Neptun u sinastriji [Arhiva] - Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners

PDA

View Full Version : Neptun u sinastriji


ArijeL
03-10-2008, 05:32
dakle, ovde će biti riječi samo o izazovnim aspektima...
mogu iskuckati i za ostale planete, jer nije obimno, a ja ionako skratim i malo preformulišem, pa ako ste zainteresovani javljajte...

ovo što slijedi nije sve, sutra ću da dopunim, ako me neko čudo ne spriječi:D

da napomenem: u pitanju je Stiven Arojo - Astrologija, karma i transformacija

Neptunovi kvadratni i opozicijski aspekti u sinastrijama najčešće se dešavaju onda kada neptunovska osoba osjeća potrebu da pobjegne od uticaja neke druge osobe na način koji pokazuje lična planeta povezana sa Neptunom...Tu se uvijek javlja snažan talas zbrke i dezorijentacije u sudaru sa neptunovskom osobom kad god se ona suoči sa izazovnim načinom izraza druge osobe. Povremeno je u pitanju manja iritantnost, ali ponekad se manifestuje kao pogrešno tumačenje i pogrešno razumijevanje, pa čak i prevara. Prevara dolazi iz težnje neptunovske osobe da izbjegne pravo suočenje sa nečim.
Neptunovska osoba želi da podržava svoju samoobmanu, pa joj postaje neprijatno i biva nesigurna kad mora da se pozabavi nekim konkretnim problemom. Nejasnoćama ili izbjegavanjem akutnog pitanja takva osoba je u stanju da se odupre uticaju druge osobe, a da sam ne učini ništa. Ako ti neptunovski interaspekti uključuju Sunce druge osobe, u tom slučaju međudjelovanje može da bude izuzetno dominantno, a često se iskazuje kao navika neptunovske osobe da izbjegava ili čak bježi, pa kao poprilična frustracija sunčane osobe jer ona pri izražavanju svoje autentičnosti i kreativne energije ne dobija direktan odgovor i razumijevanje.
Kvadrat je aspekt koji najviše frustrira i najviše je skon stvaranju sukoba. Povremeno može postojati snažna identifikacija, ali ta identifikacija se često temelji na iluziji ili nesvjesnim predrasudama.

Megara
03-10-2008, 09:21
Odmah da se prijavim! :)

Neptun(ja) 180 So (on)
Neptun(ja) 180 Me(on)....Merkut mu je vladar dc-a

Nek' ovo bude samo priča o aspektima...da ne uplićemo kuće, šta misliš?

p.s. moj Neptun je prilično aspektovan, a njegov je takođe jak jer je u 12. kući ( ali to je pravedni Neptun, zarazliku od mog)

damsel
03-10-2008, 09:42
Evo i mog primjera...
Njegov Ne uglavnom ima dobre aspekte s mojim planetama dok moj Ne pravi kvadrate s njegovim Mo i Me...ima još dosta drugih aspekata a jedan od njih je i moj Ne 12O So (njegovo).

vojvodjanka83
03-10-2008, 12:24
Moj Ne 90 Me(njegov) - to mi je posebno interesantno
moj Ne 120 Ve (njegova)
a njegov Ne u konjukciji sa mojim Ju i Ur.
Imam utisak da Neptun ima poseban uticaj na našu vezu, pogotovo što mu je u 1.kući, a moj u 7.(ops, rečeno je - ne o kućama).

karma
03-10-2008, 22:47
Imam jednu sinastriju gdje je u oba slučaja neptun izražen...

s jedne strane njegov neptun je na mom mjesecu- nemogu dokučiti njegove emotivne porive i emocije-definitivno,
s druge strane moj neptun u opoziciji s njegovim suncem i merkurom....nemam povjerenja u njegove riječi, niti u ono kako se predstavlja.....nebi li trebalo biti suprotno??

zaključak, ni ja njemu vjerojatno nisam najjasnija:D

Tristran
03-10-2008, 23:06
Ja Neptunka(Cor Serpentis me je tako dozivela, vladarka Ve 0 So 180 Ne(aplikaciono i za 1 stepen zamalo egzaktno,kaze da sam fizicki cist Lav/Ribe i jesam,zaista), uvek sam se petljala sa Neptuncima(on-vladar Saturn na mojoj Veneri, pa opozicija na Neptun, ili on vladar Mesec na mom Suncu 180 Ne, i sve u tom stilu), tako da se ne zna ko je koga zbunjivao...Na kraju-uvek oboje tuzni...I neka cudna mentalna veza koja se nikada ne kida...

Ali posto je moj vladar 7 u isto tako skoro egzaktnom aspektu sa Neptunom, meni je Neptun u vezi-tj. psiholoski odnos,muskarac-psiholog,nasusno potreban...


Resenje mi je valjda u muskarcu koji ne bi imao aflikcije Ne, nego dobre aspekte...

Kad ga nadjem-javljam vam...:p

Eto, nisam smela danas da kupim srebrne mindjuse sa morskim konjicima, Cor bi vikala na mene, da aktiviram najveceg zlotvora u svom natalu...

Crven nakit, rece mi-da proradi moj dobri Mars...
Ili zuckasti i blistavo beli kamencici Sunca...

ArijeL
03-10-2008, 23:10
eh, moraću da vas razočaram:(
Arojo ne obrađuje zasebno aspekte Neptuna sa ostalim planetama, već uopšteno analizira odnos Neptuna sa drugim planetama kada su u izazovnim aspketima u sinastriji...
u uvodu objašnjava da mu je iskustvo otkrilo da izazovni aspekti (konjukcija, kvadrat, opozicija) Sa, Ur, Ne i Pl prema ličnim planetama uvijek stvaraju probleme, naravno to je uopšten zaključak, sve je individualno....dok npr. skladniji aspekti, poput trigona mogu da ublaže nesuglasice i da djeluju ohrabrujuće, ali sve zavisi od natala, i naravno, od toga koje su planete u aspektu, npr. i trigon Ve i Sa može da bude težak...

što se aspekata u natalu tiče, njih je analizirao pojedinačno, pa ako vas zanima kontakt Neptuna sa drugim planetama u natalu, možemo otvoriti temu...

inače, o kontaktima Neptuna u sinastriji možete pročitati ovdje:
http://www.ivantic.net/Astrologija/Sinastrija.pdf

da malo razjasnim - razlog Arojovog koncentrisanja na "teže" aspekte ima svoje razloge...

prije svega, oni sa sobom nose višak energije, koja nije "protočna" već se teško usklađuje.
Kvadrat je posebno napet i pokazuje sa čime moramo da se bavimo kroz neposredno iskustvo, za razliku od npr. trigona kod koga su energije prirodno uskalđene i integrisane, pa oni simbolizuju iskustva kroz koja prolazimo spontano i u koja prirodno uplovljavamo...

i Megara i Tristran imaju npr. izazovne aspekte Neptuna u natalu,činjenica što dolaze u kontakt sa osobama koje aktiviraju taj Neptun, govori da im je data šansa da uprvo prođu kroz to neposredno iskustvo, znači ti aspekti, odnosno te osobe su tu da bi vas pozvale da se suočite sa dijelovima sebe koje simbolizuje Neptun u težim aspektima(u natalu)
kvadrat ima prirodu Saturna, zbog toga je posebno frustrirajući, i zaista dovodi do toga da se čovjek osjeća zarobljenim, ali ti isti kvadrati, baš zbog prirode Saturna, nose sa sobom i veliki potencijal za rast...sad, koliko će taj potencijal, i da li će uopšte biti iskorišćen, individualna je stvar.
opozicija je aspket projekcije sopstvenih nedostataka na druge, zbog čega, iako se možda u nekim slučajevima lakše podnosi, ima manje potencijala od kvadrata (ovo je uslovno rečeno)

ja npr. nikad nisam imala te probleme neptunske prirode u odnosima koji su bili važni i jesu to i dalje u mome životu...neptun mi je dobro postavljen, zbog čega se ne osjećam izazvanom da učinim neki napor, tj. uđem u određeno iskustvo, jer mogu konstruktivno da ga koristim iznutra.
sa druge strane, uran mi pravi teške aspekte i učestvuje u t-kvadratu...pa često privlačim uranske tipove (desc je uz to u vodoliji), ali teško nam je da uskladimo svoje individualnosti i nađemo kompromis (to pokazuje i uran u uporednim) naravno, tu je uvijek dosta nemira, nepredvidivosti koje ja sa sobom nosim (so90ur i mo180ur natalno), ali i prolazim kroz takvo iskustvo sa drugima.

sad slijedi ostatak teksta o Neptunu, i to bi bio kraj što se tiče Ne u sinastriji, nije obimno, ali bitan je kvalitet...

