Da malo učimo na tudjim primerima [Arhiva] - Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners

PDA

View Full Version : Da malo učimo na tudjim primerima


Shmishonja
18-01-2008, 11:30
Mislim da je ovako najbolje. Ovde ću da tutnem sve njegove lepo objašnjene primere horarnih pitanja na koje on daje izuzetno lepe i duhovite odgovore i tumačenja.

Kud lepše ~ em objašnjeno em se nasmeješ dok učiš :D Nadam se da će i vama dobro da dodje kao i meni :coffee:

E, da se sad bacimo na :lesen: :read: :detective: sa ovim simpatičnim tradicionalnim Bikonjom :)

Shmishonja
19-01-2008, 14:17
Obično se pitanja vezana za drugo polje baziraju ili na izgubljenim predmetima ili bilo kojoj vrsti novca [pozajmice, akcije, obveznice...]

Evo jednog kratkog primera kako pronaći izgubljeni predmet :

Došla simpatična bakica kod Frolija i pita ga :"Izgubila sam svoj stari crni šal, da li možete da mi pomognete da ga nadjem?"

Pitanje je postavljeno 29.09.1996. 9h22BST London

Iz ovog primera takodje možemo da učimo malo i o direktnoj simbolici izgubljenog predmeta i planete koja nam treba, ne oslanjajući se previše na samu planetu koja je vladar II horarnog polja.

Ovde II polje je u Škorpionu sa Marsom u Lavu na Mc, dok IV polje se nalazi u Vodoliji sa Saturnom u Ovnu u V polju. I jedan i drugi signifikator ukazuju da je šal van kuće. Ali, koju planetu uzeti za "stari, crni šal"? Logičnije je uzeti Saturna, naravno. Gde je Saturn? U V polju. Dakle na nekom mestu za zabavu, restoran, kafić, bisokop, takodje V polje su i deca, ali bakica nije imala nikakav kontakt sa dečurlijom, pa samim tim ta opcija otpada.

Posmatramo V polje kao mesto za zabavu. Ono se nalazi u Ribama/Ovnu, sam Saturn je u Ovnu ~ vatreno mesto za zabavu... bakica i živahno mesto zabave? Šta bi to moglo biti? Uzećemo neki lep, poznati restoran.

Saturn je šal, Ovan nam je rekao da je u pitanju restoran, ali kakav? Mars u Lavu na Mc' će nam dati bliži opis restorana. S obzirom da je u ugaonoj kući, to nam pokazuje da je restoran blizu doma gde bakica živi [mogli smo uzeti i da je u pitanju i radno mesto/posao pitača, ali s obzirom da je bakica penzioner i ta ideja pada u vodu] Mars je u Lavu ~ možda je u pitanju italijanski/francuski fenski restoran? Tako je i bilo...

THE END

Shmishonja
19-01-2008, 14:37
Primer za zaradu novca od kladjenja :

Froliju je palo napamet da postavi sam horarno pitnje "Da li ću osvojiti novac ako se budem kladio na X fudbalski tim?"

Pitanje postavljeno 31.10.1997. 13h36 GMT London

Novac kladioničara za koji se Froli duboko nadao da će osvjiti ovde je predstavljen VIII poljem i pod vladavinom je Merkura u Škorpionu skoro na samom vrhu X polja.
Sam Froli je predstavljen Saturnom u Ovnu u II polju, dok je njegov novac predstavljen Jupiterom u Vodoliji u I polju. Mesec je u Škorpionu, tik iza Merkura.

Prvo što je pogledao je : da li postoji povezanost izmedju Merkura i Saturna? Jok bio odgovor... Onda je pogledao da li postoji povezanost izmedju Meseca i Merkura? Tu mu se ozarilo lice ~ da postoji aplikacija 0°! Ali ga je zabrinuo Mesečev 90° ka Jupiteru jer bi to mogla da bude prohibicija, pa mu je osmeh sa lica brzo nestao...

Izmedju Merkura i Jupitera je sep.90°... pih... Ali Mesec prvo aplicira Jupitera pa odmah zatim Merkura, juhuu!

Dodatno, oboje i Merkur i Jupiter su zajedno preko antiscije... ali separacione... fuj...

