, da i oni pomognu vama koliko i vi njima. Nemate obicaj da iskoriscavate ljude, ali cenite postenu razmenu.
Ljudi ce vam ulaziti u zivot i pomagati vam bez mnogo pompe. Ili ce se desiti da vam ponude pomoc, pod uslovom da se o tome cuti. Mozda cete cak i skrivati svoje emocije, ali ce drugi znati koliko su one jake i umece da ih cene.
Kroz svoje emocije mozete dosta da naucite, i svet cete uvek dozivljavati kroz njih pre nego razumom.
Vazno je da naucite da im verujete!

Mesec 120 MC

Tezite da se toliko vezujete za ljude i predmete da ih mozete ponekad dozivljavati i kao deo sebe. To vas cini briznom, i osobom punom ljubavi u vezama (posebno kako budete postajali stariji), mada se moze dogoditi da budete previse zastitnicki i posesivno nastrojeni. Ne pokusavajte da ogranicite slobodu ljudi koje volite jer ih mozete oterati od sebe. Kao dete ste sigurno uzivali da brinete o zivotinjama, mozda cak i divljim kojima je potrebna pomoc.

Volite da budete okruzeni predmetima koji vas podsecaju na proslost, koja je za vas veoma bitna. Takodje mozete da uzivate u sakupljanju starih stvari, antikviteta. Svakako cete zeleti dom koji ima veze sa prosloscu, i koji je vezan za tradiciju. Predmeti i objekti koji sijaju i izgledaju novo, ne privlace vas ni malo.

U starijim godinama moze vam postati vazno da imate zemlju o kojoj cete voditi brigu, jer ce vam to dati osecaj da imate korene. Mogu vas privlaciti bastovanstvo ili poljoprivreda.

Ovaj aspekt takodje moze da oznacava "skupljaca stvari", koji to radi samo da bi bio okruzen njima, sto moze da omete vas nacin zivota, da vam smeta da se bavite drugim stvarima vaznim za vas razvoj. Vazno je da naucite da pravi osecaj sigurnosti ne dolazi od posedovanja materijalnog!

Mesec 150 MC

Morate da naucite da svoje emocionalne potrebe i zelje za zadovoljstvom uskladite sa sopstvenim rastom i razvojem. Taj problem moze da vam stvori poteskocu da izaberete profesiju koja ce vasem zivotu dati smisao ili necete biti u stanju da se odlucite za jedan put koji cete da sledite. Drugim recima, vase emocionalne potrebe mogu biti u sukobu sa ciljevima koje sebi postavljate na duzi period. Znate sta bi trebalo da uradite...ali bas vam se to nesto i ne radi. Pokusajte da ne dozvolite sebi da stvorite lose navike jer vam one jos vise odmazu.

Potrebno vam je da znate da vam roditelji pruzaju dosledne i pouzdane smernice kao i konstantan oslonac i podrsku. Bez toga mozete se osetiti kao da ste gurnuti u dva suprotna smera.

Morate da radite na tome da razvijete objektivnu svest o tome sta radite i kuda idete. To vam je potrebno kako biste znali da usmerite svoje emocije, koje vas u suprotnom mogu zavesti i odvuci sa puta kojim zelite da idete. Dobra percepcija ce vam pomoci da izaberete pravu karijeru ili da odredite svoj zivotni cilj, zato morate da vezbate da sagledavate stvari i iz ugla drugih ljudi, cak i ako ne mozete da ih prihvatite. Naucite da donosite logicke odluke, i ne dozvolite sebi da vam prolazna raspolozenja menjaju sliku o sebi i svom zivotu previse!

uranija
19-02-2010, 19:34
mesec u opoziciji sa mc,vremenom postaje ovo drugo,a bilo je i prvi deo

nata-pata
25-02-2010, 10:30
Imam Mo 60 MC. Ovaj opis u potpunosti odgovara. Nacisto sam se najezila dok sam citala.....:)

gasimetrija
04-04-2010, 21:53
Mesec u natalnoj karti žene predstvalja nju samu kada postane žena, predstvalja i majku. U natalu muškarca opet predstvalja majku ali i njegovu ženu. Venera govori kakve smo kao devojke, a u natalu muškarca predstavlja kakve devojke voli i kakve devojke uvek dobija.
Venera je takodje prirodni pokazatelj ljubavi.
Mesec predstavlja našu dušu.

Mesec u drugoj kući


Ovo je najčešće znak promenljivog materijalnog stanja. Novac dolazi od mase ljudi, pa je onda povoljno bavljenje maloprodajnom trgovinom i sličnim delatnostima u kojima učestvuje veliki broj ljudi. Kod muškaraca izvor novca može biti žena, najčešće majka ili supruga, ali i prodaja stvari koje žene masovno koriste. Sigurnost je od presudnog značaja za bilo koju vrstu veze, kako poslovnu tako i emotivnu.

Mesec pokazuje kakve vam osobe odgovaraju. Isto, ako je Mesec u zemljanom znaku, odgovaraju vam Bik, Devica ili Jarac (zemljani znaci) itd. (isto za vazdusne i vatrene).

spomenka
05-04-2010, 18:01
Mesec u drugoj kući


Ovo je najčešće znak promenljivog materijalnog stanja. Novac dolazi od mase ljudi, pa je onda povoljno bavljenje maloprodajnom trgovinom i sličnim delatnostima u kojima učestvuje veliki broj ljudi. Kod muškaraca izvor novca može biti žena, najčešće majka ili supruga, ali i prodaja stvari koje žene masovno koriste. Sigurnost je od presudnog značaja za bilo koju vrstu veze, kako poslovnu tako i emotivnu.

Mesec pokazuje kakve vam osobe odgovaraju. Isto, ako je Mesec u zemljanom znaku, odgovaraju vam Bik, Devica ili Jarac (zemljani znaci) itd. (isto za vazdusne i vatrene).

a jeli tu "promijenjivost" materijalnog stanja, kod mjeseca u drugoj kući, može ublažit ako je on u biku u drugoj kući, a pri tome mislim na to što je on u biku egzaltiran?!

znači, jeli egzaltacija utjeće na njegovu "promijenjivost" po tom pitanju?

gasimetrija
05-04-2010, 18:09
draga Spomenka,stvarno ne znam.:confused:
Neka odgovori neko ko zna bolje...;)

Neprilagodjena
06-04-2010, 00:38
Da li bi neko bio ljubazan da pokusa da 'protumaci' polozaj mog meseca? Nalazi se u 10. kuci,na 17° raka. Pravi kvadrat sa merkurom u ovnu iz 7. kuce, trigon sa saturnom u skorpiji 2. kuca i sekstil sa SMC koji je u znaku bika i nalazi se u 8. kuci. Rodjena sam u znaku bika, ASC - vaga. Koliko sam sama povezala, bas ovakav polozaj meseca je razlog moje ultra-emotivne prirode, ali i napetosti i nespokoja...Bila bih zahvalna kada bi mi neko rekao nesto vise. Pozdrav.

uranija
06-04-2010, 10:07
a jeli tu "promijenjivost" materijalnog stanja, kod mjeseca u drugoj kući, može ublažit ako je on u biku u drugoj kući, a pri tome mislim na to što je on u biku egzaltiran?!

znači, jeli egzaltacija utjeće na njegovu "promijenjivost" po tom pitanju?

ja bih za bika pre rekla da je vrlo stabilan fiksni znak i posto sje naglasena kuca pa u opoziciji sa plutonom,nema veze sto je opozicija,ti si svesna posla kroz koji bi mogla da zaradis veliki novac(pluton i skorpija su u svojoj kuci i u svom znaku pa jos na 8*) takodje sve ukazuje na tudj novac kao tvoju zaradu,ovo jeste pozicija i za rad u banci jer se okrecu velike svote novca,nekretnine:)

ochajna domacica
06-04-2010, 15:19
Meni su pocele da smetaju u poslednjih godinu - dve price najblize okoline da sam "pre-osetljiva" kao da do tad nisam bila, ali evo:

Mesec u Skorpiji i 7-moj kuci ima konjukciju apl.sa Suncem - sto daje snazne instinkte, i zato sto im verujem reagujem jako emotivno. Imam potrebu da gajim i negujem ukorenjene navike koje su mi drugi neretko dok sam odrastala na silu menjali, pokazalo se da moja hipersenzitivnost uslovljena snaznim instinktima upravo je tu da bi me zastitila od okoline ali ne i mene same, ocigledno posto mi nije dala snagu da se borim za svoje ideale i pravce koji ni malo nisu nemoralni niti u krivom smeru,ali kao sto rekoh jos je gore sto mi je to nanosilo ne samo emotivni bol, koji sam zatim pocela da potiskujem...pa do nedavno, valjda je to i Mo60`Ma - koji daje strpljivost, samokontrolu, ali nista dobro kada potiskujete energiju koju inace koristite u prave svrhe, da bi vasa okolina bila "srecna"...a promene koje su mi nametane nisu mogle da se odgode niti da se promene ublaze, eto to je Mo0`Pl!

