► Mundana astrologija ◄ [Arhiva] - Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners

PDA

View Full Version : ► Mundana astrologija ◄


princgora
08-12-2006, 00:20
Mundana astrologija bavi se ispitivanjem nebeskih uticaja na mase, narode, klase, vlade, gradove, države, kontinente, pa i planete.
Zbog svoje ozbiljnosti i kompleksnosti manje je popularna od ostalih grana astrologije, i ne usudjuje se bas puno astrologa da se njome bavi jer podrazumeva veliko znanje i iskustvo.
Kod nas je popularizovao Nikola Stojanovic svojim clancima u novinama i svojom knjigom "Tumaci Bozijeg rukopisa",koja je skup objavljenih tekstova.
Licno je smatram jako interesantnom granom i rado citam o ovoj temi.

Da li se neka od dama na forumu razume,i da li bi smo mozda mogle da probamo da zajedno tumacimo neke politicke i drustvene dogadjaje kod nas?:)

Shmishonja
09-12-2006, 17:08
Ako vam treba pomoć , imam od Nika Kampiona knjigu horoskopa svih svetskih zemalja / država :) pa ako treba neki čart radi uporedjivanja ~ javi te se ;)

princgora
23-01-2007, 18:20
Veci broj autora koji se bavi mundana astrologijom ili ezoterijom predvidja III Svetski rat za 2012,odnosno kraj 2011.Sukob bi po ovim tumacenjima bio zavrsen 2013.:eek:
Naime,kazu da ce doci do atomskog rata jer ce tada biti Ur90Pl,sto bi znacilo napad atomskim oruzjem.
Zanimljivo je da SAD,Rusija/nova/,Indija i Kina u svojim godisnjim horoskopima imaju Mars u 7.polju,a posto je to polje odnosa sa drugima ,to nas dovodi do kriticne tacke,znaci velika verovatnoca je da ce uci u sukob jer i u svojim natalnim kartama imaju Mars u 7!
Jos kazu da ce sukob poceti kao hriscansko/muslimanski , ali ce onda sve strasti da se razbuktaju i ne vezano za religiju,svi racuni da se svode, pa dolazimo do svetskog sukoba.
Jeste li i vi citali nesto slicno?

magdalena
24-01-2007, 00:17
Moze, naravno :D
Milekic je napisao udzbenik Mundane astrologije. Svako od nas u svojoj karti nosi i mudnadnu. Posto je Mesec narod iz njegovih aspekata lako mozete procetitati kakva je zemlja u kojoj zivite i kako se u njoj osecate. Sa aspektima koje pravi Uran eto nezavisnosti, sa Saturnom tradicija, siromastvo, teskoce, problemi koji se tesko prevazilaze.... Mars ukazuje na rat i sukobe. Uran je i opozicija. Saturnom su predstavljene sve siromasne zemlje ili opet tradicionalne, ali ako ima dobar aspekt sa Ju to su onda i bogate zemlje. Jupiter predstavlja "kapitalisticke" zemlje, zemlje u kojima ima novca, gde je moguce zaraditi ga i gde su ljudi nasmejani, da li iskreno ili lazno, to je druga prica.
Milekic je na jednom predavanju objasnjavao kako Jupitera nema kod nas, da se on ovde gotovo i ne oseca...

zaboravila sam na ovaj post, i sad ako je topic onovo oziveo - ponovo sam ga procitala... i moram da copy/paste ovde jedno fenomenalno povezivanje na temu iznetu u postu gore a na primeru mog natala, od strane nase drage Bamby...:
Bamby:
Magi, pogledaj kakav ti je Mesec, to je narod, u konjukciji sa Uranom, pa eto bombardovanja, ali nesto kasnije jer imamo i 90 sa Ju pa su nam dali jos jedne pregovore i sansu da se stavi potpis. Ju u 8 kaze, nece niko meni moje oduzeti, ima da se ratuje do poslednjeg. Ju u lavu u 8 sve vazni komandanti, sljaste dok docekuju, a 90 Mo ne vide patnju i mrtve koji ce nas stici. Oni koji su videli lepo se sklonili, koji nisu came u zatvorima, jer je Ju i vladar tvog So u 12 kuci. Ubise i premijera, a on bi po meni bio Ma u strelcu u tvojoj karti, jer je prvi, juri, zuri, pun optimizma, znanja, filozof, doktorirao u Nemackoj, pa trazi reformu i da se zakon postuje. Opet Ju u 8, sa najpoznatijim kriminalcima i sefovima podzemlja, So u 12 ga povezuju i onda prorade Ma90Sa, pa So90Sa, So0Ne, nit se zna ko ga je ubio niti se zna kako, ispasce na kraju... Ma0Me, stampa sve najavila, Ur90Ju, uvodi se vanredno stanje i kao i za vreme bombardovanja novi zakoni vaze, i na tren svi zadovoljni, a onda opet nezadovoljni... Pl60Ma, tek cemo videti koliko nam je filozof valjao i koliko je stvari sustinski promenio. Mo0Ur, zemlja vise nikada nece biti ista...

magdalena
24-01-2007, 00:24
Princic, cula sam i ja kojekakve predikcije i prorocanstva za tu 2012... al i za 2007... ali.. ALI... mislim da se to sve desava svakoga dana, ali na razlicitim nivoima, razlicitim intenzitetom.
Ne verujem da ce ici bas dotle. Mada... ljudska glupost je bez granica.

Nenita
25-01-2007, 20:05
Veci broj autora koji se bavi mundana astrologijom ili ezoterijom predvidja III Svetski rat za 2012,odnosno kraj 2011.Sukob bi po ovim tumacenjima bio zavrsen 2013.:eek:
Naime,kazu da ce doci do atomskog rata jer ce tada biti Ur90Pl,sto bi znacilo napad atomskim oruzjem.
Zanimljivo je da SAD,Rusija/nova/,Indija i Kina u svojim godisnjim horoskopima imaju Mars u 7.polju,a posto je to polje odnosa sa drugima ,to nas dovodi do kriticne tacke,znaci velika verovatnoca je da ce uci u sukob jer i u svojim natalnim kartama imaju Mars u 7!
Jos kazu da ce sukob poceti kao hriscansko/muslimanski , ali ce onda sve strasti da se razbuktaju i ne vezano za religiju,svi racuni da se svode, pa dolazimo do svetskog sukoba.
Jeste li i vi citali nesto slicno?

Uh, ovo mi je sad "zanimljivo" iz razloga sto mi je jedna drugarica pricala da je po prorocanstvu Maja, smak sveta predvidjen za 2012 godinu :eek:

Shmishonja
17-02-2010, 15:29
Mundana astrologija je veoma važna grana astrologije u vreme kada su kraljevi konsultovali svoje proroke pred neki važan dogadjaj.

Nastoji da na osnovu nebeskih kretanja predvidi političku budućnost države, naroda i društva. Neki astrolozi antropomorfizom identifikuju državu i istorijski dogadjaj kao što je rat sa ljudskim bićem, a horoskop prave uzimajući kao datum rodjenja donošenje nekog Ustava, objavu rata, itd.

Ovakav način rada je veoma diskutabilan. Uglavnom, stručnjaci za mundanu astrologiju se naročito za otkrivanje tendencije polazeći od izvesnih pozicija kao što su konjukcija teških planeta (prvenstveno Jupitera i Saturna), Mesečevih mena i ulazaka Sunca koji obeležava obnavljanje Zodijaka, kao i polazeći od najredjih fenomena kao što su komete i pomračenja.

Kod njih proračun pravca ima veću važnost nego u natalnoj astrologiji. U mundanu astrologiju se uključuje i astrološka analiza tokova civilizacije i religioznih shvatanja, zasnovana na sporim ciklusima kao što je smenjivanje era uzrokovano precsijom ravnodnevica.

Tako je čovečanstvo upravo ušlo u eru Vodolije pošto je izašlo iz ere Riba, obeležene nastankom i širenjem hrišćanstva i iz ere Ovna koji je vladao antičkim i paganskim svetom. Konjukcija koja prati prelazak iz ere Riba u eru Vodolije danas služi kao osnnova proučavanja stručnjaka za dugoročne analize. Nju karakteriše kretanje Plutona koji se približava svojoj prehiliji povećavajući brzinu. Ova planeta je u sekstilu sa Neptunom od 1940. godine, a u aspektu koji će trajati do 2010. godine, pokrivajući najpre Lava i Vagu, da bi se završilo u zoni Škorpija- Jarac.

Shmishonja
17-02-2010, 15:39
GRADOVI :

Jugoslavija ( koja već ... )
~ Beograd : Vaga (29°)
~ Novi Beograd : Ovan
~ Zemun : Vaga
~ Novi Sad : Vodolija (12°)
~ Požarevac : Lav (početak Lava)

Hrvatska :
Zagreb : Devica , Strelac

Velika Britanija :
~ Birmingen : Ovan
~ Dover : Škorpija
~ Lankaster : Ribe
~ Liverpul : Škrpija (18°12')
~ London : Blizanci (17°54')
~ Mančester : Rak
~ Notingem : Strelac
~ Oksford : Jarac

Irska :
~ Dablin : Bik

Francuska :
~ Lion : Devica
~ Marsej : Ovan
~ Pariz : Devica (29°)
~ Strazbur : Devica
~ Tuluz : Devica
~ Versaj : Blizanci

Italija :
~ Djenova : Rak
~ Milano : Rak
~ Napulj : Ovan
~ Padova : Ovan
~ Palermo : Bik
~ Piza : Rak
~ Rim : Lav
~ Venecija : Rak
~ Verona : Ovan

Nemačka :
~ Berlin : Lav
~ Brmen : Vodolija
~ Frankfurt na Majni : Vaga
~ Hajdelberg : Devica
~ Hamburg : Vodolija
~ Lajpcig : Bik
~ Minhen : Škorpija
~ Ninberg : Blizanci
~ Študgard : Strelac

USA :
~ Boston : Devica
~ Dalas : Ovan
~ Čikago : Lav (prva dekada)
~ Filadelfija : Lav
~ LA : Devica (zapadni deo : Lav)
~ Majami : Vaga , Lav
~ Nju Orleans : Škorpion
~ NY : Rak , Ovan
~ San Francisko : Blizanci
~ Sietl : Strelac
~ Vašington : Škorpija


DRŽAVE :

Evropa :

~ Jugoslavija : Strelac
~ Srbija (kao prostor nekadašnje Ilirije) : Jarac
~ Srbi : Vodolija
~ Vojvodina : Vodolija
~ Kosovo : Škorpija
~ Crna Gora : Lav
~ Albanija : Jarac
~ Austrija : Vaga
~ Belgija : Blizanci
~ Belorusija : Bik
~ Bosna : Jarac
~ Bugarska : Jarac
~ Danska : Ovan
~ Grenland : Bik
~ Farska ostrva : Ovan
~ Alpi : Ribe
~ Atlanski okean : Bik
~ Mediteranska ostrva : Bik
~ Jadransko more : Vodollija
~ Čehoslovačka : Strelac
~ Češka : Lav
~ Finska : Škorpion
~ Francuska : Lav
~ Normandija : Ribe
~ Provansa : Strelac
~ Grčka : Devica
~ Grčki arhipelag : Bik
~ Krit : Devica
~ Rodos : Bik
~ Holandija : Rak
~ Hrvatska : Devica
~ Slavonija , Dalmacija , Istra : Strelac
~ Irska : Bik
~ Island : Ovan
~ Italija : Lav
~ Kipar : Bik
~ Litvanija : Jarac , Vodolija
~ Madjarska : Strelac
~ Makedonija : Jarac
~ Nemačka : Ovan
~ Bavarska : Škorpija
~ Saksonija : Jarac
~ Prusija : Vodolija , Škorpija
~ Norveška : Škorpija
~ Poljska : Bik , Vodolija
~ Portugalija : Ribe
~ Rumunija : Strelac (severni deo : Lav)
~ Rusija : Vodolija
~ Sibir : Vaga
~ Skandinavija : Ribe
~ Slovenija : Devica
~ Španija : Strealc
~ Katalonija : Škorpion
~ Švajcarska : Devica
~ Švedska : Vodolija
~ Turska : Devica
~ Kurdistan : Devica
~ Vatikan : Strelac , Jarac
~ Vellika Britanija : Ovan
~ Engleska : Ovan
~ Škotska : Rak
~ Vels : Blizanci

AZIJA : Bik
~ Južna Azija : Ribe
~ Kaspijsko jezero : Vodolija
~ Kavkaz : Bik
~ Crveno more : Vodolija
~ Indijski okean : Blizanci , Rak
~ Afganistan : Jarac
~ Azerbejdžan : Bik
~ Filipini : Škorpija
~ Gruzija : Jarac
~ Indija : Jarac
~ Indokina : Vaga
~ Indonezija : Ovan
~ Sumatra : Strelac
~ Java : Mesec
~ Borneo : Strealc
~ Irak : Lav
~ Iran : Jarac
~ Izrael : Ovan
~ jevreji : Saturn
~ Jermenija : Blizanci
~ Jordan : Škorpion
~ Kina : Vaga
~ Tibet : Vaga
~ Mandžurija : Škorpija , Vaga
~ Kirgizija : Vodolija
~ Koreja : Škorpija
~ Liban : Ovan
~ Malezija : Škorpija
~ Mongolija : Strelac
~ Pakistan : Strelac
~ Palestina : Ovan
~ Papua Nova Gvineja : Bik
~ Saudijska Arabija : Blizanci
~ Sirija : Škorpija
~ Tajland : Strelac
~ Ujedinjeni arapski emirati : Blizanci
~ Vijetnam : (sever) Devica , (jug)Blizanci

AUSTRALIJA :

~ Kvinsland : Škorpija
~ Tasmanija : Bik
~ Novi Zeland : Ribe , Rak
~ Polinezija : Ribe
~ Samoa : Ribe
~ Južno pacifička ostrva : Vaga
~ Tihi okean : Lav
~ Južni pacifik : Vaga

~ Antartik : Jarac , Ribe

AFRIKA :

~ Istočna : Lav
~ Zapadna : Rak
~ Severna : Ribe
~ Severo-istočna obala : Blizanci
~ Južna : Rak
~ Alžir : Škorpija , Rak
~ Egipat : Vaga , Ribe , Devica
~ Etiopija : Vodolija
~ Kongo : Devica
~ Libija : Vaga
~ Madagaskar : Strealc , Lav
~ Maroko : Škorpija
~ Mauricijus : Rak
~ Sahara : Ribe
~ Sudan : Blizanci
~ Tunis : rak
~ Zair : Blizanci
~ Zambija : Škorpija
~ Zimbabve : Škorpija

JUŽNA AMERIKA : Bik
~ Argentina : Vaga
~ bolivija : Strelac (istok Škorpija)
~ Brazil : Devica , Škorpion
~ Čile : Strelac
~ Ekvador : istok - Strealc , zapad - Blizanci
~ Kolumbija : Blizanci
~ Paragvaj : Rak
~ Peru : Vaga
~ Urugvaj : Devica
~ Venecuela : Blizanci

SEVERNA AMERIKA : Blizanci

~ USA : Blizanci , Rak
~ Istočni deo (do Misisipija) : Blizanci
~ Centralni deo (od Misisipija) : Rak
~ krajnji zapad : Lav
~ Ajdaho : Rak
~ Ajova : Jarac
~ Alabama : Strelac
~ Aljaska : istok i centar - Lav , zapad i Aleutska ostrva : Devica
~ Arizona : Vodolija
~ Arkanzas : Blizanci
~ Dakota : Južna i Severna - Škorpija
~ Džordžija : Bik
~ Florida : Ribe , Bik
~ Havaji : Devica , Lav
~ Ilinois : Strelac
~ Indijana : Strelac
~ Kalifornija : sever - Lav , jug - Rak
~ Kanzas : Vodolija , Ribe
~ Karolina : jug - Blizanci , sever - Škorpija
~ Kentaki : Blizanci
~ Kolorado : Lav
~ Konektikat : Jarac
~ Masačusec : Vodolija
~ Mejn : Ribe
~ Merilend : Bik
~ Mičigen : Vodolija
~ Minesota : Bik
~ Misisipi : Strealc
~ Misuri : Lav
~ Montana : Škorpija
~ Nebraska : Ribe
~ Nevada : Škorpija
~ Nju Džersi : Strelac
~ Nju Mehiko : Jarac
~ NY : Rak
~ Ohajo : Strelac
~ Oklahoma : Škorpija
~ oregon : Lav
~ Pensilvanija : Strelac
~ Roud Ajlend : Blizanci
~ Texas : Jarac
~ Tenesi : Blzanci
~ Vajoming : Rak
~ Vašington : Lav
~ Vermont : Ribe
~ Virdžinija : Devica (zapad : Blizanci)
~ Viskonsin : Blizanci

KANADA :
~ centralna : Rak
~ istočna : Blizanci
~ zapadna : Lav

SREDNJA AMERIKA :

~ Antili : Ribe
~ Devičanska ostrva : Devica
~ Gvatemala : Vaga
~ Haiti : Ribe
~ Honduras : Rak
~ Kuba : Lav
~ Mehiko : Jarac
~ Panama : Ribe


ISTORIJSKE OBLASTI :

~ Arabija : Strealc , Lav
~ Asirija : Devica
~ donji Egipat : Blizanci
~ Fenikija : Lav
~ Frigija : Rak
~ Galija : Lav , Ovan
~ Haldeja : Lav
~ Ilirija : Jarac
~ Judea : Ribe , Škorpija
~ Kapadokija : Škorpija , Lav
~ kartaga : Rak
~ Keltika : Strelac
~ Marmarika : Blizanci
Medeja : Bik
~ Mesopotamija : Devica
~ Nubija : Ribe
~ Numidija : Rak
~ Palestina : Ovan
~ Persija : Bik , Jarac
~ Sveta Zemlja : Vodolija
~ Tatarska : Vodolija
~ Vavarija : Škorpija
~ Vavilon : Devica

Koga dodatno interesuje konkretan "natal" neke zemlje ~ imam od Nika Kampiona "Mundana astrologija ~ karte svih zemalja sveta" pa da ih postavim:cool:

nedda
17-02-2010, 15:44
Hvala Shmishonija!


Danas se astrolozi uglavnom bave mundanom astrologijom da bi pratili predvidjali, i eventualno uticali na politicko-drustvena zbivanja.

Nekada je u mundanoj astrologiji glavno pitanje bilo hoce li narod ostati vezan za jednu teritoriju i kada i kako bi bilo najbolje/najpovoljnije menjati je. Pored toga, pracene su i vremenske prilike, uslovi za poljoprivredu, mogucnosti za epidemije i bolesti. Ipak, posto su vladari uglavnom bili odvojeni od ostatka naroda njih su obicno zanimale druge stvari - osvajacke mogucnosti, uvecanje teritorije, promene mesta prestonica... Vladari su bili ti koji su se konsultovali sa astrolozima, i oni su bili retki ljudi koji su imali uradjene svoje natalne karte, koje su se morale dobro poklapati (sinastrijski) sa kartom drzave.
Tipican primer dobrog poklapanja drzave i coveka na njenom celu je poklapanje karte Obame i Sjedinjenih Americkih drzava (Ako nekoga zanima, postavicu sinastriju, da mozemo da diskutujemo).

Danas je ipak vecina toga od sekundarnog znacaja. Ali principi tumacenja su ostali isti.
Naravno, sa novim planetama znacenja malo modifikovana kao i kod natalne astrologije.
Tu treba primetiti da je otkrice novih planeta mnogo uskladjenije sa desavanjima na globalnom, mundanom niovu, nego sa desavanjima u svesti pojedinca koja malo kasne za svim tim.

Bilo bi lepo da na dalje sakupimo sto vise informacija iz ove oblasti, i da zajedno ucimo tumacenja.
Za pocetak ubacicu neke postove kopirane sa drugih mesta...

nedda
17-02-2010, 15:46
Značenja u mundanom kvartalnom horoskopu (preuzeto sa:http://www.liberatapublishers.com/mundana.htm)

Značenja kuća

Prva kuća: narod

Druga kuća: ekonomija, financijsko stanje

Treća kuća: saobraćaj, komunikacije, mediji

Četvrta kuća: opće stanje u zemlji, poljoprivreda, izgradnja

Peta kuća: natalitet, zabava, kultura

Šesta kuća: zdravlje, policija, vojska

Sedma kuća: odnosi sa susjednim zemljama

Osma kuća: smrt, smrtnost

Deveta kuća: sudstvo, obrazovne institucije, religija, nauka, vanjska trgovina, vanjski poslovi.

