Aspekti JUPITERA [Arhiva] - Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners

PDA

View Full Version : Aspekti JUPITERA


moonstruck
20-10-2006, 01:01
Aspekti Jupitera:

Svi aspekti Jupitera naglasavaju ekspanziju,filozofsko rasudjivanje i zastitu.

Konjukcija naglasava ekspanziju.
Opozicija i Kvadrat vas izazivaju da valjano izrazite svoj eksanzivni poriv.
Trigon i sekstil vam olaksavaju da pozitivno funkcionisete.
Inkonjukcija zahteva reorganizaciju principa zastite.

destiny
09-11-2006, 20:01
Dobri aspekti Jupitera stvaraju dobronamernu prirodu uglađenog ponašanja, veoma uspešnu u poslu, plemenitu i saosećajnu, u koju ljudi imaju poverenja. Nepovoljni aspekti Jupitera utiču na nemarnost, neurednost, i traćenje talenta na beznačajne stvari. Tada on utiče i na neiskrenost, izbegavanje odgovornosti. Loši aspekti Jupitera pojačavaju kod čoveka egocentričnost. Dolazi do precenjivanja sebe, kao da svet zavisi od njegovog stava i postupka. Najveći motiv delovanja ovde je poboljšanje ličnog stanja, zgrtanje bogatstva i zadovoljenje svoje taštine...

jub,jub:4kiss:

julianna
16-12-2006, 21:11
baš me interesira kako vidite ovaj stelij moj u 2 kući
znači merkur, jupiter i neptun u konjukcijama
jupiter u strijelcu je u svom prirodnom znaku i trebao bi imati veliki utjecaj ovdje međutim ja zaista nemogu reć da imam zavidnu financijsku situaciju (neptun)
no, ova tri planeta vladaju 4 i 10 kućom- otac i majka
šta mislite:D

moje nisu umjetnici već se bave alternativnom medicinom
taj jupiter u strijelcu morao bit imati odsta veliku snagu no međutim ja na mojpj fin. situaciji baš nevidim taj utjacaj nažalost
konjukcija sa merkurom i neptunom
konjuckija me-ju kaže Dupor da daje neobičnu inteligneciju, rad u inozemstvu, ravnoteža duha i intuicije
ja to tumačim na način da zaita sam bila pametna u školi, mogla sam mnogo (jupiter) naučiti (merkur) i najviše sma se istiacla u jezicima (jupiter)
konjukcija me-ne, i još neptun na 29 stupnju koji je pos stojanoviću vidovitost dala mi je snžanu intuiciju,predosjećanje

no ipak šta bi ovo sve zančilo ako se gleda sa financijske strane?

destiny
31-01-2007, 13:42
Jupiter/Merkur

Konjukcija: Razgovor i komunikacija su žovijalni, topli i ugodni, puni optimizma i entuzijazma. Dobar aspekt za društveni život. Širi misaone procese i imaginaciju. Potreba za širenjem horizonata može doslovce voditi putovanjima ili učenju i mentalnom napretku. Svestranost. Dobro za učenje, tolerancija.
Harmonični: široki interesi, ugodna konverzacija. Simpatičnost. Optimizam, želja da se bude dobro obaviješten i napravi sinteza svih činjenica. Bitno je imati koherentnu viziju. Talent za poduku. Velikodušnost, tolerancija i razumijevanje. Obrazovanje, putovanja.
Neharmonični: velika toplina u odnosima, dobri učitelji i advokati, razni interesi koji donose uspjeh. Treba se čuvati neutemeljenog optimizma i megalomanije u poslovanju i prometu.

Jupiter/Venera
Konjukcija: obljubljenost, prijateljstvo i veselje, popularnost. Uživanje u životu. Materijalan uspjeh. Velikodušnost, ekspanzivnost, blagotvoran aspekt za ljubav i veze.
Harmonični: šarm i simpatičnost, ljubaznost, popularnost. Ulijeva povjerenje. Izvrsni aspekti za dobre veze i uspjeh u ljubavi te materijalnim stvarima. Lojalnost, ljubav za zabavu i luksuz.
Neharmonični: ljubav za ljepotu i luksuz, dobro za kreativan rad. Ljubaznost, dobri odnosi.

Jupiter/Mars
Konjukcija: velika energija i velika potreba za aktivnošću svih vrsta. Veliki apetitet za život i sposobnost da pobijedimo sve teškoće. Brza i energična akcija, najčešće sa sretnim ishodom. Velika vjerojatnost uspjeha, potreba za slobodom i neovisnošću.
Harmonični: puno vitalnosti i borbenosti. Problemi se sagledavaju u širem kontekstu, koji mora biti osobni, ne nametnut izvana. Potreba za vlastitim pravilima i moralom. Dobar aspekt za političare, reklamu, spisatelje ili misionare. Spremnost da se bori za svoje ideale.

Neharmonični: optimizam i entuzijazam te egzekutivna sposobnost. Nikad zadovoljan, uvijek traži više, ne uvijek na materijalnoj razini (ponekad čak i više na mentalnoj). Ljubav za avanturu, velika potreba samodokazivanja i neovisnosti.
Jupiter/Saturn
Konjukcija: Ograničenost i melanholija Saturna olakšani su svjetlošću i entuzijazmom Jupitera. Sposobnost za dug i kvalitetan rad. Izvrsna kombinacija za zadatke za koje je potreban dugotrajna posvećenost i samozatajnost. Vizija budućnosti spojena je s voljnošću da se napreduje korak po korak.
Harmonični: strukturirani rad i isplanirana karijera. Uravnoteženi optimizam, dobre organizatorske sposobnosti, sklad vizije i realnosti.
Neharmonični: nakon brojnih pokušaja naučimo čemu trebamo težiti i kada djelovati. Odgovornost, mentorske sposobnosti.
Jupiter/Uran
Konjukcija: potreba za slobodnom ekspanzijom, neovisnošću i individualnošću. Životna filozofija i mentalni obzor protežu se u smjeru alternativnih ideja i teorija – posebice onih vezanih za individualnu slobodu i jednake mogućnosti. Neovisan duh. Želja da se bude drugačiji. Intuicija. Inventivnost, avanturizam, neortodoksan životni stil.
Harmonični: Ljubav za slobodu. Neovisni entuzijazam koji stimulira druge ljude, sposobnost vođenja. Inventivnost, intuitivnost. Svijest o budućim trendovima. Sreća. Originalnost, kreativnost.
Neharmonični: želja da se bude svoj. Socijalne reforme koje daju više slobode pojedincima. Intuicija. Istraživački aspekt. Privlačnost novog i neotkrivenog.
Jupiter/Neptun
Konjukcija: Veliki idealizam. Mašta, utopijska vizija budućnosti. Kockarski duh. Uvid u mistično i religiozno. Pojačana religozna čuvstva. Sposobnost za socijalni rad, duboko ukorijenjeni idealizam. Spiritualnost, umjetnički talent.
Harmonični: idealizam, mašta. Umjetnički talent. Veliko zanimanje za religijska i metafizička pitanja. Prekomjerna velikodušnost. Duboka religioznost. Potreba za osobnom integracijom.
Neharmonični: idealizam. Potreba za integracijom s cjelinom, jak religijski poriv. Čeznemo za okusom beskonačnosti i kozmičkog jedinstva. Potraga u ovom području donosi unutarnju stabilnost. Privlačnost dalekih zemalja, stranih kultura, metafizike, etike.
Jupiter/Pluton
Konjukcija: intenzivna potraga, koja želi ići u najveću dubinu i obuhvatiti sve. Što se tiče filozofskog svjetonazora zadovoljenje omogućava samo penetracija u srž života samu. Želja za kontrolom života. Aspekt koji se nalazi u horoskopima velikih vođa i demagoga. Karizmatska sposobnost vođenja. Fanatizam.
Harmonični: želja za vlastitom važnošću. Neobično snažna volja. Moć ubjeđivanja. Socijalni reformatori. Želja za istraživanjem. Izvrsno za znanstvenike. Snažan osjećaj za moral.
Neharmonični: ekstremna ambicija. Volja i tvrdoglavost su velike. Fanatizam. Socijalne reforme. Privlačnost moći. Nedostaje osjećaj za proporciju. Sposobnost tranformacije.P.S. Aspekti sa Sun i Moon su u Aspektima SUNCA, tj. Aspektima MESECA

jub,jub,jub:o

LosT_in_SpaCe
07-03-2007, 01:35
6* za konjukciju Jupitera i Plutona?
Mislim, chitala sam za orbise, al mi se chini da je mnogo? :confused:

da igual
07-03-2007, 12:14
konjunkcija je do 10*,
za svijetla neki uzimaju čak i 15*

LosT_in_SpaCe
07-03-2007, 19:13
Zahvaljujem na odgovoru Ancholina,
stvarno ne znam odakle meni to da je 6* mnogo....:-)

Skorpija
07-03-2007, 23:26
Lost,ma ta konjukcija ti je odlicna,za posao,novac....

LosT_in_SpaCe
08-03-2007, 01:46
Eh Shkorpijo, da je bar ta konjukcija u 2. kuci....:-(

Nenita
08-03-2007, 13:24
Ali ide ka drugoj..:) Sta znas, Jupiter je pritom u Skorpiji i opet s te strane povezan sa Plutonom koji iz trece ulazi u drugu..A znas da Skorpija moze biti mocna po pitanju novca..Pluton u Vagi, a oba planete u trigonu sa Suncem...mozda ti bracni partner bude mocan u tom smislu..:)

LosT_in_SpaCe
08-03-2007, 18:06
E, thanx za odgovor Nenita, ima istine (nadam se hehe) :-)
Nego, kad sam radila po Koch sistemu - i Pluton je 'bio' u 2. kuci a Jupiter ostao u 3. al' opet mi to nije imalo bash mnogo logike pa sam ostavila Placidus :-)

zabac
29-04-2007, 06:03
moj jupiter je bas aspektovan na zadnjim stepenima 9.
jupiter 90 sa sunce, mesec, merkur,
60 sa venerom,hironom
120 sa saturnom, uranom
konjukcija sa mc
144 sa marsom
Sta bi to trebalo da znaci

Skorpija
29-04-2007, 14:20
Pa i nije ti lose aspektovan s obzirom da te kvadrate ima sa beneficima.
A sa druge strane ima lepe trigone sa ve,sa i ur.Ovaj trigon sa ve ti moze doneti ljubav iz daleka tokom zivota,jako je lep aspekt i kad-tad te moze prijatno iznenaditi,a SA ce sve to podrzati.

da igual
29-04-2007, 19:39
a šta donosi Ju 120 Ma?

Scarlet
05-05-2007, 05:18
Švalere :p :D
šalim se, ali moglo bi biti, ako ima i drugih pokazatelja za tako nešto. Jupiter uvek daje mnoštvo ako je u vezi sa pokazateljima ljubavnog života, veza ... tj V poljem, Marsom, Venerom ...
Uopšteno govoreći, može biti sklonost ka sportu, energičnost, prilično "vitalan" (kako umeju da kažu po knjigama) aspekat. Itd, itd ... ovo je tek mrvica, prvo što mi je palo na pamet.
:)

da igual
05-05-2007, 19:01
Švalere :p :D
šalim se, ali moglo bi biti, ako ima i drugih pokazatelja za tako nešto. Jupiter uvek daje mnoštvo ako je u vezi sa pokazateljima ljubavnog života, veza ... tj V poljem, Marsom, Venerom ...
Uopšteno govoreći, može biti sklonost ka sportu, energičnost, prilično "vitalan" (kako umeju da kažu po knjigama) aspekat. Itd, itd ... ovo je tek mrvica, prvo što mi je palo na pamet.
:)

slažem se sa ovim švalerima :D
doduše ne mnoštvo momaka,
ali uvijek kad jesu onda su svi
neki umjesni zavodnici :cool:

Ma je osim uklještenog V vladar i
XI polja, pa se možda ta velika
brojka preslikala na prijateljstva,
nekad stvarno ko u košnici, zuuum, zuuuum..

da, energičnost je tu kao i hiperaktivnost
(možda nekad prenaglašena), neka
pretjerana želja za sportom ne postoji,
ali potreba za fizičkom aktivnošću svakako!

librans
05-05-2007, 21:24
moj jupiter je retrogradni u X na 20 stepeni ovna,a mars je na vrhu XII u blizancu na fixnoj zvezdi Betegelzu-27 stepeni,njegov vladar je merkur/retro u IV na 15 stepeni vage.Od aspekata jupiter pravi opoziciju sa merkurom (koji je u konjukciji sa suncem i plutonom) i trigon sa mesecom iz V , ciji je on dispozitor.
Interesuje me kako da sa ovim aspektima, ostvarim simboliku jupitera u X?Da li je to uopste moguce i u kojim oblastima?
Moja karta se nalazi u vezbaonici, danas postavljena........

