Antiscije [Arhiva] - Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners

PDA

View Full Version : Antiscije


Strane : [1] 2

mace
08-05-2008, 15:05
Da li je neko uradio antiscije u svom ili partnerovom natalu i da li iskusniji mozda znaju kako se tumace i ispoljavaju?
npr kod mene je antiscija mog nat.sunca na 16s u sco i pravi opoziciju na natalni sa u biku:mad:
antiscija mog nat.SA je na 14 lava sto znaci da pravi opoziciju na moje natalno sunce :confused: u vodoliji
moja antiscija meseca je na 1s lava i pravi 120 sa nat.Ne na 2 strelca..:rolleyes:
da li se sad gledaju aspekti koje prave antiscijske planete na natalne ili antiscijske medjusobno i sto je najvaznije kako se tumace sve te opozicije ili trigoni i kako sve to rastumbati? :)

niko nista ne zna o ovoj temi ili sta :)

evo postavila sam kako doci do antiscija , ja sam i kod mene na natalnoj ucrtala i od okativnom metodom videla aspekte, inace smisa je pisala o antscijama, pogotovo sto se koriste u horarnoj, ja sam ovde postavila ono sto je smisa vec objasnila, a na osnovu ovoga mozes kod sebe naci antiscije.

tabela za antisciju :Znak Ovna ~ antiscija je DevicaZnak Bika ~ antiscija je LavZnak Blizanaca ~ antiscija je RakZnak Raka ~ antiscija je BlizanacZnak Lava ~ antiscija je BikZnak Device ~ antiscija je OvanZnak Vage ~ antiscija je RibeZnak Škorpiona ~ antiscija je VodolijaZnak Strelca ~ antiscija je JaracZnak Jarca ~ antiscija je StrelacZnak Vodolije ~ antiscija je ŠkorpionZnak Riba ~ antiscija je VagaStepeni su sledeći ( prvi je stepen u natalnom/horarnom čartu , a drugi je po antisciji ) :1° ~ 29°2° ~ 28°3° ~ 27°4° ~ 26°5° ~ 25°6° ~ 24°7° ~ 23°8° ~ 22°9° ~ 21°10° ~ 20°11° ~ 19°12° ~ 18°13° ~ 17°14° ~ 16°15° ~ 15°

antiscije su vam tacke koje nalaze u odnosu na natal ili horarnu kartu, prepostavljam da se gledaju apekti koji antiscijske tacke prave izmedju sebe kao i na natalne planete, nadam se da je to jasno, evo kod tebe primer tvoj natalni neptun u strelcu koji se nalazi na 22s ima antisciju na 8 jarca,natalna ve ti je na 9 bika i njena antiscija je na 21 lava..
mene zanima gde moze da se nadje nesto vise o tome i kako se tacke tumace i sta znace ?

viksi72
09-05-2008, 12:25
Citala sam da su vrlo bitne antiscije izmedju cvorova, gde je bio naveden primer princa Carlsa i princeze Dajane, gde je njegov natalni JMC bio u egzaktnoj konjukciji sa antiscijskim cvorom princeze, pa je on njoj doneo emotivne povrede. Takodje se navodi da ove tacke pokazuju gde mozemo biti povredjeni u odnosu i zato ih je dobro raditi u sinastrijama. Koliko sam shvatila, ako se neka emotivna planeta nadje na nekoj "teskoj" planeti, na to treba obratiti paznju, povezati po kucama i odakle planeta dolazi, da bi se ustanovilo, gde mozemo biti najvise povredjeni.

Marsovka
09-05-2008, 19:13
Koliko ja znam antiscije vaze samo u TA.A tumace se kao nesto tajnovito,zaobilazno i sl. u zavisnosti od pitanja ako se tumaci horarac, a isto je u natalu. Pronasla sam negde primer natalnog charta gde su vladari 5. i 7. polja u antisciji - a to znaci tajna ljubavna veza.:D Zanimljivo, zar ne?

mandrak-21
09-05-2008, 20:28
antiscije se u MA koriste u sinastrijama kao i jos mnoge druge metode i predstavljaju nesvesne reakcije i objasnjavaju zasto neko ima uticaj na nas iako drugi aspekti to ne pokazuju,..to je inace sebka planete koja pada na drugi deo horizonta

Shmishonja
09-05-2008, 22:06
:eam: moglo bi da pomogne :eam: In astrology, the antiscion (pl. antiscia) is considered to be the mirror image, or shadow, of a planet based upon a line of reference, which is usually the line between MC and IC, or 10th house and 4th house cusps. These antiscia are also known as the "solstice points".A planet's antiscion is the shadow of that planet. A planet can receive a transit, progression, or direction from another planet, and this is said to bring about covert kinds of events--backroom meetings, secret doings, discreet happenings. In order to calculate an antisca point, one must take the degree of the planet that he wants to locate the antiscia for and subtract it from 30 degrees. For example, if a person's sun is 10 degrees 51 minutes Aquarius then his antiscia will be as follows:- 29 degrees 60 minutes - 10 degrees 51 minutes Aquarius = 19 degrees 09 minutes Scorpio. Therefore, the antiscia of 10 degrees 51 minutes Aquarius is 19 degrees 9 minutes Scorpio. Whenever a planet's antiscion is aspected by transit or progression, it indicates that something that is hidden or working behind the scenes will occur in the life of the native. It is important, therefore, that one should look at the antiscia points whenever reading a horoscope because it will reveal things about the native that will not be readily apparent. * Aries antiscia is Virgo and vice versa. * Taurus antiscia is Leo and vice versa. * Gemini antiscia is Cancer and vice versa. * Libra antiscia is Pisces and vice versa. * Scorpio antiscia is Aquarius and vice versa. * Sagittarius antiscia is Capricorn and vice versa. antiscije se u MA koriste u sinastrijama kao i jos mnoge druge metode i predstavljaju nesvesne reakcije i objasnjavaju zasto neko ima uticaj na nas iako drugi aspekti to ne pokazuju,..to je inace sebka planete koja pada na drugi deo horizonta Koliko ja znam antiscije vaze samo u TA.A tumace se kao nesto tajnovito,zaobilazno i sl. u zavisnosti od pitanja ako se tumaci horarac, a isto je u natalu. Pronasla sam negde primer natalnog charta gde su vladari 5. i 7. polja u antisciji - a to znaci tajna ljubavna veza. Zanimljivo, zar ne? :thumbsup:

thalatte
10-05-2008, 09:41
Da li se uvijek preklapa 0 Rak-Jarac...čini mi se da sam negdje pročitala da se može i na 0 Ovna???Ili na Asc-Dsc....ne sjećam se više...???


Fascinantno...Sestrin Mjesec je točno na stupnju ansticije mog Mjeseca...Mjesec-majka...nas rodila...:)))

da igual
10-05-2008, 10:36
ja mislim da antiscije pokazuju istu skrivenu povezanost ko i Draconic chart - sta se tice sinastrije..

TrilianSi
10-05-2008, 22:29
Antiscija neke planete je njena senka :)

Antiscija Ovna je u Devici
Antiscija Bika je u Lavu
Antiscija Blizanaca je u Raku
Antiscija Vage je u Ribama
Antiscija Škorpiona je Vodoliji
Antiscija Strelca je u Jarcu

Scarlet
10-05-2008, 22:56
Antiscije su takozvani "ogledajući stepenovi".
Često se viđaju u sinastrijama u onim odnosima koji su tajni, platonski i ne do kraja ostvareni u realnom životu, tada na primer neke bitnije planete iz jednog natala padaju na antiscije planeta druge osobe. Naravno uzimaju se mali orbisi.

Shmishonja
10-05-2008, 23:01
Antiscije ~ u kombinaciju ulaze SAMO 0° i 180° [kontraantiscija] i nijedan drugi aspekt [ako ćemo da igramo po pravilima]

Scarlet
10-05-2008, 23:06
Antiscije ~ u kombinaciju ulaze SAMO 0° i 180° [kontraantiscija] i nijedan drugi aspekt [ako ćemo da igramo po pravilima]
U stvari ... da, tačno. Samo egzaktni aspekti. :)

Hm, ima neko neki primer iz iskustva? Ne znam kako bi se to moglo manifestovati kroz natal, a da nije tipično vezano za V ili VII kuću pa da da tajnu vezu ili tako nešto.

thalatte
11-05-2008, 04:09
...dobro ja sam dosadna...ali zar baš mora biti tajno to sa antis.??

Ako sister i ja imamo anst Mjeseca...od iste smo mame...što je tu tajna?

Ili možda u smjeru da moramo se naučit uskladit...jer postoje neke kočnice...iako je ona meni uzor ...veći možda i od roditelja...iskreno...cjeli život se ogledam u njoj...kolko me živcira...tolko želim biti kao ona...ipak ima tu neke smetnje...koja nije tajna veza...al je možda problem ne izrečen na glas...

ajme...šta lupam...sorry

...u zadnje vrijeme mi je problem sve tumačit po datoj šabloni jer zapravo je milijon mogućnosti...

Shmishonja
11-05-2008, 12:34
Antiscija nam ukazuje na nešto prikriveno, ono što ne vidimo "golim okom" tj. ono što se dešava van našeg znanja i mogućnosti da utičemo na ta dešavanja. Ne mora biti TAJNA već jednostavno retko ko može da otkrije da se nešto dešava ~ jednostavno kada se desi neki dogadjaj a mi nemamo pojma ni odakle ni kako se to desilo, e to vam je antiscija :)

da igual
11-05-2008, 14:26
jel se gledaju tranziti na antiscije?
ako da, da li se uzimaju u obzir samo 0/180 ili i svi ostali aspekti?

Shmishonja
11-05-2008, 14:43
:smartass:

Idemo ispočetka :

Evo prvo grafičkog prikaza :

http://i167.photobucket.com/albums/u156/nevenka_otovic/horarci/Antiscia5.gif

Antiscija je kada uzmemo lenjir i Zodijak podelimo na dva dela ~ osa nam je Rak & Jarac i dobijemo dve polovine.

Sad na primer [a ja naravno uzmimam svoj natal kao primer ~ imate ga u potpisu radi lakšeg praćenja] uzmemo da je Mesec u natalu na 12°54' Device ~ na drugoj strani od znaka Device se nalazi ko? Ovan ~ pa ondak uzmemo svih 30° znaka Ovna i oduzmemo Devicinih 12°54' i dobijemo = 17°06' antiscijskog Meseca u znaku Ovna.

Ondak gledamo da li taj "nov" Mesec ima neku O° tj. antisciju sa nekom planetom ili vrhom nekog natalnog polja, a dodamo i OPOZICIJU = tzv. kontraantiscija, naravno sve u orbisu od -/+ 3° [što važi za klasičan orbis antiscije] i tumačimo dalje ~ u ovom slučaju imamo da je na 21°02' Ovna natalni Jupiter ~ pa ondak kažemo da je antiscijski Mesec u O° sa natalnim Jupiterom [ i obrnuto naravno, ako pomerimo antiscijom natalni Jupiter, dobićemo podatak da se on nalazi na 08°58' Device ] Orbis je -/+4° ali ga ipak uvažavamo jer je u pitanju aplikacija...

Sledeća priča bi bila : Mesec vlada natalnim IX poljem i nalazi se na samom vrhi XI polja ~ Jupter je vladar V polja i suvladar II polja [Strelac umetnu] Ova konjunkcija mi je donela veliku ljubav prema religiji i filozofiji stranih zemalja ali samo u pasivnom obliku ~ nikad se nisam ozbiljno pozabavila tom tematikom, čak i nisam previše religiozna, veliko interesovanje za strane kulture i jezike ali opet nma pasivnom nivou ~ započinjala sam studije stranih jezika ali sam ih jako brzo napuštala, kao i puno dobrih prijatelja koji mi jako puno pomažu a koji su ili iz inostranstva ili drugačije religije od mene a njihova pomoć je uvek diskretna i nika "eto, ja sam to i to uradio/la a ti meni ništa", a što se simbolike V polja tiče zbog Jupitera ~ ova konjunkcija mi je donosila tajne ljubavi, tj. svaka moja veza je bila van svih šema i pravila, pa čak su neke i bile "amoralne" sa "zauzetim muškarcima" [ a to vam je naglašenost IX i XI polja] ali isto tako i neplaniranu i "suprise" trudnoću ~ koju sam ustanovila tek posle skoro 4 meseca [pomenuti orbis od -/+ 4° ]~ nisam ni znala da sam ostala trudna...

Naravno da treba da koristimo uticaj tranzita na antiscijske položaje natalnih planeta [ali ne zaboravite da koristite i antiscije tranzitnih planeta !]

mace
12-05-2008, 09:20
e smile hvala ti
nista bez dodatnog objasnjenja, zanima me da li npr u mom slucaju antiscijski SA se nalazi na 15 lava i pravi opoziciju sa mojim natalnim suncem, a kontraantiscija je u vodoliji sto znaci da je meni natalno sunce u svakom slucaju ugrozeno od SA jer natalno imam 90, antscija 180 a kontraantiscija 0..
kako bi to mogla objasniti jer mi sunce dolazi iz 5 kuce a vladalac je 11?
uopste nisam pametna a pritom vidim da me SA sa svih strana napada ..hm

ima li negde tumacenje aspekata antiscije ili se tumaci na klasican nacin samo podsvesno?

Shmishonja
12-05-2008, 12:04
e smile hvala ti
nista bez dodatnog objasnjenja, zanima me da li npr u mom slucaju antiscijski SA se nalazi na 15 lava i pravi opoziciju sa mojim natalnim suncem, a kontraantiscija je u vodoliji sto znaci da je meni natalno sunce u svakom slucaju ugrozeno od SA jer natalno imam 90, antscija 180 a kontraantiscija 0..
kako bi to mogla objasniti jer mi sunce dolazi iz 5 kuce a vladalac je 11?
uopste nisam pametna a pritom vidim da me SA sa svih strana napada ..hm

ima li negde tumacenje aspekata antiscije ili se tumaci na klasican nacin samo podsvesno?

Kad se ant.Saturn kao vladar IV i V polja pa se nadje u kontraantisciji sa nat.Suncem vl.XI polja [a koje je baš na vrhu V polja] ovo bi moglo da nam donese par zaključaka :

ako gledamo tebe kroz čart ~ ondak je nešto u vezi ljubavi, dece, kreativnosti i stvaranja što je duboko blokirano u tebi i vapije da izadje na svetlost dana. neki strahovi od ostavljanja, odbacivanja, negiranja pravih emocija ili pak strogog kućnog vaspitanja te stalno u svakoj vezi sprečavaju da se 100% predaš partneru. Moguće je da u partneru na neki način tražiš autoritet, a opet u isto vreme ga negiraš i zbog toga imaš komplikacija u ljubavi. Takodje, što se potomstva tiče, moguće je da će biti povuci potegni sa tvojim prvim detetom ~ jaka karma koja treba da se odradi da bi bilo sve dobro.

ako gledamo tvoje roditelje kroz čart ~ tvoje IV i V polje je od jednog od roditelja I i II polje, a tvoje XI polje je njegovo/njeno VIII polje ~ moguće je da ti je jedan od roditelja jako strog, posesivan, hladan u ispoljavanju svojih emocija, ali isto tako u dubini duše jako neshvaćen i usamljen, takodje, moguće je da je ili rano na neki način fizički / emotivno se udalji od tebe i svoje porodice ili pak će to tek da se desi, teža bolest je tekodje moguća, problemi sa novcem i nasledjem, takodje.
ako gledamo tvoje prijatelje kroz ovaj čart ~ tvoje XI polje je njihovo I polje, a tvoje IV i V polje je njihovo VI i VII polje ~ pa je moguće ili da ćeš na poslu imeti nekoga ko će se predstavljati za tvog dobrog prijatelja, a u stvari te potkopavati sve vreme, ili će pak neko od tvojih prijatelja kuburiti ili sa svojim poslom ili sa svojim zdravljem dugi niz godina i neće moći da mu/njoj se pomogne, ili pak će stalno uletati u veze u kojima će, možda čak i fizički, da stradaju.

mace
12-05-2008, 12:29
ako gledamo tebe kroz čart ~ ondak je nešto u vezi ljubavi, dece, kreativnosti i stvaranja što je duboko blokirano u tebi i vapije da izadje na svetlost dana. neki strahovi od ostavljanja, odbacivanja, negiranja pravih emocija ili pak strogog kućnog vaspitanja te stalno u svakoj vezi sprečavaju da se 100% predaš partneru. Moguće je da u partneru na neki način tražiš autoritet, a opet u isto vreme ga negiraš i zbog toga imaš komplikacija u ljubavi. Takodje, što se potomstva tiče, moguće je da će biti povuci potegni sa tvojim prvim detetom ~ jaka karma koja treba da se odradi da bi bilo sve dobro. Sve si u pravu zato me je i strah pogotovo sto nemam dete i sto mi ne ide nista a pogotovo ljubav koja mi je najvaznija na svetu!ako gledamo tvoje roditelje kroz čart ~ tvoje IV i V polje je od jednog od roditelja I i II polje, a tvoje XI polje je njegovo/njeno VIII polje ~ moguće je da ti je jedan od roditelja jako strog, posesivan, hladan u ispoljavanju svojih emocija, ali isto tako u dubini duše jako neshvaćen i usamljen, takodje, moguće je da je ili rano na neki način fizički / emotivno se udalji od tebe i svoje porodice ili pak će to tek da se desi, teža bolest je tekodje moguća, problemi sa novcem i nasledjem, takodje. i ovo je istina, otac je hvladan neshvacen ali se ja trudim da ga shvatim pod stare dane ...on je rano otisao od roditelja i otudjen je od mene ali ja se trudim da nije tako..za sada nemam nasledje a novca takodje nemam :(
ako gledamo tvoje prijatelje kroz ovaj čart ~ tvoje XI polje je njihovo I polje, a tvoje IV i V polje je njihovo VI i VII polje ~ pa je moguće ili da ćeš na poslu imeti nekoga ko će se predstavljati za tvog dobrog prijatelja, a u stvari te potkopavati sve vreme, i sta ce bitiili će pak neko od tvojih prijatelja kuburiti ili sa svojim poslom ili sa svojim zdravljem dugi niz godina i neće moći da mu/njoj se pomogne, ili pak će stalno uletati u veze u kojima će, možda čak i fizički, da stradaju.ovo ne znam tek cu da vidim..mada je tuzno ako je tako
__________________

mandrak-21
12-05-2008, 14:14
...dobro ja sam dosadna...ali zar baš mora biti tajno to sa antis.??

Ako sister i ja imamo anst Mjeseca...od iste smo mame...što je tu tajna?

Ili možda u smjeru da moramo se naučit uskladit...jer postoje neke kočnice...iako je ona meni uzor ...veći možda i od roditelja...iskreno...cjeli život se ogledam u njoj...kolko me živcira...tolko želim biti kao ona...ipak ima tu neke smetnje...koja nije tajna veza...al je možda problem ne izrečen na glas...

ajme...šta lupam...sorry

...u zadnje vrijeme mi je problem sve tumačit po datoj šabloni jer zapravo je milijon mogućnosti...


Nisi dosadna i u pravu si antiscije ukazuju na genetske( isto i karmicke) veze izmedju roditelja i dece jedan su od metoda rektifikacije,Naravno da ne znace samo tajne veze nego nesvesne potrebe za nekim ili necim na koje. ne mozemo uticati u smislu ne slazes se sa partnerom ,pije pusi prdi smrdi..........a ti si izrazito sportski tip zivis zdrav zivot itd. Tvoje drustvo se ne moze zacuditi otkud vi zajedno cak i razlicitu muziku slusate ali antiscije su krivac za to

Skorpija
12-05-2008, 16:34
Meni antiscije nisu bas najjasnije,pa mi treba samo smernica da li idem u dobrom pravcu?
Primer: (Uzecu mesec kao primer) Dakle mesec mi je na 24*device,onda antiscija dodje na 6* ovna,jel sam dobro izracunala?

TrilianSi
12-05-2008, 16:40
Meni antiscije nisu bas najjasnije,pa mi treba samo smernica da li idem u dobrom pravcu?
Primer: (Uzecu mesec kao primer) Dakle mesec mi je na 24*device,onda antiscija dodje na 6* ovna,jel sam dobro izracunala?

Jesi Škorp, dobro si izračunala ;)

Shmishonja
12-05-2008, 16:42
Meni antiscije nisu bas najjasnije,pa mi treba samo smernica da li idem u dobrom pravcu?
Primer: (Uzecu mesec kao primer) Dakle mesec mi je na 24*device,onda antiscija dodje na 6* ovna,jel sam dobro izracunala?


Tebi je Mesec na 24°08' Device ~ znači :
Ovan 30°00'
pa - 24°08'
------------
Ovan 05°52' ~ antiscijski Mesec i nema ni antisciju ni kontraantisciju ni sa jednom tvojom natalnom planetom ili vrhom nekog polja.
Ant.Sunce [a i ant.Mars] ti je u apl.0° sa vrhom nat.IIIp. Ant.Venera ti je u 0° sa nat.vrhom IIp. Ant.Jupiter ti je u kontraantisciji sa nat.Venerom. I to je to :)

ArijeL
12-05-2008, 16:44
jesi, od 30* ovna oduzmeš tih 24* i doiješ 6* ovna...al ti nema aspekta prema antiscijskom mjesecu:(
vidim da ti je antiscijsko sunce u vrhu 3, a jupiter u vrhu 9

nego, shmishonja, ne ukapirah dobro da li se gledaju aspketi antiscijskih i natalnih samo, ili antiscijskih međusobno...npr kod skorpije su antiascijski ju i so u opoziciji

Skorpija
12-05-2008, 16:48
Joj,tek sada mi nista nije jasno

al ti nema aspekta prema antiscijskom mjesecu
Pa jel to dobro ili lose?