Od svih konjukcija koje uključuju Neptun i lične planete jedina koja je obično problematična je konjukcija Mars-Neptun. Druge konjukcije mogu da budu problematične, ali to je obično posljedica prevelike samilosti, i u nekim slučajevima, sažaljenja. Konjukcije Neptuna sa ličnim planetama u komparaciji često simbolizuju snažan uzajamni identitet, a često i osjećaj obaveze prema drugoj osobi.
(takva obaveza se često osjeća ako nečija lična planeta aktivira pojedinčevu 12. kuću)
U nekim slučajevima radi se o idealizovanju druge osobe koje nas tjera na davanje bez želje i očekivanja nečeg zauzvrat.
Sa gledišta karme, može se reći da takvim osobama zaista nešto dugujemo, a sada je prisutna snažna želja da im se dug plati na bilo koji dostupan način. Budući da tu obavezu tako snažno osjećamo, skloni smo praštanju, popustljivosti i prevelikoj toleranciji prema takvim osobama. Tako učimo da od takve osobe ništa ne očekujemo.
Takvo ponašanje može da nas odvede u ogorčenost (jer nikada za uzvrat ne dobijamo ništa) ili u opsesiju da dugujemo nešto nedefinisano što se nikada ne može isplatiti, pa u tom slučaju ona druga osoba može početi da nas iskorišćava jer, zbog naše popustljivosti, uvijek na nas može da računa.
Karma je u takvim vezama krajnje suptilna, pa u pojedinačnom slučaju ne postoji lak način podrobnijeg objašnjenja mogućeg značenja takvih aspekata. Te aspekte jednostavno moramo da uzmemo kao niti vodilje koje pokazuju da zaista posjedujemo neku vrstu karmeičke veze koja se koncentriše na određeno područje nekog odnosa, ali isto tako moramo da držimo oči otvorenim da bismo razlikovali stvarna osjećanja duga od nejsnih osjećanja zbunjenosti koja će nas odvesti kasnijem ogorčenju.

Megara
04-10-2008, 00:45
Imam jednu sinastriju gdje je u oba slučaja neptun izražen...

s jedne strane njegov neptun je na mom mjesecu- nemogu dokučiti njegove emotivne porive i emocije-definitivno,
s druge strane moj neptun u opoziciji s njegovim suncem i merkurom....nemam povjerenja u njegove riječi, niti u ono kako se predstavlja.....nebi li trebalo biti suprotno??

zaključak, ni ja njemu vjerojatno nisam najjasnija:D

Uhh, kako te dobro razumem.;)
Identično kao kod mene.

....................................

ArieL, a šta je s tim aspektom između Marsa i Neptuna, šta proizvodi?

ArijeL
04-10-2008, 02:56
misliš na konjukciju...

pa najčešće osoba čiji je Mars ne osjeća potrebu da uzvrati Neptunu, a Neptun se žrtvuje, ima "nedefinisanu" potrebu za tim...

potpuno drugačija situacija je sa satrunom, gdje osoba čija je lična planeta u pitanju osjeća da saturnu mora da uzvrati, da bude odgovorna..

ja zaista znam jedan par (njen Mars (vl. asc) konjukcija njegov Neptun)
gdje je baš došlo do izražaja što sam u prethodnom postu pisala, tolerantna je, prašta, a on to zloupotrebljava na jako ružan način (ne bih da detaljišem), prosto ga ne vidi u pravom svjetlu, žrtvuje se, a ništa, ali ništa ne dobija za uzvrat, osim laži...

inače, djevojka natalno ima veneru u 12, koja pravi sve same kvadrate i to prema saturnu, uranu i neptunu...

opet, sve zavisi, kod nje je ta priča podržana natalom, negdje ne mora tako ekstremno loše da se ispolji...

thalatte
04-10-2008, 08:59
Pošto je Ariel spomenula loše aspekte...samo da vas kratko pitam (iako baš nije u skladu sa temom)..

U knjizi davisona-Sinastrije...često puta se spominje da planete ne smiju biti ugrožene (i kod dobrih aspekata)...uvijek kaže;
''ukoliko se planete nalaze u izazovnom aspektu ili je jedna od njih ugrožena(afikovana)...''

Zanima me da li i u kojoj mjeri obraćate pažnju na to ???
''

ArijeL
04-10-2008, 14:29
treba obratiti pažnju čime planete vladaju u natalu, u kom su znaku i jesu li ugrožene natalno....
dalje, treba gledati prirodu planeta koje su u aspektu, npr. tvoja Venera trigon njegov Saturn (bez obzira što je skladan aspekt)može da se pokaže kao težak...koliko će u hoće li biti težak, pokazuje postavka u natalu...
dalje, opozicije koje uključuju Sunce, Mjesec, Mars i Veneru mogu čak da budu stimulativne, mislim sunce-mjesec, mars-venera, možda čak i venera-mjesec, venera-sunce, dok u mo180ma, mo mora da toleriše drskog ma)
izazovni aspekti jupitera se mogu lako prevazići, ali uvijek treba gledati i ostalo, tj. krenuti od natala...
(kao što je tris pominjala da njoj sinastrijse konjukcije sa svjetlima ne odgovaraju, jer učestvuju u njenom t-kvadratu)

izazovni aspekti Saturna, Urana, Neptuna i Plutona, prema ostalim planetama i svetlima su ti kojii najčešće frustriraju, na koji način se to manifestuje, zavisi od planete i znaka, nije isto kod Sa i Ur, itd...
u sinastriji je čak teže prevazići takve aspekte nego u natalu...

Arojo na jednom mjestu piše kako pojedinac cjelokupno energetsko međudjelovanje (predstavljeno natalnom)zaokružuje u sebi, pa može da integriše i aspekte koji donose sukobe, ali uskladiti svoju energiju sa energijom druge osobe je već teže, zahtijeva više prilagođavanja i dublji nivo razumijevanja...samo tako se teži aspekti mogu prevazići, u zavisnosti koliko je neko spreman da ih postane svjestan, a to opet pokazuje natal:)
često je ipak slučaj da se kroz određena teška iskustva mora proći da bi se ona osvijestila, jer je to jedini način, kao što Jung kaže "Nema osvješćivanja bez bola".

zujalica
04-10-2008, 15:21
Njegov Ne je skoro skroz fino postavljen prema mojim planetama...
-sextil sa mojim Suncem, Merkurom, Uranom, SMC
-kvintil Pluton
-45 Venera
- konjukcija Jupiter, Neptun, Asc
- opozicija Saturn... -e to mi bas nije ok...

A moj Neptun prema njegovim planetama..., e on se nesto buni :)

-135 Mars, Jupiter, Saturn
-bQ Hiron, Mesec
-trigon Venera
-90 Mc
-sextil Pluton
-konjukcija Neptun , SMC
Dakle... Ne je bas... aspektovan i nekako mi se cini bitan u ovoj mojoj sinastriji...

Angliana75
04-10-2008, 15:28
ja sam nesto se sad rastuzila...uopste nema kontakta izmedju nasih Venera i Neptuna:eek: :eek:

ali njegova Venera na mom DSC...pa je to malo ohrabrujuce zar ne
?a moja Venera u konjukciji sa njegovim IC...ni to nije lose..jel'?:o
a inace njegov NE koji je u 7.polju radi 120 s mojim JU i MA u 9.polju (a to bi trebao biti moj dugi brak ...jer sam razvedena ,a on je momak,nikad nije bio zenjen)
jedino sto moj NE iz 4.polja radi kvadrate s njegovim JU i MA i MO :( ...nekako mi ne izgleda da se bas podudaramo...

sta vi kazete?