Santijen
29-05-2007, 17:45
Kad je jupiter u pitanju, ja sam bas neki sreckovic pravi tri aspekta sva tri kvadrati...Dal je tacno za kvadrat saturna i jupitera moze znaciti slavu posle smrti....

ArijeL
29-05-2007, 21:43
Kad je jupiter u pitanju, ja sam bas neki sreckovic pravi tri aspekta sva tri kvadrati...Dal je tacno za kvadrat saturna i jupitera moze znaciti slavu posle smrti....

Tvoj Jupiter je u 12-oj kući, čiji su prirodni vladari Jupiter i Neptun, još u znaku Raka, gdje je egzaltiran, tako da ti je dobro poznat svijet mašte, snova, a da bi se on osjetio, ili čak istražio, potrebna je samoća, koja tebi ne pada teško...e sad, u kvadratu sa Saturnom (i Kironom), koji u desetoj kući razvija ambiciju, al zbog znaka Riba okreće se i nekim spiritualnijim stvarima, kao da teži da prevaziđe tu ambiciju, ali da bi je prevazišao, ipak mora prvo da je ostvari:)... a zbog neostvarenja moguće je da kod tebe postoji sukob koji se rađa iz nedoumice da li da svoja suptilnija ili neka druga iskustva zadržiš samo za sebe ili da ih podijeliš sa drugima iz velikodušnosti i iz želje da se afirmišeš:)...ako se odlučiš na ovo drugo, nailaziš na neodobravanje, zbog Saturna i Kirona u 10-oj... ( misli se na profesiju kojom se baviš, ili bi željela da se baviš)...tako da, ako si tu da doneseš čovječanstvu neko veliko djelo, njegove prave vrijednosti isplivaće na površinu tek poslije tvoje smrti!:mad:

Santijen
01-06-2007, 23:59
Hvala Arijel, sve je tako , bog ti dao sve a djavo ti neda napred...

ArijeL
02-06-2007, 12:22
ma znaš kako kažu:

"Put na kome nema prepreka vjerovatno ne vodi nikuda":)

Santijen
03-06-2007, 14:50
Odlicna izreka...ko vidi cilj ne moze zalutati...

Andreina
22-03-2008, 16:15
Harmonicni aspekti Jupitera sa ostalim planetama Suncevog sistema jacaju volju i ambiciju, donose velike ideje i dalekosezne planove. Osobe ciji horoskop krase ti aspekti dobronamerne su i ponosne, a uspeh postizu na legalan nacin. Cesto imaju i jasan vizionarski duh, plemenite su i velikodusne. Jupiterovi trigoni posebnu su vazni jer svojim povoljnim uticajem stite od drugih negativnih aspekata.

aca210879
14-04-2008, 17:39
Imam trigon jupitera sa neptunom ciji je dispoyitor u 8 kuci u strelcu,kada pogledam stepene jupiter je na 21stepenu,valjda stepenu strelca,tj.pada neptuna u lavu,a onaj neptun u strelcu je na 17 stepenu ,tj.stepenu lava!nesto mi govori da ovo ima neku simboliku,nije mi jasno, kako rastumaciti ovaj aspekt sa ovakvim odlikama,rec je o odnosu 5 i 8 kuce!

Sirena
14-04-2008, 18:05
kakvo znacenje ima jupiter(5polje) u sekstilu sa plutonom(6polje)?

U tvom slucaju bi moglo da govori da si sklon ljubavnim, mozda apre sexualnim, aferama, znaci preko posla, koje se gotovo sigurno mogu razotkriti, tako da to na kraju svi znaju, i sto za posledicu ima direktno rusenje tvoje reputacije.

Nego ja se pitam, zbog ove guzve u tvojoj petici, pa Velicanstveni Sa ti sad gazi sve redom, kako stojis na tom polju, ima li poteskoca?

pozdrav :)

aca210879
15-04-2008, 01:17
Mislio sam na trigon neptun-jupiter,stepene 21 i 17,tj.stepen strelca i lava,kao uyajamne recepcije,ima neka simbolika,ali nema veze ti si to objasnila sa stanovista vladara prirodne 8 kuce!A u vezi tog velicanstvenog saturna,doprineo mi je da se osecam kao da me je pregayio ekspresni voz,pa sam jos slepljen na sinama i ne mogu jos da se ocitavim!Pa ne znam ne bih voleo da dozivis ovaj tranzit,vezanih teskoca,ogranicenja,itd....Ali sada je lakse ali i opreznije pristupam svemu,bas se vidi uticaj device i saturn u njoj,metodicnije i odgovornije postupam sa svime sto dodjem u kontakt!!pre tranzita,pre 2,5 godina nisam sam sebe mogao da pohvatam i obuzdam,zabavljanje i neodgovornost,lakoca itd...a gledaj sad saturn me je sredio i urazumio na tesi nacin:"na muci se poznaju junaci"Naravno i naljubavnom planu sam doziveo veliki poraz,mozda je i to dobro jer se razbiju iluzije i covek leti mnogo u oblacima,uprkos sto zna da je preterao!!!E a da te pitam zasto u mom slucaju pluton i jupiter bi mogao da govori....,zasto ne bi mogao d govori o poslu,na primer?

mandrak-21
15-04-2008, 01:32
Mislim da i govori o poslu,cak javnom poslu tipa restorana ili trgovine raznim robama(ali i dosta spekulacija-USPESNIH) u tim poslovima zatim mozda i neke kockarnice ili kladionice i mislim da tako nesto i prizeljkujes da radis.........

Sirena
15-04-2008, 02:03
Mislio sam na trigon neptun-jupiter,stepene 21 i 17,tj.stepen strelca i lava,kao uyajamne recepcije,ima neka simbolika,ali nema veze ti si to objasnila sa stanovista vladara prirodne 8 kuce!A u vezi tog velicanstvenog saturna,doprineo mi je da se osecam kao da me je pregayio ekspresni voz,pa sam jos slepljen na sinama i ne mogu jos da se ocitavim!Pa ne znam ne bih voleo da dozivis ovaj tranzit,vezanih teskoca,ogranicenja,itd....Ali sada je lakse ali i opreznije pristupam svemu,bas se vidi uticaj device i saturn u njoj,metodicnije i odgovornije postupam sa svime sto dodjem u kontakt!!pre tranzita,pre 2,5 godina nisam sam sebe mogao da pohvatam i obuzdam,zabavljanje i neodgovornost,lakoca itd...a gledaj sad saturn me je sredio i urazumio na tesi nacin:"na muci se poznaju junaci"Naravno i naljubavnom planu sam doziveo veliki poraz,mozda je i to dobro jer se razbiju iluzije i covek leti mnogo u oblacima,uprkos sto zna da je preterao!!!E a da te pitam zasto u mom slucaju pluton i jupiter bi mogao da govori....,zasto ne bi mogao d govori o poslu,na primer?

Naravno da aspekt Ju-Pl moze da se sagleda i u poslovnom smislu, eto Mandrak je spomenuo nesto na tu temu, a ja sam protumacila ono sto mi je prvo skrenulo paznju, dakle zakacila sam se za tu simboliku-afera i o tome rekla ono sto "vidim" . Inace nisam se osvrtala na tvoju VIII kucu. Ono sto meni privlaci paznju jeste kvadratura PL i Marsa , Mars u III kao vladar 12 kuce, a Pl u VI i uz to vladar VII. Krenula jesam od aspekta Ju i pl , ali ovaj drugi mi je vise ostavio pecat.

aca210879
15-04-2008, 16:54
Mandrace,znaci mogu da okusam srecu u kocki?
Sirena ,jel mozes da objasnis to sto ti privlaci paznju kvadratura marsa i plutona?Nije mi jasno,ja nemam tu kvadraturu!objasni zasto ti je privukao paznju?

Sirena
16-04-2008, 00:11
Imas pomenutu kvadraturu, pogledaj malo bolje. Ne postoji poseban razlog zasto sam bila privucena tim aspektom, to je bilo ad hoc tumacenje, dakle sledeci put mozda ne bih ni primetila taj aspekt, zavisi na sta se u trenutku fokusiras kad otvaras neciju kartu. Pogledaj na forumu temu koja govori o tom aspektu, sta moze da donese, pa simbolike kuca cije su vladari i same kuce u kojima su smestene i mozes sam lako da ispovezujes mnogo toga, ne vidimo svi uvek isto... simbolika je beskrajna, sve zavisi sta ti trazis u samom natalu.

pozdrav

mandrak-21
16-04-2008, 00:35
Mandrace,znaci mogu da okusam srecu u kocki?
Sirena ,jel mozes da objasnis to sto ti privlaci paznju kvadratura marsa i plutona?Nije mi jasno,ja nemam tu kvadraturu!objasni zasto ti je privukao paznju?

Ne okusavaj srecu u kucki bolje otvori kockarnicu jer ti jupiter pravi 90 sa uranom,mozda bi ti bolje lezao klasican poker sa ljudima ali sa masinama ne pokusavaj.
Sirena je uzela u obzir taj kvadrat,i ne shvataj olako to sto je primetila jer je nesto ,,tera "da ga spomene i primeti ...po meni je to sirok orbis tih planeta i uglavnom ga ne uzimam u obzir ali pricuvaj se ipak su to,malefici i u maleficnom aspektu .............

aca210879
16-04-2008, 00:53
ama ispade,izvinite,ali ne shvatam,ovak aspekt nije delotvoran,pogotovo sto je pluton u ukljestenoj kuci.moj mars nema skoro ni jedan aspekt valjda,koji bi cinio osnovu karaktera?sad ste mi zadali dilemu jer najvise sto me muci je :moje sunce je jako u lavu,a mars suporotno razara u padu je,disfunkcionslno se osecam,kontradiktorno!inace mandrace sa kompljuterima,masinama sjajno baratam!!!

sirena pa ti si strelac,sa njima se super slazem,a jos vodolija u podznaku,drustvena i komunikativna,hvala na savetu i komentarima,pogledacu kvadrat marsa i plutona,mada znam da ima snagu kao mars u skorpionu ovaj aspekt!!!

mandrak-21
16-04-2008, 01:10
Ne sumnjam da dobro baratas masinama ali nemoj okusavati srecu sa masinama mislim na rulet,poker aparati i sl.jer se radi o klasicnom skolskom aspektu da nemas srece u kocki.mars pluton ti prave aspekt 90,ukljucena su ti:3;6;7;i 12 polje.....losa komunikacija sa partnerima i problemi na poslovnom putovanju od strane tajnih,neprijatelja,skrivenih od tebe,kako treba da uradis neki posao a tvoj partner te izda i ti stradas,ili te namesti tipuje itd...o tome vodi racuna i nemoj imati poverenja u ljude sa one strane zakona(pluton).

aca210879
16-04-2008, 15:10
hvala na savetu,vidis o tome nikad nisam ni pomislio jer u sustini nemam neprijatelja!!To je negativna strana,negativno ispoljavanje, a druga strana tj pozitivna da li postoji u vezi ovog aspekta ,ili je cisto negativan?Medalja obicno ima dva lica!

danicakr
17-04-2008, 02:22
Moj jupiter je vrlo aspektovan. Kao vladar prve kuce (takodje u prvoj) obrazuje cak sedam aspekata:
ju 0 ne
ju 0 ma
ju 0 mo
ju 60 ve
ju 60 pl
ju 90 me
ju 90 so.
Posto se nalazi u jarcu njegovo dejstvo je malo slabije, ali..
Zanima me vase misljenje o njegovom uticaju. ( Velika fizicka energija, iako mrsavikasta - vladar prvog polja ju u jarcu, ventil obavezan,:p mogu druge da ubedim u svoje ideje, jak svet maste i idealizma.......)
Kako se moze odraziti na ljubav?
I da, jedno zapazanje, od kad je ju usao u znak jarca (on kao vladar prvog, sa simbolikom fizickog izgleda) malo sam smrsala, pa razmisljam ima li logike povezati te dve stvari?

mandrak-21
17-04-2008, 02:26
hvala na savetu,vidis o tome nikad nisam ni pomislio jer u sustini nemam neprijatelja!!To je negativna strana,negativno ispoljavanje, a druga strana tj pozitivna da li postoji u vezi ovog aspekta ,ili je cisto negativan?Medalja obicno ima dva lica!