Sada sam jako nesrecna jer ne zivim od svojih talenata, i trenutno sam bez i jednog izazova koji mi pokrece zdrav razume i zdravo telo,ubijam energiju jer sam dugo pustila da verujme da su drugi u pravu, iako sada svi vide da nisu. I kako okolina moze da bude srecna ako je neko u neposrednoj blizini nerecan, i ostaje bez svega sto voli...moze samo da zatvori oci na sve, kao sto se u proslosti upavo radilo suprotno,na svaku moju srecu zelju i zar za napredovanjem bilo je sve seceno u korenu.

cmokic78
06-04-2010, 16:36
ja bih za bika pre rekla da je vrlo stabilan fiksni znak i posto sje naglasena kuca pa u opoziciji sa plutonom,nema veze sto je opozicija,ti si svesna posla kroz koji bi mogla da zaradis veliki novac(pluton i skorpija su u svojoj kuci i u svom znaku pa jos na 8*) takodje sve ukazuje na tudj novac kao tvoju zaradu,ovo jeste pozicija i za rad u banci jer se okrecu velike svote novca,nekretnine:)

Mesec u Biku je odlicna pozicija za novac ~ ja znam par ljudi koji ga imaju i svi imaju novca neki nasledjen a 4 od 6 rade u banci

spomenka
06-04-2010, 17:31
Mesec u Biku je odlicna pozicija za novac ~ ja znam par ljudi koji ga imaju i svi imaju novca neki nasledjen a 4 od 6 rade u banci

ajde baš super! možda i ja nešto naslijedim...
sad ga baš nemam nešto, al evo nadam se dobroj zaradi kroz posao!heh...ili tj. i malo "potkovanijem" mužu!hehe;)

Vladarka
13-04-2010, 00:23
može mala pomoć, kako se zove aspekt između mjeseca i mc kod mene??
ja neam pojma...-i jel on neke važnosti??

natalna karta- http://i40.tinypic.com/2a9aejr.gif

zove se inkonjukcija. On govori uvek o nekom kompromisu, i prilagodjavanju MO sa postizanjem u karijeri.
Vidi odakle je dosao MO pa povezi znacenje

Merkur
13-04-2010, 00:44
Mesec 0 MC

.
Ova tema vec postoji!!!
http://astro.axisdraw.com/forum/aspekti-meseca/283-aspekti-meseca.html
Koliko vidim clan si vec duze vreme, kako je moguce da to ne znas?
Nemojte nastavljati sa kuckanjem u ovoj temi, bice zatvorena.
Odnosno, bice spojena sa postojecom ukoliko ovakav sadrazaj doslovce vec nemamo.

uranija
13-04-2010, 17:51
može mala pomoć, kako se zove aspekt između mjeseca i mc kod mene??
ja neam pojma...-i jel on neke važnosti??

natalna karta- http://i40.tinypic.com/2a9aejr.gif

ok merki procitala sam poruku ali nema bas konkretno teme sa vrhom neba tema(mc),zar ne?a aspekt je bikvintil sa mc i on govori o urodjenim talentima osobe,vezane za tvoj mesec:)

Merkur
13-04-2010, 18:02
..bas konkretno teme sa vrhom neba tema...
Bice prebaceno u aspekte Meseca. Nema posebna tema ali u aspektima Meseca ima dosta o kontaktu MO MC.
Znam na sta mislis ali jako je vazan red na forumu, radi preglednosti i lakseg ucenja. Nije cilj otvoriti milion tema i imati sve rasuto po forumu. Moramo se truditi da vise paznje posvetimo kvalitetu nego kvantitetu.;)

vodolija91
22-05-2010, 23:04
Mesec u 5. kuci u Strelcu trigon sa Mc..da li moze neko znacenje

capella
22-05-2010, 23:38
Nešto razmišljam, većina autora ne uzima paralel (ni kontraparalel) u razmatranje i tumačenje a ja imam MO // SA. Sad koliko je to uticajno, ili uoće nije :/

Santijen
23-05-2010, 00:39
ajde baš super! možda i ja nešto naslijedim...
sad ga baš nemam nešto, al evo nadam se dobroj zaradi kroz posao!heh...ili tj. i malo "potkovanijem" mužu!hehe;)

a joj,koji tebe emocionalni bedak od aspekata nece strefiti ..., venera ti u kvadratima a dusa (mesec)taknuta plutonom...

Mesec u biku se oduvek zove ljubav prema sigurnosti, i neko koga hoce pare a i nekretnine...osoba koja ne voli promene i rizik

ochajna domacica
23-05-2010, 01:46
Nesto samo raspravljali sa jednom dragom mojom forumasicom Cokolinom, koja me pita za aspekt Meseca0Sunce, i ono sto kaze 90% slucajeva nosi smrt roditelja. E sad moja sestra od ujaka ima taj Mo0So u Vagi, ali kvadriran vladarem 4-og Saturnom, i to egzaltiranim. Ujak mi je umro kad je sestra imala 13god.
Dok Cokolina misli da je kod mene to znak udovice! Pa sad, koliko god moji Mo0So imali sa dispozitorom Ma sekstil uvek je tu Pluton koji je umesao prste prema Mo..a dispozitor Plutona ne baca nikakav uticaj, prema Mo. Kako stvari stoje...?

vodolija91
23-05-2010, 02:05
moja drugarica i drug imaju Mesec0Sunce i obojima je majka umrla u ranom detinjstvu

capella
23-05-2010, 11:28
Imam i ja SO 0 MO, pa sam samo kratkovida :)

Ne mislim da je to aspekt koji opisuje smrt majke. Dva svjetla, jok, mora uticaj dolaziti preko vanjskih planeta na ovu konjunkciju.

vodolija91
23-05-2010, 11:34
pa verovatno...ali ipak je jedno svetlo pomraceno...evo u primeru moje poznanice ima SO0MO0Me i sve to u egzaktnom kvadratu sa oba Meseceva cvora..ovaj stelijum je u V kuci u ovnu

capella
23-05-2010, 11:37
A svjetla vladaju kojim kućama ?

Santijen
23-05-2010, 12:26
Imam i ja SO 0 MO, pa sam samo kratkovida :)

Ne mislim da je to aspekt koji opisuje smrt majke. Dva svjetla, jok, mora uticaj dolaziti preko vanjskih planeta na ovu konjunkciju.

naravno i vladari 4 i 10 moraju davati znakove ugrozenosti kao i vladar 8 kuce...

capella
23-05-2010, 12:29
Pa to i mislim, nedovoljno je pomračenje.

meni se odrazilo samo na ličnom nivou i to u ranom djetinjstvu.

vodolija91
23-05-2010, 12:39
Nisam siguran jer 9 kuca pocinje u raku a zavrsava se u lavu...posalcu ti podatke u PP pa pogledaj

nedda
31-05-2010, 11:19
pa verovatno...ali ipak je jedno svetlo pomraceno...evo u primeru moje poznanice ima SO0MO0Me i sve to u egzaktnom kvadratu sa oba Meseceva cvora..ovaj stelijum je u V kuci u ovnu

Imam ja gotovo isti primer - mesec-sunce-merkur Egzaktna konjukcija u Biku u V polju, i njihova konjukcija sa orbisom 3 stepena sa hironom i marsom.
Roditelji zivi i zdravi, a i dobro se slazu.
Mesec je vladar 8, a sunce takodje (lav je ukljsten u osmoj).
Mars i venera su vladari 4. i 10, i osim sto je mars u konjukciji sa chironom i u biku, postavljeni su prilicno dobro.
Mislim da kada se donose zakljuci o roditeljima, sve mora biti potvrdjeno i kroz odnos vladara 4. i 10. kuce.