Ja nisam racunala kao vi,vec sam pogledala one tabelice,i tako sam dosla do toga.
Kako vidim da je Shmisa uradila,znaci prvo pogledam koji znak je antiscija pa onda oduzmem stepen na kom je planeta?
Hvala devojke :3:

Shmishonja
12-05-2008, 16:53
jesi, od 30* ovna oduzmeš tih 24* i doiješ 6* ovna...al ti nema aspekta prema antiscijskom mjesecu:(
vidim da ti je antiscijsko sunce u vrhu 3, a jupiter u vrhu 9

nego, shmishonja, ne ukapirah dobro da li se gledaju aspketi antiscijskih i natalnih samo, ili antiscijskih međusobno...npr kod skorpije su antiascijski ju i so u opoziciji

:detective: SAMO antiscija vrs. natal planete :)

Joj,tek sada mi nista nije jasno
Pa jel to dobro ili lose?

Ja nisam racunala kao vi,vec sam pogledala one tabelice,i tako sam dosla do toga.
Kako vidim da je Shmisa uradila,znaci prvo pogledam koji znak je antiscija pa onda oduzmem stepen na kom je planeta?
Hvala devojke :3:
Pa zašto bi bilo loše :eam: Ne mora da postoji uvek aspekt izmedju natalnih planeta i ant.planeta ~ to vam isto kao i u natalu ~ neke planete jednostavno nemaju medjusobno aspekte :)

zujalica
12-05-2008, 17:03
Aj i ja da proverim jer skapirah ovo... moj Mesec je na 24,47 Bika, antiscija bi mu bila na 5,13 Lava ? To bi onda znacilo da u sinastriji pada tj. pravi 0' sa njegovom Venerom i obratno antiscija njegove Venere pravi 0' sa mojim Mesecom. Kako to tumaciti? Dobro ili lose?
Antiscija za Saturn mi je na vrhu 8.polja, znaci 180' sa vrhom 2.polja (to mi se nesto bas i ne svidja)

ArijeL
12-05-2008, 17:03
ok:)

a kod mene npr. natalni saturn na 23 skorpije i natalni jupiter na 8 vodolije...
e sad, antiscijski saturn mi dođe na 7* vodolije - konjukcija natalni jupiter
i obrnuto
antiscijski jupiter mi dođe na 22 skorpije konjukcija natalni saturn...
bi li ovo trebalo da bude zanimljivo ili mi se samo čini?:D
pretpostavljam da naglašava nešto, ali šta???
ju vlada 9 i suvladar je 5, a saturn vlada 6...inače konjukcije padaju u 4 i 7 kuću

Skorpija
12-05-2008, 17:12
Ne mora da postoji uvek aspekt izmedju natalnih planeta i ant.planeta ~ to vam isto kao i u natalu ~ neke planete jednostavno nemaju medjusobno aspekte
Shmile,posto se ja slabo razumem u antiscije,da li mozes jos nesto da kazes uopste o kontaktima izmedju natalnih i ant.planeta. Da li se isto gleda kao i na aspekte izmedju natalnih planeta?I koliki je orbis dozvoljeni? Ako se gleda isto kao i u natalu onda taj moj ant.mesec pravi 120* sa natalnim merkurom,a u natalu prave 60*....ili se gleda samo egz.

ArijeL
12-05-2008, 17:15
škorpijice, gledaju se samo konjukcije (antiscije) i opozicije (kontraatiscije) a orbis ne treba da prelazi +/- 3, tako ja ukapirah na osnovu prvih strana:)

Skorpija
12-05-2008, 17:23
Hvala Arijel,stvarno mi je jasnije sada,mada moram jos da ucim.Koliko sam ja shvatila na osnovu ovog sto ste pisali,antiscija je nesto tajnovito? Ili sam lupila?

ArijeL
12-05-2008, 17:31
jeste tajnovito, ali može da ima još značenja...

mislim da je shmishonja najbolje objasnila u ovoj rečenici

Antiscija nam ukazuje na nešto prikriveno, ono što ne vidimo "golim okom" tj. ono što se dešava van našeg znanja i mogućnosti da utičemo na ta dešavanja. Ne mora biti TAJNA već jednostavno retko ko može da otkrije da se nešto dešava ~ jednostavno kada se desi neki dogadjaj a mi nemamo pojma ni odakle ni kako se to desilo, e to vam je antiscija

mandrak je još napomenuo da može da se odnosi i na genetske, karmičke i druge veze, najčešće nesvjesnog ili podsvjesnog karaktera...

uglavnom, meni je ovo jako zanimljivo...baš izračunah da je antiscijski mars moga dečka mom jmč-u...što mi se čini i nije baš najsjajnije, ali šta ću...

Skorpija
12-05-2008, 17:35
Da,Arijel,ovo mi je sada tako interesantno.


baš izračunah da je antiscijski mars moga dečka mom jmč-u.
Mozda samo znaci da je ovo "stara" veza,karmicka,ja to gledam kao po natalu,ne znam da li se tako posmatra,ali kako drugacije?

ArijeL
12-05-2008, 17:47
pa jeste, uglavnom se gleda kao po natalu, ali mi se taj mars tu ne dopada...pošto antiscijske planete već imaju neku "karmičku" notu, sigurno su u konjukcijama sa čvorovima i saturnom jako bitne u sinastriji...vidiš, provjeriću to na još nekim primjerima...

nego, pošto sam se dana uhvatila copy/paste-ovanja, da nastavim:)
Citala sam da su vrlo bitne antiscije izmedju cvorova, gde je bio naveden primer princa Carlsa i princeze Dajane, gde je njegov natalni JMC bio u egzaktnoj konjukciji sa antiscijskim cvorom princeze, pa je on njoj doneo emotivne povrede. Takodje se navodi da ove tacke pokazuju gde mozemo biti povredjeni u odnosu i zato ih je dobro raditi u sinastrijama. Koliko sam shvatila, ako se neka emotivna planeta nadje na nekoj "teskoj" planeti, na to treba obratiti paznju, povezati po kucama i odakle planeta dolazi, da bi se ustanovilo, gde mozemo biti najvise povredjeni.

sad, znači li da su antiscijske planete ii čvorovi prirodno osjetljiviji, i da uvijek oni "trpe" kad su u kontaktu sa natalnim planetam drugog partnera u sinastriji ili pak ne mora da bude tako? eto npr. da banalizujem moj primjer, pošto je antiscijski da li je mars slabiji, ili njegova priroda ostaje marsovska?
biće da ipak treba povezati sa poljima kojima vlada, dispozitorom i aspketima, kao i uvijek...

thalatte
12-05-2008, 20:05
ArijeL voljela bi ti pomoći jer sam ja imala obrnutu situaciju moja ants. Marsa na njegov SMC...al ne mogu stručno,nego babski...vidjali smo se...ali se veza nije ostvarila...e sad...bila sam ga jednom pitala dal osjeća kakav strah od mene..:D...pošto je taj Mars i u 90 sa njegovim čvorovima...rekao je da ne...

...a mislim da ga nisam baš ni povrijedila...mirno smo se rastali...možda je meni više žao nego njemu....:confused:

mandrak-21
12-05-2008, 21:37
Stepen antiscije neke planete je osetljiv i progresije i tranziti na taj stepen treba posebno da se posmatraju Kod skorpije recimo svaka progresivna planeta ili tranzitna na 6,stepen ovna i vage(kontraantiscija) ce se osetiti kao da je na mesecu,i delovace na njena osecanja ako je mars ona ce vidno postati osetljivija,ranjivija, moze doci i do povrede stomaka.ili problem sa majkom nicim izazvan....
Onda,sinastrijski:
tvoj recimo saturn u progresijama dodje na stepen antiscije partnerove planete,(venera ili mesec ili uran...)i ti odlucujes da prekines nicim izazvana kontakt sa njim zbog neke sitnice ii bez razloga,ili zbog toga sto ti se nije nasmesio kad te ugledao ili sto je kuckao poruku na mobilnom itd........

selena
12-05-2008, 21:50
ako sam dobro shvatila kod mene je primjer:
-sunce 29stupnja djevice---1 stupanj ribe?? i tako dalje???

konkretno mars u škorpiji iz 2 kuće ima antisticiju u 8 kuči u biku i to samo 2 stupnja od chirona a sve to trenutno tranzitira sunce(pred par dana ) a za par dana dolazi venera na njih-dakle opet će me moj tajni nazvati(bik)ako sam shvatial!!!

Skorpija
12-05-2008, 22:15
Stepen antiscije neke planete je osetljiv i progresije i tranziti na taj stepen treba posebno da se posmatraju Kod skorpije recimo svaka progresivna planeta ili tranzitna na 6,stepen ovna i vage(kontraantiscija) ce se osetiti kao da je na mesecu,i delovace na njena osecanja ako je mars ona ce vidno postati osetljivija,ranjivija, moze doci i do povrede stomaka.ili problem sa majkom nicim izazvan..
Uh,sada razmisljam sta se desavalo kada je mars bio u ovnu,ali niceg konkretnog ne mogu da se setim,moracu da obratim paznju na to.Hvala Mandrak:)
Nego,sada kada pogledam sta je sve bitno i na sta sve trebamo da obratimo paznju,pobrka mi se u glavi.Do skoro sam najvise paznje pridavala tranzitima,a da li je neko od vas pratio tranzite preko ant.planete? I koliko jako mogu da deluju?:confused:

mandrak-21
12-05-2008, 22:27
Kod tebe uglavnom deluju na unutrasnjem nivou i ti sve u sebi prebolis.... deluju jako snazno nekontrolisano tj van tvoje kontrole i to su uglavnom nametnuti dogadjaji....u smislu cekas red zuri ti se i taman kad stignes sluzbenica okaci ,,pauza" i ti grrrrrrr ali u tom momentu zazvoni telefon i prijtan glas sa druge strane te spreci skrene paznju misli ili je to neko koga nisi dugo cula,pa ti ta ..pauza" i dobro didje ali nekada nema poziva i tada je reakcija onako skorpijska na nepravdu i bahatost neke tamo sluzbenice ili salterske radnice....

Skorpija
12-05-2008, 22:32
Kod tebe uglavnom deluju na unutrasnjem nivou i ti sve u sebi prebolis.... deluju jako snazno nekontrolisano tj van tvoje kontrole i to su uglavnom nametnuti dogadjaji....u smislu cekas red zuri ti se i taman kad stignes sluzbenica okaci ,,pauza" i ti grrrrrrr ali u tom momentu zazvoni telefon i prijtan glas sa druge strane te spreci skrene paznju misli ili je to neko koga nisi dugo cula,pa ti ta ..pauza" i dobro didje ali nekada nema poziva i tada je reakcija onako skorpijska na nepravdu i bahatost neke tamo sluzbenice ili salterske radnice....
od reci do reci :worthy: ,ne znam sta da dodam,ili oduzmem,ali stvarno je sve tacno.Jel to na osnovu antiscija?

selena
12-05-2008, 22:33
ako iskombiniram intersticije,tranzite i sinastriju dobijem da je moj mars iz škorpije u 2 kući kod mene u inetrsticiji sa 15 bika(na 17 mi je chiron) a sve je to u konjukciji sa njegovim mjesecom i još direkcije donose na tu supu njegov natalni pluton na SMČ koji je u istom tanjuru-3 stupnja od svega---to bi bio neki gadan obračun sa prošlošću i svime šta je bilo?

mandrak-21
12-05-2008, 23:08
od reci do reci :worthy: ,ne znam sta da dodam,ili oduzmem,ali stvarno je sve tacno.Jel to na osnovu antiscija?

reci cu ti ovo za jedan jako bitan momenat u zivotu vaznost sam pridavao tranzitnoj veneri nad verteksom.samo taj jedini tranzit uz SA 0 JU) i kopkalo mie je da li je samo to detonator pa sam ceprkao i konacno uvideo da je tog trenutka bio citav tranzitni stelijum nad antiscijom mog natalnog stelijuma u ribama,,antiscije mojih SA,VE, i ME su na 1,3,12,vage i tada su tu bile cak cetri planete: JU,MA,ME.SO......desavalo se to da sam pored zdrave pameti delovao potpuno nesvesno i ulazio u pricu iako ne znam sta me u to uvlaci .......

thalatte
12-05-2008, 23:19
Eto i ja sam tražila malo...ne znam koliko se mogu te nesvjesne reakcije predvidjeti...ali za događaje (važne) gdje mi je falilo nekih pokazatelja i tranzita...kad ukljućim antis. priča je jasnija...

Pogotovo gospon Saturn u Lavu...Isprepletu se kombinacije...Kvadrira Veneru i prelazi Antist.Marsa...kad je sjeo na egzaktno...puf raspršio sve ni zbog čega i ni od kuda (a zapravo zbog svega)...

Jel ja previše filozofiram?:D

mace
13-05-2008, 09:50
ja cu sad da pokusam da vidim sta je kod mene delovalo
a sto se tice sinastrije kod mene su
moj antiscijski JU dolazi egzaktno na njegov natalni SA
moj antiscijski NE dolazi egzaktno na njegov natalni SA
moj antiscijski mars dolazi na njegov natalni SA
njego natalni SA je u 10 kuci u jarcu!
nikave veze nemam sa njegovim poslom niti cu imati
njegov antiscijski SA pada egzaktno na mog natalnog JU, NE i malo siri orbis 3s na mog MA!
NJegov antscijski NE pada na moje natalno Sunce, a antiscija mog Sunca pada na njegov natalni NE..
Boze blagi mislim da ja ovom coveku nesto dugujem ...

njegova antiscija smc pada na moju 8 kucu gde mi se nalazi SA
a juznog cvoa mu pada u moju 5 kucu gde mi je SUNCE!

Moja antiscija smc iz vodolije 5 kuca pada na njegovu I prvu kucu.
antiscija Juznog mc pada na njegovu 5 kucu u znak lava!

LJUDI KO KOME DUGUJE JA NE VERUJEM STA SAM VIDELA SVE, KOLIKO KONJUKCIJA I SVE JE VEZANO SA SATURNOM

AJDE PISITE ISKUSTVA .. :)

IMA DALJE NJEGOVO ANTISCIJSKO SUNCE PADA NA MOG NATALNOG MERKURA
I OBRNUTO ANTISCIJA MOG MERKURA NA NJEGOVO NATALNO SUNCE

zujalica
13-05-2008, 10:23
Ja sam malo dosadna, ali ovo sa antiscijskim tackama mi je interesantno :) Jel bi ant. mog Meseca na njevovu Veneru (i obrtno) mogla da se tumaci kao sakrivanje emocija?
Ako se prate i tranziti na ant.tacke... tranzitni Mars ce za neki dan da mi nagazi ant. Meseca... to bi moglo doneti preosetljivost?

mace
13-05-2008, 11:33
to ne bi trebalo da znaci skrivanje nego pokazivanje, jer su u pitanju licne emotivne planete valjda

da igual
13-05-2008, 12:13
ja cu sad da pokusam da vidim sta je kod mene delovalo
a sto se tice sinastrije kod mene su
moj antiscijski JU dolazi egzaktno na njegov natalni SA
moj antiscijski NE dolazi egzaktno na njegov natalni SA
moj antiscijski mars dolazi na njegov natalni SA
njego natalni SA je u 10 kuci u jarcu!
nikave veze nemam sa njegovim poslom niti cu imati
njegov antiscijski SA pada egzaktno na mog natalnog JU, NE i malo siri orbis 3s na mog MA!
NJegov antscijski NE pada na moje natalno Sunce, a antiscija mog Sunca pada na njegov natalni NE..
Boze blagi mislim da ja ovom coveku nesto dugujem ...

njegova antiscija smc pada na moju 8 kucu gde mi se nalazi SA
a juznog cvoa mu pada u moju 5 kucu gde mi je SUNCE!

Moja antiscija smc iz vodolije 5 kuca pada na njegovu I prvu kucu.
antiscija Juznog mc pada na njegovu 5 kucu u znak lava!

LJUDI KO KOME DUGUJE JA NE VERUJEM STA SAM VIDELA SVE, KOLIKO KONJUKCIJA I SVE JE VEZANO SA SATURNOM

AJDE PISITE ISKUSTVA .. :)

IMA DALJE NJEGOVO ANTISCIJSKO SUNCE PADA NA MOG NATALNOG MERKURA
I OBRNUTO ANTISCIJA MOG MERKURA NA NJEGOVO NATALNO SUNCE

pa opiši ti nama, kakav je vaš odnos? osjećaš li utjecaj tih konjunkcija na nekom skrivenom/drugom nivou? :)

mace
13-05-2008, 12:24
bebo to razmisljam i nekako kod mene se ispoljava sto ga citam ali tek naknadno, tj prvo pomislim da je zao i gadan a onda shvatim da je kukavica i da se plasi da bude samnom jer ga ludo privlacim, ..ne znam draga previse je kompleksno al dal smo vezani JESMO ali nekom cudnom ludackom vezom koja nema kraja ali ni pocetka...mrznja bes strast neznost pa onda opet red svega po malo

Skorpija
13-05-2008, 16:22
reci cu ti ovo za jedan jako bitan momenat u zivotu vaznost sam pridavao tranzitnoj veneri nad verteksom.samo taj jedini tranzit uz SA 0 JU) i kopkalo mie je da li je samo to detonator pa sam ceprkao i konacno uvideo da je tog trenutka bio citav tranzitni stelijum nad antiscijom mog natalnog stelijuma u ribama,,antiscije mojih SA,VE, i ME su na 1,3,12,vage i tada su tu bile cak cetri planete: JU,MA,ME.SO......desavalo se to da sam pored zdrave pameti delovao potpuno nesvesno i ulazio u pricu iako ne znam sta me u to uvlaci .......
Vrlo zanimljivo,meni jos uvek treba vremena da sve to polako izracunam,ali stvarno citajuci sta pises,zakljucila sam da vise paznje treba obratiti na antiscije.:)

mandrak-21
13-05-2008, 17:27
Ne bas tako ,na sve treba obratiti paznju ali kada nema odgovora onda pogledas antiscije bar ja tako radim,

Shmishonja
13-05-2008, 17:31
Ne bas tako , na sve treba obratiti paznju ali kada nema odgovora onda pogledas antiscije bar ja tako radim,
:thumbsup:

mandrak-21
13-05-2008, 17:38
Hvala smiso kad ce bebac?

Shmishonja
13-05-2008, 17:50
Hvala smiso kad ce bebac?

;) 22.05. ulazim u 9ti mesec ~ od ondak brojim[o] dane :D

mandrak-21
13-05-2008, 18:05
neces dugo brojati posle toga:)

Shmishonja
13-05-2008, 18:15
neces dugo brojati posle toga:)
:p nešto i ja imam takav utisak :hysterical: a bilo bi super početkom Juna [03.06.] jer je ondak i njenoj krštenoj Kumi rodjendan ~ taman Kumi poklon ~ :baby: A i da ne zaboravim[o] ~ Meni je vladar V polja [po TA] Jupiter = :baby: koji ima antiscijsku O° upravo sa Mesecom = majčinstvo, a i dodatno, Mesec je vladar IX polja = učeni ljudi, koji u ovom mom slučaju su ~ ginekolozi ~ pa samim tim, i utvrdjivanje termina začeća i termina porodjaja za njih je iz meni nepoznatog razloga bilo skoro nemoguće ~ tri lekara se glože oko toga i dan danas... a meni preostaje samo da čamim i čekam taj radosni trenutak :D

ArijeL
13-05-2008, 21:02
a vidi, vidi...
sa jednim sam imala ma180 mo, moj mars, i tumačenje naravno govori da ja nanosim bol njemu, banalno rečeno....ali sam i ja doživjela velike udarce, samo sam bolje krila ...nisam nikad mogla to do kraja opravdam kroz astrosimboliku, kad sad vidim, moj antiscijski mjesec je u opoziciji sa njegovim natalnim marsom...

ArijeL voljela bi ti pomoći jer sam ja imala obrnutu situaciju moja ants. Marsa na njegov SMC...al ne mogu stručno,nego babski...vidjali smo se...ali se veza nije ostvarila...e sad...bila sam ga jednom pitala dal osjeća kakav strah od mene..:D...pošto je taj Mars i u 90 sa njegovim čvorovima...rekao je da ne...

