Orbisi [Arhiva] - Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners

PDA

View Full Version : Orbisi


Strane : [1] 2

Skorpija
24-09-2006, 04:42
Merkurice gde si ovo nasla,odlicno je,jer se stalno pitam koliko je ustvari dozvoljeni orbis...ja sam mislila da je za kvadrat i vise od 10*....

Nany
22-04-2007, 14:16
Moje novo saznanje je da se u orbisu moze,isto kao kada su u pitanju stepeni, racunati : 1 stepen orbisa=Ovan
2 stepena=Bik(ovski orbis)
3stepena=Blizanac
4stepena orbis=Rak
5 stepeni=Lav
6stepeni=Djevica
7stepeni=Vaga

ITD.
Mjesecu se kao luminaru,dozvoljava orbis od citavih 14 stepeni,dakle,moze doci do ponavljanja Ovna ili Bika.One planete koje imaju do 7 stepeni orbis,znaci da ne obuhvataju generacijske planete ili sporog Saturna. . a Jupiter je zbog svoje sretnosti rijedak-jer logicno, rijetki su sretni. . . Toliko. .
Ko hoce neka negira,ko ima da dopise-neka dopuni. .. . . . . :)

Booooooze, pade mi na pamet, da se tako moze racunati i po vrhovima kuca !!:)
Npr. meni 1.pocinje na 24. a druga na 13. orbis = 19 stepeni ! To je stepen Vage !!!!!!
Aaaaaaa, sta vi mislite?

erna
22-04-2007, 16:26
Nany,ovo što si navela,zove se orbisna priroda aspekata a daje
primarnu sliku,dodatno opisujući na koga se te planete u aspektu odnose.
Na primjer,orbisni aspekat od 7 st.između Venere i Merkura odnosit će se na situaciju u braku,dok bi orbis od 3.st između istih planeta prije opisivao na primjer brata ili sestru.
Ne bi se složila s tim principom za tumačenja kuća,osim aspekata planeta s vrhom određene kuće,kad itekako može pomoći u tumačenju.
Prije sam stava da stupanj određene kuće u podjeli na dekade donosi osobine određenog znaka.

:girl_drink1:

Nany
22-04-2007, 22:53
Da slazem se da se od vrha jedne, do vrha druhe hiže,djeli i na dekade-ali kada postoji za to potreba, znaci ako je kuca veca od 24 ili 30 stepeni, sto da ne?:)

EnemyOfTheSun
12-05-2007, 02:56
Evo da pridodam malo, po Duporu...

Sto kaze cika Mile D. "oprez sa aspektima"

Sunce - 15
Mesec - 12
Merkur, Venera, Mars - 7
Jipiter, Saturn - 9
Uran - 7
Neptun - 5
Pluton - 2

Ali ovo je koliko ukupno stepeni se siri telo na obe strane. Recimo So 0 Mo.
7.5 za sunce se jedne strane i 6 za mesec ( po pola ) dobijamo da prva konjukcija Meseca i Sunca nastaje na 13.5 stepeni.

Za Pluton i Sunce bi blo 8.5 stepeni.

Nevencica
14-06-2007, 17:34
Da ja uspesno nekako pokusavam da izignorisem taj kvadrat sa Ma jer prelazi onaj prosecan orbis od 4 stepena koje ja priznajem kao vazece aspekte. Tako da ne racunam taj kvadrat. :D I razumem to sto si rekla da kad te ljudi povrede da ustvari ne treba shvatati licno vec da gledas to tako da obicno to rade iz svojih slabosti a ne zbog tebe;) Tako sam ja to sebi formulisala (naravno znacenje je isto)

Scarlet
15-06-2007, 12:14
Da ja uspesno nekako pokusavam da izignorisem taj kvadrat sa Ma jer prelazi onaj prosecan orbis od 4 stepena koje ja priznajem kao vazece aspekte. Tako da ne racunam taj kvadrat. :D

Pa znaš kako, - iskreno - možeš ti pokušavati da "izignorišeš" taj aspekat koliko ti volja ali je on tu pa je tu ... Kod tebe je to separacioni aspekat tako da možeš očekivati da je slabiji nego što bi bio da je egzaktan ili aplikacioni, - u praktičnom smislu njegovo dejstvo se vremenom smanjuje ali se svejedno za Mesec uzimaju širi orbisi (čak do 9,10 stepeni) pa daleko od toga da se objektivno može smatrati "nepostojećim" - u ovom slučaju.

Nevencica
15-06-2007, 13:35
E pa sad to zavisi kako ko gleda. Ja ne mislim da je potrebno gledati bilo koji aspekt koji prelazi 5 stepeni (tj odstupa za vise od 5 stepeni). Besmisleno je tako da ja njega ignorisem!!! A ti kako hoces;)

Scarlet
15-06-2007, 13:45
rekoh i ja, kako ti hoćeš ;) Uostalom, ti najbolje znaš kako i koliko na tebe deluje taj aspekat, i koliko se uopšte može "zaobići". To zaista niko ne može znati osim tebe.

Mala digresija povodom aspekata uopšteno (pošto mislim da nisi najbolje shvatila šta sam htela da kažem) - 5 stepeni jeste neka okvirna granica za aspekte ali je to u proseku uzeto. U konkretnim slučajevima gleda se svaka planeta pojedinačno, i orbis uglavnom zavisi od toga koliko se planeta/svetlo brzo kreće. Zato je logično da se za tela koja se brže kreću - Sunce, Venera, Merkur, Mesec naročito kao najbrži - uzima širi orbis nego recimo kod aspekata ostalih planeta, naročito transcendenata (Uran, Neptun itd) među sobom. Ne postoji tu "matematička" granica kao što to kompjuteri odrede već čak može biti i individualno (pored karakteristika pojedinačnih aspekata) koliko će ko na šta reagovati. Sve zavisi.

Nadam se da je jasno ;)

Nevencica
15-06-2007, 13:56
Raumela sam ja sta si ti rekla. Moj stav je da bez obzira na brzinu planete tako shvatam stvari! Jednostavno mi nije logicno da gledam kao da su planete u aspektu, a da su vec 10 stepeni presisale mesto gde su stvarno u tom aspektu. Znam cak i ljude koji gledaju (opst bez obzira koje su planete u pitanju) 3 maksimalno 4 stepena odstupanja. Jednostavno pitanje licnih shvatanja ili stava svejedno! Gledanja na zadatu temu;) Naravno hiljadu i jedna knjiga na zadatu temu i isto toliko gledista i stavova. Tako da kako se kome dopada. Ja volim da ne vidim taj aspekt (a i iskreno ne osecam ga) i to je to!
Poz

Scarlet
15-06-2007, 14:03
Raumela sam ja sta si ti rekla. Moj stav je da bez obzira na brzinu planete tako shvatam stvari! Jednostavno mi nije logicno da gledam kao da su planete u aspektu, a da su vec 10 stepeni presisale mesto gde su stvarno u tom aspektu.

Čekaj, mi obe pričamo o kvadratu Meseca i Marsa i tvom natalu, ili šta ? :confused:
sad mi nije jasno.

Nevencica
15-06-2007, 14:06
Da pricamo i to ubismo pricu......znam da je meni orbis 6 stepeni ako te to buni.

Scarlet
15-06-2007, 14:14
Ne buni me to, videla sam u natalu. Buni me tvoje

Jednostavno mi nije logicno da gledam kao da su planete u aspektu, a da su vec 10 stepeni presisale mesto gde su stvarno u tom aspektu.

Ovde je 6 stepeni, a kao što rekoh za Mesec se inače, standardno uzima orbis u proseku oko 7 (retko manje od toga, a često se uzima i više).

Ne, ne polemišem da bih te ubedila da razmišljaš drugačije :p pa da ne shvatiš pogrešno (ta priča je raščišćena odavno), samo oko teorije kako se inače aspekti posmatraju.

Nevencica
15-06-2007, 14:17
Pa ja ti lepo kazem: Svaka tebi cast sto tako gledas karte i aspekte brzih planeta pa im atolerises veci orbis.;) Jednostavno ja sve sto predje maksimalno 5 stepeni odtupanja vise ne gledam kao vazeci aspekt! Eto sad smo se valjda razumele kako ustvari razlicito mislimo!:D
Poz

Scarlet
15-06-2007, 14:22
Ja tebe razumem od samog početka - ne razumeš ti mene :)

Ako meni čestitaš na uzimanju u obzir orbisa većeg od 5 stepeni za Mesečeve aspekte, treba da čestitaš i većini autora astroloških udžbenika kod nas i u svetu kao i većini astrologa-praktičara :p jer se to inače uzima kao validni orbis. To je deo koji u mom izlaganju očigledno nisi razumela. Nije to moje mišljenje.

Nevencica
15-06-2007, 14:32
Ja samo nisam razumela zasto necije misljenje mora da bude i tvoje. Ja ne uzimam slepo i zdravo za gotovo sto neko napise vec prilagodjavam ono sto citam svojim stavovima. Ako si zaista procitala toliko literature onda mora da nisi bas samo pocetnik vec nesto mnogo vise od samog pocetka znas. Uostalom ja mogu licno da se pohvalim da sam procitala 10 ak knjiga bitnijih na temu astrologije i da je svaka imala razlicito shvatanje i to po svakoj temi. Svako je na svoj nacin video sta znaci venera u skorpiji ili konkretno ova tema za odstupanje aspekata. U tome i jese poenta inace mi ni ovde nebi imali o cemu da pricamo da je sve tako zapisano u kamenu!

Scarlet
15-06-2007, 14:43
Nije to moje mišljenje.

:)
Što se prakse tiče - ono što sam ja viđala, jeste da orbis Mesečevih aspekata od 6-7 itekako radi, inače ne bih ni potezala sve ovo.

Ali samo da se ne vraćamo na početak priče - to se ne odnosi na tvoj doživljaj i tvoje mišljenje, da ponovim za svaki slučaj ;)

swoozie
18-06-2007, 13:47
orbis mjesečevih aspekata netko uzima i 10 stupnjeva
ja se ravnam po marion marc i joan mcevers :)
7 stupnjeva
naravno, što je bliži to se jače osjeća:)

Scarlet
18-06-2007, 18:33
Da, uzima se do 10, teoretski - u praksi je pitanje koliko orbis od baš 10 stepeni deluje na pojedinca :cool: ali nije zgoreg obratiti pažnju.

Takođe, izuzetno je bitno da li je aspekat aplikacioni ili separacioni. Ovi prvi naravno jače deluju.

swoozie
19-06-2007, 13:41
Da, uzima se do 10, teoretski - u praksi je pitanje koliko orbis od baš 10 stepeni deluje na pojedinca :cool: ali nije zgoreg obratiti pažnju.

Takođe, izuzetno je bitno da li je aspekat aplikacioni ili separacioni. Ovi prvi naravno jače deluju.

ja sam nekako navikla na 7 stupnjeva,
ali naravno da je značajno ako su u istom znaku bez obzira na udaljenost,
premda, naravno, tada nisu u aspektu, ali IPAK:confused: :D
naravno sve ovisi od karte do karte:)

Nenita
20-06-2007, 12:38
Pa ja ti lepo kazem: Svaka tebi cast sto tako gledas karte i aspekte brzih planeta pa im atolerises veci orbis.;) Jednostavno ja sve sto predje maksimalno 5 stepeni odtupanja vise ne gledam kao vazeci aspekt! Eto sad smo se valjda razumele kako ustvari razlicito mislimo!:D
Poz

Eve ga pravi Mesec u Ovnu i Mars u Jarcu...nece da popusti ;)...Ja bih se slozila sa Scarlet, jer koliko god ti odbijala da prihvatas orbis veci od 5, narocito kod licnih planeta, on ipak izvrsava svoj zadatak..Nije Scarlet jedina koja tolerise veci orbis u ovom slucaju (narocito kad je Mo u pitanju), masa astrologa tako gleda i rekla bih da su vrlo retki oni koji ovaj orbis u ovom slucaju ne uzimaju u obzir..Separacija ga naravno cini blazim i aspekt te ne "drma" cesto...

Takodje, planetama koje su jako postavljene u horoskopu ponekad treba dozvoliti veci orbis delovanja...na primer, u tvom slucaju, ne samo sto je Mars dispozitor Mesecu pa svakako utice na njega i to iz znaka koji je u prirodnom kvadratu sa znakom u kom je Mesec, vec je Mars i u 0 sa Ascendentom sto ga cini vrlo aktivnom i uticajnom planetom na tvoj zivot..U ovakvim situacijama cak i prirodan kvadrat, odnosno onaj koji po pravilima ne obuhvata dozvoljen orbis delovanja, nije bas za totalno zanemarivanje...

Ne treba da budes tako tvrdoglava...u nekim situacijama nece znacajno raditi ni orbis od 2 stepena u separaciji, ali kada je jedna planeta dispozitor drugoj ili kada je recepcija u pitanju, kada planeta koja ima aspekt sa drugom ima izrazen uticaj i sl, svakako da bi trebalo uzeti u obzir veci orbis...

Ono sto hocu da kazem je da se ne treba striktno pridrzavati orbisa koji smo sebi zacrtali, ili nam je neko drugi zacrtao, pa necemo da ga prekoracimo ili umanjimo ma sta bilo, vec ga treba odrediti na osnovu postavke samih planeta...:)

swoozie
20-06-2007, 13:26
eh, sad, jel moj mjesec (10 stupnjeva BIka) u sekstilu s venerom (15 1/2 Ribe) ? (orbis 5,5 a za sekstil se računa 5 po m&m)
ili je to što bi se moglo protumačiti kao sekstil mjeseca i venere zapravo (samo) mjesec u biku?
i da li venera (15 1/2) i saturn (25) prave konjunkciju ? (orbis 9,5)
a merkur (4 ovna) i saturn (25 ribe)

ili je ta depresivnost u mladosti bila prouzročena nekim drugim elementima horoskopa?
sam Bog zna! :)

Nenita
20-06-2007, 20:26
eh, sad, jel moj mjesec (10 stupnjeva BIka) u sekstilu s venerom (15 1/2 Ribe) ? (orbis 5,5 a za sekstil se računa 5 po m&m)
ili je to što bi se moglo protumačiti kao sekstil mjeseca i venere zapravo (samo) mjesec u biku?
i da li venera (15 1/2) i saturn (25) prave konjunkciju ? (orbis 9,5)
a merkur (4 ovna) i saturn (25 ribe)

ili je ta depresivnost u mladosti bila prouzročena nekim drugim elementima horoskopa?
sam Bog zna! :)

Pa konjukcija vazi za najjaci aspekt, pa bi i orbis delovanja trebao biti veci..Naravno, opet zavisi da li je aplikacija ili separacija u pitanju..Ukoliko je orbis na primer 10, treba videti da li je aplikacioni ili separacioni aspekt..To nije isto i ne moze se tumaciti na isti nacin..Kod tebe postoji sekstil izmedju Meseca i Venere, jer je u pitanju aplikacija, a Mesec se jako brzo krece..Kada je Mesec u aplikaciji sa nekom planetom, mislim da mu zbog brzine kretanja treba dopustiti nesto veci orbis od "dozvoljenog"...A i to sto kazes, Mesec je u znaku Bika koji je sam po sebi u harmoniji sa znakom Riba u kojoj se nalazi Venera..Aspekt ih samo jos vise zblizava..:)
Aspekt Venera konjukcija Saturn je takodje aplikacioni, orbis je sirok, ali zbog aplikacije bi ga trebalo uzeti u obzir..
Saturn konjukcija Merkur...separacija i vrlo sirok orbis...pretpostavljam da je to vezano za neku tvoju proslost, odnosno mladost i teska stanja koja su te tada mucila, jer Merkur predstavlja mladost, detinjstvo, Saturn tezinu..Sto si starija, taj aspekt slabi, Merkur se odvaja od Saturna (separacija), izlazi iz aspekta i ne deluje vise...Tako nesto..:D

Mislim da skrenusmo sa teme.. :o

swoozie
21-06-2007, 14:09
nema veze, bitno je da se pitaču ispriča priča koje će mu dati uvid
i pomoći mu u (samo)razvoju, zar ne? :D

Skorpija
02-07-2007, 17:48
Jipiter, Saturn - 9
.
Znaci da ne mogu JU i SA da grade kvadrat ako im je orbis 10* ili...? Ima li jos neko bilo kakav podatak?