Deseta kuća: predsjednik, vlada, upravljanje državom

Jedanaesta kuća: zakonodavstvo, parlament

Dvanaesta kuća: zatvori, logori, kriminal, tajne službe

Značenja planeta

Sunce: vladar, predsjednik, vlada, osobe na visokim društvenim položajima

Mjesec: narod, javnost

Merkur: tisak, mediji, promet, intelektualci

Venera: kultura, natalitet, umjetnici

Mars: rat, vojska, potresi, požari, prirodne katastrofe

Jupiter: filozofija, religija, pravosuđe, poslovi, trgovina

Saturn: poljoprivreda, rudnici, umirovljenici

Uran: tehnologija, znanost, pobune, štrajkovi, prometna sredstva

Neptun: tajne službe, zavjere, intrige, poroci

Pluton: fatalni događaji, masovni pokreti, atentatori, teroristi, masakri.

Shmishonja
17-02-2010, 16:04
Odlično! Evo odmah primera ~ aktuelna problematika ~ Haiti : tr. Jupiter u Ribama u njihovom XII polju O° Pluton (vladar VIII polja) pa 120° Jupiter u Škorpionu + tranzitni Naptun 90° Neptun u VIII polju + Saturnov povratak + tranzitni retro Mars 90° taj Jupiter u Škorpionu + tranzitni Pluton O° (Hiron O° Mars) u Jarcu na samom kraju IX polja ~ potpuno aktivirana i VIII i XII kuća :( http://i577.photobucket.com/albums/ss212/Traditional_Astrologer/charts/haiti.gif

nedda
18-02-2010, 11:08
U pravu si.
Hajde postavi kartu Skoplja/Makedonije/SFRJ ako imas...ja cu naci vreme onog zemljotresa iz 1955.
Da vidimo ima li slicnosti...

U medjuvremeno, evo malo o Beogradu...

Interesantna je astrosimbolika prostora, država i gradova. Same geografske karakteristike terena, svrstavaju se pod simboliku jednog od dvanaest zodiačkih znakova. Lako je prepoznati vojvođansku ravnicu i njenu plodnu simboliku horoskopskog znaka Bika. Takođe planine u Bosni naglašavaju simboliku Jarca, hrvatska i grčka obala simboli su device, znaka koji voli da usitni stvari, ostrva su uvek mesečava osobina znaka Raka, ali i jezera, močvare pa i Holandija koja je skoro kao bazen.

Drevni astrolog Ptolomej podelio je tada njemu poznati svet na četiri kvadranta i osimbolički ga predstavio saglasno geografskim odlikama i stranama sveta. Nalik tome i natalni horoskop se može preneti na geografsku kartu te pokazati sklad ili nesklad sa određenim mestima.Ptolomejeva mundana podela je u skladu sa četiri elementa prirode koji se prenose na horoskopske znake, te severozapdna evropa pad pod uticaj vatre, muškog principa, Ovna, Nemačka, Strelca, Španija i Lava, Francuska.

Severoistočna Evropa pada u vazdušne znake Blizanaca, Vage, I Vodolije. Severna Afrika spada pod vodu, dakle Raka, Škorpiju i Ribu, a bliski istok i istočna Afrikas u zemljano trojstvo Bika, Device, i Jarca. Ovakav prost pristup samo je osnova, jer već nastankom i menjanjem država i granica na temeljima ove podele, nadograđuju se novi astrološki uticaji, novi horoskopi i uvode se nove simbolike. Možda je najbolji primer za ovakve promene Beograd, grad koji postoji 7000. godina. Prostor oko reka Save i Dunava bio je naseljen još u paleolitskom periodu. Iz starijeg kamenog doba, potiču ostaci ljudskih kostiju i lobanja neandertalaca, pronađeni u kamenolomu kod Leštana, u pećini na Čukarici i u blizini Bajlonijeve pijace. Astrosimbolički kada je nešto staro to je Saturn.Vinča kraj Beograda spada u red najznačajnijih naseobina i kulturnih nalazišta praistorijskog perioda. Vinčanska kultura, koja je stara, dakle Saturn u simbolici, smešta ga na poziciju egzaltacije, naglašavajući njegove najbolje osobine, u znak Vage. Na putu smo da smestimo Beograd pod vladavinu ovog znaka. Sad treba videti istoriske spise, odnos Saturn-Merkur, jer je kultura odnos Saturn-Venera. Istorija navodi na neke druge simbolike, unazad par hiljada godina događaji koji simbolički obeležavaju Beograd padaju u proleće u znak Ovna.

Ovu simboliku naglašava16. april 878. kada se prvi put pominje slovensko ime Beograd u jednom pisanom dokumentu – pismu pape Jovana VIII bugarskom kanu Borisu, i 6. april 1867 kada se desila primopredaja ključeva grada iz ruku turskog komandanta Ali Riza-paše u ruke knezu Mihailu, čime je Beograd simbolično i suštinski ponovo postao srpska prestonica. Kako ništa nije slučajno samo 74 godine kasnije na isti datum beograd biva razoren u jutarnjem bombardovanju nacističkih zločinaca.

Ovde je naglašena simbolika plamenog Ovna i Marsa, boga rata i njegovog uticaja. Teg na drugom tasu astrološke vage jeste oslobođenje grada 20. oktobra 1944. godine koji mu od tada daje obeležja horoskopskog znaka Vaga i šarm vladara Venere, te je Beograd prednjačio u kulturnim dešavanjima-Venera, ali i diplomatiji. Kako i zašto diplomatija ponovo objašnjenje daje astrosimbolika kroz sedmi znak zodijaka Vagu, te kroz njenu simboliku vezanu za spajanje suprotnosti, a šta bi drugo bila diplomatija ako ne to.

Mostovi nekako prirodno padaju pod vladavinu Vage, osovina prvog ovnovskog i sedmog vaginog polja najznačajnija je spona horoskopa, osnov kretanja zajedno sa osom MC/IC vrha i dna horoskopa. Spona Beograda sa Zemunom bio je stari Savski most na koji se nastavlja ulica Zemunski put koja i dan danas postoji. Kada se most pogleda sa strane i u njemu se vidi simbolizam Vage na najprostiji mogući način, u obliku. Prekoputa starog dela grada nikao je Novi Beograd, čiji su temelji postavljeni 11. aprila 1948. godine. Ovan, sa podznakom u Lavu i vatrenim trigonom Sunca sa Marsom i Saturnom, koji je posebno jako aktiviran od 2005. na ovamo što se i praktično vidi velikim brojem gradilišta.

Zemun, ime izvedeno od reči zemunica, upotpunjuje ovu simboliku dajući joj osobine reke, Škorpiona, ali i ponovo Vage kroz precizan red starih građevina iz vremena Austro-Ugarske monarhije. Stari Grad, kad je nešto staro to je Saturn, a sam grad je simbolisan Suncem jer sunce je centar, palilula, Mars pali vatru, a kriv oblik lule neodoljivo podseća na Saturna.

Karaburma je u simbolici Saturna, a Vračar prepliće Vodoliju, i naravno Ribe zbog najvećeg pravoslavnog Hrama na svetu. Zbog dve reke nemoguće je Beograd lišiti Škorpionskog uticaja, ali isto tako niti uticaja ostalih znakova zodiaka.

Svaka sredina prstor, država objedinjuje sve znake, ali naravno vremenom se smenjuju vladarstva onih najvažnijih i simbolika se oslanja na određene zakonitosti i pravila astrologije uz pomoć kojih se precizno definišu znaci koji trenutno upravljaju nekim delom zemlje, oblasti, grad ili mesta.


(http://astrologija.blog.rs/blog/astrologija/generalna/2009/11/03/astrosimbolika)

nedda
18-02-2010, 15:55
U medjuvremenu, evo ako nekoga interesuje...
Posto se mundana astrologija jednim delom uvek zasnivala na uporedjivanju onoga sto vladar zemlje moze da donese zemlji, uvek se u obzir uzimaju dve karte: drzava i osoba koja stoji na njenom celu.

Karta Srbije (2006)

http://i46.tinypic.com/s6q6g2.jpg

Natalna karta predsednika B. Tadica

http://img189.imageshack.us/i/astrow2gw14boristadichp.gif/

(ovu drugu sam nasla na Netu - trebalo bi da jeste prava)

nedda
18-02-2010, 16:23
I kuća
Odgovara naciji i njenom narodu, prvom utisku, slici naroda i njegovom spoljašnjem predstavljanju.
Ona reprezentuje naciju ili grupu ljudi u celini, državu i njene stanovnike, i. često njihovo fizičko stanje.
Znak na vrhu prve kuće ukazuje na sliku o sebi, mitove i nacionalne karakteristike.
Prva kuća se odnosi na: interna dešavanja, stepen urbanizma, opšte stanje, osnove mišljenja.

II kuća
Domaća trgovina, tržište, banke i finansijske institucije, ulaganja, narodna dobrobit i vrednosti.
Reprezentuje uslove pod kojima se stvaraju zalihe i razvija potraznja stvari, način na koji se proizvodi hrana i drugi resursi. Pokazuje banke, ekonomiju generalno, deonice, obveznice, akcije, bogatstvo, domaću valutu, kurs i njegove promene, potrošače, dugove zemlje. Druga kuća pokazuje kako kakva su kolektivna osećanja prema sigurnosti koja se dobija iz materijalnih sredstava, socijalnim vrednostima, i šta je to prema čemu narod zemlje ima najveće poštovanje – kakav sistem vrednsoti dominira.

III kuća
Svi oblici transporta, putevi, mostovi, komunikacije, pošte, obrazovanje, medije, književnost.
Ova kuća označava sve metode transporta i komunikacije, planiranje puteva, železnica, telefonske mreže, škole, novine, televizije, slobode govora, svakodnevnoj jezika (slenga), sporazume potpisane od strane zemlje, susedne nacije, diplomatske poruke, glasine, desavanja sa stranim zemljama (sa devetom kućom).

(http://www.aquasoul.com/Mundane_Astrology.html)

nedda
22-02-2010, 14:09
4. kuća
poljoprivreda, žitarice, zemlja, kuće, imanja, minerali, ugalj, rudnici, kamenolomi, vreme, opoziciona partija u vladi.
Ova kuća označava zemlju, njenu vrednost, uslove za život. Ona je osnova zajednice i tradicije. Kroy nju se gledaju nacionalizam i patriotizam, tu je duša naroda. Ona upravlja podvodnim vodama i pokazuje vremenske uslove. Pokazuje i ljude koji su nasuprot vlade, partije koje nisu u vrhu.

5. kuća
Pozorište, umetnost, mesta zabave, sporta, mode, lenjosti, dece, kockanja, spekulacija vezanih za berzu
Ova kuća reprezentuje uživanje, zabavu, pozorišta, sport i socijalna dešavanja. Ona uprtavlja decom, rađanjem (stopom nataliteta), kao i školama (zajedno sa trećom kućom), i povezana je sa ekonomijom zbog toga što predstavlja berzu i dešavanja na njoj, iako konkretne akcije pripadaju drugoj kući.

6. kuća
javno zdravlje, lečenje, hrana, državna služba, vojska, mornarica, policija, radni narod, sindikati
Zbog svoje veze sa uslugama, 6. kuća upravlja radnicima, sindikatima, tržištem, uslovima rada, platama, Pored toga, 6 kuća u mundanoj astrologiji simbolizuje i hranu i piće, zdravlje naroda i radnika.

Shmishonja
22-02-2010, 14:36
Karta Makedonije : http://i577.photobucket.com/albums/ss212/Traditional_Astrologer/charts/makedonija.jpg
Jel vas interesuje i još neka zemlja i njen čart (imam ih oko 400...) ?

Miraceti
22-02-2010, 14:54
Neno duso nije ovo karta Makedonije. Makedonija je stvorena 8 septembra 1991 godine u 21 sat u Skoplju. Ova prva karta ne odslikava dogadjaje ja sam proverila. Ako ti nije tesko posatvi drugu kartu.
Neddo odakle interesovanje za Makedoniju?

nedda
22-02-2010, 15:03
Htedoh da bacim pogled na desavanja iz 1955 kada je bio onaj zemljotres. Imam fotografije od tada koje je moj pradeda napravio...i mnogo je pricao o tome.
Inace, jako volim Makedoniju - i zemlju (prirodu) i ljude. Mozda se resim da provedem par godina tamo.

Miraceti
22-02-2010, 15:39
Nedice zemljotres je bio 1963 godine 27 jula na svetog arhangela Gavrila.

Shmishonja
22-02-2010, 15:56
Neno duso nije ovo karta Makedonije. Makedonija je stvorena 8 septembra 1991 godine u 21 sat u Skoplju. Ova prva karta ne odslikava dogadjaje ja sam proverila. Ako ti nije tesko posatvi drugu kartu.

Ja imam ove podatke da je to datum kada je kao Makedonija objavila nezavisnost iz ove knjige Nika Kempiona ""The Book Of World Horoscopes" ~ hmmm... ok, sad postavim i ovu drugu : http://i577.photobucket.com/albums/ss212/Traditional_Astrologer/charts/macedonia.jpg

Miraceti
22-02-2010, 16:21
To je dan kad je primljena u Ujedinjene nacije u Njujorku. Makedonija nema karakteristike vodolije, naprotiv bas je devica..narod skroman i radan, nisu borbeni i mirni su. A glavni grad skoplje je Bik...ja uzivam u Skoplju ( podznak neke drzave simbolizuje njen glavni gard).

nedda
22-02-2010, 16:23
Hmm...sad videh da sam zablentavila.
Naravno da je bio 1963. Zašto mi se uvrtela ta 1955, ne znam...ali, otkricu ;)

Shmishonja
22-02-2010, 16:38
To je dan kad je primljena u Ujedinjene nacije u Njujorku. Makedonija nema karakteristike vodolije, naprotiv bas je devica..narod skroman i radan, nisu borbeni i mirni su. A glavni grad skoplje je Bik...ja uzivam u Skoplju ( podznak neke drzave simbolizuje njen glavni gard).

Super ~ zapisala i ove podatke u knjigu ~ hvala ♥

Mahdia
22-02-2010, 18:06
Kako to da je Vojvodina vodolija??? Ja citav zivot zivim u uverenju da je bik zbog plodnih oranica, a i na mnogim astro sajtovima sam citala d vrh 4 kuce ili mesec u biku ukazuje na poreklo iz ravnice. I na mom primeru je isto, pri tome i Lombardija, gde sada zivim predstavlja u svakom smislu sever i sve ostalo sto je i Vojvodina za Srbiju. Nadam se da niko nece izvuci iz konteksta ovo sto sam napisala,zaista ne pretendujem na nekakve posebne politicke aluzije.

http://i46.tinypic.com/25ktr7t.jpg

NOVICSLAVICA
22-02-2010, 18:13
Mahdija ja sam iz Vojvodine i ona jeste u znaku bika a Novi Sad je u znaku vodolije prijatan ostanak u Lombardiji i sretan povratak u Vojvodinu.Pozz

Mahdia
22-02-2010, 18:25
Mahdija ja sam iz Vojvodine i ona jeste u znaku bika a Novi Sad je u znaku vodolije prijatan ostanak u Lombardiji i sretan povratak u Vojvodinu.Pozz

Ha ha ha ...hvala! pozzz za moju Balasevicevsku Vojvodinu!;)

nedda
04-03-2010, 17:29
ja ovako...sa malo vise kasnjenja :o

Al' bolje ikad, nego nikad! Nastavak....

7. kuća
odnosi sa stranim zemljama, ugovori, sporovi, poslovne veze...
Ova kuća upravlja našim odnosima sa drugim društvima, nacijama i organizacijama. Upravlja savezima, dogovorima, pitanjima braka i razvoda, odnosima sa javnošću, trgovinom, uslovima i odnosima prema ženama u društvu, ali i svim situacijama gde postoji otvoreno ispoljavanje agresije.

8. kuća
Porezi, smrt, nasledja, gubici, takse, međunarodne finansije, multinacionalne korporacije, i socijalna zaštita.
Ovo je kuća finansijskih odnosa sa drugim nacijama i grupama, mulutinacionalnim i transnacionalnim korporacijama, kao i kuca dugovanja naciji, i stranih investicija. Ova kuća takođe upravlja stopom mortaliteta (smrtnosti), samoubistvima, sahranama, kamatama, penzijama, sistemom socijalnog osiguranja, i savetnicima rukovodioca zemlje.

9. kuća
Strane zemlje, morima, crkvenim i pravnim profesijama, religijskim aferama, i religijom uopšte, crkvom, pravdom, advokatima, visokim obrazovanjem, inostranstvom, izdavaštvom.
Ova kuća je takođe vezana za odnose sa stranim zemljama, i putovanjima u dalje zemlje. Ukazuje na tip životne filozofije koju nacija ili grupa usvaja. Upravlja sudovima i sudijama, sveštenstvom, univerzitetima, profesorima, govoreći ujedno i o tome kako se narod oseća u vezi sistema visokog obrazovanja i nauke.

10. kuća
Vlada, premijer, vladar države u bilo kom smislu, čovek koji predvodi zemlju i njegova vlada, prestiž zemlje, parlamnet, aristokratija.
Ovo je kuća koja upravlja vladom, načinom vođenja zemlje i rukovodećom klasom. U karti nacije ona određuje nacionalnu reputaciju i prestiž, mišljenje i stav sveta prema njoj, udeo koji ima u svetskoj moći, ljude na izvršnim funkcijama, kao i uticaj nacije na svet, i ideale koje nacije teži da dostigne.

11. kuća
savezništva, udruženja građana, ministarstvo finansija, lokalne uprave
Ova kuća upravlja vladinim institucijama kao što su zakonodavstvene institucije, kongres, senat, lokalne vlade i druge. Jedanaesta kuća reprezentuje nacionalnu svrhu i svrhu grupa, kao i njihove nade, snove i prijateljstva.

12. kuća
bolnice, zatvori, institucije zatvorenog tipa, pritvori, ali i dobrotvorne organizacije, tajna udruženja, tajni vladini entiteti i unutrašnje neprijatelji.
Ova kuća upravlja stvarima koje us skrivene ili tajne. Odnosi se na bolnice, aktivnosti terorista, taoce. Kroy nju se posmatraju i manipulacije iza javnih dešavanja, stvari vezane za ljudska prava, ropstvo, kriminal, zatvore, dobrotvorne institucije, aktivnosti nacija trećegh sveta, špijuni i tajni neprijatelji, skrivnea agresija ili uslovi egzila.

nedda
16-03-2010, 17:24
Evo da podelim i sa vama....

Moja koleginica skoro bila na nekom seminaru u Ukrajini, slusala nekoliko predavanja o mundanoj astrologiji, i dadose im ovu kartu kao 'knjiski' primer ratnog izbeglistva. Mozete zamisliti njeno iznenadjenje kada vide o kojoj karti je rec?

http://i41.tinypic.com/xkyx36.jpg

(kartu postavljam po njenim uputstvima)

Mesec je narednih dva dana prelazio preko plutona i jupitera, i to je period kada je formirana kolona izbeglica. Istovremeno, izlazeci iz kvadrata sa merkurom&suncem&venerom, ulazio je u sekstil sa uranom i neptunom.

U objasnjenju nije obracana paznja na kuce - rekose im da za masovne dogadjaje to ne treba posmatrati, narocito za ovako duge dogadjaje ...

Meni je licno najinteresantniji mars u vagi!

baba cajkovski
20-03-2010, 12:45
Novi Sad u znaku Vodolije, praktički potpuno ispravno... Vodolija je znak društvene organizacije a još više revolucionarnih promena, reformi, reorganizacija društva..donosi nešto novo....postoje mnoge energetske vidovnjačke tehnike, u skladu sa tim postoji samo jedna priznata institucija u svetu koja verifikuje produkte okultnog tipa i nalazi se i Jerusalimu...sticajem veoma čudnih okolnosti ta institucija je utvrdila da postoji jedna potpuno nova, nazovimo energetska tehnika u svetu koja daleko nadmašuje efikasnost svih prethodno poznatih, postoji 10 ljudi u svetu koji su ovladali tom tehnikom, 5 od tih 10 u svetu je iz Novog Sada, sasvim dovoljno za Vodoliju...