...a mislim da ga nisam baš ni povrijedila...mirno smo se rastali...možda je meni više žao nego njemu....:confused:

hvala pepuu...al vidiš, kod mene moj mars pravi kvadrat na njegove čvorove i na njegov mjesec, tako da...
sličan slučaj kao prethodni što sam navela...
al eto, nisam tip koji očajava zbog jednog lošeg aspketa...tako da, nadam se da ću pronaći još, pa da se malo ubijam u pojam, fino je to :)

mandrak-21
13-05-2008, 22:14
:p nešto i ja imam takav utisak :hysterical: a bilo bi super početkom Juna [03.06.] jer je ondak i njenoj krštenoj Kumi rodjendan ~ taman Kumi poklon ~ :baby: A i da ne zaboravim[o] ~ Meni je vladar V polja [po TA] Jupiter = :baby: koji ima antiscijsku O° upravo sa Mesecom = majčinstvo, a i dodatno, Mesec je vladar IX polja = učeni ljudi, koji u ovom mom slučaju su ~ ginekolozi ~ pa samim tim, i utvrdjivanje termina začeća i termina porodjaja za njih je iz meni nepoznatog razloga bilo skoro nemoguće ~ tri lekara se glože oko toga i dan danas... a meni preostaje samo da čamim i čekam taj radosni trenutak :D

HM?? mislim da ce pre toga izaci nekako mi je ipak 28 maj verovatniji

Shmishonja
13-05-2008, 22:16
HM?? mislim da ce pre toga izaci nekako mi je ipak 28 maj verovatniji
:hysterical: ja BAŠ 28.05. u 7h imam poslednji ultra zvuk :hysterical:

Shmishonja
13-05-2008, 22:31
trSunce 07° Blizanaca = antiscijsko Sunce na 22° Raka ~ moj ekv izmedju Merkur/Jupiter

trMesec 08° Riba = antiscijski Mesec na 21° Vage ~ moj natal Merku, tj. kontraantiscija moj natal Jupiter

trMerkur 21° Blizanaca [rx] 120° egz. moj natal Merkur i 180° moj natal Jupiter = antiscijski Merkur 08° Raka O° tr.Asc

trVenera 04° Blizanca = antiscijska Venra na 25° Raka ~ moj ekv izmedju Venera/Mars

trMars 10° Lava O° moj natal Mc' = antiscijski Mars 19° Bika

trJupiter 21° Jarca [rx] 90° i moj natal Merkur i moj natal Jupiter = antiscijski Jupiter 08° Jarca O° trDesc

trSaturn 02° Device = antiscijski Saturn 27° Ovna O° moj natal Hiron

trUran 22° Riba = antiscijski Uran 07° Vage O° moj kazimi SunceO°Pluton

trNeptun 24° Vodolije = antiscijski Neptun 05° Jarca O° trDesc i moj vrh III polja

trPluton 00° Jarca [rx] mini 120° moja Venera = antiscijski Pluton 29° Jarca ~ skoro u O° sa trVIII poljem

... i tog dana ulazim u 37-mu nedelju [od mogućih 40 :rolleyes:]

mandrak-21
13-05-2008, 22:36
:hysterical: ja BAŠ 28.05. u 7h imam poslednji ultra zvuk :hysterical:

:213: ostani odmah tamo da se ne setas bzvze........mars na MC a sunce je tada na vertexu;) mesec u 5 polju mada moze sacekati i veneru na vertexu,ili cak i mesec do mc ili vertexa ali mi je ovaj datum vise pokazatelj veze majka-dete

emmilija
13-05-2008, 22:54
mala pomoc....
sta je sa 0 stepenom, na primer antiscija mog urana koji je na 0 vage je na 0 riba ili.... :confused:

Shmishonja
13-05-2008, 22:58
:213: ostani odmah tamo da se ne setas bzvze........mars na MC a sunce je tada na vertexu;) mesec u 5 polju mada moze sacekati i veneru na vertexu,ili cak i mesec do mc ili vertexa ali mi je ovaj datum vise pokazatelj veze majka-dete

:eam: a još dodatno, tr,Mesec i tr.Uran na vrhu tr.X polja = moje natalno V polje [pod tim aspektom i ostala trudna, po mojoj nekoj logici] pa sve to 90° moj nat.Neptun, glavni vl.V polja... :rolleyes: biće nešto na sistemu :"Jao vidi kako lepa beba... JU !? Evo bebe krenula napolje!" :hysterical:


mala pomoc....
sta je sa 0 stepenom, na primer antiscija mog urana koji je na 0 vage je na 0 riba ili.... :confused:

Tvoj Uran je na 00°40' Vage pa ti je antiscijski Uran ondak na 29°20' Riba :)

p.s.
OBAVEZNO gledajte i stepene i minute prilikom izračunavanja antiscija!

jupiter u raku
13-05-2008, 23:08
Shmiso ja isto tipujem na 28 maj kao tvoj termin......


ps.-nešto sam gledala......al,nije u pasulj...

Shmishonja
13-05-2008, 23:14
Shmiso ja isto tipujem na 28 maj kao tvoj termin......


ps.-nešto sam gledala......

:baby: kad odluči da dodje medj' nas... će da dodje, bez i sa zvezdama i njihovim energijama i našim astrološkim kalkulacijama ;)

emmilija
13-05-2008, 23:15
hvala smile,

sta bi bez tebe
i po tome antiscija urana mi pada na smc u XI i kako se sad to tumaci....:)

Skorpija
14-05-2008, 02:20
OBAVEZNO gledajte i stepene i minute prilikom izračunavanja antiscija!

Zasto je to bitno? Kako se posmatraju ti minuti?

Shmishonja
14-05-2008, 06:48
Zasto je to bitno? Kako se posmatraju ti minuti?
:eam: pa to ti je kao kad gledaš stepene i minute kad :detective: natalne planete ?
To ti je isto ~ precizna matematika ~ ovo je bio vapaj jednog Meseca u Devici :D

A dodatno je bitno da li je neka antiscijska planeta primera radi na 15° ili 16° nekog znaka i ima aplikaciju sa nekom natalnom planetom na 15° ili 16° zbog samog orbisa antiscije od -/+3° ~ zbog toga kažem, a i zbog lakšeg računanja kada su u pitanju tranziti koji prelaze preko te ant.planete ;)

Naravno ~ takodje obratite pažnju da li je planeta retrogradna ili nije, jer ako jeste ona ima suprotno kretanje i kad je prebačena na stepen svoje antiscije :rolleyes:

Primera radi :smartass:
~ moj natalni Mesec je na 12°54' Device i njegova antiscija je 17°06' Ovna

~ e, sad ~ moj natalni Jupiter je na 21°02' Ovna ~ njegova antiscija je na 08°58' Device

~ ovde postoji aspekt O° izmedju ant.Meseca i njega, ali samo zato što je Jupiter RETROGRADAN i kako "ide dalje" = on "ide" ka stepenu nat.Meseca.

~ ant.Mesec na 17°06' Ovna / nat.Jupiter na 21°02' Ovna = ant.Mesec ide napred, a Jupiter unazad jer je retrogradan.

~ da nije retro, on bi u svom natalnom kretanju išao ka 22°Ovna, pa 25°Ovna itd. Samim tim menjala bi se tj. smanjivao bi se stepen njegove antiscijske pozicije ~ ako bi kretao ka 25° Ovna = antiscijska pozicija je 05° Device, a to je separacija od nat.Meseca na 12°Device [Mesec uvek ide napred jer nije nikad retrogradan, naravno] Samim tim, ovde je orbis -/+ 4° ali pošto je aplikacija u pitanju, posmatramo taj odnos i analiziramo ga.

mace
14-05-2008, 13:39
NE ZNAM DA LI STE VI GLEDALI ali meni se tranziti za dan kad sam upoznala veliku ljubav poklapaju cak i sa antiscijama ..ali ne znam da ih tumacim..
na njegovu antisciju jmc je bio re tranzitni merkur/mladja zena iz proslosti ?

MOJA ANTISCIJA JUZNOG MESECEVOG CVORA PADA NA 6 23 BIKA A NJEMU ANTISCIJA SEVERNOG MESECEVOG CVORA NA 8 55 BIKA STO ZNACI DA SU U KONJUKCIJI (NADAM SE I TACNOM VREMENU RODJENJA U MINUT )
da li to znaci da ja njemu dugujem posto je njemu cela prva kuca u biku a meni 8 a pritom je antiscija mog jmc a njegova anticija smc?
imamo nekoliko konjukcija i natalno i antiscije a pri tom su radili na njih i tranziti!
ima jako puno pokazatelja da tranziti deluju na antiscije..bar meni!!

Skorpija
14-05-2008, 17:50
Hvala Shmile,kod tebe su se bas poklopili mesec i jupiter.Moj ant.mesec pravi 90 sa natalnom venerom, a ant.venera je na 27* strelca i pravi 90 sa natalnim mesecom , ako je orbis do 3*.Izracunala sam i ja nesto.

Shmishonja
14-05-2008, 20:26
Hvala Shmile,kod tebe su se bas poklopili mesec i jupiter.Moj ant.mesec pravi 90 sa natalnom venerom, a ant.venera je na 27* strelca i pravi 90 sa natalnim mesecom , ako je orbis do 3*.Izracunala sam i ja nesto.

:thumbsup:
... ali ...
~ u kombinaciju ulaze SAMO 0° i 180° [kontraantiscija] i nijedan drugi aspekt [ako ćemo da igramo po pravilima]

Skorpija
14-05-2008, 22:27
:thumbsup:
... ali ...
~ u kombinaciju ulaze SAMO 0° i 180° [kontraantiscija] i nijedan drugi aspekt [ako ćemo da igramo po pravilima]
Jaoj....:doh: i procitala sam to,i zaboravila skroz.Naravno da cemo po pravilima,meni se ta kvadratura ionako nije svidjala.:D

da igual
15-05-2008, 11:35
a gledaju se pretpostavljam i uglovi u antiscijama (AC-DC) u konj s natalnim planetama druge osobe..

koja je razlika između antiscije i kontra-antiscije? mislim u usporedbi, svejedno je - ako se gleda samo 0/180 odnos..

Shmishonja
15-05-2008, 13:19
Jaoj....:doh: i procitala sam to,i zaboravila skroz.Naravno da cemo po pravilima,meni se ta kvadratura ionako nije svidjala.:D
:hysterical: e, sad me nasmeja do suza :hysterical:

a gledaju se pretpostavljam i uglovi u antiscijama (AC-DC) u konj s natalnim planetama druge osobe..

koja je razlika između antiscije i kontra-antiscije? mislim u usporedbi, svejedno je - ako se gleda samo 0/180 odnos..
Naravno da se gledaju :)

da igual
15-05-2008, 13:47
e i još me zanima, koji je značaj antiscija - bilo u tranzitima, bilo u usporednim chartovima..
dakle, koliku važnost one imaju pokraj regularnih naših planetarnih položaja, tj. onih vidljivih? i mogu li one predstavljati isto tako recimo čvrsti oslonac, kao što to pokazuju kretajuće planete?
jer često kažu, ako se nešto ne vidi prostim okom (najčešće u sinastrijama) na regularnim chartovima/položajima, ne treba tražiti to negde drugde.. ako nema, nema.. :)

Shmishonja
15-05-2008, 13:53
e i još me zanima, koji je značaj antiscija - bilo u tranzitima, bilo u usporednim chartovima..
dakle, koliku važnost one imaju pokraj regularnih naših planetarnih položaja, tj. onih vidljivih? i mogu li one predstavljati isto tako recimo čvrsti oslonac, kao što to pokazuju kretajuće planete?
jer često kažu, ako se nešto ne vidi prostim okom (najčešće u sinastrijama) na regularnim chartovima/položajima, ne treba tražiti to negde drugde.. ako nema, nema.. :)
Antiscije nam pomažu da vidimo ono što nam se dešava, a nismo u suštini u mogućnosti da promenimo ili izbegnemo :coffee:
Sve ono što se dešava na podsvesnom nivou, tj. van našeg "zdravog razuma". Dobro dodju jer makar mogu da predstavljaju opomenu bilo za lošu ili dobru situaciju koja nam "ide u susret" :smartass:

thalatte
16-05-2008, 11:50
Skužila sam da mi je antiscija venere na SMC...meni se cjeli chart vrti ok te Venere...kako okreneš,dominira...najbolje da samo nju pratim i prokljuvim...:rolleyes:

ArijeL
17-05-2008, 09:53
pepuuu to mi zvuči fino:)

nego, ja vidjeh da mi se neki dupliraju...tj, već sam pominjala da mi antiscijski saturn pravi konjukciju sa natalnim ju, i obrnuto, antiscijski ju konjukciju sa natalnim saturnom, ista situacija sa marsom i plutonom, samo je u pitanju opozicija - antiscijski ma 180 natalni pl, i antiscijski pl 180 natalni ma...:confused:

Shmishonja
17-05-2008, 10:30
:eam: evo vam ga maleni primer kako tranztii i njihove antiscije deluju na vremenske uslove : juče je tr.Sunce sklopilo O°sa antiscijskim Marsom [i obrnuto, naravno] pa je počelo vreme da se "zagrejava", dok u toku noći i danas ujutru tr.Mesec je sklopio 18O° sa Saturnom [i obrnuto, naravno] pa samim tim se vreme malo smirilo i nije toplo kao juče što ne znači da će se vreme promeniti u potpunosti... samo da tr.Mesec udje u znak Škorpiona danas posle 17h i sklapaće kontraantisciju upravo sa tr.Marsom, a kasnije, sutra sa tr.Suncem pa nas opet očekuje nagla promena vremenskih uslova :smartass:

mace
19-05-2008, 08:53
hvala smile, bas imas smisla da lepo objasnis
ja sam shvatila nesto, kod mene je jupiter natalni vrlo vazan i mislim da mi je konacni dispozitor,a samim tim mi je vazan i antiscijski ju, a mom muskarcu (nije vise moj al ga volim) je saturn ipak konacni dispozitor i te dve planete su u u antsciji, moj ju sa njegovim sa..
sta li to moze da znaci_...
definistivno sam sigurna da mi je promenio zivot, da sam i da cu postati zrelija..
hvala smile sto delis svoje znanje sa nama..

Skorpija
31-08-2008, 16:36
Pitanjce: Za koje se planete u horarnoj gledaju antiscije? Samo za signifikatore ili za sve? I kako se posmatra pitanje u kojem nema antiscija?

Shmishonja
31-08-2008, 16:48
Antiscija se gleda za SVE planete u horarnom pitanju. http://www.axisdraw.com/astro/forum/images/icons/icon7.gif

Moramo da proučimo sve antiscije tj. sve planete pa da izdvojimo one dve, tri koje nama trebaju za dobijanje odgovora :)

Takodje, neki tradicionalisti posmatraju i antisciju Asc' i fortune :)

Skorpija
31-08-2008, 16:50
Dobro,ali ako ima antiscija da li se gledaju samo konjukcije sa nekom od planeta u horaru?

Shmishonja
31-08-2008, 17:03
Da, isključivo O° se koristi kod antiscije.
Kontraantiscija je ~ 180°

Primer :

Sunce na 09° Device, Mars na 18° Ovna i Saturn na 17° Vage ~ ant.Sunce je na 21° Ovna, pa samim tim ima antisciju ~ sklapa O° sa Marsom i kontraantisciju sa Saturnom, tj, ima sa njim 180° :)

Skorpija
31-08-2008, 17:04
Znaci,postoji i dozvoljeni orbis,ja sam mislila da nema orbisa.Ali koliko su one bitne u horaru?

Shmishonja
31-08-2008, 17:11
Znaci,postoji i dozvoljeni orbis,ja sam mislila da nema orbisa.Ali koliko su one bitne u horaru?

Orbis je -/+ 3° [iako ja neki put odmaglim još i više od toga, sve zavisno od pitanja] :D
Antiscija nam govori, ako je ima, da će se neki dogadjaj desiti ali van domašaja "oka", tj. tajno, prikriveno, tiho, neprimetno.

A takodje, ako na primer ni jedna nama bitna planeta se ne povezuje medjusobno, ondak odmah gledamo da li se povezuju preko antiscije [čak i na primer "negativnost" prazanog hoda Meseca ili neke druge planete se jako smanjuje ako ima antisciju]

thalatte
31-08-2008, 17:35
Učinilo mi se da je spominjano da su bitne i za opis ?

Shmishonja
31-08-2008, 22:44
Da, kako da ne! Mnogo detalja se može dobiti iz ant,pozicije neke planete ili pak samog Asc' kada je reč o opisivanju bilo pitača, predmeta pitanja ili pak neke situacije.

Na primer ~ interesuje nas kako osoba izgleda i kako se ponaša :

~ Asc' je na primer na 01° Škorpiona :rolleyes:i antiscija je na 29° Vodolije ~ ne samo što će osoba vidno imati crte Škorpiona, već će po ponašanju i reagovanju više ličiti na Vodoliju nego na Škorpiona. Njeno ponašanje će biti jako nepredvidljivo i drugačije nego što očekujemo :)

~ A dodatno, na primer, ta osoba ima Veneru na 29° Lava, što bi značilo da se ta Venera nalazi na 180° od ant.Asc :rolleyes: [ a na primer upravo je Venera vladar Sunčevog znaka te osobe koje je u XII polju i dodatno ta Venera je vladar nat.Desc ~ VIII ~ XII polja i nalazi se u X polju ] i to nam daje sliku da osoba uporno pronalazi partnere koji su diametralno suprotni od nje kako po ponašanju, razmišljanju, oblačenju, načinu na koji ispoljavaju emocije :( a takodje nam može ukazati i na ideju da osoba traži neku vrstu autoriteta u odnosu od strane tog partnera ~ pa je i veća razlika u godinama moguća medju njima ~ ili pak se veze započinju sa starijim oženjenim/razvedenim kolegama na poslu ~ a to sve upravo bude "inicijalna kapisla" za svadju i samim tim veze kratko traju jer Vodolija ne voli da trpi da bude špijunirana, dok Lav pak ne voli da nije u centru pažnje, a sve to zabiberi ljubomorna Škorpija :o

Vindex777
31-10-2008, 11:59
pa kao što znate antiscija radi samo ako pada na neku planetu ili vrh polja, u suprotnom - ništa.

meni je oduvijek fanatično zanimala astrologia još od moje 15- godine.

i sve dok nisam saznao da uran antiscijom pada na ac, a jedna druga ključna planeta se nalazi blizu stupnja egzaltacjie urana.

jupiter u raku
31-10-2008, 17:13
pa kao što znate antiscija radi samo ako pada na neku planetu ili vrh polja, u suprotnom - ništa.

meni je oduvijek fanatično zanimala astrologia još od moje 15- godine.

i sve dok nisam saznao da uran antiscijom pada na ac, a jedna druga ključna planeta se nalazi blizu stupnja egzaltacjie urana.

uran,kao i ostali transsaturni ,nemaju nikakve veze sa antiscijom...
antiscija je pojam iz TA.gde se spoljašnje planete ne priznaju i ne razmatraju se ni u atiscijama...

Vindex777
31-10-2008, 18:35
tako je.

no TA nije niti znala tada postoje Uran, Neptun i Pluton.

Ja se ne svrstavam ni u MA ni u TA. Uzimam ono dobro s obje strane i nisam sklon dogmi.

Moje mišljenje je da radi.

Moraš znati da svi tradicionalisti ne isključuju djelovanej ova planete već ga ograničavaju na posebne uvjete. I tu se sa njima slažem.

jupiter u raku
31-10-2008, 18:41
tako je.

no TA nije niti znala tada postoje Uran, Neptun i Pluton.

Ja se ne svrstavam ni u MA ni u TA. Uzimam ono dobro s obje strane i nisam sklon dogmi.

Moje mišljenje je da radi.

Moraš znati da svi tradicionalisti ne isključuju djelovanej ova planete već ga ograničavaju na posebne uvjete. I tu se sa njima slažem.

na ovo ti mogu samo reći, da ti astrolozi koji miksaju i jedno i drugo nisu u pravu..

ili si TA ili MA...

skorpija_strelac
31-10-2008, 18:47
po tim antiscijama meni antiscija Mo pada na Saturna i obrnuto...strasno....
?
inace su u sextilu u natalu...?
sta bi to znacilo?

jupiter u raku
31-10-2008, 18:56
po tim antiscijama meni antiscija Mo pada na Saturna i obrnuto...strasno....
?
inace su u sextilu u natalu...?
sta bi to znacilo?

pa to ti je odnos 1 i 7 kuće i 2 1 7 kuće..zato što su ti jarac i rak umetnuti a 2 kućom vlada saturn..

Vindex777
31-10-2008, 19:00
ne dao ti bog da imaš aspekt vladara 1 i 7. barem ne izravni

skorpija_strelac
31-10-2008, 19:12
ne dao ti bog da imaš aspekt vladara 1 i 7. barem ne izravni

ne razumem.....
rak i jarac su umetnuti...
objasni...pliz...

supernova
31-10-2008, 19:16
po tim antiscijama meni antiscija Mo pada na Saturna i obrnuto...strasno....
?
inace su u sextilu u natalu...?
sta bi to znacilo?

I kod mene su mjesec i saturn u konjukciji preko antiscije. To je nešto skriveno i potisnuto što nije u prvom planu, ali daje strahove i blokade, moguće i ograničenja od strane majke.

skorpija_strelac
31-10-2008, 19:26
I kod mene su mjesec i saturn u konjukciji preko antiscije. To je nešto skriveno i potisnuto što nije u prvom planu, ali daje strahove i blokade, moguće i ograničenja od strane majke.

kod mene su i u natalu u aspektu....
nalazim se u tim strahovima, blokadama,..
nemam nikakva ogranicenja od strane majke ali mi je veliki autoritet i..pre imam strah da je ne izneverim ....ne zato sto ona nesto ocekuje od mene vec ne znam...mnogo je postujem...a ona ima u natalu Mesec u jarcu..