Nevencica
03-07-2007, 18:42
E sad moram da se ispravim i da priznam da ipak mnogi racunaju aspekte sa mesecom do 10 stepeni (sto je po mom licnom misljenju-koje ne mora da bude nikom merodavno ni birno-previse i za brzi mesec ali ajde pravila su pravila). I ja racunam toliko od onomad. Da li nekom znaci nesto posebno ovaj momenat u mojoj karti pl180 me. Pl u 9 (to posebno me zanima) pa Me u 3 jos sve to 90 Ma!! Dal to znaci da mi je bolje da ne idem u inostranstvo jer ja bih to tako protumacila!?

Skorpija
03-07-2007, 19:49
Nevencice,mislila sam da je merkur u pitanju,a ti si mislila na mesec,ali ne bih rekla da bas ne ides u inostranstvo,pluton u 9,obicno moze da napravi probelm u inostranstvu tako sto neko moze da te prevari ili obmane,isto tako ako je dobro polozen,moze u inostranstvu doneti i veliki novac,dispozitor je venera koja osim konjukcije sa uranom nema aspekte,pa bih ja rekla da te ljubav odvodi daleko,a ti ces se odluciti na brzaka.
Da ne idem off...konkretno ovaj aspekt PL 180 MO,ovaj aspekt ne deluje snazno zbog njihovih brzina,najveca opasnost su napadi u mraku ili neke ljubavne afere,vise mi na to lici,jer je mesecev dispozitor mars koji je jak i egzaltiran,pa bih ti pre savetovala da ne verujes svakom muskarcu koji ti dolazi sa nekog puta.

pcelica maja
04-08-2007, 16:24
Znaci da ne mogu JU i SA da grade kvadrat ako im je orbis 10* ili...? Ima li jos neko bilo kakav podatak?
.....
............na casovima astrologije sam orbise radila ovako....
SUNCE/ 7,30
MESEC/ 6,30
MERKUR.VENERA.MARS.URAN/3.30
SATURN.JUPITER/ 4.30
NEPTUN/2.30
PLUTON/ 1.30
PRIMER /SATURN TRIGON MESEC =120
4,30
+ 6,30
......................

10,60 pa to podelimo sa 2 =5.5

Dozvoljeno je do 11 stepeni ali uvek delimo sa 2. Sa uglovima horoskopa dozvoljeno do 5 stepeni. I orbis uvek mnozimo sa 7.Dobijamo broj godina kada ce aspek najace delovati.Niko nije znao da mi objasni zasto sa 7.:confused:

Skorpija
04-08-2007, 16:46
aha...onda nije kvadrat,ili se samo tesim? :lol:

LosT_in_SpaCe
04-08-2007, 18:04
.....
............na casovima astrologije sam orbise radila ovako....
SUNCE/ 7,30
MESEC/ 6,30
MERKUR.VENERA.MARS.URAN/3.30
SATURN.JUPITER/ 4.30
NEPTUN/2.30
PLUTON/ 1.30
PRIMER /SATURN TRIGON MESEC =120
4,30
+ 6,30
......................

10,60 pa to podelimo sa 2 =5.5

E, Pchelo, da te pitam neshto...
Po ovome ispada izmedju ME i UR dozvoljeno 3,3? Jel tako to rachunash?
3.3.
3.3.
----
6.6. / 2 = 3.3 (xexexe)
Jel to sad znachi da bi meni za opoziciju ME i UR dozvoljen orbis bio 3.3*? http://www.kolobok.us/smiles/artists/laie/Laie_21.gif

ladybag
04-08-2007, 18:10
Iskreno, i meni je ovo malo cudno.......kad se izracuna dozvoljeni orbis ispadne jako mali.........:confused:

LosT_in_SpaCe
04-08-2007, 18:17
Iskreno, i meni je ovo malo cudno.......kad se izracuna dozvoljeni orbis ispadne jako mali.........

I ja se to pitam...
Recimo, moj primer, ME na 11* Blizanaca, UR na 1* Strelca, chak ni Astro.Com ne registruje opoziciju a Sanja (Peric) mi reche da je imam pa mi sad nije bash najjasnije....http://www.kolobok.us/smiles/mini/chok_mini.gif

ladybag
04-08-2007, 18:25
nesto mi ne ide, ali evo linka http://www.myastrologybook.com/aspects-and-orbs.htm

Tragam danas za objasnjenjima onih mojih silnih novila (40 stepeni) pa naidjoh na ovu tabelu koja kaze da je to tvoje ipak aspekt :)

pcelica maja
04-08-2007, 20:56
Pa ovako to sam radila na casu prosle godine,ako uzmemo u obzir da sam gradivo uglavnom pretcala ali cu siguno proveriti .To se odnosi na delovanje aspekata.Sto je orbis veci to je manje dejstvo.A veoma je bitno da li je separacini ili aplikacioni.Ako je za trigon Saturna i Meseca dozvoljen orbis 10.60 ,on ce delovati do 5.5 ,stim sto ce to biti 50 posto slabiji nego egzaktni.
Ali jos jednom napominjem da cu proveriti sa muciteljicom.

Skorpija
04-08-2007, 21:42
Ali jos jednom napominjem da cu proveriti sa muciteljicom.
Check,please....na astro.com je program tako podesen da sve do 10 stepeni obelezava.
Meni je bitno ovo,a jos nisam naletela na pravi odgovor,i sta ako je jedna od planeta retrogradna:confused:

mandrak-21
04-08-2007, 22:29
isto se gleda. separacija znaci odvajanje a aplikacija priblizavanje znaci ako je jedna retro posmatra se u kom smeru ide u odnosu na aspekt sa direktnom planetom.
na primer:
Ako je venera na 15*ovna retro a saturn na 16*vodolije direktan radi se o separacionom aspektu........

pcelica maja
06-08-2007, 01:17
Znaci da ne mogu JU i SA da grade kvadrat ako im je orbis 10* ili...? Ima li jos neko bilo kakav podatak?


Moje misljenje je da taj aspekt nece raditi.Pa cak i ako je Jupiter retrogradan.Ipak je i on spor.Bitniji ti je trigon Jupitera i Meseca koji je aplikacioni,ako sam dobro videla orbis 2 stepena.

Skorpija
06-08-2007, 02:08
Moje misljenje je da taj aspekt nece raditi.Pa cak i ako je Jupiter retrogradan.Ipak je i on spor.Bitniji ti je trigon Jupitera i Meseca koji je aplikacioni,ako sam dobro videla orbis 2 stepena.
Uh,hvala pcelice,utesila si me,aspekt je separacioni i tacno 10*,pa nisam bila sigurna bas,a sto se tice JU 120 MO,polazem nade u njega,kao sto kazes:D

pcelica maja
06-08-2007, 03:02
Kod tebe je veoma bitno vreme rodjenja.Ovo Sunce za koji minut moze pasti i u prvu kucu.Ali sve u svemu da aspekt postoji trebala si ga osetoti prosle godine drugom polovinom avgusta kada su ti tranzitni Saturn i Venera pravili konj, sa natalnim Saturnom.Onda je trebalo da da se sve trese po pitanju braka .ali pre da je Sunce imalo problem. Ajde da vise nelupam bar mi napisi da li si u braku?po ovome bih rekla a i po brojevima da si bila u braku ali vise ne.I da imas sina.

Skorpija
06-08-2007, 03:08
Ne, nisam nikada bila u braku i nemam dece,i nije me bas saturn prosle godine u avgustu posebno namucio kao sto mi to radi cele ove godine i ne prestaje.Ali su mi vec rekli da cu imati sina,boze zdravlja...

pcelica maja
06-08-2007, 03:30
Skorpijice..... Onda definitivno aspekt netreba uzimati u obzir.Napisimi kako te radi Saturn u
devetoj. Da li si ostvarila svoje zelje?

Skorpija
06-08-2007, 18:35
Skorpijice..... Onda definitivno aspekt netreba uzimati u obzir.Napisimi kako te radi Saturn u
devetoj. Da li si ostvarila svoje zelje?
Neke da,a vecinu ne...sada planiram.:D
Ne bih da idemo u off,neka uspavana prebaci ovo u moju temu odnosno natalne karte clanova:)

pcelica maja
06-08-2007, 19:16
[ E ja proverila pa da vas obavestim a i vi proverite...Naprimer ako imamo aspekt URAN kvadrat MARS .Dozvoljeni orbis je 7*.Prvo dejstvo aspekta cemo osetiti u nasoj 7 god. A jacinu aspekta ce mo odrediti tako sto cemo 7 poodeliti na dva ,pa to je 3.5....svaki orbis do 3.5 radice na fizickom planu a preko toga na psihickom.Stim da je veoma bitno da li je aplikacioni ili separacioni. Primer aplikacioni aspek orbisa 5 * ima vecu jacinu nego separacioni orbisa 1*.

princess
07-09-2007, 15:52
Vec pocinjem polako da besnim od toga sto mi svi govore da u mom natalu postoji aspekt VE 90 PL.
Naime,VE se nalazi u II kuci na 00 VODOLIJE
PL se nalazi u X kuci na 21 VAGE

Gde je tu aspekt kvadrata?:confused:

Prvo aspekt i ako postoji je presirokog orbisa 9 stepeni i to separacioni.
Drugo planete su u znacima koji nisu u kvadratu.
Npr.da se VE nalazi na 29 jarca orbis bi bio veliki ali bi bio kvadrat po znacima bar.

Molim Vas da razresimo ovu dilemu.
DA LI U MOM NATALU POSTOJI VE 90 PL ILI NE?:eek:

I ako tako gledamo aspekte onda imam i SO 120 JU jer je orbis 10 stepeni ali aplikacioni?

Zanima me vase misljenje.Hvala:bebadeckic:

smart.maja
07-09-2007, 16:35
e-ga, princess,
program to radi po difoltu zadatog orbisa, obicno je to 10*.... ili vec, neka "srednja" vrednost zbog suncevog orbisa...
sto se tice konkretno tvoje price...
to sto vaga i vodolija ne grade kvadrat po prirodi stvari, u nekim slucajevima planete mogu da prave taj isti kvadrat... upravo kada se nadju na kraju jednog, odnosno na pocetku drugog...
e, sad, za pluton i veneru i meni se cini da je to malo mnogo...
inace, sad razmisljam, ako nesto nisam pomesala, da i za te znake ima podeljenih misljenja... otprilike, da, bas kao sto je kod tebe slucaj, ne moze da postoji aspekt izmedju dve planete, ako je planeta otisla u drugi znak od onog koji pravi aspekt, bez obzira na orbis...
pretpostavljam da je to vec stvar licnog iskustva i interpretacije...
u svakom slucaju, licno mislim da svaki od tih "sumnjivih" aspekata moze da se potvrdi ili demantuje detaljnijim proucavanjem i kroz druge pokazatelje u karti...
hm... nego, interesantno, ono sto upada u oci je da je na ovoj tvojoj karti izvucen aspekt Ve i Pl, a So i Pl nije, po istoj logici... jesi li provalila... mozda opet zbog difolta, odnosno manjeg orbisa za sekstil.... a ovde je vec So u pitanju (i razdaljina gotovo ista), sa najvecim orbisom delovanja....
mislim da za ovo treba detaljno prostudirati celu kartu pa videti sta se potire, a sta stoji....:)

Krokodokodil
07-09-2007, 17:41
Dupor je najbolje, po mom mishljenju odredjivao orbise.
Za svaku planetu posebna cifra pa se trazhi geometriska sredina - shto bi u praksi znachilo da npr. konjukcija Sunca i Meseca mozhe da ide i do 15* a konjukcija Sunca i Plutona do 6 ako se ne varam.
Ne drzhim u glavi sve vrednosti al, ne ti ne bi trebalo da imash Ve90Pl.

uspavana
07-09-2007, 18:12
Princess,
Vrlo bitno je i KO ti je rekao da imaš Ve90Pl...Mislim, neki astrolog ili...eto piše na karti pa ajde...kao imaš ga...
Po mom skromnom mišljenju...što je mnogo, brate, mnooogo je... 9 za Ve!?

Krokodokodil
07-09-2007, 18:14
I na tarabi pishe...

princess
07-09-2007, 18:52
:buketzadame: H V A L A PUNOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:112:
I meni je mnogo orbis od 9 a i mimo toga zaista ne osecam neki upliv PL na moju VE (luda je i bez njega).

Ali ovde na forumu malo malo pa mi neko provuce "a i ovaj tvoj Ve90Pl je.........".
I onda ja- da to nije aspekt vec ga astro.com iz ko zna kojeg razloga upisuje kao takav.

Hvala Vam svima zlatni ste.............................

:eaea: :thankyou: :zurka1: tako sam sad sretna

EnemyOfTheSun
07-09-2007, 19:12
Dupor je najbolje, po mom mishljenju odredjivao orbise.
Za svaku planetu posebna cifra pa se trazhi geometriska sredina - shto bi u praksi znachilo da npr. konjukcija Sunca i Meseca mozhe da ide i do 15* a konjukcija Sunca i Plutona do 6 ako se ne varam.
Ne drzhim u glavi sve vrednosti al, ne ti ne bi trebalo da imash Ve90Pl.

Nema. Orbrisi koje je dupor dao idu ovako

Mesec - 12,
sunce 15,
Merkur, Venera, Mars, Uran - 7
Jupiter, Saturn - 9
Neptun -5
Pluton 2

Sva ostala tela i tacke po 1 stepen

Znaci recimo.. Saturn 9 venera 7, Sto znaci saturn sa jedne strane 4.5 * venera sa jedne 3.5 kad to saberemo znaci da se aspekt pravi i zavrshava dok god su ta dva tela udaljenaod egzaknog aspekta 9 stepeni.

Pluton venera 4.5, kod princes pluton fali 9 do egzaktnog kvadrata.. obri si im se ne dodiruju uopste = aspekt ne postoji.

Skorpija
07-09-2007, 19:16
I meni je muka što su pre stalno govorili tvoj sa90ju,ali to ne može da bude kvadrat,jer je orbis 10*,a i separacioni je,i zato sam prestala da brinem o tome,jer mi je jedna osoba ovde to stalno "natrljavala" na nos.

pcelica maja
07-09-2007, 19:39
:kompjuteras: Sada sam proverila na mom programu aspekt ne postoji .Ovo moje cudo racuna do 8 stepeni orbis a konj. do 10 step.Bas sam nesto proveravala aspekte u znacima koji u prirodnom neprave aspekte....znatena sta mislim ....ali ipak mislim da konjukcije deluju. Za ostale mislim da ne , pogotovo ako su aspekti separacioni.

mandrak-21
07-09-2007, 21:04
Ne brini nemas taj kvadrat,ja licno sa spoljnim planetama gledam orbis samo do 5.stepeni a druge do 6 osim svetala.. i nekima je to ovde poznato pa smo se i raspravljali na tu temu a u sinastriji sam jos rigorozniji i samo uzimam u obzir spoljne do 3* licne do 5* svetla malo vise do 15*

Krokodokodil
08-09-2007, 13:42
Shto se tiche znakova koji prave prirodne aspekte: pa svaka direknta planeta na 28* + nekog znaka se mozhe racunati kao da je u sledecjem znaku, a retrogradna na 2* + kao da je u predhodnom.

Nenita
09-09-2007, 21:30
Ma kakav kvadrat, ja ga takodje uopste ne bih uzela u obzir..Em sto je orbis sirok, em sto je separacija u pitanju...Da je aplikacija, pa ajd i da ga kao uzmes u obzir u nekoj blazoj formi..

princess
10-09-2007, 11:05
Hvala vam puno svima.Pao mi je kamen sa srca.Cak sam htela da odem i do okuliste jer ja taj aspekt nikako nisam mogla uociti,a malo malo u postovima se provlacio kao objasnjenje za neka pitanja.