Tristran
04-10-2008, 18:30
Budući da tu obavezu tako snažno osjećamo, skloni smo praštanju, popustljivosti i prevelikoj toleranciji prema takvim osobama.Eto, moja prijateljica sa Marsom i stelijumom na mom Neptunu...
Primetila sam da Strelcevi mogu da mi se pentraju po glavi, ja ih jednostavno-obozavam.

Znaci,da bezim od frajera Strelceva kako znam i umem...Srecom, uvek su mi bili samo dobri prijatelji.
Dzim Morison bi me doduse, u grob oterao-da sam ga poznavala...:D

Skorpija
04-10-2008, 19:19
Njegova venera na mom neptunu.Zato je susret bio "magican". :kez:

karma
05-10-2008, 11:04
da, baš je nedokučiv taj neptun....bilo bi super da što više pišete kako vi doživljavate kontakte neptuna i ostalih planeta, pa da razmotamo to klupko...

naime, gdje god da sam čitala uvijek sam nailazila da osoba čiji je neptun je djeluje ovoj drugoj nejasno ili što već u kontaktu s osobnom planetom...recimo navodim kod Ronalda Davisona: Osoba merkur će kod izazovnog aspekta osobu Neptun doživjeti nerazumljivom, nepraktičnom, neiskrenom...

a ja primjetila suprotno!, možda sam u iluziji....baš ja kao osoba neptun drugu osobu tako doživljavam..?! Ja sam ta koja je nepovjerljiva...pa mi to nije baš najjasnije, kao da se radi o neptunu, ha?:D

Megara
05-10-2008, 17:47
da, baš je nedokučiv taj neptun....bilo bi super da što više pišete kako vi doživljavate kontakte neptuna i ostalih planeta, pa da razmotamo to klupko...

naime, gdje god da sam čitala uvijek sam nailazila da osoba čiji je neptun je djeluje ovoj drugoj nejasno ili što već u kontaktu s osobnom planetom...recimo navodim kod Ronalda Davisona: Osoba merkur će kod izazovnog aspekta osobu Neptun doživjeti nerazumljivom, nepraktičnom, neiskrenom...

a ja primjetila suprotno!, možda sam u iluziji....baš ja kao osoba neptun drugu osobu tako doživljavam..?! Ja sam ta koja je nepovjerljiva...pa mi to nije baš najjasnije, kao da se radi o neptunu, ha?:D
Karma, imam isti problem.

Kad sam prvi put gledala našu sinastriju ( moju i njegovu) zbog svih aspekata Neptuna sam mislila da će čovek da me uguši..pa da će da mu se aktiviraju aspekti ljubomore baš zato što mu delujem muljavo...međutim, sve se to aktiviralo, ali kod MENE, a NE kod njega....čudno zaista...:rolleyes:

micione
06-10-2008, 10:45
Ja prijavila post na drugom mestu, a ovde treba!

No, pogledajte nasu sinastriju i konj njegovog So, Ne, Mo sa mojim Ne, i isto tako opoz. svih tih sa mojim Mo (koju i ja imam u natalu, naravno). tu mi nesto smrducka da njegove planete pojacavaju moj nemir koji ja nekako kontrolisem, ili, mozda i nije tako lose?!

A?

Megara
06-10-2008, 11:31
Ja prijavila post na drugom mestu, a ovde treba!

No, pogledajte nasu sinastriju i konj njegovog So, Ne, Mo sa mojim Ne, i isto tako opoz. svih tih sa mojim Mo (koju i ja imam u natalu, naravno). tu mi nesto smrducka da njegove planete pojacavaju moj nemir koji ja nekako kontrolisem, ili, mozda i nije tako lose?!

A?Nije to strašno kod vas.
On je tebi nejasan u emotivnom smislu, teško tumačiš njegove emocije prema tebi.
Ali, generalno, imate solidnu sinastriju...strasti na pretek. :)

micione
06-10-2008, 12:03
Nije to strašno kod vas.
On je tebi nejasan u emotivnom smislu, teško tumačiš njegove emocije prema tebi.
Ali, generalno, imate solidnu sinastriju...strasti na pretek. :)

Paaa, vise svadje nego strasti! samo da dodam, sigurno mu svadja dodje kao negativno izrazena strast

Megara
06-10-2008, 15:11
Paaa, vise svadje nego strasti! samo da dodam, sigurno mu svadja dodje kao negativno izrazena strast
Uravu si, nisam obratila pažnju čime u vašim natalima vladaju Pluton i Mars.
Ja i moj dečko imamo tu konjunkciju Pl0Ma, međutim, meni je Mars vladar 5. kuće, pa se denulo na jaaaku fizičku privlačnost i sa svakim muškarcem s kojim imam kontakt mog Marsa i njegovog Plutona, baci se na tu stranu.


Ali dobro, zato je tu tvoja Venera 0 Njegov Pluton...;)

selena
09-10-2008, 20:54
njegov retro neptun radi 120 na moju veneru-definitivno me opčinio a istovremeno mu radi i 60 na moj mjesec-ukrao mi dušu čovik!!!
-a ja njemu ništa!!!!

a sa suprugom moj neptun njemu opozicionira veneru(uhvatila ga ja!!!),i čini mu sekstil na njegov pluton -mada mi izgleda da sam tu ja popušila jer pluton je jači od neptuna?????

katarina
12-10-2008, 23:20
Paaa, vise svadje nego strasti! samo da dodam, sigurno mu svadja dodje kao negativno izrazena strast

Tacno svasta moze da se nadje kada se dobro pojasni i detaljno jedna sinastricka karta...pa onda nema potrebe da u svemu trazis nesto drugo...ili strast ili svadja...nije to bas slican pojam...no pojmovi se danas brkaju...

Moras naci nekog da ti dobro pojasni vas spoj, ne treba nista nagadjati...

pusa:D

kosooka
12-10-2008, 23:59
MOJ I NJEGOV NEPTUN U KONJUKCIJI.
ON: neptun u V kuci
Ja: Neptun u X kuci u konj. sa MC i Opoziciji sa Njegovom i mojom LILIT...
I jos po neki aspekt...Ne snalazim se bash. Zamolia bih vas da pogledate...Cini mi se da smo zanimljivi.
HVALA!

Nale 83
13-10-2008, 01:39
NE (moj) 90*ME120*VE60*SA (njegove planete)
NE (njegov) 60*MO120*MA (moje planete)

Zanimljivi su mi ovi aspekti mog Neptuna na njegovu Veneru i njegovog Neptuna na moj Mars. Neptun je (izmedju ostalog) "krivac" sto me je ocarao i sto sam u fazi "ili on ili niko" :D hihihi...
NE su u konjukciji ali to je generacijski aspekt, pa ne znam koliko se uzima u obzir.

E sad, interesuje me, onako teoretski, koliko je bitno kada neko u natalu ima VE120*NE pa se onda ta situacija ponovi u sinastriji? Koliko su bitna ta preklapanja aspekata iz natala u sinastriji?

kaliopaworld
13-10-2008, 06:25
Ne opozcija Ve,kako moze da se jos protumaci?
Konkretno ta muska osoba ciji Ne opozicionira moju Ve ima previsoko misljenje o meni (malo nerealno-mislim da je to zbog te opozicije) i ne bi da se upusta u nesto sa mnom dok je nezreo.
To kazem jer je znao da ima prodju ,a stvarno je izbegavao bilo kakav susret nasamo sa mnom. Nebulaznim :D zbog Ne vec mi je on to i sam priznao.
Svaki susret sada je takav da on kad npr.stoji pored mene i kad pocne da se oseca to nesto izmedju nas... posle par trenutaka on bukvalno pobegne.
I ono sto moram da naglasim nikada me nije lagao (Ne),vec je bio brutalno iskren :)

onna
19-10-2008, 23:23
moj neptun u 11 kući u konjukciji sa njegovim ASC (strelac) šta to znači ?

leila
06-11-2008, 09:17
njegova venera egzaktno na mom neptunu
i na mojim kvadratima, kod mene neptun kvadrat mjesec ( u 1.kuci), kvadrat merkur ( 7. kuca)
i tu se lijepo smjestila njegova venera i on me muci i ja ga ne razumijem....

netko??