Pozitivno je sto je sirok orbis pa verovatno i nece da se ispolji.,druga pozitivna stvar je sto imas jaku snagu i zdrzljivost i volju za akciju,i taj aspekt i tera na aktivnost,.........

zujalica
17-04-2008, 11:13
Meni je Jupiter u svom znaku Strelcu (vladar Asc tj. 1.polja), otisao u 12.polje. Pravi konjukciju sa Neptunom; opoziciju sa Mesecom (5.polje), opoziciju sa Saturnom (6.polje), sextil sa Plutonom (9.polje), trigon sa Hironom (4.polje) i trigon sa Vertexom (8.polje). Bas je razbaco svoj uticaj :) Osim talenta za umetnost, ponekad potrebe za osamljivanjem... Sta mi jos daje?

Nale 83
18-06-2008, 03:59
Svidja mi se ovaj moj Jupiter u Strelcu :D – prilicno je jak, zar ne? Proucila sam sve psiholoske aspekte Jupitera sa ostalim planetama I to mi je OK, tacno je . Interesuje me kako bi se mogli ispoljiti uticaji konjukcija I trigona Jupitera na moj poslovno/ljubavni zivot :p : Sunce (vladar VII) 120* Jupiter (vladar X , XI), pa 0* sa MC, 120* sa Merkurom, 60* sa AC?

Skorpija
18-06-2008, 15:57
Interesuje me kako bi se mogli ispoljiti uticaji konjukcija I trigona Jupitera na moj poslovno/ljubavni zivot :p : Sunce (vladar VII) 120* Jupiter (vladar X , XI), pa 0* sa MC, 120* sa Merkurom, 60* sa AC?
Prilicno novca bi mogla da zaradis kroz posao i partnerstva uopste.Vladar MC-a odnosno jupiter ti je egzaltiran,i ima lep trigon sa suncem koje je egzaltirano.:)

Nale 83
18-06-2008, 17:53
Skorpijo hvala ti na odgovoru :) . To za partnerstva mi nije palo na pamet, pomislila sam da bi mozda mogla zaradjivati kroz posao sa strancima :o .

Marsovka
18-06-2008, 21:42
Prilicno novca bi mogla da zaradis kroz posao i partnerstva uopste.Vladar MC-a odnosno jupiter ti je egzaltiran,i ima lep trigon sa suncem koje je egzaltirano.:)

Pa i to bi moglo Nale:)
Jupiter u Strelcu pa jos na MC-u, uh sta ces bolje od toga:p
Neki uvoz - izvoz, posao u profitabilnoj stranoj firmi, ...

Nale 83
19-06-2008, 02:34
Pa i to bi moglo Nale:)
Jupiter u Strelcu pa jos na MC-u, uh sta ces bolje od toga:p
Neki uvoz - izvoz, posao u profitabilnoj stranoj firmi, ...

Marsovka :4kiss: za tebe. Eto, lepo kazem da sam ponosna na mog Jupitera :D . Samo da me ne obuzme megalomanija - ume on i to ... :p

Marsovka
19-06-2008, 10:25
Marsovka :4kiss: za tebe. Eto, lepo kazem da sam ponosna na mog Jupitera :D . Samo da me ne obuzme megalomanija - ume on i to ... :p

Ma sta te briga, budi i megaloman, to je s takvim Jupiterom normalno:D
Nego, ne bih da te razocaram, ali Jupiter svoje najbolje osobine pokazuje malo kasnije...vidim ti si jos mlada za tako snazne uticaje!
Al bice, sigurno:banana:
Moj suprug ima dobar Jupiter, pa ja iscekujem kad ce da se ispolji, nikako da ga krene....:rolleyes:

Nale 83
19-06-2008, 14:57
Ma sta te briga, budi i megaloman, to je s takvim Jupiterom normalno:D
Nego, ne bih da te razocaram, ali Jupiter svoje najbolje osobine pokazuje malo kasnije...vidim ti si jos mlada za tako snazne uticaje!
Al bice, sigurno:banana:
Moj suprug ima dobar Jupiter, pa ja iscekujem kad ce da se ispolji, nikako da ga krene....:rolleyes:

Marsovka jos jedan :4kiss: za tebe. Znaci on ipak deluje kasnije? Pa da, ima logike...ja sam se zabrinula da ne umem da ga "pokrenem" jer jos nista nisam osetila od njegovog blagotvornog delovanja! Nisi me razocarala, naprotiv sad mi je lakse :) . Taman cu da treniram strpljenje koje mi poprilicno nedostaje :o . Vazno da ce on proraditi kad dodje vreme :cheers: .

mia2432
27-06-2008, 14:11
Davno nekad mi je rekla astrologinja da mi je jupiter u natalu dobro postavljen i da me zbog toga sreća prati u svim segmentima života. U zadnje vrijeme ne poslu mi je haos a jupiter se kreće 10-tom kućom pa se pitam , pitam... Može li neko pogledati? HVALA

thalatte
27-06-2008, 14:20
Davno nekad mi je rekla astrologinja da mi je jupiter u natalu dobro postavljen i da me zbog toga sreća prati u svim segmentima života. U zadnje vrijeme ne poslu mi je haos a jupiter se kreće 10-tom kućom pa se pitam , pitam... Može li neko pogledati? HVALA

Jupiter ti pravi lagane aspekte...ali se nažalost nalazi na Algolu...Fixnoj zvjezdi koja i nije dobra...imaš puno toga napisanog o tome u istoimenoj temi...;):)

U tvojoj karti mi to izgleda...pošto je Jupiter vladar Mc-a a i suvladar Ac-a...dobra mu je pozicija u 2.kući-imovine...ali zbog tog algola postoji mogučnost za nagli gubitak...

mimi
27-06-2008, 15:25
Davno nekad mi je rekla astrologinja da mi je jupiter u natalu dobro postavljen i da me zbog toga sreća prati u svim segmentima života. U zadnje vrijeme ne poslu mi je haos a jupiter se kreće 10-tom kućom pa se pitam , pitam... Može li neko pogledati? HVALA
Zar se ne bi moglo tumaciti i kao mogucnost nasledstva od nekog koga ces negovati ili nesto za njega odraditi a ko je bio na polozaju nekad stim sto ti u pocetku neces biti svesna sta moze da se desi vezano za ishod .

blueangel0
06-11-2008, 22:04
prosvrljala sam ovdje, ali nisam nigdje vidjela da netko spominje retro jupiter :D pa jel moguce da nema takvih? :D

evo ja imam retro jupiter na 6 stupnju u lavu u 5.kuci :D


nest sam citala da retro jupiter obicno imaju pisci, knjizevnci i to ...

Vojvotkinja
06-11-2008, 22:46
imam ga i ja u petoj kuci, kao vladara sedme..nijesma se enshto pretjerano raspitivala o retrogradnosti..a mozhda bih trebala..
neko mi je nekad rekao, da vrlo lako neko od bivshih partnera ili 'svidjacha' mozhe da bude moj brachni sapAtnik...upravo jer je taj isto retro Ju u konjukciji sa retro Sa...

blueangel0
06-11-2008, 22:56
imam ga i ja u petoj kuci, kao vladara sedme..nijesma se enshto pretjerano raspitivala o retrogradnosti..a mozhda bih trebala..
neko mi je nekad rekao, da vrlo lako neko od bivshih partnera ili 'svidjacha' mozhe da bude moj brachni sapAtnik...upravo jer je taj isto retro Ju u konjukciji sa retro Sa...


vis da :D sedma i saturn :D zanimljivo :D nisam nigdje procitala ali drzi vodu :D

selena
06-11-2008, 23:19
vis da :D sedma i saturn :D zanimljivo :D nisam nigdje procitala ali drzi vodu :D

tebi je vladar 7 merkur u 12 u vodenjaku

spo
07-11-2008, 14:11
tranzitni jupiter mi je sada u konjukciju sa natalni mesecom sta to znaci...


Kako mi je Mesec u V, meni donosi trudnocu.:)
U svakom slucaju - nesto milo i drago.Sreca!

Ja ga cekam u decembru na Mesecu, sad mi se usetao u petu.
Najzad nesto lepo - pa taman i kratkotrajno.

cesarica
07-11-2008, 15:35
Moj Ju se polako priblizava drugoj kuci u kojoj se nalazi Mo pa se nadam pozitivnim promenama. Zanima me Ju u sko u desetoj, u sekstilu sa So? Vidim u jednom postu da se pominje neka nega pa ne znam da li se to odnosi i na moj Ju, nisam imala takva iskustva?

skorpija_strelac
07-11-2008, 17:19
Moj Ju se polako priblizava drugoj kuci u kojoj se nalazi Mo pa se nadam pozitivnim promenama. Zanima me Ju u sko u desetoj, u sekstilu sa So? Vidim u jednom postu da se pominje neka nega pa ne znam da li se to odnosi i na moj Ju, nisam imala takva iskustva?

i meni se priblizava Mesecu (a i u natalu su u konjukciji)
a posto ce meni stici pre nego tebi, Cesarice, jer je Mo na o stepenu :p , javljam ako bude nekih pozitivnih promena
Samo da se ne ugojim:eek: :cool:

cesarica
07-11-2008, 18:17
i meni se priblizava Mesecu (a i u natalu su u konjukciji)
a posto ce meni stici pre nego tebi, Cesarice, jer je Mo na o stepenu :p , javljam ako bude nekih pozitivnih promena
Samo da se ne ugojim:eek: :cool:

Hehe, ja bih volela par da nabacim, eto mi jedinstvene prilike. Osetis li njegov tranzit preko prve? Ja nich:)

skorpija_strelac
07-11-2008, 18:31
Hehe, ja bih volela par da nabacim, eto mi jedinstvene prilike. Osetis li njegov tranzit preko prve? Ja nich:)

to sam vec pisala...nista....sve isto.....

zulfica
28-11-2008, 17:17
Pa i nije ti lose aspektovan s obzirom da te kvadrate ima sa beneficima.
A sa druge strane ima lepe trigone sa ve,sa i ur.Ovaj trigon sa ve ti moze doneti ljubav iz daleka tokom zivota,jako je lep aspekt i kad-tad te moze prijatno iznenaditi,a SA ce sve to podrzati.

moj JU je u petom u strelcu u trigonu sa suncem uranom iz prve,lav i venerom iz druge,takodje lav,predvidjanja su otprilike da cu sresti mocnu osobu,do bogatsva pa sve preko srece sa decom,to je divno zar ne? Medjutim negde sam procitala da se trigoni ne realizuju sve dok se ne prevazidju kvadrati u natalu,ja od svega navedenog samo zaista imam radost kroz decu,nista moc,novac,neko iz inostranstva i sl.Da li je to zbog venere i plutona u drugoj u kvadratu sa marsom iz jedanaeste,rado bi prevazisla te kvadrate,da mi se konacno nasmeje Jupiter:))))))

Angliana75
29-11-2008, 02:20
e docekah i ja da konacno tranz. JU udje u moje 6.polje....ali i i dalje radi 180 sa natal.SA 180....:( ....ali sreca pa se JU udaljava....nesto mislim da ce onda da mi krene sa tim nekim poslom....

Kora
30-11-2008, 14:14
Moj Jupiter u Jarcu u 2. kuci na 5 stepenu Lava od aspekata pravi trigon sa Venerom i sekstil sa Mjesecom, donosi mi solidan posao, ali zato na emotivnom planu je put sa preprekama, koji ce mozda da me odvede nekud?
Kvadrati Jupitera sa Merkurom i Plutonom su tu jos da nadodaju na sve to!

Boric Milica
30-03-2009, 10:26
Dobro vam jutro svima!Moj Jupiter se nalazi u petoj kuci blizanaca pete kuce na 0* 20 min.Aspektuje se sa Merkurom u trigonu,Suncem u kvadratu, Maesom u trigonu, i Venerom u trigonu?Imala bih jedno pitanje.Dali to ima veze sa zeljom za slavom?Hvala unapred na odvojenom vremenu.

Kaja
31-03-2009, 09:43
Dobro vam jutro svima!Moj Jupiter se nalazi u petoj kuci blizanaca pete kuce na 0* 20 min.Aspektuje se sa Merkurom u trigonu,Suncem u kvadratu, Maesom u trigonu, i Venerom u trigonu?Imala bih jedno pitanje.Dali to ima veze sa zeljom za slavom?Hvala unapred na odvojenom vremenu.