Npr.ja u sali prokomentarisem za SO 30 VE koji je kod mene egzaktan,hahaha sad mi je jasno zasto ovi ozenjeni nikako da me ostave na miru...kad na to replika ...a pa to ti je zbog VE90PL...itd.
Prvo sam bila iznenadjena,pa zbunjena,pa zabrinuta,pa zaintrigirana,pa na kraju besna i uplana....
Veliki poljubac za razotkrivanje misterije svima.

mandrak-21
10-09-2007, 20:33
ozenjeni te ne ostavljaju na miru zbog kvadrata izmedju meseca i urana i pomalo zbog venere u vodoliji

smart.maja
10-09-2007, 21:19
ozenjeni te ne ostavljaju na miru zbog kvadrata izmedju meseca i urana i pomalo zbog venere u vodoliji
aaaaaaaa, mandrak iz voga sam i ja nesto konacno shvatila...
znaci ta moja Ve u vodoliji tako privlaci te ozenjene, da ih se ne mozes otresti koliko su uponi nekada - ki nagazne mine na cipelke... a ostali moj `oroskop lepo kaze da sam jednajedinaneponovljiva... uvek prva, nikad druga... i kad im jos to u reci pretocim, mesto se okrenu i du, oni se jos vise raspomame u svoj osvajacki zanos... na kraju mora da se ponasam ko da sam izasla iz ubajacenu, zaboravljenu tursiju kad ih cujem ili vidim, da im kiselost izede svi organi... rekla sam da se ponasam - ne da se ne kupam!http://www.pic4ever.com/images/121fs725372.gif

Merkur
10-09-2007, 21:28
Ako ti se pojavilo na astro.com može doći i kod njih do greške!
... tako mora da je greška u softveru!
Kepler retko gresi;) , zato Princess evo ti nove karte, stavi je u potpis. I naravno na njoj nema aspekta izmedju Venere i Plutona.:)

Keplerova karta (http://i94.photobucket.com/albums/l110/Merkur_2006/Astro2.gif)

aca210879
11-09-2007, 23:33
Uspavana znaci li to da program za natalne karte flesira u racunanju aspekata.
ZNACI MOJA VENERA NEMA KVADRAT SA URANOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Da znas da si u pravu ,razlika izmedju njih je 50 stepeni!!i jos nema kvadrat sa ascedentom

greska nije 50 vec 80 stepeni

e da nisam bio uporan ne bi dosli do ovog zakljucka o gresci koja je bila ocigledna a nevidjena!!


u natalu imam raspon(ugao) izmedju marsa i saturna tacno 66.03 stepena,da li se racuna ovo kao sekstil ili nije nikakav aspekt?

TrilianSi
12-09-2007, 00:41
mislim da je previše za sekstil, sem kada su svetla u pitanju...:confused:

Nenita
12-09-2007, 02:45
u natalu imam raspon(ugao) izmedju marsa i saturna tacno 66.03 stepena,da li se racuna ovo kao sekstil ili nije nikakav aspekt?

Ja mislim da moze da se uzme u obzir jer je aplikacija u pitanju..Mars se krece Ka egzaktnom aspektu sa Saturnom..

Uspavana znaci li to da program za natalne karte flesira u racunanju aspekata.
ZNACI MOJA VENERA NEMA KVADRAT SA URANOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Da znas da si u pravu ,razlika izmedju njih je 50 stepeni!!i jos nema kvadrat sa ascedentom

greska nije 50 vec 80 stepeni

e da nisam bio uporan ne bi dosli do ovog zakljucka o gresci koja je bila ocigledna a nevidjena!!

Ovo je separacija i to sa bas velikim orbisom..Nema veze sa aspektom kvadrata..:)

princess
12-09-2007, 11:34
A sta mislite da li je meni SA u 0 sa MC,on je na 26 device u 9,a MC je na 03 Vage?

I da li se moze gledati SO na 00'46'' jarca JU 10'14'' device,da li je to 120 ili je orbis preeeesiiiiiiiiiirrrrrrrrrrrroooooooookkkkkkk?

Nenita
12-09-2007, 12:13
Pa Sunce je svetlo, a za svetla se uzima veci orbis...a pritom je i aplikacija u pitanju..Mislim da ovo jeste 120 sa Jupiterkom..:)

princess
12-09-2007, 12:19
Hvala Nenita...:9: I ja mislim da zbog aplikacije treba ga uzeti u obzir.Mozda samo u blazoj varijanti zbog sirine orbisa,ali da bi se svakako odredjeni elementi tog aspekta trebalo razmatrati u sklopu natala.

thalatte
12-09-2007, 19:20
Jooj i mene malo muče ti orbisi...

Što bi vi rekli za moj Mo90Sa.......mjesec 12 stupanj rak-Saturn 3 stupanj vage???Aspekt je Separacijski i orbis bi bio 9,a za kvadrat se uzima 6-8...:eam:
(no prema teoriji da mjesec-orbis 12 i Saturn 9...mogao bi se uzet u obzir?)

aca210879
12-09-2007, 23:31
zanima me da li se racuna kao sekstil mars i saturn 66.03 stepena?

I mene malo vise muce,kad moram da uzmem papir i olovku i da racunam uglove posto program pogresno izracunava aspekte.
U mom chartu imam aspekt mars 90 pluton, a ja izracunao posto je mars na 8,44step. a pluton na 17,13 stepena vage da mu to dodje ugao od 98,29 stepena.DA li sam u pravu???????????????ispade da nemam taj aspekt uopste jer je kvadrat jer obris deluje do 8 stepena

Scarlet
13-09-2007, 00:49
Nema potrebe da sračunavaš peške, vidiš i sam da je 17,33 - 8,44 = približno 9 što je prevelik orbis za aspekte Marsa i Plutona.

Skorpija
13-09-2007, 03:09
zanima me da li se racuna kao sekstil mars i saturn 66.03 stepena?
Orbis od 6* jeste sekstil.:)

thalatte
13-09-2007, 13:06
Evo i ja bi postavila jedan svoj aspekt,koji me škaklja:D

Mjesec kvadrat Saturn...orbis je 9,separacijski

Pcelica kaže ovako: (Mo12) 6+(Sa9) 4.5=10.5....znači 10.5 bi bio dozvoljen orbis....fizičko djeluje do 5.25...iznad na psihički...

Zanima me jer Mo90Sa je nezgodan što se tiče djece i bolesti,pogotovo kad je Sa u 6.kući kao kod mene....

Kolika je njegova važnost?

thalatte
05-10-2007, 23:54
ma koliki se orbisi uzimaju za tranzite preko planeta?A koliko u sinastriji...ja sam donedavno misla da su pravila svugdje ista???:D:blush-anim-cl:

Scarlet
06-10-2007, 00:53
Mjesec kvadrat Saturn...orbis je 9,separacijski

Pa, i jeste i nije u orbisu, jer se standardno uzima za aspekte Meseca do 10 stepeni (neki toliko računaju i za Sunce). Međutim ovde je aspekt kao prvo velikog orbisa, a pod dva separacioni tako da sigurno neće delovati kao onaj manjeg orbisa i aplikacioni.
Dakle, ja bih rekla - jeste aspekat, ali slab.

Koliko bi ti, po sopstvenom iskustvu, rekla da za tebe važi ono što donose Mesec i Saturn u lošem aspektu ? Pogledaj čiji su vladari ove dve planete, pa i to uporedi. I sama ćeš shvatiti koliko je taj aspekat kod tebe "u funkciji".

thalatte
06-10-2007, 01:24
Pa jesam pročitala sam odma i da ne nalazim se baš...ali pošto sam početnik uvijek se nešto zbunim,mislim to će možda doći ili nešto,pa mi se samo jave nova pitanja kojima zamaram ostale sudionike...:(

Mislim da je najbolje da od sad samo čitam okačene textove,dok konačno nešto ne naučim...:o

mandrak-21
06-10-2007, 02:18
Evo i ja bi postavila jedan svoj aspekt,koji me škaklja:D

Mjesec kvadrat Saturn...orbis je 9,separacijski

Pcelica kaže ovako: (Mo12) 6+(Sa9) 4.5=10.5....znači 10.5 bi bio dozvoljen orbis....fizičko djeluje do 5.25...iznad na psihički...

Zanima me jer Mo90Sa je nezgodan što se tiče djece i bolesti,pogotovo kad je Sa u 6.kući kao kod mene....

Kolika je njegova važnost?

Kod tebe saturn u 6.nece uticati na pogorsanje zdravlja jer ne prima lose aspekte cak stavise podrzan je od vladara venerei merkura trigonima pa jos konjukcija jupiter.Aspekt mesec-saturn nema vaznosti u tvojoj natalnoj karti tako da mozes biti bezbrige

Merkur
27-10-2007, 21:39
Jooj i mene malo muče ti orbisi...


Ako jedna planeta sa sirim orbisom ( SO ili MO ) obrazuje aspekt sa planetom koja ima uzi orbis ( na primer SA ), onda ce kao vazeci biti orbis, koji je srednja vrednost oba. Na primer, ako Mesec i Saturn stoje jedan naspram drugog, prosek izmedju dozvoljenih 9* za Mesec i 6 * stepeni za Saturn bice 7,5* ( 9+6=15:2=7,5* ).
Prema tomr opozicija izmedju ove dve planete nastupice ako je razlika izmedju njihovih mesta najvise 7,5* ( Mesec na 10* Vage, a Saturn na 17* Ovna npr. ).

thalatte
30-10-2007, 13:02
Ako jedna planeta sa sirim orbisom ( SO ili MO ) obrazuje aspekt sa planetom koja ima uzi orbis ( na primer SA ), onda ce kao vazeci biti orbis, koji je srednja vrednost oba. Na primer, ako Mesec i Saturn stoje jedan naspram drugog, prosek izmedju dozvoljenih 9* za Mesec i 6 * stepeni za Saturn bice 7,5* ( 9+6=15:2=7,5* ).
Prema tomr opozicija izmedju ove dve planete nastupice ako je razlika izmedju njihovih mesta najvise 7,5* ( Mesec na 10* Vage, a Saturn na 17* Ovna npr. ).

Eeee to sam naučila,sada tako radim...Hvala Merkur...ali sam primjetila da ne uzimate svi iste orbise...
Ti kažeš mesec 9 i Saturn 6...a na prethodnim stranama Mo 12 ;Sa 9
Isto tako drugačije za tranzite,natal il sinastriju...

-pretpostavljam da to sam moraš zaključit djeluje li ili ne,ali ja sam još daleko od takvog znanja koje je za to potrebno...al polako:)

zoka57
08-01-2008, 10:41
Ono sto mene malo nervira u astrologiji je sto niko nije utanacio dozvoljeni orbis za sve aspekte .Ako je ovo aspekt koliki je dozvoljeni orbis 25-35 ????

carobnica
08-01-2008, 11:34
polusekstil nije glavni aspekt, pa je i orbis manji.
ja uzimam u obzir samo egzaktni aspekt,
mada se uglavnom sve vidi kroz glavne aspekte, a minorni samo potvrde situaciju;pa tako i polusekstil

Chither
08-01-2008, 18:03
U najvecem broju tabela za minorne aspekte stoji da je orbis 1 stepen jer kao sto Carobnica rece oni samo upotpunjuju sliku glavnih aspekata.

mandrak-21
08-01-2008, 18:20
Misljenja sam da je jaci egzaktan aspekt od 72,144,30,135....nego ptolomejov aspekt sirokog orbisa

karma
08-01-2008, 22:02
.....
............na casovima astrologije sam orbise radila ovako....
SUNCE/ 7,30
MESEC/ 6,30
MERKUR.VENERA.MARS.URAN/3.30
SATURN.JUPITER/ 4.30
NEPTUN/2.30
PLUTON/ 1.30
PRIMER /SATURN TRIGON MESEC =120
4,30
+ 6,30
......................

10,60 pa to podelimo sa 2 =5.5

Dozvoljeno je do 11 stepeni ali uvek delimo sa 2. Sa uglovima horoskopa dozvoljeno do 5 stepeni. I orbis uvek mnozimo sa 7.Dobijamo broj godina kada ce aspek najace delovati.Niko nije znao da mi objasni zasto sa 7.:confused:

interesantno, kako ovo nisam ranije vidjela, dakle stvarno mogu zanemariti aspekt MA 90 * NE...od 7* aplikacioni????

mandrak-21
08-01-2008, 23:56
interesantno, kako ovo nisam ranije vidjela, dakle stvarno mogu zanemariti aspekt MA 90 * NE...od 7* aplikacioni????

slobodno ga zanemari i sa svim spoljasnjim planetama ne uzimaj u obzir orbis veci od 5 stepeni mislim na pl/ur/ne

hellena
09-01-2008, 00:10
Negde sam procitala, ali ne znam da li je tacno da je orbis od npr. 5* analogan 5. kuci, orbis od 2* drugoj i td.:confused:

fenix7
09-01-2008, 00:13
Mandrak 21 daj napiši koliko inače uzimaš orbise za pojedine planete
da li za sve isto ili može sve 7?
da li idu konjukcije za sve planete isto, pa kvadrati.. ili se radi o planetima pa aspekti nisu važni?
naravno ako ti nije tlaka!

Nikita
09-01-2008, 00:14
Prvi put cujem za tako nesto:eek:

hellena
09-01-2008, 00:30
Prvi put cujem za tako nesto:eek:


To sam jos ranije negde procitala, pa rekoh da se posavetujem sa iskusinijima. Ne uzimajte mi za zlo, ipak sam ja pocetnik.:lamsey_woot::astronom:

fenix7
09-01-2008, 00:33
Čuo sam nekoliko puta sa raznih mjesta pa čak ima i u nekoliko horoskopa (valjda zbog lakšeg programiranja) da se za sve uzima 7*, pa sad da čujem i ovdje
Nikiiiita ajde više objašnjavaj nemoj biti takva da znaš a nedaš! :)

marijana85
09-01-2008, 00:37
Negde sam procitala, ali ne znam da li je tacno da je orbis od npr. 5* analogan 5. kuci, orbis od 2* drugoj i td.:confused:

da da to sam i ja prochitala, da svaki orbis nosi simboliku odgovarajuce kuce

i, kad bi neko uveo univerzalno pravilo za orbise, mislim da bi astrologija bila uveliko olakshana :p
jel kod sinastrije vazhe ista pravila za orbise ili se uzimaju manji

hellena
09-01-2008, 00:45
[quote=marijana85;52669]da da to sam i ja prochitala, da svaki orbis nosi simboliku odgovarajuce kuce

Sad mi je lakse! :o Jos kad bi neko razjasnio da li to stvarno ima neke veze....:confused: Ne bih volela da pogresno ucim. :smartass:

Nikita
09-01-2008, 00:54
Iskreno prvi put cujem da koliki je orbis ima veze sa nekom kucom:eek:
Ko je nesto negde procitao neka nam objasni:rolleyes:,volela bih da probam na sebi da li funkcionise:)

marijana85
09-01-2008, 01:06
....
"Broj stepeni orbisa aspekta dodatno opisuje oblast na koju se planete u tom aspektu odnose.
Na primer, aspekt sa orbisom 4 Ć govoriće o odnosima u kući,
sa orbisom 5 Ć o ljubavi, itd.
Znači, možemo da povučemo analogiju između značenja stepeni orbisa i broja kuća (npr. orbis od 4 Ć govori o istoj oblasti o kojoj govori i četvrta kuća)"
.....

evo, ovo sam izvukla iz teme o aspektima, ako uspijem negdje da iskopam i neke primjere, kopiracu

hellena
09-01-2008, 01:22
Iskreno prvi put cujem da koliki je orbis ima veze sa nekom kucom:eek:
Ko je nesto negde procitao neka nam objasni:rolleyes:,volela bih da probam na sebi da li funkcionise:)

Pa ja mogu da pokusam da objasnim kako se to oslikava u mom natalu. Ve mi je na 26* osme kuce sto je i analogno 8 kuci (2+6=8). Ta ista Ve je 90* sa Ma i Sa iz 11. kuce koji su u konjukciji i ciji je orbis 6*. U mom slucaju meni je, mada to ne rado priznajem, ipak bitno cime se "izabranik" mog srca bavi. Mer. u 9. kuci je 60* sa Sat. iz 11. kuce sa orbisom od 3* sto je analogno opet mojoj trecoj kuci i nacin na koji razmisljam. Ju. Su. i Mes. su 120* sa Asc i taj orbis je 3* u slucaju Ju (pozitivac sam kao osoba i na taj nacin i razmisljam, ali ipak trezveno), 2* u slucaju Su (odnos prema materijalnim vrednostima koje za mene predstavljaju sigurnost) i 1* u slucaju Me (ljudi me u sustini vide kao emotivnu, mada se trudim da to sakrijem u sto vecoj meri).
Nadam se da ce neko shvata sta je pisac ovim hteo da kaze.:read:

karma
09-01-2008, 20:24
slobodno ga zanemari i sa svim spoljasnjim planetama ne uzimaj u obzir orbis veci od 5 stepeni mislim na pl/ur/ne

i jesam, sve dok mi tristran nije uvlas opisala mog bivšeg muža po tom aspektu, hehe:) i tu sam ostala:eek:Mandrak 21 daj napiši koliko inače uzimaš orbise za pojedine planete
da li za sve isto ili može sve 7?
da li idu konjukcije za sve planete isto, pa kvadrati.. ili se radi o planetima pa aspekti nisu važni?
naravno ako ti nije tlaka!

na prvoj strani ili tamo negdje je objašnjeno kako se računaju orbisi aspekata koji se uzimaju u obzir....
uglavnom za svaku planetu postoji određen orbis te se onda orbisi dviju planeta zbrajaju i dijele sa 2...da bi se dobio stupanj orbisa u kojem je aktivan aspekt ...