Pluton je ušao u Znak Jarca....šta radi Pluton-transformiše, u šta se transformiše Jarac, u Vodoliju, što znači da Saturnovski karakter slovenskih naroda i naroda u okruženju dobija Uranski karakter, dobija reformatorsku snagu Urana...tradicija i konzervativnost Jarca se transformiše u revolucionarnu, reformatorsku snagu Urana..ono što vuče stare korene i povezuje nas sa izvorom sada se budi i iz svojih iskonskih korena iznalazi snage i moći da promeni stvarnost... da je uranizuje, modernizuje, dekonzervira....Hristov znak je Vodolija i planeta Uran..on je bio najveći revolucionar, transformisao je planetarni tok i utemeljio istinu koja donosi jedinstvo svim narodima... to je era Vodolije....

nedda
09-04-2010, 19:15
Dva korisna kratka citata:

Postoje dve vrste mundanih horoskopa. Jedan je "genetski" koji podrazumeva opštu simboliku nekog naroda i često nije vezan za datum kada je država stvorena, i drugi, zvaničan horoskop koji je utemeljen na terminu proglašenja državnosti. Srbija tako ima svoj genetski horoskop za koji se uzima datum 4. januar 1204. godine, što je datum krunisanja prvog Nemanjića. Ovde postoje neslaganja među astrolozima, kao i među istoričarima jer postoje još neki datumi koji datiraju dublje u prošlost, a koje bismo mogli uzeti kao trenutak osnivanja naše države. Bilo kako bilo, ovaj datum se u praksi pokazao kao funkcionalan jer simbolika tog horoskopa opisuje kompletnu srpsku istoriju do modernog doba. Dakle, po tom vremenu, Srbija je "rođena" sa Suncem u znaku Jarca i podznakom u znaku Bika.
Drugi srpski horoskop koji koristimo kao pomoćni, jeste horoskop trenutne države. To znači da svaki put kada je Srbija menjala status i ime, izglasavanje u parlamentu i proglašavanje je davalo novi trenutak za mundani horoskop. Pa tako, trenutno "živimo" horoskop nastao 5. juna 2006. godine u 14.09. u kome je Sunce u znaku Blizanaca i podznak u znaku Vage.


Predsednik i sudbina naroda

Dolaskom na presto ili predsednički položaj, natalni horoskop pojedinca, a prvenstveno Mesec, opisuje kako će narod živeti. Kada se u ličnim horoskopima aktuelnih predsedničkih savremenika nađe sijaset loših aspekata, to uvek ukazuje na važna dešavanja u koja će biti uključena zemlja čiji je predstavnik. A ako ta dešavanja potvrđuje i mundana astrologija, odnosno horoskop datih država, onda znamo, da su oni samo glumci na pozornici sudbinske predstave koja sledi.(http://www.vesti-online.com/Stampano-izdanje/06-12-2009/Porodica/12674/Srbija-zemlja-stradanja)

Shmishonja
19-04-2010, 14:01
Evo čarta : http://i577.photobucket.com/albums/ss212/Traditional_Astrologer/charts/vulkan.jpg

Prvi znaci početka erupcije su zabeleženi 07-04-2010 u popodnevnim časovima... Vrlo interesantan link : http://volcano.si.edu/reports/usgs/

nedda
05-06-2010, 11:28
Ne znam gde ovo da stavim, pa molim moderatore da prebace, ako se ne uklapa...

Sama simbolika središta galaksije je vrlo suptilna. Ono je istovremeno mjesto iz kojeg se upravlja čitavom galaksijom i neka vrsta komunikacijskog kanala između viših i nižih principa postojanja

Veliki srednjovjekovni astrolog William Lilly zamijeti je da se nešto čudno događa kad se Mjesec približi zadnjim stupnjevima Zodijaka. Unutar horarne astrologije koja se bavi odgovaranjem na postavljena pitanja postoji pravilo da kad se Mjesec približi kraju nekog znaka i pri tome do ulaska u sljedeći znak ne čini niti jedan glavni aspekt, tada se takav Mjesec naziva «Mjesecom bez cilja» i ne obećava ispunjenje naših predviđanja. U tim razdobljima najpametnije je napraviti malu stanku i pričekati da dođu prikladnija vremena. No, svakodnevno analizirajući brojne astrološke karte Lilly je ustanovio kako spomenuto pravilo jednostavno ne vrijedi kada se Mjesec ne nalazi na kraju znaka Strijelca. On kao da tom prilikom susreće nešto nepoznato što poništava njegov status «Mjeseca bez cilja». To nešto nije nikako moglo biti nevidljivi planet jer je stajalo na jednom mjestu, a nije bilo ni zvijezda stajačica jer su se sve važnije zvijezde razmjestile po drugim dijelovima neba. Odgovor na ovu zagonetku je došao par stoljeća kasnije.

Tokom tridesetih godina prošlog stoljeća Karl Jansky, inženjer u Bellovim telefonskim laboratorijima, pozabavio se traženjem izvora statičnog elektriciteta koji je smetao pri radu telefonskih linija. Kako bi pronašao taj izvor Jansky je sagradio prvi tridesetmetarski pokretni radio teleskop. Tom priliko je ustanovio kako dio tog elektriciteta dolazi iz središta naše galaksije koje se unutar tropskog Zodijaka nalazi na 27. stupnju Strijelca. Krajem šezdesetih godina njegova istraživanja su potvrdili i astronomi koji su u području središta Mliječnog puta uz pomoć radio i infracrvenih instrumenata ustanovili postojanje ogromnog izvora energije. Tom prilikom su iznijeli i pretpostavku kako se na tom mjestu nalazi golema crna rupa. Ta crna rupa je najvjerojatnije velika kao neka divovska zvijezda, no istovremeno posjeduje masu četiri milijuna puta veću nego naše sunce. Materijal koji se u njoj nalazi neprekidno emitira energiju unutar širokog spektra frekvencija. Naravno, sve to je jako zainteresiralo astrologe koji su središte naše galaksije počeli tretirati kao važnu točku unutar svojih karti i proučavati njezin utjecaj unutar života ljudi.

U jesen prošle godine astronomi iz Sydneya došli su do novih uvida o karakteru središta Mliječnog puta. Tom prilikom su ustanovili da je ono nastalo neovisno o regiji u kojoj je smještena naša Zemlja i Sunčev sustav. Koristeći analizu kemijskog sastava zvijezda australski astronomi su napravili neku vrstu ustanovljavanja genetskog porijekla Mliječnog puta. Na taj način je postalo očigledna velika «genetska razlika» između zvijezda koje zauzimaju središnji dio i onih koje su se rasporedile po rubnim dijelovima. Istraživanja provedena u Australiji dala su i novu perspektivu za razumijevanje nastajanja galaksije u kojoj se nalazimo. Dosadašnje teorije koje su razmatrale mogućnost da su zvijezde koje se sada nalaze u središnjem dijelu Mliječnog puta prije bile na rubnim područjima i kasnije se pomaknule prema unutra sada padaju u vodu. Puno bliža istini je, izgleda, pretpostavka o konstantnom položaju svih zvijezda, pa time i ogromne crne rupe koja se neprestano nalazi u samom središtu.

Gledajući astronomski, središte Mliječnog puta je ustvari gravitacijsko središte oko kojeg se okreće naše Sunce i ostale zvijezde koje čine našu galaksiju. Pri tome Sunce je od tog središta udaljeno 30,000 svjetlosnih godina i kruži brzinom od približno 322 km u sekundi. Da bi obišlo čitav krug njemu treba 200 milijuna godina. Očigledno je kako je riječ o veličinama koje premašuju dosege jednog ljudskog života i dovode nas u kontakt s dimenzijama nekih drugih svjetova. Sama simbolika središta je vrlo suptilna. Taj pojam povezuje kolektivno nesvjesno s našom individualnom sviješću. Ono je neka vrsta komunikacijskog kanala između viših i nižih principa postojanja. Astrološki gledano, svaki čovjek u svojoj natalnoj karti posjeduje mogućnost ostvarivanja spomenutog kontakta. Ona je potencirana ukoliko središte galaksije ostvari aspekte s ostalim dijelovima karte. Često puta ljudi koji su rođeni s izraženim utjecajem središta na 27. stupnju Strijelca doživljavaju sebe kao strance u ovom svijetu. Oni svoj identitet traže unutar udaljenijih koordinata ovog svemira, maštajući o dalekim svjetovima izvan okvira našeg Sunčevog sustava.

Središte je također i princip hijerarhijskog načela uređenosti. Uvriježen je pojam «središnje vlasti», bilo da ona funkcionira na nivou država, duhovne organizacije, ili svemira. Zato nije nimalo pogrešno središte naše galaksije usporediti sa Suncem, jer kao što Sunce upravlja Sunčevim sustavom, tako i središte galaksije upravlja ogromnim brojem sunaca koja su mu podređena. Često se kaže kako se smisao svakog sustava treba potražiti u njegovom središtu. Iz tog razloga i smisao naše matične galaksije krije velika crna rupa koja ju istovremeno proždire i stvara. Unutar indijske astrologije središte galaksije dodijeljeno je boginji Kali koja gola pleše na gomili ljudskih kostiju. Ona razara sveprisutnu iluziji i suočava ljude s onime što se nalazi iza zavjese. To je mjesto spoznaje prave prirode kreacije u svoj njezinoj ljepoti i brutalnosti. Središte galaksije smatralo se tamnim mjestom unutar Mliječnog puta gdje se nalazi korijen svih stvari i otvara ulaz u drugi svijet. Ostaje nejasnim kako su drevni indijski astrolozi prije postojanja bilo kakvih spoznaja o crnim rupama središte naše galaksije dodijelili divljoj primordijalnoj boginji Kali koja u svojoj simbolici najbolje odražava ono što crne rupe predstavljaju unutar svemira.

Prema indijskoj astrologiji utjecaj središta galaksije na živote ljudi nije nimalo bezopasan. Činjenica je da ono daje posebnu duhovnu moć, ali tek nakon temeljitog čišćenja duše i suočavanja s nesvjesnim sadržajima koji nisu pretjerano ugodni. Testovi koje ljudima zadaje boginja Kali su prepuni teških iskušenja i njih mogu položiti samo oni koji su spremni ići do kraja. Svi ostali prisiljeni su osjetiti njezinu destruktivnu stranu. Problemi koji u životima inicira središte galaksije su rješivi samo ako se ode najvećih dubina i odstrane njihovi korijeni. Primjeri dvije krajnosti izražavanja simbolike boginje Kali iskazali su indijski duhovni učitelj Krishnamurti i engleski glumac Anthony Hopkins. I kod jednog i kod drugog se u vrijeme rođenja Mjesec našao na samom središtu galaksije. Suština Krishnamurtijevog učenja bilo je uklanjanje svih iluzija, pa čak i onih vezanih uz samu duhovnost. U svom insistiranju na dubokom poniranju u suštinu egzistencije on je poput kirurga eliminirao sve što je bilo suvišni lažno. S druge strane, Hopkins je svojom ulogom kanibala u filmu «Kad jaganjci utihnu» uvjerljivo ovjekovječio destruktivnost boginje Kali koja se na svetim slikama najčešće prikazuje u trenutku kada proždire ljudske žrtve. Očigledno je da u astrološkom tumačenju značenja središta naše galaksije uvijek treba uzeti u obzir mogućnost pojavljivanja ovih suprotnosti. Ono može inicirati najuzvišeniju duhovnost ali istovremeno i najveća razaranja.

Središte naše galaksije polako se pomiče kroz Zodijak. Trenutno se nalazi na 26 stupnjeva Strijelca i 58 minuta, a za dvije godine će se prijeći na idući stupanj. Njegovo putovanje odražava promjene na kolektivnom planu svijesti uvjetovane utjecajima izvan okvira našeg Sunčevog sustava. Zadnjih deset stupnjeva Strijelca područje su koje pripada dekanu kojim upravlja Saturn. Samim time sadržaji koje primamo iz središta galaksije prolaze kroz filter u mnogo čemu suprotan uobičajenim temama koje se povezuju sa znakom Strijelca. Zanimljivo je da će se slična stvar nastaviti i kada središte galaksije prijeđe u znak Jarca jer tamo prvih deset stupnjeva pripada Jupiteru, pa će se i dalje održati kombinacija Jupitera i Saturna. Početak dvadesetog stoljeća središte galaksije je boravilo na 26. stupnju Strijelca. Njega karakterizira posvećenost idealu i spremnost da se za njega dade i vlastiti život. Istovremeno to je i stupanj stvaranja originalnih ideja koje tek trebaju zaživjeti u budućnosti. Nažalost, riječ je i stupnju koji donosi sukobljavanje i ratovanje.

Neposredno prije Drugog svjetskog rata središte galaksije se pomaklo na 27. stupanj Strijelca, gdje još uvijek boravi. To je stupanj u kojemu se konkretiziraju ideje stvorene unutar prošlog stupnja. Zanos kreiranja novih sadržaja paralelno prati i destrukcija onih starih, tako da postoji mogućnost krajnjeg izražavanja one destruktivne strane boginje Kali. Kada za dvije godine središte galaksije dođe na 28. stupanj Strijelca, doći će do postepenog smirivanja svjetskih sukoba i aktualiziranja znanja stečenih proučavanjem drvenih kultura. Naravno, to se sve neće dogoditi u jednom trenutku jer će središte galaksije na tom stupnju boraviti tokom sljedećih sedamdesetak godina. Iniciranju tih važnih promjena pogoduje i trenutni tranzit Plutona preko stupnja na kojem je središte galaksije. Taj tranzit obuhvaća prošlu, ovu i iduću godinu, a zanimljivo je da je tom prilikom Pluton i izgubio svoj status planeta Sunčevog sustava. Pluton kao planet velikih transformacija udružen s energijama središta galaksije jednostavno mora inicirati velike promjene na nivou funkcioniranja ljudskog društva. Slična stvar se dogodila u intervalu između 1758. i 1760. godine kada je Pluton prešao preko središta galaksije i tom prilikom pokrenuo industrijsku revoluciju i devastaciju okoliša. Sada je prava prilika da se u igru uvedu neke nove tehnologije.

Ključni trenutak putovanja središta galaksije kroz tropski Zodijak biti će onaj kada za nešto više od 200 godina pristigne do prvog stupnja znaka Jarca. Po različitim tradicijama taj stupanj označava potpuno mijenjanje slike ovog svijeta. Os koju čine znakovi Raka i Jarca uzima se ključnom za stvaranje i rastvaranje fizičke stvarnosti. Pri tome je indikativno da je 30. stupanj znaka Strijelca povezan uz religijsko vodstvo a 1. stupanj Jarca uz ono svjetovno. U oba slučaja bi prisustvo središta galaksije moglo potaknuti na izražavanje krajnosti. Stari religijski i svjetovni vođe zajedno sa svojim institucijama rušiti će se poput kula od karata, a istovremeno će se uspostavljati nova uprava zasnovana na nekim drugim principima. Svijet u kojemu će se to događati biti će vrlo različit od ovoga kojeg znamo jer će u međuvremenu doći do ogromnih promjena na planu tehnologije. I za kraj nije na odmet prisjetiti se da postoji samo jedno istinsko središte iz kojeg sve izvire. Sva ostala, pa tako i ovo galaktičko, samo su njegove nesavršene replike podložne propadanju. Problemi nastaju kada ta nesavršena središta unutar kreacije sama sebe uvjere da su jedina i savršena. Nije nimalo čudno što po našem svemiru niču na sve strane crne jame.

(http://www.grombol.com/Znanja-i-tehnike-A-F/Astrologija/Put-u-srediste-galaksije.html)

Shmishonja
05-06-2010, 12:14
Jako lep tekst, nema potrebe da se prebacuje bilo gde, jer realno ovo i jesu dobre informacije za Mundanu ;)

nedda
13-09-2010, 18:23
Italija

Italija je, gledano iz ugla geografskog položaja, najinteresantnija po tome što je smešetena na poluostrvu koje ima oblik čizme. Stopala i obuću u astrologiji simboliše znak Riba, pa se na osnovu toga može zaključiti da je Italija u svom genetskom horoskopu rođena s podznakom (Ascendentom) Riba (čizma)! S druge strane, znak Riba simboliše religiju, a u samom Rimu nalazi se centar najrasprostranjenije religije na planeti Zemlji – Hrišćanstva (Ribe), koje je nastalo pojavom Isusa Hrista (ichtys, grč. riba, čija slova, I – Ch – T – Y – S, impliciraju Iesus Christos Theu Yios Soter, u prevodu Isus Hrist Sin Božji Spasitelj)!

1. polje genetskog horoskopa Italije obuhvata i celi znak Ovna jer je Italija ujedno poznata i po sportu (Ovan), a s obzirom na to da znak Riba simboliše stopala, u pitanju je fudbal (Ribe) – egzaltacija Venere (lopta) u znaku Riba.

Sunce se u genetskom horoskopu Italije nalazi u znaku Blizanaca jer su Italijani duhom vrlo komunikativni (Blizanci) i društveni (Blizanci), bezbrižni (Blizanci) i veseli (Blizanci); ujedno i vrlo bistri jer znak Blizanaca simboliše i inteligenciju i znanje; svojim karakterom čak podsećaju na decu (Blizanci).

Merkur, vladar zodijačkog znaka Blizanaca, kao i stelijum planeta u natalnom horoskopu Italije, nalazi se u znaku Bika u 2. polju jer je italijanski jezik (Merkur) pre svega vrlo ritmičan (Bik). Slušajući izvorne govornike italijanskog jezika imaćete utisak da oni pevaju (Bik, 2. polje) dok govore (Merkur). Uostalom, Italijani su i izvanredni muzički (Bik, 2. polje) umetnici. Setimo se čuvenih italijanskih kancona. Znak Blizanaca, tj. planeta Merkur, simboliše pisanje, a znak Bika pesme, što ukazuje na činjenicu da poreklo sponeta, najpoznatijeg oblika poezije (pesma od 14 stihova, dva katrena i dve tercine), potiče upravo iz italijanske književnosti!
Merkur u znaku Bika simboliše i brzu (Merkur) hranu (Bik), pa je celi svet poludeo (Ribe) za italijanskim picama, raviolima, špagetima, tortelinima itd.

dunja2501
06-01-2011, 15:31
Sinoc sam citala na nekom stranom forumu o ovoj temi i htela sam jednu informaciju da podelim sa vama :)
Radi se o datumu 04.06.2012, stavili su ga pod naziv veoma zabrinjavajuci dan. E sad zbog cega, pa kazu da je zbog Ur90Pl!
Citiram sa foruma:
''Postoji nesto sto treba da nas zabrine,a to je 04.06.2012. Ne radi se o smaku sveta i slicno vec o pocetku razdoblja jos gorih kriza, revolucija i oruzanih sukoba. Ova dekada je kljuc za buducnost ljudske rase i planete u globalu, bice obelezena kvadratom urana i plutona koji se prvi put pojavljuje, u junu sledece godine.''
Da li je neko cuo neka predvidjanja vezana za ovaj kvadrat i sta mislite o tome? :/

Shmishonja
06-01-2011, 16:25
Sinoc sam citala na nekom stranom forumu o ovoj temi i htela sam jednu informaciju da podelim sa vama :)
Radi se o datumu 04.06.2012, stavili su ga pod naziv veoma zabrinjavajuci dan. E sad zbog cega, pa kazu da je zbog Ur90Pl!
Citiram sa foruma:
''Postoji nesto sto treba da nas zabrine,a to je 04.06.2012. Ne radi se o smaku sveta i slicno vec o pocetku razdoblja jos gorih kriza, revolucija i oruzanih sukoba. Ova dekada je kljuc za buducnost ljudske rase i planete u globalu, bice obelezena kvadratom urana i plutona koji se prvi put pojavljuje, u junu sledece godine.''
Da li je neko cuo neka predvidjanja vezana za ovaj kvadrat i sta mislite o tome? :/

Zvuči interesantno :cool: A i ima logike da se astrolozi brinu oko Uran 90° Pluton... Uran u Ovnu, a Pluton u Jarcu... poslednji put kada je Uran imao 90° sa Plutonom bio II s.r. (Bik / Lav)

Nisam još krenula da tražim po netu priče i pričice u vezi tih mundanih aspekata, tj. aspekata sporih tranzita, ali ćim nešto nadjem, postaviću ovde. A na kojem Forumu si ovo pročitala?

dunja2501
06-01-2011, 16:39
U pitanju je neki spanski forum,evo linka: http://www.astrodreams.com/foros/viewforum.php?f=9 :D

Pokusacu da nadjem nesto bar na engleskom ... :)

capella
06-01-2011, 16:44
Možda baš taj dan jer će tada Mars da napravi T-kvadrat sa SO i MO, što može biti okidač. Svjetla su na liniji AC-DC Amerike, ne egzaktno ali tu su negdje u uganim kućama.
Neće valjda i dalje da šire demokratiju ?
Inače taj kvadrat UR i PL će biti u minutu egzaktan tek 24.06. i to baš kad PL krene retro.

dunja2501
06-01-2011, 16:50
Možda baš taj dan jer će tada Mars da napravi T-kvadrat sa SO i MO, što može biti okidač. Svjetla su na liniji AC-DC Amerike, ne egzaktno ali tu su negdje u uganim kućama.
Neće valjda i dalje da šire demokratiju ?
Inače taj kvadrat UR i PL će biti u minutu egzaktan tek 24.06. i to baš kad PL krene retro.