Pa ima pomalo veze sa zeljom za slavom, samo ako se ne ulijenis:) Jer ono sta daje pravu slavu jeste saturn, dakle samodisciplina i odgovornost. Naravno, i Jupiter i Neptun..

wireless
31-03-2009, 13:56
ma 120 ju je ambicija, "slava" So, Ju u 10.

thalatte
31-03-2009, 17:49
Meni je Jupi bio na Mc i kasnije 120 Ve,Me kada mi se odvijato taj završetak,obrana diplomskog :)

Angliana75
31-03-2009, 17:55
Meni je Jupi bio na Mc i kasnije 120 Ve,Me kada mi se odvijato taj završetak,obrana diplomskog :)

a kad je to bilo??:confused: ..vrlo me zanima;)

thalatte
31-03-2009, 18:09
Anglicaaa...pa u 12.mjsc...Mc mi je u Jarcu...natalno mi je Ve,Me 120 Ju u Vagi...i to je jednostavno šljaknulo

Angliana75
31-03-2009, 18:12
Anglicaaa...pa u 12.mjsc...Mc mi je u Jarcu...natalno mi je Ve,Me 120 Ju u Vagi...i to je jednostavno šljaknulo

aaa..pa da...da...;)

jupiter
24-08-2009, 15:43
Kako da protumacim ovo:
jupiter u ribama na 8* u IV kuci u kvadratu sa neptunom u strelcu na 8*
u I kuci?
IV dom,porodica
neptun obmana,laz,jer je kvadrat(da je pozitivniji aspekt gledala bih kroz mastu,umetnost)

Rivendell
25-08-2009, 01:26
Nesagledavanje vlastite situacije realno, također ni one kućne atmosfere, možda prevelika očekivanje od strane roditelja u dječjoj dobi, laganje, odnosno prekrojavanje istine da bi se ta očekivanja opravdala i ispunila; možda je obitelj imala neralnu sliku o sebi samoj koje je osoba u suštini sebe (Asc) svjesna, sliku koju je uvećala, pretjerala (Ju). Drži li vodu?

kaliopaworld
24-01-2010, 15:54
Aspekt jupitera ce biti okidac na sek.Mc-a i sek.Ju koji su na mojim natalnim Ma i Ju,(koji su natalno u konjukciji).
Natalno mi je Ju vladar 5k i 3k ,a Ma 2k i 7k.
Spremam se da opet obavim neku vrstu cistke..i to je ok ,to se vidi povezivanjem svega ovoga. Vrednosti,razgovor,kao i sam predmet razgovora...
Epilog cu saznati za par dana (i naravno prenecu ga)...samo me zanima kako vi vidite ovaj ishod...?
:o

cokolina
29-01-2010, 01:21
Moj tranzitni jupi ovih dana pravi trigon sa mojim natalnim znam da to donosi neke dobre stvari a bilo je i krajne vreme kako mki je natalni u Vi kuci kuci posla dali to znaci da samo tu daje dobre aspekte ili i na drugim poljima i imam jos jedno pitajne kad sam uradila tranzit chart za ovaj period od mesec dana u Vii kuci mi se nalazi fortuna i to u blizancima a pojavio se jedam momak sa znakom blizanaca dal to nesto znaci inace mi pluton iz 8 tranzitira kroz I sto daje ogromnu energiju natusu to jest meni daj boze da sam u pravu i da se vreme menja na bolje i ako je napolju minus 10..pozdrav svima

Moon_1989
28-05-2010, 22:11
Jel imam ja Neaspektiran Jupiter u svojoj karti jer imam sve karakteristike neaspektiranog jupitera

Evo moje karte:

http://de.tinypic.com/r/t5je52/5

thalatte
28-05-2010, 22:31
Jel imam ja Neaspektiran Jupiter u svojoj karti jer imam sve karakteristike neaspektiranog jupitera

Evo moje karte:

http://de.tinypic.com/r/t5je52/5

-- Ako je ova karta točna...ti imaš poprilično dobrog Jupitera...u trigonu sa Ve,Me...što ti daje i pamet i ljubavnu sreču,a i zaštitu ;) (dobrro, Saturn možda malo hladi tu ljubav..al mnogi bi voljeli taj aspekt u svojoj karti :D)....ali Venera je i dispozitor Jupitera...ovo je zbilja jak aspekt
- Kako je Jupiter blizu vrha 12.kuće, takav jupiter je kao anđeo čuvar

Moon_1989
28-05-2010, 23:13
-- Ako je ova karta točna...ti imaš poprilično dobrog Jupitera...u trigonu sa Ve,Me...što ti daje i pamet i ljubavnu sreču,a i zaštitu ;) (dobrro, Saturn možda malo hladi tu ljubav..al mnogi bi voljeli taj aspekt u svojoj karti :D)....ali Venera je i dispozitor Jupitera...ovo je zbilja jak aspekt
- Kako je Jupiter blizu vrha 12.kuće, takav jupiter je kao anđeo čuvar

Možeš mi reći nešto više please.dal je neaspektiran:confused:

Ramona
28-05-2010, 23:33
-- Ako je ova karta točna...ti imaš poprilično dobrog Jupitera...u trigonu sa Ve,Me...što ti daje i pamet i ljubavnu sreču,a i zaštitu ;) (dobrro, Saturn možda malo hladi tu ljubav..al mnogi bi voljeli taj aspekt u svojoj karti :D)....ali Venera je i dispozitor Jupitera...ovo je zbilja jak aspekt
- Kako je Jupiter blizu vrha 12.kuće, takav jupiter je kao anđeo čuvar

Možeš mi reći nešto više please.dal je neaspektiran:confused:

nije neaspektovan. pa ima aspekte ~ 120 Ve i 120 Me..

nanaa
29-05-2010, 00:36
Sta vidite kod mog Jupiterka??????Daje mi neki optimizam,polet ovih dana.Bez ikakvog razloga,kao obmanu.A ništa se posebno ne dešava, osim lepog vremena.Dešava li se kome još slično raspoloženje?

ochajna domacica
01-06-2010, 01:46
http://img708.imageshack.us/img708/7854/koch1sistem1jekan62atal.gif

Evo opet ja sa upadom ista karta kao na opisu bracnog partnera. U pitanju je moja komsinica, a njen Jupiter cak 7 aspekata:
Ju90Mo
Ju120Ne
Ju120Ve
Ju180So0Pl0Ur
Ju120Ma
On joj je vladar 4 i 5.
Ona je po zanimanju vaspitacica. Ima brak iza sebe, koji je doduse jako kratko trajao i cerku od 17 god.
Meni se iz ovog cini da ce ona imati i drugi brak iako ona za sad nema nikakvu vezu. Ju je Ribama i trigonu sa svojim dispozitorom, a i sa vladarem 9-og Marsom Jupiter ima trigon. Jedino to sto je Ju retro me zanima kako neko od vas vidi..znam sta on u stvari opisuje, a ona je bas takva, stvara sopstveni moralni princip, filozofska uverenja a ne ono cemu se uci ili propisuje drustvo. Ima veliki optimizam ali i idealizam povodom svog pogleda na svet a takvi su retki koji su joj slicni u njenom okruzenju(mislim da muskarca koji bi joj odgovarao), intuicija je dovodi do zakljucaka jer stvarno sagledava stvari iz siroke perspektive(pa je neki ne razumeju sto se nije ponovo udala, jednostavno..nikada nije rekla da "taj nije taj")..prosiruje svoj svet na nacin na koji to mnogi ne primecuju, jer to je svrha Jupitera - planete sirenja.
Mene zanima moze li i to sto je Jupiter ukljucen, povezan sa ovim planetama koje opisuju potencijalnog drugog bracnog partnera, biti neko iz proslosti?!

laborant 55
18-10-2010, 22:19
Što bi značila konjukcija Jupitera-Urana na 446 st. inače jupiter mi je u strijelcu i u 5 kući....hvala.:confused:

majabl
20-02-2011, 19:40
a kvadrat ju i ne, a riba sam u pdznaku, tako da bi to bio kvadrat izmedju vladara i suvladara, pa to samo naglasava alkohol i neka rayocarenja..ju vlada 10 i 9 kucom,uj je u 1 ne u 10 kuci..pa ce se to odnositi i na moju karijeru..

nedda
20-02-2011, 19:48
Što bi značila konjukcija Jupitera-Urana na 446 st. inače jupiter mi je u strijelcu i u 5 kući....hvala.:confused:

Ako nam objasnis koji stepen je 446. mozda cemo i moci da ti pomognemo...

a kvadrat ju i ne, a riba sam u pdznaku, tako da bi to bio kvadrat izmedju vladara i suvladara, pa to samo naglasava alkohol i neka rayocarenja..ju vlada 10 i 9 kucom,uj je u 1 ne u 10 kuci..pa ce se to odnositi i na moju karijeru..

Nemojte mi se smejati, al ja u tvojoj karti vidim jako ocigledan potencijal za blizance/visestruke trudnoce.

Venera0jupiter u kvadratu sa neptunom - mesec u blizancima u 4. kuci u opoziciji sa uranom i saturnom, pa i merkur u biku...ti ces na potpomognuto zacece, pa na odrzavanje...i eto nama visestruke trudnoce :D

majabl
20-02-2011, 19:59
ej...necu ti se smijati..posto sam i ja to pomislila, ali posto ja nemam pojma...ali mi je doktor rekao da cu lako zatrudniti, a vidim taj ur..pa mi..a i niko moj nema blizance..pa bi jedino bilo nekako..a divno jedva cekam...:):):)

nedda
20-02-2011, 20:02
Venera u ovnu daje haos sa hormonskim statusom ponekad. Ovulacije je jako tesko uhvatiti, i iako ciklusi idu redovno, ispostavi se lako da su bez ovulacije.
Ne mora da postoji ozbiljniji problem - jednostavno hormoni vode svoju politiku.
Takodje, venera u ovnu daje ceste cuvene dvostruke ovulacije - eto mogucnosti za spontane blizance...

majabl
20-02-2011, 20:11
a ja imam bas pravilne cikluse i inace sam bas plodna, pa me to nervira,prekinula sam jednu trudnocu i to me uzasno pogodilo..a jako bih htjela puno djece, to mi je najbitnije..:):):)

ochajna domacica
25-02-2011, 16:24
a ja imam bas pravilne cikluse i inace sam bas plodna, pa me to nervira,prekinula sam jednu trudnocu i to me uzasno pogodilo..a jako bih htjela puno djece, to mi je najbitnije..:):):)

Venera u ovnu daje haos sa hormonskim statusom ponekad. Ovulacije je jako tesko uhvatiti, i iako ciklusi idu redovno, ispostavi se lako da su bez ovulacije.
Ne mora da postoji ozbiljniji problem - jednostavno hormoni vode svoju politiku.
Takodje, venera u ovnu daje ceste cuvene dvostruke ovulacije - eto mogucnosti za spontane blizance...Jao, neddo, ja sam Ti primer za ovaj problem. A sada kada imam konačno redovne uvek je u pitanju ulazak Meseca u znak Jarca( :rolleyes: ), ali ne znam kakve probleme Ve i Ju mogu da izazovu u recepciji su(Mo u 7 - promenljivost..ipak su MA i MO - zaduženi za ovulaciju, prvi mes.ciklus).

swiss
07-05-2011, 13:33
Znate sta sam primetio?! Svi koji imaju Jupiter u prvoj kuci Natala svog, sa njima se bas nadjem i sporazumem lepo u bilo cemu :)

majabl
08-05-2011, 20:56
ej..a znas zasto zato sto imaju toleranciju i nekako vide sve pozitivno,ne krive druge...to mi je najdraza planeta jer mislim da me cuva...hahhaha

Bojana_NS
22-11-2011, 01:44
Sad malo o mom Jupiteru
So 0 Ju i Mo 0 Ju - darežljiva jesam naravno do neke granice,ali u suštini volim da dajem,sreće više nego pameti :D Ambiciozna sam i to dosta,a volim i da motivišem neke meni drage osobe znam nekad od njih napraviti projekat,mali zamorčići :p Ju 180 Sa šta je to što ja ne mogu :rolleyes: zbog ovog aspekta precenjujem sebe što je do sada bilo samo pozitivno
Pl 120 Ju :worthy: udeli mi koje milionče za početak :D

LavJarac
23-11-2011, 00:07
Sta ja da ocekujem od mog Jupitera po pitanju ljubavi s obzirom da mi od aspekata samo pravi kvadrat ka Veneri i Merkuru (inace vladara 5.polja)
jos mu je i dispozitor Venera

...nesto me nece ljubav u poslednje vreme :(

Mina
23-11-2011, 13:15
...moj jupi na 29 bika u 9 kuci..kvadrat sa so...vjecito nezadovoljstvo..kako prevazici..

mirab
23-11-2011, 13:57
Mina, s obzirom da je Bik izuzetno materijalisticki i hedonisticki znak, Jupiter u njemu nema onu duhovnu i filozofski snagu koju poseduje po svojoj prirodi.
Kako nemas prikazanu natalnu kartu a nisi navela ni sve potrebne podatke o tom tvom Jupiteru ne vidim detalje da bi ti napisala sta to kod tebe doprinosi tako velikom nezadovoljstvu i kako da ga prevazidjes. Mogu samo pisati o jupiteru u znaku BIKA:
Ovaj Jupiter u znaku Bika moze biti usmeren na uzivanje, novac, strasti i u vecini slucajeva u tome i preteruje. Jupiter u Biku ukazuje na otmenost,sklonost luksuzu, bogatstvu, pa nije cudo da osobe sa ovim polozajem Jupitera preko partnera trazr lagodan zivot ako nisu sposobni da ga sami stvore.