andjelikadepeures
02-10-2010, 07:23
I Imsiragica i Dupora citah, sa tim kvadratom zivim, ali i dalje tvrdim da on nema veze sa "zlobom". Ne pravim se pametna i ne kontriram autorima tih knjiga, jednostavno se ne slazem. Kako moze da se protumaci kao zloba nesto sto potice od aspekta dva benefika, plus izmedju dve tako emotivne planete? Kao prvo - nelogicno je, kao drugo - losi aspekti medju beneficima nisu toliko losi kao oni medju maleficima.... Cak ni kod aspekta Sa90Ma se ne moze reci da je covek po defaulty zao, a kamoli za ovo.
Jedino kako se ta "nedobrota" moze ispoljiti je kod njih samih (ljudi koji imaju Mo90Ve aspekt), jer kao sto rekoh, samokriticni su do besvesti sto vodi u komplekse, nikad nisu zadovoljni sobom, "ne vole" sebe, pa samim tim nisu dobri, (da ne kazem "zlobni") su jedino prema sebi.

dve osobe koje jako dobro poznajem imaju loshe aspekte MO i VE
o nekoj vanserijskoj lepoti nema ni govora, manje grudi, obe mogu da pojedu "vola" i da se ne ugoje ni gram
Isto tako, obe su "hladnjikave", bitnije im je ono shto je na povrshini, nego sushtina. hladne kao majke, kao da decu radjale zbog drugih, a ne zato shto zelele. Svima pronalaze gomilu mana...
nisu bash zle, ali umeju nekada da budu prave zloce, narochito ako se na nekog "okome".

Aeria Gloria
02-10-2010, 10:26
dve osobe koje jako dobro poznajem imaju loshe aspekte MO i VE
o nekoj vanserijskoj lepoti nema ni govora, manje grudi, obe mogu da pojedu "vola" i da se ne ugoje ni gram
Isto tako, obe su "hladnjikave", bitnije im je ono shto je na povrshini, nego sushtina. hladne kao majke, kao da decu radjale zbog drugih, a ne zato shto zelele. Svima pronalaze gomilu mana...
nisu bash zle, ali umeju nekada da budu prave zloce, narochito ako se na nekog "okome".

Zavisi gde im je Ve i gde im je Mo...kod mene je ovaj aspekt doneo nevernost i izdaju ženskih prijatelja...
a kakav im je ostatak natala?

za mene bar nikad niko nije rekao da sam hladna...a mesec mi je u Tkvadratu...pre da sam prgava...a što se lepote tiče ona je u oku posmatrača tako da....

Fiorellino
02-10-2010, 10:42
dve osobe koje jako dobro poznajem imaju loshe aspekte MO i VE
o nekoj vanserijskoj lepoti nema ni govora, manje grudi, obe mogu da pojedu "vola" i da se ne ugoje ni gram
Isto tako, obe su "hladnjikave", bitnije im je ono shto je na povrshini, nego sushtina. hladne kao majke, kao da decu radjale zbog drugih, a ne zato shto zelele. Svima pronalaze gomilu mana...
nisu bash zle, ali umeju nekada da budu prave zloce, narochito ako se na nekog "okome".

Zavisi gde im je Ve i gde im je Mo...kod mene je ovaj aspekt doneo nevernost i izdaju ženskih prijatelja...
a kakav im je ostatak natala?

za mene bar nikad niko nije rekao da sam hladna...a mesec mi je u Tkvadratu...pre da sam prgava...a što se lepote tiče ona je u oku posmatrača tako da....

Cini mi se da se na osnovu jednog aspekta tumaci ceo natal i mnostvo karakternih osobina! Imam jednu drugaricu sa tim aspektom- Mo u jarcu, Ve u vagi, aplikacioni. Daleko od toga da je zlobna!
Kao devojka je bila nesrecna i neostvarena, a kada se ostvarila kao majka, sto je inace silno zelela, postala je ispunjena, veoma je brizna u odnosu sa detetom, smirena je i topla.
Ima komplikovan odnos sa majkom. Majka joj se mesala u partnerske veze. Ima malo zenskih drugarica.
Sto se fizickog izgleda tice, nije ruzna, nije ni lepa. Deluje ljudima koji je ne poznaju malo hladno.

uranija
02-10-2010, 10:45
tacno tako,nije bas pametno izdvajati samo aspekt iz celine,tad se stvaraju samo greske...

alea
02-10-2010, 13:47
dve osobe koje jako dobro poznajem imaju loshe aspekte MO i VE
o nekoj vanserijskoj lepoti nema ni govora, manje grudi, obe mogu da pojedu "vola" i da se ne ugoje ni gram
Isto tako, obe su "hladnjikave", bitnije im je ono shto je na povrshini, nego sushtina. hladne kao majke, kao da decu radjale zbog drugih, a ne zato shto zelele. Svima pronalaze gomilu mana...
nisu bash zle, ali umeju nekada da budu prave zloce, narochito ako se na nekog "okome".

Moja najbolja drugarica ima MO u Blizancima 90 VE u Devici.
Ona je vanserijska lepotica, ali zaista...fatalna za svakog sa kim je došla u kontakt ( VE, SO, MA u Devici, MO u Blizancima, a dispozitor svih planeta ME 0 PL 0 MC u Vagi)...

Ovaj aspekt često donosi ženama da ne mogu da pomire u sebi ulogu majke, domaćice i žene, devojke, ljubavnice.
Često su kao devojke prelepe, zavodljive, a kao žene zapuštene, neugledne, posvete se totalno ulozi majke i zaborave na svoju ženstvenost, često sklone gojenju.

Ona je takva bila u braku, čak se i ugojila jedno 10 kg, bila je nezadovljna, nesigurna u svoje ženske draži, sve dok se nije razvela, i sada opet blista u svoj svojoj lepoti...kod njih je često ili-ili...

Santijen
09-10-2010, 23:06
Mesec i Venera

Harmoničan aspekt daje sreću i radost. Ovo je jedan je od najvažnijih aspekata uopšte, zato što osoba u sebi nosi jako osećanje ljubavi. Pozitivne stvari dolaze od majke, koja je obično zainteresovana za umetnost. Ukazuje na dobar kućni život i dobar odgoj. Osoba ima lepo lice i uopšte zrači pozitivnom atmosferom. Dobro za umetnost i javne nastupe. Neophodno je zaljubljivanje da bi se otišlo sa nekim u krevet.

U ženskom horoskopu govori da ona dobro spaja sve ženske vrednosti, pa je i ljubavnica i majka u isto vreme. Svakako lepa i privlačna žena.( jest da imam minoran aspekt al bolje ista nego nista)

U muškom horoskopu govori da majka voli njegove devojke i ženu. Daje popularnost među ženama. Sretan brak.

Loš aspekt oduzima mogućnost za zadovoljstvo. Lepota bez dobrote. Nikako da nađe pravu ljubav. Trajno nezadovoljstvo. Nedostatak smisla za lepo. Majka se meša u emotivne odnose i ne slaže se sa izborom partnera. Svađe i neslaganje u braku i kući.

Kod žena stvara velike razlike između statusa ljubavnice i majke. Ona može biti samo jedno na štetu drugog, jer nikada nije pomirila ženske principe u sebi. Kada postanu majke, ove žene obično gube interes za ljubav i seks, ugoje se i prestanu da vode računa o sebi kao ženi. Ponekad žena odbija da bude majka. Abortus.

U muškom horoskopu govori o neomiljenosti i nepopularnosti među ženama.

Aeria Gloria
09-10-2010, 23:51
Imam jednu drugaricu sa tim aspektom- Mo u jarcu, Ve u vagi, aplikacioni. Daleko od toga da je zlobna!
Kao devojka je bila nesrecna i neostvarena, a kada se ostvarila kao majka, sto je inace silno zelela, postala je ispunjena, veoma je brizna u odnosu sa detetom, smirena je i topla.
Ima komplikovan odnos sa majkom. Majka joj se mesala u partnerske veze. Ima malo zenskih drugarica.
Sto se fizickog izgleda tice, nije ruzna, nije ni lepa. Deluje ljudima koji je ne poznaju malo hladno.