E bas to sto kazes za Ameriku. Taj forum koji sam gledala je neki juzno americki i citala sam da su pisali da to moze dosta da prodrma siromasnije drzave juzne amerike ....

nedda
06-01-2011, 20:23
Kvadrat urana i plutona bio je egzaktan 1932. godine, Pluton je bio u raku, Uran u ovnu. Tada je takodje i Saturn bio ukljucen, praveci treci krak T kvadrata u periodu od samo par meseci, iz jarca, i sa prilicno sirokim orbisom.

Te godine su Nacisti prvi put poceli da dobijaju neverovatne procente na izborima.
1933. godine kada su nacisti dosli na vlast, 23.marta, kvadrat plutona (retro) iz raka i urana iz ovna je bio egzaktan, a saturn u vodoliji neaspektovan. Istovremeno tri retrogradne planete - jupiter, neptun i mars su pravili stelijum u devici.

1. septembra 1939. godine, kada je poceo rat okupacijom Poljske, aspekta Urana i plutona nije bilo. Prvi aspekt koji su napravili, 1945 - sekstil (Uran u blizancima i Pluton u lavu) jedan je od nosioca kraja II svetskog rata i kapitulacije Nemacke.

1939. godine, kada je poceo rat zato je postojao kvadrat saturna iz bika i plutona iz lava.
Zanimljivo, tog prvog septembra, jedino je Uran pravio egzaktne aspekte - kvadrat sa merkurom, i trigon sa neptunom.
Pored toga, nebo je obelezio veliki trigon - mars - uran - neptun, koji nije bio egzaktan, ali mars je bio egzaltiran, i vojska je jednostavno krenula. Pri tome, jupiter je bio retrogradan u ovnu, u trigonu sa plutonom i mesec je tog dana presao preko njega. Tako je poceo II svetski rat.

TigaBg
06-01-2011, 20:27
Predsednik i sudbina naroda

Dolaskom na presto ili predsednički položaj, natalni horoskop pojedinca, a prvenstveno Mesec, opisuje kako će narod živeti. Kada se u ličnim horoskopima aktuelnih predsedničkih savremenika nađe sijaset loših aspekata, to uvek ukazuje na važna dešavanja u koja će biti uključena zemlja čiji je predstavnik. A ako ta dešavanja potvrđuje i mundana astrologija, odnosno horoskop datih država, onda znamo, da su oni samo glumci na pozornici sudbinske predstave koja sledi.A Tadić ima So90Mo, Mo u Škorpiji u konj. sa Ne... Blago nama :mad:

P.S. Ne pokušavam da napravim političku raspravu i unapred se ograđujem od toga.

nedda
06-01-2011, 20:43
Evo i o napadu na kraljevinu Jugoslaviju.

Kraljevina Jugoslavija je osnovana 1. decembra 1918. godine, u 20:00 u Beogradu. Negde sam već postavljala kartu...mogu opet.

Mesec kraljevine Jugoslavije (narod) nalazi se na 18 stepeni skorpije.

Rat je počeo 6. aprila 1941. u 6 i 30, bombardovanjem većih gradova - ja sam za kartu stavila Beograd.

U tom trenutku Jupiter je bio na 18. stepenu bika, egzaktno na Asc-u karte, i u egzaktnoj opoziciji sa mesecom kraljevine Jugoslavije. Jupiter je bio deo stelijuma koji su cinili on, saturn i uran.

Chiron je u tom trenutku bio na 25. stepenu raka, egzaktno na IC-u. Mesec i retro pluton su bili u konjukciji na prvim stepenima lava, u 4. kuci (stradanja naroda, u kuci, na praznik), u egz. opoziciji sa marsom u vodoliji.

Sinastrija kraljevine Jugoslavije i trenutka početka rata je veoma zanimljiva i obiluje dobrim primerima početka rata u jednoj državi.

Kako je mars u tom trenutku na 2. stepenu vodolije, on se nalazi egz. na Dsc-u karte kraljevine Jugoslavije (javni neprijatelji), i pravi veliki trigon na nebu sa uranom u biku i neptunom u devici.

Tranzitni uran je u egz. kvadratu sa uranom kraljevine Jugoslavije, i na samom vrhu njene 11. kuce.

Sunce je u trenutku napada egz. na MC-u, u ovnu, i pravi T kvadrat sa marsom u jarcu i jupiterom u raku kraljevine jugoslavije. Pored toga, aspektuje gotovo svaku planetu.

Zaista vrlo zanimljivo.

nedda
06-01-2011, 20:52
A Tadić ima So90Mo, Mo u Škorpiji u konj. sa Ne... Blago nama :mad:

P.S. Ne pokušavam da napravim političku raspravu i unapred se ograđujem od toga.

Ma, nema ovde politicke rasprave...

Ja taj njegov So 90 Mo ne bih ni gledala, jer njegov Mo je u skorpiji, a sunce u jarcu, pa ne dolaze iz zaista kvadriranih znakova. Uz to je orbis sirok - 9....a znamo da je razvod vec preziveo :D

Taj njegov mesec u konjukciji sa neptunom i nekakvoj 'kao' konjukciji sa jupiterom na 29. stepenu vage...ja bih gledala kao na sklonost idealizaciji naroda.
Ne svidja mi se sto ima kontakt marsa iz 12. kuce i retro Urana iz 8.

I ne svidja mi se sto mu uran pravi egzaktan kvadrat na osu mesecevih cvorova. Taj kada pukne - bas pukne...

Shmishonja
08-01-2011, 09:51
U pitanju je neki spanski forum,evo linka: http://www.astrodreams.com/foros/viewforum.php?f=9 :D

Pokusacu da nadjem nesto bar na engleskom ... :)

Oket, hvala, nije problem za španski, nešto sam davno učila sa mojom mamom (prof. engleskog, drugi joj jezik bio španski) pa ćem se snadjem ;)

nedda
28-01-2011, 08:43
Pretpostavljam da je većina nas čula šta se događa u Tunisu.
Evo u kratkim crtama:
ljudi sa juga zemlje su ustali, demonstrirali. Demonstracije su došle do glavnog grada Tunisa na severu, predsednik je napustio zemlju (što je neverovatno retko u arapskim zemljama - da predsednik beži). Pri tome je njegova žena otišla sa njim, iznoseći ogromne količine novca iz zemlje.

Formirana je prelazna vlada, protiv koje su demonstranti nastavili da se bune.

Poginulo je više ljudi u uličnim neredima.

Iako je uveden strog policijski čas, ljudi su i dalje na ulicama, zavladao je ulični kriminal, pa su pre par dana stanovnici zamoljeni da kontrolišu redovno krovove svojih kuća ne bi li uhvatili naoružane demonstrante na njima.

Ambasadori većine zemalja su povučeni.

Svi turisti i zaposleni stranci su evakuisani.

Kako je jedan od glavnih prihoda Tunisa, turizam, to je veliki udarac za ekonomiju ove zemlje.

G. Zin El-Abidin Ben Ali , bivši predsednik tvrdi da je revolucija nameštena, plaćena, i podmetnuta spolja iz političkih razloga.

Evo karte Tunisa, sa aktuelnim tranzitima:

http://oi54.tinypic.com/oix7v9.jpg


Sunce na 29. stepenu riba. Uran se sprema da prodje preko njega, pa je to i samo za sebe pokazatelj revolucionarnog doba.

Da li je to uz činjenicu da je pluton u jarcu (pustinja na jugu Tunisa, odakle su krenuli protesti), i da je 98% stanovništva tunisa muslimansko, dakle pod vladavinom tog plutona dovoljno da objasni situaciju?

capella
28-01-2011, 11:28
I okidac pun mjesec na relaciji rak-jarac, bas kada je krenulo i isto na zadnjem stepeno i na relaciji narod-vlada

nedda
28-01-2011, 21:47
U pravu si potpuno. Uz to, natalni uran ukljucen u pricu, jer je na kraju raka.

Istovremeno se slicne stvari pokrecu i u Egiptu i u Albaniji, ali za sada reklo bi se - manjeg intenziteta.

makilli
28-01-2011, 21:51
U pravu si potpuno. Uz to, natalni uran ukljucen u pricu, jer je na kraju raka.

Istovremeno se slicne stvari pokrecu i u Egiptu i u Albaniji, ali za sada reklo bi se - manjeg intenziteta.

Evo danas u Kairu haos....
Procitajte prognozu Sanje Peric za 2011. Odlicna.

capella
28-01-2011, 22:28
Imas li link, maki ?

makilli
28-01-2011, 22:32
Imas li link, maki ?

http://www.sanjaperic.com/2010/12/03/godisnji-horoskop-za-2011-godinu-jupiter-u-ovnu-uran-u-ovnu-pluton-u-jarcu-neptun-u-ribama/

nedda
28-01-2011, 22:43
Evo danas u Kairu haos....
Procitajte prognozu Sanje Peric za 2011. Odlicna.

Prevazisla je samu sebe. Zaista ima neverovatni literarni talenat!

gasimetrija
07-02-2011, 12:21
http://www.sanjaperic.com/2010/12/03/godisnji-horoskop-za-2011-godinu-jupiter-u-ovnu-uran-u-ovnu-pluton-u-jarcu-neptun-u-ribama/


Makili, mnogo Ti hvala na ovom textu- sjajan je, a Sanja je puna energije, i ...ma nemam reci odusevila me!:)

evo jos nesto
http://www.astrologyinserbia.com/index.php?option=com_content&view=article&id=21&Itemid=30

ognjenka724
17-03-2011, 00:37
Potres u Japanu

Nastanak Japana 11.2.1889. u 10:30, Tokyo
http://livingmoonastrology.files.wordpress.com/2011/03/japan-birth-chart-1889.jpg

Nastanak modernog Japana 28.4.1952. u 22:30, Tokyo
http://livingmoonastrology.files.wordpress.com/2011/03/modern-japan-birth-chart-1952.jpg

Potres 11.3.2011. u 14:46:23, Sendai, Miyagi Prefecture
http://livingmoonastrology.files.wordpress.com/2011/03/japan-earthquake-march-11-2011.jpg

11.3. UR je ušao u Ovna i ostaje u Ovnu sljedećih 7 godina. A UR se povezuje s potresima.

Kad je prije nekoliko godina UR ušao u znak Riba, počeo je rat u Iraku, što je također svojesvrstan potres.

nedda
21-03-2011, 09:18
Zanimljiv je ovaj mesec - u sve tri karte u blizancima.

A i JMC tranzitni - egz. na mesecu moderne karte, i u trigonu sa natalnim SMC-om.

Tranzitni uran - u kvadratu sa mesecom.
Uran u natalnoj modernoj karti je izuzetno jako aspektovan, a uran stare, prve karte je egz. na MC-u nove. Bas interesantno za zemlju koja stalno ima probleme sa zemljotresima...

Ima nekoliko ponovljenih stvari - saturn u vagi, jupiter i merkur u ovnu, mesec u blizancima...nije malo...

I Inace, karta modernog japana je prilicno dobra u odnosu na druge karte koje smo gledali ovde....da su sacekali jos koji sat, da mesec udje u raka - covek bi rekao da su konsultovali astrologa pri osnivanju drzave :D

Ali i taj mesec u blizancima...nacionalna karma...ili sta je vec...

skorpijica
21-03-2011, 10:26
kod nas u banjoj luci nocas u 1 sat iya ponoci bio yemljotres oko 3.7jacine..probudilo me..uran je drmao

capella
21-03-2011, 12:57
kod nas u banjoj luci nocas u 1 sat iya ponoci bio yemljotres oko 3.7jacine..probudilo me..uran je drmao

Ima dobar tekst od Igora P. o tome kako i neptun u ovome ima svoju ulogu.

Gledam sad, nema vijesti na netu o tome...valjda nece ponovo....

nale777
23-05-2011, 23:20
Zanimljiv je ovaj mesec - u sve tri karte u blizancima.

A i JMC tranzitni - egz. na mesecu moderne karte, i u trigonu sa natalnim SMC-om.

Tranzitni uran - u kvadratu sa mesecom.
Uran u natalnoj modernoj karti je izuzetno jako aspektovan, a uran stare, prve karte je egz. na MC-u nove. Bas interesantno za zemlju koja stalno ima probleme sa zemljotresima...

Ima nekoliko ponovljenih stvari - saturn u vagi, jupiter i merkur u ovnu, mesec u blizancima...nije malo...

I Inace, karta modernog japana je prilicno dobra u odnosu na druge karte koje smo gledali ovde....da su sacekali jos koji sat, da mesec udje u raka - covek bi rekao da su konsultovali astrologa pri osnivanju drzave :D

Ali i taj mesec u blizancima...nacionalna karma...ili sta je vec...

Mene zanima nesto vise o Engleskoj i njenom natalu.

nedda
08-06-2011, 23:38
Izvini Nale 777, nisam videla ranije tvoj post....ali kada stignem iskopacu nesto o natalu Engleske.

Nego dok sad nesto citam, da iskucam, moze nekome biti interesantno.
Samo delimicno spada u ovu temu, ali nema druge, a da ne sirimo pricu previse.

Ere (priblizno):

8.000 godina pre nove ere - do 6.000 god.p.n.e - era Lava, Atlantida
6.000 g.p.n.e. - 4.000 g.p.n.e. - era Raka - pećinska civilizacija
4.000 g.p.n.e. - 2.000 g.p.n.e. - era Blizanaca - pronalazak pisma i točka
2.000 g.p.n.e. - 0 - era Ovna - Stari Zavet
0- 2.000 nove ere - era Riba - Novi Zavet
2.000n.e. - i sad - era Vodolije

nale777
17-08-2011, 00:15
Karta Makedonije : http://i577.photobucket.com/albums/ss212/Traditional_Astrologer/charts/makedonija.jpg
Jel vas interesuje i još neka zemlja i njen čart (imam ih oko 400...) ?

Mene interesuje natal Sicilije.Mozes li da ga postavis?

TigaBg
17-08-2011, 01:51
Ere (priblizno):

8.000 godina pre nove ere - do 6.000 god.p.n.e - era Lava, Atlantida
6.000 g.p.n.e. - 4.000 g.p.n.e. - era Raka - pećinska civilizacija
4.000 g.p.n.e. - 2.000 g.p.n.e. - era Blizanaca - pronalazak pisma i točka
2.000 g.p.n.e. - 0 - era Ovna - Stari Zavet
0- 2.000 nove ere - era Riba - Novi Zavet
2.000n.e. - i sad - era Vodolije

A Era Bika? Bilo li je?

swiss
17-08-2011, 01:54
Mene interesuje natal Sicilije.Mozes li da ga postavis?

Nale, koliko mi je poznato da sva Mediteranska Ostrva su u Znaku Bika! Ovako sam procitao na par mesta...al potrazicu na Nemackim stranicama...sigurno ima pa ti javljam :)

ovnica
17-08-2011, 03:32
Hej swiss aj pliz potrazi i Dusseldorf bas bi mi znacilo :)

Shmishonja
17-08-2011, 09:21
Mene interesuje natal Sicilije.Mozes li da ga postavis?

Na žalost, nema karte za Siciliju :(
Ali, koliko se sećam, ona se vezuje za znak Lava :)

nale777
17-08-2011, 18:28
Na žalost, nema karte za Siciliju :(
Ali, koliko se sećam, ona se vezuje za znak Lava :)

Neki je,kao i celu Italiju, vezuju za znak lava,a drugi za znak Bika.
Palermo u znaku bika, a grad na Siciliji koji mene interesuje pripada provinciji Palerma.Kako to da gledam, kao bika ili lava?

swiss
17-08-2011, 18:47
Ne, Italija Astroloski pripada Blizancima i Merkuru...brza voznja, jednostavna hrana, komunikacija rukama, puno dijalekata, jezik fleksibilan, muzikalni.... sve je to pod okriljem Blizanaca! A sad, pre cu poverovati da je Bik Sicilija jer opet sam nasao isto da Krit i citav Grcki Arhipelag a pored toga i Sardinija i Korzika idu pod Bika....al tragam jos, pa ako naletim dopisacu ti :)

nale777
17-08-2011, 19:16
Ne, Italija Astroloski pripada Blizancima i Merkuru...brza voznja, jednostavna hrana, komunikacija rukama, puno dijalekata, jezik fleksibilan, muzikalni.... sve je to pod okriljem Blizanaca! A sad, pre cu poverovati da je Bik Sicilija jer opet sam nasao isto da Krit i citav Grcki Arhipelag a pored toga i Sardinija i Korzika idu pod Bika....al tragam jos, pa ako naletim dopisacu ti :)

Hvala ti.Ja sam nasla da je Palermo u znaku bika, a Cefalu, grad koji me zanima na Siciliji je provincija Palerma,tako da mora biti da je u istom znaku.

swiss
17-08-2011, 19:40
Nale sreco obicno manji gradici pored i u istom regionu su do nekle u istom znaku, ali ako nista znacajnije nisu dali za region pa da se to bolje lrouci i odredi znak gradica tog....a podatak o italiji i da je Blizanac:

Italija 10.06.1946 u 16:00h Rim kad je proglasena Republikom!

A sad postoji podatak da je Sicilija do tog vremena bila samostalna cini mi se al podatak nikako da nadjem....probericu opet.

nena peric
19-08-2011, 16:39
Sicilija - Lav
Palermo- Bik
Italija - Lav
Sardinija i Lombardija - Blizanci

Neki je,kao i celu Italiju, vezuju za znak lava,a drugi za znak Bika.
Palermo u znaku bika, a grad na Siciliji koji mene interesuje pripada provinciji Palerma.Kako to da gledam, kao bika ili lava?

Gledas i Lava i Bika. Sicilija je u znaku Lava, a Palermo i okolina u znaku Bika... Jel ti to ides na moju omiljenu destinaciju? :D

nale777
19-08-2011, 19:34
Sicilija - Lav
Palermo- Bik
Italija - Lav
Sardinija i Lombardija - BlizanciGledas i Lava i Bika. Sicilija je u znaku Lava, a Palermo i okolina u znaku Bika... Jel ti to ides na moju omiljenu destinaciju? :D

Vec sam bila i, na žalost, vratila se.Upoznala dvojicu muskaraca,od kojih me je jedan potpuno oborio s nogu.NIšta slično doživela nisam.Najlepši dan u mom životu.Ali je gotovo!!!:(
Hm, kažeš gledam i lava i bika.Gle cuda, ako pogledas vladar moje 7me je JU u biku,a suvladar SA u lavu.Znaci imamo i lava i bika.Pritom, 12ta kuca vlada ostrvima,a Sicilija je upravo to.Uf....ovo nije lako ni malo.Prvi put u životu imam osećaj da sam otišla od kuće vrativši se od nekud.Sicilija mi je uzela mir,dušu i sve ostalo.

swiss
19-08-2011, 22:04
Eto... Ne nadjoh nista o Siciliji sa Astroloske tacke sem burne proslosti i kad je izgubila status drzave i postala deo Italije, a inace je Sicilija i njena proslost te pod Grcima, te pod Arapima pa samostalna, pa Beckim Sporazumom pretvorena u kraljevinu dve Sicilije, pa musolini kasnije i danas Autonomna Pok. Sicilija...pa na osnovu toga moglo bi se ipak dodeliti Lavu!

Ako smem da pitam....bilo neso ozbiljno tamo nale, nisi li se osecala kao ja u Becu mozda (kod kuce) ;):D ,ja imam zeta nedaleko od Palerma....sestra mi je tamo udata :)

nale777
19-08-2011, 22:16
Eto... Ne nadjoh nista o Siciliji sa Astroloske tacke sem burne proslosti i kad je izgubila status drzave i postala deo Italije, a inace je Sicilija i njena proslost te pod Grcima, te pod Arapima pa samostalna, pa Beckim Sporazumom pretvorena u kraljevinu dve Sicilije, pa musolini kasnije i danas Autonomna Pok. Sicilija...pa na osnovu toga moglo bi se ipak dodeliti Lavu!