LavJarac- Ne pravi ti Jupiter kvadrat ka Veneri i Merkuru vec ove dve planete prave kvadrat ka Jupiteru. Kako ti je Merkur vladaoc 5.kuce potrebno ti je vise realnosti po pitanju svega sti ti volis, vise ravnoteze i organizacije u ljubavi,Ponekad si opterecena sa stvarima koje ti nisu dostupne, mozda i ljubavima. Kako imas svoju zivotnu filozofiju tesko prihvatas savete drugih. Cesto su ti procene pogresne pa se kasnije razocaras u osobe od kojih ocekujes mnogo vise nego sto su ti pruzile. Kako je ovo kvaadrat sa dva benefika nece ti doneti izuzetno teske stvari, ali bi trebala vise sebe kontrolisati jer nemas bas mnogo takta.

Nina Sofia
23-11-2011, 14:44
Sad citam o Jupiteru i ne znam kako da ga rastumacim. Moj je u 1 kuci u vodoliji inace je vladar 12 kuce . Od aspekata imam:
Ju90So
Ju120Mo
Ju60Me
Ju90Ve
Ju120Ma
Ju90Ne
Ju90Pl

Tako da koliko vidim pravi silne aspekte , a trenutno mi tranzitira 4 kucom.
E sad ne znam kako da objasnim ove aspekte koji su u natalu, ali mislim da treba da zahvalim Jupiteru koji tranzitira 4 kucom , koji je ako se ne varam kuca doma, porodice , roditelja koji je najvise uticao na mene ,... E pa ako je tako, mogu da kazem da da je doneo dobro . Konacno sa ocem funkcionisem kako treba (nije da je bilo lose, ali sada smo bliskiji i konacno se moje misljenje uvazava i trazi ) i generalno sa porodicom sam bliza pogotvo sa bratom sa kojim sam do pre par meseci imala nikakav odnos.
A ako neko moze da mi kaze nesto o ovim aspektima u natalu bila bih zahvalna, jer me nesto plase silni kvadrati koje pravi :)

Tratincica84
23-11-2011, 14:49
joj a moj ludi jupiter :)...sta mislite?

mirab
23-11-2011, 15:26
Sun 90 Ju - donosi negativne uticaje ali retko opasne jer su i Su i Ju po prirodi benefici, ipak ovaj aspekt moze doneti dosta nelagodnosti najvise zbog neumerenosti i neuvidjavnosti.sve zavisi u kojoj kuci je i kom znaku.
Sukobi sa ocem, autoritetima, zena sa muzem, a to sve ukazuje i na problematicnu finansijsku situaciju.
Jupiter 90 Venera- problemi u ljubavi, braku, sa novcem ali i u samoj osobi.Uvek nesto fali da bi bila mirna. Opet zavisi gde se ovaj aspekt nalazi pa moze ukazati na mnogo ljubavnih veza. Preterivanje u hrani,picu, trosenju novca...
Jupiter 90 Neptun - sklonost kriminalnim radnjama i radu na crno. Emotivni ispadi, tuga, razocarenje, manjak discipline, nerealni planovi...
Jupiter 90 Pluton - opasnost zbog novca, jake i nekontrolisane strasti...sve zavisi gde je ovaj kvadrat i kakvi su mu dispozitori.

nisam to povezivala sa tvojim natalom ali mozes i sama.

Nina Sofia
23-11-2011, 15:36
Sun 90 Ju - donosi negativne uticaje ali retko opasne jer su i Su i Ju po prirodi benefici, ipak ovaj aspekt moze doneti dosta nelagodnosti najvise zbog neumerenosti i neuvidjavnosti.sve zavisi u kojoj kuci je i kom znaku.
Sukobi sa ocem, autoritetima, zena sa muzem, a to sve ukazuje i na problematicnu finansijsku situaciju.
Jupiter 90 Venera- problemi u ljubavi, braku, sa novcem ali i u samoj osobi.Uvek nesto fali da bi bila mirna. Opet zavisi gde se ovaj aspekt nalazi pa moze ukazati na mnogo ljubavnih veza. Preterivanje u hrani,picu, trosenju novca...
Jupiter 90 Neptun - sklonost kriminalnim radnjama i radu na crno. Emotivni ispadi, tuga, razocarenje, manjak discipline, nerealni planovi...
Jupiter 90 Pluton - opasnost zbog novca, jake i nekontrolisane strasti...sve zavisi gde je ovaj kvadrat i kakvi su mu dispozitori.

nisam to povezivala sa tvojim natalom ali mozes i sama.

Hvala Mirab :)

Ovaj deo sa sukobi sa ocem su potpuno tacni (a uzimam u obzir da mi je on i sef i autoritet u porodici - tako da ima istine). sunce je u 10 kuci u skorpiji :) Trenutno je stanje tako dobro , da sam ja u cudu :)
Deo sa Venerom , pa za brak cu ti javiti jednog dana, ali da sam sklona trosenju i da sam stalno u svadji sama sa sobom jesam . Mada nesto za ovih 26 godina ljubavnih afera puno nije bilo , a kada pijem sto je retko onda pijem za sve pare :)
Deo sa Neptunom - tuga ,razocarenja i nerealni planovi su i te kako tacni .

Sve u svemu hvala :)

manuela
24-11-2011, 09:35
jupiter....sad u 9 kući....i tu mi je mjesec..šta bi to bilo?

LavJarac
24-11-2011, 21:35
jupiter....sad u 9 kući....i tu mi je mjesec..šta bi to bilo?

Ako ti tranzitni Jupiter prelazi preko IX natalnog polja daje ti povoljnosti po pitanju odlaska u inostranstvo, saradnju sa strancima, povoljno ako ides na fax... ali sve zavisi i od ostale postavke natala i datih tranzita.

Mesec ti je koliko vidim na ovoj karti ( postavi malo bolju kartu) u drugoj polovini Bika pa ce tek sledece godine Jupiter stici do njega i dati mozda promenu mesta boravka, ili vec nesto drugo u simbolici Meseca kojim poljem vec vlada.

manuela
25-11-2011, 08:36
lavJarac hvala ..završila sam fax...baš mi trebaju promjene..najradije bi se odselila

Nina Sofia
19-12-2011, 19:17
Evo sad gledam natal moje prve sestricine (tek rodjene) I interesujem me sta znaci kada je Ju u egzaktnoj konjukciji sa Lilith u 12 kuci?

swiss
28-12-2011, 18:21
Evo sad gledam natal moje prve sestricine (tek rodjene) I interesujem me sta znaci kada je Ju u egzaktnoj konjukciji sa Lilith u 12 kuci?

Ako ovde nema Idi vidi na temi o LILIT, tamo imas sve :) a tako i sa ostalim Planetarnim Aspektima...nema na jednom naslovu ima na drugom ;)

A SAD NESTO O ASPEKTU JUPITER-SATURN vidjeno okom Milana Sasic


KLJIČ JE - U VERI!

Šta reći o odnosu jedne planete dobrobiti i velike sreće, benefiku bez presedana kao što je to Jupiter,i Saturna, koji maksimalno sužava i ograničava i koji je “đavolji advokat” svakoj planeti? Najjednostavnije rečeno, ovaj kontakt mogao bi se tumačiti kao fatalistički odnos prema životu. Ako i nije potpuno fatalistički, zasigurno ukazuje na poprilično sputan život pun ograničenja kao i na manjak slobodne volje.
Odnos Jupiter – Saturn predstavlja oštar jaz između moralnosti, dobrote, lakoće, duhovnosti i intuicije i, s druge strane - hladnoće, ograničavanja, zlovolje i svega onoga što bi trebalo da bude praktično i materijalno. Bilo da se radi o dobrom ili lošem aspektu, uvek će biti naglašena nesigurnost u pogledu sopstvenog mišljenja, osećaja, procene ispravnosti postupaka, što za posledicu prvo rađa nedostatak volje, sumnju i, na kraju, strah.
Dakle, radi se o dva potpuno suprotna principa, koja su u osnovi suština ljudskog bića, ljudske prirode i postojanja. Saturn je svakoj planeti senka i ne nosi tek tako epitet sudbinske i karmičke planete.
Odnos Jupiter-Saturn uvek predstavlja izbor: izbor između vere u sebe, sopstvene snage i znanja i - straha od sila okruženja (u tom slučaju, pojedinac potpada pod apsolutnu kontrolu tog istog okruženja). Ako u natalnoj karti postoje loši aspekti, tada vidimo neuravnoteženu ličnost podložnu ekstremnim oscilacijama u karakteru i u životu. Takva osoba čas ide u krajnji optimizam (Jupiter), čas u krajni pesimizam i očajanje (Saturn). Česti su gubici položaja, a neretko i časti, sudski procesi sa lošim ishodom, sukobi sa zakonom, siromaštvo, loše procene u poslovanju. Često je put kojim se krene ćorsokak ili samouništenje.
Dakle, smenjuju se ekstremni optimizam koji nije praćen disciplinom, osećajem za praktično i potrebnim zdravim razumom i - ekstremni pesimizam koji je lišen i najmanje nade za srećan život i uspeh. U pojedincu koji ne osvesti da može promeniti ovakav obrazac i definiciju vidimo česte smene Jupiterove rasipnosti i Saturnove škrtosti. Osobe sa lošim aspektom može često da sačuva štednja (magija štednje im nije data, ali može se razviti), i škrtost, kao i osobina da se stečeno čuva i sačuva.

STRAH OD NEUSPEHA

Jupiter i Saturn i njihov odnos u natalnoj karti svakako vezujemo za finansijsko-imovinski život pojedinca i njegov uspeh ili neuspeh na tom polju. Ovde u slučaju dobrih aspekata (sekstil i trigon), vidimo mogućnost bogaćenja i uspona - kroz strpljiv rad. Dobri aspekti obećavaju jaku reputaciju i kroz velike napore obično donose uspeh i bogatstvo, posebno kroz investicije i ili zakonodavstvo.
Ipak, Jupiter predstavlja mentalnu planetu i simbolizuje prestanak identifikovanja sa materijalnim. Pitanje je kako se na mentalnom nivou može obezbediti sreća koja je potrebna čoveku kao materijalnom biću. Zanimljiva je istina da osobe jupiterovskog tipa imaju stav da im sreća pripada i da uvek zaslužuju najbolje, pa je takvim stavom obično i privlače. Saturn je sasvim suprotan tome i iz toga proizilazi konstatacija da odnos ovih dvaju tela (posebno ako je dobar) može u čoveku razviti osećaj za vrednosti koje čine čvrst oslonac lične životne filozofije.
Često i dobar i loš odnos stvaraju osećaj straha od neuspeha i ove osobe od života dobijaju i uzimaju mnogo manje nego što zaslužuju. Recimo - rade ispod cene. Često se samo zarad osećaja sigurnosti stavljaju u podređen položaj, zadovoljavaju se i minimalcem i život ispunjavaju banalnostima, dok one više aspiracije i stremljenja ostavljaju po strani. Česti su primeri da osobe sa završenim fakultetima, doktoratima i sl, zarad sigurnosti primanja, pristaju da rade poslove koji su daleko ispod njihovih intelektualnih mogućnosti. Tako život postaje nedorečen, ispunjen banalnostima i neostvaren, lišen svake ambicije, a što opet za posledicu često ima siromaštvo, težinu i osećaj loše sreće. Uvek je loš nazor a ne loša sreća ono što pojedinca vodi od jednog do drugog materijalnog ili finansijskog neuspeha.

A ključ leži u veri.

Jupiter je zadužen za sposobnost kreativne imaginacije i vizuelizacije, kao i za intuiciju. Zahvaljujući intuiciji razumemo simbole koji nam stižu iz viših sfera, a pomoću kojih uspevamo da shvatimo suštinu života ili da uđemo u dušu. A ulazak u sopstvenu dušu i naš unutrašnji svet i, na kraju pronalaženje sebe - temelj je vere. Što znači da vera nije izgrađena nikakvim rezonovanjem niti bilo kakvim praktičnim iskustvom. Osoba koja ima pravu iskrenu i istinitu veru, ima je zato što zna i oseća da njeno postojanje ima značenje i svrhu, a ta vera mu osvetljava put dok prolazi i kroz najmračnija i najtamnija iskustva.
Kada se radi o kontaktu Jupitera i Saturna, mogao bi se izvesti zaključak o neophodnosti transformacije vere koju potencira Jupiter - u praktičan način života, kako bi osoba mogla u život sprovesti ono što intuitivno oseća kao svrhu svog življenja. Započinjanje ovakve transformacije nije lako i često osoba beži od toga, pravdajući se teškoćama ili lošom srećom. U stvari, potrebno je ono što vizije govore sprovoditi u delo i u tome pokazati hrabrost.