Nikita
09-01-2008, 21:23
Hellena i Marijana85
E ovako dacu vam par primera sto me navodi da ne mogu da prihvatim ovu teoriju:rolleyes:
Kako ja gledam glavne aspekte maksimalne,a to su konjukcija 10 stepeni(moze vise sa Suncem i Mesecom jedino ako prave aplikacione aspekte),sekstil 6 stepeni,kvadrat 7,trougao 7-8 stepeni,(zavisi koje su planete u pitanju) i opozicija 8 stepeni ,a sve ovo malo varira jer zavisi da li je aspekt aplikacioni ili separacioni.Sta sam htela ovim da kazem je da nigde ne vidim 11 i 12 stepeni:rolleyes: Sto znaci da kvadrat izmedju dve planete ,ne moze da bude 11 stepeni,a to bi kao opisivalo nekog mog prijatelja ili kako vec.Isto tako ni kvadrat ni trougao ni sekstil ni konjukcija ni opozicija ne mogu da naprave 12 stepeni ,sto bi po vasem bilo analogno 12-toj kuci,pa gde je onda tu tumacenje o mojoj kumi(12.kuca -kum)ili za moju kumu:rolleyes:
Volela bih da me razuverite:rolleyes:

hellena
09-01-2008, 22:00
Hellena i Marijana85
E ovako dacu vam par primera sto me navodi da ne mogu da prihvatim ovu teoriju:rolleyes:
Kako ja gledam glavne aspekte maksimalne,a to su konjukcija 10 stepeni(moze vise sa Suncem i Mesecom jedino ako prave aplikacione aspekte),sekstil 6 stepeni,kvadrat 7,trougao 7-8 stepeni,(zavisi koje su planete u pitanju) i opozicija 8 stepeni ,a sve ovo malo varira jer zavisi da li je aspekt aplikacioni ili separacioni.Sta sam htela ovim da kazem je da nigde ne vidim 11 i 12 stepeni:rolleyes: Sto znaci da kvadrat izmedju dve planete ,ne moze da bude 11 stepeni,a to bi kao opisivalo nekog mog prijatelja ili kako vec.Isto tako ni kvadrat ni trougao ni sekstil ni konjukcija ni opozicija ne mogu da naprave 12 stepeni ,sto bi po vasem bilo analogno 12-toj kuci,pa gde je onda tu tumacenje o mojoj kumi(12.kuca -kum)ili za moju kumu:rolleyes:
Volela bih da me razuverite:rolleyes:

Ima logike u tome sto pricas i na taj nacina nisam razmisljala. :eam: Ja sam svojevremeno to negde procitala i htela da proverim sa vama. S te strane si upravu. Ako budem nasla taj tekst bas cu pogledati da li se u njemu pojavljuje nesto u vezi vecih orbisa, tipa 11 i 12. Znas kako se kaze, ko pita ne skita. :admin: Hvala na misljenju u svakom slucaju posto ne bih da se zanosim nekim stvarima ako nisu tacne. :rolleyes:

Nikita
09-01-2008, 22:44
Bas i mene zanima :rolleyes:
Mene licno ti tekstovi moraju da uvere na primerima i molim te vidi ko je pisao taj tekst.:) Zivo me zanima:rolleyes:

karma
10-01-2008, 01:44
Ima jedan dio u knjizi Točak sudbine koji govori o tome i uravo navodi primjer i do 12* stupnja, analogno 12 kući ..no , koliko sam ja shvatila čovjeka, tu se ne radi više o promatranju aspekata koji se odnose na natusa već o aspektima koji podrobnije određuju određenu domenu i gdje bi taj aspekt u životu mogli osjetiti.....ako vas zanima dat ću si vremena sutra pa baš iskuckati, meni jako zanimljivo a i logično to zvuči:):rolleyes:

fenix7
10-01-2008, 02:02
hvala Karma nađoh!

hellena
10-01-2008, 02:56
Evo nadjoh i ja. Znam da sam citala a nisam mogla da se setim gde. :read:

..."Primarnu sliku o kojoj aspekt govori dobicemo iz prirode njegovog orbisa. Princip je sledeci: broj stepeni orbisa koji postoji do egzaktnog aspekta dodatno opisuje oblast na koju se planete u tom aspektu odnose"...

karma
10-01-2008, 02:59
No problem...ako treba kuckat ćemo....no mene više zanima iskustvo :)

hellena
10-01-2008, 03:17
....no mene više zanima iskustvo :)

Ja sam,par odgovora iznad, pokusala da objasnim kako se to oslikava u mom natalu, ali za neku detaljnu analizu nemam znanja, barem ne jos uvek.:)

Nikita
11-01-2008, 19:49
Sada ste me zaintrigirali:rolleyes:
Evo probaj te na mojoj natalnoj da vezbate,a ja sam tu da odgovaram,bas me zanima,ali stvarno:)

mandrak-21
11-01-2008, 22:26
Zanimljivo,ali ako se radi o egzaktnom aspektu?kako onda.

Little Warrior
11-01-2008, 22:32
egzaktni aspekti su posebni
separacija govori o proslosti, i iskustvima vezanim za proslost i proslozivotna iskustva, oni su "tragovi" desavanja koji se ponovo desavaju
ali zato je separacija slabija...popusta tokom vremena

aplikacija govori o buducnosti i jaca je jer ona tek treba da se razvije

a egzaktnost je sadasnjost!
Govori o sada i ovde.
bas slika velike jacine, uvek je bitan pokazatelj za onu oblast kojom vlada, tu nema odlaganja to nije bilo i nece biti-egzaktnost prozima natusa SADA!
i odnosi se na samu bit natusa, na ceo horoskop uopste

da..i mnogo jace deluju nego aplikacija ili separacija

mislim da si na to mislio mandrak?

mandrak-21
11-01-2008, 22:40
Hvala, ali sam mislio na orbis analogan kuci ako orbis aspekta 0 na koju kucu se to odnosi?.Naravno da se svi aspekti odnose na kuce u kojima su i kojima vladaju...i naravno u obzir se uzimaju i planete koje prave aspekt

marijana85
11-01-2008, 22:48
Hvala, ali sam mislio na orbis analogan kuci ako orbis aspekta 0 na koju kucu se to odnosi?.Naravno da se svi aspekti odnose na kuce u kojima su i kojima vladaju...i naravno u obzir se uzimaju i planete koje prave aspekt

odnosi se na natusa

mandrak-21
11-01-2008, 22:57
Hvala,na odgovoru
A na koga se odnose aspekti kada je orbis 1-2-3-4-5-6-7-8-..stepeni

Little Warrior
11-01-2008, 23:05
Zavisi od prirode planeta, kojim kucama vladaju
od svega i svacega
ali evo kratkog i uvodnog odgovora posto nemam mnogo vremena
sve ide u simbolici kuca
1-na samu licnost se odnosi
2-simbolika 2. kuce...itd tako do 12!
ali kako ce se to uklopiti u celo tumacenje zavisi od mnogo faktora
a tumacenje je ono najbitnije...
i orbis samo nadopunjuje znacenje koje vec postoji negde u horoskopu
a nikada ne moze doneti nesto cega nema

dakle orbis-poslednji korak u tumacenju!

npr. imamo trigon venere i jupitera, venera je vladar sedmog polja, a jupiter vladar 2. polja
orbis je na primer 8 stepeni i aplikacioni je(da bi jace radio)
Ovo moze biti slika nasledstva i novca od muza ili velikog novca preko muza
venera-vladar 7.-muz
jupi-vladar 2.- novac
8 stepeni-dodaj simboliku na ovo-pa veliki novac

a ako nemamo sliku smrti supruga u horoskopu, sigurno da osam stepeni nece o tome govoriti
a ako imamo sliku smrti negde onda nam osam stepeni samo potvrdjuje simboliku

Nadam se da sam bila jasna:)

marijana85
11-01-2008, 23:18
Hvala,na odgovoru
A na koga se odnose aspekti kada je orbis 1-2-3-4-5-6-7-8-..stepeni

pa 1 kao i nula :D ostale redom, kako su i kuce rasporedjene, po istoj simbolici :o

mace
31-01-2008, 17:19
hvala trili mada ja negde videh
Orbisi


Za one koji ne vole da ih ne boli glava - evo problema: što se orbisa tiče, tu niko ne može da vam pomogne, dakle, moraćete da se sami snađete.
ALI, mogu vam dati nekoliko primera, pa procenite sami koliko su vredni pažnje i upotrebe. Ti primeri su, zapravo, nekoliko setova orbisa podeljenih u tri kategorije (da ne preterujemo): široki, srednji i strogi (uzani, uz telo). Široki, komotni ili šlampavi orbisi

http://www.angelfire.com/mi2/mica3/OrbisiWeak.gif
Kad su mi nekad, ko zna kad, rekli da neki ljudi i žene koriste orbise od po 14°, uhvatio sam se za glavu. Međutim, to nije bila šala, oni to stvarno tako rade. Ako je i za konjunkciju, malo je mnogo, je l' da? Bilo kako bilo, gornji set sadrži meru orbisa prema tom standardu. Srednji orbisi

http://www.angelfire.com/mi2/mica3/OrbisiMedium.gif
Ovaj set orbisa je malo umereniji, ali se pojavljuje ona čuvena nula. To znači da se aspekt smatra aktivnim jedino na potpuno egzaktnom rastojanju i nikako drugačije. Vama ostavljam da zamislite takvu situaciju, bez obzira da li se radi o takozvanom malom ili velikom aspektu. Strogi, tesno pripijeni, seksi orbisi

http://www.angelfire.com/mi2/mica3/OrbisiStrong.gifOvde su, na primer, orbisi za konjunkcije dovedeni do neke razumne mere, ali vidite šta se desilo sa ostalim aspektima: toliko je tesno da ugrožava cirkulaciju. Osim ako nisu u pitanju neki lasteks orbisi. Sa šljokicama...

zoka57
07-03-2008, 23:28
Stalno razmisljam o orbisima,volela bih da e astrologija egzaktnija.evo nekih misljenja-prepisanih
Nikada ne uzimajte velike orbise, kada računate aspekte gledajte maksimalno 5. stepeni da računate. Kada ste izračunali aspekte morate ih podeliti na separacionalne aspekte one koji su izašli i na aplikcionalne aspekte koji treba da se formiraju.

Oni aspekti koji su aplikcionalni to su aspekti koji će u životu raditi i na šta će čovek proživeti.

rogirogi
13-03-2008, 19:37
Procitao sam razlicita misljenja na ovoj temi. Interesuju me vasa vidjenja, vezana za nekoliko trigona u mom natalu, Saturn sa Plutonom i Uranom, Pluton sa Jupiterom. Orbisi su okvirno oko 10 stepeni. U karti sa astro.com-a oni postoje dok ih u Kepler-u nema. :confused:
Takodje, postoji razlika u stepenu na kome se nalazi severni mesecev cvor ( pozicije planeta su O.K. ). :(

lullybully
27-08-2008, 02:32
Jel se u sinastriji moze uzeti za Ve opozicija Mars 8,41 stupnjeva?
Mislim na astro.com su mi upisali kao aspekat pa ne znam da li da to uzimam u obzir ili ne?

Skorpija
27-08-2008, 06:43
Malo je siri,ali moze,zavisi da li je aplikacioni ili separacioni.Ukoliko je apl.onda jace deluje.

lullybully
27-08-2008, 16:49
Nisam još skuzila kako se određuje da li je separacioni ili aplikacijski ali
moj Mars na 29 56' u Strijelcu
i njegova Venera 21 16' Blizanci

viksi72
28-08-2008, 00:07
Aplikacioni, Lully, posto je Venera brza od Marsa i ona "ide" ka njemu.

Skorpija
28-08-2008, 20:51
Da li je u sinastriji presirok orbis od 9* kada su asc u pitanju?

Shmishonja
28-08-2008, 20:58
Da li je u sinastriji presirok orbis od 9* kada su asc u pitanju?

Naravno da može da se uzme orbis od -/+ 9° za Asc' ~ on ti je po brzini sličan Mesecu pa samim tim ovaj orbis i nije čak ni "širok" po toj logici... barem meni nije http://www.kolobok.us/smiles/artists/big/Connie_cleaning-glasses.gif
Naročito u sinastriji/dejvisonu gde Asc' predstavlja "telo" jedne osobe, pa samim tim nam je vrlo bitno da vidimo šta će se desiti sa tim "telom" ~ pa čak i uzimanje orbisa od 12°/15° nije greška tada http://www.kolobok.us/smiles/he_and_she/girl_sigh.gif

Skorpija
28-08-2008, 21:02
Naravno da može da se uzme orbis od -/+ 9° za Asc' ~ on ti je po brzini sličan Mesecu pa samim tim ovaj orbis i nije čak ni "širok" po toj logici... barem meni nije http://www.kolobok.us/smiles/artists/big/Connie_cleaning-glasses.gif


Aha,vidis i ja sam tako nesto razmisljala,ali nisam uopste bila sigurna.Haha,interesantno.:) :1: Shmile

lullybully
14-10-2008, 14:22
Mene zanima da li se kao aspekt može uzeti Konjunkcija Sunce-mjesec u sinastriji ako je orbis skoro 10?
Naime moj mjesec u ribama na nekih 12 22'
a njegovo sunce u ribama na nekih 2 26'

Zaboravila sam di sam čitala da se po Duporu uzima orbis čak i do 15 kod Sunca, Mjeseca, pa me zanima ova lično situacija..

starlight
14-10-2008, 14:43
Mene zanima da li se kao aspekt može uzeti Konjunkcija Sunce-mjesec u sinastriji ako je orbis skoro 10?
Naime moj mjesec u ribama na nekih 12 22'
a njegovo sunce u ribama na nekih 2 26'

Zaboravila sam di sam čitala da se po Duporu uzima orbis čak i do 15 kod Sunca, Mjeseca, pa me zanima ova lično situacija..

Ne!

Ja inače uzimam dosta male orbise 5 - 6 stupnjeva čak i za osobne planete u natalu. Malo više kad je u pitanju Sunce ili Mjesec. Ako uzimate preširoke orbise, imat ćete problema u tumačenju, neke stvari jednostavno neće funkcionirati. Nekoga uhvati širi orbis, kod nekoga uopće ne djeluje. Zato je bolje imati malo pooštrene mjere, a kroz godine rada ćete steći osjećaj kada upotrijebiti veći orbis, a kada ne.
U sinastriji, nikako ni jedna planeta se ne treba uzeti više od 5 stupnjeva.

dadiska
14-10-2008, 15:34
Koliko ja znam za svetla se uzimaju veci orbisi!
Ali sacekajte nekoga iskusnijeg da nam razjasni! :)

cesarica
14-10-2008, 15:47
Cula sam da se nekim planetama tolerise orbis od cak osam stepeni. Recimo moje So na osmom stepenu u devetoj kuci ima veci uticaj na desetu?

thalatte
14-10-2008, 18:48
Cula sam da se nekim planetama tolerise orbis od cak osam stepeni. Recimo moje So na osmom stepenu u devetoj kuci ima veci uticaj na desetu?

Nešto ti se pomiješalo...tvoje Sunce je u 9.kući i ne bi rekla da utječe na 10....