Ako smem da pitam....bilo neso ozbiljno tamo nale, nisi li se osecala kao ja u Becu mozda (kod kuce) ;):D ,ja imam zeta nedaleko od Palerma....sestra mi je tamo udata :)

Jesam, upravo tako Swiss,kao da sam kod kuce, kao svoj na svome.Ozbiljno u svoj svojoj neverovatnosti, ni filmski scenario nije ravan mojim desavanjima tamo.A nakon toga samo tisina.Uf...ma razumes ti mene.Kao sto sam procitala ovde, Siciliju treba gledati i kroz lava i kroz bika,jer je u grad koji me zanima u provinciji Palerma,koji je u biku.Meni je jedan vladar 7me u biku u 12oj kuci - ostrvo,a drugi u 4oj u lavu.Kazu da mesto gde su vladar i suvladar pokazuju mesto upoznavanja.Zanimljivo,samo mi fale puzle da sve slozim.

swiss
20-08-2011, 00:42
Znaci "Deja Vu" (deža vi) e pa lepo...ja jos tog mira nikako da se napojim u Becu evo vec 8 godina skoro haha svaki mesec ja tamo :)

Nale sestro, baci pogled na Astrokartografiju malo, mozda i dodadtno odkrijes kao ja na primer...zgranuo sam se koliko se podudaraju stvari, pa i kroz ljubav i posao i mesto stanovanja i i i i, ma uzas jedan.

Voleo bih da si tamo ostala, jer biti, vratiti se kuci svojoj ehhh....uradi relokacoju za taj grad gde si bila ili Palermo onako iz radoznalosti! Jer meni po relokaciji za grad u kojem zivim pokazuje da mi je 12ta cini mi se umetnuta a Ac pomeren u Vi sto ispada po karmi da sam se vratio da odradim ili doradim nesto u CH, jer 12ta kuca kad pocinje u istom znaku i zavrsava se u istom znaku kaze po karmi da mi se zivot nastavlja tu gde je stao, znaci, CH, a CH je Devica podznak Jarac a meni je 12ta u Devici.... A u Natalu se vidi gde je Sa otisao... Da ti ne obnasnjavam dalje, dao sam ti samo primer na licnom natalu :)

Bas me zanima dokle ces stici kad pogledas Relokaciju, Astrokartkgrafiju, Karmu, pa to uporedis sa stanjem....mozda ces onda da dokucis i Jupitera u 12toj jer on je bio u Prvoj po Karmi a znas i sama sta je Jupiter u prvoj, pa povezes sa ostalim stvarima, jer sad ti se vec sto sta slaze pa eto, kad odkrijes delic spoznaje iz Karme bice ti jasniji ovaj zivot, kao meni na primer sto je ;) zato sam miran sad :) i zelim po stare dane biti pokopan u Becu (tamo kad navrsim 120god:D)

Ziva mi bila :)

nena peric
20-08-2011, 01:26
Jesam, upravo tako Swiss,kao da sam kod kuce, kao svoj na svome.Ozbiljno u svoj svojoj neverovatnosti, ni filmski scenario nije ravan mojim desavanjima tamo.A nakon toga samo tisina.Uf...ma razumes ti mene.Kao sto sam procitala ovde, Siciliju treba gledati i kroz lava i kroz bika,jer je u grad koji me zanima u provinciji Palerma,koji je u biku.Meni je jedan vladar 7me u biku u 12oj kuci - ostrvo,a drugi u 4oj u lavu.Kazu da mesto gde su vladar i suvladar pokazuju mesto upoznavanja.Zanimljivo,samo mi fale puzle da sve slozim.

Lepo si to videla . Ostrvo je 12.kuca, a tebi vladar 7.kuce - jupi u 12-toj u Biku (Palermo i okolina), a Ic u Lavu (Italija, Sicilija). To je taj :) . Obrati paznju da ti Jupiter sada tranzitira 12.kucom i da ce dugo biti u Biku (malo retro,pa malo direktno), a da tek treba da dodje do konjukcije tranzitnog Jupija sa natalnim:) . Nista jos nije gotovo - tek ce da bude desavanja :D . Zanimljivo mi je sto su nam u natalu iste kuce (padaju u iste znakove i isto su nam ukljestene u istim znakovima), mesec nam je maltene na istom stepenu u blizancima u prvoj kuci :D i ja obozavam Siciliju i planiram uskoro da idem tamo:5rotfl: . Odkad mi je Jupiter usao u 12.kucu i u Bika, ja razmisljam samo o putovanju na Siciliju. Vidis, meni je vladar 7.kuce isto Jupi, ali u 10 -oj i ja sam mog muzica upoznala na poslu, kao sto mislim da je taj tvoj buduci jer si ga upoznala na ostrvu i sve se uklapa u simboliku. Jupiter kao vladar 7.kuce znaci izmedju ostalog da muz moze da ti bude stranac, a u mom slucaju jeste tako :D .Tako da Nale 777 - ocekujem detaljan izvestaj u vezi tog Sicilijanca i buducih desavanja:D

swiss
20-08-2011, 03:05
Hehehe Neno, bas mi je milo em drago dasi joj napisala, i mene zanima stace sad napisati kad malo bolje prouci natal sa druge strane :)
A to sto si navela da slicnosti sa njom....ja sam davno prestao da verujem u slucajne susrete :) jer neke sam sreo odavde i gle podudarnosti, kad pricam sa njima shvatamo da ima neceg malo vise od obicnog Ća Ću hehehe

Nale777 obavezno obavesti, jer osecam da ces odkrovenje da dozivis :D, prijavi detalje za javnost a ono sto nije za oci ostavi kod sebe ;)

Neno, Vidimo se na Siciliji da pijemo vino "L'Etna Rosso", Moze i Nale sa nama :)

nale777
20-08-2011, 12:18
Lepo si to videla . Ostrvo je 12.kuca, a tebi vladar 7.kuce - jupi u 12-toj u Biku (Palermo i okolina), a Ic u Lavu (Italija, Sicilija). To je taj. Obrati paznju da ti Jupiter sada tranzitira 12.kucom i da ce dugo biti u Biku (malo retro,pa malo direktno), a da tek treba da dodje do konjukcije tranzitnog Jupija sa natalnim. Nista jos nije gotovo - tek ce da bude desavanja. Zanimljivo mi je sto su nam u natalu iste kuce (padaju u iste znakove i isto su nam ukljestene u istim znakovima), mesec nam je maltene na istom stepenu u blizancima u prvoj kucii ja obozavam Siciliju i planiram uskoro da idem tamo . Odkad mi je Jupiter usao u 12.kucu i u Bika, ja razmisljam samo o putovanju na Siciliju. Vidis, meni je vladar 7.kuce isto Jupi, ali u 10 -oj i ja sam mog muzica upoznala na poslu, kao sto mislim da je taj tvoj buduci jer si ga upoznala na ostrvu i sve se uklapa u simboliku. Jupiter kao vladar 7.kuce znaci izmedju ostalog da muz moze da ti bude stranac, a u mom slucaju jeste tako .Tako da Nale 777 - ocekujem detaljan izvestaj u vezi tog Sicilijanca i buducih desavanja

Da,Neno moja skoro-pa-astroloski-blizanac, lepo sam to videla,sad samo postoji dilema koji od ove dvojice.Ovaj sa kojim sam bila ili ovaj sto mi je samo drug.Meni je ideja Sicilije predložena od strane brata.To sto sam se ja sledila na 40 stepeni ugledavsi katedralu Duomo, i to od osecaja da sam tamo vec bila, to je druga stvar.
E sad,ovog sto sam sa njim bila sam upoznala na ostrvu, prvi susret i pogled,jako,jako cudno.Bez imalo tenzije i strahova sam sa njim mogla i na kraj sveta, poverenje od starta,kao i on u mene. Ovog drugog sam upoznala ranije, preko mejlova,a Sicilija nam je bila samo mesto prvog susreta. Da nisam prekinula kontakt sa ovim sto me odusevljava, ne bih imala dilemu,sad je imam.I, ovaj moj je skorpija blizanac,a ovaj drug bik blizanac.A meni su bas ti znaci bili ukljesteni :) Sve enigma do enigme.

Hehehe Neno, bas mi je milo em drago dasi joj napisala, i mene zanima stace sad napisati kad malo bolje prouci natal sa druge strane :)
A to sto si navela da slicnosti sa njom....ja sam davno prestao da verujem u slucajne susrete :) jer neke sam sreo odavde i gle podudarnosti, kad pricam sa njima shvatamo da ima neceg malo vise od obicnog Ća Ću hehehe

Nale777 obavezno obavesti, jer osecam da ces odkrovenje da dozivis :D, prijavi detalje za javnost a ono sto nije za oci ostavi kod sebe ;)

Neno, Vidimo se na Siciliji da pijemo vino , Moze i Nale sa nama :)

Pogledacu to za kartografiju, moram prvo da proucim, jer mi nije bas dobro znana oblast.I to za Sicijilu, ko zna iz kojih sve zivota datira taj predeo.Snaga kojom sam se najezila je vrlo cudna, jer je bilo 40stepeni, u sred podneva.A u katedrali,kad sam usla, dve plisane stolice spremne za necije vencanje.I jos nesto da ti prijavim - to datira kod mene odavno i godinama se cudim kako je to moguce da razumem italijanski jezik i tako ga lako usvajam iako ga nikada nisam ucila,pa cak ni latinski ili bilo koji srodan njima, samo engleski.Takode kod kuce uglavnom spremam i jedem italijanska jela.
Uf, dragi Swiss sve se izdesavalo tako brzo,za 5 dana sve, jos ne mogu da se povratim.A onda i taj prekid.
Bas bi bilo lepo da se nas troje nademo bas na Siciliji, uz vino Corvo, to im je jedno od boljih;)

nena peric
20-08-2011, 16:38
Neno, Vidimo se na Siciliji da pijemo vino "L'Etna Rosso", Moze i Nale sa nama :)


Bas bi bilo lepo da se nas troje nademo bas na Siciliji, uz vino Corvo, to im je jedno od boljih;)

:banana: :ziveli: :thumbsup:

gasimetrija
01-09-2011, 14:31
Otići ili ostati (mundana astrologija, astrogeografija)
(sa predavanja astrologa Predraga Peđe Radovića od 14. 12. 2004.)

I najdublja astrološka simbolika uvek je vezana za same osnove astrologije i tu nema velike filozofije bez obzira što je astrosimbolika izuzetno velika.

Uvek domovinu predstavlja znak Raka, četvrto polje i naravno prirodni vladalac Mesec.

Uvek inostranstvo predstavlja znak Strelca, kao deveti znak u horoskopu, deveto polje horoskopa i naravno planeta Jupiter. Jupiter je uvek vezan za inostranstvo i za daleka putovanja baš kao što Merkur predstavlja bliska putovanja.

Normalno je, da ukoliko se stelijum planata nalazi u četvrtom polju ili ukoliko je stelijum u Raku, znamo, čemu je osoba sklona i da je u principu i ne zanima možda odlazak u inostranstvo. Kada je stelijum planeta u znaku Strelca, ili u devetom polju, ljudi putuju, nekad po čitavom svetu.

Ovo su osnovne stvari koje bi trebalo znati.

Međutim, morate znati da su za inostranstvo kada govorimo o poljima, ne o znacima, izuzetno važna inaročito su bitna tri polja.

Pored devetog polja, koje pored duhovnosti, univerziteta, studija, predstavlja prozor u svet, samim tim i odlazak u inostranstvo, deveto polje je ipak polje duhovnosti i ono ne mora uvek da znači bukvalno fizički odlazak u inostranstvo.

Ono je više naglašeno kod ljudi ljudi koji putuju na visokom položaju, kod ljudi koji rade u diplomatiji, u ambasadi, kod ljudi koji rade u svetskim organizacijama bez obzira da li je u pitanju neka humanitarna, kvazi-humanitarna organizacija, ili je u pitanju recimo neka ambasada.

Mnogi svetski ljudi koji su kod nas priznati non stop putuju u inostranstvo, ali su priznanje stekli u zemlji, pa imaju jako deveto polje. Nemojte se čuditi ako neki naš vrhunski sportista, vrhunski književnik, režiser mnogo putuje po inostranstvu i ono što je napravio u zemlji isto to radi i u inostranstvu a ima jako deveto polje.

Međutim, kod ljudi koji su se iselili i žive u inostranstvu, naći ćete čak mnogo više naglašeno treće i dvanaesto polje. Treće polje, je polje direktnog putovanja u inostranstvo baš kao i znak blizanaca.

Kod mnogo naših intelektualaca, obrazovanih ljudi ali i klasičnih gastarbajtera bez mnogo obrazovanja ali opet visprenih, pronašao sam sa vrlo naglašenim i jakim trećim poljem, a pogotovo sa konjunkcijom Sunca i Merkura u trećem polju, sa jupiterom u trećem polju. Uglavnom, od presudnog je značaja bio stelijum planeta u trećem polju nečijeg natalnog horoskopa.

Treće polje predstavlja kraća putovanja, samim tim predstavlja i bliže inostranstvo.

Deveto polje predstavlja inostranstvo u pravom smislu te reči, dakle nije u pitanju Slovenija, Makedonija, nego predstavlja prozor u svet, vrlo često se vezuje za Evropu, i putovanja po Zapadnoj ili Istočnoj Evropi, a vrlo često i malo dalje.

Dvanaesto polje takođe predstavlja inostranstvo i to ono daleko, prekomorsko, prekookeansko. Pa i ako i preko trećeg i devetog polja možemo gledati ova putovanja, SAD, Kanadu, Australiju, Novi Zeland, Japan i druge zemlje apsolutno gledamo kroz simboliku dvanaestog polja.

Baš jedna klijentkinja kojoj sam danas radio horoskop, uči japanski jezik i treba da diplomira ovaj na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Rođena je u znaku Ovna sa konjunkcijom između Sunca i Meseca (baš na dan pomračenja je rođena), i podznakom Blizanaca koji daje želju za putovanjima ali i talenat za jezike.

Ima ni manje ni više Marsa u znaku Riba u svom devetom polju, u polju studija, ali i polju inostranstva.

A znate da Japan ima koliko simboliku Ovna pošto su vredan, radan, disciplinovan narod, isto toliko simboliku Riba zato što je Japan ipak ostrvo, pa ona uči japanski jezik i već je bila 3 meseca u Japanu a planira da bude naučni i stručni prevodilac sa japanskog na engleski jezik.

Bilo kakvo predavanje na temu otići ili ostati, zemlja ili inostranstvo, zahteva poznavanje geografije ali ne poznavanje najobičnijeg atlasa, nego jednostavno poznavanje astrogeografije ili mundane astrologije.

Možda mnoge od vas s pravom i ne zanima svetska politika, jer što bi nekoga interesovalo da li će biti državni udar u Avganistanu ili Pakistanu, ipak treba da znate ako se bavite astrologijom i munadnu astrologiju, jer zemljotres u Kini vas možda neće dotaći, možda će neko od vaših želeti da otputuje, morate znati da je Kina Vaga, morate znati da je Indija Jarac, i td. sada navodim primere…

Morate znati još jednu stvar, da bi znali astrogeografiju i mundanu astrologiju morate znati da postoje 3 podele na osnovu kojih možete tačno izabrati region bez obzira da li je u pitanju zemlja ili inostranstvo, bez obzira da li je u pitanju odlazak na Taru, odlazak u Herceg Novi ili odlazak na Jamajku ili na Tibet.

Prva primarna podela je prirodna podela po elementima.
Objasniću vam šta to znači.

Ovde je vatra možda malo izuzeta. Zato što 3 elementa zemlja, vazduh i voda predstavljaju tri agregatna stanja. Zemlja čvrsto, voda tečno i vazduh gasovito agregatno stanje.

Samim tim, zemljani znaci Bik, Devica i Jarac, predstavljaju tri regiona koja mogu biti u našem mikro okruženju a koja mogu predstavljati i Aziju.

Bik uvek predstavlja plodnu zemlju.
Bez obzira što je u tradicionalnoj astrologiji pripisano da je Vojvodina u znaku Bika, što je naravno 90 ili 50% tačno, (uvek stoji i recimo 50% nešto drugo, objasniću kasnije zašto) ne treba nigde znak Bika brkati sa ravnicom, jer nigde ne piše Bik jednako je ravnica.

Bik predstavlja plodnu zemlju, i koliko predstavlja vojvođanske salaše, isto toliko predstavlja i sva brdašca i sve šume jer znak Bika pre svega upravlja šumama, tamo gde ima plodne zemlje i tamo gde ne postoje kamenja i goleti.

Dakle, šta su kamenja, šta su golet? Tamo gde su veliki planinski masivi, bez obzira da li je u pitanju Kavkaz, bez obzira da li je u pitanju Tibet, bez obzira da li je u pitanju Zapadna ili Istočna Hercegovina, bez obzira da li su u pitanju planinski masivi u Crnoj Gori ili je u pitanju Stara planina iznad Pirota u pitanju je znak Jarca jer Jarac upravlja planinskim masivima.

Sve tamo gde je zemlja plodna pa makar to bila i Tara više je srodno simbolici znaka Bika koji ne vlada samo listopadnim drvećem već i četinarima.

Bez obzira gde da se nađete, na bilo kom delu zemljine kugle vodite računa o ovoj podeli.

Pitaćete a šta onda predstavlja Devica, po samoj logici Devica je ljudski znak i kao ljudski znak Devica predstavlja grad, kao deo grada obično predstavlja centar grada a u centru grada poslovni prostor.

Ako gledamo Beograd, Devica bi predstavljala u stara vremena krug dvojke i ništa više a danas već možemo računati i malo dalje do Novog Groblja, do Auto Komande sve je to strogi centar grada. Devica kao gradski znak upravlja gradskim zemljištem i poslovnim prostorom bez obzira da li je u pitanju Beograd, Moskva, Ljubljana, Pariz, London itd.

nastavak sledi...
Šta je sa vodom?
Rak uvek predstavlja jezera. Ako gledate da je Švajcarska u znaku Device ne smete zaboraviti i Raka. Ženeva se nalazi na velikom jezeru, Ženevskom, Cirih se nalazi na Ciriškom jezeru.

Mnogi ljudi koji imaju Jupiter u Raku u konjunkciji sa Marsom otputovaše upravo u Švajcarsku i žive na obali jezera, kao što im i piše u horoskopu, ali ne žive na obali Ohridskog jezera jer Sunce u Devici u kombinaciji sa Marsom i Jupiterom u Raku daje odlazak na obalu Ženevskog ili Ciriškog jezera.
Dok isto naglašen znak Device, sa Mesecom u Ribama u trigonu sa Neptunom daje neku drugu zemlju, neku verovato topliju isto srodnu znaku Device. Jer čime vlada znak Riba nego morima i okeanima, pa eto Grčke.

Tako jedna moja klijentkinja koja živi sa mužem, ima kuću na periferiji Atine.
Ona ima Mesecom u Ribama u trigonu sa Neptunom, uvek je imala potrebu da ima kuću sa terasom koja gleda na more. Zašto Atina? Sunce se nalazi u Devici, pa preko partnera, muža, ona odlazi tamo.

Škorpiju nisam pomenuo ne zato što sam zaboravio nego zato što reka protiče kroz svaki grad a Škorpija je reka.

Međutim, ukoliko živite pored same reke, biće naglašen znak Škorpije. Ukoliko se pronađe neki grad gde se dve velike reke sudaraju i da prave ušće kao što je slučaj sa našim lepim Beogradom,onda je sasvim noramalno da Beograd mora imati svu simboliku Škorpije.

Beograd mora imati svu simboliki Škorpiona, ne samo što je na ušću dveju reka. Nego zato što je Beograd milion puta bio razaran, nikada nije napadao uvek se branio, a poznato je da Škorpion sem izuzetaka nikada ne napada ona je znak odbane.

Na ušću dveju reka nalazi se Veliko ratno ostrvo, što je opet simbol odbrane.
Kalemegdanska tvrđava – opet neki Saturn, opet neki Jarac, opet eto, brdovitog Balkana.
Na ušću dveju reka, crkva Svete Petke, koja opet nosi simboliku Meseca u Škorpionu i ušće dveju reka… itd, itd… potražite po Evropi gde se još ovakve dve reke ulivaju jedna u drugu, pa eto Amazona ali Amazon nije u Evropi a Beograd još po nečemu ostade jedinstven barem u Evropi.

Ovo je vodena podela, kada govorimo o vazdušnoj podeli ona ima možda neku drugu srodnost.

Znak Vage više predstavlja one predele koji mogu biti srodni Dalekom Istoku ali kada govorimo o čistoj geografiji Vaga više predstavlja ravnicu a ne brdovite predele.

Za razliku od Vage koja predstavlja ravnicu, (mada kod elementa vazduha pazite ovo nije tako izdiferencirano kao kod zemlje i vode), znak Blizanaca slično Devici više predstavlja grad i gradski prostor, ali i sve nove gradove koji su nikli u zadnjih 200-300 godina pa možda i neke koji imaju veze sa Renesansom ali o tom-po tom, to je već dublja simbolika jer je Italija stvorena u znaku Blizanaca.

Dok znakVodolije često predstavlja nova naselja, solitere, oblakodere, nove četvrti, pa tako Novi Beograd nosi simboliku kako znaka Blizanaca tako i znaka Vodolije.