Moja najbolja drugarica ima MO u Blizancima 90 VE u Devici.
Ona je vanserijska lepotica, ali zaista...fatalna za svakog sa kim je došla u kontakt ( VE, SO, MA u Devici, MO u Blizancima, a dispozitor svih planeta ME 0 PL 0 MC u Vagi)...

Ovaj aspekt često donosi ženama da ne mogu da pomire u sebi ulogu majke, domaćice i žene, devojke, ljubavnice.
Često su kao devojke prelepe, zavodljive, a kao žene zapuštene, neugledne, posvete se totalno ulozi majke i zaborave na svoju ženstvenost, često sklone gojenju.

Ona je takva bila u braku, čak se i ugojila jedno 10 kg, bila je nezadovljna, nesigurna u svoje ženske draži, sve dok se nije razvela, i sada opet blista u svoj svojoj lepoti...kod njih je često ili-ili...

Hm možda nema smisla ali čisto primetih da kod Fiorellinijeve drugarice mesec u izgonu a drugarica se osećala super kao žena-mesec
dok je kod aleine drugarice upravo venera ta koja je u padu a ona se oseća bolje kao devojka-veneraKod žena stvara velike razlike između statusa ljubavnice i majke. Ona može biti samo jedno na štetu drugog, jer nikada nije pomirila ženske principe u sebi. Kada postanu majke, ove žene obično gube interes za ljubav i seks, ugoje se i prestanu da vode računa o sebi kao ženi. Ponekad žena odbija da bude majka. Abortus.

U muškom horoskopu govori o neomiljenosti i nepopularnosti među ženama.
nešto se mislim...ima kod mene tog momenta da se zgražavam tradicionalnog viđenja žene u braku...kuva čisti i na grbači nosi ceo svet...a opet skromno prepušta draogm sve zasluge...
a i keva mi nikad nije zadovoljna sa partnerima koje imam

Santijen
10-10-2010, 00:08
nešto se mislim...ima kod mene tog momenta da se zgražavam tradicionalnog viđenja žene u braku...kuva čisti i na grbači nosi ceo svet...a opet skromno prepušta draogm sve zasluge...
a i keva mi nikad nije zadovoljna sa partnerima koje imam

ima i kod mene toga alea mislim tog otpora prema takvom podredjenom odnosu u braku..i ne zivim u takvom tj barem se borim da ne zivim..ali kod mene to pravi uran a verovatno i kod tebe jer je u prvom polju i znaku partnerstva opozitan dc... sto bi znacilo uvek kontra..ovaj odnos mo i ve se odrazava na drugom nivou mislim.

uranija
10-10-2010, 11:22
posto nam vladari 8.-e,6.-e stvaraju karakter zajedno sa vladarem cetvrte slobodno mogu da se pridruzim misljenju Aerie Glorie da mrzim standardni osecaj udate zene,volim ravnopravnost i postovanje kako se trenutno osecam,cak mi je i mesec u opoziciji sa mc(status)

izabrana
29-10-2010, 21:33
Ima li ova osoba veze sa ovim svetom sa sledećim aspektima Meseca:Sekstil Sunce,kvadrat Mesec,polu sekstil Venera,konjukcija Mars,polu kvadrat Jupi,trigon Saturn,sestil Uran i Pluton....i da,konjukcija Neptun.Znam da ne može bez natala celog ali onako uopšteno...Mesec na kraju 11 u škorpiji,Sunce u devici i Merkur u lavu u 8...

selena
29-10-2010, 23:55
Mesec i Venera

Loš aspekt oduzima mogućnost za zadovoljstvo. Lepota bez dobrote. Nikako da nađe pravu ljubav. Trajno nezadovoljstvo. Nedostatak smisla za lepo. Majka se meša u emotivne odnose i ne slaže se sa izborom partnera. Svađe i neslaganje u braku i kući.

Kod žena stvara velike razlike između statusa ljubavnice i majke. Ona može biti samo jedno na štetu drugog, jer nikada nije pomirila ženske principe u sebi. Kada postanu majke, ove žene obično gube interes za ljubav i seks, ugoje se i prestanu da vode računa o sebi kao ženi. Ponekad žena odbija da bude majka. Abortus.

ovo potpisujem-ja nikako ne uspjevam da uskladim svoju lavovsku veneru u opoziciji sa mjesecom u vodenjaku...
ljubav želim i imam al brak me ubio u pojam-prestala sam da budem ono što sam bila prije braka-jednostavno nemogu da budem majka i ljubavnica pa ni na jednom području nisam kako treba...
ako sam mama ja nemogu da budem zločesta i seksi ljubavnica...a opet mama nesmije da bude zločesta i seksi ....
e sad šta ću sad dalje biti neznam-ali samo mama više neću biti ..ena je velika curica...koja želi i treba jaku mamu da se ugleda u nju a do nedavno ja to nisam bila...ali saturnov je povratak neke stvari popravio ...:D

WolfWoman
30-10-2010, 00:46
Mo120Me :)

Cini mi se da je to fin aspektic :)

oliva
02-01-2011, 15:11
U mom horoskopu Mesec je u Strelcu u trecoj kuci, a Mars u Devici u dvanaestoj. Pri tome Mars ima izmenjeno sediste sa Merkurom u Ovnu u sedmoj kuci, a Mesec je u konjukciji sa juznim karmickim cvorom. Mesec je drska T-kvadrata koji cine konjukcija Marsa, Urana i Plutona iz dvanaeste, u Devici, i Saturn u Ribama iz seste kuce. Na prvi pogled, trebalo bi da sam odavno ubijena, izvrsila samoubistvo ili dusevno bolesna. Medjutim, ja zivim na primorju,radim u prosveti, bavim se pisanjem, i imam probleme sa psorijazom. Mars iz dvanaeste kuce je trebalo da mi donese tajne napade, na pustim mestima, operacije, boravak u bolnici... Da skratim pricu, u bolnicama su boravile moja majka i sestra.Majka je izvrsila samoubistvo. Sestra je imala vise operacija, dusevno je bolesna i ima rak. Ne mogu da se oslobodim osecaja krivice zbog nje - verovatno zbog konjukcije Meseca i juznog cvora, ponekad mi se cini da smo zamenile sudbine. Mesec u Strelcu sa losim aspektima sa Marsom i Plutonom, jos iz dvanaeste kuce, mogao bi doneti podloznost magiji.

nedda
05-01-2011, 22:19
Zanimljivo...bilo bi lepo da okacis kartu...

oliva
10-01-2011, 11:32
Nedda, evo moje karte, dusu dala za proucavanje negativnih aspekata Meseca. Mislim da me spasava T kvadrat :)

http://tinypic.com/view.php?pic=ng3w4m&s=7

zvjezdica
10-01-2011, 14:22
MO180UR kod muškarca sam vidjela strah od vezivanja, ali i neku vrstu geniajlnosti ispunjenosti duhom, rekla bih da je tome pridonjelo sigurno još nešto u natalu, ali mjesec je u 8 polju u blizancima pa od tud ta neka vrsta mističnosti i psihologijskog pristupa životu...

Nemir, krativni nered od života...

ZMAJ
10-01-2011, 14:34
MO120Ur120Ve0SO, ali zato i MO90Ju0Ne.
Veliki vatreni trigon opisuje neobicne ljubavi, nekonvencionalne,
nemam nameru da se udajem.
Majka razvedena, bavila se finansijama, a hobi joj je slikanje.
Definitivno nasledjeno, ali ovaj kvadrat sa Ju0Ne mozda znaci to njeno kljukanje lekovima?
Ju vlada V i IX, Ne takodje IX, na vrhu su VI, a MO je u IX kuci, vlada XII.
Moze mala pomoc oko toga sta bi ovaj aspekt trebao doneti?

nedda
11-01-2011, 11:43
U mom horoskopu Mesec je u Strelcu u trecoj kuci, a Mars u Devici u dvanaestoj. Pri tome Mars ima izmenjeno sediste sa Merkurom u Ovnu u sedmoj kuci, a Mesec je u konjukciji sa juznim karmickim cvorom. Mesec je drska T-kvadrata koji cine konjukcija Marsa, Urana i Plutona iz dvanaeste, u Devici, i Saturn u Ribama iz seste kuce. Na prvi pogled, trebalo bi da sam odavno ubijena, izvrsila samoubistvo ili dusevno bolesna. Medjutim, ja zivim na primorju,radim u prosveti, bavim se pisanjem, i imam probleme sa psorijazom. Mars iz dvanaeste kuce je trebalo da mi donese tajne napade, na pustim mestima, operacije, boravak u bolnici... Da skratim pricu, u bolnicama su boravile moja majka i sestra.Majka je izvrsila samoubistvo. Sestra je imala vise operacija, dusevno je bolesna i ima rak. Ne mogu da se oslobodim osecaja krivice zbog nje - verovatno zbog konjukcije Meseca i juznog cvora, ponekad mi se cini da smo zamenile sudbine. Mesec u Strelcu sa losim aspektima sa Marsom i Plutonom, jos iz dvanaeste kuce, mogao bi doneti podloznost magiji.