Vindex777
31-10-2008, 19:51
ne razumem.....
rak i jarac su umetnuti...
objasni...pliz...

ma ne nisam mislio da ti to imaš ali kažem izravan aspekt vladara 1 i 7 je jako loš ma kako dobar bio.

zujalica
31-10-2008, 22:18
kažem izravan aspekt vladara 1 i 7 je jako loš ma kako dobar bio.

Zasto los ? Ako sam dobro razumela izravni (direktni) :) ja imam septil vladara 1. i 7. polja... hm...

I jos nesto da pitam... koliko su bitne antiscije u sinastrijama? Antiscija mog Meseca pada na njegovu Veneru...

skorpija_strelac
31-10-2008, 22:25
[QUOTE=zujalica;110327]Zasto los ? Ako sam dobro razumela izravni (direktni) :) ja imam septil vladara 1. i 7. polja... hm...
QUOTE]

i ja se pitam,
Vindex , objasni sta si hteo da kazes?....ovako nije fer...to je lose i cao...objasni nam,hvala:D

Shmishonja
01-11-2008, 08:45
pa kao što znate antiscija radi samo ako pada na neku planetu ili vrh polja, u suprotnom - ništa.

meni je oduvijek fanatično zanimala astrologia još od moje 15- godine.

i sve dok nisam saznao da uran antiscijom pada na ac, a jedna druga ključna planeta se nalazi blizu stupnja egzaltacjie urana.

Baš lepo što tako rano si počeo da se zanimaš za astrologiju ~ skoro u isto vreme kad i ja [mislim na godine] ;) i da, definitivno je taj Uran "odradio posao" što se toga tiče.

uran,kao i ostali transsaturni ,nemaju nikakve veze sa antiscijom...
antiscija je pojam iz TA.gde se spoljašnje planete ne priznaju i ne razmatraju se ni u atiscijama...

E, sad, s obzirom da se ovde na ovom topiku bavimo TRADICIONALNOM astrologijom, Jupiter je u pravu ~ ovde nećemo da koristimo Uran,Neptun i Pluton u antisciji tj. analizi natala. Ali, opet ... dodatak ~ antiscija postoji u modernoj astrologiji ali se jako malo koristi iako puno toga može da nam "kaže" :D

Vindex777
01-11-2008, 12:31
Zasto los ? Ako sam dobro razumela izravni (direktni) :) ja imam septil vladara 1. i 7. polja... hm...

I jos nesto da pitam... koliko su bitne antiscije u sinastrijama? Antiscija mog Meseca pada na njegovu Veneru...

e sad mi je ovo glupo ispalo. ma jedan vaš poznati astrolog piše knjigu o tome pa ti ne mogu dati sada objašnjenje o čemu se radi.

ja ti septile i te stvari ne brojim. dakle 0,90,120,180 na to mislim ovdje , možda 60

viksi72
01-11-2008, 13:30
Dobro, Vindex, sta ja da radim kad imam konjukciju vladara 1 i 7-me? Sta je tu lose? Doduse u 8-oj je, pa to bas i nije nesto, ali zar ne bi trebali gledati dispozitore da bi rekli da li je nesto dobro ili lose?

zujalica
01-11-2008, 14:34
e sad mi je ovo glupo ispalo. ma jedan vaš poznati astrolog piše knjigu o tome pa ti ne mogu dati sada objašnjenje o čemu se radi.

ja ti septile i te stvari ne brojim. dakle 0,90,120,180 na to mislim ovdje , možda 60

Ok Vindex...
Meni vise nista nije jasno... neko kaze da minorni egzaktni aspekti
bas deluju... i da su jaci od ovih standardnih koji su veceg orbisa... A ne mora meni ni biti sve jasno... :) Ali me i dalje zanima zasto je los kontakt vladara 1. i 7.

da igual
01-11-2008, 16:49
a jel si pratite tranzite na antiscije?

viksi72
01-11-2008, 17:41
Da, Anci, meni je prosle godine po primarnim direkcijama Saturn bio na antisciji Venere ili ti na 10 Raka, a ove godine mi je na Marsu, koji je po antiscijama na 11 raka. Ono sto sam primetila je da sam prosle godine po pitanju ljubavi bila u uzasnom stanju, a ove godine sam pak bolesna, stalno sa nekim kijavicama i problemima sa respiratornim organima. Naravno da ne pominjem da nisam u nekoj fit formi (ipak je meni Mars vladar ascedenta) i nesto sam mnogo mirna. Mislim da poprilicno rade.

Nale 83
01-11-2008, 17:49
Antiscije - nesto bas i ne kontam najbolje :o! Eto i ja stajem u red za objasnjenje zasto je aspekt vladara I i VII polja los :mad:?

skorpija_strelac
01-11-2008, 17:58
Vindex, neces se izvuci:D

mi zahtevamo objasnjenje...:p

zujalica
01-11-2008, 18:31
Da li se antiscije gledaju i za cvorove ?

da igual
02-11-2008, 00:25
Da, Anci, meni je prosle godine po primarnim direkcijama Saturn bio na antisciji Venere ili ti na 10 Raka, a ove godine mi je na Marsu, koji je po antiscijama na 11 raka. Ono sto sam primetila je da sam prosle godine po pitanju ljubavi bila u uzasnom stanju, a ove godine sam pak bolesna, stalno sa nekim kijavicama i problemima sa respiratornim organima. Naravno da ne pominjem da nisam u nekoj fit formi (ipak je meni Mars vladar ascedenta) i nesto sam mnogo mirna. Mislim da poprilicno rade.

aha, ja nisam pratila takve tranzite (direkcije/progresije na antiscije), a viš mogla bih pogledati..
ja sam mislila na normalne tranzite planeta..

menij eprošle godine tr Sa radio kvadrat na antisciju MO u biku, i bilo mi je odsta loše.. a nikakvih drugih pokazatelja nije bilo ovako..

Shmishonja
02-11-2008, 10:30
a jel si pratite tranzite na antiscije?

Obavezno :D

Shmishonja
02-11-2008, 10:38
Ok Vindex...
Meni vise nista nije jasno... neko kaze da minorni egzaktni aspekti
bas deluju... i da su jaci od ovih standardnih koji su veceg orbisa... A ne mora meni ni biti sve jasno... Ali me i dalje zanima zasto je los kontakt vladara 1. i 7.

Ako ćemo da se bavimo TRADICIONALNOM astrologijom ondak NE KORISTMO ni jedne druge aspekte SEM : O°, 60°, 90°, 120° i 180° :D

A ako se bavimo MODERNOM ondak ćemo da koristimo sve aspekte koji su nam ponudjeni pod uslovom da imamo dobro objašnjenje šta koji aspekt znači :cool:

A sobzirom da je ovo pod-forum za TRADICIONALNU ondak važi prva opcija ;)

I ja čekam objašnjenje zašto je loš kontakt izmedju ;) vladara I i VII polja ~ jer nigde to nisam našla u mojim knjigama, čak šta-više, nadjoh suprotnu tvrdnju :o

da igual
02-11-2008, 13:00
Obavezno :D

i kako tranziti dijeluju na tvoje antiscije?
da li je to samo unutrašnji efekt ili se očituje i u nekim vanjskim događima?

kako bi recimo djelovao tranzit JU i SA trigon antiscijski MO :)

zujalica
02-11-2008, 20:21
Ako ćemo da se bavimo TRADICIONALNOM astrologijom ondak NE KORISTMO ni jedne druge aspekte SEM : O°, 60°, 90°, 120° i 180° :D

A ako se bavimo MODERNOM ondak ćemo da koristimo sve aspekte koji su nam ponudjeni pod uslovom da imamo dobro objašnjenje šta koji aspekt znači :cool:

A sobzirom da je ovo pod-forum za TRADICIONALNU ondak važi prva opcija ;)


Ok... razumela sam... :D

Shmishonja
04-11-2008, 08:52
E, da ! I da naglasim da kada se gledaju tranziti na natalne antiscije ~ samo se gleda O° i 180° od aspekata ~ drugi aspekti se ne koriste :)

da igual
04-11-2008, 12:42
aha, onda mi je SA na antisciji SO.. to jedino :)

a šta se dešava kad ti prelaze JU i SA preko MO? (konj)

zujalica
04-11-2008, 12:59
Opet ja nesto da pitam (bas sam dosadna) :) jel ima smisla gledati direktovanu planetu na antiscijskoj tacki ? Npr. kad mi se na ant. tackici Merkura nasao direktovani SMC - tada je pocela jedna divna prica :). Me je vladar 7.

kaliopaworld
04-11-2008, 16:06
Koliko sam ja shvatila, (mozda gresim) mislim da ima veze :p

zujalica
05-11-2008, 09:25
Koliko sam ja shvatila, (mozda gresim) mislim da ima veze :p

Hvala Kalip... , sad pogledah opet i kao sto napisah na ant. tacki Me je bio direktovani SMC, a na ant. SMC (ako se i za njega gleda) direkt. Merkur... :) blesavo.

Shmishonja
07-11-2008, 11:33
U TRADICIONALNOJ ASTROLOGIJI NE POSTOJE DIREKCIJE !

zujalica
07-11-2008, 11:58
U TRADICIONALNOJ ASTROLOGIJI NE POSTOJE DIREKCIJE !


Hvala za odgovor... :)

Shmishonja
07-11-2008, 14:20
Kada je reč o tradicionalnoj astrologiji, u suštini [pošto vidim da dolazi do mixovanja MA u TA prognostike za godišnji čart] se koriste samo tranziti u odnosu na natalne planete i naravno tranziti u odnosu na natalne antiscije.

Postoji jedna metoda, interesantno - komplikovana matematika, kojom se izračunava "nov datum" za godišnji čart. Na žalost, u suštini nigde nisam našla pravo objašnjenje tog matematičkog postupka, ali kada ga budem našla, postovaću ga ovde.

A dotle, zaboravite na solarce, progresije, lunare, direkcije i naravno Uran, Neptun i Pluton, kao i opciju da sem : O°, 60° , 90° , 120° i 180° aspekata ne postoji ni jedan drugi u TA ~ narafski, ako hoćete da pričamo i učimo tradicionalnu astrologiju kako treba :D

danaja
14-11-2008, 13:47
eh, konacno skuzih sta se desilo!!!
od dve vazne veze za moj ljubavni zivot imala sam antisciju mog jupitera konjunkcija njegovo sunce;
druga veza: moj natalni jupiter konjunkcija njegov antiscijski mesec;
takodje antiscija njegovog marsa pada na moj asc - jel to znaci da ga ja jako privlacim? a moja antisc. venera pada na njegov asc

:bebadeckic: a tek antiscija mog smc sa njegovim suncem
to mora da je ljubav jos iz proslog zivota - :) cudno al vidim da zaista deluje

Angliana75
14-11-2008, 17:25
antiscije nisam ni znala....evo sad ih kao nesto proucavam:o :o
i cini mi se da ste rekli da su jako bitne u sinastrijama.....i evo sad bas gledam sinastriju mene i mog dragog....njegov JU u Devici na 10*00 antiscija dodje u Ovnu na 20*00 jel' tako??....a ja tu imam egzaktno na istom stepenu MA u Ovnu....:rolleyes: ....a njemu to dodje u njegovoj 7.kuci=prvi brak a meni je u 9.polju=drugi brak.....i pri tome ne rade nikakvu konjukciju ni sa vrhovima niti planetama.........uhh...da...jedino mu u njegovom natalu dodje kontraantiscija na 20*00 device i radi mu konjukciju sa njegovim natal. MO na 19 step.u devici i vrhom 12.polja.....

kakva se tajna krije tu?...a zasto antiscije kriju neke tajne???:confused:....ne kapiram to

zujalica
14-11-2008, 18:42
Antiscija So (ako je u Devici na 10*) jeste u Ovnu na 20*, ali kontraantiscija je u Vagi na 20*. Kazu da antiscija ne mora uvek oznacavati tajnu vec i nesto sto nam nije tako ocigledno i sto ne umemo objasniti.

da igual
14-11-2008, 19:26
ja mislim da meni u jednoj sinastriji antiscije super rade.. mislim da jače povezanost antiscijama u sinastriji treba biti i mislim da je to ona unutarnja energija koja nas vuče jedno drugome, a nemamo pojma zašto..

imala sam jednu vezu s kojim mi je sinastrija bila dosta dobra (sve obostrano - MO/VE, MA/VE, MO/SO, ME/VE) ali nešt mi nije štimalo tu.. nikad i nikako da prošljaka ona prisnost, povezanost štajaznam, što ide u jakim vezama.. nije mi bilo jasno, zbog dobre sinastrije.. kasnije sam gledala i vidim 10% antiscijske povezanosti..

nadalje, sa svim svojim jako dobrim i dugogodišnjim prijateljima imam velik naglasak na antiscijama i povezanosti u drakonskom čartu :)

eto, my 2 cent

ja mislim da meni u jednoj sinastriji antiscije super rade.. također sam mišljenja da treba biti jače povezanosti antiscijama u sinastriji te da je to ona unutarnja energija koja nas vuče jedno drugome, a nemamo pojma zašto..

imala sam jednu vezu s kojim mi je sinastrija bila dosta dobra (sve obostrano - MO/VE, MA/VE, MO/SO, ME/VE) ali nešt mi nije štimalo tu.. nikad i nikako da prošljaka ona prisnost, povezanost štajaznam, što ide u jakim vezama.. nije mi bilo jasno, zbog dobre sinastrije.. kasnije sam gledala i vidim 10% antiscijske povezanosti..

nadalje, sa svim svojim jako dobrim i dugogodišnjim prijateljima imam velik naglasak na antiscijama i povezanosti u drakonskom čartu :)

eto, my 2 cent

Angliana75
14-11-2008, 22:58
moze li mala pomoc???....:o
posto sam sad naucila u kom znaku su antiscije kako da znam u kojim aznakovima su kontraantiscije??:confused: ....napr.
ako je MO u devici antiscijski MO je u ovnu...a kontrantiscijski MO je u Vagi....kako:confused: da znam za ostale znakove?

da igual
14-11-2008, 23:49
da, logično, 180 od antiscija ako je kontra ;)

Angliana75
14-11-2008, 23:56
da, logično, 180 od antiscija ako je kontra ;)

aaaaaaa..pa da....naravno...;) ...mene lude....:D ...zaljubljena ...:D pa slabije sad kapiram:D

Shmishonja
15-11-2008, 08:43
To što je 180° od tačke antiscije se zove ~ kontraantiscija ;)

danaja
15-11-2008, 14:02
proucavala sam moje sinastrije sa meni bitnim osobama, ima raznih slaganja i povezanosti, gledala i dejvisonke, ali moram podeliti s vama ovo iskustvo: covek koji me je oborio s nogu, al bukvalno, privlacnost je zaista velika - magnetski reagujemo jedno na drugo - antiscije nasih solarnih planeta su mi dale bolji odgovor na energiju nase veze; sve licne planete su nam antiscijski povezane, takodje i asc, uglavnom su konjunkcije, manje kontraantiscije....
tako da mislim da su antiscije zaista ona prava energija koju nismo u stanju kontrolisati ... inace i sinastrija pokazuje slaganje, ali mislim da su antiscije ipak dale bolji odgovor

da igual
15-11-2008, 15:56
da, moli da se antiscije priznaju pod presudan faktor o faktoru privlačnosti!!!

pogledajte zasita antiscije s onim osobama ka kojima vas je uvijek samo vuklo, vuklo i niste znali zašto, makar napravili ne znam šta loše.. nenormalni leptirići, unutarnji dobar predosjećaj, osjećanje druge osobe (dok niste zajedno)..

danaja baš me zanima kakva ti je sin s antiscijskim točkama s tim momkom..
ako može na pvt podtke, htjela bih vidjeti :)

selena
15-11-2008, 21:53
ja našla sljedeće:
-moja antiscija mjeseca je na 16 stupnjeva bika -a na tom se stupnju nalazi njegov natalni mjesec
-antesticija mog SMČ-a je na 11 stupnju bika -a on ima na 8 stupnju jupiter(orbis od 3 stupnja) ,a na 9 stupnju ima natalno sunce
=dali to bilo što znači????
ovako ja lijepo sve pješke izračunala i našla puuno toga sutra to dijelim s vama tako da sve provjerimo ....

da igual
16-11-2008, 01:51
to je sve? ili nisi sve navela?

meni se skoro sve preklapa zajedno i sa ASC i DC..
njegov stelij (VE/SA/SO/ASC) na moju osu SA/VE, preklapanje ASC/DC s MO..
još mi se čini da je sve pokrenuo i još uvijek drži ovaj tranzitni SA u djevici..

selena
16-11-2008, 12:32
evo sad sam ja to lijepo sve izvadila po školskome i dobila konačno odgovor zašto svi mislilite da ja njega povređujem...
1.antiscija mog marsa je na 14.42 vodenjaka i to je gotovo točna konjukcija sa njegovim asc na 14.14 vodenjaka
2.moja venera antiscija na 15.32 je u konjukciji sa njegovim mjesecom na 16.22 bika
3.moj SMČ antiscija je na 10.20 bika i čini konjukciju sa njegovim suncem na 10.48 bika i njegovim jupiterom koji je na 8.11 bika
4.moj JMČ antiscija je na 10.20 škorpije i u konjukciji je sa njegovim SMČ-om na 12.31 škorpije
d
šta reći na ovo....

e sad on
1.njegov ASC antiscija je na 15.46 škorpije i u konjukciji sa mojim marsem na 15.18 škorpije
2.njegovo sunce antiscija je na momo SMČ-orbis 40 minuta
3.njegov mjesec antiscija je na 13.38 škorpije i u konjukcijji je sa mojim marsem na 15.18 stupnja škorpije
4.njegov JMČ antiscija je na 17.29 lava i čini konjukciju sa mojom venerom na 14.28 lava i sa mojim SMČ-om na 19.40
5.njegov SMČ antiscija je na 17.29 bika i u konjukciji je sa mojim chironom na 17.52 bika
6. njegov antivertex antiscija je na 19.17 vage i u konjukciji sa mojim merkurem na 17.33 vage,sa mojom lilith na 18.49 vage ...

da igual
16-11-2008, 12:50
a di je Saturn, a di je Saturn? :D

selena
16-11-2008, 12:54
nemoguće da sam zaboravila saturna:confused: :confused:
evo ovako moj saturn antiscija je na 0.02 ovna ali nema ništa sa ničim njegovim-apsolutno ničim...
a njegov je na 2.59 blizanca i mislim da nema ništa sa ničim mojim...sa algolom je orbis od 5 i nešto stupnjeva to je previše..

da igual
16-11-2008, 13:31
a u kakvom ste odnosu vas dvoje?
jel možeš opisati snažnu povezanost s njim, i da li ga jako osjećaš - npr ko što blizanci osjete jedan drugog kad nisu pokraj..

kakva vam je sinastrija?

selena
16-11-2008, 13:40
http://i35.tinypic.com/r0cy01.gif -sinastrija
pa sinastrija je jako karmička i naporna...gledaj kako mu sjedam na asc i desc...jednostavno zatvaramo kartu jedan drugome...
a što se osječaja tiče recimo da znamo kad je jedan od nas bolestan iako nismo zajedno već godinama ,kao i da sve nikad nije prestalo...

limunada
17-11-2008, 18:33
škorpijice, gledaju se samo konjukcije (antiscije) i opozicije (kontraatiscije) a orbis ne treba da prelazi +/- 3, tako ja ukapirah na osnovu prvih strana:)


uh meni ovo nije jasno kako da racunam stepeni :confused: npr. sad pluton na 21° 46° je antiscije riba u kon. sa ve i mo il kako :rolleyes:

Shmishonja
28-11-2008, 21:48
Proteklih dve nedelje izuzetno sam se osećala umornom i depresivnom... nije mi bilo jasno odakle toliki priliv negativne energije... a ondak primetih da antiscija tranzitnog Saturna mi sklapa 180° sa natalnim Suncem u XII polju... i dodatno, otac [Sunce] mi se jako razboleo ~ upala pluća [Saturn je u Devici, a antiscija u Ovnu] :cool:

fish
30-11-2008, 02:05
Ako je neko raspolozen,

moja nat Ve u vodoliji u 7k. 0 njegov ant. Mo 0 moj dir Ma

Njegov ant MC 0 moj SMC

Njegova ant Ve 0 moj Sa

Moja ant Ve 0 njegov Mo

Njegov Dir Mo 0 moj ant Ma sve na njegovom Asc

nemam iskustva sa antiscijama, ako moze pomoc

Chither
05-12-2008, 01:56
Zanima me kako se tumaci u natalu antiscija Meseca na desc a Sunca na asc?

Shmishonja
05-12-2008, 08:43
Ako je neko raspolozen,

moja nat Ve u vodoliji u 7k. 0 njegov ant. Mo 0 moj dir Ma

Njegov ant MC 0 moj SMC

Njegova ant Ve 0 moj Sa

Moja ant Ve 0 njegov Mo

Njegov Dir Mo 0 moj ant Ma sve na njegovom Asc

nemam iskustva sa antiscijama, ako moze pomoc

U tradicionalnoj astrologiji NE POSTOJE direkcije :)
E sad, što se tiče ostatka : da podsetim ~ ANTISCIJA je sve ono što nama deluje kao da neko drugi vuče konce iza scene, sve ono što je na neki način prikrivenjno, tajno, što se ne vidi, "ispod žita" dešavanja oko nas, pa samim tim, kad neka ant. planeta sklopi O° sa nekom natalnom planetom u uporednom čartu, ona se isto tumači kao i "obična" planeta, samo joj se doda doza "misterije" i "tajnovitosti" ;)Zanima me kako se tumaci u natalu antiscija Meseca na desc a Sunca na asc?