Inače kaže se da se za Sunce tolerira do 15 st.radius...a za Mjesec 12....a to znači da se uzima za Sunce 7.5 sa jendne(iza) i 7.5 sa druge strane(ispred)...
Taj sistem je jako lijepo objašnjen na početku teme i novi članovi ga često zaobiđu...:)

cesarica
14-10-2008, 18:52
Ok Pepuuu:), nego me zbunilo upravo to o dozvoljenih osam stepeni. Onda bih imala pregrst u desetoj po toj logici.

thalatte
14-10-2008, 19:05
Ok Pepuuu:), nego me zbunilo upravo to o dozvoljenih osam stepeni. Onda bih imala pregrst u desetoj po toj logici.

Da ti ne misliš na svoj Merkur a ne Sunce????Merkur ti je 3 st. od Mc-a i da,da on utjeće i na 10 .kuću???!!!

cesarica
14-10-2008, 19:29
Pepuuu, permutovala sam polozaj, mislila sam na eventualni uticaj So na osmu a ne desetu. Da, Me mi je na petom vage i deluje mi kao da je pre u desetoj. Nego Pepuuu, Merkur mi je vladar sedme ako ga gledam kroz desetu, sta moze da predstavlja?

thalatte
14-10-2008, 19:42
Pepuuu, permutovala sam polozaj, mislila sam na eventualni uticaj So na osmu a ne desetu. Da, Me mi je na petom vage i deluje mi kao da je pre u desetoj. Nego Pepuuu, Merkur mi je vladar sedme ako ga gledam kroz desetu, sta moze da predstavlja?

Najprije nikad ne gledaš u nazad...ako je neka planeta 3 stupnja prije vrha npr.9.kuće utjeće na 9i na 8. kuću...no ako se nalazi u 9.kući 3 stupnja odma iza vrha ...e onda je skroz u 9. i ne utjeće u nazad na 8.kuću...

To za Merkur na Mc-u sam imala u vidu kad sam ti tumačila 7.kuću...Mc-vrhunac karijere...mođe biti muž kolega sa posla ili preko posla...zbog Vage moguće i neki poslovni partner..;)--- a pošto se ipak nalazi u 9. kući moguće da bude stranac...

Mesecevo dete
14-10-2008, 21:23
Super je ova tema, zanimljiva, nego mi sad nije jasno imam li ja kvadrat Venere i Plutona ili ne.
U svakom slucaju,vrlo je oslabljen jer je orbis 9 stepeni i vise. Venera na 13,18 Bliz. a Pluton na 22,58 Device.

lullybully
15-10-2008, 01:07
Ne!

Ja inače uzimam dosta male orbise 5 - 6 stupnjeva čak i za osobne planete u natalu. Malo više kad je u pitanju Sunce ili Mjesec. Ako uzimate preširoke orbise, imat ćete problema u tumačenju, neke stvari jednostavno neće funkcionirati. Nekoga uhvati širi orbis, kod nekoga uopće ne djeluje. Zato je bolje imati malo pooštrene mjere, a kroz godine rada ćete steći osjećaj kada upotrijebiti veći orbis, a kada ne.
U sinastriji, nikako ni jedna planeta se ne treba uzeti više od 5 stupnjeva.
Meni se čini da si ti malo preradikalna;)
Ipak je riječ o svetlima i to još konjunkcija;)

starlight
15-10-2008, 01:14
Ma gle, za svjetla se svakako slažem da treba uzeti imalo više, do 8 stupnjeva. A ovo ostalo kako sam navela. Jednostavno meni se u praksi dokazalo da je bolje raditi sa manjim orbisima. Bar ne moraš razbijati glavu zašto neki aspekt ne funkcionira. :D

A u sinastriji se definitvno nema što gledati ako je aspekt preko 5 stupnjeva.

Skorpija
15-10-2008, 04:23
imam li ja kvadrat Venere i Plutona ili ne.
U svakom slucaju,vrlo je oslabljen jer je orbis 9 stepeni i vise. Venera na 13,18 Bliz. a Pluton na 22,58 Device.
Nisam vise sigurna,s obzirom da imam slicnu situaciju,kod mene je orbis 10*,ali je takodje aplikacioni kao kod tebe,pa se u neku ruku moze uzeti u obzir.Bilo bi lakse barem da je separacioni:(

lullybully
15-10-2008, 14:48
Ma gle, za svjetla se svakako slažem da treba uzeti imalo više, do 8 stupnjeva. A ovo ostalo kako sam navela. Jednostavno meni se u praksi dokazalo da je bolje raditi sa manjim orbisima. Bar ne moraš razbijati glavu zašto neki aspekt ne funkcionira. :D

A u sinastriji se definitvno nema što gledati ako je aspekt preko 5 stupnjeva.
Ovo mi je prvi glas!!:eek:


Škorpija šta ti kažeš na ovu generalizaciju oko strogo 5 stupnjeva u sinastriji?:D

thalatte
15-10-2008, 15:06
Dosta članova ovdje je reklo da u sinastriji treba strože sa orbisima...neki su čak spominjali i samo 3 stupnja ;)

ArijeL
15-10-2008, 20:46
aspekti u sinastriji se "polove" u odnosu na natal, znači npr. ako za svjetla u natalnom tolerišemo do 10* u sinastriji će da bude 5*, ako je npr. za pluton 4 u natalnom (pošto je jako udaljen) u sinastriji je 2*, itd.

Lyra
16-10-2008, 15:36
Gledam nešto svog Jupitera, ovo je preveliki orbis za trigone koje mi pokazuju astro.com...Pokazuje 8* sa Uranom; i 9* sa MCom.
Jel to znači, da mi Jupiter ni nema aspekte?

starlight
16-10-2008, 15:52
Po meni da. Ako nema ništa drugo s čim je aspektiran.

Lyra
16-10-2008, 16:30
Po meni da. Ako nema ništa drugo s čim je aspektiran.

Koliko vidim, nema drugih aspekata. Hvala Starlight.

thalatte
16-10-2008, 18:11
Da eto to vam je to...Mada recimo kad gledam svoj Ve120Sa orbis je 8...taman na granici....u opisu tog aspekta se nalazim potpuno i više nego u Ve120Ju gdje se radi orbis 6...

Snesko Belic
16-10-2008, 18:16
Htela bih nesto da razjasnim sebi u vezi aspekata ako neko moze da mi pomogne..
Da li da racunam da imam konjukciju Ju i Ma( 3.stepen skorpije) sa Plutonom (24.stepen Vage) tj orbis 9 stepni ali u razlicitim znacima?
Isto tako, da li moze da se racuna sextil Sunca (16.Lav) sa Plutonom (24.vage) orbis 8?
I da, da li imam trigon Venere koja je u raku sa Uranom u strelcu?
Sad sam se bas napitala :)

thalatte
16-10-2008, 18:22
Ako ćemo biti srogi :D ;

Ma,JU 0 PL - Ne

So 60 PL - Ne

Ve 120 Ur -rekla bi da...računicom...3.5 za Veneru i 3 za Uran..to je 6.5 orbis ,znači da...

Snesko Belic
16-10-2008, 18:43
Hvala Pepuuu, a onda trigon Sunca i Neptuna iako je orbis 8 mogu da racunam jer je Ne retro?

thalatte
16-10-2008, 18:47
Hvala Pepuuu, a onda trigon Sunca i Neptuna iako je orbis 8 mogu da racunam jer je Ne retro?


Mislim da možeš...to je onak na nekoj granici

limunada
16-10-2008, 20:52
a sta ako je ma180ve je orbis -10° dali je to aplikacioni il separacioni?
meni nije jasno

Little Warrior
16-10-2008, 22:14
nema to veze sa brojem stepeni, vec sa time da li se aspekt gradi, tj aplikuje, tj ide ka egzaktnom
ili se aspekt razgradjuje, tj separacija, tj ide od egzaktnog.

venera je brza od marsa, nije retrogradna, i treba joj 10 stepeni da dodje do 15 gde je mars, tako da se aspekt od 180 gradi, te je to aplikacija.

Mesecevo dete
17-10-2008, 00:11
Nisam vise sigurna,s obzirom da imam slicnu situaciju,kod mene je orbis 10*,ali je takodje aplikacioni kao kod tebe,pa se u neku ruku moze uzeti u obzir.Bilo bi lakse barem da je separacioni:(

Hvala, Skorpijo, na objasnjenju,mogucje da zbog toga sto je aplikacioni ipak u odredjenoj meri deluje,ali ne onako strashno kao shto ga opisuju.;)

Medjutim,sad se setih da mi je Pedja Radovicj objasnjavao ovu moju konjukciju Neptuna na 26 step.Shkorpije u 3.kucji i Marsa na 2. step. Strelca u 4.kucji kao da je taj Neptun vecj u 4.kucji - znachi,on uzima u obzir orbis iako su planete u razlicitim kucjama i tretira planetu kada je pri kraju kucje kao da je vecj presla u sledecju.

lullybully
01-12-2008, 18:26
Meni na astro.comu piše da u natalu imam VE0NE0MEm u Jarcu u 9.kući
Međutim, iako su aplikacioni, orbis VE0NE=9
Sad, da li da ga uzimam u obzir ili ne?
Dosta se osjeti u mom životu, pa mi je nekako neobično da ga nemam

lullybully
01-12-2008, 18:30
nema to veze sa brojem stepeni, vec sa time da li se aspekt gradi, tj aplikuje, tj ide ka egzaktnom
ili se aspekt razgradjuje, tj separacija, tj ide od egzaktnog.

venera je brza od marsa, nije retrogradna, i treba joj 10 stepeni da dodje do 15 gde je mars, tako da se aspekt od 180 gradi, te je to aplikacija.
Može venera biti retrogradna..
Imam je ja;)

lullybully
05-12-2008, 22:03
Meni na astro.comu piše da u natalu imam VE0NE0MEm u Jarcu u 9.kući
Međutim, iako su aplikacioni, orbis VE0NE=9
Sad, da li da ga uzimam u obzir ili ne?
Dosta se osjeti u mom životu, pa mi je nekako neobično da ga nemam
Može netko da odgovori, pleassee??:bebadeckic:

dadiska
06-12-2008, 01:42
Ja vala osetim svaki moj aspekt, nekako mi svi rade.:(

A tvoj Ve0Ne naravno da osetis,ali slabije, jer je jako udaljen.:)
A i to nije aplikacija jer je VE na 22 , a NE na 13 i posto je VE brza, ona se odvaja od Ne. Da je obrnuto bio bi aplikacioni! :)

lullybully
06-12-2008, 02:01
ALi Venera je retrogradna;)
VE 22 r
Piše mi da je Aplikacioni

Little Warrior
06-12-2008, 02:32
ako je retro a sporija je planeta iza nje(tj neptun koliko sam shvatila) onda je u pitanju aplikacija

Little Warrior
06-12-2008, 02:33
sad videh
aplikacija saturna i venere(ako se na to mislilo)

spo
06-12-2008, 11:11
Kad radimo progresije i direkcije na astro.comu, da li mozemo da se pouzdamo u tamosnje orbise?
Sumnjivo mi je jer neke konjukcije traju desetine godina?
Postoji korekcija koju mozemo da zadamo postotcima, ali ja ne znam sta da kucam.

Merkur
06-12-2008, 12:34
... da li mozemo da se pouzdamo u tamosnje orbise?
..
.
Ne, ne mozes. :(
Kao sto znas, to je besplatan program.

spo
06-12-2008, 12:58
Ne, ne mozes. :(
Kao sto znas, to je besplatan program.

E, sad sam tek zbunjena.
Da li mogu nekako da se koriguju na astro.com ili mi kazes da moram da kupim neki profi program?

lullybully
06-12-2008, 16:02
sad videh
aplikacija saturna i venere(ako se na to mislilo)
Ne na to, nego na aplikaciju Venere i Neptuna
Saturn i Venera nisu sporni

Merkur
06-12-2008, 18:42
..Da li mogu nekako da se koriguju na astro.com ..?
Nemas sta da korigujes, samo moras da znas koji su orbisi dozvoljeni. Mislim da http://astro.axisdraw.com/forum/sve-sto-je-potrebno-astrologu/1026-tabele.html mozes naci tabelu sa dozvoljenim orbisima.

ajde
07-07-2009, 13:21
orbisna priroda aspekata a daje
primarnu sliku,dodatno opisujući na koga se te planete u aspektu odnose.
Na primjer,orbisni aspekat od 7 st.između Venere i Merkura odnosit će se na situaciju u braku,dok bi orbis od 3.st između istih planeta prije opisivao na primjer brata ili sestru.


znaci ko je meni Ma 90 Me aplikacioni 7.01

u braku ce mi bit ... nerazumjevanja:D


pitanje:

1) jel to samo ako je mars ima veze sa 7 kucom (kod mene je vladar 7) ili uopste


2) 6.8 je onda stepen djevice?
kontala sam da stepeni idu od 0.01-1.0 ovan, pa .. 6.01 do 7.00 djevica pa, 7.01 do 8.00 vaga??

tinna-bg
19-08-2009, 20:13
znaci ko je meni Ma 90 Me aplikacioni 7.01

u braku ce mi bit ... nerazumjevanja:D


pitanje:

1) jel to samo ako je mars ima veze sa 7 kucom (kod mene je vladar 7) ili uopste


2) 6.8 je onda stepen djevice?
kontala sam da stepeni idu od 0.01-1.0 ovan, pa .. 6.01 do 7.00 djevica pa, 7.01 do 8.00 vaga??

Kada se planeta nadje na nultom stepenu nekog znaka, taj stepen se racuna kao znak u kom je planeta.
Npr. Venera na 0*vodolije, to je onda i stepen vodolije.
1*00' - 1*59' je stepen ovna
2*00' - 2*59' je stepen bika...itd

I ja sam cula da se orbisi tako racunaju, pa orbis od 5* je analogno petom polju, obris od 7* se odnosi na sve ono sto predstavlja sedmo polje..itd. Ali me tu bune egzaktni aspekti, na sta se oni onda odnose?

Billy
20-08-2009, 02:33
Na primjer,orbisni aspekat od 7 st.između Venere i Merkura odnosit će se na situaciju u braku,dok bi orbis od 3.st između istih planeta prije opisivao na primjer brata ili sestru.
Ne bi se složila s tim principom za tumačenja kuća,osim aspekata planeta s vrhom određene kuće,kad itekako može pomoći u tumačenju.
Prije sam stava da stupanj određene kuće u podjeli na dekade donosi osobine određenog znaka.

:girl_drink1:

Ne vidim nikakvu logiku u ovome...Svaka planeta može praviti aspekt sa orbisom od 3*,pa bi trebalo svaka da opiše brata ili sestru,koje možda nemamo??? Kakva je to signifikacija braka između ME i VE?

Takođe bih voleo neko objašnjenje za ove stepene,kojom logikom se to izvodi? U astrologiji je sve u kontinuitetu,sve je savršeno povezano.Ako se uzme da znak počinje stepenom svoje sopstvene prirode onda bi po samoj astrološkoj logici,trebalo da se nastavi u pravcu,sledeći stepen - sledeći znak.
Inače,matematika i astrologija imaju zajedničko pravilo:
0* - 0*59' = prvi stepen
0*59' - 1*59' = drugi stepen
. . . . . . . . . . . . . . . . .
28* - 28*59' = dvadesetdeveti stepen
29* - 29*59' = trideseti stepen
i dalje opet od 0* - 0*59'
Ne postoji nulti stepen.

Little Warrior
21-08-2009, 00:44
Postoji. Itekako.

Billy
21-08-2009, 00:59
Postoji. Itekako.

OK,daj da vidimo kako to. Jer,ako postoji 0-ti stepen,onda svaki znak ima 31 stepen.To je vrlo zanimljivo.

Little Warrior
21-08-2009, 18:55
Nema, lepo izbroji.

Billy
21-08-2009, 22:20
Nema, lepo izbroji.

Tehnička stvar koja matematički nije ispravna.

Little Warrior
22-08-2009, 04:00
A prakticno...

Billy
22-08-2009, 09:45
A prakticno...