Nedda, evo moje karte, dusu dala za proucavanje negativnih aspekata Meseca. Mislim da me spasava T kvadrat :)

http://tinypic.com/view.php?pic=ng3w4m&s=7


Stvarno zanimljivo.

Ovo za sestru se lepo vidi. Oba vladara su u 12. kuci (zatvoreno) pa u devici (bolesti-lecenje). Sve su retro, pa i dispozitor merkur...otuda brojne hospitalizacije.
Reci mi, tvoje 10. polje je majka, a 4. otac?
Onda bi sestra trebalo da ima napete odnose sa ocem? Zapravo i majka bi trebalo da bude neispunjena emotivno, a on da se oseca kao da se gusi sa njima? Ili je daleko? Mozda sklon alkoholizmu?

Sto se meseca tice, on je u svom licu, pa mu to daje neko dostojantsvo. Ali njegov dispozitor....skoro neaspektovan jupiter, na vrhu 9. polja.
Da li si u nekom trenutku osetila dejstvo ovog kvadrata jupitera sa marsom?
Pitam zato sto ga ne ja ne bih ni racunala, osim u odredjenim okolnostima. Orbis kvadrata je preko 9 stepeni, a mesec i jupiter ne dolaze iz znakova koji su zaista u kvadratu.
Ipak, jupiter je na cuvenom 29 stepenu, i kao i sve planete na takvom polozaju, tezi da se prebaci u naredni znak. Njemu nije lose u biku, ali nema licno dostojanstvo, dok bi na 0 stepenu blizanaca bio u svom licu, ali je u svom izgonu. Za njega je prelazak u blizance neka vrsta izazova.
Samim tim, rekla bih da kada se ispolji ova njegova teznja - kada ti pocnes da cenis i vrednujes (jupiter) intelekt (merkur), umesto emocija, mira i sigurnosti, kada pocne da te privlaci raznolikost, i uzurbanost koju blizanci obecavaju vise nego kontakt sa zemljanim bikom, i kada tvoj moral i stremljenja pocnu da padaju (po principu - daj sve sto moze da se dobije, kako god - simbolika jupitera u blizancima) da se tada aktivira kvadrat sa marsom.

Inace, izgleda da se prica tvoje majke i sestre u mnogo cemu preklapa - obe su vezane za tvoju 3. kucu.
Mesec koji je u trecoj kuci pravi divan trigon na merkura, koji je vladar tvog MC-a i dispozitor severnog cvora ...pa izgleda da, ma koliko te te stvari sigurno pogadjale, one veoma doprinose tvom razvoju u ovom zivotu..

oliva
13-01-2011, 22:23
Nedda,
Odlicno tumacis natalne karte, bacih pogled na tvoj horoskop, mislim da je to zbog Urana, ali bi trebalo pazljivije pogledati. U svakom slucaju, odlicno si interpretirala stvari: moj otac se nije dobro osecao u braku, bio je sklon alkoholu, majka jeste bila depresivna ali i izuzetno obrazovana zena. Postoji velika slicnost izmedju nje i moje sestre, cak i fizicka. I, istina je, kroz kakve sam duhovne preobrazaje prosla zahvaljujuci njima!
Hvala na tumacenju:)

Beba977
24-01-2011, 12:18
sta mislite o apsektu MO0Asc odnosno MO je na samom asc u jarcu,a MO dolazi iz VII,dispozitor MO saturn zavrsava na 2* blizanaca u V kuci..

uranija
24-01-2011, 12:25
to znaci da je ako je osoba musko,privlacan zenama zbog svojih kvaliteta osecanja,ozbiljnosti...zene bi uticale na karijeru,javnost,a polozaj saturna bi odredio nacin,lose ili dobro
ako je zensko,zena je moralna,puna stavova ili suprotno,opet od polozaja i znaka saturna zavisi...

Beba977
24-01-2011, 12:54
Musko je to mi je sin,a mene me brinulo to sto se kaze za MO u jarcu da su hladni,a on bas zna da pokazuje osecanja prava je mazulja.

TigaBg
24-01-2011, 16:49
Musko je to mi je sin,a mene me brinulo to sto se kaze za MO u jarcu da su hladni,a on bas zna da pokazuje osecanja prava je mazulja.

Iz koje mu kuće dolazi Mo?

Beba977
24-01-2011, 20:42
Iz koje mu kuće dolazi Mo?
Mesec mu dolazi iz VII, a SA zavrsava u V kuci u blizancima..

nedda
27-01-2011, 08:16
Osetljiv na konfrontacije svih vrsta, na situacije kada treba da stoji nasuprot necega i zauzme stav, bile to zene, javnost bilo koje vrste, bilo koji odnos 1 na 1. Ne mora da znaci da ce izbegavati takve situacije, vec da ce u njima teziti da ostane racionalan, distanciran, i da navede druge da oni njemu pridju. Pokusavace da privuce druge svojom suzdrzanoscu, sto ce vremenom i nauciti. Delovace ozbiljno i osecajno.
U mladalastvu, pubertetu, tj srednjoj skoli ce posebno raditi na nacinu na koji se postavlja prema svetu. Do tada ce izbegavati "small talk", a tada će početi da ceni sve vrste komunikacije, i da radi na sebi kako bi se razvijao u tom pravcu. Ipak, ostaje neko ko najviše utisaka ostavlja kada je suzdržan, kada o svemu kaže po malo, ali suštinsko.
Može biti usamljen jer ima utisak da ga drugi ne razumeju, osetljiv na njihove reakcije, i potrebu da bude spontaniji sa drugima, ali će mu to teško polaziti za rukom.
Osoba koja voli da radi na sebi, na svom nastupu, za koju je vazno da nauci da razlikuje ono u cemu uziva od onoga sto mora da radi. Da bi se osecao ispunjeno i stvarno doboro, ne sme izgubiti kontakt sa svojim emocijama, u pokušajima da uspostavi odnos sa drugima.

ognjenka724
27-01-2011, 09:29
ACS je tijelo – prema sistemu polja, a MO fizičko tijelo jezikom planeta. Kad se udruže daju pretjeranu osjetljivost na svako novo iskustvo i na svako događanje u okolini.

Pošto je u jarcu, to je manje izraženo nego da je npr. u raku, ali ipak jako. MO simbolizira majku i kako je ona utjecala na razvoj osobnosti. Dijete je „upilo“ reakcije majke i kod ovog aspekta želi ostvariti to isto na svaku novu situaciju, osobu, posao, okolnost… često postupa kako bi majka postupala ili se čak prema majci odnosi kao majka.

Obično je aspekt teži za dječake, jer oni bi trebali biti „macho“ (u ovom aspektu su istaknute karakteristike MO), a dječaci ne bi trebali biti nesigurni, osjetljivi i pretjerano osjećajni.

Aspekt daje kontradiktornost. Želi bliske kontakte, ali ljude zadržava na „pristojnoj udaljenosti“. Postavlja zahtjeve na ljude, ali se žali kad netko nešto traži od njega. Nada se kontaktima i vezama (kakve god one bile), ali ih kida prije nego postanu bliske.

Sve shvaća osobno i misli da je sve usmjereno na njega, a to izaziva ili obrambeni stav ili prekomjernu osjetljivost.

Aspekt naglašava područja kojima vladaju ASC (vladar) i MO i važno je ima li još kakvih aspekata.