MAČ SA DVE OŠTRICE

Često imamo situacije “prodavanja duše đavolu” kod osoba sa kontaktom Jupiter-Saturn, kada one zarad čistog materijalnog, položaja, novca, statusa - napuštaju potragu za višim ciljevima. Ovakav stav je obično mač sa dve oštrice, i česta je posledica da čovek upada u depresiju, a samo je želeo da zaštiti i sebe i porodicu. Tada se veoma brzo izgubi osećaj da postoje i životne radosti i postaje se robot u moru besmisla i rutine. Živi da bi jeo i jede da bi živeo, a Saturn osobu “nagrađuje” osećajem uzaludnosti.
Sa druge strane, potiskivanje uloge Jupitera postaje opasna bomba, jer kad je prognan u dubine, sakuplja snagu i energiju koja u jednom trenutku eksplodira. Tada često dolazi do napada iracionalne krivice, sujeverja, loših procena zasnovanih na crnim slutnjama koje se obistinjuju i upadanja u teške depresije usled nedostatka smisla u životu.
Još jedan od načina ispoljavanja odnosa ova dva tela jeste da osoba živi u nastojanju da izbegne Saturnove zahteve za ulaganjem truda i stalno čeka da se sreća sama desi, i na kraju upada u potpuno beznađe i siromaštvo.
Česta manifestacija loših aspekata Jupiter – Saturn je i nepoštenje, s tim što se ovde u stvari radi o naivnosti osobe koja uporno veruje da bi nizašta mogla dobiti nešto. Prisutna je i jaka sebičnost, ali i gordost.
Može se generalno reći da aspekti koje prave ova dva tela u osnovi nude mogućnost da se potpuno razume priroda dobra i zla i načina kako oni utiču na pojedinca. Mnogi od nas pitanja dobra i zla smatraju nevažnim i besmislenim, dok za osobe sa aspektima Jupitera i Saturna (pogotovo onim dobrim), ova pitanja postaju veoma važna, jer u njima živi neprekidna i nepresušna težnja za prihvatanjem ideje o ispravnom načinu ponašanja. Osoba sa aspektom Jupitera i Saturna gotovo kroz čitav život privlači situacije u kojima uvek mora da rešava nekakav konflikt između dva suprotna gledišta (morala i nemorala, vere i nevere, dobra i zla..), koja vode rat u njegovoj svesti. A, na kraju, pružena mu je šansa da sva takva gledišta i dileme integriše i shvati ih kao jedno. Jedino tako, sa svojim dobrom i svojim zlom, može živeti ispunjen razumevanjem o funkciji i neophodnosti oboje.
Kada pojedinac uspe ovako da integriše suprotnosti - doživljava oslobađanje iz kandži iluzija i razočaranja i postaje sposoban da prihvati sebe i život onakve kakvi jesu, sa unutrašnjim osećajem mira, što mu omogućava i materijalno produktivan život. Malo li je.....

Nina Sofia
06-01-2012, 01:23
Hvala Swiss , bas cu sad da pokusam da nadjem na Lilit temi (skroz zaboravila tamo da pogledam ) :)

Mimi82
07-01-2012, 22:26
dali tranzitni jupiter opozicija planete u 7 kucu, donosi nesto lepo ili posto je opozicija ipak da se ne nadam?

Bojana_NS
20-03-2012, 21:38
Jupiter opozicija MC

Veoma ste ambiciozni kad je u pitanju visoka naknada i smatrate da dobar rad treba dobro naplatiti.Veoma ste prodorni i želite da se iskažete na kreativan način.Zato ste uspešni kao zabavljač, u sportu i u svim zanimanjima karakterističnim za Jupiter.
Može vam se dopasti posao političara i na tom polju možete postati veoma popularni – morate biti oprezni da se ne otuđite od drugih ljudi svojim otvorenim i netaktičnim stavom i mišljenjem.
Dom i porodica su vam dragoceni, i vaš dom biće prostran i bogato namešten, okružen velikim posedom i čak se može nalaziti na uzvišici.
Ne podnosite da vas sputavaju, bilo fizički, bilo emotivno, i zbog toga se ponekad događa da izbegavate bliske veze.
Pazite da ne preuzmete na sebe suviše posla i da se ne zavaravate oko projekata koje nikada nećete moći da realizujete.


Za dom je tako istina :)

Coka17
29-11-2012, 20:56
Ne mogu nigde da nadjem za aspekt izmedju JU i AC

Sta mislite JU0MC90AC? uopste kada je u kvadratu sa AC a samim tim i DC

nale777
07-02-2013, 00:42
rJU kao vladar 7. u ribama u 11. kuci, NE na DC i imaju 90?Sta sve donosi?

boxica80
20-03-2013, 10:49
Pozz svima.
Interesuje me da li sledeca situacija moze da donese kupovinu nekretnine,naime,mom suprugu ce jupiter tranzitirati preko meseca u drugom polju a mesec mu je vladalac četvrtog polja,to ce se desavati krajem maja,a tada ce meni kroz moje četvrto polje tranzitirati sunce.Da li je to neka šansa za konacnu kupovinu stana,ako neko moze da mi odgovori,bila bih vam veoma zahvalna :))))

andjelikadepeures
20-03-2013, 23:14
Pozz svima.
Interesuje me da li sledeca situacija moze da donese kupovinu nekretnine,naime,mom suprugu ce jupiter tranzitirati preko meseca u drugom polju a mesec mu je vladalac četvrtog polja,to ce se desavati krajem maja,a tada ce meni kroz moje četvrto polje tranzitirati sunce.Da li je to neka šansa za konacnu kupovinu stana,ako neko moze da mi odgovori,bila bih vam veoma zahvalna :))))


da, velike su vam sanse da dodjete do nekretnine

boxica80
21-03-2013, 20:30
da, velike su vam sanse da dodjete do nekretnine

Hvala puno na odgovoru!!!:) :) :)

aisha
05-10-2014, 17:19
ja imam mars na 10* jarca u 5k i jupiter na 1* raka u 11. Obzirom da je egz. obje planete jel to opozicija i koja planeta oštećuje koju?

capella
05-10-2014, 22:04
Pozz svima.
Interesuje me da li sledeca situacija moze da donese kupovinu nekretnine,naime,mom suprugu ce jupiter tranzitirati preko meseca u drugom polju a mesec mu je vladalac četvrtog polja,to ce se desavati krajem maja,a tada ce meni kroz moje četvrto polje tranzitirati sunce.Da li je to neka šansa za konacnu kupovinu stana,ako neko moze da mi odgovori,bila bih vam veoma zahvalna :))))

Da bi se dao jedan takav odgovor, nije ovoljno samo reci da Jupiter prelazi preko vladara IV.
Odakle dolazi taj Jupiter, iz kojeg polja i kojeg znaka ?
Ko mu je dispozitor ?
Gdje je on ?

Pozicija daje mogucnost, dispozicija razrjesenje.
Nedovoljno podataka.

Laik ce reci DA-Jupiter donosi uvecanje pa eto i vladaru IV kuce ali nije tako. Jupiter nekad vise uzme od Saturna, zavisno kakav je natalno. Znam slucaj smrti dok prelazi preko SUnca, sta bi laik rekao- visok polozaj i neke zasluge? Malo morgen.
Znam slucaj pada sa vrha hijerarhijske ljestvice kada je isao preko Saturna.
Laik i budala bi rekao- povisica nakon dugogodisnjeg trpljenja.

Ili dajte potpune podatke ili ocekujte netacne prognoze.

capella
05-10-2014, 22:08
ja imam mars na 10* jarca u 5k i jupiter na 1* raka u 11. Obzirom da je egz. obje planete jel to opozicija i koja planeta oštećuje koju?

Malo je siri orbis ali eto.
Gdje su im dispozitori?
Egzaltiranost je prekrasna ali ako je dispozitor usran, mozes zaboraviti egzaltaciju.
Npr, ako je Saturn los, ta egzaltacija marsa je tariguz, isto vazi i ako je Mjesec lose postavljen i aflikovan.
Ili stavite karte ili opisite pozicije planeta do kraja: pozicija-dispozicija.

elza
06-10-2014, 16:46
Malo je siri orbis ali eto.
Gdje su im dispozitori?
Egzaltiranost je prekrasna ali ako je dispozitor usran, mozes zaboraviti egzaltaciju.

ali eto.. :4lol::4lol::4lol:

alea
07-10-2014, 00:15
ja imam mars na 10* jarca u 5k i jupiter na 1* raka u 11. Obzirom da je egz. obje planete jel to opozicija i koja planeta oštećuje koju?

Kada je planeta natalno snažna, onda dispozitor ne može da je oslabi.
Od disozitora najviše zavise planete koje su slabe po dostojanstvu, psebno one koje su peregrinirane ( nemaju ni jedno dostojanstvo ) jer su te planete lutalice i beskućnici, koje će se privoleti prvoj planeti na koju naidju, tj sa kojom su u aspektu, ili će im sudbinu najviše opisati dispozitor.
Planeta u sedištu je planeta u sedištu i nema dispozitora, dok je egzaltirana planeta sklona preterivanju ali ipak njeno dostojanstvo je suviše snažno da bi dispozitor mogao puno da joj naškodi.
Više joj škodi ako je u aspektu sa nekom lošom planetom.

Tvoja opozicija je separaciona a separacija je slična "sećanju" koje imaju jedna na drugu ali bez realnog osnova da nešto loše, više može da se desi...

biriboza
07-10-2014, 00:53
Sta biste rekli za mog Ju?
Vladar je Ac i Ic i nije me usrecio, iako je u 10, valjda ga Sa uzima pod svoje, jer je ovdje egzaltiran i u svojoj kuci. Osim toga je i retro.
Rijetko kad sta donese, a i kad donese, bolje da nije.
Navescu primjer trudnoce do koje je doslo pod tr Ju 120 So 0 Mo, ali koja nije realizovana do kraja.

aisha
07-10-2014, 01:44
Malo je siri orbis ali eto.
Gdje su im dispozitori?
Egzaltiranost je prekrasna ali ako je dispozitor usran, mozes zaboraviti egzaltaciju.
Npr, ako je Saturn los, ta egzaltacija marsa je tariguz, isto vazi i ako je Mjesec lose postavljen i aflikovan.
Ili stavite karte ili opisite pozicije planeta do kraja: pozicija-dispozicija.

jupiter se nalazi u 11k u umetnutom znaku, dispozitor mu je merkur u vodenjaku u 5k (vladar asc), dispozitor i merkura i marsa (u jarcu u 5k) je jupiter, jer i 5k ima umetnutog jarca obzirom da je prekoputa 11. Ako je za ovu priču važan saturn i on je u jarcu u 5k :D
5 je na 29 strijelca i ispravno je vrijeme http://www.pohrani.com/?1q/98/3n4B6ucN/natalnakarta50.gif

elza
07-10-2014, 01:55
Sta biste rekli za mog Ju?
Vladar je Ac i Ic i nije me usrecio, iako je u 10, valjda ga Sa uzima pod svoje, jer je ovdje egzaltiran i u svojoj kuci. Osim toga je i retro.
Rijetko kad sta donese, a i kad donese, bolje da nije.
Navescu primjer trudnoce do koje je doslo pod tr Ju 120 So 0 Mo, ali koja nije realizovana do kraja.Ali sam tranzit Jupitera ti ne može ni doneti, ni odneti trudnoću...ko zna šta je sve tu bilo još "uključeno".
Zar se ovde ne radi o natalnom Ju, a ne tranzitnom? Ili ja opet čitam pogrešnu temu...
Kao natalni Jupiter retro, uz Saturn retro(vladara II) može da ukazuje gde ulažeš svoje prihode - roditeljska kuća npr., ili da je više generacija u toj kući bilo, da se vraćaš iznova i iznova ili renoviraš nešto, pokušavaš od starog napraviti novo.
Ima mnogo simbolike...da si se poistovetila sa jednim od roditelja, bilo preko profesije ili preuzimanja odgovornosti za dom u kom si rasla..
Zatim taj retro Saturn je i vladar derivatnog 8 od 7, tj.partnerovog nasledja, pa ti(Jupiter) stojiš ovde rame uz rame, s partnerovim nasledjem, pokušavajući da od dva napraviš jedno, ali vredno...itd.itd.

aisha
07-10-2014, 02:02
Ali sam tranzit Jupitera ti ne može ni doneti, ni odneti trudnoću...ko zna šta je sve tu bilo još "uključeno".
Zar se ovde ne radi o natalnom Ju, a ne tranzitnom? Ili ja opet čitam pogrešnu temu...