Zavisi kako ko broji. Ako neko uzme broj 0 pa onda ređa do 29,dobiće 30 stepeni. Ali, 1*=60' što znači da će prvi stepen početi sa 0 ali će se završiti sa 0*59'. I to onda ipak nije nulti stepen nego prvi stepen.
Viđao sam tu logiku kod nekih:
0
1
2
3
.
.
.
29
što nije ispravno.Ako se od nule počinje,onda se uzima i ostatak od još 59' do celog stepena i to onda nije nulti stepen,već prvi.Nula kao nula nema nikakvu vrednost,nula je ništa. mi upotrebljavamo terminologiju da je nešto na nultom stepenu,ali matematički gledano,taj nulti stepen je ipak prvi stepen,a jedinica jeste početak svih stvari.Dakle,da opet ponovim:
0-0*59' prvi stepen (za koji govorimo da je nulti)
1-1*59' drugi stepen
.
.
.
29-29*59' trideseti stepen (kraj znaka)

Ramona
22-08-2009, 12:46
Ako se od nule počinje,onda se uzima i ostatak od još 59' do celog stepena i to onda nije nulti stepen,već prvi.Nula kao nula nema nikakvu vrednost,nula je ništa. mi upotrebljavamo terminologiju da je nešto na nultom stepenu,ali matematički gledano,taj nulti stepen je ipak prvi stepen,a jedinica jeste početak svih stvari.

Upravo tako, nula je nista, a kako se ovdje radi o stepenima, minutama i sekundama i kretanju moramo negdje smjestiti npr. 0*34' a ne mozemo ga smjestiti na nista, tu su stvari vec pocele, dakle 1* stepen :)

Scarlet
22-08-2009, 16:45
orbis od nula je egzaktan aspekat, on se i inače uvek odnosi na osobu samu ... ne vidim u čemu je problem.

Marlen
22-08-2009, 17:39
Ne brini nemas taj kvadrat,ja licno sa spoljnim planetama gledam orbis samo do 5.stepeni a druge do 6 osim svetala.. i nekima je to ovde poznato pa smo se i raspravljali na tu temu a u sinastriji sam jos rigorozniji i samo uzimam u obzir spoljne do 3* licne do 5* svetla malo vise do 15*


Mene zanima kvadrat dva Mo u sinastriji, ili neki drugi aspekt?
Dakle, da li je Mo na 21 Ca u kvadratu sa Mo na 0 Sc? Orbis je 10, kvadrat van znaka, ali da li je uopste kvadrat?

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=p60filel6PvDj-u1232452080&lang=e&gm=a1&nhor=1&nho2=2&btyp=2&mth=gw&sday=22&smon=8&syr=2009&hsy=-1&zod=&orbp=&rs=0&add=22&node=-Yn&ast=

Little Warrior
22-08-2009, 20:10
Mozete ih brojati kako zelite, ali kako god da su brojani i izbrojani i dalje nula kao nula ima svoje znacenje.
Dok dete ne napuni, tj ne proslavi prvi rodjendan, ne kazemo da ima godinu dana...

Zivkovic
22-08-2009, 23:51
Ne vidim nikakvu logiku u ovome...Svaka planeta može praviti aspekt sa orbisom od 3*,pa bi trebalo svaka da opiše brata ili sestru,koje možda nemamo??? Kakva je to signifikacija braka između ME i VE?

Takođe bih voleo neko objašnjenje za ove stepene,kojom logikom se to izvodi? U astrologiji je sve u kontinuitetu,sve je savršeno povezano.Ako se uzme da znak počinje stepenom svoje sopstvene prirode onda bi po samoj astrološkoj logici,trebalo da se nastavi u pravcu,sledeći stepen - sledeći znak.
Inače,matematika i astrologija imaju zajedničko pravilo:
0* - 0*59' = prvi stepen
0*59' - 1*59' = drugi stepen
. . . . . . . . . . . . . . . . .
28* - 28*59' = dvadesetdeveti stepen
29* - 29*59' = trideseti stepen
i dalje opet od 0* - 0*59'
Ne postoji nulti stepen.

Bravo! ja ne mogu da verujem da neko gleda od 1-2 prvi i od 2-3 drugi...mislim,osnovna skola...

Zivkovic
22-08-2009, 23:54
Mozete ih brojati kako zelite, ali kako god da su brojani i izbrojani i dalje nula kao nula ima svoje znacenje.
Dok dete ne napuni, tj ne proslavi prvi rodjendan, ne kazemo da ima godinu dana...

Ali se dete rodilo...ne kaze se za dzabe ako imas npr. 19,ovo mi je dvadeseTA...akcenat na ta,jer stepeni idu,prvi,drugi...a ne jedan,dva,redni brojevi se tako gledaju,stoga od 0 do 1 je sve prvi(stepen)!!!

Marlen
23-08-2009, 00:01
Ali se dete rodilo...ne kaze se za dzabe ako imas npr. 19,ovo mi je dvadeseTA...akcenat na ta,jer stepeni idu,prvi,drugi...a ne jedan,dva,redni brojevi se tako gledaju,stoga od 0 do 1 je sve prvi(stepen)!!!

Mislis kad se rodi trosi tu prvu godinu zivota... slazem se:)

Ali mislim i da kontam logiku tog nultog stepana, lepo je uradjena knjiga 'Tajne stepena zodijaka'

Zivkovic
23-08-2009, 00:04
Mislis kad se rodi trosi tu prvu godinu zivota... slazem se:)

Ali mislim i da kontam logiku tog nultog stepana, lepo je uradjena knjiga 'Tajne stepena zodijaka'

Ali poenta je da je rastojanje od 0 do 1 sve PRVI
I da dete se ''nalazi'' u prvoj godini.
Mislim dajte,za ovo nema protivargumenta,cista matematika.

Ramona
23-08-2009, 00:05
Kad se dijete rodi ne kazemo da ima godinu dana ali kazemo da je u prvoj godini ili da ima toliko i toliko mjeseci. Kada napuni godinu dana onda ima godinu dana ~ ima kao napunio, vec prozivio, ali pocinje druga, dakle onda je u drugoj a vec ima jednu.. Tako i kad neko umre sa 77 godina i 8 mjeseci kazemo da je umro u 78 godini. Ako je planeta na 0*50' kazemo da je na prvom stepenu... mislim da smo o ovome vec ranije razglabali.. :)

Marlen
23-08-2009, 00:11
Mene zanima kvadrat dva Mo u sinastriji, ili neki drugi aspekt?
Dakle, da li je Mo na 21 Ca u kvadratu sa Mo na 0 Sc? Orbis je 10, kvadrat van znaka, ali da li je uopste kvadrat?

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=p60filel6PvDj-u1232452080&lang=e&gm=a1&nhor=1&nho2=2&btyp=2&mth=gw&sday=22&smon=8&syr=2009&hsy=-1&zod=&orbp=&rs=0&add=22&node=-Yn&ast=

Ponavljam vlastito pitanje:D Moze neko da odgovori?

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=p60filel6PvDj-u1232452080&lang=e&gm=a1&nhor=1&nho2=2&btyp=2&mth=gw&sday=22&smon=8&syr=2009&hsy=-1&zod=&orbp=&rs=0&add=22&node=-Yn&ast=

Zivkovic
23-08-2009, 00:11
Kad se dijete rodi ne kazemo da ima godinu dana ali kazemo da je u prvoj godini ili da ima toliko i toliko mjeseci. Kada napuni godinu dana onda ima godinu dana ~ ima kao napunio, vec prozivio, ali pocinje druga, dakle onda je u drugoj a vec ima jednu.. Tako i kad neko umre sa 77 godina i 8 mjeseci kazemo da je umro u 78 godini. Ako je planeta na 0*50' kazemo da je na prvom stepenu... mislim da smo o ovome vec ranije razglabali.. :)

Vaistinu:)
I ja sam na jednom forumu,ali opet da nacrtas,ima tvrdoglavih lol

Ramona
23-08-2009, 00:16
Ponavljam vlastito pitanje:D Moze neko da odgovori?

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=p60filel6PvDj-u1232452080&lang=e&gm=a1&nhor=1&nho2=2&btyp=2&mth=gw&sday=22&smon=8&syr=2009&hsy=-1&zod=&orbp=&rs=0&add=22&node=-Yn&ast=

pa za aspekte mjeseca se u teoriji moze uzeti sirok orbis, ali ne treba to zdravo za gotovo uzeti, narocito jer je i sinastrija u pitanju.. ja bih tu ipak gledala koliko je MO jak u svakom natalu da moze imati toliko uticaj.. inace s obzirom da je sinastrija cisto sumnjam..

Marlen
23-08-2009, 00:20
pa za aspekte mjeseca se u teoriji moze uzeti sirok orbis, ali ne treba to zdravo za gotovo uzeti, narocito jer je i sinastrija u pitanju.. ja bih tu ipak gledala koliko je MO jak u svakom natalu da moze imati toliko uticaj.. inace s obzirom da je sinastrija cisto sumnjam..

Hmmm, pa jak je, jedan u raku na 21 a drugi na 0 skorpije....
Mandrak nesto rece u sinastriji svetla i do 15, a ostale orbise pola od natalnih, zato pitam

Billy
23-08-2009, 08:27
orbis od nula je egzaktan aspekat, on se i inače uvek odnosi na osobu samu ... ne vidim u čemu je problem.

Nije sporan orbis od nula stepeni,to je ok.Nego smo otišli malo off u vezi sa samim stepenima nekog znaka

Angliana75
23-08-2009, 14:08
e stvarno ste ga zakukuljili i zamutuljili sa tim O stepenom...i sa tim od O*do O*59'...kad vas covek cita uopste vise nije nista jasno...jedni govore da je to vec prvi stepen...a drugi govore da je O egzaktan aspekt..jeste li vi to svi mislili na konjukciju? :D..ona se tako obelezava :D

i sta sad na kraju bi?jeste li se dogovorili? da li se stepeni racunaju 1-30 ili od 0-29?

Ramona
23-08-2009, 23:18
e stvarno ste ga zakukuljili i zamutuljili sa tim O stepenom...i sa tim od O*do O*59'...kad vas covek cita uopste vise nije nista jasno...jedni govore da je to vec prvi stepen...a drugi govore da je O egzaktan aspekt..jeste li vi to svi mislili na konjukciju? :D..ona se tako obelezava :D

i sta sad na kraju bi?jeste li se dogovorili? da li se stepeni racunaju 1-30 ili od 0-29?

mozda ti nije jasno jer si smjestila dvije razlicite stvari u isto.. procitaj postove ponovo..

Little Warrior
24-08-2009, 01:10
Ali poenta je da je rastojanje od 0 do 1 sve PRVI
I da dete se ''nalazi'' u prvoj godini.
Mislim dajte,za ovo nema protivargumenta,cista matematika.

jeste on prvi jer je nula na prvom mestu. dakle prosto...
Ali nulti ima znacenje kao nula, a ne kao jedan iako je ako brojimo prvi.

deco, deco...

mandrak-21
24-08-2009, 02:40
Mene zanima kvadrat dva Mo u sinastriji, ili neki drugi aspekt?
Dakle, da li je Mo na 21 Ca u kvadratu sa Mo na 0 Sc? Orbis je 10, kvadrat van znaka, ali da li je uopste kvadrat?

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=p60filel6PvDj-u1232452080&lang=e&gm=a1&nhor=1&nho2=2&btyp=2&mth=gw&sday=22&smon=8&syr=2009&hsy=-1&zod=&orbp=&rs=0&add=22&node=-Yn&ast=

ne po meni to nije kvadrat

mandrak-21
24-08-2009, 02:47
Mozete ih brojati kako zelite, ali kako god da su brojani i izbrojani i dalje nula kao nula ima svoje znacenje.
Dok dete ne napuni, tj ne proslavi prvi rodjendan, ne kazemo da ima godinu dana...

tacno da nema godinu dana ali je u prvoj godini zivota pocevsi od prve sekunde zivota.to je tako jednostavno ne znam zasto se toliko znacaja daje nuli? i kakav je problem brojati od 1-30 zar je to toliko tesko nego mnogi broje od 0-29(to je pojava samo u astrologiji) sto jeste nepravilno cisto matematickim jezikom receno a kad su brojevi u pitanju matematika je zakon

Zivkovic
24-08-2009, 02:48
jeste on prvi jer je nula na prvom mestu. dakle prosto...
Ali nulti ima znacenje kao nula, a ne kao jedan iako je ako brojimo prvi.

deco, deco...

Nije nula na prvom mestu,nula nije broj,nula je nista,ne postoji
celina od 0 do broja jedan se zove prvi ako je lakse

Zivkovic
24-08-2009, 02:53
tacno da nema godinu dana ali je u prvoj godini zivota pocevsi od prve sekunde zivota.to je tako jednostavno ne znam zasto se toliko znacaja daje nuli? i kakav je problem brojati od 1-30 zar je to toliko tesko nego mnogi broje od 0-29(to je pojava samo u astrologiji) sto jeste nepravilno cisto matematickim jezikom receno a kad su brojevi u pitanju matematika je zakon

Ali u astrologiji ne postoje osnovni brojevi,sve je podeljeno na prostije,jer je u pitanju krug...postoje samo redni....da vas pitam nesto,da zavrsimo oko stepena,postoji li nulti znak?? razmisljajte logicno,ceo znak ovna jeprvi znak od pocetka ovna,nule odakle se racuna,do kraja ovna,keca....ta celina je sve prvi znak i idemo prostije u dekade...zatim u stepene....

mandrak-21
24-08-2009, 02:59
apsolutno tacno

Zivkovic
24-08-2009, 03:23
Ali cudno mi je malo da neki ljudi koji se dugo bave astrologijom zanemarljuju ovakve osnovne stvari,koje prave problem posle...a demoralise me kad mi iskusni tako nesto tvrde :(

Little Warrior
24-08-2009, 04:00
Nije nula na prvom mestu,nula nije broj,nula je nista,ne postojiapsolut, upravo je u tome i poenta...

nije stvar u brojanju, stvar je u znacenju.

Da nije tako, odavno bi u programima, a i u istoriji astrologije bilo drugacije.

Billy
24-08-2009, 10:07
kad pričamo o programima,uzmite za primer Zet8 gde se lepo zaokruži na viši boj svaka vrednost koja pređe nulu
MA na 18*00'01'' zaokružuje na 19 i to je 19-ti stepen ;)

Ramona
24-08-2009, 10:40
apsolut, upravo je u tome i poenta...

nije stvar u brojanju, stvar je u znacenju.

Da nije tako, odavno bi u programima, a i u istoriji astrologije bilo drugacije.

Cuj nije stvar u brojanju nego u znacenju, pa to ne ide jedno bez drugog, sve ima svoje znacenje. Ne moze 34' biti na nuli, to je na prvom stepenu. Nula je samo nula i nista dalje.

thalatte
24-08-2009, 12:20
Prekidam raspravu...mene zanima samo sitnica...

Koliko uzimate dozvoljeni orbis za VE90PL ...čitam,piše radi snažno ali u malim orbisima...koliko je to malo? :D

Marlen
24-08-2009, 14:21
ne po meni to nije kvadrat

Hvala! Od tebe sam i cekala odgovor:)

Marlen
24-08-2009, 14:26
Prekidam raspravu...mene zanima samo sitnica...

Koliko uzimate dozvoljeni orbis za VE90PL ...čitam,piše radi snažno ali u malim orbisima...koliko je to malo? :D

Ja imam Ve na 10 06 raka a Pl na 8 57 vage, kvadrat je prilicno aktivan:rolleyes:

Scarlet
24-08-2009, 14:28
po mom mišljenju ne više od 5 st. naročito ne u separaciji.

thalatte
24-08-2009, 14:45
Slažem se Scarlet...po mojoj matematici bi i ja dala 5 ...al sam pitala pošto nemam puno primjera iz prakse (tj.moje skromne baze :D)...hvala

Scarlet
24-08-2009, 15:07
da preciziram, to je maksimum koji bih uzela, a realno u proseku ne više od 2-3 st. da bi bio koliko toliko siguran da aspekat radi.

thalatte
24-08-2009, 15:11
A što mislite o teoriji ...ono...ako je orbis 5 djeluje u oblasti 5.kuće...ako je 7 djeluje u oblasti 7.kuće...itd...

Znam da smo već pričali o tome...ali da li je netko i to provjeravao?

Scarlet
24-08-2009, 15:17
o tome se raspravlja na prethodne dve strane, ako se nisam zabrojala :) da li takvo gledanje ima smisla ... pratila sam i moj odgovor je da ima, pa sad kako je kome po volji da li će koristiti ili uopšte uzeti u razmatranje.