Beba977
27-01-2011, 10:17
@ognjenka jao kako si pogodila prema meni se ponasa kao da mi je mama,ali naravno sve u granici moje dozvole,mada vidim da ima neki zastitnicki stav prema meni iako je mali !
On je mnogo darezljiv cak mislim i da ga koriste,jer vise daje nego sto dobija,ali kako mu MO dolazi iz sedme mozda se promeni u srednjoj,a uopste nije nesiguran,mnogo je nezavisan i smeo za svoje godine,mada opet menjace se on,sada ide pubertet itd.
@Neddo mali je previse odgovoran za svoje godine,preopterecuje se za postavljene zadatke,voli da je to najbolje,a kako mu je ME super a i dominantna planeta,to mu polazi za rukom pa je na svakom polju najuspesniji.Da bi se osecao ispunjeno i stvarno doboro, ne sme izgubiti kontakt sa svojim emocijama,.Ovo sto si napisala i mene plasi jer ja kao i svaka majka,volim da je on srecan,ispunjen,a ne da pristupa zivotu kao vojnik,a i to je ok ako bi ga ispunilo.Volim da se pronadje,da shvati sustinu zivota,ali on je bik/jarac pa opet vise ce ceniti materijalnost,nego duhovnost,bojim se da se tu ne izgubi..

djurafigura
24-04-2011, 12:51
Zna li neko znači li šta kada su progresivni i direktivni Mo u konjukciji u Ribama?
Od aspekta prave samo 90 sa nat. Ma....

vessnnaa
25-04-2011, 14:10
Moze li mi neko nesto reci o ovom muskarcu kroz aspekte meseca i venere?Thanks

Moon 18°09' Libra, in House X

Moon Aspects
Moon conjunction Pluto orb +3°10'
Moon inconjunction Mercury orb -1°06'
Moon sextile Neptune orb +4°24'
Moon semi-square Mars orb +0°46'
Moon semi-square Jupiter orb -0°55'
Moon opposite Venus orb -9°47'
Chiron 10°15' Taurus, in House V

Ceres 28°16' Aries, in House V


Fortune 0°33' Taurus, in House V

Venus 27°57' Aries, in House V

Venus Aspects
Venus trine Neptune orb +5°23'
Venus trine Mars orb +4°25'
Venus opposite Pluto orb -6°37'
Venus trine Jupiter orb +6°08'
Venus inconjunction Uranus orb +2°23'
Moon opposite Venus orb -9°47'
Sun semi-square Venus orb -1°35'

swiss
25-04-2011, 14:15
Moj Mesec...konjukcija Me i Regulus i Kvadrat Ju-Ne i jos Kvadrat Saturn..... po pitanju emocija nemam bas nikakvih problema i da ih izrazim isto u ljubavi pogotovu,al sa saosecanjem...samo ako osetim onda saosecam,al sa svakakom gluposcu ne saosecam jer osetim problem pa po tome se i vagam!

swiss
09-05-2011, 13:47
A danas mi je Mesec u Lavu......sentimentalan sam i osetljiv,dan nikakav, naboj na vrhuncu....uzas.

Bojana_NS
28-09-2011, 22:15
moj mesec pravi kvadrat sa AC šta reći.....
_______________
http://s1208.photobucket.com/albums/cc378/bokiroki3/?action=view&current=mojnatalni.gif

tatjanaj
28-09-2011, 22:33
Ja trenutno imam stelijum od 5 planeta u vagi i to u svojoj 1. kuci! Merkur, sunce, veneru, mars i mesec. A pluton iz 1. im mase :) Mora da se ovaj vozic vidi trenutno na nebu, s obzirom da su u pitanju planete koje su veoma blizu.

TigaBg
29-09-2011, 02:11
moj mesec pravi kvadrat sa AC šta reći.....
_______________
http://s1208.photobucket.com/albums/cc378/bokiroki3/?action=view&current=mojnatalni.gif

Da ti je Mo u 4. kući :)

nale777
29-09-2011, 10:16
Mesec mi je dosta aspektovan ,sto bi se reklo da sam zahtevna po pitanju emocija.
Najvise me muci ova inkonjukcija MO i ME, kao vladara ASC i 5te kuce, sto bi govorilo da treba da naucim da uzivam, da to ne umem ili sta?
Posebno mi tesko pada i ova opozicija MO na ASC 180 NE na samom DCu.
Za nju sam pronalazila razna tumacenja.Ono cega se plasim jesu obmane,koje bi mogle da dodu od strane partnera,ali i prijatelja, jer taj NE dolazi iz 11te kuce,a takode moze dati i prevare partnera,jer je moja 11ta kuca,njegova 5ta, kuca uzivanja.

swiss
20-10-2011, 18:40
Mozda ovom naslovu nije mesto ovde al postavljam ga iz razloga sto gospodin P.Petkovic polazi od stava da je Mesec najzasluzniji...izvolite procitaj te :)SA KAKVIM MISLIMA ZIVIMO?


Negativne misli mogu biti uzroci problema u svim životnim oblastima. Zato je važno da u horoskopu dobro procenimo kvalitet emotivnog života, jer će naš prosperitet najčešće biti praćen ljubavlju onih koji su pored nas, dok će neuspesi i maleri biti praćeni - zavišću, nedostatkom ljubavi, čak i mržnjom. Mržnja drugih ume da bude toliko jaka da nam može blokirati mogućnost bilo kakvog prosperiteta. Iako mnogi ne veruju u moć negativnih misli, treba ih se čuvati jer, ako neko intenzivno loše misli o nama, navlači nam nevolju sličnu crnoj magiji. Zato treba da naučimo da se zaštitimo od negativnih misli drugih ljudi, jer one ponekad mogu da budu izuzetno opasne.

NAJVAŽNIJI JE POLOŽAJ MESECA

Tačno je da negativne misli drugih ne utiču isto na svakog. Postoje osobe koje imaju izuzetno dobar horoskop i negativne misli im - ne mogu ništa! U njihovim horoskopima nema teških aspekata, a često postoji i zaštita koja onemogućava da im se bilo šta loše desi. Takvi aspekti su astrolozima dobro poznati i, kada ih vidim prilikom analize, odmah kažem kako niko ne može ništa loše da uradi - jer se u horoskopu nalazi zaštita, koja se obično dobija zbog zasluga iz prošlih života. Takvi ljudi, čak i ako se nađu u opasnim okolnostima, bivaju spaseni, bez ikakvih posledica.
Ali, postoje i druge osobe, kojih je mnogo više. One su programirane tako da se tuđe negativne misli lepe na njihovu auru, a onda preko nje ulaze u podsvest. Time se povećava mogućnost da se loše misli manifestuju kao stvarni događaji. Kod ovih osoba obično se u horoskopu nalaze teški aspekti, npr. loša pozicija Marsa i Saturna, Marsa i Plutona, Saturna i Sunca... i dr. Međutim, položaj Meseca je najvažniji za prenos negativne energije. Ukoliko neko ima loše postavljen Mesec u horoskopu, to je siguran znak da će na njega sve delovati i kako će privući sve negativne misli i druge teške energije. Najlošija pozicija je kada neko u horoskopu ima mlad Mesec, pomračen Mesec, “spaljen” Mesec ili Mesec u fazi opadanja, naročito ako se nalazi u Jarcu, Ribama, Raku ili Škorpiji, sa teškim aspektima. Tada je aura oštećena i mogućnost loših događaja je mnogo veća.
U svojoj astrološkoj praksi imao sam mnogo ovakvih primera. Dovoljno je da živite sa nekim ko je stalno neraspoložen, težak i mračan. On svojom negativnom energijom privlači loše događaje celoj porodici. To se najčešće dešava kada neko ima lošu poziciju Meseca, ali i loše planete u 4. kući (porodica, kuća - Pluton ili Saturn u 4. kući lako uzrokuju negativne događaje). Dovoljno je da samo jedna osoba u porodici ima teške i mračne misli tokom dužeg vremenskog perioda - ona širi određenu vibraciju oko sebe i time privlači negativne događaje. Zato je važno sa kakvim mislima živimo.