Asc' predstavlja naš fizički izgled, a Desc' fizički izgled našeg partnera/partnerke, pa kad je ant.Sunce na nat.Asc' ta osoba ima jake crte i osobine tog Sunca, dok kada je ant,Mesec na nat.Desc' onda partner(partnerka imaju jako puno fizičkih osobina tog Meseca :cool:

zujalica
05-12-2008, 10:35
Shimso, ako stignes.. daj svoj komentar :) antiscija mog Meseca je na njegovoj Veneri , a antiscija njegove Venere na mom Mesecu... Sta je tu misteriozno?

Shmishonja
05-12-2008, 10:43
Shimso, ako stignes.. daj svoj komentar :) antiscija mog Meseca je na njegovoj Veneri , a antiscija njegove Venere na mom Mesecu... Sta je tu misteriozno?

"Misteriozno" može da bude jednostavo da ste se vas dvoje zaljubili na prvi pogled, da je situacija bila takva da ni u snu nisi predpostavila da će ti se na taj način i u takvoj situaciji desiti ♥
Tj. ne treba baš bukvalno tumačiti "misteriozno" ~ antiscija je jednostavno sve ono što se dešava oko nas a mi skoro da uopšte nemamo uricaja na to, kao da neko drugi "vuče konce" i odlučuje umesto nas :p

zujalica
05-12-2008, 11:05
"Misteriozno" može da bude jednostavo da ste se vas dvoje zaljubili na prvi pogled, da je situacija bila takva da ni u snu nisi predpostavila da će ti se na taj način i u takvoj situaciji desiti ♥
Tj. ne treba baš bukvalno tumačiti "misteriozno" ~ antiscija je jednostavno sve ono što se dešava oko nas a mi skoro da uopšte nemamo uricaja na to, kao da neko drugi "vuče konce" i odlučuje umesto nas :p

Hvala puno za odgovor :) , potpuno si u pravu, zaljubljivanje na prvi pogled... i to je bas ono van nase kontrole.
Neko je hteo da se to desi i ne zalim se sto je to tako... Ta tacka gde je njegova Ve je nekako dosta naglasena tj. tu je i srednja tacka izmedju mog So i Mo , pa i po draconic chartu moj Dsc je tu. Ocigledno bih trebala pratiti tranzite na tu tacku.
Hvala...

andjela pizelli
18-12-2008, 21:48
Citala sam da su vrlo bitne antiscije izmedju cvorova, gde je bio naveden primer princa Carlsa i princeze Dajane, gde je njegov natalni JMC bio u egzaktnoj konjukciji sa antiscijskim cvorom princeze, pa je on njoj doneo emotivne povrede.

Najupecatljivija sinastrija antiscije je konjukcija do u minut natalnog Juznog mjesecevog cvora Princa Carlsa,sa antiscijom Mjeseca Princeze Dajane,sto je dovelo do bolnih gubitaka.

Cinjenica da mu je rodila dva sina,moze se genetski vidjeti,kroz konjukciju njegovog natalnog Marsa,sa kontrascijom njenog Sunca.
Robert Blaschke

-----------

iz iskustva mogu reci,za antiscije u sinastriji,ako ih imate sa nekim,kad se razdvojite od te osobe,kao da je otisao dio vas....

moja najupecatljivija antiscija bila je moj Mars na 8 st Ovna ,njegov Mars na 26 st Djevice iako je orbis bio 4 st,djelovao je kao grom,jaka fizicka privlacnost
__________________

dugo sam se cudila,kako Mars u Ovnu moze bit opcinjen Marsom u Djevici,sve dok nisam naisla na antiscije...

viksi72
18-12-2008, 23:41
Hvala, Andjo, na pomoci, nisam mogla da se setim kako ide ova njihova kombinacija, a Blashe-ovu knjigu nemam kod sebe.

iz iskustva mogu reci,za antiscije u sinastriji,ako ih imate sa nekim,kad se razdvojite od te osobe,kao da je otisao dio vas....

I ovaj tvoj primer je izuzetan, jer i ja sam imala antisciju Ve/ Ma sa njegovim SMC, pa plus Ju, vladar 5-te u konjukciji sa istim cvorom. Bilo je jos nekih poklapanja, ali da ne gusim. Mislim da ovu vezu necu zavoraviti, pa sve da me napadne i Alchajmer negde u starosti.

kaliopaworld
06-01-2009, 20:48
Zanima me,koje aspekte smemo posmatrati sa antiscijom? Ne smemo gledati Ne,Ur,Pl,a da li smemo gledati,(zanima me i kad je u pitanju horar) kad npr. antisciju neke planete (npr.ona predstavlja nas) imamo u kvaratu sa planetom koja predstavlja nekog drugog? Da li sme uopste da se posmatra tako ili kad su one u pitanju gledamo samo konjukcije i opozicije:confused: ?

mandrak-21
06-01-2009, 23:32
Zanima me,koje aspekte smemo posmatrati sa antiscijom? Ne smemo gledati Ne,Ur,Pl,a da li smemo gledati,(zanima me i kad je u pitanju horar) kad npr. antisciju neke planete (npr.ona predstavlja nas) imamo u kvaratu sa planetom koja predstavlja nekog drugog? Da li sme uopste da se posmatra tako ili kad su one u pitanju gledamo samo konjukcije i opozicije:confused: ?

Samo konjukcije i opozicije,a sto se tice ur,ne, i pl, i na njih treba obratiti paznju(ali ne u horarnoj astrologiji) vec u modernoj i pogotovo u sinastriji samo za antiscije ne uzimajte veliki orbs 1-2 stepena

Angliana75
07-01-2009, 00:10
Samo konjukcije i opozicije,a sto se tice ur,ne, i pl, i na njih treba obratiti paznju(ali ne u horarnoj astrologiji) vec u modernoj i pogotovo u sinastriji samo za antiscije ne uzimajte veliki orbs 1-2 stepena

e bas ti hvala mandrak:) ..i mene je to jako zanimalo sto je kaliopa pitala...

kaliopaworld
07-01-2009, 10:25
Samo konjukcije i opozicije,a sto se tice ur,ne, i pl, i na njih treba obratiti paznju(ali ne u horarnoj astrologiji) vec u modernoj i pogotovo u sinastriji samo za antiscije ne uzimajte veliki orbs 1-2 stepena
Hvala na razjasnjenju :) Uporno sam pokusavala da iz antiscija pronadjem kako se vidi (u tranzitima za dan 30.10.2008 )lep ljubavni dogadjaj. Jedino sto vidim da su tranzitna Ve i Ju zamenili svoj mesta po antiscijama,ali to nema bas mnpgo veze sa mojim natalnim planetama jer one nisu dodirnute time. Jedino povratak Sa? Kao i to da je Ma dosao na mesto severnog cvora...ali opet mi nema logike?

wireless
25-02-2009, 17:33
A zašto bi se antiscion i antiscije uopšte gledali van horarne astrologije, posebno u natalnoj? Koliko vidim simboliku tajanstvenosti prikrivenosti i svega sličnog sasvim dobro pokriva Neptun, pa zašto onda mešati sisteme?
Ja sam npr. učio po Duporu i kod njega ima i trans-saturnskih planeta i primarnih direkcija i on to naziva Modernom astrologijom, ali kod njega se gledaju i "tradicionalni" vladari u slučaju vodolije, ribe i škorpije, prava je zbrka u terminologiji

viksi72
25-02-2009, 22:15
Wireless, sta te kosta na pr. da zamenis mesta tvom So i Ve, pa da malko razmislis o tome, a? For example?

wireless
26-02-2009, 00:29
ništa, ok mogu da zamenim, ali mi mozak ne radi u tom pravcu, i šta sa njima onda?

Shmishonja
26-02-2009, 07:36
Svako ko se bavi tradicionalnom astrologijom koristi antiscije, u modernoj nisam našla primere korišćenja antiscija.

Ja lično jako vodim računa o "takvim" tranzitnim uticajima na moj natal, jer sam puno puta preko ant.tr.planeta "dobila odgovor" šta se to u stvari dešava u mom životu...

Primera radi... od kako je trSaturn krenuo retrogradno i stigao na 21°/20° Device, njegova antiscijska tačka je bila tačno u 180° sa mojim natalnim Suncem na vrhu XII polja ~ mom ocu se ponovo vratili zdravstveni problemi.

Veoma volim period trSunca na početnim stepenima, jer mi onda njegova antiscijska tačka pravi O° sa natalnim Merkurom i mnogo mi bolje funkcionišu misli u tom periodu.

Sad čekam da mi ovaj tranzitni stelijum u Vodoliji preko antiscije "čučne" na Asc' ~ interesuje me šta će mi "doneti" jer u istom periodu trVenera će antiscijski imati O° moj natMesec na vrhu XI polja :cool:

Ramona
26-02-2009, 08:11
a gledas li antiscije unutar samog natala?

sorry ne znam ni da li je bilo o tome rijeci, nego samo procitah posljednji post pa rekoh da pitam...

Shmishonja
26-02-2009, 09:15
a gledas li antiscije unutar samog natala?

sorry ne znam ni da li je bilo o tome rijeci, nego samo procitah posljednji post pa rekoh da pitam...

Da, da, naravno. TA tako prati tranzite [i naravno pratim i antiscijske tranzite na natalne ekvidistance]

Takodje, obrnem i pozicije natalnih planeta i Asc/Mc, čisto reda radi, pa upotpunim sliku kad na primer proveravam neki elekcioni čart :D

Znači ~ ja uvek krenem od svog natala, tako mi lakše :

1. tranzitni antiscijski Saturn kao što malopre rekoh mi je O° natalno Sunce O° natlni vrh 12p. i dodatno mi sklapa O° sa natalnim ekvidistancom izmedju Sunca i Fortune = ovo po TA označava ne samo loš odnos sa ocem, već i njegovu bolest, pa i hospitalizaciju [a upravo sad u Martu, otac mi ide na operaciju]
2. antiscijski tranzitni Čvorovi su mi O° moji natalni Čvorovi na osi II/VIII ~ imam problema sa novcem kao i sa novcem koji sam dobila u nasledstvo [dodatno sami tranzitni Čvorovi su mi se nalepili na natalnu osu IV/Xp pa imam dodatnu frku u odnosu sa ocem]
3. kad pratim tranzitne antiscijske planete, ne pratim Mesec, jer se on dosta brzo kreće, ponekad da, da bi mi baš u nekom posebnom trenutku "pokazao" na nešto, ali zato pratim same tranzite na mom antiscijskom Mesecu ~ pa kao što rekoh malo pre, čekam baš da vidim da li će mi sad tranzitna Venera doneti nešto kad bude došla na -/+ 3° od mog antiscijskog Meseca na 17° Ovna...

Marsovka
26-02-2009, 09:22
Stalno me buni koji orbis da uzmem kad tumacim antiscije, bilo da je rec o horarnom pitanju ili analizi natala ?!
Nailazim na razna objasnjenja...:confused:

I ovo sto pominjes vezano za tranzite prema antiscijskim polozajima - tu antisciju ne uzimas kao nesto skriveno, tajno, ...

Shmishonja
26-02-2009, 09:35
Stalno me buni koji orbis da uzmem kad tumacim antiscije, bilo da je rec o horarnom pitanju ili analizi natala ?!
Nailazim na razna objasnjenja...:confused:

I ovo sto pominjes vezano za tranzite prema antiscijskim polozajima - tu antisciju ne uzimas kao nesto skriveno, tajno, ...

Ja poštujem Lilija i Frolija po tom pitanju i zadržavam se na max. -/+ 3° :cool:
... sem možda u nekoj prilici kad posmatram Mesec u horarcu [a i u natalu] jer je on jako brza planeta [za 2h = 1° znaka] pa samim tim i antiscija "brzo dodje" :rolleyes:
Antisicija sama po sebi predstavlja senku neke planete, pa tako je i tumačim, kao neko ko "vuče konce iza mene"... to bi moglo da se tumači i kao nešto "tajno", "skriveno", "nevidljivo"... sve zavisno koja planeta je u "igri" tako i tumačim antisciju...

skorpija_strelac
26-02-2009, 11:18
kako tumacite kad antosc. Mo pada tacno na Sa i obrnuto
orbis 0

Ramona
26-02-2009, 11:35
Mislim ne gledajuci tranzite, nego da li gledas antiscije samo unutar natala, npr. antiscija natalnog Saturna pravi neki aspekt s nekom drugom planetom iz natala...

[i naravno pratim i antiscijske tranzite na natalne ekvidistance]


uh... a sta su sad ekvidistance? :o :confused:

Shmishonja
26-02-2009, 11:35
kako tumacite kad antisc. Mo pada tacno na Sa i obrnuto
orbis 0

Prvo se pogleda kojim poljima te dve planete vladaju i gde su u čartu. Sve ostalo je slično analizi obične O° :) Tebi je razlika od 1° ta antiscija, a umetnuti su Rak/Jarac, pa Saturn po TA ondak vlada samo tvojom II kućom ~ ovo bi nam dalo sliku o tome da ti itekako umeš da čuvaš pare i da si vrlo oprezna sa pozajmicama. Takodje, ukazuje na naslednu ili genetsku "žensku" bolest. Takodje, pokazuje da sve prihvataš dosta lično i da umeš dugo da se ljutiš. Finansije će ti pod stare dane biti dosta slabe ili će ti život jako biti težak i naporan, kao što je i bio negde u periodu osnovne škole. Takodje, govori o nekakvoj vrsti gubitka drage osobe u periodu puberteta.

skorpija_strelac
26-02-2009, 11:45
Tebi je razlika od 1° ta antiscija, a umetnuti su Rak/Jarac, pa Saturn po TA ondak vlada samo tvojom II kućom ~ ovo bi nam dalo sliku o tome da ti itekako umeš da čuvaš pare i da si vrlo oprezna sa pozajmicama. Takodje, ukazuje na naslednu ili genetsku "žensku" bolest. Takodje, pokazuje da sve prihvataš dosta lično i da umeš dugo da se ljutiš. Finansije će ti pod stare dane biti dosta slabe ili će ti život jako biti težak i naporan, kao što je i bio negde u periodu osnovne škole. Takodje, govori o nekakvoj vrsti gubitka drage osobe u periodu puberteta.


pare ne umem da cuvam...bas suprotno:mad: , uzasna sam, pare mi prosto nestaju , uvek pozajmljujem kad imam,

ovo za bolest, joj:( ne znam

ovo za prihvatanje licno, je bilo pre a sad sam stvarno prevazisla to...ali sam bas bila preemotivna

u periodu osnovne skole su mi porodicni odnosi bili jako turbulentni:(da kazemo uzasni...Smiso ti si uvek u pravu:mad:

kakav li me zivot ceka....cccc....

a posto Mo vlada sedmom kucom,a Sa suvladar 1..da li moze da se analizira i po pitanju partnerstva...emotivna hladnoca, i tako to:D ?

Shmishonja
26-02-2009, 12:03
Mislim ne gledajuci tranzite, nego da li gledas antiscije samo unutar natala, npr. antiscija natalnog Saturna pravi neki aspekt s nekom drugom planetom iz natala...
uh... a sta su sad ekvidistance? :o :confused:

EKVIDISTANCI su matematička središnja tačka izmedju dve natalne planete.

Na primer ~ Venera na 29° Lava u odnosu na Jupiter 21° Ovna = njihova "matematička sredina" je 25° Blizanac/Strelac. Ako se tu nadje neka natalna planeta, ta tačka je veoma važna + neki tranzit ili direkcija / progresija / antisckijski tranzit = i eto nekog bitnog "vidljivog" dogadjaja.

Naravno da se analizira i natalna planeta & antiscijska natalna planeta, pa tako se dodatno radi analiza po TA = a od aspekata kod antiscije [kao i kod ekvidistanca] važi O° / 180° i samo to.

Evo i ovde na forumu ima topik o ekvidistancima : http://astro.axisdraw.com/forum/ekvidistanci/326-ekvidistanci-12.html?highlight=ekvidistanci

Shmishonja
26-02-2009, 12:07
pare ne umem da cuvam...bas suprotno:mad: , uzasna sam, pare mi prosto nestaju , uvek pozajmljujem kad imam,

ovo za bolest, joj:( ne znam

ovo za prihvatanje licno, je bilo pre a sad sam stvarno prevazisla to...ali sam bas bila preemotivna

u periodu osnovne skole su mi porodicni odnosi bili jako turbulentni:(da kazemo uzasni...Smiso ti si uvek u pravu:mad:

kakav li me zivot ceka....cccc....

a posto Mo vlada sedmom kucom,a Sa suvladar 1..da li moze da se analizira i po pitanju partnerstva...emotivna hladnoca, i tako to:D ?

Ne mora biti emotivna hladnoća, pre će biti ili da ćeš izgubiti partnera, ili da ćeš imati malo "težeg" muža, ili pak da ćeš se udati za nekoga ko je dosta stariji od tebe [razveden, ili pre da je udovac] Saturn u TA predstavlja gubitak, rastanak, a Mesec pored toga što predstavlja majčinstvo, predstavlja i status žene u braku... pa može da se tumači i kao jako kasna trudnoća ili problemi u trudnoći... teško začeće... isto tako moće da bude i problem sa menst. ciklusom...

mace
28-05-2009, 16:50
:) Kad se ant.Saturn kao vladar IV i V polja pa se nadje u kontraantisciji sa nat.Suncem vl.XI polja [a koje je baš na vrhu V polja] ovo bi moglo da nam donese par zaključaka :

ako gledamo tebe kroz čart ~ ondak je nešto u vezi ljubavi, dece, kreativnosti i stvaranja što je duboko blokirano u tebi i vapije da izadje na svetlost dana. neki strahovi od ostavljanja, odbacivanja, negiranja pravih emocija ili pak strogog kućnog vaspitanja te stalno u svakoj vezi sprečavaju da se 100% predaš partneru. Moguće je da u partneru na neki način tražiš autoritet, a opet u isto vreme ga negiraš i zbog toga imaš komplikacija u ljubavi. Takodje, što se potomstva tiče, moguće je da će biti povuci potegni sa tvojim prvim detetom ~ jaka karma koja treba da se odradi da bi bilo sve dobro.
ako gledamo tvoje roditelje kroz čart ~ tvoje IV i V polje je od jednog od roditelja I i II polje, a tvoje XI polje je njegovo/njeno VIII polje ~ moguće je da ti je jedan od roditelja jako strog, posesivan, hladan u ispoljavanju svojih emocija, ali isto tako u dubini duše jako neshvaćen i usamljen, takodje, moguće je da je ili rano na neki način fizički / emotivno se udalji od tebe i svoje porodice ili pak će to tek da se desi, teža bolest je tekodje moguća, problemi sa novcem i nasledjem, takodje.
ako gledamo tvoje prijatelje kroz ovaj čart ~ tvoje XI polje je njihovo I polje, a tvoje IV i V polje je njihovo VI i VII polje ~ pa je moguće ili da ćeš na poslu imeti nekoga ko će se predstavljati za tvog dobrog prijatelja, a u stvari te potkopavati sve vreme, ili će pak neko od tvojih prijatelja kuburiti ili sa svojim poslom ili sa svojim zdravljem dugi niz godina i neće moći da mu/njoj se pomogne, ili pak će stalno uletati u veze u kojima će, možda čak i fizički, da stradaju.
nadjoh ovu temu u praistoriji :)
Smiso kad budes mogla virni mi malo objasnjenje br 1. za dete? sta si tacno mislila ? sta treba da uradim, kakva karma?

objasnjenje 2. jel meni nema para i nasledja i teza bolest ili mom ocu ne kapiram?
hvala unapred

Ramona
31-05-2009, 10:24
Citala sam da su vrlo bitne antiscije izmedju cvorova, gde je bio naveden primer princa Carlsa i princeze Dajane, gde je njegov natalni JMC bio u egzaktnoj konjukciji sa antiscijskim cvorom princeze, pa je on njoj doneo emotivne povrede. Takodje se navodi da ove tacke pokazuju gde mozemo biti povredjeni u odnosu i zato ih je dobro raditi u sinastrijama. Koliko sam shvatila, ako se neka emotivna planeta nadje na nekoj "teskoj" planeti, na to treba obratiti paznju, povezati po kucama i odakle planeta dolazi, da bi se ustanovilo, gde mozemo biti najvise povredjeni.