Znaka Blizanaca, zato što Novi Beograd više i nije moderan grad, stari je, međutim opet tu je nikla neka novogradnja, a pošto se na Novom Beogradu uvek gradi nešto novo, kao što je sagrađena hala Limes, koja je opet simbolika i Blizanaca i Vodolije, ima neke veze normalno sa ova dva znaka. A Blizanac upravo zbog toga, što mnogo ljudi živi na tom prostoru a i Blizanac i Vodolija su ljudski znaci.

Kod vazduha to nije toliko izdiferencirano u geografskom smislu, dok element vatra ne utiče na ovu podelu, jer vatra je alhemijski element, koji pretvara čvrsto u tečno, tečno u gasovito stanje, tako da je vatra alhemijski, poseban elemenat.

Druga podela je poznata kao Ptolomejeva podela sveta koja je i do dana današnjeg ostala neprevaziđena sa blagim korekcijama.

Ptolomej je podelio čitav svet na četiri kvadranta.

Na Severozapadni kvadrant, pošao je zapravo od Evrope, pa je severozapad Evrope podelio na vatrenu trijadu, kako piše u Ptolomejevom Tetrabiblosu, ja bih radije rekao vatreno trojstvo, Ovan, Lav, Strelac, dodelivši Germanima Nemačkoj i Britaniji simboliku Ovna; dodelivši galskim zemljama, kao što su Francuska i Italija, simboliku Lava, to se više odnosi na Severnu Francusku i Severnu Italiju; i dodelivši određenim delovima Evrope simboliku Strelca, mada astrološka praksa potvrđuje da je cela Zapadna Evropa srodna znaku Strelca.

Severoistok je više srodan vazdušnim znacima.
Područje koje zahvata teritorija bivšeg Sovjetskog Saveza Češka manje, više Slovačka, Poljska, Rusija, Belorusija, Ukrajina, više je srodno znaku Vodolije po Ptolomejevoj podeli sveta što se u praksi potvrđuje kao tačno.

Daleki Istok, pre svega Kina i oblasti oko Kine su srodne znaku Vage, dok znak Blizanaca se provlači kroz ovu podelu i on predstavlja gradove u kojima žive ljudi.

Kada govorimo o Zemljanom kvadrantu na kome mi živimo, koji po Ptolomeju očigledno počinje od Ušća Save i Dunava, upravo Balkan nosi simboliku zemljanih znakova i Balkansko poluostvo je samo po sebi srodno znaku Jarca.

Grčka i predeo oko Grčke je srodan znaku Device, dok Bliski Istok je srodan znaku Bika.

Verovatno neku granicu između Grčke i Turske otprilike predstavlja neku granicu između Device i Bika dok istovremeno, verovatno neku granicu između zemalja bivše SFRJ i Grčke verovatno predstavlja granicu između Jarca i Device.

Pitaće otkud sad sve to na jednoj strani, očigledno ni Ptolomej nije baš bio naivan porazgovaraćemo i na tu temu.

I naravno jugozapadni kvadrant tj trojstvo vodenih znakova.

Ptolomej je znaku Škorpiona dodelio Pirinejsko poluostrvo, dakle Španiju i Portugaliju, zatim Maroko i Tunis i deo severozapadne Afrike.

Takođe, srodnost sa znakom Škorpiona po Ptolomeju ima i Sicilija, odakle potekoše najveći mafijaši (to verovatno znate, iz zemlje Blizanaca).

Dok, znaku Raka je pre svega srodno čitavo Sredozemno more a čemu bi bilo srodno toplo more ako ne Raku, ne može biti Rribama, Ribe su ipak Severni znak, kraj zime početak proleća i mnoga ostrva u Sredozemnom moru.

Kada govorimo o znaku Riba, on malo promiče kod Ptolomeja, ostaje po malo nedovršen međutim, znaku Riba pre svega su srodna sva ostrva u Sredozemnom moru i u Atlantiku, pa ako se pitate šta je tu Rak a šta je tu Riba, onda su ostrva srodna znaku Riba.
Bez obzira na ovu Ptolomejevu podelu sveta, znamo da je Severna Afrika generalno ipak srodna, mora biti srodna delimično znaku Raka.

Ne zaboravite da po onoj prvoj, primarnoj podeli o kojoj smo govorili, vrlo je bitno znati da su zemlje isto tako srodne i klimatski određenim znacima. Ukoliko su zemlje na krajnjem severu normalno da imaju simboliku Jarca i Vodolije a ukoliko su na Ekvatoru moraju imati simboliku žarkog leta, moraju imati simboliku Raka i Lava.
Pa svu simboliku Raka i Lava pokupiše sve Afričke zemlje koje se nalaze oko Ekvatora s tim da upravo tamo gde ima najviše Crnaca i najviše slonova, upravo tu je najveća simbolika Rakova.

Tamo gde ima najviše lavova, leopardova i tigrova, tu je najveća simbolika znaka Lava.
Pitaćete se šta ako u Nigeriji ima i slonova i lavova – pa uzmite simboliku i Raka i Lava često ćete naći planete i u jednom i u drugom znaku zato što su susedne.
(Ako imate Mars u znaku Lava u kvadratu sa Mesecom, Plutonom ili nekom drugom planetom pazite da vas ne pojede neka velika maca u Aziji, nikad se ne zna, ne mora biti Lav može biti panter.
Ako imate Saturna u znaku Raka u konjunkciji sa Marsom pazite da Vas ne povredi slo

Treća podela je vezana za osnivanje određenih zemalja.

Kad je određena zemlja osnovana i kakav je njen genetski, podvlačim genetski, horoskop.

Po tom genetskom horoskopu znamo da su Nemci Ovnovi, i ako ne znamo vreme tačnog osnivanja, praksa nas uči teoriji.

Praksa nas uči teoriji jer kao što nikada nećemo saznati kada je rođen Tito ali iz aviona se vidi da je Bik pa nam ne treba mnogo pameti ni intuicije da bi to zaključili, ili kao što bi i stranac astrolog na prvi pogled znao da je Bora Čorba Škorpion, po karakteristikama nacije znamo isto, kao što znamo datum osnivanja Engleske, ne Velika Britanija nego Engleska, koja je u svom horoskopu Jarac sa Ascendentom u znaku Ovna, pa su zbog svog Ascendenta Ovna osvajački narod sa velikim kolonijama, a sa Mesecom u Ribama u 12 polju to je jedna ostrvska zemlja koja živi nekim svojim životom, nekim svojim mentalitetom.
Englezi se prave Englezi pa voze levom stranom a ne desnom; pored fudbala omiljeni sport im je posmatranje ptica; piju engleski čaj uvek u 5 i malo odudaraju od evropskog mentaliteta. Jer Švaba, kakav god bio dobar ili loš, kada ga pogledate razumećete se, dok Engleza možete i deset godina poznavati, nećete znati šta misli. Ne zato što je Englez, Englez, nego zato što je prava Evropa do Lamanša, a preko Lamanša je još uvek Evropa, ali neka malo drugačija, neka malo Neptunovska, jer Englezi imaju Neptun u prvom polju.

preuzeto sa sajta:http://www.astro-art.net/forum/topic-1171.html?highlight=pedja+radovic&start=15

gasimetrija
01-09-2011, 15:01
Dobro je da mi znamo da je u manastiru Žiči osnovana Srpska država 12. januara1217. godine sa najkatostrofalnijom konstelacijom koja postoji.Sunce, Merkur i Venera u znaku Jarca na granici devetog polja i Zenita, saAscenedentom (podznakom) u Biku a ove 3 planete sve imaju kvadrat sa Saturnom iUranom u Vagi, baš kao i sa Jupiterom i Neptunom u Ovnu.Šta ovo znači? Šta je to tako strašno?Pa kad bi krenuli od početka, Sunce kvadrat Saturn pa šta je sad to, to je 500godina pod Tucima.Pa šta jeVenera kvadrat Saturn? Vekovna srpska patnja. Dovoljno da pogledatePetrijin Venac pa da shvatite. Odražava se i na brakove, i na sve ostalo u lošemsmislu.Šta je Merkur kvadrat Saturn - pa naša vrhunska diplomatija, zbog koje 700 godinapatimo. Sem Kneza Miloša Obrenovića, jednog svinjarskog trgovca jer znak Bikaupravlja svinjama, a Srbija je podznak Bik, on jedini je uspeo da dođe Turcima glavekoji su takođe rođeni u znaku Bika. Svi ostali koji su se na ovom području rodili (nemislim na Nemanjiće nego posle pada Nemanjićke države) nisu imali smisla, ni takta

ni dipolomatije jer kako jedna zemlja i njeni vladari mogu imati dobru diplomatijukad se Sunce vladar, nalazi u kvadratu sa Saturnom i Uranom. Jer je Merkur, misao, pa intelekturalci u kvadratu sa Saturnom i Uranom u Vagi, ikada se Venera nalazi u kvadratu sa ove dve planete, pa još kvadrat Merkur iNeptun, pa izdajnici i spoljni i unutrašnji, ovo nije film Balkanski špijun ovopredavanje, ovo je istina.Merkur kvadrat Jupiter, najveća antidiplomatija koja postoji pa je to opet i našgenetski horoskop.Iako je Jugoslavija veštačka tvorevina ne smemo ni to da zaboravimo, da jeosnovana 1918. godine u znaku Strelca, sa vrlo srećnim horoskopima. Mislim na dvasrećna horoskopa, jedan je bio 1918. a drugi je bio 1943. godine, pa bez obzira ko jevladao, bez obzira kako je vladao, bez obzira na sve strahote i Jasenovca i svegaostaloga što se desilo, čime ne želim ovde nikoga da opravdam a ponajmanjenajgnusnije zločince.Činjenica je da je zahvaljući dobrom horoskopu prve masonske Jugoslavije, da je Jugoslavija prosperirala a samim tim i Beograd i Srbija u periodu između I i IIsvetskog rata, baš kao što je i druga Jugoslavija imala veliki prosperitet u kasnijemperiodu, pa čak i treća Jugoslavija, Miloševićeva lična tvorevina, imala je trigonizmeđu Sunca i Jupitera.Sa raspadom Jugoslavije i sa formiranjem Srbije i Crne Gore upravo na dan4.2.2002. godine, a to je bio najgori dan u 2002. godini, dobili smo najgoru državudo sada.Kada bi se ovde našao neko sa 140 god starosti rekao bi, nisam živeo u goroj državi.Zašto je baš taj datum? Razmislite…Ja mislim da to nije slučajno…Bitan je genetski horoskop svake zemlje, pa tako su Španci Bikovi, bave se koridomiako nose svu simbolku ptolomejevske Škorpije. Tako je Izrael stvoren u znaku Bika iako nosi genetski svu simboliku znakaŠkorpiona.Isto tako postoje države koje su osnovane u drugim znacima ali nose drugusimboliku.Bez obzira kod novoosnovanih, mladih država, ovo je najbitnije da znate, sve mladedržave sa svojim horoskopima pre svega mnogo više vuku genezu, svoju jaku,osnivačku.Šta hoću da kažem?Nemci su uvek Ovan bez obzira kada se formirala neka nova zemlja.Mi možemo sutra da ovu zemlju nazovemo kako god želimo, ali mi ćemo uvek bitigenetski ono što jesmo 12. januar 1217. god. Od tog genetskog ne možemo pobeći. Jesu prva i druga Jugoslavija dosta genetski modifikovale, i jesmo postigli vrhunskiuspeh u sportu zahvaljujući tome što se Sunce i Venera nalaze u konjunkciji u Stelcuu petom polju u trigonu sa Neptunom na Ascendentu, sve je to tačno. Međutim, ipakSrbi stradaše i u Jasenovcu, na Golom Otoku, na Sremskom frontu, i kasnije nanovom Sremskom frontu hiljadu devetsto devedeset prve, jer Srbija uvek vučehoroskop iz 1217. godine i Kalistovo prokletstvo koje se posle toga desilo.Nikada ne možemo pobeći od samog genetskog horoskopa jedne države.Da podvučem, morate znati prirodni geografski položaj, Jarac planine; Bik plodnazemlja, ravnica; Devica gradski prostor; Ribe mora, okeani; Rak jezera; Škorpijareke.Pre nego što nastavim podelu po znacima, osvrćem se na jednu molbu da tačno

objasnim razliku između Evrope i prekookeanskog inostranstva, jer jednu zemljumože da simboliziju dve stvari, na primer znak Vage predstavlja zemlju Austriju igrad Beč ali i mnogoljudnu Kinu, pa čovek može da se zbuni.. Ipak je to stvar dubljeastrosimbolike i osećanja kompletnog horoskopa pa ćete onda videti da li će nekootići negde daleko ili negde blizu. Pa ako je jako treće, četvrto pa i deveto polje preće biti da je to Austrija, ukoliko je jako dvanaesto polje ne mora biti bukvalnoprekookeansko inostranstvo, predstavlja i druge predele, pre će biti da je u pitanjuAzija, dakle Kina. A da bi bila Kina, mora biti kombinacija Vage i Jarca jer Azija jeuvek srodna znaku Jarca.Pre nego što počnem objašnjenje po znacima, od Ovna, da objasnim da se ovasimbolika odnosi kako na najudaljenije kontinente, od Severnog i Južnog pola, tako ina ovo naše vrlo blisko okruženje.Na primer, znak Lava predstavlja kao centralnu tačku grad Rim, grad na 7 brdašaca,7 brežuljaka zapravo. Znamo da znak Lava predstavlja brda i brežuljake ali isto takoznak Lava može da predstavlja i kockarnicu u Monte Karlu ili Las Vegasu sa Uranomu Lavu u petom polju.Ali može da predstavlja i Crnu Goru koja je u znaku Lava, može da predstavlja iBanovo Brdo, pa će nekada Mars u Lavu reći da je to Banovo Brdo. Uran u Lavu da je to kockarnica u Monte Karlu. Ako je opozicija sa Mesecom u Vodoliji, eto blizinaruske crkve pa znate da je ta lokacija tačna.Ukoliko se Saturn nalazi u znaku Lava pa još u kvadratu sa Venerom pa u lošemaspektu sa još nekom drugom planetom i ukoliko vidite da tu postoje neke planine,neko stenje, i neko nasleđeno prokletstvo, lako ćete razlikovati Cetinje od MonteKarla, bez obzira što Saturn u Lavu može da simbolizuje ni manje ni više negosamog velikog genija Petra Petrovića Njegoša.Znak Ovna na prvom mestu predstavlja germansku, što bi rekli nacisti arijevskurasu a i sam znak na latinskom se zove aries, aries dakle Germani.Normalno je da će prva asocijacija biti Nemci. Uostalom, kako bi mogli da počnemo, jel, o Ovnu bez Švaba, nema šanse, a i u našoj mitologiji, srpskoj, Švaba uvek onakoplav.

gasimetrija
01-09-2011, 15:05
Znak Ovna hoće da da svetlije ljude bez obzira da li je muškarac riđ ili devojkaPipi Duga Čarapa (koja je takođe rođena negde u Nemačkoj).Nije Nemačka jedina zemlja koja je stvorena u znaku Ovna već i region VelikeBritanije i čitavog Britanskog ostrva potpada pod znak Ovna.Kada govorimo konkretno o evropskim zemljama, znači Nemačka kompletna, apogotovo njen južni deo i grad Minhen sa okolinom. Već Severna Nemačka jemnogo srodnija znaku Vodolije što ću reći kada dođem do tog znaka.Međutim, Danska koja se nalazi na krajnjem severu takođe je stvorena u znakuOvna i nosi potpunu simboliku ovog znaka.Kažem vam Englezi kao osvajački narod takođe imaju donekle simboliku znakaOvna jer Ascendent predstavlja ono što činimo, ono što radimo. Kako se Jarac posvojoj prirodi brani, nikad prvi ne napada, a Englezi kao kolonijalisti osvojiše trećinusveta, normalno da moraju imati Ovna na Ascendentu.Kada govorimo o nekim daljim relacijama normalno je da znak Ovna može dapredstavlja i daleko inostranstvo a kako je ovom znaku srodna i Kalifornija, madaKalifornija ima srodnost kako sa Ovnom tako i sa Strelcem, znači kombinacija Ovna iStrelca. Na primer Jupiter u Ovnu u 12. polju može da predstavlja i odlazak u

Kaliforniju pogotovu ukoliko se Jupiter nađe u konjunkciji sa Marsom.Naravno znak Ovna predstavlja sve one narode koji su ratnički. Ukoliko se govori obilo kakvoj vrsti ratovanja, starog ili novog, isto tako, obratite pažnju, znači, bezobzira što je Bliski Istok srodan znaku Bika a Jevreji su srodni znaku Škorpije, akoneko ima Mars u Ovnu u devetom polju u kvadratu sa Mesecom, može se desiti daode na ratno područje pa da se zadesi na izraelsko-palestinskoj granici bez obzirašto ona nosi drugu simboliku.Kako Mesec predstavlja prošle živote a znak Ovna predstavlja one koji ratuju ali vrločasno, vrlo često se nađe da je Mesec u Ovnu srodan Indijancima ali ne toliko onimAmeričkim koliko Južnoameričkim.Ako znamo da je Južna Amerika srodna znaku Bika a Indijanci Mesecu u Ovnu,zamislite jednog Bika sa Mesecom u Ovnu koji je možda u prošlom životu bioIndijanac u Peruu ili u Čileu upravo na južnoj hemisferi. Toliko o znaku Ovna na koji ćemo se još vratiti.Kada govorimo o simbolici znaka Bika, Bik na prvom mestu kao znak koji predstavljamateriju i novac, predstavlja region Bliskog Istoka.Morate odmah razgraničiti region Bliskog istoka jer verovali ili ne, na nečiju sreću nanašu žalost, region Bliskog Istoka počinje od Sarajeva bukvalno od Baš čaršije, pasve do Iranske granice. Jer tamo gde počinje Iran to je već Jarac, to je već dubokaAzija nije baš Daleki Istok.Kompletno područje Bugarske, koja je doduše pravoslavna zemlja, ali i Bugarska, Turska, Istambul, evropski deo Turske, Kipar (koji nosi i simboliku Riba zato što jeostrvo to je ona prva podela), upravo kao i Irak kao centralna, da tako kažem,Bikovska zemlja, upravo nosi svu simboliku znaka Bika baš kao i Saudijska Arabija,koja zbog malo ili malo više peska mora da nosi i simboliku znaka Device, i Vage jerSaudijska Arabija je ravna, Vaga a pesak koji leti u oči jednako je Devica.Kompletno to područje Kuvajt, Arabija, Jordan i sve zemlje u tom okruženju nose tusimboliku, sve negde, dakle, do Iranske granice jer već Iran nosi simboliku znaka Jarca.Čitavo to područje je srodno jednoj zvezdi nekretnici, najjačoj zvezdi u svemiru,Algolu.Algol se po Duporovim spisima nalazio na 25-tom stepenu i 30 minuta Bika, danaspočetkom XXI veka Algol je već na 26-tom stepenu Bika jer i zvezde nekretnice sekreću, za 26 000 godina obiđu čitav zodijački krug.A ova zvezda koja nosi naziv Glava meduze, Demonova glava, Bela zvezda, upravosimbolizuje ovaj region koji je bio istovremeno region najvećeg procvatamatematike, numerologije, astrologije, i svih prirodnih i okultnih nauka, do dolaskaIslama. Jer sa dolaskom Islama to je sve zabranjeno.Upravo zahvaljujući Arapima pre dolaska Islama, njima dugujemo i arapske brojeve(zamislite kada bi pisali datum svog rođenja rimskim brojevima, pa skočili bi uRimski bunar na Kalemegdanu sedmog dana). Njima dugujemo znanje o fiksnimzvezdama. To nema veze sa Islamom koji je pokušao sve to da zabrani što ne znači da to nijepokušalo i Katoličanstvo pa i dalje.Znaku Bika je srodna i Španija. Ne zaboravite da su trećinu Španije naselili Mavarikoji su takođe bili muslimanskog porekla, pa i ta simbolika nije slučajna.Nas simbolika uči da je Španija po Ptoleomeju Škorpija, po osnivanju Bik, znači i jedno i drugo, pa mnogi Bikovi odoše u Španiju i proslaviše se tamo. Prvi, Miljan