Hekata
06-11-2008, 13:31
Moj NE je u mojoj 4 kući, njegov JU pravi konjukciju sa njim.
Njegov Ma i Ve iz njegove 8.kuće prave kvadrat sa mojim Ne... kvadrat NE i njegovog MA tumači se obeshrabljivanje završetka posla ili započetih poduhvata, ne dovoljna podrška u zajedničkim poduhvatima!
Ve 90* Ne je nerealna slika osećanja i zamisli, kao da je koprena na očima i između patnera dolazi zabuna ili pogrešna shvatanja želja, sputavanje i opet obeshrabljivanje.
E sad interesuje me šta bi trebalo da znači ovaj JU na mom NE u mojoj 4 kući, a njegovoj 11.kući.
Njegov NE pravi trigon sa mojom VE i SA što nije loše, jer ja osećam njegovo NE baš lepo!

makialele
09-11-2008, 12:49
s druge strane moj neptun u opoziciji s njegovim suncem i merkurom....nemam povjerenja u njegove riječi, niti u ono kako se predstavlja.....nebi li trebalo biti suprotno??

Osoba ciji je Ne je nejasna ovoj drugoj, zar ne?
Moj Ne pravi opoziciju sa njegovim So (vladar Asc). Ja njemu ni reci ne verujem, a mislim da ja njemu nikako nisam jasna, sta god da uradim on nekako ostaje zbunjen
Ima li nekakve veze to sto je Ne njemu u 5, a meni u 7 (u strelcu)?

leila
09-11-2008, 12:55
njegova venera konjukcija moj neptun, isti stupanj, tko bi tu trebao biti zakačeniji?

kaliopaworld
10-11-2008, 15:47
Mislim da ces ti delovati magicno i nestvarno za njega. Moguce da ce te preuvelicavati i smatrati te njegovom malom princezom.
Mozda ce cak imati i strah da nesto pokusa sa tobom cudno ali...tako je.:p

Ali da se ogranicim da je ovo vezano iskljucivo sam o za taj aspekt a on bez karte ne mora da znaci mnogo.
Pokusaj da uklopis to u ostatak karte.:)

Angliana75
12-11-2008, 12:31
njegov NE iz 3.polja radi zaista lepe aspekte sa mojim JU i MA iz 9.polja a oni ulaze u njegovu 7.kucu:rolleyes:
dok moj NE iz 4.polja radi kvadrate sa nejgovim JU i MA iz 11.polja a oni ulaze u moju 2.kucu.:(

sad mi nije jasno....jel to znaci da on mene vidi kao njegovog idealnog bracnog partnera a ja njega dozivljavam kao idealnog i privlacnog poslovnog partnera?:( ...ja bih pre rekla da su nasi Neptuni zamenili mesta...mislim da je obrnuta situacija...inace nam Neptuni nisu u konjukciji

ali je zanimljivo sto se tranz. NE trenutno nalazi na DSC i VE u nasoj sinastriji....:) jer je njegova VE poklopila moj DSC

sahadow452
12-11-2008, 14:18
A sta kazete na ovo
MOJ Neptun 26' 09' u Škorpionu Njegov Neptun 24' 44' u Škorpionu

a,sta nam se sve jos nalazi u Skorpionu i sve same konjukcije,ajme mene..

niti mozemo zajedno,niti mozemo jedno bez drugog...

ArijeL
12-11-2008, 14:45
konjukcije urana, neptuna i plutona u sinastriji nisu posebno važne, zato što su u pitanju generacijski aspekti, i pitaj boga sa koliko njih imaš taj aspekt...
inače, kod vas je za to "nit možemo zajedno" odgovoran ma180ma, a za onu boju stranu ve0mo...
a tu su i obostrane konjukcije smč i saturna, s tim što je jedna jača, jer je egzaktna.

na ceres, palas i juno ne treba obraćati toliku pažnju...sad, neko uzima u obzir, ja sam još na ovom osnovnom.

a taj škorpionski karakter vezi daje opozicija tvog i njegovog marsa i kvadrat venere i plutona...

sahadow452
12-11-2008, 18:59
konjukcije urana, neptuna i plutona u sinastriji nisu posebno važne, zato što su u pitanju generacijski aspekti, i pitaj boga sa koliko njih imaš taj aspekt...
inače, kod vas je za to "nit možemo zajedno" odgovoran ma180ma, a za onu boju stranu ve0mo...
a tu su i obostrane konjukcije smč i saturna, s tim što je jedna jača, jer je egzaktna.

na ceres, palas i juno ne treba obraćati toliku pažnju...sad, neko uzima u obzir, ja sam još na ovom osnovnom.

a taj škorpionski karakter vezi daje opozicija tvog i njegovog marsa i kvadrat venere i plutona...

Da,ta opozicija mog Marsa u Ribama i njegovog u Devici je uh...koliko puta sam morala drzati jezik za zubima i precutati...
Meni ova egzaktna konjukcija SMC i Saturna lici na karmicku vezu...
u svakom slucaju ima tu ljubavi,one Skorpiomske;) koja zna da stvara cuda,ali i da lomi...:o
Sto bi rekla Severina...niti stobom nit bez tebe,srcu mome nema leka...

leila
13-11-2008, 09:57
a neptun 60 sa saturnom ?

ArijeL
13-11-2008, 15:42
misliš tvoj neptun njegov saturn...koliki je orb?

ako si ti u pitanju, pošto je neptun suvladar 1 (jer je u 1 umetnut znak riba) i pravi kvadrate na sunce, mjesec i merkur:eek:
sunce vlada 7, merkur 4 i 5, a mjesec 6...dakle, to su oblasti u tvom životu, koje su pod zbunjujućim uticajem neptuna, sa naglaskom na 7, jer su u njoj sunce i merkur, a i mjesec iz 1 je 180 sa merkurom, stalni sukob razuma i osjećanja...neptun iz 10 ih kvadrira, i središnja je tačka t kvadrata...čime se baviš? ako je u simbolici neptuna, onda je situacija lakša...

nisam na sve obratila pažnju...ali ovo je bilo da bi se na kraju zaključilo da, ako njegova sa pravi sekstil na tvoj ne, može malo da ga prizemlji, da te usmjeri ka konkretnijim stvarima, pomogne ti da se izboriš sa neodlučnošću i sl...sve zavisi kakav je taj saturn kod njega, čime vlada, kako je postavljen, da li je naglašen? ako nije, onda tvoj ne može djelovati zbunjujuće na njega, zbog nepraktičnosti itd:)
opet, to nije jedini aspekt...

makialele
13-11-2008, 15:54
a onako uopsteno, bez ostalih aspekata, moj Ne u opoziciji sa njegovim Suncem, vlad. ASC? ko koga tu zavarava? :)

Doyda
16-11-2008, 23:31
Ako njegov neptun pada direktno na moje sunce i uran na MC-u , znaci li to mogucnost prevare, zamagljivanja ili mozda neverstva u braku? nacuh nesto..pa se zabrinuh...

onna
17-11-2008, 00:19
ovako njegov NE konjukcija moj ASC u 12 u strelcu,
a moj NE u njegovoj 12 opet u strelcu ....

iiiiii ?! KO tu koga zamajava ...

Doyda
17-11-2008, 08:11
pa logicno - jedno drugo :) ali neptun u 12 daje i veliku podsvesnu povezanost, vi "osecate" jedno drugo....imate zajednicke snove i osecaj "sudbine"... ne mora sve da ude lose po automatizmu :)

onna
17-11-2008, 09:24
pa logicno - jedno drugo :) ali neptun u 12 daje i veliku podsvesnu povezanost, vi "osecate" jedno drugo....imate zajednicke snove i osecaj "sudbine"... ne mora sve da ude lose po automatizmu :)

ah.... nadam se da si u pravu :)

onna
17-11-2008, 09:26
greeeska, nejgov je u 11....

ovako njegov NE konjukcija moj ASC u 11 u strelcu,
a moj NE u njegovoj 12 opet u strelcu ....

iiiiii ?! KO tu koga zamajava ...