Ah tek sad vidim ovaj post a ja vec pitala nesto slicno u temi aspekata u sinastriji http://www.kolobok.us/smiles/he_and_she/girl_wink.gif

Kako bi gledali ovo:

Postoji antiscijska opozicija izmedju njegovog sjevernog mjesecevog cvora i mog MO, a tako i izmedju mog cvora i njegovog SO.. http://www.kolobok.us/smiles/he_and_she/first_move.gif

Pretpostavljam da tu ima nesto, jer MO zenski princip, SO muski.. pa sad.. :confused:

Shmishonja
31-05-2009, 10:37
:)
nadjoh ovu temu u praistoriji :)
Smiso kad budes mogla virni mi malo objasnjenje br 1. za dete? sta si tacno mislila ? sta treba da uradim, kakva karma?

objasnjenje 2. jel meni nema para i nasledja i teza bolest ili mom ocu ne kapiram?
hvala unapred

1. karma vezana za prvo dete ~ to bi trebalo detaljnije da pogledam tvoj natal da bih mogla konkretnije da ti kažem.
• treba pogledati Arapsku Tačku Karme i uporediti njegovog dispozitora sa Arapskom Tačkom Dece i njenim dispozitorom za detalje.
2. napisah da je to vezano za tvog oca.

Shmishonja
31-05-2009, 10:44
Ah tek sad vidim ovaj post a ja vec pitala nesto slicno u temi aspekata u sinastriji http://www.kolobok.us/smiles/he_and_she/girl_wink.gif

Kako bi gledali ovo:

Postoji antiscijska opozicija izmedju njegovog sjevernog mjesecevog cvora i mog MO, a tako i izmedju mog cvora i njegovog SO.. http://www.kolobok.us/smiles/he_and_she/first_move.gif

Pretpostavljam da tu ima nesto, jer MO zenski princip, SO muski.. pa sad.. :confused:

Sinastrija u TA za antisciju : to ukazuje na tajne ljubavi koje se dugo "vuku" i sklanjaju od očiju javnosti. Vrlo često antiscija emotivnih / ličnih planeta sa partnerovim planetama može ukazati na vezu koja jako, jako dugo traje, ali nikada ne dodje do višeg novoa od zabavljanja, tj. retko kad dodje i do braka.

Kad gledamo Čvorove treba obratiti pažnju na :

• antiscija SEVERNOG čvora na neku partnerovu planetu donosi boljitak i dobitak partneru [i obrnuto naravno] na nivou da osoba čiji je Severni Čvor u pitanju na neki posredni način doprinosi sreći drugog partnera u simbolici planete na koju deluje.

• antiscija JUŽNOG čvora na neku partnerovu planetu donosi gubitke i loše dogadjaje partneru [i obrnuto] na nivou da osoba čiji je Južni Čvor u pitanju na neki posredni način donosi nesreću drugom partneru u simbolici planete na koju deluje.

Ramona
31-05-2009, 11:34
Sinastrija u TA za antisciju : to ukazuje na tajne ljubavi koje se dugo "vuku" i sklanjaju od očiju javnosti. Vrlo često antiscija emotivnih / ličnih planeta sa partnerovim planetama može ukazati na vezu koja jako, jako dugo traje, ali nikada ne dodje do višeg novoa od zabavljanja, tj. retko kad dodje i do braka.

Kad gledamo Čvorove treba obratiti pažnju na :

• antiscija SEVERNOG čvora na neku partnerovu planetu donosi boljitak i dobitak partneru [i obrnuto naravno] na nivou da osoba čiji je Severni Čvor u pitanju na neki posredni način doprinosi sreći drugog partnera u simbolici planete na koju deluje.

• antiscija JUŽNOG čvora na neku partnerovu planetu donosi gubitke i loše dogadjaje partneru [i obrnuto] na nivou da osoba čiji je Južni Čvor u pitanju na neki posredni način donosi nesreću drugom partneru u simbolici planete na koju deluje.


pa dobro posto su SMC i JMC kontra uvijek postoji i jedna i druga.. tako u ovom mom slucaju moj SMC je antiscijski 180 na njegovo SO a JMC je onda 0 na to SO.. i tako isto njegov SMC/JMC na moj MO.. :confused:
sad ne znam kako se to odrazava na nas..

Shmishonja
31-05-2009, 11:39
pa dobro posto su SMC i JMC kontra uvijek postoji i jedna i druga.. tako u ovom mom slucaju moj SMC je antiscijski 180 na njegovo SO a JMC je onda 0 na to SO.. i tako isto njegov SMC/JMC na moj MO.. :confused:
sad ne znam kako se to odrazava na nas..

Ne mogu napamet ~ sad si me zbunila... gde su, na kojim stepenima i u kojim znacima te planete? Bitna je više antiscija, ne kontraantiscija u tumačenju, naravno.

Ramona
31-05-2009, 11:46
Ne mogu napamet ~ sad si me zbunila... gde su, na kojim stepenima i u kojim znacima te planete?

ovak: moj SMC na 2 Lava, njegovo SO na 29 Skorpije..
njegov SMC na 16 Blizanaca a moj MO na 14 Jarca.. http://www.topsmileys.net/smilies/confused0033.gif (http://www.topsmileys.net)
http://www.topsmileys.net/smilies/confused0091.gif (http://www.topsmileys.net)

Shmishonja
31-05-2009, 14:24
ovak: moj SMC na 2 Lava, njegovo SO na 29 Skorpije..
njegov SMC na 16 Blizanaca a moj MO na 14 Jarca.. http://www.topsmileys.net/smilies/confused0033.gif (http://www.topsmileys.net/)
http://www.topsmileys.net/smilies/confused0091.gif (http://www.topsmileys.net/)


Sada nadjoh, pa da dodam ~ u TA s obzirom da su Čvorovi tačke, njihove antiscije i nisu toliko od velike važnosti, ali mogu nam dati odredjenu "notu" celokupnoj sinastričkoj kompoziciji, jer se u suštini najviše gledaju njihovi dispozitori i antiscije [ako ih ima] tih planeta.

Elem, Severni Čvor na 02° Lava ima antisciju na 27° Bika, a kontraantiscija mu je na 27° Škorpiona ~ -/+ 2° separacija, dok je njegov Severni Čvor na 16° Blizanaca sa antiscijom na 13° Raka O° tvoj Mesec -/+ 1° separacija.

U oba slučaja su u pitanju separacije + Čvorovi koji ukazuju na prošloživotna iskustva = oboje delujete podsticajno jedan na drugog i svojim ponašanjem poboljšavate "postojanje" onog drugog. Odlična kombinacija, ali u odnosu na klasične aspekte samo "dodatni šlag na tortu" ;)

Ramona
01-06-2009, 11:14
Sada nadjoh, pa da dodam ~ u TA s obzirom da su Čvorovi tačke, njihove antiscije i nisu toliko od velike važnosti, ali mogu nam dati odredjenu "notu" celokupnoj sinastričkoj kompoziciji, jer se u suštini najviše gledaju njihovi dispozitori i antiscije [ako ih ima] tih planeta.

Elem, Severni Čvor na 02° Lava ima antisciju na 27° Bika, a kontraantiscija mu je na 27° Škorpiona ~ -/+ 2° separacija, dok je njegov Severni Čvor na 16° Blizanaca sa antiscijom na 13° Raka O° tvoj Mesec -/+ 1° separacija. - i ovdje je kontraantiscija , jer je moj MO u Jarcu

U oba slučaja su u pitanju separacije + Čvorovi koji ukazuju na prošloživotna iskustva = oboje delujete podsticajno jedan na drugog i svojim ponašanjem poboljšavate "postojanje" onog drugog. Odlična kombinacija, ali u odnosu na klasične aspekte samo "dodatni šlag na tortu" ;)

Lovely! http://www.kolobok.us/smiles/he_and_she/tender.gif

carobnica
01-06-2009, 13:04
Nadam se da na pravom mestu pitam, koliko su vazne antiscione konjunkcije u sinastriji?! Narocito egzaktne konjunkcije licnih planeta, pa daljih, kako se to manifestuje?! pozdrav

Ramona
01-06-2009, 13:38
Nadam se da na pravom mestu pitam, koliko su vazne antiscione konjunkcije u sinastriji?! Narocito egzaktne konjunkcije licnih planeta, pa daljih, kako se to manifestuje?! pozdrav


Upravo smo o tome i pricali ;)

Sinastrija u TA za antisciju : to ukazuje na tajne ljubavi koje se dugo "vuku" i sklanjaju od očiju javnosti. Vrlo često antiscija emotivnih / ličnih planeta sa partnerovim planetama može ukazati na vezu koja jako, jako dugo traje, ali nikada ne dodje do višeg novoa od zabavljanja, tj. retko kad dodje i do braka.

thalatte
01-06-2009, 14:45
da li se ono za antiscije uzima 3 +/- orbis???

U sinastriji bi onda imala antisciju čvorova...njegov 27 Bik,moj 4 Lav ,mislim da smo dosta povezani preko tih čvorova...jer su nam Vladari Smč u 120 i to je najlepši aspekt u sinastriji...i mislim najmanjeg orbisa2a

Još kad kažem da je taj njegov SMČ 0 moja Venera,Merkur....dok je Jmc 0 Uran...

Da li to znači da on-dragi:D direktno aktivira moju tu nesretnu opoziciju Ve180Ur o kojoj stalno trubim???

Pretpostavljam da se on stvorio tu kraj mene :D...kako bi rješili neki dio naše karme...kao da sam ja ta koja nešto mora odraditi-ili-i-naučiti...

(iako za svaki odnos kažemo da je tu sa razlogom...ovdje mi se čini da me nekako dosta direktno udara)

Jao ja sam malo pobrkala temu karma i antiscija....ispričavam se...čitam usporedno i onda...više ni ne znam na kojoj sam temi :(

Shmishonja
01-06-2009, 15:21
da li se ono za antiscije uzima 3 +/- orbis???

U sinastriji bi onda imala antisciju čvorova...njegov 27 Bik,moj 4 Lav ,mislim da smo dosta povezani preko tih čvorova...jer su nam Vladari Smč u 120 i to je najlepši aspekt u sinastriji...i mislim najmanjeg orbisa2a

Još kad kažem da je taj njegov SMČ 0 moja Venera,Merkur....dok je Jmc 0 Uran...

Da li to znači da on-dragi:D direktno aktivira moju tu nesretnu opoziciju Ve180Ur o kojoj stalno trubim???

Pretpostavljam da se on stvorio tu kraj mene :D...kako bi rješili neki dio naše karme...kao da sam ja ta koja nešto mora odraditi-ili-i-naučiti...

(iako za svaki odnos kažemo da je tu sa razlogom...ovdje mi se čini da me nekako dosta direktno udara)

Jao ja sam malo pobrkala temu karma i antiscija....ispričavam se...čitam usporedno i onda...više ni ne znam na kojoj sam temi :(

Kod antcija je samo bitno da su APLIKACIONE i da su u orbisu od 3° :)
Što se tiče čvorova i antiscije ~ malo ima toga što oni mogu da nam pruže jer su Čvorovi tačke koje deluju samo preko svojih dispozitora, a kada i postoji antiscija neke partnerove planete na Severni/Južni čvor ~ onda se to tumači "klasično" ~ Severni je DOBRO, Južni je LOŠE i to je to. Za dalje ~ dispozitori i "njihova priča"...

Ramona
01-06-2009, 15:46
Kod antcija je samo bitno da su APLIKACIONE i da su u orbisu od 3° :)
Što se tiče čvorova i antiscije ~ malo ima toga što oni mogu da nam pruže jer su Čvorovi tačke koje deluju samo preko svojih dispozitora, a kada i postoji antiscija neke partnerove planete na Severni/Južni čvor ~ onda se to tumači "klasično" ~ Severni je DOBRO, Južni je LOŠE i to je to. Za dalje ~ dispozitori i "njihova priča"...

A separacije? http://www.topsmileys.net/smilies/ashamed0005.gif (http://www.topsmileys.net) a joj ja mislila da je i to dobro... :(

Orbis od 3°? pa super, ja gledala i manje.. znaci ima jos ;)

A vidi ovo:
njegov SMC je u kontraantisciji s mojim MO, a njegov vladalac tog SMC (ME) je opet u kontraantisciji s mojom VE.. ?http://www.topsmileys.net/smilies/ashamed0001.gif (http://www.topsmileys.net)

thalatte
01-06-2009, 17:02
Mislim da nam smisha želi reči da ne bacamo preveliko težište na čvorove i antiscije...

-inače to i radim...al kad se radi o vlastitoj sinastri onda znamo preuveličavat stvari...

-kao što reče ...samo šlag na torti...treba ipak prvo konkretne aspekte objasnit i dokučit (što je za nas početnike i onako ogroman posal) ...

Shmishonja
01-06-2009, 18:22
Mislim da nam smisha želi reči da ne bacamo preveliko težište na čvorove i antiscije...

-inače to i radim...al kad se radi o vlastitoj sinastri onda znamo preuveličavat stvari...

-kao što reče ...samo šlag na torti...treba ipak prvo konkretne aspekte objasnit i dokučit (što je za nas početnike i onako ogroman posal) ...

Tačno tako ;)

ajde
11-08-2009, 17:29
Sada nadjoh, pa da dodam ~ u TA s obzirom da su Čvorovi tačke, njihove antiscije i nisu toliko od velike važnosti, ali mogu nam dati odredjenu "notu" celokupnoj sinastričkoj kompoziciji, jer se u suštini najviše gledaju njihovi dispozitori i antiscije [ako ih ima] tih planeta.

Elem, Severni Čvor na 02° Lava ima antisciju na 27° Bika, a kontraantiscija mu je na 27° Škorpiona ~ -/+ 2° separacija, dok je njegov Severni Čvor na 16° Blizanaca sa antiscijom na 13° Raka O° tvoj Mesec -/+ 1° separacija.

U oba slučaja su u pitanju separacije + Čvorovi koji ukazuju na prošloživotna iskustva = oboje delujete podsticajno jedan na drugog i svojim ponašanjem poboljšavate "postojanje" onog drugog. Odlična kombinacija, ali u odnosu na klasične aspekte samo "dodatni šlag na tortu" ;)

jes da je ovde receno da cvorovi i nisu tako bitni .. :)

al moram pitat :D

moj Uran antisticija SMC njegov.. uran mi je u 7 inace
moj SMC kontraantisticija Venera njegova

oba cvora u 5oj..

Angliana75
11-08-2009, 18:33
da li mogu da se prate antiscije i kontrantiscije planeta i sa progresivnim i direktovanim planetama ili samo sa natalnim??
mislim da mogu :D...

Antiscija nam ukazuje na nešto .. jednostavno kada se desi neki dogadjaj a mi nemamo pojma ni odakle ni kako se to desilo, e to vam je antiscija
a ha...ok....posto je VE0PL fatalan aspekt ...sad mi je potpuno jasno..kako se ON meni pojavio u zivotu posle toliko puno godina...da..da..
iako mozda u TA se ne gleda PL posto je spoljna planeta meni je itekako pokazao zasto je ON meni dosao posle toliko godina!
naime...antiscija njegovog PL je na 29* riba i jednog dana u aprilu mesecu,bas tada,tranz. VE se nadje na 29* riba ( a ti je njeno najjace delovanje zar ne?..) a i tranz. MA je bio na 27* riba..znaci bila je konjukcija tranz. VE,tranz. MA sa antisicijom njegovog PL..pazite kombinacije?? ..VE0MA0PL....fatalnost!!! :D...pa se sve to odigralo u mom 8.polju :D..ali nije bilo sexa!!..ne...ne.. i NE!!..
ali je i antiscija njegovog JU u mom 5.polju a bas tog dana je PL na 3* jarca i pravio orbis ali doduse separacijski od 3*!...ma cudo je kako rade ove antiscije!!
elem...cini mi se da je Shmisha na ovoj temi napisala da je orbis antiscije sa planetom +/- 3* ali ako je aplikacioni onda ide do 4*...a ja bih rekla i do 5*..zasto??pa zato sto je bas tog dana bio tranz. UR na 24 * riba i radio je aplikacioni aspekt sa VE0MA0PL...da!...zato se susret s njim zbio neocekivano ,kratko trajao i brzo se zavrsio..sve na brzinu!kao grom iz vedra neba!
hvala Shmisho!!!
Stepen antiscije neke planete je osetljiv i progresije i tranziti na taj stepen...
Onda,sinastrijski:
tvoj recimo saturn u progresijama dodje na stepen antiscije partnerove planete,(venera ili mesec ili uran...)i ti odlucujes da prekines nicim izazvana kontakt sa njim zbog neke sitnice ii bez razloga,ili zbog toga sto ti se nije nasmesio kad te ugledao ili sto je kuckao poruku na mobilnom itd........

da...a ha...a vidi ovo...po primar. direkc. moj ASC je na 22* device a antiscija njegovog DSC je na 23* device..a i antiscija njegove VE na mom direkt. MA ove godine...e sad ne znam je li i ove primarne direkcije i sekundarne progresije se gledaju u sinastriji ???

hvala mandrak!
a inace...kontraantiscija njegove Fortune na mom natal. SA..ne znam koliko je ovo dobro??
ima toga jos...ali da ne davim vise..

Billy
11-08-2009, 22:07
Kada se rade antiscije odnosno kontraantiscije treba obratiti pažnju na jednu stvar.Nisam primetio da li to negde piše,ali ok,nije loše ponoviti.
Sama antiscija ne donosi promenu,već samo modifikaciju.
Ako imamo npr. VE u ovnu,a ME u devici i ovde dve planete u antisciji,zapazićemo najpre njihov primarni položaj.Vidimo da je VE u izgonu,a ME je u sedištu. Šta može ta antiscija da uradi? Ova VE kao "loša" će malo "pokvariti" položaj ME.Ono što ME obećava,recimo dobar posao ili novac (već prema polju),će biti malo uzdrmano ovom antiscijom VE,pa ćemo imati nekih problema na poslu i sa novcem. Sa druge strane,ME će svojom antiscijom,popraviti malo položaj VE u ovnu,ali ništa drastično,ona i dalje ostaje ista ona VE u ovnu,sa svim svojim osobinama,samo će one biti malo ublažene. Kada se vidi kojim poljima vladaju ove planete,vrlo lako ćemo dobiti samu simboliku,šta je to što može iskrsnuti u odnosu ove dve planete,a što gledajući obične aspekte,ne možemo da primetimo.A događaji su ipak tu....

cookie
15-08-2009, 14:55
ove antiscije su super,stvarno rade!
pogotovo u sinastriji,npr.nikako mi nije bilo jasno za jednog tipa koji je bio ljubav mog života zašto mi se toliko sviđao,jer u sinastriji nije bilo nekih značajnijih aspekata,i tek kad sam otkrila antiscije sve mi je postalo jasno.

samo,nije mi jasno kako se antiscije tumače natalno na karakter osobe,npr.ako osoba ima Sunce u Djevici,antiscija je onda u Ovnu,znači li to da ta osoba ima karakteristike Ovna?
ili se to ne tumači tako?

i isto u vezi sinastrije,znači ako između 2 osobe postoji dosta konjukcija između natalnih planeta i antiscija,a u običnoj sinastriji ne postoje neki značajniji pokazatelji,znači taj odnos neće prerasti u neku ozbiljniju vezu ako sam dobro shvatila?

Billy
15-08-2009, 18:21
ove antiscije su super,stvarno rade!
pogotovo u sinastriji,npr.nikako mi nije bilo jasno za jednog tipa koji je bio ljubav mog života zašto mi se toliko sviđao,jer u sinastriji nije bilo nekih značajnijih aspekata,i tek kad sam otkrila antiscije sve mi je postalo jasno.

samo,nije mi jasno kako se antiscije tumače natalno na karakter osobe,npr.ako osoba ima Sunce u Djevici,antiscija je onda u Ovnu,znači li to da ta osoba ima karakteristike Ovna?
ili se to ne tumači tako?

i isto u vezi sinastrije,znači ako između 2 osobe postoji dosta konjukcija između natalnih planeta i antiscija,a u običnoj sinastriji ne postoje neki značajniji pokazatelji,znači taj odnos neće prerasti u neku ozbiljniju vezu ako sam dobro shvatila?

Da bi imala antisciju SO u ovnu,na tom mestu u znaku ovna mora postojati planeta koja će sprovesti taj uticaj.Tačka antiscije sama za sebe ne predstavlja ništa.Dakle,mora se nešto nalaziti na toj tački. Nekad je vrlo značajna antiscija neke planete na nekretnice,naročito na one prve i druge magnitude.
Takođe i u direkcijama i progresijama,antiscije su veoma bitne.Direkcija planete na tačku antiscije ili kontraantiscije neke planete,obavezno donosi događaj.
Za sinastriju važi isto pravilo.

cookie
15-08-2009, 19:20
hvala ti na odgovoru astrobilly :)
a jel za direkcije i progresije isto mora postojati neka planeta na tački antiscije ili kontraantiscije da bi se neki događaj desio?

Billy
15-08-2009, 20:21
hvala ti na odgovoru astrobilly :)
a jel za direkcije i progresije isto mora postojati neka planeta na tački antiscije ili kontraantiscije da bi se neki događaj desio?

Naravno.Svaka planeta ima svoju tačku antiscije i kontraantiscije.Kada neka planeta direkcijom ili progresijom stane na tu tačku,automatski se povezuje sa planetom kojoj ta tačka pripada.
U tranzitima je dejstvo slabije zbog brzine planeta, osim u slučaju kada tranzitna planeta baš na tački antiscije odnosno kontraantiscije bude stacionarna,odnosno pravi zaokret.

viksi72
15-08-2009, 20:27
billy, da li ti uzimas u obzir antiscije planeta koje se nadju na odredjenim tackama, tipa tacka braka, duha? jer ja to imam sa merkurom, koji u antiscijama dolazi na tacku braka i pravi egzaktan kvadrat sa ve/ma, ciji je dispozitor.. bas me interesuje da li i ovo radi i da li se uzima u obzir.. i koliko ti uopste gledas ovakve tacke?