Tema je o natalnom

biriboza
07-10-2014, 02:30
Tema je o natalnom ali poenta je da ni tranzitni ne moze donijeti ono sto nije zapisano u natalu.
Bilo je ukljuceno jos stosta, ali je tr Ju bio okidac za trudnocu, da ne idemo u off.
Pokusavala sam da dokucim zasto moj Ju ne donosi nista dobro, a kako bih ako se ne osvrnem na prosla desavanja? :)

Elza, do sad nije bilo nista od pomenute simbolike Ju i Sa, ali ko zna, citav je zivot preda mnom.

elza
07-10-2014, 02:39
i dalje tvrdim da ti to nije uradio Jupiter, kako si nazvala, trudnoća koja nije izneta do kraja, jer ti je vladar 8(trudnoće, Mesec) u trigonu sa Jupiterom natalno. A ukoliko ti je tranzitni Neptun šetao preko marsa ili Merkura..ne bi čudilo već.

biriboza
07-10-2014, 03:09
Nije tema, ali solar je ispricao tu pricu i tako se desilo. A Ju u izgonu u blizancima nije mogao donijeti nista dobro, ovdje ni natalno dobar aspekt Ju i Mo nije ublazio tranzitni, koji je takodje bio dobar, ali....
Da ne idem u off.

NOVICSLAVICA
07-10-2014, 10:11
Sta biste rekli za mog Ju?
Vladar je Ac i Ic i nije me usrecio, iako je u 10, valjda ga Sa uzima pod svoje, jer je ovdje egzaltiran i u svojoj kuci. Osim toga je i retro.
Rijetko kad sta donese, a i kad donese, bolje da nije.
Navescu primjer trudnoce do koje je doslo pod tr Ju 120 So 0 Mo, ali koja nije realizovana do kraja.

Prvo sto sam videla a to je vladar 5-te u ovnu a Mars u vodoliji .Znaci vladar 5-te i njegov dispozitor Uran u kvadratu.
Taj tr. Jupiter [verovatno kad je bio u vagi] i tvoja natalna Venera na 0* [maler] i jos u 90* sa Plutonom.

Verovatno si potrosila taj natalni aspekt i druga trudnoca bude uspesna sto ti od srca zelim.
Veliki zagrljaj....

biriboza
07-10-2014, 13:38
Prvo sto sam videla a to je vladar 5-te u ovnu a Mars u vodoliji .Znaci vladar 5-te i njegov dispozitor Uran u kvadratu.
Taj tr. Jupiter [verovatno kad je bio u vagi] i tvoja natalna Venera na 0* [maler] i jos u 90* sa Plutonom.

Verovatno si potrosila taj natalni aspekt i druga trudnoca bude uspesna sto ti od srca zelim.
Veliki zagrljaj....
Tr Ju je bio u blizancima prosle god kad se sve to izdesavalo.
Hvala ti od srca. :4hug:

sneza
07-10-2014, 14:38
Mislim da ne mozemo gledati sam tranzit Jupitera,ja sam se udala kad mi je prelazio preko DC,par godina kasnije isti taj tranzit -smrt oca,Image - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting (http://tinypic.com/view.php?pic=2hyupag&s=8#.VDPRL2d_tA2)

biriboza
07-10-2014, 16:02
Aman ljudi, citate li vi prethodne postove?
Napisala sam da je tranzit Jupitera bio samo okidac, a da se sve lijepo vidjelo u drugim prediktivnim tehnikama.
Nije mi namjera da budem nepristojna, ali mi je vise dosadilo da objasnjavam. I da, iako sam amater, znam da sam Ju ne moze nista donijeti.

elza
07-10-2014, 16:02
Mislim da ne mozemo gledati sam tranzit Jupitera,ja sam se udala kad mi je prelazio preko MC ,par godina kasnije isti taj tranzit -smrt oca,Image - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting (http://tinypic.com/view.php?pic=2hyupag&s=8#.VDPRL2d_tA2)Taj isti tranzit može da bude samo 12 godina kasnije, a nikako PAR GODINA

Biriboza, ja sam napisala šta mislim o natalnom Jupiteru kod Tebe, izgleda nisi pročitala.

sneza
07-10-2014, 16:44
Pa i tih 12 je "par",nisam precizirala tacno ,al u pravu si ,kad se vec pise, treba bar tacno napisati

Image - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting (http://tinypic.com/view.php?pic=2hyupag&s=8#.VDPvCmd_tA3)

alea
07-10-2014, 20:56
Sta biste rekli za mog Ju?
Vladar je Ac i Ic i nije me usrecio, iako je u 10, valjda ga Sa uzima pod svoje, jer je ovdje egzaltiran i u svojoj kuci. Osim toga je i retro.
Rijetko kad sta donese, a i kad donese, bolje da nije.
Navescu primjer trudnoce do koje je doslo pod tr Ju 120 So 0 Mo, ali koja nije realizovana do kraja.

Za trudnoću se gledaju planete koje su vezane za 5 polje. Prirodni vladari dece su benefii VE i JU koji vladaju ovim poljem a zatim se gledaju i MO i vladar 5. i planete u njemu i Tačka dece ( koja se računa na sledeći način: za dnevna rođenja Ascendent + Saturn – Jupiter, a za noćna Ascendent + Jupiter – Saturn ).

Tebi je vladar 5. polja MA koji inače nije sklon deci pa je verovatno u toj godini bio prilično istaknut. Natalni JU je retrogradan a konjunkcija sa SA ga dosta sputava. Mada treba znati, da je JU jedina planeta koja je u stanju da obuzda zlo SA, jer je superiorna planeta kao i SA. Iz tvog karaktera dosta izbija ta neverica i pesimizam SA0JU.
Barem je takav moj utisak kada te čitam. :)

biriboza
07-10-2014, 21:10
Za trudnoću se gledaju planete koje su vezane za 5 polje. Prirodni vladari dece su benefii VE i JU koji vladaju ovim poljem a zatim se gledaju i MO i vladar 5. i planete u njemu i Tačka dece ( koja se računa na sledeći način: za dnevna rođenja Ascendent + Saturn – Jupiter, a za noćna Ascendent + Jupiter – Saturn ).

Tebi je vladar 5. polja MA koji inače nije sklon deci pa je verovatno u toj godini bio prilično istaknut. Natalni JU je retrogradan a konjunkcija sa SA ga dosta sputava. Mada treba znati, da je JU jedina planeta koja je u stanju da obuzda zlo SA, jer je superiorna planeta kao i SA. Iz tvog karaktera dosta izbija ta neverica i pesimizam SA0JU.
Barem je takav moj utisak kada te čitam. :)

Nisam pratila da li se tada aktivirala tacka djece, a sto se tice Ma, vladara moje 5.kuce, neposredno prije se aktirao kroz firdarije.
Ja sam bila vjeciti optimista (strijelac na Ac), ali me ovaj Sa prolaskom kroz 12. kucu nekako prizemljio, jednostavno sebe vise ne prepoznajem ponekad, po shvatanjima, uvjerenjima. Dzaba Ju kao vladar Ac....
Ali ne dam se, prisjetih se kako si mi prije pisala da ovaj Ju mora pokazati svoje pozitivne strane. :D
Hvala, Alea, srce si. :4hug:

alea
07-10-2014, 21:14
Ja sam bila vjeciti optimista (strijelac na Ac), ali me ovaj Sa prolaskom kroz 12. kucu nekako prizemljio, jednostavno sebe vise ne prepoznajem ponekad, po shvatanjima, uvjerenjima. Dzaba Ju kao vladar Ac....

To ti verujem. I ja sam se mnogo uozbiljila od kada mi je SA u 12.
Još malo i izlazi iz mraka. :)

biriboza
07-10-2014, 21:19
To ti verujem. I ja sam se mnogo uozbiljila od kada mi je SA u 12.
Još malo i izlazi iz mraka. :)

Da bi da i to docekamo, da nam ovaj Ju zasija! :music: :lol:

aisha
10-10-2014, 22:58
može li mi netko, molim, objasniti moj JU? nalazi se u 11k u opozciji s egz marsom, koliko je oštećena energija JU ili MA obzirom da je šira opozicija, al opet obje planete su u egz. Što mislite? napomena:5. počinje na 29 strijelca.
http://www.pohrani.com/?1q/98/3n4B6ucN/natalnakarta50.gif
Hvala

elza
01-08-2016, 14:36
2god.kasnije :D a doticna je mogla samo da otvori prvu stranu. :rolleyes:
Opozicija i Kvadrat vas izazivaju da valjano izrazite svoj ekspanzivni poriv.

Rejhana al Mahmud
14-08-2016, 13:05
Jupiter 0 Mc....
Kad ce ta visoka pozicija i prilika za njom ...bas sam nestrpljiva...

Skorpija83
14-08-2016, 13:07
Moj je skoro neaspektovan ali je bar u sjedistu u 6. Ima separacionu konjukciju sa Ur i 90 sa MC u ribama.

Mimiza
14-08-2016, 15:25
Moj je skoro neaspektovan ali je bar u sjedistu u 6. Ima separacionu konjukciju sa Ur i 90 sa MC u ribama.

Kako ti se do sada ispoljavao ovaj 90? I da li da se jače ispoljavao?

Skorpija83
14-08-2016, 15:40
Kako ti se do sada ispoljavao ovaj 90? I da li da se jače ispoljavao?

Pa ne znam koja bi manifestacija mogla biti. Posao sam nasla cim sam zavrsila fakultet i od tada radim.

Mimiza
14-08-2016, 15:54
Ju90MC pa osoba može da ima previše entuzijazma kada je karijera u pitanju, ili da suviše reskira u tom pogledu,da previdi određene detalje kada se radi o napretku u poslu. Il pak da preuzme na sebe više poslova nego što može da završi. ;)

Skorpija83
14-08-2016, 16:02
Ju90MC pa osoba može da ima previše entuzijazma kada je karijera u pitanju, ili da suviše reskira u tom pogledu,da previdi određene detalje kada se radi o napretku u poslu. Il pak da preuzme na sebe više poslova nego što može da završi. ;)

Aha. Pa bilo je i toga ali sve sa srecnim krajem. Vodila sam se cesto onom "ko reskira, profitira" i uvijek imala srece. A nijesam pretjerano ambiciozna jer ipak imam Ve0Ma u djevici tako da sam za sad zadovoljna kako stvari stoje. Imam neke ideje o napretku ali ko zna sta ce biti.

Mimiza
14-08-2016, 16:33
Gde se nađe znak strelca i njegov vladar-ti je osoba optimistična i spremna na rizik. ;) Naročito kada je Jupi u svom sedištu.

Skorpija83
14-08-2016, 16:38
Gde se nađe znak strelca i njegov vladar-ti je osoba optimistična i spremna na rizik. ;) Naročito kada je Jupi u svom sedištu.

Jeste stvarno. Imam sreće sa poslom i uvijek ću imati. Za razliku od posla, sušta suprotnost je ljubav. Sedma u jarcu, So0Sa u sco u 5., pa sam tu sva oprezna, sumnjičava...

Imala bi ja i sreće u ljubavi, ali ne mogu da nađem muškarca koji mi odgovara. :D

Rejhana al Mahmud
14-08-2016, 17:44
Dobro je da bar nekome radi Jupiter...meni ovaj moj ne da nista do sad za ovoliko godina sto imam...

Послато са SM-J500FN уз помоћ Тапатока

andjela
14-08-2016, 19:50
Meni je Ju u strelcu u 8.kuci.Kakva je sreca na tom polju?

Reci cu - spas u saobracaju.

biriboza
17-08-2016, 13:16
Gde se nađe znak strelca i njegov vladar-ti je osoba optimistična i spremna na rizik. ;) Naročito kada je Jupi u svom sedištu.
Vrlo sam optimisticna po pitanju "same sebe". :D
Ac u strijelcu.

Mimiza
17-08-2016, 20:52
Vrlo sam optimisticna po pitanju "same sebe". :D
Ac u strijelcu.

Heheh, i karijere, reklo bi se! :D

Lahadima
17-08-2016, 21:15
Gde se nađe znak strelca i njegov vladar-ti je osoba optimistična i spremna na rizik. ;) Naročito kada je Jupi u svom sedištu.