ArijeL
18-11-2008, 22:01
njegov NE konjukcija moj ASC u 11 u strelcu

opet si pogrešila, asc ti je jarac...:)

Kora
29-11-2008, 15:03
ArijeL,
mozes li i meni reci nesto o nasim Ne
moj retrogradnu Ne u 1. kuci koji je vladar 5. kuce je u konjukciji sa njegovim retrogardinm Ne u njegovoj 11 kuci.
moja tacak braka konjukcija nejgov retro Neptun

hvala

Mirka
12-12-2008, 17:28
Pretpostavljam da Neptun i nema neki veliki uticaj na spoljen planete, ali na lične. :( Ja u natalu imam trigon Venere i Sunca sa Neptunom i ako u sinastriji postoji, a na žalost zbog sporog kretanja Neptuna postoji vrlo često, svaku ljubav doživljavam kao da je prava, sudbonosna, ali sa druge strane u natalu imam Merkur kvadrat Neptun i ako je i u sinastriji aktiviran taj aspekt ne verujem nikada ni reč, što možda i nije dobro, jer izgleda imam iskrivljenu sliku stvari kada su momci u pitanju, pa ispadne da verujem kome ne treba, a ko je pouzdan izvisi. :D

Dreamkeeper
25-12-2008, 22:40
Pretpostavljam da bih ovde trebala da postavim pitanje.

Kakav je uticaj Neptuna jedne osobe na Ascedentu druge osobe? Da li osoba "Neptun" zavarava, obmanjuje i laže ovog drugog ili...? Hvala unapred :)

Merkur
25-12-2008, 23:21
,....Kakav je uticaj Neptuna jedne osobe na Ascedentu druge osobe? ...
Pa sad, izmedju ovih osoba se cesto razvija snazna psihicka veza. U pozitivno usmerenom odnosu mogu podsticati umetnicke talente koji koriste intuiciju kao izvor inspiracije. Osoba sa Neptunom je u stanju da uvecava spiritualnu samosvest osobe na cijem je ASC. Takodje ove osobe imaju veoma specifican odnos koji moze imati i korene iz proslosti. U bracnim odnosima veza se moze zasnivati na uzajamnom saosecanju i razumevanju partnerovih zelja i potreba. Medjutim ako je Neptun aflikovan u poredjenju samoodbrane, nepouzdanost i konfuzija mogu pokvariti odnos. Tada osoba sa Neptunom ima stetan psiholoski uticaj na osobu na cijem se ASC nalazi. Ili je podstice na destruktivne navike poput alkoholizma, upotrebe narkotika ili psihofaramaka i raznih zloupotreba. Osoba ciji je ASC moze smatrati osobu sa Neptunom psihicki izoblicenom ili odvojenom od realnosti.:)

zora
25-12-2008, 23:34
kako se posmatra u sinastriji kada njegov asc sece moj(iako sam ja devica,a on vaga)i isti slucaj kod dsc(riba-ovan)Da li se onda posmatra nastavak kuce ili vazi samo znak u kojoj kuca pocinje?

Dreamkeeper
26-12-2008, 15:12
Pa sad, izmedju ovih osoba se cesto razvija snazna psihicka veza. U pozitivno usmerenom odnosu mogu podsticati umetnicke talente koji koriste intuiciju kao izvor inspiracije. Osoba sa Neptunom je u stanju da uvecava spiritualnu samosvest osobe na cijem je ASC. Takodje ove osobe imaju veoma specifican odnos koji moze imati i korene iz proslosti. U bracnim odnosima veza se moze zasnivati na uzajamnom saosecanju i razumevanju partnerovih zelja i potreba. Medjutim ako je Neptun aflikovan u poredjenju samoodbrane, nepouzdanost i konfuzija mogu pokvariti odnos. Tada osoba sa Neptunom ima stetan psiholoski uticaj na osobu na cijem se ASC nalazi. Ili je podstice na destruktivne navike poput alkoholizma, upotrebe narkotika ili psihofaramaka i raznih zloupotreba. Osoba ciji je ASC moze smatrati osobu sa Neptunom psihicki izoblicenom ili odvojenom od realnosti.:)

Hvala Merkur :) Pitam ovo jer bilo koji muškarac koji je barem 4 godine stariji od mene ima to (njegov Ne na mom Asc) a "problem" je što mi je se zasviđao jedan 5 godina stariji a njegov Ne na 24-25' u strelcu, odmah na mom Asc pa sam se zapitala :confused: Mada svi koji su mlađi od 81' godišta imaju Neptun u mojoj prvoj kući pa sam negde pročitala da me ti ljudi mogu lagati i mazati sve u šes' a da ja to ne primetim. Pa mi i nije baš sve jedno kad pročitam to (iako znam da sve što pročitam moram da uzmem sa rezervom). Hvala ti, ako ikada iskopam datum te osobe znaću više o tome kako je taj Ne postavljen u odnosu na moje planete (za sada je ok, 120 sa mojim Marsom, možda čak i 120 sa Ju).

Pozdravljam :)

natasha-77
26-12-2008, 17:05
Kako da tumacim njegov Neptun u mom V polju,u konjukciji sa mojim Neptunom,Venerom i Merkurom....Da li on mene idealizuje???....Takodje Taj njegov Neptun je u trigonu sa mojim Saturnom koji je vladar mog ascidenta...:cool:

Nale 83
28-12-2008, 16:49
Ti njega idealizuješ? :) Meni je još Mesec na njegovom DC, a i Venera i Sunce u njegovoj VII kući i još ne znam na čemu sam, to me izluđuje. :D

Sto neko rece ovde: "sa NE nikad se ne zna ko koga ..." idealizuje :D;)!
Samo da pridodam: njegovo SO, MA, ME, VE u MOM VII polju a ni ja ne znam na cemu sam :rolleyes:!
Naporna ova Astrologija!

anabars
30-01-2009, 13:01
Moze li neko da mi protumaci sledecu poziciju u sinastriji: moj Neptun je u konjukciji sa njegovim Saturnom i Plutonom u njegovoj VII kuci, u kojoj se, nesto malo dalje, nalazi i moj Mesec? Njegov MC i moj ASC su na istom stepenu. Oboma su nam Venere u Raku, njegov Merkur u Biku, a moj u Devici, njegov Mars u Blizancima, a moj u Ribama. Veza nam je veoma duboka, veliko duhovno prozimanje je prisutno, razumevanje takodje, ali je na neki nacin i teska. Ukoliko neko od clanova Foruma zei da mi pomogne, neka se javi, pa cu sve ovo potkrepiti jos nekim detaljima. Hvala unapred.

karma
17-04-2009, 08:34
a kako bi se manifestirao NE 90 MA??

limunada
17-04-2009, 09:18
a kako bi se manifestirao NE 90 MA??

i ja isto imam njegov NE 90 moj MA :confused:

NE (retro) njegov na mom NE,90MA,SA,60PL,60ASc
NE moj 120MO,180VE,90MA,SA,60PL,90ASc (neznam kolik je orbis NE90ASc je 7°)
i jos moj ne na njegovoj MC :rolleyes:

karma
17-04-2009, 12:36
Na stranicama prije sam čitala o konjukciji kako taj mars hoće povređivati osobu neptun koja je u stanju praštati i ono što nebi trebalo možda...:cool:

medijum
22-04-2009, 23:32
cekajte ljudi ovde ima kontra postova: jel NE osoba laze ili obmanjuje ili je nepoverljiva prema onoj drugoj????...konkretno ja imam MAOVE 90 NE natalno i njegov NE je 90 prema ovoj konjukciji....ko koga ovde?..ja bih rekla da ja njega idealizujem kao i sve do sada??

karma
23-04-2009, 08:15
cekajte ljudi ovde ima kontra postova: jel NE osoba laze ili obmanjuje ili je nepoverljiva prema onoj drugoj????...konkretno ja imam MAOVE 90 NE natalno i njegov NE je 90 prema ovoj konjukciji....ko koga ovde?..ja bih rekla da ja njega idealizujem kao i sve do sada??