Billy
15-08-2009, 23:20
billy, da li ti uzimas u obzir antiscije planeta koje se nadju na odredjenim tackama, tipa tacka braka, duha? jer ja to imam sa merkurom, koji u antiscijama dolazi na tacku braka i pravi egzaktan kvadrat sa ve/ma, ciji je dispozitor.. bas me interesuje da li i ovo radi i da li se uzima u obzir.. i koliko ti uopste gledas ovakve tacke?


Smatram da treba uzimati u obzir.Najlakše je da se u startu naprave tačke antiscije i kontraantiscije za sve planete i da se onda pogleda imamo li šta na tim tačkama. Čak i arapske tačke imaju svoje antiscije i ako se neka planeta nađe u antisciji sa nekom tačkom,onda će ona automatski biti u konjukciji sa njom.
Ono što je važno,to je da treba uvek imati na umu da tačka nikad ne može da deluje na planetu (osim preko svog dipozitora),već je planeta ta koja deluje na tačku.
U primeru koji si dala,ME će biti na tački braka,a u zavisnosti od pozicije koju ima u karti,predaće joj svoj pozitivan ili negativan uticaj.Ipak,ovde je značajan taj kvadrat sa VE/MA i to pre svega za sam ME,jer ono čime on vlada i ono što predstavlja će biti opterećeno ovim kvadratom.
Još,jedna stvar je važna,a to je da nikad ne smemo zanemariti dispozitora neke arapske tačke,jer bez obzira na lošiji uticaj neke planete,ako je dispozitor tačke snažan i posebno ako je u dobrom aspektu sa njom,to će znatno popraviti stvari.
Pošto to može biti sizifov posao,ne preporučujem da se u obzir uzima previše tačaka (ima ih zaista puno),već samo one najosnovnije.

Angliana75
16-08-2009, 00:49
već samo one najosnovnije.
koje? :D

meni je napr. antiscija braka na 4* skorpije a kontraantiscija 4*bika...posto je orbis antiscija +/- 4* ...sad mi je jasno...direk. PL je bio u konjukciji od samo 1* orbisa od antiscije moje tacke braka i ja se bas te godine razvela..a preko kontrantiscije tacke braka je tada prelazio tranz. MA....

e sad ,..posto vecina astrologa ne uzima drugu tacku braka za drugi brak....ajde da kazem da mogu ocekivati udaju tek novembr. 2012 :eek: :D ..kada tranz. SA bude tacno na antisciji tacke braka...ali one prve tacke!!:D

Billy
16-08-2009, 01:18
Ljudi ne navodite me više na off topice :rolleyes:
Osnovne arapske tačke,koje predstavljaju 7 stubova mudrosti su

1. fortuna
2. duh
3. ljubav
4. nesreća
5. patnja i izolacija
6. pobeda
7. hrabrost


Orbis antiscija za tvoju informaciju je svega +-1*. Tek poneko dozvoljava makismalni orbis od +-2*

Angliana75
16-08-2009, 01:22
Ljudi ne navodite me više na off topice :rolleyes:
Osnovne arapske tačke,koje predstavljaju 7 stubova mudrosti su

1. fortuna
2. duh
3. ljubav
4. nesreća
5. patnja i izolacija
6. pobeda
7. hrabrost

hvala astrobilly...:)...nisam te takla :D

antiscija fortune ..a ha...well..nothing special :D
ostale necu ni da gledam...:( ....

cookie
16-08-2009, 01:37
Naravno.Svaka planeta ima svoju tačku antiscije i kontraantiscije.Kada neka planeta direkcijom ili progresijom stane na tu tačku,automatski se povezuje sa planetom kojoj ta tačka pripada.
U tranzitima je dejstvo slabije zbog brzine planeta, osim u slučaju kada tranzitna planeta baš na tački antiscije odnosno kontraantiscije bude stacionarna,odnosno pravi zaokret.

znači da vidim jesam li dobro shvatila :o :
npr.mojoj natalnoj Veneri u Vagi antiscija se nalazi u Ribama,a trenutno je tranzitni Uran u Ribama,i nalazi se egzaktno na antisciji moje natalne Venere.
i sad pošto ja nemam natalno u Ribama ništa to neće dovesti do nekog događaja,jel tako?

zujalica
16-08-2009, 08:17
Kada neka planeta direkcijom ili progresijom stane na tu tačku,automatski se povezuje sa planetom kojoj ta tačka pripada.

Interesantno... antiscija moje Ve je 5 * 38 Riba , a progresivni Ma samo sto nije dosao na taj 5* , a i natalno su u kontaktu tj. prave 120 , pa ispada da bi to nesto trebalo dati... hm...

Billy
16-08-2009, 10:53
znači da vidim jesam li dobro shvatila :o :
npr.mojoj natalnoj Veneri u Vagi antiscija se nalazi u Ribama,a trenutno je tranzitni Uran u Ribama,i nalazi se egzaktno na antisciji moje natalne Venere.
i sad pošto ja nemam natalno u Ribama ništa to neće dovesti do nekog događaja,jel tako?

Pa zavisi,možda i hoće,jer Uran je napravio zaokret na 26*riba,veoma dugo se zadržao na tom stepenu i krenuo lagano retro. Tvoja VE bi trabala osetiti uticaj ovog UR.

cookie
16-08-2009, 12:13
Pa zavisi,možda i hoće,jer Uran je napravio zaokret na 26*riba,veoma dugo se zadržao na tom stepenu i krenuo lagano retro. Tvoja VE bi trabala osetiti uticaj ovog UR.

sad mi je sve jasno,hvala ti :)
sve mi ide naopako u ljubavi,nisam to povezivala sa prelaskom Urana preko antiscije Venere,jer u tranzitima na natalne planete nemam nekih loših aspekata,pa mi nije bilo jasno zašto mi sve ide naopako. :)
ali opet ja nemam natalno kontakt Venere i Urana,pa je uticaj možda ipak malo slabiji nego što bi bio da su natalno u kontaktu.

Billy
16-08-2009, 12:54
sad mi je sve jasno,hvala ti :)
sve mi ide naopako u ljubavi,nisam to povezivala sa prelaskom Urana preko antiscije Venere,jer u tranzitima na natalne planete nemam nekih loših aspekata,pa mi nije bilo jasno zašto mi sve ide naopako. :)
ali opet ja nemam natalno kontakt Venere i Urana,pa je uticaj možda ipak malo slabiji nego što bi bio da su natalno u kontaktu.

Naravno.UR će doneti samo potrebu za promenama,možda i svađe,raskide pa pomirenja,neku neočekivani i ničim izazvanu netrpeljivost itd.

viksi72
16-08-2009, 12:54
hvala, billy, na odgovoru.. divan si stvarno.. i da, i mislila sam da uzemem u obzir antisciju me na tacku braka, jer su skoro egaktne, na 21 stepenu device, tako da me dodje i dispozitor, a kako je i inace kod mene sve na merkuru, ondak nikako ne mogu zanemariti ovu antisciju.. a trenutno tuda gaca saturn :)..
izvinjavam se sto ne editujem, ali nemam opciju, nije se pojavila..
ova tema je jedna od meni najinteresantnijih i vec dugo ceprkam po njima.. zanimljivo mi je sto meni asc po antiscijama dolazi u vodolij, dok je vladar uran na 15-tom stepenu riba.. zanimljivo je da ceprkajuci po tranzitima, na ovoj tacki se tranzitni uran nalazio u momentu prvog prekida sa ex deckom, aktivirajuci kvadrate sa planetama u osmoj kuci..
takodje mi je interesantno da dosta planeta putem antiscija dolaze u svoje sediste.. sunce dolazi u lava, merkur u devicu, jupiter u strelca, dok venera dolazi u raka, znaci u znak svoje egzaltacije, kao sto i mesec dolazi u ribe, gde je takodje egzaltiran..
pricajuci sa ljudima, koji vole astrologiju, dobila sam niz stvarno interesantnih informacija, kako antiscije stvarno rade potpuno iza scene, tacnije dovode dogadjaje na tkz. mala vrata.. pokusacu da vam objasnim na svom primeru, a videcemo da li ce to bas biti tako.. daklem, gore pomenuti merkur se po antiscijama nalazi na stepen od tacke braka i u egzaktnom kvadratu sa natalnom venerom i marsom, koji su vladari prve i sedme kuce.. objasnjenje koje sam dobila je da cu ja prvo zatrudneti, pa tek onda uci u brak, jer ga ja negde izbegavam.. svemu ovome ce pomoci a ant.asc, posto je u trigonu sa pomenutim natalnim planetama ;)..
hajde, ako imate neko svoje misljenje u vezi ove teme, pisite :)..

ajde
26-09-2009, 11:03
a imala neke veze ako mi je antisticija SO na algol?

a antisticija ASC na SMC .. orbis 2 :D

Shmishonja
26-09-2009, 11:57
a imala neke veze ako mi je antisticija SO na algol? a antisticija ASC na SMC .. orbis 2 :D

Antiscije u natalu sa ličnim planetama najčešće "deluju" na fizički izgled i zdravlje, iako može da utiče i na osobe koje su simbolikom planete predstavljene u tom čartu.

Kada je reč o Čvorovima ~ oni samo donose - ili + tj. SMČ donosi +, a JMČ donosi - u bilo kom obliku ~ po TA : SMČ je dobar, sličan Jupiteru, a JMČ je loš, sličan Saturnu.

Ali u globalu, antiscije deluju na izgled i zdravlje, ne mnogo "dalje" od toga :)

Dozvoljeni orbis antiscije je 3°...

skorpijica
14-12-2009, 11:47
evo da ja pokusam

meni se antiscijski mesec nalazi na 6 bika u 12k u konjukciji je sa smc
antiscijski mars je na 24 riba-nista
venera na 4 riba-nista
sunce na 16 vodolije u konjukciji sa 10k
saturn na 2 vodolije
merkur na 23 jarca
ascedent na 13 raka
smc na 21 lava u konjukciji sa mojim mesecom


po ovome samo mi sunce i mesec vazni

mesec vladar 2k i 3k u 12k sa smc to su pare:)
a sunce otislo u 10k karijera:)

nigde ljubavi sglave

Shmishonja
14-12-2009, 11:58
evo da ja pokusam

meni se antiscijski mesec nalazi na 6 bika u 12k u konjukciji je sa smc
antiscijski mars je na 24 riba-nista
venera na 4 riba-nista
sunce na 16 vodolije u konjukciji sa 10k
saturn na 2 vodolije
merkur na 23 jarca
ascedent na 13 raka
smc na 21 lava u konjukciji sa mojim mesecom


po ovome samo mi sunce i mesec vazni

mesec vladar 2k i 3k u 12k sa smc to su pare:)
a sunce otislo u 10k karijera:)

nigde ljubavi sglave

Pa i to je OK, neko nema čak ni jednu antisciju medju svojim planetama ;)

zujalica
16-01-2010, 07:06
Nesto gledah tranzite na antiscije, zapravo primetih da kada mi je tata umro, tranzitni Sa (koji je bio u 8-oj) se nasao na antisciji Mo ( koji je vladar 8.) i to je Sa bio retro, a direktni tranzitni aspekti to nisu pokazivali (direkcije jesu). Jos jedan pokazatelj da reagujem na retro Sa, valjda zato sto je i natalno retro.
Sada me ceka tranzit Jupija preko antiscije Ve, pa cemo videti sta ce mi do dati, a da mi nece biti jasno odale to. :) Zapravo, ceka me tranzit Ju preko antiscija citavog stelijuma, ali Ve je prva na udaru, pa mi je zato interesantno. :D

Shmishonja
16-01-2010, 10:09
Nesto gledah tranzite na antiscije, zapravo primetih da kada mi je tata umro, tranzitni Sa (koji je bio u 8-oj) se nasao na antisciji Mo ( koji je vladar 8.) i to je Sa bio retro, a direktni tranzitni aspekti to nisu pokazivali (direkcije jesu). Jos jedan pokazatelj da reagujem na retro Sa, valjda zato sto je i natalno retro.
Sada me ceka tranzit Jupija preko antiscije Ve, pa cemo videti sta ce mi do dati, a da mi nece biti jasno odale to. :) Zapravo, ceka me tranzit Ju preko antiscija citavog stelijuma, ali Ve je prva na udaru, pa mi je zato interesantno. :D

Tužan, ali odličan primer!

Evo, meni je preko antiscije tr. Jupiter na Asc' i sklapa O° sa natalnim Uranom, a ovako pravi i 180° sa natalnom Venerom ~ imam velikih problema sa "ženskim problemima" i sa kilogramima, ali i dosta nedefinisanih stvari u ♥ odnosima, ali isto tako mi je doneo "snagu" za neke astro - planove oko otvaranja mini - školice :)

A takodje mi se tu vrti preko antiscije i tr. Neptun i Hiron... dok mi je tr. Uran preko antiscije na mom "čuvenom" kazimiju izmedju Sunca i Plutona na vrhu XII polja što mi je dodatno pomoglo da organizjem neke stvari što se tiče astrologije i posla (jer mi je Sunce upravo vladar X polja) iako mi isti taj tr. Uran sklapa 90° sa nat. Marsom :rolleyes:

Takodje, tr. Pluton preko antiscije mi čačka natalni Mars koji mi je umetnut u VIII polju, a Mars mi je vladar VI polja, pa mi donosi i probleme i sa zdravljem ali i sa organizacijom svakodnevnih planova i poslova.

Tr. Saturn mi je preko antiscije na natalnom Lilitu u V polju, ali isto tako je i na ekv izmedju Sunca i Meseca ~ pa mi to donosi odredjenu emotivnu blokadu i samoograničavanje u odnosu na suprotni pol, kao i s druge, pozitivne strane, shvatanje koji su moji "zadaci" u ovom životu i otkrivanje pravog vremena za sprovodjenje nekih ciljeva u životu (jer to upravo EKV izmedju Sunca i Meseca u natalu označava)

interglossa
16-01-2010, 13:42
Ima istine antiscij mog meseca je 4 stepena raka, i sa ovim tranzitnim saturnom u kvadratu placem li placem onako usamljenicki...

nedda
22-01-2010, 18:40
Ja u natalu imam antisicij sunca i ascedenta (egz.)
Da li to cuva ili narusava zdravlje?

skorpijica
23-01-2010, 18:50
a kako sad da antiscijski ascedent tumacim smile...jel on daje neki opis mene mog fizickog izgleda pored ovog regularnog...jer inace je u blizancima a po antisciji je u raku

Shmishonja
23-01-2010, 22:01
a kako sad da antiscijski ascedent tumacim smile...jel on daje neki opis mene mog fizickog izgleda pored ovog regularnog...jer inace je u blizancima a po antisciji je u raku
To samo daje "novu sliku" ako ima O° sa nekom natalnom planetom, u suprotnom, može pokazati samo malo neke karakteristike tog znaka :)
Ja u natalu imam antisicij sunca i ascedenta (egz.)
Da li to cuva ili narusava zdravlje?
Sve zavisno "kakvo" je to Sunce ~ da li je u svom dostojanstvu, snažno, slabo... a naravno i aspekti dodatno pokazuju uticaj tog Sunca :)
Ima istine antiscij mog meseca je 4 stepena raka, i sa ovim tranzitnim saturnom u kvadratu placem li placem onako usamljenicki...
Antiscija funkcioniše SAMO preko O° i 180° ~ ne preko drugih aspekata : 90° 120° 60° :) :)

kosooka
24-01-2010, 03:53
kako biste protumacili: anstAC 0 natalSo; anstSo 0 natMo ; i tranzit Ve preko anst Ve..?
Hvala!

Shmishonja
24-01-2010, 09:48
kako biste protumacili: anstAC 0 natalSo; anstSo 0 natMo ; i tranzit Ve preko anst Ve..?
Hvala!

Gledajući tvoj natal ~ ti nemaš antisciju Sunca i Asc', ali imaš antisciju Sunca i Meseca ~ orbis antiscije je max. 3° ~ ova kombinacija deluje na fizički izgled, pa pored Vage ti imaš naglašen i znak Riba ~ najverovatnije su vrlo istaknute sanjarske oči sa dugim trepavicama, mekan beličasti ten, a i sama narav je mnogo "mekša" i romantičnija od uobičajene Vagine idealizacije ljudi i situacija. Dodatno, Sunce je vladar VI polja, a Mesec V polja, Sunce je umetnuto u VII polju, a Mesec je na samom kraju XII polja, pa nam to govori da često si zaljubljena u muškarce, ali im niti to pokazuješ, niti pokušavaš da te svoje emocije realizuješ u delo iz dva razloga ~ jedan je : strah od "loše reakcije" tj. da on neće imati te emocije prema tebi, kao ti prema njemu, a drugi je : prevelika samokritika i osećanje da "nije sve na svom mestu" iz ogromne potrebe da sve bude savršeno i perfektno (a to se javlja usled nedostatka spontanosti) Takodje, ova O° ukazuje na manje nasledne "ženske" tegobe, probleme sa očima, cirkulacijom, bubrezima, bešikom, kao i sa zadržavanjem vode u organizmu, pa otuda oticanje nogu, nesanica i osećanje hroničnog umora.

Rito Samo
24-01-2010, 13:15
Shmile, da li bi pomogla i meni? :)
Kako sam ukapirala, trebalo bi da imam 2 antiscije u konjukciji:
So0Pl
Me0SMC
Da li bi, please, mogla da mi objasnis kako da ih tumacim? :)

skorpijica
24-01-2010, 13:23
a moze li se antiscijska planeta gledATI PO DIREKCIJAMA...NPR, kod mene antiscijska venera dodje na 4 riba pa kad dodamo 24 godine po direkcijama dpbijemo 28 riba

Shmishonja
24-01-2010, 13:28
a moze li se antiscijska planeta gledATI PO DIREKCIJAMA...NPR, kod mene antiscijska venera dodje na 4 riba pa kad dodamo 24 godine po direkcijama dpbijemo 28 riba

:confused: Ne, a zašto bi??? Pa već imaš "običnu" natalnu Veneru ~ anitscije samo koristi kad direktuješ natalne planete pa da vidiš da li neka natalna direktovana planeta sklapa EGZAKTNO O° ili 180° sa nekom natalnom antiscijskom planetom i to je to, ne komplikuj previše ~ antiscije se NE MOGU direktovarti :D

skorpijica
24-01-2010, 13:35
e super hvala smile
meni po direkcijama za 24 godinu venera dodje na 20 skorpije a na tom stepenu se nalazi moj antiscijski jupiter..jupiter je vladar 7 i 11k a venera 5 i 12k......konjukcija se odvija u 6k .po duporu ovaj aspekt daje obilje..dve lepe planete,super

evo sta jos nadjoh jako intereantno ....direktivni jupiter dolazi na antiscijsku veneru na 3 stepenu riba u 10k.........
opet venera i jupiter

a jel se racunaju ostali vrhovi kuca po antisciji pored ascdenta..posto ako utice na zdravlje moze li i 6k ali i ostale

kosooka
24-01-2010, 16:02
Gledajući tvoj natal ~ ti nemaš antisciju Sunca i Asc', ali imaš antisciju Sunca i Meseca ~ orbis antiscije je max. 3° ~ ova kombinacija deluje na fizički izgled, pa pored Vage ti imaš naglašen i znak Riba ~ najverovatnije su vrlo istaknute sanjarske oči sa dugim trepavicama, mekan beličasti ten, a i sama narav je mnogo "mekša" i romantičnija od uobičajene Vagine idealizacije ljudi i situacija. Dodatno, Sunce je vladar VI polja, a Mesec V polja, Sunce je umetnuto u VII polju, a Mesec je na samom kraju XII polja, pa nam to govori da često si zaljubljena u muškarce, ali im niti to pokazuješ, niti pokušavaš da te svoje emocije realizuješ u delo iz dva razloga ~ jedan je : strah od "loše reakcije" tj. da on neće imati te emocije prema tebi, kao ti prema njemu, a drugi je : prevelika samokritika i osećanje da "nije sve na svom mestu" iz ogromne potrebe da sve bude savršeno i perfektno (a to se javlja usled nedostatka spontanosti) Takodje, ova O° ukazuje na manje nasledne "ženske" tegobe, probleme sa očima, cirkulacijom, bubrezima, bešikom, kao i sa zadržavanjem vode u organizmu, pa otuda oticanje nogu, nesanica i osećanje hroničnog umora.
HVALA :)
a ne znam dal' ste primetili i JMC u celoj toj prici, njegova anstcija 0 Mo???

Shmishonja
24-01-2010, 16:55
HVALA :)
a ne znam dal' ste primetili i JMC u celoj toj prici, njegova anstcija 0 Mo???