KRISTALI POMAŽU

Kada sam tumačio horoskop devojci koja nije uspevala da uđe u ozbiljnu ljubavnu vezu, primetio sam lošu poziciju Meseca i Saturna u 4. kući. Taj Saturn je imao kvadrat sa Suncem, što uvek daje loš odnos sa ocem, a ukazuje i na njegov težak karakter. Pitao sam da li su se njenom ocu sviđali njeni partneri. Rekla je: “Ne, nijedan”. Zato su joj se veze stalno prekidale. Otac jednostavno nije želeo da ona ode iz kuće i stalno je na to mislio. Jedna veza joj se prekinula pred samo venčanje. Kasnije joj je otac rekao kako nikada nije želeo da se ona uda za tu osobu. Intenzitet njegovih misli bio je toliko jak da je prouzrokovao loše događaje i veza je okončana. Iako je otac to radio potpuno nesvesno, stvari su se baš tako odvijale. I pre toga dešavalo se nešto slično.
Posavetovao sam joj da živi sama ako može. Rekla je da joj finansijska situacija to ne dozvoljava. Onda sam joj preporučio neke kristale koji su dobri za zaštitu od negativne energije bilo koje vrste. Kroz njen horoskop video sam koji će kristali dezintegrisati negativnu energiju. Pristala je i već za mesec dana upoznala je novog momka. To je bio prvi koji se njenom ocu dopao. Jednostavno, kristali koje je držala u kući očistili su je od negativnih energija. Samim tim, čitava atmosfera se promenila. U vazduhu nije bilo pređašnje tenzije i sve je nekako išlo nabolje.
Drugi primer je žena koja je imala veoma loš brak. U njenoj kući braka nalazio se Saturn. To ukazuje na mrzovoljnog partnera koji unosi tešku energiju i čije misli kao da donose negativne događaje. Deset godina zajedničkog života bile su za nju pravi pakao. Pored toga što ju je suprug stalno maltretirao, i mnogo čega drugog išlo joj je naopako. Gubila je poslove, nije uspevala da odnese trudnoću i nikako nije shvatala zbog čega se to dešava.
Horoskop je jasno prikazivao da njen muž nosi negativnu energiju i njome razara sve oko sebe. U suštini, on nikada nije želeo decu. Kad god bi ostala trudna i to mu rekla, on bi se naljutio. Nije želeo da se dete rodi. Njegove negativne misli bile su toliko jake da je zbog toga dva puta imala spontani pobačaj. Kada je dobila unapređenje na poslu, on je pokazao ljubomoru - bilo mu je krivo što je na višoj poziciji od njega. Za nekoliko meseci dobila je otkaz. Mnoštvo sličnih situacija dovelo ju je do mene, jer nije znala zbog čega se sve to dešava. Kada sam joj objasnio, rekla je da je to tačno, ali nije znala šta da radi. S obzirom da je imala lošu poziciju Meseca i sva negativna energija “lepila” se za njenu auru, predložio sam da uradi energetsko čišćenje, a onda da uzme neku zaštitu u vidu kristala ili sličnog.
Posle nekoliko meseci, njihov odnos se poboljšao, a i suprug se promenio. Postao je optimističniji i veseliji, a u njihovu kuću dolazilo je sve više ljudi. Kada se aktivirala pozitivna energija, sve se pokrenulo u pozitivnom smeru.

REŠENJE POSTOJI

Interesantan je i primer mladića koji nikako nije uspevao da pokrene privatan biznis. Sve što je pokušavao - propadalo je. Iako je imao dobre aspekte u horoskopu, postojalo je nešto što ga je sprečavalo da razvije posao. Tri puta je otvarao svoju firmu koja bi radila do dve godine i onda propadala, i više nije imao snage da radi ispočetka. Iako se trudio i mnogo radio, nikako nije uspeo da dođe do novca, već je bio u finansijskim problemima. Ipak, loša pozicija Sunca i Meseca, zajedno sa Saturnom u 4. kući, ukazivala je da neko iz kuće crpi njegovu snagu i sprečava da dođe do poslovnog prosperiteta. S obzirom na planetarnu kombinaciju, to je mogao biti samo otac. Kada sam ga pitao da li imaju konflikt i je li otac profesionalno neostvaren - rekao je da je upravo tako. Odmah mi je bilo jasno o čemu se radi.
Otac je bio nezadovoljan svojim poslovnim statusom i nije mogao da gleda kako njegov sin razvija biznis i dobro zarađuje. Osećao sa poniženo i inferiorno. Zato je stalno sinu govorio kako je nesposoban i da nikada neće uspeti u svom poduhvatu. Ta negativna misao je ostala u sinovljevoj podsvesti i postala nesvesni kod po kojem je - morao da propadne. Tek kada sam mu ispričao da je u pitanju negativna energija njegovog oca, shvatio je da to sve ima smisla. Preselio se u drugi stan i ponovo pokrenuo posao. Bio je daleko od očevih pretnji i poniženja. Uskoro je počeo da živi sa devojkom i napokon je ušao u treću godinu uspešnog posla. Jednostavno, bio je van domašaja negativnih misli i pretnji i oslobodio se loših uticaja.
Ovo su samo neki od mnogobrojnih primera kako negativne misli mogu da deluju na vas. Ukoliko se tokom dužeg perioda dešavaju slične stvari, moguće je da neko iz vaše blizine nije srećan zbog vašeg uspeha, pa negativnim mislima želi da vam pokvari sreću. Horoskop će pokazati da li ste prijemčivi na takve stvari, kao i na načine odbrane od njih. Ne čekajte da se problemi reše sami. Uzmite stvar u svoje ruke i pokušajte da očistite negativan talog koji se nakupio oko vas. Tada ćete uspeti da rešite sve ono što vam u ovom trenutku izgleda nerešivo. Ako možete, klonite se negativnih ljudi i razmislite šta biste još mogli da uradite kako biste pomogli sebi, a i – njima.

spomenka
17-02-2012, 17:31
Aspekti Mjeseca su veoma bitni za našu emotivnost i psihičko stanje, ali kad je riječ o aspektima Mjeseca onda se najčešće javlja da Mjesec pravi ne samo jedan aspekt, nego češće je to više aspekata, pri čemu može biti i pozitivnih aspekata,pa treba gledati i sa kojim sve planetam Mjesec pravi aspekte, i gdje se nalaze planete sa kojima su u aspektu, kojeg orbisa su aspekti, u kojim znacima, kućama, koliko su same planete pozitivne i kako je postavljen dispoztor Mjeseca itd. Prema svemu tome treba tražiti način na koji se mogu riješavati problemi i u kojem periodu bi se oni mogli uspješnije riješiti.
Vrlo bitno je da se gleda postoji li izlaz (kad mjesec prima loš aspekt) i šta je to što može pomoći osobi da osvjesti svoje probleme i da ih riješava, na koji način se mogu riješiti i u kojem periodu, ili uz pomoć kojih osoba.

vreli_led
31-03-2012, 16:50
Sta znace ove moje situacije s Mjesecom?
U Sco je i 5 kuci, u konj s Ju, Me i Su, u sekstilu s Ma

wesnaw
31-03-2012, 19:08
Ovaj moj mesec ima dva kvadrata i to sa marsom i sa saturnom,... sta mislite, jel mnogo lose postavljen?

spomenka
01-05-2012, 14:05
Nikada mi iskreno nije bilo jasno kako netko tko ima loš Mo i po znaku i po kući nema suosjećanja.
Evo primje jedan. Imala sam kolegicu koja je imala Mo u ovnu (tamo je on slab) i u kvadratima sa Ju, Sa, Ur i Ne i sekstilu sa Ve.
Netko tko bi gledao Mo bi rekao da ona nema osjećaja i da je bezosjećajna i ne bi pogriješio, ali samo gledano iz prve. Jer je ona imala moć prekinuti druženje s ljudim s kojim si je do jučer bila naj najbolja i to bez trunke sažaljenja, osjećaja grižnje savjesti. Imala je moć samo tako nekoga odbaciti a da više nikada niti ne pita za njega, a kamoli da pita kako se taj netko sad osjeća.
Ali iz intenzivnog druženja s njom sam došla do zaključka da je ona u suštini jako topla i dobra osoba. Koja kad si dobar prema njoj u stanju je sve napraviti za tebe ali uistinu sve.
I onda sam došla do zaključka da ljudi sa slabom postavkom Mo nisu u suštini hladni i bezosjećajni nego su takvi jer je život prema njima bio okrutan i onda oni misle da zašto da oni prema drugima budu dobri (naravno dobri su oni ali samo prema onim ljudima koji su JAKO obazrivi prema njima, jer su oni jako OSJETLJIVE duše) kad je život prema njima bio okrutan.
I onda se čini kako su oni hladni. Ali oni duboko u sebi pate. Naravno to nitko ne zna, niti vidi, jedino ljudi koje puste k sebi.