školski to bi trebalo značiti ljubavnu prevaru...neptun je taj koji obmanjuje ...no nebih savjetovala da se odmah i uhvatiš toga...:rolleyes:

tori
23-12-2009, 19:09
jel ja idealizujem ovu ljubav?

Njegov Ne u konj. sa NE, jel to generacijski, zar ne?
Njegov NE 60 moj SO i ME i PL,
NE njegov 90 moj SA,
a moj NE 120 SO, ME, SA,...

sinastija:
http://de.tinypic.com/view.php?pic=29qgvmp&s=6

viksi72
23-12-2009, 21:49
tori, vas dvoje imate sjajne aspekte sto se tice neptuna, nemas ni ovih 90 sa saturnom, pa ako se i dese lazi, bice to one slatke, male, cisto da se nesto ne bi pokvarilo, tako da kod vas dvoje ne pravi nikakav haos..

arctiumLappa
23-12-2009, 23:15
ne mora da donese lazi. evo imam primer dvoje ljudi koji imaju Ne na DCu jedno drugom. dakle isti aspekt x2 =oni su jedno drugom idealni. slatki su, prepuni sitnih mana, ali tako srecni i zadovoljni :-)

viksi72
23-12-2009, 23:18
ma da, obostrana idealizacija i veciti leptirici zaljubljenosti :)

sarra40
13-01-2010, 13:02
kakve su nam sanse i kako cu ja proci u ovoj vezi ,molim vas nek mi neko odgovori ja 9 april 1969 u 13.30 subotica a on 25 septembar 1979 ,razvedena sam i on me jako .jako pruvlaci,HVALA

Marlen
13-01-2010, 13:35
Ne uglavnom dovodi do idealizovanja partnerskih odnosa, a kada je u pitanju So, Mo onda same osobe. Za 90 sa Ma mislim da nije dobar, jer budi Ne kod Ma neke lose strane.

Mene zanima partnerski odnos, ali nije ljubav u pitanju. Muskarac koji treba da mi pomogne oko nekog posla ima Ne(u konjukciji sa Mo) na momMC,a to pravi 120 sa mojim Mo na DC.
Ne mogu da rastumacim da li bi mo pomogao, ostali aspekti sinastrije su super.

Marlen
17-02-2010, 18:20
Ne uglavnom dovodi do idealizovanja partnerskih odnosa, a kada je u pitanju So, Mo onda same osobe. Za 90 sa Ma mislim da nije dobar, jer budi Ne kod Ma neke lose strane.

Mene zanima partnerski odnos, ali nije ljubav u pitanju. Muskarac koji treba da mi pomogne oko nekog posla ima Ne(u konjukciji sa Mo) na momMC,a to pravi 120 sa mojim Mo na DC.
Ne mogu da rastumacim da li bi mo pomogao, ostali aspekti sinastrije su super.

Evo sama sebi da odgovorim, mozda nekom pomogne, ta osoba sa Ne0Mo na mom MC je pokazala samo laznu dobrotu te osobe bez obzira na nase sinastrijske pozicije

interglossa
17-02-2010, 23:21
Evo malo i mene sa neptunovima u svim mogucim aspektima sto definitivno ni sa jednim nisam imala...

Krecem sa redjanjem :)
Njegov Neptun trigon moj mesec, kvadrat moja venera, kvadrat moj mars, trigon moj jupiter, seskvikvadrat saturn, bikvintil sev.cvor

Moj Neptun
opozicija njegovo sunce, trigon mesec, seskvikvadrat venera, kvadrat mars, kvadrat jupiter, konjukcija saturn, trigon uran, kvadrat pluton (trigon Asc i MC ako mu je tacan sat)

Inace skoro sve moje planete koje aspektira njegov neptun, cinim to i moj neptun njegovim...

Ko je ovde lud???????

Njemu je Neptun kvadrirao Sunce a meni trigon na Mesec kada smo se upoznali (plus drugi neki aspekti)

Ja mojim Neptunom zatvaram njegov fiksni kvadrat
On njegovim neptunom i marsom pravti veliki trigon sa mojim Mesec/Jupiter


Da nije malo mnogo neptuna?????


sinastrija:

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=2uofilevRY8bk-u1240616513&lang=e&gm=a1&nhor=11229627&nho2=860419&btyp=61&mth=gw&sday=17&smon=2&syr=2010&hsy=-1&zod=&orbp=&rs=0&ast=

spomenka
27-03-2010, 22:06
ja imam jedno pitanje, sad baš gledam naše karte; i njegov neptun je u kvadratu s mojom venerom i u opoziciji s mojim jupiterom i chironom-to su ovi "lošiji" aspekti, dok moj neptun pravi trigon s njegovim merkurom...hm...može mi to netko pojasnit??
ko tu koga??

Marlen
31-03-2010, 14:22
ja imam jedno pitanje, sad baš gledam naše karte; i njegov neptun je u kvadratu s mojom venerom i u opoziciji s mojim jupiterom i chironom-to su ovi "lošiji" aspekti, dok moj neptun pravi trigon s njegovim merkurom...hm...može mi to netko pojasnit??
ko tu koga??

Iz iskustva, Ne prema veneri nije najiskreniji, kao neko obmanjivanje pa Ve ne vidi jasno o cemu je rec, ocarana je, ne mora biti lose tipa da je laze, vec samo preterano ocarana i sarmirana
Isto vazi za Me, ti pozitivno njega zamaglis:D

lullybully
18-04-2010, 23:29
Sto neko rece ovde: "sa NE nikad se ne zna ko koga ..." idealizuje :D;)!
!


Kako se ne bi znalo?
Neptun jest taj koji zamagljuje po nekoj općoj definiciji. Nema tu puno filozofije;)

dobri duh
18-04-2010, 23:32
U sinastriji se pre svega posmatraju lične planete ;) spoljne planete se gledaju ako eventualno vladaju bitnim kućama :o

betys
15-05-2010, 16:27
Marlen dobar dan, molim vas pomoć. Najviše aspekata u sinastriji se odnose na neptun i to izgleda ovako:

moj neptun konj. njegovo sunce, venera, mars
moj neptun trigon njegov jupiter, saturn
moj neptun sekstil njegov ASC
moj neptun semisekstil njegov mjesec

njegov neptun trigon moj mjesec, merkur, venera, ASC
semisekstil moje sunce
kvadrat saturn, uran, pluton
opozicija jupiter, sjeverni čvor

Pomozite mi, šta se ovdje događa. molim vas, lijepo vas molim. nek pomogne ko može

kanon
15-05-2010, 23:55
može li meni netko protumačiti?:confused: Moj Ne sa DC-a sjeo na njegov Sa i Ve u devetoj kući, a koji ulaze u moju 7 kuću
sextil sa njegovim So i Me koji iz 12 ulaze u moju 9-u
njegov Ne iz 8 ulazi u moju 6 i radi sextil sa mojom Ve koja iz moje 5 ulazi u njegovu 7 kuću
trigon sa mojim Sa koji iz moje 11 ulazi u njegovu 1

On u natalu ima konjukciju Ve Sa, a upoznali smo se kada je tranzitni Ne sjeo na moga Sa i radi opoziciju na Ve

Nadam se da nisam previse zakomplicirala:eek: , ali baš me zanima........

ochajna domacica
16-05-2010, 00:14
Pa jer onda aspekt Me90Ne (Neptun generacijska pa nam na istom mestu)govori da se on - njegov je Me sa svim vrsnjacima i sa onima sa kojima ima kvadrat prema neptunu obraca tako da namece da ga Neptun-i nerazumeju?! I da ga Neptuni opcivaju lazno?! Inace da dopunim Ne kao vladar mog 12-og, cesto mi govori da sam puna tajni i ne vidi me u stvari kako treba, mada to ne vidim kao problem, bolje nego da sam otvorena knjiga, jer ako ga i on ima natalno onda se samo prepoznajemo na tom nivou da smo u razgovoru mistificirani tj.ni ne zelimo da iznesemo istinu do kraja, vec pustamo ovom drugom da pokaze svoje verbalno umece. Ja njega tajnama navodim da se otvori...cesto to zna da bude i nesto jako negativno, ali ne mogu bas da govorim o drugom aspektu na Ne jer je to opet Sa koji generacijski pravi 60Ne.