Miljanić, koji je tek u Madridskom Realu postao jedan od najvećih trenera, potomVujadin Boškov ode drugi Bik u Madridski Real, postade slavan, kasnije mnogi našidoktori pogotovo u periodu između 1988. i 1992. godine.Onda Španija najednom postade in, i sa španskim serijama, najednom svi htedoše uŠpaniju.Danas i ako imate Sunce, Merkur, Jupiter u trostrukoj konjunkciji u Biku u devetompolju, ni to nije dovoljna garancija da ćete otići u Španiju, jer jer nekome ne treba niŠengenska viza a vama treba. Jer nekome Saturn ne deluje a vama deluje. Jernekome ne treba ni Jupiter a vama trebaju 3 Jupitera.Nekada je bilo dovoljno Sunce u Biku u 2 polju ili u devetom pa da odete u Španiju.Naravno, znaku Bika je srodna i Južna Amerika (osvajanje konkvistadora) i španskogovorno područje.Pošto je Brazil portugalsko govorno područje on je više srodan znaku Riba. A zemljakoja je najsrodnija simbolici Bika je Argentina, zemlja poznata po govedima, aŠpanija korida, borba sa bikovima, opet Bik, i Argentina je zemlja koja je plodna,razvijene poljoprivrede, opet Bik, pa Dijego Armando Maradona rođen u znaku Bikaupravo u Argentini ne znam tačno kog novembra, da upravo novembra jer je to južna hemisfera pa je proleće u novembru, Bik je prolećni znak iz naše perspektive je to obrnuto za 180 stepeni.Zašto sam pomenuo Sarajevo zbog toga što je sve što je vezano ne samo za Arapebez islama nego i, što je sve povezano sa islamizacijom povezano je sa Algolom iBikom.Ne samo da je Sarajevo vezano za simboliku Bika nego je činjenica da i na našemmalom regionalnom prostoru Bosanci nose svu simboliku Bika i potpuno je nebitno je li Srbin Bosanac, je li Musliman Bosanac ili Hrvat Bosanac, Bosanac je Bosanac,dođe u Beograd, snađe se, otvori privatan biznis, zaradi velike pare, bez obzira da liobrće banjalučki ćevap, da li otvara neki butik, ne znam Bosanca koji se nije snašaoovde, svi imaju pare, svi imaju simboliku znaka Bika apsolutno.Kada gledate ženski horoskop pa vidite Mars u Biku, pitate je koji joj je dečko bioBosanac a ona kaže, koji nije.Simbolika je još kako prisutna, baš kao što u ženskom horoskopu Mars vladalacsedmog polja u Lavu označava dečka Crnogorca.I Vojvodina nosi simboliku Bika, ne zaboravite da je mnogo kolonizatora došloupravo iz Bosne. Vojvodina nosi simboliku i Bika i Vage, s tim da Banat nosi najvišesimboliku znaka Bika, pre svega Pančevo ali i Vršac, a Vršac nosi jezivu simbolikuAlgola upravo zbog blizine granice sa Rumunijom jer tu već počinju Karpati. I Bik iAlgol su povezani sa Vlasima, Vlaškom magijom, i Rumunima. Ne zaboravimo danama najbliža susedna zemlja a najmističnija susedna zemlja Rumunija nosi nekumutnu i tešku simboliku Bikaa Rumunija ne samo što je depresivna nego što je poznata kao zemlja u kojoj jebukvalno sve viđeno, od vukodlaka koji su prelazili Dunav pa na dalje.Pa ko voli nek izvoli.Kad govorimo još o ovoj simbolici Srem i Bačka su mnogo više srodni znaku Vage aNovi Sad znaku Vodolje, ne samo zato što je stvoren u znaku Vodolije nego zato što je u njemu i sedište Matice Srpske ali i drugih naroda, što bi rekao pokojni drug Titozbir je naroda i narodnosti, mada najviše ima Srba i Mađara, a Srpsko Narodnopozorište je prvo napravljeno u Novom Sadu pre nego što je ovde u Beogradu, pa jei to simbolika Vodolije, prvo Novi Sad pa onda Beograd

gasimetrija
01-09-2011, 15:06
Što se tiče ostale simbolike na tako da kažem, mikro planu, Šumadija nosi srodnost

znaka Raka pa Saturn u Raku može predstavljati Ibarsku magistralu onako svu urupama.Šumadija nosi simboliku i Raka i Bika. Isidora Sekulić u svojim spisima u drugojpolovini XIX veka rekla je: Bavarska je božanstveno lepa, baš kao i naša Šumadija,kakva prelepa brdašca, kakva divota.Kada govorimo o Biku, i Bavarska ima izvesnu simboliku znaka Bika, baš kao iplodna Šumadija ali ne i Pomoravlje, opet Bavarska je više Ovan, Šumadija je višeRak ali simbolika znaka Bika postoji.(Znam jednog Bika koji ima stelijum planeta u Biku, Jupiter u Blizancima non-stopvozi Ibarskom magistralom, juri ženske, mlad je dečko, smiriće se jednog dana.)Kada govorimo o drugim znacima.Samo dve evropske zemlje su stvorene u znaku Blizanaca i jedan veliki grad.Blizanac je najbrži znak, najspretniji, najokretniji, upravo kao Figaro u Seviljskomberberinu ta opera nije Španska nego Italijanska od Rosinija, pa je Italija srodnaznaku Blizanaca.Italija je srodna znaku Blizanaca, naročito severna Italija, odnosno Lombardija, jerdok Đuzepe Garibaldi uz pomoć svog duhovnog oca Đuzepe Verdija nije ujedinioItaliju, postojala je Lombardija, postojala je Venecija, postojalo je mnogo drugihdržava, pa je Lombardija nosila svu simboliku ovog znaka, baš kao što gradoviMilano i Torino kao centar automobilske industrije nose svu simboliku ovog znakaMada u samom Torinu, Fijat je stopostotni Blizanac Mars u Blizancima nula Sunce aveć Juventus iz Torina nosi simboliku znaka Škorpije jer mu je Musolini dao bojudresa, crno belu kao oznaku fašizma sa klasom žita.Kada govorimo o znaku Blizanaca ne zaboravimo i Belgiju koja nosi simbolikuBlizanaca mada grad Brisel nosi simboliku Jarca. I grad koji je pre svega Blizanac,mada u zemlji Jarca, nosi svu simbolku Blizanca. Dupli Blizanac sa konjunkcijomMerkura i Neptuna na Ascendentu. Maherska, prevarantska kombinacija Merkur nulaNeptun ali upravo London nosi svu tu simboliku.Ako nikada niste bili u Londonu pomislićete možda da je to hladan, mračan, tmurangrad verovatno mislite da ćete sresti Engleze sa štapom i šeširom, kako se svesporo odvija.Međutim u Londonu život se odvija 4 puta brže nego u Beogradu, Italijan je, madalapsus ali i nije, London je prepun Italijana, svaki peti restoran je picerija, Londonvrvi od Italijana.London je jako dobro organizovan, u smislu komunikacija i kao svetski grad sedište je svetskih komunikacija, sedište je engleskog jezika, za Evropu i povezuje svetskeinformativne sisteme što je sve simbolika znaka Blizanaca.Kada govorimo o prekomorskom inostranstvu, veliku simboliku znaka Blizanacaimaju SAD, bez obzira što znamo da je Amerika stvorena u znaku Raka, međutim,kako ima Marsa i Urana u znaku Blizanaca nosi tu veliku simboliku.Pa mnogi mladi baš zbog Marsa u Blizancima odoše u Ameriku.Praksa je potvrdila da su najviše Blizanci putovali u Ameriku a na drugom mestu suRakovi.Pa pošto je praksa uvek starija od teorije, jeste Amerika Rak ali uz velki, veliki uplivBlizanca, bez obzira da li je u pitanju Istočna, Centralna ili Zapadna Amerika.Baš kombinacija Blizanca i Raka, sa mnogo Raka daje Njujork, i deo Istočne obale odNjujorka do Floride, sad već ulazimo u Raka, ne u Šumadiju nego u prekookeanskominostranstvu, a kad govorimo o prekookeanskom inostranstvu, upravo taj deo okome govorim Florida sa svim svojim lukama, grad Njujork, kompletna simbolika

znaka Raka pa mnogi rakovi odoše i žive tamo, upravo na Istočnoj obali.Pošto znak Raka vlada i jezerima, mnogi Rakovi odoše i u Čikago i u Državu Ilinois,svuda gde su jezera, eto mnogo Rakova, kako je Čikago stvoren u znaku Lava onda je sasvim normalno da kombinacija Lava i Raka može dati odlazak u Čikago. Baškao i činjenica da je to i srpski grad, ima mnogo Srba, postoji i neka nacionalnapodela, u koju nisam mnogo ulazio.Kada govorimo dalje o znaku Raka, rekoh već da vlada Sredozemnim morem i svimzemljama koje se oko njega nalaze a od gradova koji se nalaze tu blizu, Venecija jene čist ali 80% Rak. Ne samo Sunce u znaku Raka, nego Venera u Raku, Merkur uznaku Raka često označava i u karmičkoj astrologiji, da je neko živeo u Veneciji a da je u ovom životu bio u Veneciji, zaljubljen u Veneciju.Ukoliko neko ima Saturna u Raku, u konjunkciji sa Marsom (onda mora biti rođen1945-te godine jer to godište ima tu konjunkciju, (reče mi žena , guši se u Venecijiod smrada kanala, ne može da ih podnese, a ne sanja da je živela u Veneciji, gde jebila pogubljena.)Venecija mora imati upliva i Lava.Kada ulazite u Veneciju vidite velikog krilatog lava pa Venecija i Mletačka Republikaima donekle simboliku i znaka Lava.Kada je Otelo pao, u istoimenoj operi Đuezepe Verdija, Jago likujući kaže, ecco leon,eto lava, aludirajući na nekoga koga je izabrao Dužd Mletačke Republike.Pošto Mletačke Republike odavno nema, Venecija je mnogo više Rak nego Lav.Kompletna je u vodi, kompletna je u kanalima, kako ova južna tako i ova severnapuna droge… Šta bi bila severna Venecija nego Amsterdam, pa je samim tim nesamo grad Amsterdam nego čitava Holandija srodna znaku Raka.Ako vidite Sunce u devetom polju u Raku neko ko to ima možda je već bio uHolandiji ili možda živi tamo.Pošto se Holandija nalazi u depresiji, tj. ispod nivoa mora, (kako je Hrvati zovuNizozemska) samim tim ovo je zemlja najveće depresije uz Mađarsku gde je drugirazlog depresije , dokazano je da svi ljudi koji žive ispod nivoa mora moraju bitidepresivni.Zato nije čudo da se tamo nalazi tkzv tamnica za zločince iz III svetskog rata, uHagu.Holandija sa ovim simbolom Raka daje ljude koji su po malo beskrvni nemaju onusnagu i životnost, onu energiju koju imaju Nemci, Holanđanin je uvek po malobledunjav. To je jedina evropska zemlja koja apsolutnu nosi simboliku Raka.A od zemalja (kojoj nije priznata nezavisnost jer su pod Engleskom krunom),dominacijom Škotska nosi simboliku Raka.Raka kao i Jarca bije glas da je škrt a za Škota rekoše da je škrtica.Škoti piju pivo, što je još simbolika Raka, kao što znamo i nisu baš u dobrimodnosima sa Englezima.U svakom slučaju od Šumadije do Floride eto vam simbolika znaka Raka koji nijetoliko vezan za region Azije i regione drugih zemalja, sem Centralne Afrike koja kaošto rekoh ima tu simboliku Raka.Ekvatorska Afrika jednako je Rak i Lav. Jedini izuzetak vezan za Aziju, Turska i Istanbul imaju 80% simboliku Bika a 20%simboliku znaka Raka.Istambul mora imati simboliku Raka, ne samo što se nalazi na velikoj vodi, već što

se tu, gde se spajaju Mramorno more i Bosfor, upravo se nalazi središte turskedržave iako je Ankara glavni grad.Znaku Lava je srodan grad Rim. Kada je Evorpa u pitanju, država srodna Lavu jeFrancuska

gasimetrija
01-09-2011, 15:06
Francuska je stvorena u znaku Lava.Kako je moderna Francuska padom kraljevine, pod Napoleonom formirana 14. jula,kao Lavovski su digli nos ali su Rakovski drčni, ne žele da nauče ni jedan strani jezikčak ni engleski što je više odlika Raka nego Lava.Od Lava im ostade sklonost za uživanjem, hedonizmom, i francuski konjak bezobzira da li je Remi Marten, Kurvoazje ili neki drugi, od tog datuma Francuzi postašemalo više nacionalisti ostade im rakovsko nacionalno opredeljenje. To je ipak centralna zemlja u Evropi koja je rekoh u znaku Lava.Kada govorimo o Americi rekao sam da je Čikago stvoren u znaku LavaOd gradova u Evropi u simbolici Lava je ne toliko država Monako koliko grad MonteKarlo to je grad koliko 2 Čukaričke padine tu je kockarnica a Uran u Lavu, Lavovivole da se kockaju pogotovo Mesec u Vodoliji.Crna Gora je stvorena u znaku Lava, pogotovu severni deo Crne Gore pod severnimdelom Crne Gore smatram od ulaska u Crnu Goru, Bijelo polje pa sve do Nikšića, većPodgorica i more imaju neku drugu simboliku, ali o tom po tom, pričaćemo i o tome.Da se vratim na Centralnu Afriku koja svakako ima simboliku znaka Lava.Znam par Lavova koji su bili u Africi koji su mi rekli da ih lavovi nisu napadali.Nije isto imati Sunce u Lavu sa Merkurom i Venerom i Saturna u Lavu.Opasan je Mars u Lavu u kvadratu sa Saturnom, pogotovo Saturn u Lavu u kvadratusa Marsom. Pitaćete, zašto je opasniji Saturn od Marsa. Ne samo što je lošijaplaneta, nego što Saturn predstavlja životnje. Mars predstavlja metale. Tako Saturnu Lavu nosi opasnost od napada Lava, Saturn u Škorpionu, opasnost od krokodila,zmije, škorpije. Saturn u Vodoliji opasnost od ljudske ruke, od čoveka životinje,Saturn u Ribama opasnost od napada ajkule pogotovo u 12 polju, itd.Idemo na Devicu. Kada su regioni u pitanju, centralna zemlja u Evropi, Švajcarska jeDevica. Devica je mirnodopski znak. Ako je neko pacifista u horoskopu, onda je toDevica. Ako je neko analitičan i voli da skuplja novac, ali ne na onaj bikovski način,to je Švajcarska, pa je ona i veštačka tvorevina da u njoj nikada ne bude rata i da setu gomila kapital tako da Švajcarska nosi skoro 100%-tnu simboliku Device.Nemački deo Švajcarske nosi 100% simboliku DeviceFrancuski deo Švajcarske nosi simboliku više znaka Strelca (nego Lava) jer jeŽeneva Strelac.Dok italijanski deo nosi simboliku znaka Blizanaca zato što je Italija Blizanac, ali većkada dođete do jezera Komo koje se nalazi na granici Italije i Švajcarske tu je većveliki upliv Raka.Od zemalja bivše SFRJ, Hrvatska i Slovenija takođe nose simboliku znaka Device.S tim da Dalmacija nosi izvestnu simboliku Strelca, sve što je na obali Jadranskogmora nosi simboliku Riba, više Meseca u Ribama nego Sunca.Kada govorimo o Evropskoj simbolici, naravno, Grčka je Devica. Ukoliko imatestelijum pleneta u Devici i nešto u Ribama put će vas voditi u Grčku.Ukoliko je masa planeta u Raku, pogotovo Jupiter, Mars u Raku, Sunce u Devici etoŠvajcarske.

Pitaćete, a van Evrope koje su zemlje vezane za Devicu? Njih je malo. Jer pored togašto je Zapadna Evropa jako srodna znaku Device, ne zaboravimo da je regionZapadne Evrope srodan Devici, dok zemlje Severne, Srednje i Južne Amerike, baškao što i regioni Afrike i Azije nemaju gotovo ni kakvu simboliku Device.Australiju nisam baš proučavao, ona ima najviše simboliku znaka Strelca.Kada govorimo o Vagi, Austrija i grad Beč. Tvorevina Vage je Austrougarskamonarhija pa i Mađari imaju veliki upliv znaka Vage.Pored Mađarske od evropskih zemalja izvesnu simboliku Vage nalazimo kod Finaca(ugro-finsko poreklo) mada Finska nosi veću simboliku Jarca i Vodolije.Pošto znak Vage predstavlja i Daleki Istok odnosno Aziju, Kina kao centralna azijskazemlja nosi svu simboliku Vage. A ako imate Jupiter u Vagi u trećem, devetom ilidvanaestom polju putovaćete u Kinu jer Jupiter je veličina, Kina je Vaga.Kada govorimo o Škorpiji, ne postoji narod koji je više tipičan Škorpionski od Jevreja. Jevreji su čiste Škorpije, čak u svom grbu imaju oznaku Škorpiona.Rat između nacističke Nemačke i Jevreja bio je Ovnovsko-Škorpionski rat koji jeOvan dobio na fizičkom planu a izgubio na duhovnom planu. Pogledajte, od 16. dokraja 19. veka kada je umetnost u pitanju najviše genija u Evropi dali su Italija,Nemačka pa kasnije i Rusija, zamislite u 20. veku, baš u 20. veku u Nemačkoj nijerođen ni jedan jedini genije. Da li mislite, da je to slučajno? Nemci su započeli i prvi idrugi svetski rat.Hvala Bogu, prizvali su se pameti. Kako sa Ovnom uvek znate na čemu ste, saNemcima kada ne ratujete možete odlično da poslujete, naročito ako imate nekudobru planetu u znaku Ovnu.Da se vratimo Škorpiji, pored ne samo Izraela koji je formiran, na području BliskogIstoka pa nosi ne samo simboliku nego upliv Algola, jer je osnovan 15.5.1944.godine u znaku Bika. Svi Jevreji na ovom svetu nose simboliku Škorpije.Drugi narod koji nosi simboliku Škorpije su upravo Romi ili Cigani, (koji jesu došli izIndije koja je srodna znaku Jarca ali nose simboliku Škorpije.).Moraju nositi simboliku Škorpije.Znak Škorpije i planeta Pluton , identitet, regeneracija. Jevreji stotinama i stotinamagodina ne menjaju svoj jezik, kulturu i običaje, zatvoreni su u sebe, nepoverljivi su.Cigani stotinama i stotinama godina govore ciganski, pevaju po svadbama isahranama, što je sve simbolika Plutona, ne menjaju svoju kulturu i običaje pa sutakođe neuništivi.Međutim, upravo na području na kome mi živimo a koje je blisko, područje Kosova iAlbanija imaju svu simboliku znaka Škorpije, pa isto tako i Albanci bilo gde da odune gube svoj identitet, neguju običaje, govore svoj jezik, tačno znaju šta hoće.Škorpija se vrlo brzo regeneriše pa Albanija, video sam na nekim slikama da se Tirana regenerisala, ne da se regenerisala, nego sada više liči na neka Španskaletovališta. Naravno da je veliki novac uložila albanska mafija, ali Škorpija se prekonoći strahovito brzo regeneriše od Enverhodžine države na račun koje su se mnogisprdali. Danas je u Albaniju uloženo skoro koliko u Španiju 90-tih godina.Zašto su još Albanci Škorpija a ne Bik, ili neki drugi znak? Kod njih postoji besa, reč,ukoliko neko ne održi reč može da plati glavom.Rekao sam da je Sicilija srodna Škorpiji, pored Sicilijanske mafije i Albanska mafija jeod moćnijih

gasimetrija
01-09-2011, 15:07
Kada govorimo o znaku Strelca rekao sam da je Zapadna Evorpa srodna ovomznaku baš kao i grad Pariz.