Držim te za reč, jer mi ovo odgovara :)
Moj jupi je u desetoj, vladar je osme. Do sad nisam imala uspeha u karijeri, ali se uzdam u ovo što si rekla jer mi se tako sviđa :D

biriboza
18-08-2016, 01:40
Heheh, i karijere, reklo bi se! :D

Pa iskreno, nisam se nesto ovajdila. I pored zavrsenog faksa, i strucnog usavrsavanja, licenci i trista cuda, ne mogu da zivim pristojno od svoje zarade, nazalost.
Ali optimizma mi ne fali, haha. :D

Rejhana al Mahmud
18-08-2016, 06:58
Po Jupiteru gledano i njegovom mjestu,trebala bih bas imati zapazenu poziciju,tj radno mjesto...makar za sada to nije tako....osim ako ne krene posle 40te godine....

lilyrose
18-08-2016, 17:35
Ha ha ha.... meni je Jupiter u 7.kući... moš mislit sreće u braku, javnosti da i ne pričam... :D:D
A Jupiter mi vlada 10.kućom... još više smijeha... karijera, haha? Što je to karijera??:D

Da, i ja sam završila faks, radim ok posao, imam solidnu plaću, krpam se solidno (u odnosu na mnoge druge...)

Ali KARIJERA... e to nemam.!

Marshmallow86
18-08-2016, 18:45
Ha ha ha.... meni je Jupiter u 7.kući... moš mislit sreće u braku, javnosti da i ne pričam... :D:D
A Jupiter mi vlada 10.kućom... još više smijeha... karijera, haha? Što je to karijera??:D

Da, i ja sam završila faks, radim ok posao, imam solidnu plaću, krpam se solidno (u odnosu na mnoge druge...)

Ali KARIJERA... e to nemam.!

Hej, evo sad sam ti pogledala i duade. Intrigira me zašto neke stvari kod tebe nisu profunkcionisale. Tačno je da je dispozitor Jupitera Venera u Jarcu u 12. polju, u žiži kardinalnog T kvadrata (gradi 90 sa Saturnom u padu i Marsom u izgonu), ali ne možemo sve "svaliti" ni na nju.
Dakle, evo šta sam pronašla;

Nisam sigurna za polja (gledam po tabeli, nije mi trenutno uključen software).

Duade natalnog Sunca & Jupitera ti padaju u Ovna (So) i Škorpiju (Ju),
a tvoj natalni Mars (vladar Ovna/Škorpije) je u 8. polju, u Vagi (izgon), te u dnevnim kartama ima malefičniji upliv, nego u noćnim.
Osim toga, znakovi dvanaestina Sunca i Jupitera su znakovi koji se sa tvojom Venerom (Jarac) "vide" putem kvadrata, te sa stelijem u Vagi putem opozicije - Ovan i sa tvojim natalnim Mo (Bik) putem opozicije - Škorpije.
Tebi Jupiter jeste vladar 10. polja, ali duada Jupitera pada u Škorpiju i radi 180 sa tvojim Mo koji ti je vladar 6.polja (posao).

Duada dispozitora dvanaestina Jupitera i Sunca - duada Marsa pada u uklještene Ribe, gdje tvoj stelij natalnih planeta u Strijelcu "vidi" putem kvadrata.
U dnevnim kartama Mars (pa ni njegove duade) nema dostojanstvo tripliciteta, a uklještenim znakovima, tj. poljima u koje upadaju generalno treba više vremena da se manifestuju.


Duada Saturna ti se također nalazi u Škorpiji, u 8. ili 9. polju, odakle, skupa s Jupiterom, "vidi" tvoj natalni Mo putem opozicije.
Duada natalnog Merkura (u Strijelcu, u izgonu) ponovno odlazi u izgon, ovaj put u uklještene Ribe (skupa s duadom Marsa).
Duada Mjeseca je u Vodoliji, a duada natalne Venere je u uklještenoj Djevici, znaku Venerinog pada (i tripliciteta u dnevnim kartama).

Morinus Traditional ti lijepo izračuna dvanaestine planeta, tačnu poziciju u znakovima/poljima, pa dalje možeš kombinovati unakrsne apskete natalnih pozicija i dvanaestina planetarnih pozicija :)

Mimiza
18-08-2016, 18:46
Držim te za reč, jer mi ovo odgovara :)
Moj jupi je u desetoj, vladar je osme. Do sad nisam imala uspeha u karijeri, ali se uzdam u ovo što si rekla jer mi se tako sviđa :D

Heheh, pa nisam rekla obavezan uspeh, već spremnost na rizik. :p
Mada ima i ona "ko reskira-profitira". :D

Ko zna, možda suviše očekujemo od tog jupitera... :confused:

lilyrose
19-08-2016, 14:42
Hej, evo sad sam ti pogledala i duade. Intrigira me zašto neke stvari kod tebe nisu profunkcionisale...


Hvala ;):)... nije baš da sam puno od ovoga razumjela, ali nekako shvaćam: ono što se činilo ok u mojoj karti zapravo nije, a ono što je loše, ostaje loše...:p

Marshmallow86
19-08-2016, 15:57
Hvala ;):)... nije baš da sam puno od ovoga razumjela, ali nekako shvaćam: ono što se činilo ok u mojoj karti zapravo nije, a ono što je loše, ostaje loše...:p

Evo jedan zgodan tekst o duadama;

Dvanaestina (dodekatemorion,dwadasamsa,duodecima) | Klasicna Astrologija (https://klasicnaastrologija.wordpress.com/2014/06/21/dvanaestina-dodekatemoriondwadasamsaduodecima/)

Što se tiče ostalog...mislim da sam na pričaonici pročitala da je tvoj brak na početku skroz lijepo funkcionisao, te da su stvari tek kasnije krenule nizbdro.
Tvoje 7. polje pada u Lava, sadrži uklještenu Djevicu i završava se u Vagi.

Tvoje lijepo položeno Sunce, u Strijelcu (triplicitet), na samom MC-iju, te u skladnim aspektima sa Marsom (sekstil) i Saturnom (trigon) je taj fini početak. Međutim, mislim da su sadašnji problemi predstavljeni tvojim Merkurom, koji je također dobro aspektovan, ali je spaljen i u znaku svog izgona.
Dispozitor So0Me je Jupiter u Vagi, u slabijem trigonu sa tvojim Mjesecom, u sekstilu sa Me0Ju, ali i u konjukciji sa Uranom, koji narušava stabilnost partnerstva (u konvencionalnom smislu).

Također, od 2008. godine vladar firdarijskog razdoblja ti je Saturn, koji je generalno to što jeste :rolleyes:, a u tvom natalu je u Ovnu (u padu), iz kojeg gradi opoziciju sa Marsom u izgonu i kvadrira Veneru (koja je u triplicitetu, ali u 12. polju, vlada tvojim 8. poljem, te je u žiži kardinalnog T kvadrata, a dispozitor joj je isti taj malefični Saturn)
Od augusta 2013. do marta 2015. bila si u firdarijskom podperiodu svog, natalno super postavljenog Sunca, međutim od marta 2015. nalaziš se u firdarijskom podperiodu iste te Venere na koju sam se prethodnoj rečenici osvrnula.
Nemoj me držati za riječ, ali odokativno bih rekla da ti je i profekcioni vladar posljednje dvije godine bio taj isti Saturn, koji ti je u tekućem solaru najvjerojatnije radio konjukciju sa natalnim Me0So, u kvadratu sa solarnim dispozitorom Jupiterom u Djevici, u izgonu.

Dobra vijest je da od 09.10. ulaziš u firdarijski podperiod Merkura, koji jeste u izgonu /spaljen, ali je ipak u konjukciji sa MC-ijom i dobro aspektovan, a za nekoliko mjeseci profekcioni vladar ti postaje upravo Jupiter (a ove godine imaš Jupiterov povratak, te će ti i u solaru biti u Vagi).

Izdrži još malo :) ;)

lilyrose
19-08-2016, 20:06
Također, od 2008. godine vladar firdarijskog razdoblja ti je Saturn, koji je generalno to što jeste :rolleyes:, a u tvom natalu je u Ovnu (u padu), iz kojeg gradi opoziciju sa Marsom u izgonu i kvadrira Veneru (koja je u triplicitetu, ali u 12. polju, vlada tvojim 8. poljem, te je u žiži kardinalnog T kvadrata, a dispozitor joj je isti taj malefični Saturn)
Od augusta 2013. do marta 2015. bila si u firdarijskom podperiodu svog, natalno super postavljenog Sunca, međutim od marta 2015. nalaziš se u firdarijskom podperiodu iste te Venere na koju sam se prethodnoj rečenici osvrnula.
Nemoj me držati za riječ, ali odokativno bih rekla da ti je i profekcioni vladar posljednje dvije godine bio taj isti Saturn, koji ti je u tekućem solaru najvjerojatnije radio konjukciju sa natalnim Me0So, u kvadratu sa solarnim dispozitorom Jupiterom u Djevici, u izgonu.

Dobra vijest je da od 09.10. ulaziš u firdarijski podperiod Merkura, koji jeste u izgonu /spaljen, ali je ipak u konjukciji sa MC-ijom i dobro aspektovan, a za nekoliko mjeseci profekcioni vladar ti postaje upravo Jupiter (a ove godine imaš Jupiterov povratak, te će ti i u solaru biti u Vagi).

Izdrži još malo :) ;)

Hvala... ovo je utješno... znači par mjeseci još, s time da prvo olakšanje dolazi za mjesec-dva...
Od 2008 do 2013. godine je baš i bilo najgore razdoblje... u kojem smo dvaput prekidali u smislu da se nismo vidjeli ni čuli po par mjeseci... od sredine 2013. se to nekako smirilo, ove skoro 3 godine su bile ok, sve do ovih zadnjih par mjeseci kad je opet loša komunikacija i sve ostalo... :(

Da se vratim i na Jupitera, da ne budem skroz off... Meni je u solarno horoskopu ASC u Lavu, tj. na DESC natalnog... a naravno dispozitor mog Sunca je Jupiter :rolleyes:...

viola
10-02-2017, 16:53
Pročitala sam da Jupiter predstavlja i budućeg partnera i način njegovog upoznavanja. Jupiter je u prvoj kuci u Vodoliji? Šta predstavlja? Mišljenja..

ibis
12-02-2017, 10:25
Pročitala sam da Jupiter predstavlja i budućeg partnera i način njegovog upoznavanja. Jupiter je u prvoj kuci u Vodoliji? Šta predstavlja? Mišljenja..

Samo ako je vladar sedme kuce, za tebe licno, gledas MO.

Tvoj JU je vladar 12. kuce a u prvoj, sto znaci da imas talenat da sve sto je skriveno otkrijes, i pretvoris u nesto pozitivno, dobro je aspektovan od oba svetla, SO i MO. Moze da znaci i da crpis snagu i optimizam iz nekih tebi nerazumljivih izvora. Jos vaznije JU ti je vladar Sunca, pa duplira osobine strelca, mada na malo drugaciji, osobeniji nacin jer je u vodoliji :)
Vlarar ASC ti je takodje u strelcu a sve te planete u strelcu pune 11. kucu koja je, opet, analogna znaku vodolije. Rekla bih da imas podrsku nekih grupa, prijatelja.
Svidja mi se i to sto su u JU i SA dobro povezani, JU vodi SA u sediste, a SA takodje vodi JU u sediste. Pogotovoo sto su te planete tako vazne u tvom natalu, SA ti je vladar ASC i suvladar vladara ASC a JU vladar stelijuma u strelcu.

janja
23-01-2018, 20:52
Moze li neko pogledati moje aspekte Jupitera...

Jovana5893
02-12-2019, 23:10
Sta mislite o nom So0ju aspektu? Jel ima ovde nekih aspekata za inostranstvo mozda? :)
IMG 44bed6de17a83e6396917d489b38 V - Slike (https://www.dodaj.rs/image/img-44bed60de17a83e0603969017d489b38-v.LRmJnM)

Natasarijana
03-12-2019, 16:41
Ovaj stelij u Jarcu kaze da bi tebi idealno inostranstvo bila Albanija, ako ti se vec ne dopada ovde. :)))

Jovana5893
14-12-2019, 11:14
Ja vec znam koje inostranstvo bi bilo idealno za mene ;) ne pitam koja zemlja vec da li ima aspekata za to, a ti si ocigledno videla moju kartu pa te spucala ljubomora malo :*

Macka iz Bg
22-12-2019, 01:10
Da li deluju tranziti Ju, ako je isti neaspektovan u natalnoj?

Lanna
22-12-2019, 12:53
Deluje ako ti u tranzitu pravi aspekt sa nekom planetom