To je moj zaključak!
Znači svi smo mi isti svaki čovjek ima osjećaje ljubavi i topline u sebi samo je neke život "naučio" da ih ne pokazuju tj. nekima je život nametnuo obrambene mehanizme.

A obrambeni mehanizmi su u astrologiji loši aspekti (kvadrati i opozicije) na emocionalne planete (Ve i Mo).
A ti loši aspekti su ujedno i kompleksi koje osoba ima.
Zato kada se želi vidjeti jeli osoba pati od komplekasa razno raznih vrsta, jel-najbolje je obratiti pozornost na to kako su aspektirani Mo i Ve i tu je odgovor.
Naravno ne smijem zaboraviti niti aspekte i položaj So jer So je ipak ego.
Kako sam negdje pročitala- duša može biti dobra ali ego može biti zeznut.

Mia
01-05-2012, 22:32
Spomenka da li bi pogledala moj Mo, on je u sco u IXk i neaspektovan je. . .

kako bi shvatila to sto je neaspetovan?

spomenka
02-05-2012, 17:06
Spomenka da li bi pogledala moj Mo, on je u sco u IXk i neaspektovan je. . .

kako bi shvatila to sto je neaspetovan?

E sad tvom Mo koliko je dobro toliko i nije. Mo uškorpiji je u padu i on je izvana hladan vodi se ljubomorom i posesivnošću, "ubija" emocije drži ih duboko u sebi i onda kad kap prelije čaću dođe do velike eksplozije.
Tvoj Mo nema aspekata pa ti ne znaš pokazati emocije na pravilan način, možda si onako povučena što se tiće istih. Treba ti vremena da se otvoriš. A vidim da ti je Mo u opozciji sa Chironom- to može označavati ranu na duši. Duša ti je ranjena a sad zbog čega...hm...teško je to znati...

na dlanu
02-05-2012, 17:55
E sad tvom Mo koliko je dobro toliko i nije. Mo uškorpiji je u padu i on je izvana hladan vodi se ljubomorom i posesivnošću, "ubija" emocije drži ih duboko u sebi i onda kad kap prelije čaću dođe do velike eksplozije.
Tvoj Mo nema aspekata pa ti ne znaš pokazati emocije na pravilan način, možda si onako povučena što se tiće istih. Treba ti vremena da se otvoriš. A vidim da ti je Mo u opozciji sa Chironom- to može označavati ranu na duši. Duša ti je ranjena a sad zbog čega...hm...teško je to znati...

Takodje sam vlasnica naspektovanog Mo u Škorpiji,ali u trećem je polju.
Jako sam malo podataka o njemu uspela da nadjem. Kažu da je neaspektovan mesec podložniji svakakvim uticajima,od aspektovanog. Kažu da predstavlja usamljene žene...usamljenu majku. Zatim,kažu da se taj ili ostvari u potpunosti,ili neostvaren ostane. Ne znam...sve su mi informacije nekako nepotpune...
Iz ličnog iskustva mogu da kažem da mi možda otvaranje ide malo lakse,s obzirom da je u trećem polju. Pretpostavljam da ovaj Mo može da se ostvaruje jedino kroz znak ili polje u kom se nalazi. Možda bi neaspektovan Mo mogao najvise i bolje da se izrazi od nekog sa lepim aspektima,jer ostaje čist,netaknut. Samo da nije baš u Škorpiji.
Majka mi jeste usamljena žena,izrazito posesivna i posvećena,koja nije umela da kanalise svoje emocije ni na šta,sem na svoju decu.
Mia,mislim da bi za tebe usmeravanje meseca na simboliku devetog polja bilo lekovito. Dakle,putovanja,inostranstvo,filozofija,religija itd...pogotovo zato što ti je Mo vladar 6. polja.

Mia
02-05-2012, 23:50
Spomenka, hvala ti puno! nemam nikakav problem sa ispoljavanjem emocija, niti sam ikada imala, a i lako se otvaram. . . cak ponekad previse verujem ljudima pa me povrede. . . mama i tata imaju super brak i ne bih rekla da je usamljena. . . i ona ima Mo u sco. . .

Na dlanu. . . Mo je za sada bio usmeren na karijeru, a i jeste u konjukciji sa vrhom X k. . . nije me zanimao zivot u inostranstvu. . . fax zavrsila bez problema i to davno. . . e sad vise me brine sto je Mo vladar VII a neaspektovan nego Vi. . . mada imala sam ozbiljnu vezu sa tipom koji je u simbolici Mo

andjela
12-06-2012, 01:45
Ovaj moj osteceni Mesec pati,i toliko je osetljiv da ne znam sta vise da radim da se zastitim od samodestrukcije...Pravi vulkan emocija...

TigaBg
12-06-2012, 03:22
Ovaj moj osteceni Mesec pati,i toliko je osetljiv da ne znam sta vise da radim da se zastitim od samodestrukcije...Pravi vulkan emocija...

Nije značajno oštećen, ipak ima najsrećnoji aspekt-trigon sa So. A osetljiva si jer je u Raku i još u 4. kući. Mogu da zamilim koliko si osetljiva :)

andjela
12-06-2012, 12:27
Preterano...ja se plasim da samoj sebi ne skratim zivot tolikom osetljivoscu...Mesec je u raku,u 4.kuci,a ima i dva losa aspekta,pa me prosto zgazise...

gagonija
12-06-2012, 14:47
Moj mesecak u ovnu,u sedmoj kuci..na drugom stepenu sa kvadratom prema neptunu...:( Jedino ovaj trigon sa saturnom..

Akarui
12-06-2012, 15:09
I ja imam opoziciju meseca i hirona..Kazete ranjena dusa?:D

Scarlet22
12-06-2012, 18:00
Mjesec/Merkur
Harmonični živahnost, što može smanjiti koncentraciju. Lako izražavanje, lako shvaća značenje i što drugi žele izraziti, brzo promišlja. Opisi su jasni i eksplicitni. Dar za govor i pisanje, dobar aspekt za novinare i spisatelje. Fleksibilnost tijela i uma. Izuzetno sjećanje i sposobnost asimilacije. Talent za rad s informacijama.

Mjesec/Uran
Harmonični aspekti: ljubav za slobodu, promjenu, obnavljanje, slamanje etabliranih obrazaca. Impulzivnost. Interes za mistiku, astrologiju, pionirsko i inovativno. Apsorbirani novim idejama. Jako cijene individualnost. Mogu iznijeti reforme u društvu.

Imam ova dva trigona i ima tu istine u opisima, naročito kod MO 120 UR. Ne 'zarezujem' mnogo tradiciju ni sve što je opšteprihvaćeno. Meni je čak smešno i iznad svega čudno kako većina ljudi slepo ide utabanom stazom bez pogovora, a da ne stanu ni jednog trenutka da se zamisle i zapitaju zašto.
Prezirem običaje. :D

Znači tu mi leži interesovanje za astrologiju. :)

Mia
12-06-2012, 18:08
I ja imam opoziciju meseca i hirona..Kazete ranjena dusa?:D

ne znam, nisam razumela sta treba da znaci ranjena dusa????

svako ko je nekad patio je imao ranjenu dusu, sa druge strane vecina tih rana zaceli

ako bi neko hteo ovo da nam objasni. . .

moj Mo je u konjuciji sa MC (moze se odnositi i na karijeru) 180 hiron, a ja sam lekar po profesiji i lecim ljude, te ne znam da li ovo moze da se odnosi i na to ?

moja majka nije usamljena zena, a i nema problem sa ispoljavanjem emocija, a i ona ima Mo u sco, pa jos i u konjukciji sa Sa doduse separacionoj i to siroko orbisa 10, jos i u 180 i sa Ma i sa Ve
od ruznih stvari izgubila je majku mlada i prvo dete na porodjaju

ja sam od nje nasledila Mo u sco, ali je moj izizev 0 sa MC (mama je inace borac i ambiciozna je) neaspektovan