Zašto je Pariz Strelac? Široki bulevari jasno ko dan, ali još nešto je vrlo bitno za tusimboliku. Francuzi ništa nisu posebno doneli Parizu sve do sredine 19-tog veka.Sve što su doneli u Pariz kvalitetno doneli su stranci. Pariz je grad koga su načinilivelikim stranci, Italijani, Nemci, Rusi, pa i drugi narodi, kao što su Poljaci (zbog jednog Šopena). Ne kažem da nije bilo Francuza, ali tek nastankom ekspresionizmaFrancuzi polako počinju da vladaju svojim gradom. Pariz nosi simboliku Strelca baškao i francusko govorno područje Švajcarske,Isto je bitno napomenuti da je znaku Strelca delimično srodna i Amerika, a pogotovoKalifornija, koja je kombinacija Ovna i Strelca.Pošto su SAD Rak podznak Strelac, a pošto Amerikanci kao narod ne postoje, ko jeosnovao Ameriku? U 17., 18. i 19. veku postojala je kazna proterivanja sa Evropskogkontinenta. Tako najveće propalice i kriminalci trule Evrope koji su proterani, stranci, osnovašeAmeriku.Nije Amerika samo podznak Strelac zbog širokih bulevara već upravo zbog stranacakoji su je osnovali. Poznata je slika kako se ranije po Americi, kroz prerije, na konju.Kada govorimo o Jarcu, znamo da je čitavo Balkansko poluostrvo, srodno ovomznaku, od Kalemegdanske tvrđave do Krita. Jarcu je srodna i čitava Azija, pogotovo Indija.Indija je centralna zemlja koja je srodna ovom znaku.Sve planine i planinski masivi u Aziji naravno da su srodni ovom znaku. Tibet jesigurno srodan znaku Jarca a ne znaku Vage. Samo Jarac i koze mogu da se popnuna vrh i dalaj lama, prosečan Evropljanin ne.Englezi su okupirali Indiju, pronašli su Indijski čaj, od Indijskog su napravili Engleski,i vekovima su dominirali nad Indijom držeći je u ropstvu da bi im se to danas vratilo.A šta rade Indijci i Pakistanci po zapadnom i centralnom Londonu nije za priču, kakoim to vraćaju, ali ne zlonamerno nego jer su druge kulture drugih navika, ali nećemoviše o tome.Šta je još srodno znaku Jarca, delimično je grad Boston koji ima simboliku više Bikanego Jarca.Meksiko je pola Bik pola Jarac. Teritorija bivšeg SSSR i kompletna istočna Evropa nosi simboliku Vodolije. Tako i Rusija i po Ptolomeju je u simbolici znaka Vodolije, ali Rusi su genetski Riba.Staljin je žrtvovao 10000 miliona ljudi, što je više simbolika Riba.Vodolija se buni, a Riba ćuti, Rus ćuti, Riba pije, Rus pije. Vodolija diže revoluciju, noRusi danas ćute, trpe dok Amerikanci dominiraju i rade sve što rade.Rus se pomalo ljigavo potkupljuje za sitne pare što je opet simbolika Riba.Kompletno Pirinejsko poluostrvo Skandinavija, to još ima veze sa onom prvompodelom koja nije vezana samo za planine i mora koja je vezana za godišnja doba.Norveška, Švedska i Finska nose simboliku Vodolije s tm da svaka od njih nosi isvoju nacionalnu simboliku, pa tako Norveška je u znaku Škorpije, Švedska jeStrelac pogotovo Stokholm, Finska je Jarac a pošto ima mnogo jezera mora biti inešto Raka.A u teškim vremenima Norvežani nam pružiše pomoć. Ko će Jarcu pružiti pomoćnego Škorpion.Ako čitate strip Hogar i Helga, to je opet malo simbolika Škorpiona,

Norvežani su poznati po hrabrim Vikinzima i po pomalo ljubomore, Hogar voli da pijepivo što je opet vodena simbolika Helga mu zapoveda, bar imaju malo škorpionskedinamike koje u Švedskoj nema.Vodolija i Ribe, to je područje Rusije a što idemo više na istok, Sibir, tamnica,daljina, beskrajna ravnica, Riba.Baš kao i močvarni predeo oko Makiša može biti u simbolici Ribe, pustara, puninsekata, komaraca, Neptun, Mars, dakle opet Riba. Još jedna zemlja specifična je Portugalija. Ona nosi simboliku i Vodolije i Riba.Komentar za Portugaliju je da je to jedna vrlo egzotična zemlja, vrlo neobična, da suljudi po malo hladni, distancirani, pomalo čudni, da su ljubazni, prijatni, fini. Kadaidu ulicom nekako su ćutljivi, u svojim mislima, kao u svom svetu, kao da neopažaju druge ljude, što je simbolika i Vodolije i Riba. Kod ljudi koji su tamo otišlinašao sam više uticaja Vodolije nego Riba. Jedna moja klijentikinja koja studira Španski i Engleski Vodolija sa Merkurom iMesecom u Ribama, u stvari odlično zna i prosto obožava portugalski jezik. Jer pazite, Portugalija izlazi na Atlantski okean, Riba.Kad govorimio o čistom znaku Riba kao što rekoh, sva ostrva u okeanima, u daljini,nose simboliku Riba. Jedno od njih je Japan. Japanci jesu Ovnovi, oni su radni, vredni aBaš kao Dragan Stojković Piksi koji je nekrunisani car Japana, sa Suncem, Mesecom,Venerom, Merkurom i Saturnom u znaku Riba. Upravo u Japanu je doživeo svetskuslavu. Za njega je Japan bio čudan, nepoznat mističan, baš kao što je i on za Japancebio čudan, mističan.

nedda
02-09-2011, 00:04
Gasimetrija,

ovi tekstovi su stvarno vredni!

Mucila sam se prilicno da pohvatam to za trecu kucu i inostranstvo...tek sad mi se rascistilo

Hvala na velikom trudu :)

nale777
02-09-2011, 00:06
Zaista,vrlo lepo objasnjeno...hvala veliko Gasimetrija :)

tatjanaj
02-09-2011, 04:29
Otići ili ostati (mundana astrologija, astrogeografija)
(sa predavanja astrologa Predraga Peđe Radovića od 14. 12. 2004.)

Uvek inostranstvo predstavlja znak Strelca, kao deveti znak u horoskopu, deveto polje horoskopa i naravno planeta Jupiter. Jupiter je uvek vezan za inostranstvo i za daleka putovanja baš kao što Merkur predstavlja bliska putovanja.

Kod ljudi koji su se iselili i žive u inostranstvu, naći cete čak mnogo više naglašeno trece i dvanaesto polje. Treće polje, je polje direktnog putovanja u inostranstvo baš kao i znak blizanaca.

Kod mnogo naših intelektualaca, obrazovanih ljudi ali i klasicnih gastarbajtera bez mnogo obrazovanja ali opet visprenih, pronašao sam sa vrlo naglašenim i jakim trećim poljem.....

Deveto polje predstavlja inostranstvo u pravom smislu te reci, dakle nije u pitanju Slovenija, Makedonija, nego predstavlja prozor u svet, vrlo često se vezuje za Evropu, i putovanja po Zapadnoj ili Istocnoj Evropi, a vrlo često i malo dalje. Dvanaesto polje takođe predstavlja inostranstvo i to ono daleko, prekomorsko, prekookeansko. Pa i ako i preko trećeg i devetog polja možemo gledati ova putovanja, SAD, Kanadu, Australiju, Novi Zeland, Japan i druge zemlje apsolutno gledamo kroz simboliku dvanaestog polja.

Slazem se s ovim sto si napisala. Moje trece polje je dosta naglaseno, a u njemu su mi neptun (prirodni vladar riba i 12. polja) i venera (vladar moje 9. kuce) koja je jos u trigonu sa jupiterom. Mnogi astrolozi su mi savetovali da se preselim u inostranstvo. Inace, putovanja obozavam :) A sto se tice 12. polja i tu je Pedja u pravu. Verovatno da mi ljubav prema daljinama daje i saturn sa smc u 12. polju, a znam dosta ljudi koji imaju jako naglaseno 12. polje i zive u Americi i Kanadi.

gasimetrija
02-09-2011, 10:09
Zaista,vrlo lepo objasnjeno...hvala veliko Gasimetrija :)

Obozavam Pedju,jer je pametan, "siroko obrazovan",dobar covek, i naravno "razbija astrologiju":)

tatjanaj
02-09-2011, 10:20
I ja imam pozitivno iskustvo s Pedjom. Veoma je iskusan, profesionalan, pametan i dobar. Bas sam skoro bila kod njega i rekao mi je da me ocekuju pozitivne promene. Gasi, da li se ispunilo ono sto je tebi predvideo?

gasimetrija
02-09-2011, 10:32
Tanja, dosta toga je bas bas 'ubo" (sto bi rekli)...cekam dalje kako ce se razvijati situacija, pa javljam.Feed je jaaako vazna stvar, po meni.;-)

tatjanaj
02-09-2011, 10:35
I meni je 'ubo' sve pri analizi natala, ali ono sto mi je predvideo na osnovu tranzita jos nije pocelo da se desava, jer nije vreme. Zato sam te pitala :)

gasimetrija
02-09-2011, 11:53
Odosmo off (neka moderatori izbrisu)..
medjutim,...vezano za predvidjanja (tranziti,predikcije uopste) on je misljenja da su oni samo okidaci dogadjaja (a moze ih biti vise...tj. vise povoljnih prilika),medjutim da samo Bog zna kada ce se nesto zaista desiti...:-)

tatjanaj
02-09-2011, 11:54
Pa sve su samo mogucnosti, a na nama je, slusajuci svoje srce, da izaberemo ono sto zelimo....

nale777
02-09-2011, 12:28
Pa sve su samo mogucnosti, a na nama je, slusajuci svoje srce, da izaberemo ono sto zelimo....

Mislim da najvise stradamo kada ne slusamo svoje srce...bar tako kaze moje iskustvo.Ja se svojom logikom uvek borim protiv, ne umam da pokazem da mi je stalo i onda sve ode tamo gde ne treba.

tatjanaj
02-09-2011, 12:30
To ti ne valja

nale777
02-09-2011, 12:47
To ti ne valja

To i ja znam,ali se to kod mene nekako odvija nesvesno i kad trenutak prode druga strana vise nema razumevanja, valjda se ohladi.Mislim da sam previse osetljiva,a to krijem, pa drugi misle da sam jaka i onda ne vode previse racuna o ponasanja.E,kad ta osetljivost kod mene proradi bude gusto - onda sam mrgud, distanciram se, hladna sam ili besnim.
I to sve od trenutka kada sam se bivsem otvorila po pitanju osecanja,a on se lepo pozdravio sa mnom.

tatjanaj
02-09-2011, 13:27
Nemoj nikad da se povodis za bolnim iskustvima. Otvori srce i pokazi osecanja, naravno uz dozu opreza i s merom. To se ne odnosi samo na izrazavanje ljubavi, vec i svih ostalih osecanja, i recima i delima, koja u tebi budi veza.

A nekad su, kad je u pitanju izrazavanje osecanja ljubavi, reci suvisne. Bar na to tako gleda moja venera u skorpiji. Kad ima ljubavi, nekada ne moram reci "Vollim te" - sve se samo vidi i desava. A ni igrice mi nisu potrebne, jer to onda i nije ljubav. Ako ima dovoljno strasti, sta ce mi dodatna tenzija? Naravno, lepo je ceznuti, ali ne predugo i ne tako da se sve pokvari. Ako moj partner ceo dan radi, a ja ceznem za njim, sigurno necu dozvoliti da ne progovorim ni jednu rec s njim kad se vrati s posla, niti cu ga cimati s nebuloznim porukama dok radi.......

skorpija3010
22-09-2011, 11:43
da li neko zna u kom znaku je MALTA?

thnx

tatjanaj
22-09-2011, 11:46
Mislim da je u znaku riba

skorpija3010
22-09-2011, 12:04
ok, mislila sam posto je ostrvo,
da je u znaku BIKA , ne?

tatjanaj
22-09-2011, 12:06
Ne, ne, riba, definitivno :)

skorpija3010
22-09-2011, 12:10
:D hvala ti,

12.pocinje mi u ribama, lets hope for some travelling there :D

tatjanaj
22-09-2011, 12:11
Srecom pa je meni 12. u devici :) Molim :D

Shmishonja
22-09-2011, 12:20
da li neko zna u kom znaku je MALTA?

thnx

Ovo se smatra kartom Malte : http://www.dodaj.rs/f/17/V1/4IV65Jv3/malta.gif :)

skorpija3010
22-09-2011, 13:41
@shnishonja, hvala ti puno :4hug:

mozes li mi samo reci sta da uporedim sa ovom kartom ako hocu da vidim sanse ad odputujem tamo preko posla, vl 9 saSO ILI ? :confused:

I Ako ne trazim previse , mozes li post. kartu Kipra, i tamo su mi sanse :D

hvala puno

Shmishonja
22-09-2011, 15:50
Jednostavno uporedjuješ te planete sa svojima + gledaš u tom čartu 4 polje ~ to je narod, "dom" gde bi bila u toj zemlji. Imaš značenja svakog polja u mundanom čartu pa samo dodaj svoje natalne planete da imaš orijentir "kako, šta, odakle" i sl. ;)

Karta Kipra : http://www.dodaj.rs/f/1K/aV/4Rlmf6Nr/kipar.gif :)

skorpija3010
22-09-2011, 15:58
@ shmishonja
:4hug:

srce si, bacam se na analizu :D

nale777
22-09-2011, 16:01
Jel` moguce da nigde ne moze da se nade datum osnivanja Sicilije ili njen natal? :(

ovnica
22-09-2011, 16:10
http://i40.tinypic.com/29kyhw3.gif Nale evo je :)

nale777
22-09-2011, 16:17
http://i40.tinypic.com/29kyhw3.gif Nale evo je :)

Hvaaaaaalaaaaaa!!!Gde si je nasla?Jesli li sigurna da je to natal Sicilije?

ovnica
22-09-2011, 16:20
Sicilije? joj izvini ucinilo mi se da pitas za srbiju :/ cekaj probacu da nadjem...izvini jos jednom

Ma nema shanse...cak sam i kartu NASA nasla ali Sicilije nema..nadjoh samo da je Lav :/

swiss
22-09-2011, 16:39
Nale777 poslao sam mail u Astrodienst pa cekam odgovor! Ako odgovore saljem ti dalje da vidis ;)

Sad sam napravio uporedni CH-Ja....lelke lelke... Moja 12ta pada na vrh MC od CH a stim i moj ME egzakno 0 MC od CH, A u 10tom polju Svajcarska ima Stelijum SO-VE-MA-ME u 10toj a ja imam bas na tom mestu SO-VE-PL-AC u 12toj....au koja igranka je...Moj MO pada u 9to od CH a CH JU ima u 9toj a ja MO u 11tom... A moj JU 0 NE su mi na AC od CH jer CH je Skorpija u podznaku.......Kako bre da gledam sad ovo, kako da citam?

Dajte mi ideju molim vas!

nale777
22-09-2011, 17:08
Nale777 poslao sam mail u Astrodienst pa cekam odgovor! Ako odgovore saljem ti dalje da vidis ;)

Sad sam napravio uporedni CH-Ja....lelke lelke... Moja 12ta pada na vrh MC od CH a stim i moj ME egzakno 0 MC od CH, A u 10tom polju Svajcarska ima Stelijum SO-VE-MA-ME u 10toj a ja imam bas na tom mestu SO-VE-PL-AC u 12toj....au koja igranka je...Moj MO pada u 9to od CH a CH JU ima u 9toj a ja MO u 11tom... A moj JU 0 NE su mi na AC od CH jer CH je Skorpija u podznaku.......Kako bre da gledam sad ovo, kako da citam?

Dajte mi ideju molim vas!

Hvala Swiss:) Jedva cekam odgovor:)

swiss
23-09-2011, 00:23
Trinakria - staro ime za Siciliju a niko mi nije mogao reci preciznije kad se Sicilija pod ovim imenom pominje pa ti opet pogledaj pod starim imenom, mozda naletis na neki podatak... Na kraju, rekos mi da SICILIJA ma kojem Astroloskom Znaku da je pripadala i pripada danas ipak ona ima svu simboliku SKORPIJE! A to mi je njih 6toro reklo i objasnilo a i zasto je tako dokaz je istorija SICILIJE koja je bila cesto osvajana, pa i od Italije na kraju (1861) a njihovo stanovnistvo je uvek bilo na gotovs u odbrani! A kultura im je i danj danas ocuvana i regionalni jezik itd sto je svojstveno tom znaku, ZNACI SICILIJA JE SKORPIJA :)

A posto je ostrvo...pogledaj, onda je podznak Riba...rekose mi tako :)

NADAM SE DA CE TE ZADOVOLJITI OVO NALE777

nale777
23-09-2011, 08:18
Pa da....zato njihov tradicionalni simbol i jeste Sunce sa tri noge - Trinakria, jer simbolizuje staro ime za Siciliju!Hvala Puno Swiss, sto si se potrudio da mi nabavis tu informaciju :)

swiss
23-09-2011, 09:02
Sicilija je kroz istoriju bila jako aktivna drzava i pominje se jos 1000god pre Hrista! A tek od 200 pre Hrista picela su razna osvajanja te ostrvske drzave onda...a danas, definitivno 1861 pripada Italiji kada je Kralj Umbert je prisvojio sto je izvrsio udar na nju, sto opet znaci da je Sicilija definitivno te godine pripojena Italiji jer dotle je bila samostalna drzava! Samo da znas, jos jedan simbol da je Skorpija je to, da danas Sicilija jos uvek tezi Nezavisnosti i da je dobila poslednje politicko najvise uredjenje u Italijanskoj drzavi danas a to je Autonomija sto opet Asocira na Skorpiju.

Prisvoj da je Sicilija Ovaj Znak, eto :)

Shmishonja
23-09-2011, 09:17
A što ne koristite podatke Kraljevine Sicilije? Jer realno, sada Sicilija je u sklopu same Italije, tako da teško da može da se nadje neki drugi podatak sem tog možda čarta nastanka Kraljevine Sicilije :read: iako realno ono što je Swiss rekao da je po simbolici vezana za Škorpiju, slažem se, uz malo Riba jer je ostrvo :admin:

nale777
23-09-2011, 09:25
Hahaha, gle ironije, Sicilija skorpija,a ja se bas zaljubila u jednog skorpiona sicilijanca - skorpija na kvadrat.
Da,Shmisho, ali Italija je ranije bila lav, karakter je blizanac, a Sicilija iako je pripojena Italiji je skorpion.Pa zasto onda ne bi bila i bik, posto je u pitanju ostrvo,nego riba?Zar nisu mediteranska ostrva predstavljena bikom?

swiss
23-09-2011, 09:49
Jesu, po Ptolomejevoj podli Sveta cini mi se da je bas on pisao o tome da sve i jedno ostrvo u Mediteranu pripada Ribama "simboloka, genetski" a sad u medjuvremenu sto je se situacija menjala to je nesto drugo!

Shmisho, u pravu si podpuno, ne igra ulogi sta je i odakle treba poceti, nego sam nesto podataka preneo sa astrodienst foruma i preradio dopisao da se vidi istorijat Sicilije kako bi Naletu olaksao pristup da uvidi i sama da je Sicilija Skorpija!

Tako sam nasao i za Srbinu isto tamo! Pa kaze...16.01.1217-Zica (cini mi se) i odatle treba da podje da se gleda Horoskop Srbije a ne ovo novijeg datuma! Jer od tog datuma se pise genetsko nasledje do danasnjeg dana pa kad sam procitao, najezio sam se kad sam citao i zasto je Srbija oznacena Jarcom sa podznak Bika cini mi se.

(bem ti mobilni:D)

Shmishonja
23-09-2011, 09:54
Hahaha, gle ironije, Sicilija skorpija,a ja se bas zaljubila u jednog skorpiona sicilijanca - skorpija na kvadrat.
Da,Shmisho, ali Italija je ranije bila lav, karakter je blizanac, a Sicilija iako je pripojena Italiji je skorpion.Pa zasto onda ne bi bila i bik, posto je u pitanju ostrvo,nego riba?Zar nisu mediteranska ostrva predstavljena bikom?

Pa poslednji čart koji važi za čart Italije je onaj 10-06-1946 a tu je ASC u Škorpionu sa 4 poljem u Ribama i Suncem u 8 polju u Blizancima ~ mislim da je apsolutno tu sve ukombinovano što se tiče i same Italije i ostalih ostrva koje sad spadaju u njeno "vlasništvo" :)
http://www.dodaj.rs/f/M/bU/3DJsZsiw/italija.gif

coca
22-11-2011, 13:14
http://profesionalnaastrologija.com/clanak.php?id=30

skorpija3010
01-02-2012, 12:01
drugari, ako mi 9.kuca u solaru pocinje ME Inastavlj, se na VE koja je u vagi(kao u natalu) i pada na moju nat 6, da li da gledam zemlje u simbolici djevice i vage , da bih mogla da znam gdje cu se seliti zbog posla?
btw,
koje su zemlje djevice i vage:)))

Mad Max
23-04-2012, 08:27
Društvo, da li postoje neke knjige koje obrađuju ovu oblast? Uglavnom ste ostavljali linkove ali mislim da nisu dovoljno opšitrni.

Michael
23-04-2012, 13:29
Ja mislim da knjiga nema, jer je to jako mlada grana u Astrologiji. Milekić ima jednu, a za druge ne znam. I ako ima to je vrlo retko i teško naći.

nale777
23-04-2012, 15:00
Društvo, da li postoje neke knjige koje obrađuju ovu oblast? Uglavnom ste ostavljali linkove ali mislim da nisu dovoljno opšitrni.

Ja imam od Ninoslava Safarica "Mundana astrologija", ali se ne secam odakle sam je skinula.Potrazi na netu.Za druge ne bih znala.