Ok ~ da, tj. Severni Čvor ima kontraantisciju na tvoj natalni Mesec ~ da li je bilo nešto "loše" u ranijem detinjstvu (do na primer 7god) ili u vezi mame i nekog njenog nasledstva, zdravlja?

a jel se racunaju ostali vrhovi kuca po antisciji pored ascdenta..posto ako utice na zdravlje moze li i 6k ali i ostale

Ne, nema potrebe, najbitniji je Asc' :)

Shmishonja
24-01-2010, 17:32
Shmile, da li bi pomogla i meni? :)
Kako sam ukapirala, trebalo bi da imam 2 antiscije u konjukciji:
So0Pl
Me0SMC
Da li bi, please, mogla da mi objasnis kako da ih tumacim? :)

Da vidimo :

~ Merkur nije u O° sa SMČ jer je orbis do 3°, a ovde j 4°... al zato Venera jeste :rolleyes:

• ant. Sunce 16° Vage egz. O° sa nat. Plutonom
• ant. Mesec 12° Strelca //
• ant. Merkur 10° Vage //
• ant. Venera 05° Vage O° od -1° sa nat. Severnim Čvorom
• ant. Mars 07° Blizanaca //
• ant. Jupiter 03° Raka //
• ant. Saturn 04° Bika O° nat. Hiron -2°
• ant. SMČ 23° Riba O° nat. Venera -1°
○ a sada ide deo koji se protivi mojim TA idejama :D
• ant. Uran 13° Vodolije //
• ant. Neptun 11° Jarca //
• ant. Pluton 13° Riba egz. O° sa nat. Suncem
• ant. Hiron 27° Lava O° nat. Saturn -2°

○ ovde vidimo da postoji kombinacija Sunca i Plutona i Venere i SMČ + Saturn i Hiron = rekli smo da Sunce & Pluton mogu doneti loš i težak život oca + Saturn i Hiron to dopunjuju činjenicom da si i ti na neki način na "svojoj koži" osetila tu težinu očevog života. Ti dogadjaji su dosta uticali na tebe, kako na tvoje radne navike, razmišljanje izbor višeg obrazovanja i životne karijere i čak ... zdravlje.

○ kombinacija Venere i SMČ nam pokazuje da si extremno emotivna i da se često poistovećuješ sa patnjama ljudi oko tebe i da vrlo lako "pustiš suzu". Takodje, pokazuje i da će tvoj partner biti dobar čovek ~ prvenstveno će ti biti prijatelj, pa tek onda partner. Puno toga ćeš naučiti od njega. U ljubavi si se od vajkada davala potpuno, jer ovakva kombinacija daje osobu koja previše veruje ljudima i ... pa na primer ~ večito dobro dete u duši koja veruje u Deda Mraza i da svi ljudi mogu da budu dobri... na čemu ti ja potpuno zavidim i divim, jer to ne ume baš svako... ali će mnogi to i uzimati "protiv tebe" u nekim nesporazumima i raspravama...

LadyCapricorn
24-01-2010, 19:28
Upravo sam otkrila da imam Mo0Sa ant. SMC...
Ne bih pitala za tumacenje, medjutim ne razumem ovo bas najbolje, i da li je uopste bitno... Tako da ako moze neko...da protumaci, bila bih zahvalna :)

Rito Samo
25-01-2010, 01:08
○ ovde vidimo da postoji kombinacija Sunca i Plutona i Venere i SMČ + Saturn i Hiron = rekli smo da Sunce & Pluton mogu doneti loš i težak život oca + Saturn i Hiron to dopunjuju činjenicom da si i ti na neki način na "svojoj koži" osetila tu težinu očevog života. Ti dogadjaji su dosta uticali na tebe, kako na tvoje radne navike, razmišljanje izbor višeg obrazovanja i životne karijere i čak ... zdravlje.Hvala Shmile na tumacenju! Kao i uvek, zasluzujes sve pohvale sto se tice tumacenja. :clap:

Htela bih da ostavim komentar na tvoje tumacenje. Moglo bi da pomogne drugima u ucenju :)
Moj otac je kao macka, ima devet zivota i prosao je kroz mnogo teskoca u zivotu. Mnogo, mnogo puta mu je zivot visio o koncu, ali ga je "nesto" uvek izvlacilo iz svih nevolja. Sve je to, naravno, ostavilo veliki trag na njegovo psihicko i fizicko zdravlje, ali i na zdravlje nas, ukucana. Rekla bih, posebno na mene. Sve te situacije su definitivno uticale na moj pogled na zivot uopste i formiralo me u licnost kakva sam sada. Jednostavno, htela sam da budem sve ono sto je suprotno od njega. Do skoro sam ga krivila za mnoge stvari, ali sam to sada nekako (uz veeeliku muku) prevazisla. Jednostavno, prihvatila sam odgovornost za sve predjasnje situacije i sada mi je mnogo lakse. Na kraju, sve zavisi od nas samih. :)

○ kombinacija Venere i SMČ nam pokazuje da si extremno emotivna i da se često poistovećuješ sa patnjama ljudi oko tebe i da vrlo lako "pustiš suzu". Takodje, pokazuje i da će tvoj partner biti dobar čovek ~ prvenstveno će ti biti prijatelj, pa tek onda partner. Puno toga ćeš naučiti od njega. U ljubavi si se od vajkada davala potpuno, jer ovakva kombinacija daje osobu koja previše veruje ljudima i ... pa na primer ~ večito dobro dete u duši koja veruje u Deda Mraza i da svi ljudi mogu da budu dobri... na čemu ti ja potpuno zavidim i divim, jer to ne ume baš svako... ali će mnogi to i uzimati "protiv tebe" u nekim nesporazumima i raspravama...Jako sam emotivna, cak previse za ukus mnogih ljudi.... Vrlo lako mi se desi da me rasplacu tragicne sudbine ljudi koje ne moram cak ni da poznajem. Trudim se da to kontolisem maksimalno, jer znam da to bas i nije zdravo, a ljudima delujem kao freak :)

Partner mi je fantastican, upoznala sam ga sa 18 godina i zajedno smo vise od 13 godina. Mnogo sam naucila od njega. Bila sam prakticno dete kada smo se upoznali, tako da smo rasli i formirali se zajedno. Bas ga volim!

Btw, ko kaze da Deda Mraz ne postoji? :confused: :D

Shmishonja
25-01-2010, 09:25
Upravo sam otkrila da imam Mo0Sa ant. SMC...
Ne bih pitala za tumacenje, medjutim ne razumem ovo bas najbolje, i da li je uopste bitno... Tako da ako moze neko...da protumaci, bila bih zahvalna :)

Uh, ovaj stelijum mi izbode oči ~ al' ništa ne mogu da vidim šta je na kom stepenu :confused:

Btw, ko kaze da Deda Mraz ne postoji? :confused: :D

:p ... ja ne ... :p

thalatte
25-01-2010, 10:01
Ako je SMČ i oženjeni muškarac i brak...

A također imam Ve ant SMČ u Lavu ...da li je moguće da će mi brak pomoći da mi se malo smiri Ve180Ur ? :) Mislim, da ću biti sretnija kroz brak nego ovako sama? Ili je to previše za očekivat od ant? :D

Shmishonja
25-01-2010, 10:41
Ako je SMČ i oženjeni muškarac i brak...

A također imam Ve ant SMČ u Lavu ...da li je moguće da će mi brak pomoći da mi se malo smiri Ve180Ur ? :) Mislim, da ću biti sretnija kroz brak nego ovako sama? Ili je to previše za očekivat od ant? :D

Da vidimo :
• antiscijsko Sunce O° nat. vrh V polja +2°
• antiscijska Venera O° SMČ

○ ovde vidimo da ti imaš emotivnu naklonost prema starijim, pa čak ponekad "zauzetim" muškarcima, a uz kombinaciju Venera 180° retro Uran, to nam može pokazati da ćeš se najverovatnije udati za čoveka koji će se razvesti (ili prekinuti dugogodišnju vezu) zbog tebe.
○ takodje ~ ovo antiscijsko Sunce na vrhu V polja pokazuje veliku sreću sa decom, naročito muškom :)

thalatte
25-01-2010, 10:49
Hvala, Smisha od Srca ...jako fino ovo tumačenje zvuči :)

Nisam još nikad bila sa zauzetim muškarcem...pa valda prvi koji me nagovori na to - će biti taj :D heheh

Thanks

Shmishonja
25-01-2010, 10:52
Pa ne treba zaboraviti da antiscija je nešto "tajno" ~ "nevidljivo"... pa samim tim, može da pokaže i da će taj čovek možda da krije "takav" podatak od tebe :eek:

kole
25-01-2010, 11:09
Ja imam konjukciju antiscije So na POF - da li se uzima u obzir i kako bi mogla to tumaciti da li kao dobro zdravlje?

Shmishonja
25-01-2010, 11:14
Ja imam konjukciju antiscije So na POF - da li se uzima u obzir i kako bi mogla to tumaciti da li kao dobro zdravlje?

POF :confused:

kole
25-01-2010, 11:16
Pars of fortune.

interglossa
25-01-2010, 11:44
A sinastrijski sta bi bilo moj jupiter i mesec antiscij njegova venera

i njegov saturn antiscij moja venera?

LadyCapricorn
25-01-2010, 11:59
[QUOTE=Shmishonja;162894]Uh, ovaj stelijum mi izbode oči ~ al' ništa ne mogu da vidim šta je na kom stepenu :confused:


Paaa...Sa0Me su na 28. stepenu Vodolije, a SMC na 1. stepenu Strelca.
A Stelijum...pa Mars je na 19. stepenu, a onda se planete redjaju do Sunca koje je na 24. (Neptun 20., Uran 22., Venera 23.).. mada ja mislim da to nema veze sa ovom antiscijom... :/

uranija
23-02-2010, 19:04
mmm...ja nasla ovako,antisticija mog s.m.c je na 4*raka,u konj je sa njegovim s.m.c,a j.m.c mu je na antisticiji mog juznog,znaci li to nesto pozitivno?posto znam da treba da vladar s.m.c bude u aspektu sa njegovim juznim,trebala bi konj,i vladar mog juznog m.c. da bude u aspektu sa severnim,njegovim:rolleyes:

interglossa
23-02-2010, 23:17
kako to mislis vladar SMC sa njegovim JMS i vladar tvog JMC u aspektu sa njegovim SMC, po pitanju cega...?

uranija
23-02-2010, 23:22
to su sudbinske ljubavi koje su najidealnije,jedno drugom ste maksimalna podrska,severni svor je dobitak,nagrada za trud juzni cvor mesto gde ti najvise dajes,pa sad kad se to poklopi kod partnera po suprotnim onako kako sam to napisala to bude lepa i prava ljubav

interglossa
23-02-2010, 23:37
ehehehe
to ja kao bese imam sa doticnim:confused: :rolleyes:

uranija
23-02-2010, 23:43
ne znam,proveri,vladare i cvorove

skorpijica
11-03-2010, 16:34
smile imam jedno pitanjce opet pa kad stignes kratko mi samo odgovori bicu ti zahvalna..nesto sam proucavala antiscije u svom natalu i iyvanredno deluju da covek ne poveruje i bolje nego ove planete.....
nego sta da radim sa kontraantiscijama..i to su bitne tacke sta one predstavljaju .dal druge ljude jer je suprotno od antiscije ..samo to ako je antiscija nesto tajno za sta se ne zna sta je kontrantiscija..kako se ona definise

markobgd
11-03-2010, 17:10
ja cu da probam da ti odgovorim, a shmile nek me dopuni
kontraantiscija ti je suprotno od antiscije... i gde antiscija ima prirodu konjunkcije, kontraantiscija ima prirodu opozicije... i kao takva se tumachi..skrivena opozicija..tj skriveno protivljenje.
dakle, sve sto ima kontraanticiju ima skrivenu prepreku.... da se ostvari, a to j e planeta na tacki kontraantiscije...
eto.

Shmishonja
12-03-2010, 09:44
smile imam jedno pitanjce opet pa kad stignes kratko mi samo odgovori bicu ti zahvalna..nesto sam proucavala antiscije u svom natalu i iyvanredno deluju da covek ne poveruje i bolje nego ove planete.....
nego sta da radim sa kontraantiscijama..i to su bitne tacke sta one predstavljaju .dal druge ljude jer je suprotno od antiscije ..samo to ako je antiscija nesto tajno za sta se ne zna sta je kontrantiscija..kako se ona definise

ja cu da probam da ti odgovorim, a shmile nek me dopuni
kontraantiscija ti je suprotno od antiscije... i gde antiscija ima prirodu konjunkcije, kontraantiscija ima prirodu opozicije... i kao takva se tumachi..skrivena opozicija..tj skriveno protivljenje.
dakle, sve sto ima kontraanticiju ima skrivenu prepreku.... da se ostvari, a to j e planeta na tacki kontraantiscije...
eto.

Lepo reče Markone ~ namam šta da dodam :D

skorpijica
12-03-2010, 10:53
hvala vam puno markic i smile

vagica
20-03-2010, 14:06
antiscije se u MA koriste u sinastrijama kao i jos mnoge druge metode i predstavljaju nesvesne reakcije i objasnjavaju zasto neko ima uticaj na nas iako drugi aspekti to ne pokazuju,..to je inace sebka planete koja pada na drugi deo horizonta

Savrseno objasnjeno a vec sam htela da odustanem od antiscija:)

spomenka
29-04-2010, 11:27
mene zanima kako kod mene tumačit antiscijsko sunce u konjukciji sa vrhom drugog polja?

ako je to nešto tajno, ono što se "golim okom" ne vidi...hm...

jeli si ja onda mogu čitat objašnjenja ko da mi je sunce u drugom polju? al kako da onda to povežem, kao nešto što će se ispoljit ili?
a sunce mi je vladar šestog, a suvladar petog polja! možda nešto u vezi posla...:confused:

malo sam zbunjena...

Shmishonja
29-04-2010, 11:38
mene zanima kako kod mene tumačit antiscijsko sunce u konjukciji sa vrhom drugog polja?

ako je to nešto tajno, ono što se "golim okom" ne vidi...hm...

jeli si ja onda mogu čitat objašnjenja ko da mi je sunce u drugom polju? al kako da onda to povežem, kao nešto što će se ispoljit ili?

malo sam zbunjena...

Tvoje antiscijsko Sunce je na 00° Bika, a koliko vidim tvoje natalno 2 polje je na 29° Ovna ~ ovo je slaba ant.O° ali može se ipak tumačiti kao "Sunce u II polju". Samim tim što je ant. Sunce u znaku Bika u mnogome pomaže razumevanju sopstvenih vrednosti, ali i uči te kako se na pravilan način štedi i troši. Takodje, upozorava da treba redovno i pravilno da se hraniš i ne preskačeš obroke jer tako "trošiš" sebe i slabiš imunitet sebi.

Ti takodje imaš i antiscijuski Merkur 180° natalna Venera ~ u kombinaciji Venera vladar III i VIII polja i Merkur vladar IV i VII polja dobijamo da vrlo često čuješ oprečne informacije, bilo da su one vezane za učenje, porodicu ili partnera, a takodje može doneti i česte nesporazume izmedju tebe i njih (mislim na porodicu i partnera)

spomenka
29-04-2010, 12:00
Tvoje antiscijsko Sunce je na 00° Bika, a koliko vidim tvoje natalno 2 polje je na 29° Ovna ~ ovo je slaba ant.O° ali može se ipak tumačiti kao "Sunce u II polju". Samim tim što je ant. Sunce u znaku Bika u mnogome pomaže razumevanju sopstvenih vrednosti, ali i uči te kako se na pravilan način štedi i troši. Takodje, upozorava da treba redovno i pravilno da se hraniš i ne preskačeš obroke jer tako "trošiš" sebe i slabiš imunitet sebi.

Ti takodje imaš i antiscijuski Merkur 180° natalna Venera ~ u kombinaciji Venera vladar III i VIII polja i Merkur vladar IV i VII polja dobijamo da vrlo često čuješ oprečne informacije, bilo da su one vezane za učenje, porodicu ili partnera, a takodje može doneti i česte nesporazume izmedju tebe i njih (mislim na porodicu i partnera)


hvala ti na objašnjenju!!!

interglossa
11-05-2010, 02:57
Evo ovako sam izracunala:

antiscija mog Mo 5*18 Raka
antiscija mog Ju 2*32 Raka
njegova Ve 4*21 Raka znaci umetnula se sto bi se reklo

antiscija mog SMC/DESC 25*17 Raka 0 njegov Mo i Ur na 28 Raka (pos uslovom da je sat tacan zbog Mo u svakom slucaju je tu negde) a to je istovremeno 180 (kontrascija moj Me/JMC|/ASC)

antiscija njegove Ve na 25*39 Blizanaca, 0 moj Mo na 24*41 i Ju 27*28 Blizanaca
antiscija njegovog Saturna 0*05 Vodolije 0 moja Ve na 1*38 Vodolije
antiscija njegovog Su 5*35 Lava 180 moja Ve na 1*38 Vodolije (ako nije preveliki orbis od skoro 4 stepena)

antiscija njegovog Me 0 JMC na 21*08 Raka 180 moj Ma na 19 Jarca

antiscija njegovog Pl 3*53 Bika 90 moja Ve na 1*38 Vodolije i ovo MORA DA JE DALO MOJU OPSESIJU :(

antiscija njegovog Mo 0Ur na 1*06 Blizanaca 0 moj SMC/DESC na 3-4 Blizanaca

ako se racunaju trigoni i medjusobni polozaji antiscija onda svasta jos ima...

Da li bi neko mogao da mi rastumaci?

Ja koliko vidim ima preplitanja oko ose cvorova i MO/UR i Ve sa MO/Ju sto kroz Raka sto kroz Blizance (znaci njegova Ve sa mojim MO/Ju i moj MO/JU sa njegovom Ve).


http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=2uofilevRY8bk-u1240616513&lang=e&gm=a1&nhor=860419&nho2=860419&btyp=2&mth=gw&sday=11&smon=5&syr=2010&hsy=-1&zod=&orbp=&rs=0&ast=

Shmishonja
11-05-2010, 10:54
Evo ovako sam izracunala:

antiscija mog Mo 5*18 Raka
antiscija mog Ju 2*32 Raka
njegova Ve 4*21 Raka znaci umetnula se sto bi se reklo

antiscija mog SMC/DESC 25*17 Raka 0 njegov Mo i Ur na 28 Raka (pos uslovom da je sat tacan zbog Mo u svakom slucaju je tu negde) a to je istovremeno 180 (kontrascija moj Me/JMC|/ASC)

antiscija njegove Ve na 25*39 Blizanaca, 0 moj Mo na 24*41 i Ju 27*28 Blizanaca
antiscija njegovog Saturna 0*05 Vodolije 0 moja Ve na 1*38 Vodolije
antiscija njegovog Su 5*35 Lava 180 moja Ve na 1*38 Vodolije (ako nije preveliki orbis od skoro 4 stepena)

antiscija njegovog Me 0 JMC na 21*08 Raka 180 moj Ma na 19 Jarca

antiscija njegovog Pl 3*53 Bika 90 moja Ve na 1*38 Vodolije i ovo MORA DA JE DALO MOJU OPSESIJU :(

antiscija njegovog Mo 0Ur na 1*06 Blizanaca 0 moj SMC/DESC na 3-4 Blizanaca

ako se racunaju trigoni i medjusobni polozaji antiscija onda svasta jos ima...

Da li bi neko mogao da mi rastumaci?

Ja koliko vidim ima preplitanja oko ose cvorova i MO/UR i Ve sa MO/Ju sto kroz Raka sto kroz Blizance (znaci njegova Ve sa mojim MO/Ju i moj MO/JU sa njegovom Ve).


http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=2uofilevRY8bk-u1240616513&lang=e&gm=a1&nhor=860419&nho2=860419&btyp=2&mth=gw&sday=11&smon=5&syr=2010&hsy=-1&zod=&orbp=&rs=0&ast=

Dobro si to sve odradila ~ al' ne važe drugi aspekti sem O° i 180° tako da je ovo "to" ;)

interglossa
11-05-2010, 12:59
Ti me sreco tesis...ali od toga nema nista...nece co'ek pa nece...a ja ostadoh da se zlopatim...mislim...uzas....

Shmishonja
11-05-2010, 13:05
Ti me sreco tesis...ali od toga nema nista...nece co'ek pa nece...a ja ostadoh da se zlopatim...mislim...uzas....

Nisam te tešila, već komentarisala da si lepo izračunala i odradila antiscije tvoje i njegove. Sama antiscija nikad nije direktno vidljiva i njen uticaj se na neki način uvek "čita izmedju redova" ~ samim tim ona nije toliko snažnog uticaja kao regularni aspekti izmedju planeta :cool:

cmokic78
11-05-2010, 14:39
Evo ja sada skontah sto moj Vertex uvek ima neku ulogu u mom ljubavnom zivotu primetial sam da se vrti ali mnogi astrolozi fiksnim zvezdama ne pridaju bas preveliko znacenje medjutim Vertex je 0 antiscija vladar mog 7 polja! hmmmmmmmmm ... eto mnoge stvari ne znamo ni iz svog natala! Zanimljiva tema.

mandrak-21
11-05-2010, 21:58
Evo ja sada skontah sto moj Vertex uvek ima neku ulogu u mom ljubavnom zivotu primetial sam da se vrti ali mnogi astrolozi fiksnim zvezdama ne pridaju bas preveliko znacenje medjutim Vertex je 0 antiscija vladar mog 7 polja! hmmmmmmmmm ... eto mnoge stvari ne znamo ni iz svog natala! Zanimljiva tema.
antiscije deluju u malom orbisu od 0-1 stepen sve preko toga nema snagu
vertex-nije fiksna zvezda