Little Warrior
25-08-2009, 03:24
Cuj nije stvar u brojanju nego u znacenju, pa to ne ide jedno bez drugog, sve ima svoje znacenje. Ne moze 34' biti na nuli, to je na prvom stepenu. Nula je samo nula i nista dalje.

Dakle nulti stepen nema znacenje?:4lol::4lol::4lol:

ajde
25-08-2009, 08:28
jutro :D:D

imal 30 znacenje :p

Ramona
25-08-2009, 08:52
Dakle nulti stepen nema znacenje?:4lol::4lol::4lol:

Ne postoji nulti stepen, samo nula. To nije redni broj. Ne postoji nulti dan u mjesecu, niti mozes imati nulto dijete, niti nulti brak. Nula je nista.

Zivkovic
25-08-2009, 18:41
Evo jedno razmisljanje o orbisima,pz ako neko ima nesto da doda,moze:)
Dakle posto sam primetio da orbisi od 6,7,8 na primer cesce jace deluju od onih 2,3- manjih,jer sam do sada isao logikom ako je 0.00 najjaceg delovanja sve sto ide dalje deluje slabije,e ispostavilo se da kad sam proveravao u praksi da svaki orbis nosi energiju jednog znaka, jer kako u astrologiji ima dosta matematike bilo bi i logicno da ako aspekti imaju prirodu planete da ne kazem znaka (jer nema ovaj je bolji ovaj gori,jednostavno imaju,prirodu jacu,slabiju-drugaciju energiju) da ih imaju i orbisi kao prostije celine aspekta

Posto mi je i ova teorija sumnjiva,dosta sam proveravao u praksi iskljucivo osobe koje poznajem da bih bio sigurniji...ali kad sam naisao na konjunkciju Sunca Plutona i Marsa na prvim stepenima skorpiona nisam mogao da verujem koliko je ta osoba pasivna i troma za ovaj aspekt koji bi trebao da predstavlja strasan animus...i pritom je u asc. lav

Kad sam pogledao orbise,Sunce0Mars orb 1,26 Mars0Pluton orb 1,32....po ovome orbisi odgovaraju znaku bika i planeti Veneri...ne zelim nista da tvrdim,pa bi bilo dobro vasi komentari....
I da.. primetio sam da su orbisi 4,00-5,59 i 7,00-7,59 opet jaki i cesti kao priroda Sunca i Marsa
:)

Zivkovic
25-08-2009, 18:47
Samo da dodam da mozete nesto iz primera ako hocete:)

mandrak-21
26-08-2009, 00:34
na konjunkciju Sunca Plutona i Marsa na prvim stepenima skorpiona nisam mogao da verujem koliko je ta osoba pasivna i troma za ovaj aspekt koji bi trebao da predstavlja strasan animus...i pritom je u asc. lavSpaljene su te planete od sunca
sto se ostalih aspekata i orbisa tice uzi orbisi su uvek jaci a siri deluju tek kasnije u zivotu

Zivkovic
26-08-2009, 00:38
Spaljene su te planete od sunca
sto se ostalih aspekata i orbisa tice uzi orbisi su uvek jaci a siri deluju tek kasnije u zivotu

Ne,ne Mars ne moze da bude spaljen ,pogotovo ne u skorpionu

Little Warrior
26-08-2009, 04:20
Ne postoji nulti stepen, samo nula. To nije redni broj. Ne postoji nulti dan u mjesecu, niti mozes imati nulto dijete, niti nulti brak. Nula je nista.

nula je pocetak necega. nula postoji u uglovnim odnosima.
Dok se ne napuni do jedinice u ovom slucaju, i dalje spada u nulu.
Kada pocinje prolece to znaci da je sunce na ekvatoru 00,00
vidis kako postoji...
Ako postoji -1 u matemattici koju je neko pominjao, postoji i nula.

Hocu da kazem da, ako otkuca ponoc, mi ne kazemo da je jedan sat iako je to prvi sat dana koji pocinje, isto tako je i sa stepenovima...
Isto tako i sa rodjenjem deteta. Prvi solarni povratak je u stvari natal, tek kada sunce "overi" svaku planetu u nasem natalu i vrati se na pocetni polozaj mi imamo prvi solarni povratak-jer je nas natal nula, pocetak, osnova.


No ako i hocete da kazete da nula kao stepen ne postoji...tj da nema znacenje, to mogu da postujem kao stav. A svaki stav je dokaziv i treba ga i dokazati i prihvatiti ako je tacan.

Ali ne mogu da shvatim da neko hoce da broji od broja 1...(poput nekih zaokruzivanja u odrejdenjim programima).

Tako da..use i u svoje kljuse, neka svako radi kako mu volja sto se tice znacenja, ali da mi kazete da ono sto je na 18, treba da prebrisemo i pisemo ga kao da je na 19, to ne mogu da shvatim. To bi bilo isto kao kada bi smo za dete koje se tek rodilo mi rekli hajde da odmah brojimo od jedan, a ne da cekamo da napuni jedan.

Nadam se da sam bila jasna.

Little Warrior
26-08-2009, 04:23
Ne,ne Mars ne moze da bude spaljen ,pogotovo ne u skorpionu

Svaka planeta koja je uslovno receno, blizu sunca, jeste spaljena, bila ona u sedistu ili ne.

Tromost tvog prijatelja bi se mogla objasniti drugim aspektima na vladara asc...

Zivkovic
26-08-2009, 04:40
nula je pocetak necega. nula postoji u uglovnim odnosima.
Dok se ne napuni do jedinice u ovom slucaju, i dalje spada u nulu.
Kada pocinje prolece to znaci da je sunce na ekvatoru 00,00
vidis kako postoji...
Ako postoji -1 u matemattici koju je neko pominjao, postoji i nula.

Hocu da kazem da, ako otkuca ponoc, mi ne kazemo da je jedan sat iako je to prvi sat dana koji pocinje, isto tako je i sa stepenovima...
Isto tako i sa rodjenjem deteta. Prvi solarni povratak je u stvari natal, tek kada sunce "overi" svaku planetu u nasem natalu i vrati se na pocetni polozaj mi imamo prvi solarni povratak-jer je nas natal nula, pocetak, osnova.


No ako i hocete da kazete da nula kao stepen ne postoji...tj da nema znacenje, to mogu da postujem kao stav. A svaki stav je dokaziv i treba ga i dokazati i prihvatiti ako je tacan.

Ali ne mogu da shvatim da neko hoce da broji od broja 1...(poput nekih zaokruzivanja u odrejdenjim programima).

Tako da..use i u svoje kljuse, neka svako radi kako mu volja sto se tice znacenja, ali da mi kazete da ono sto je na 18, treba da prebrisemo i pisemo ga kao da je na 19, to ne mogu da shvatim. To bi bilo isto kao kada bi smo za dete koje se tek rodilo mi rekli hajde da odmah brojimo od jedan, a ne da cekamo da napuni jedan.

Nadam se da sam bila jasna.

Ajoj Merkur u biku tvrdoglavi:p niko ne kaze da ne postoji nula,vec NULTI a to su dva razlicita pojma...razmisljaj malo o tome,siguran sam u svoje tvrdnje,evo da ti olaksam zasto ako se pise 18 je 19. zato sto su stepeni redni brojevi:) i molim te

Ramona
26-08-2009, 09:39
Ajme Cor Serpentis, izvini ali pobrkala si kruske i jabuke. Glavni i redni brojevi su dvije razlicite stvari!
Jedno je reci jedan stepen, a drugo prvi stepen. Jedno je reci jedna godina, a drugo prva godina. Nula nije redni broj.

nula je pocetak necega. nula postoji u uglovnim odnosima.
Dok se ne napuni do jedinice u ovom slucaju, i dalje spada u nulu.
Kada pocinje prolece to znaci da je sunce na ekvatoru 00,00
vidis kako postoji...
Ako postoji -1 u matemattici koju je neko pominjao, postoji i nula.
Niko nije rekao da ne postoji nula, rekla sam da ne postoji nulti stepen. Nula znaci nista, i upravo to i oznacava. Kad kazemo 0*0'1'' to je vec nesto, znaci da ima 1 necega, u ovom slucaju sekundi. Sekundi a ne stepeni, dakle, nije pun stepen, to nije jedan stepen, ali jeste prvi. Upravo u tome je poenta zasto nula postoji samo kao takva a ne kao redni broj, jer kad predjemo na 1'' vec pocinjemo da redamo stepene.
Rekla si "nula postoji u uglovnim odnosima". Da, nula postoji kao sto sam i ranije rekla i ona se oznacava sa 0*0'0'' i samo je to. Citas "nula stepeni", a ne "nulti stepen", to je nepravilno. Kazemo "ugao od nula stepeni".
Dalje, naravno da u brojnom sistemu postoji i -1 (ovdje izuzimam skup prirodnih brojeva).. kao i 0 (opet izuzetak prirodnih brojeva).. :)

Hocu da kazem da, ako otkuca ponoc, mi ne kazemo da je jedan sat iako je to prvi sat dana koji pocinje, isto tako je i sa stepenovima...

Spomenula si poredbu sa satom ~ eto ti primjer i sama si rekla ono sto pobijas. "mi ne kazemo da je jedan sat iako je to prvi sat dana koji pocinje" ! upravo tako, to ti svi ovdje i govore. To je razlika izmedju glavnih i rednih brojeva.
Tako je i sa stepenima: SA je na 0*7' ~ reci ces "Saturn je na nula stepeni i sedam minuta" ili "Saturn je na prvom stepnu". Mozes reci i SA je "na nula stepeni" (neprecizno ali ok je) ali ne mozes reci da je SA "na nultom stepenu".

Isto tako i sa rodjenjem deteta. Prvi solarni povratak je u stvari natal, tek kada sunce "overi" svaku planetu u nasem natalu i vrati se na pocetni polozaj mi imamo prvi solarni povratak-jer je nas natal nula, pocetak, osnova.

Tu sama sebi ides u kontradikciju, ne mozes reci istovremeno da je natal prvi solarni povratak i da je natal nula. Ne znam sta ti je tu poenta, jer ne mogu dva kontradiktorna stava biti u istoj recenici u smislu potvrde istih.
Inace, prvi solarni povratak je kad se sunce vrati na pocetni polozaj. Natal nije solarni povratak. To su dva razlicita pojma.

No ako i hocete da kazete da nula kao stepen ne postoji...tj da nema znacenje, to mogu da postujem kao stav. A svaki stav je dokaziv i treba ga i dokazati i prihvatiti ako je tacan.
Opet se ponavljamo ~ niko nije rekao da ne postoji nula, ne postoji "nulti".

Ali ne mogu da shvatim da neko hoce da broji od broja 1...(poput nekih zaokruzivanja u odrejdenjim programima).

Ovo ne razumijem ~ skup prirodnih brojeva pocinje od 1 ~ sve sto se broji u okviru njegove domene se broji od 1. Redni brojevi su u domeni skupa prirodnih brojeva.
[QUOTE]
Tako da..use i u svoje kljuse, neka svako radi kako mu volja sto se tice znacenja, ali da mi kazete da ono sto je na 18, treba da prebrisemo i pisemo ga kao da je na 19, to ne mogu da shvatim. To bi bilo isto kao kada bi smo za dete koje se tek rodilo mi rekli hajde da odmah brojimo od jedan, a ne da cekamo da napuni jedan.

Nadam se da sam bila jasna.

Niko ti nije rekao da ono sto je na 18 stavis na 19, gore vec sve objasnjeno.. a ovo za dijete smo ranije objasnjavali, procitaj te postove ponovo.

Toliko :)

Scarlet
26-08-2009, 23:41
Tu sama sebi ides u kontradikciju, ne mozes reci istovremeno da je natal prvi solarni povratak i da je natal nula. Ne znam sta ti je tu poenta, jer ne mogu dva kontradiktorna stava biti u istoj recenici u smislu potvrde istih.
Inace, prvi solarni povratak je kad se sunce vrati na pocetni polozaj. Natal nije solarni povratak. To su dva razlicita pojma.

natal nije solar u tom kontekstu. posmatra se kao godišnji horoskop od rođenja do prvog rođendana (za prvu godinu), ni ne postoji drugi solar koji se za taj period može koristiti.

Little Warrior
27-08-2009, 01:54
Niko nije rekao da ne postoji nula, rekla sam da ne postoji nulti stepen.

naravno da postoji dok se ne dodje do broja jedan.

Citas "nula stepeni", a ne "nulti stepen", to je nepravilno. Kazemo "ugao od nula stepeni".

nula stepeni u uglovnom odnosu, ali posto smatram (a to nije "hir" samo mog uma) da NULTI stepen ima znacenje, zato i kazem, kako ti naglasavas, nulti stepen.

SA je na 0*7' ~ reci ces "Saturn je na nula stepeni i sedam minuta" ili "Saturn je na prvom stepnu". Mozes reci i SA je "na nula stepeni" (neprecizno ali ok je) ali ne mozes reci da je SA "na nultom stepenu".

To je isto kao da kazem: moje dete ima sedam meseci, ono ima u stvari vec godinu dana...iako je to prva godina njegovog zivota, to nije punih godinu dana. Samim tim, stepen dok se ne napuni do broja jedan, nema znacenje broja jedan. Iako je prvi po redu.


Natal nije solarni povratak.

Majke ti? Pa to zna i moja komsinica, ali me ti nisi ukapirala sta hocu da kazem.

Niko ti nije rekao da ono sto je na 18 stavis na 19

Neko je pominjao program koji zaokruzuje ono sto je na 18 01 odmah na 19. Tako da jeste receno, nisam nepismena.

Tako da, ako vam u efemeridama NE PISE 19, vec 18 01 tumacite ga tako, jer on to zaista i jeste. Iako je po redu 19, ako pocnete da brojiite.

Apsolutno mi je nelogicno da stavite znacenje necemu sto je na 18, kao da je to na 19 tj kao da ima simboliku 19.

Ajoj Merkur u biku tvrdoglavihttp://astro.axisdraw.com/forum/../images/smilies/tongue.gif niko ne kaze da ne postoji nula,vec NULTI a to su dva razlicita pojma...razmisljaj malo o tome,siguran sam u svoje tvrdnje,evo da ti olaksam zasto ako se pise 18 je 19. zato sto su stepeni redni brojevihttp://astro.axisdraw.com/forum/../images/smilies/smile.gif i molim te

Jel znate na osnovu cega se odredjuje pozetak proleca?
I zasto nula?

kad mi to kazete, ja cu da nastavim sa pricom...

I jos nesto, ako ova prica sa nulom nije logicna, onda je jos manje logican ceo tropski zodijak - koji itekako funkcionise-ali je itekako nelogican(pitajte astronome ili pokusajte sa sideralnom)

tako da hocu da kazem, ako tropska radi, onda tek radi teorija sa nultim stepenom, koja je manje apsurdna (tacnije nije apsurdna) od tropske astrologije(tj za razliku od tropske), kojom se i sama bavim.

P.s. fuckin sa gledanjem merkura :D prvo se gleda licni merkur...:D

Ramona
27-08-2009, 08:58
Dijete od sedam mjeseci nema godinu dana, ono je u prvoj godini.. ponavljamo se zaista.. sve je vec receno. Ti ne razumijes razliku izmedju kardinalnog i rednog broja i njihovu svrhu, stoga ta prica o godinama djeteta je ocito uzaludna.. a nula ~ opet se ponavlammmm. To su elementarni matematicki pojmovi, a nije matematika nesto posebno, samo za sebe, ona je osnova svih brojevnih odnosa i njeni zakoni vrijede za sve, bilo to prebrojavanje stepeni ili jabuka ili kostiju u tijelu.. Izvini ali ja stvarno ne zelim da se dalje natezemo. Misli sta god ti je volja. :)
natal nije solar u tom kontekstu. posmatra se kao godišnji horoskop od rođenja do prvog rođendana (za prvu godinu), ni ne postoji drugi solar koji se za taj period može koristiti.
Da, isto govorimo.

Little Warrior
28-08-2009, 01:23
Misli sta god ti je volja.

Ne mislim, proveravam u praksi.