betys
16-05-2010, 16:19
Marlen i domaćice,
Evo, sad sinastrije i moje natalne, pa ako možete pogledajte, hvala svima na pomoći. obećajem da ću učiti, ali trebam pomoć

http://img706.imageshack.us/img706/8872/sinastrijavk.gif
http://img33.imageshack.us/img33/877/astrow2at01vesnavesnahp.gif

Cimet
09-09-2010, 08:12
e daa, taj Neptun izgleda ume da napravi "problem":)
Cudno je sto ja sa ovom osobom se super osecam kad smo u drustvu, onog trenutka kad ostanemo sami..ja bih jednostavno, da pobegnem.
cini mi se da sam i kod njega osetila nesto slicno...
moze li mi neko pomoci u vezi tumacenja njegovog neptuna i moje venera..
one kao da se .."tuku":)
http://www.astro.com/tmpd/ciw7file7EcHyH-u1210956525/astro_61gr_16_11_cimet_anik.21757.32155.gif

thalatte
09-09-2010, 09:39
To što pišeš nije od ovog aspekta već konjukcija MA0SA stvara nelagodu ili UR90SO, te obostrano JU90SA, te MO180VE, te VE90SO...sve to skupa liči na neko nerazumjevanje na kojem bi trebalo dosta poraditi, ali je i napetost među vama zbog kvadrata na n-tu

ochajna domacica
09-09-2010, 19:31
Sta cu ja sa Neptunom na 22` Strelca, a osobi su tu Merkur, Saturn, Sunce i Uran?

andjelikadepeures
09-09-2010, 22:45
njegov retrogradni Neptunu opoziciji sa mojom Venerom...
shta mu to dodje?

bokanovisad
24-09-2010, 13:36
Kako se ne bi znalo?
Neptun jest taj koji zamagljuje po nekoj općoj definiciji. Nema tu puno filozofije;)

NIje tako. Evo moj primer:

Natalno imam Neptun opozicija: Sunce, Merkur i Venera u raku.

Bivši ima natalno Neptun kvadrat: Venera egzaktno, Sunce 5,25.


U sinastriji:

MOJ Neptun kvadrira njegovo: Sunce, Veneru, Mars, Mesec i MC !!!

Njegovo: Sunce, Ve i Ma su u mojoj 12. kući.

U kompozitu smo imali Mars u 12. kući.

Šta mislite ko je koga zeznuo više od jednog puta?

Neptun - ja ili on njegove afliktovane planete mojoj 12. + kompozitni mars u 12.????

On je mene. I da godinama je sanjao da ga varam. A ja sam sve shvatila tek na kraju i ostavila ga.

Tako da ne mora da znači da Neptun uvek vara iako imam aktivnu tu planetu natalno i još mi je Ne vladar 12. kuće u opoziciji sa mojim stelijumom u 3., kao što sam već navela.

nedda
24-09-2010, 17:41
Naravno.
Njegove licne planete su u kontaktu sa tvojim neptunom (tvojim pogresnim vidjenjem).

To se odnosi na sve. Otkud ideja da nije tako?

Zapravo moze i da ne bude - ali kada je potpuno jasno da neptun oslikava neciju licnost. Npr, da je tebi Neptun na Asc, ili u okviru licnog stelijuma sa suncem, jako postavljen, onda bi sa takvim aspektima u sinastriji ti mogla njega da varas. Inace, to, kao sto je kod tebe to slucaj, ukazuje da njegovo ponasanje i licnost do tebe dolaze delom prelamajuci se preko neptuna (nejasno polje, zamagljeno vi]enje), i da je slika iskrivljena u odnosu na realnu - odnosno, moze da te laze, ako zeli.

Luftballon
24-10-2010, 16:34
Kažu da nema aspekta koji lepše dočarava zaljubljenost od Venere ili Meseca s Neptunom. :>

acquario
01-11-2010, 15:52
A kako biste protumacili njegov neptun konjukcija moja venera i jupiter a moj neptun konjukcija njegova venera i mesec??? Nesto nisam primetila veliku zaljubljenost, mada imamo i njegov uran 0 moj mesec, ali sta cu kad mi je mesec u strelcu, takav aspekt imam sa milijardu ljudi, koliko bi to uopste trebalo uzimati u obzir? Ili da trazim samo one koji su dosta stariji, pa nemaju urana na mom mesecu : )))

Mimiza
01-12-2010, 19:17
Kažu da nema aspekta koji lepše dočarava zaljubljenost od Venere ili Meseca s Neptunom. :>

Ja imam Ve120Ne (njegov)...interesuje me ko je tu vise ocaran? ;)
Zna li neko sta znace ovi aspekti: Ma120Ne i Sa90Ne? Jel ovaj drugi mnogo los...?
Evo sinastrije:
http://s1176.photobucket.com/albums/x325/Mimiza1/astro/?action=view&current=SINASTRIJAastro_61gw_01_02_ja_on4647925586.gif

horoskopičarka
11-12-2010, 11:17
Imam jedno pitanje? Da li to znači da treba izbegavati veze u kojima u sinastriji neptun jedne osobe pravi kvadrat sa suncem i venerom durge osobe?

ochajna domacica
11-12-2010, 14:49
Kau da nema aspekta koji lepe doarava zaljubljenost od Venere ili Meseca s Neptunom. :>

Necu o ljubavnom..ali ovako :) : imam Ve0Ne u Strelcu(dakle Ve peregrinirana, uz Jupiter u Vagi:rolleyes: Pa ta Venenra i nije ona kako je zovu bestidna, razuzdana i nudisticka..vec pod vladarstvom Ju, potrebno joj je moralna i eticka podrska Ju, i jedino tako rade jedno za drugo,Neptun tu pravi najvebi haos, posto je lepo polozen, imam puno problema sa spoljnim svetom i onim kako me oni vide :( jer konjukcija Ve0Ne daje trigon na Asc., dok Ju je 180Asc.).
e sad zamisli moje muke s tim outside-inside fazonom. Enterijer kome nije jasan pristup, reci, ponasanje..drugih zbog eksterijera. Kao kad restoran privuce pogresne goste. Zalete se a ono kartica STOP. Doduse za njih NEVIDLJIVA(zbog Neptuna). E pa ja sam nasla osobu koja je sa svojim Mesecom na toj mojoj konjukciji uspela da me oseti kao ono sto jesam, da me razume. I to zena, starija od mene..komsinica, igrom slucaja, jer ona nije rodom odavde, vec doseljena. Ta konjukcija u Strelcu je u mojoj 9. Uklapa se. Znam da je ona opcinjena, ali mislim da ni nju spolja ne vide onakvom kakva je(Ve joj u Devici,gde je meni Mars vladar horoskopa). Imamo slicnu situaciju. Nju recimo, znaju da vide kao lenjiviju zenu. Ja je ne vidim tako(uh.zaboravih gde je njen Neptun). Kada kazem da je ocarana mnome, opcinjena..zato sto je nanjusila(intuitivno) moju stvarnu sliku. A ja sam bas u svojih 29god.postala umorna od dokazivanja i kontra-dokazivanja..ko sam i sta sam. Jedna prava osoba, moze da neutralise osecaj kojim sam se ubijala emotivno i fizicki, zbog 1000 drugih.

andjelikadepeures
11-12-2010, 16:32
razmishljam neshto chitajuci ovi temu...
kako je moguce da nas jedna te ista osoba, u nekom periodu odlichno kapira i razume, ono bash sushtinski, da nas shvata bolje maltene nego mi sami sebe, a onda, posle nekog vremena, pochinje da nas kapira i da se ponasha kao da smo neko drugi, neko ko nema ni veze sa nashom sushtinom...?


i da...
koja je razlika u "zamagljivanju" ako recimo Neptun pravi sekstil sa nechijim Suncem i ako pravi kvadrat sa nechijim Suncem?
da li pozitivan aspekt ulepshava sliku, a negativan je naruzuje ili...?

iatlove
31-10-2011, 06:58
Ako neko ima u natalu Ne kvadrat Ve, pa sada to i u sinastriji gde njegov Ne kvadrira njenu Ve, kako se to tumaci?

tatjanaj
31-10-2011, 09:03
Ako neko ima u natalu Ne kvadrat Ve, pa sada to i u sinastriji gde njegov Ne kvadrira njenu Ve, kako se to tumaci?