NEgo, hoce li mi neko odgovoriti o tome kada pocinje prolece?\

Ti ne razumijes razliku izmedju kardinalnog i rednog broja

apsolutno je razumem. Ali u astrologiji izmedju "jedan" i "prvi" pravim razliku. To je ono sto ti ne razumes.
http://astro.axisdraw.com/forum/../images/smilies/smile.gif

vilenija
28-08-2009, 23:28
Ne mislim, proveravam u praksi.

mada je mozda ovo malo sve off, moram priznati da sam i sama imala nedomice...
u matematici ne postoji nultni (redni) broj... a kada govorimo o kruznici, tzv. "nultni stepen" je zapravo 360-i stepen...

ipak postoje razlicita misljenja:
(1) planeta na 0*0'0" je vec zagazila u 1. stepen, tj. nalazi se u 1. stepenu... prelazak planete iz 29*59'59" u 0*0'0" je prelazak iz jednog znaka u drugi
matematicki ispravno...

(2) planeta na 0*0'0" nije prevalila ni jedan pun stepen, pa se kaze da je na 0 stepeni...
i ovo ima logike, cak se cesto koristi, ako posmatramo sa stanovista "napunjenih stepeni", ali ona nije na "nultom" stepenu...

analogija sa detetom i njegovim godinama:
tek kada napuni 1. godinu za njega se kaze da ima godinu dana (2)...ali ako pitate starije ljude, bar u Srbiji, koliko mu unuk ima godina on ce vam odgovoriti: "uzeo drugu"(1).....

razliciti autori uzimaju razlicite metode...
ali moram da napomenem, astrologija je u Evropu uvedena mnogo pre nego arapski brojevi koji su imali oznaku za nulu (Uvodjenje arapskih brojeva u Evropi bilo je 787 ORI)
takodje, mi smo u 2009. godini, a u 21. veku (1)

Little Warrior
29-08-2009, 02:16
LJudi, nisam dzaba pitala kada pocinje prolece...;)
I dalje nista?

vilenija
29-08-2009, 03:14
LJudi, nisam dzaba pitala kada pocinje prolece...;)
I dalje nista?

~ izlaskom sunca iz 29*59'59" riba :D

~ ulaskom sunca na prvi stepen ovna....

~ kad je sunce na nula stepeni ovna...

biraj, sveka varijanta je dostupna....:p

Little Warrior
21-09-2009, 01:19
~ izlaskom sunca iz 29*59'59" riba :D

~ ulaskom sunca na prvi stepen ovna....

~ kad je sunce na nula stepeni ovna...

biraj, sveka varijanta je dostupna....:p


Pogresan odgovor.

Hocete da se bavite logikom?
Bavite se pogresnom astrologijom.

uranija
06-08-2010, 12:24
orbis trigona izmedju sunca i meseca ako je aplikacioni 12*,da li postoji?znakovi su u prirodnom trigonu,blizanac i vaga,natal u pitanju(moj),neko malo strucniji,help?

kako_god
06-09-2010, 01:01
Zanima me ako neko moze da mi kaze koji tacno orbis se gleda na primer kod trigona saturna i plutona, posto sam negde nasla da je dozvoljeno 8-10 stepeni, prakticno da li moze da se smatra saturn 129 pluton da su imale neki aspekt ako im je orbis 9*?:)

ili ovo samo vazi za konjukcije a za trigon da bude manji?

Chither
06-09-2010, 04:38
Ja licno mislim da je 9 stepeni preveliki orbis za Saturn i Pluton, posebno kod trigona. AKo se kod konjukcije desi da jos neka planeta bude upletena onda mozd ai moze da prodje, ali opet sve vezano preko te trece planete.

kako_god
06-09-2010, 12:36
Hvala na informaciji, ja mislim da sam negde procitala da je od 8-10 ali izgleda da sam pomesala sa konjukcijom :)

thalatte
06-09-2010, 15:22
Kako-god

Najlakše ti je dobiti neke okvirne orbise na način da račinaš srednje vrijednosti ;

Npr.

Saturn ima orbis 8........8/2= 4
Pluton ima orbis 1.........1/2= 0,5
-------------------------------------------------
To znači da bi dozvoljeni orbis za aspekte između Satuna i Plutona bio 4,5 stupnja


NapoMena: ....pošto si na temi tranziti...onda te možda zanimaju orbisi za tranzite...tj. za njih vrijedi drugo pravilo, jer se gleda da tranzitna planeta bude u egzaktnom aspektu sa natalnom koju tranzitira....tj.dozvoljeni orbis je +/- 1 , a neki dozvole i do +/- 3 stupnja..

kako_god
06-09-2010, 16:36
Kako-god

Najlakše ti je dobiti neke okvirne orbise na način da račinaš srednje vrijednosti ;

Npr.

Saturn ima orbis 8........8/2= 4
Pluton ima orbis 1.........1/2= 0,5
-------------------------------------------------
To znači da bi dozvoljeni orbis za aspekte između Satuna i Plutona bio 4,5 stupnja


NapoMena: ....pošto si na temi tranziti...onda te možda zanimaju orbisi za tranzite...tj. za njih vrijedi drugo pravilo, jer se gleda da tranzitna planeta bude u egzaktnom aspektu sa natalnom koju tranzitira....tj.dozvoljeni orbis je +/- 1 , a neki dozvole i do +/- 3 stupnja..

Hvala pepuuu, tranziti su me interesovali :) e sad mi je jasnije :)

tanjica
06-09-2010, 16:52
Da li je orbis Pl koji je u opoziciji sa SO 10* i sa Mo 8* presirok ili za svetla vaze veci orbisi?

Chither
12-09-2010, 18:47
Da li je moj Jupiter u sekstilu sa Suncem? Astro.com ga u klasicnoj varijanti ne prikazuje, ali u nekim drugim opcijama prikazuje separacioni sekstil orbisa 6 stepeni, a Veneru i Merkur ostavlja neaspektovane dok u prvoj varijanti Merkur ima konjukciju sa Uranom orbisa 9 stepeni.
Ako se za svetla uzima do 15 stepeni, za Jupiter - 5 ili 6 kako gde, onda je valjda logicno da su u sekstilu?

makilli
12-09-2010, 19:00
Da li je moj Jupiter u sekstilu sa Suncem? Astro.com ga u klasicnoj varijanti ne prikazuje, ali u nekim drugim opcijama prikazuje separacioni sekstil orbisa 6 stepeni, a Veneru i Merkur ostavlja neaspektovane dok u prvoj varijanti Merkur ima konjukciju sa Uranom orbisa 9 stepeni.
Ako se za svetla uzima do 15 stepeni, za Jupiter - 5 ili 6 kako gde, onda je valjda logicno da su u sekstilu?

Sunce 15, Ju 9 = 24:2
Znaci orbis je 12* trebalo bi da jesu. Kako to da astro.com nije izbacio aspekt? :confused: ili sam se ja sad nesto zeznula....

Chither
12-09-2010, 19:06
Ne znam, nisam do sad uopste obracala paznju. Mislim da je 12 ipak preveliki orbis, ali sve do 6 bi bilo skroz u redu.

makilli
12-09-2010, 19:11
Ne znam, nisam do sad uopste obracala paznju. Mislim da je 12 ipak preveliki orbis, ali sve do 6 bi bilo skroz u redu.

Ovo kaze Dupor.
So 15
Mo 12
Ve, Ma, Me 7
Ju, Sa 9
Ur 7
Ne 5
Pl 2

Chither
12-09-2010, 19:16
Pa tako gledano imam onda i sekstil Sunca i Marsa, orbisa 8 stepeni i opoziciju Meseca i Plutona, a konjukciju Merkura i Urana ne jer je orbis 9 stepeni...ali mislim da te cifre ne mogu bas tako da se uzimaju za sve aspekte, mozda za konjukciju i opoziciju, ali 8 stepeni kod sekstila je mnogo + separacioni. Jedino me buni ovih 6 kod Jupitera i Sunca...zasto ga ne prikazuje?

makilli
12-09-2010, 19:31
Pa ne znam sto to ne izbacuje... a izbacuje Me0Ur (to po ovome gore nemas, jer je dozvoljeni orbis 7*, a ti imas 9*,ali aplikacija je....) i Ma90Pl tu je onda 4,5 *, a tebi je 8*.... ne znam....

helennce
12-09-2010, 19:50
da li neko moze da mi objasni kakav je muskarac sa mesecom u strelcu, marsom u blizancima i venerom u lavu? :)

Chither
12-09-2010, 19:53
:) Helence na pogresnoj si temi. Mozes ovde http://astro.axisdraw.com/forum/uporedni-horoskopi/4195-sunce-mjesec-venera-i-mars-muski-zenski.html da postavis pitanje, ili na nekoj slicnoj temi.

mandrak-21
12-09-2010, 20:10
Da li je moj Jupiter u sekstilu sa Suncem? Astro.com ga u klasicnoj varijanti ne prikazuje, ali u nekim drugim opcijama prikazuje separacioni sekstil orbisa 6 stepeni, a Veneru i Merkur ostavlja neaspektovane dok u prvoj varijanti Merkur ima konjukciju sa Uranom orbisa 9 stepeni.
Ako se za svetla uzima do 15 stepeni, za Jupiter - 5 ili 6 kako gde, onda je valjda logicno da su u sekstilu?
po mom misljenju taj aspekt jeste sekstil jer je ipak sunce u pitanju i jos nesto,i sa marsom imas sekstil iako je aspekt 8 jer sunce pravi egzaktan sekstil sa srednjim rastojanjem ma/ju i otuda ces prenos te energije osecati

Chither
12-09-2010, 20:30
Hvala Mandrak, ima logike :) Uvek sam se i prepoznavala u opisima So-Ju, ne znam samo kako mi nikada nije palo na pamet da povezem toliko ocigledno!

Bosnian GirL
12-09-2010, 22:50
dali se moze brojati moja ve120ju? jer mislim da je presirok orbis..

NOVICSLAVICA
13-09-2010, 00:11
dali se moze brojati moja ve120ju? jer mislim da je presirok orbis..

Po meni da. 10* aplikacije jako zelis da budes sretna .Ides prema tome i nije iskljuceno da i neces .Mozda te drugi vide kao sretnu a ti ces teziti jos vecoj.

U svakom slucaju bolje je nego da je u separaciji tad bi tezila ali bi ostalo na pustoj zelji .

Tako veliki orbisi koje je napisao Mile Dupor koriste i vazeci su za uporedne horoskope .

Ostvare se oni aspekti u natalu koji su do 5* -6*

makilli
13-09-2010, 00:16
Ostvare se oni aspekti u natalu koji su do 5* -6*

Pa ja onda pola aspekata nemam... :D

NOVICSLAVICA
13-09-2010, 00:38
Pa ja onda pola aspekata nemam... :D

Ne znam zlato, sa licnim planetama zaista moze ici do 8* a za ostale u aplikaciji volela bih da cujem one koji ih imaju da se to ispunilo .

Ima osoba nesto od tih karakternih osobina, ali imam utisak da je to negde tu ali joj stalno ispred nosa izmice

makilli
13-09-2010, 00:41
Ma moguce da ne rade ti siri orbisi... Lepo ja pitam mamu da li je sigurna za vreme rodjenja, jer mi nesto dobra karta (nije losa :)) s obzirom na to, kako mnoge stvari ne stimaju.... :D :D onda je meni Ju jako slab, a i Ve.... :(

Bosnian GirL
13-09-2010, 13:53
i ja sam pomisljala da mi mozda nije sat tacan..sta bi dala da je tako :)

hvala Slavice na odgovoru...

Fiorellino
04-01-2011, 00:48
Verovatno pitam nesto sto ste vec sto puta razmatrali, ali da probam posto mi jos uvek nije jasno (a citala sam, nije da nisam... :rolleyes: )...

Astro, Dupor i ostali se ovde nikako ne slazu, naime, sta mislite: Da li mogu da racunam da su mi Me i Ve u konjukciji uopste, orb. 7*, separacija? Buni me i Me90Ur, orb. 6,5*, mada je ovde aplikacija u pitanju??

Licno ja ih, npr., racunam u aspekte, tripujem se da ih osecam, astro mi ih, takodje izbacuje... Sad Me i Ve su mi u trecoj kuci, pa je, mozda do toga... :rolleyes:

I jos me interesuje i- Koliki se orbis uzima u obzir kada su tacke u pitanju ??(asc, desc, mc i ic). Tj. da li ja konkretno imam uopste asc60Ve (orb. 5) i Ur0IC (orb. 5,5*) i samim tim Ur180MC??

avenax
04-01-2011, 20:20
ako mi može tko odgovoriti koji orbis tr.SA u separacijskom aspektu prema nekoj planeti tj koliki je orbis djelovanja SA kad odlazi od planete?:confused: :rolleyes: Hvala

ochajna domacica
04-01-2011, 20:34
Verovatno pitam nesto sto ste vec sto puta razmatrali, ali da probam posto mi jos uvek nije jasno (a citala sam, nije da nisam... :rolleyes: )...

Astro, Dupor i ostali se ovde nikako ne slazu, naime, sta mislite: Da li mogu da racunam da su mi Me i Ve u konjukciji uopste, orb. 7*, separacija? Buni me i Me90Ur, orb. 6,5*, mada je ovde aplikacija u pitanju??

Licno ja ih, npr., racunam u aspekte, tripujem se da ih osecam, astro mi ih, takodje izbacuje... Sad Me i Ve su mi u trecoj kuci, pa je, mozda do toga... :rolleyes:

I jos me interesuje i- Koliki se orbis uzima u obzir kada su tacke u pitanju ??(asc, desc, mc i ic). Tj. da li ja konkretno imam uopste asc60Ve (orb. 5) i Ur0IC (orb. 5,5*) i samim tim Ur180MC??

Fiorelino, mnogo programa izbacuje aspekte, ali ja kada procitam znacenje i ne pronadjem se u nekim.
Mada kada je u pitanju kvadrat Saturna iz Vage na MC u Jarcu, znaci svom znaku, i separacija je od 5`, na tacku ne na planetu i to je spori Sa u pitanju, ima TESKE i nepremostive istine.
Kada je u pitanju 120` Marsa i Device ka istoj tacki MC,sa aplikacijom 6` - tesko se pronadjem, iako se odnosi na mene. To mi je vladar Asc.ipak i dispozitor Sunca. Dakle jaci je Sa koji me ogranicava u karijeri i postizanju najviseg uspeha. Ali relano gledano, ja ne pretendujem na nesto sto bi e nazvalo definisanom karijerom u oblasti kojima vladar SA. Ako sam se vec nasla na tim poljima, uvek je potencirano od strane onih koji su SA u mom natalu i uvek je protivno mom bicu, pa onda ako Ma popusti prema MC, zaser...mu zivot. Nema tu srece. Razmisli dobro ko ti je ko i sta ti je sta kada ti pravi aspekt na tacke, procitaj dobro vise puta i naravno odbaci tumacenje slobodno ako vidis da te "ne dotice", ne odnosi se na tebe. Mozda se odnosi na osobu koja je predstvaljena planetom u tovm zivotu.

kako_god
04-01-2011, 20:45
Imam jedno pitanjce, kada se gleda polukvadrat koliki orbis gledamo, kod Imsiragica sam nasla da se gleda ako je egzaktan ili najvise orbis 1*, sta kazete na ovo, interesuje me i za ostale polusekstil, bikvintil, znaci za te sporedne aspekte me zanima?

uranija
05-01-2011, 18:45
samo do 1,5*-do 2plafon,ako su svetla u pitanju,za manje planete i asteroide ti sporedni aspekti su do 1*orbis

Bosnian GirL
23-06-2011, 18:40
dal se moze uzet u obzir mo180sa (aplikacijski sa 8 stepeni) i ma60ju orbis od 6, aplikacijski?

kanon
24-06-2011, 17:18
dal se moze uzet u obzir mo180sa (aplikacijski sa 8 stepeni) i ma60ju orbis od 6, aplikacijski?

Mislim da može. Po Duporu kada su svjetla u pitanju uzimaju se orbisi do čak 15*.
Moje lično iskustvo, nadam se da sam objektivvna, je npr. slijedeće. Imam Mo na 14 Vage i Sa na 28 Vodenjaka. Bez obzira što sam proživjela, a pola toga bi mnoge ljude slomilo ili bar trajno oštetilo, ja uvijek ostajem pribrana. Nikada ne gubim kontrolu nad sobom. Dalje, tradicionalno sam odgojena, a pošto je u priču uključen i Me čak jako konzervatino. Nadalje moja baka u životu nije odjenula ništa drugo osim narodne nošnje....nisu li to aspekti Mo i Sa?