Ne znam za tvoj slucaj, ali ja sam imala veoma negativno iskustvo sa osobom ciji je Saturn padao u moje 12. polje, gde je i moj natalni Saturn. Kazu da se parnerove planete kroz nase kuce tumace kao stalni tranziti tih planeta kroz date kuce. Sta da ti kazem.... S njim i njegovom drugom, da ne kazem, humanom stranom sam bila... pa blago je reci - sama sa sobom, i to u najtezim zivotnim okolnostima, vec je pokazivao i neke nasilnicke crte, dakle ni malo ljudskosti. Takodje, ja natalno imam kvadrat Marsa i Plutona, a njegov Pluton je takodje kvadrirao moj Mars, sto je rezultiralo njegovim konstantnim sputavanjem moje (pa i njegove) seksualnosti i nase ljubavi. I stalno sam se pitala gde je ljubav u svemu tome. Makar ona ljudska, prijateljska. I da li je moguce da je neko covek samo kad je zaljubljen, odnosno, samo kad su u pitanju njegovi licni interesi. Da oni njegovi dobri natalni aspekti rade samo tad (dok su losi negde pod tepihom nove taktike). Kao i ostali dobri aspekti iz nase sinastrije. Medjutim, iskreno, nisam ni pozelela njegovu zaljubljenost, jer nisam zelela da ponovo, kroz godinu ili par meseci veze prolazim kroz isto sranje.... Inace, njemu su Saturn i Pluton aflikovani, pa njegovo ponasanje nije bilo dobronamerno (mada nasilnistvo nicim ne mogu da opravdam), vec izraz nestabilnosti i nesigurnosti...... Srecom pa je lep, te ce ga neka druga docekati rasirenih ruku..... A ni njemu, kao takvoj osobi, to nece tesko pasti, jer je on (ne)covek, koji se vrlo brzo navikne na svaku situaciju.
Poenta: biraj normalne natale, a pre svega ljude i lagane sinastrije, da ne bude - gde sam bio nigde, sta sam radio nista. Bolje biti i sam nego se godinama muciti s nekim za ku*cevo zdravlje, dok ti dobre prilike izmicu pred nosem.

FiMa
03-12-2011, 13:27
Ako neko ima u natalu Ne kvadrat Ve, pa sada to i u sinastriji gde njegov Ne kvadrira njenu Ve, kako se to tumaci?

Ja imam u natalu gotovo egzaktan kvadrat Ve i Ne a u sinastriji taj kvadrat imamo oboje jedan prema drugome!!!!!
Ne znam ni sama što bi ti rekla... Ne znam da li se mislilo i na takav aspekt kad se ranije govorilo da bilo koji aspekt Ne sa Ve govori o veliko zaljubljenosti.

Htjela sam pitati što bi značilo kad u sinastriji postoji egzaktna konjunkcija Ne i Lilith?
Ne je ženin i nalazi se u strijelcu u 9. kući a Lilith je u 4. kući i pripada muškarcu.
Naravno, plus toga još i ovi kvadrati sa VE...

milicica21
13-05-2012, 14:13
Mi u sinastriji imamo moj Ne iz 8. u konjukciji sa njegovim Ne iz 3. Šta bi to značilo?

Tasica
02-03-2013, 10:57
Pa sad, izmedju ovih osoba se cesto razvija snazna psihicka veza. U pozitivno usmerenom odnosu mogu podsticati umetnicke talente koji koriste intuiciju kao izvor inspiracije. Osoba sa Neptunom je u stanju da uvecava spiritualnu samosvest osobe na cijem je ASC. Takodje ove osobe imaju veoma specifican odnos koji moze imati i korene iz proslosti. U bracnim odnosima veza se moze zasnivati na uzajamnom saosecanju i razumevanju partnerovih zelja i potreba. Medjutim ako je Neptun aflikovan u poredjenju samoodbrane, nepouzdanost i konfuzija mogu pokvariti odnos. Tada osoba sa Neptunom ima stetan psiholoski uticaj na osobu na cijem se ASC nalazi. Ili je podstice na destruktivne navike poput alkoholizma, upotrebe narkotika ili psihofaramaka i raznih zloupotreba. Osoba ciji je ASC moze smatrati osobu sa Neptunom psihicki izoblicenom ili odvojenom od realnosti.:)

Potvrđujem. Ne mog dragog je na mom ASC, i on je moja velika inspiracija u svemu. I postoji jaka psihička veza između nas, komuniciramo i bez riječi, a budući da taj njegov Ne spada i u moje 12 polje, osjećaj sudbinske povezanosti je jak.

redrose
01-06-2013, 21:37
Evo i ja da se pridruzim komentarima

Elem u nasoj sinastriji, na moj asc pada njegov Ne i Ur..

Ja ga dozivljavam kao nejasnog.. nije mi jasan u potpunosti.. Negde sam citala da nekad to znaci da te neko u pozitivnom smislu zaludi :D i to je donekle tacno u mom slucaju opcinio me ali opet.. nejasan mi je..

sladjana
02-06-2013, 12:33
Nisam obracala paznju na Ne u uporednim.
Sada vidim njegov Ne u konjukciji sa mojim Uranom - morali samo se sresti a dodatno radi sekstil sa SO i VE , simbolika svega sto jeste .
Moj Ne kvadrira njegov Uran i Pluton.

eleni
25-01-2016, 12:20
Kakav je uticaj Neptuna na Mars?
Imam njegov Neptun (koji je retrogradan) na mom Marsu u mojoj 5. kuci.

Andjelijaa
30-01-2016, 09:01
Mars se prvenstveno vezuje za seksualnost pa onda za izazove na koje smo spremni.
S'obzirom da njegov Neptun pada u tvoje V polje moguce je da govori da on zeli vasu vezu ili prvod da sakrije,kako postoji Ne0Ma moguce je da se radi o nekoj kombinaciji.Neptun skoro nikad nije dobar pa i da je dobro postavljen jer ocekuje neku vrstu zrtvovanja i patnje,takodjer moze da se radi o velikom mastanju i idealizovanju.Zavsi i kojim poljima vladaju Ne i Ma

eleni
30-01-2016, 12:34
Hvala puno. Nemam njegovo tacno vreme rodjenja pa ne znam kojim poljem vlada Ne kod njega. Kod mene je Ma vladar 9.polja.

Andjelijaa
30-01-2016, 12:46
Konjukcija predstavlja jaku energiju,u zavisnosti dal su u pitanju dobre ili lose planete ona je dobra ili losa ali je uvek korisna.
Kako Ma vlada tvojim IX u tvom primeru moguce je da se radi i o nekoj religiji i duhovnosti,Neptun (on) takodje moze da te okrene ka porocima jer i V polje predstavlja polje uzivanja.

eleni
30-01-2016, 14:14
A kako tumacim to sto mu je natalni NE retrogradan? :)

Andjelijaa
30-01-2016, 14:21
Ne opterecuj se sa tim ako mu natalno nije izrazen Neptun ili nije vladar karte.
U sinastriji nikad nije dobar bio dobro ili lose postavljen.

eleni
30-01-2016, 15:45
Ima Ne60Mo i Ne180Ve ali kao sto kazes verovatno to nesto i ne utice.

Andjelijaa
30-01-2016, 17:03
Ne180Ve moze da donese skrivanje veze,idealizovanje partnera,zrtvovanje zbog ljubavi