Dakle : imao je dva pozitivna pokazatelja :
1. Mesec ide ka Merkuru i to mu je dalo nadu da će njega i tudj novac Mesec povezati.
2. mesec takodje aspektuje Jupitera i prenosi ga Merkuru... spojiće se Frolijev i tudj novac!

ALI ...

Oboje i Merkur i Jupiter zavise od Meseca... a kakav je Mesec? Jadan, jer je em spaljen od Sunca, em je u znaku koji mu ne prija! Ovde je na delu spaljenost koju sa sobom nosi Mlad Mesec. Mesečeva sposobnost da deluje uvek zavisi od količine svetla koju ima, a kada je ovakav nikakav, on uopšte nema svetla i ne može da deluje kako treba!

Na kraju ~ pitanje ~ da li će Froli zaraditi pare? Na njegovu veliku žalost ~ neće ~ velika slabost Meseca kao prenosnika će to ustvari onemogućiti.

THE END

Shmishonja
19-01-2008, 14:48
Kada Sudbina [ne]će nekoga... u istom trenutku kada je Froli pitao za sebe predhodno pitanje, njegov klijent ga je zvao i postavio sledeće pitanjce "Da li da kupim srebro?"

Ovo je naročito zanimljivo zato što ukazuje na dva relativno slična pitanja ~ profit ~ ali zbog drugačijeg tumačenja daju suportne odgovore!

U ovom pitanju oko srebra, opet uzimamo vladara II polja ~ Jupitera u Vodoliji u I polju, a Mesec ćemo da vežemo za samo pitanje ~ srebro.

U kakvom je stanju Mesec? Bljak! U znaku svog pada, spaljen, toliko blizu Sunca da uopšte nema svetlosti. Teško da može da bude slabiji.

Mesec jeste srebro, dakle da li je dobar trenutak da se kupi to srebro? Da! Zašto? Zato što je srebro tako jeftino [pozicija oslabljenog Meseca nam to kaže] da klijent koji želi da ga kupi će maltene da profitira i neće baciti novac uzalud.

Mesec je takodje u separacionoj 0° sa Suncem što je JAKO važno. On do sada nije UOPŠTE imao svoju svtlost, ali je krenuo da "raste" i samim tim dobija na svetlosti i snazi.

Odgovor je bio ~ da, kupi srebro. Klijent je to uradio i kroz nekoliko meseci cena srebra je drastično skočila i tu cenu tada klijent ne bi mogao da ispoštuje.
THE END

Shmishonja
23-01-2008, 12:19
Tematika III polja :

Obično su pitanja koja se vezuju za III polje sledeća :
~ da li je ta informacija istinita ili lažna?
~ da li će taj trač štetno delovati na moju reputaciju?
~ ko je to zvao?
~ kada će stići to pismo?
~ da li mogu da verujem toj osobi?
~ kada će ta osoba da me poseti?
~ kada ću videti tu osobu ponovo?

TAČNO / NETAČNO :
1. Mesec u praznom hodu - od toga svega se neće desiti ništa makar i sama informacija bila tačna, ostaće na priči uz kafu...
2. da bi bile tačne informacije ~ vrlo bitno da su uglovi u fixnim znacima jer oni odaju stabilnost i "fixnost".
3. vl.Asc' + vl.3p. + Mesec + Mesečev dispozitor ~ u fixnim znacima i ugaonim kućama ili u fixnim znacima i sukcedentnim kućama.
4. Saturn 0° vrh III polja ~ po sredi je neistinita inforamcija, a ako je još Saturn i u lošem dostojanstvu ~ biće velike štete od te priče za pitača.

DA LI MOGU DA MU/NJOJ VERUJEM ?
1. gleda se signifikator polja koje je vezano za osobu za koju se pita [III - brat/sestra, VII - partner, XI - prijatelj, X - šef, VI - radnik, majstor ... itd]
2. što više ta planeta ima osnovnog dostojanstva i bolje je položena ~ logično ~ osoba je od poverenja, a naravno obrnuto, ako je loše postavljena ~ osoba je lošija.
3. ovde fixnost nije neophodno dobar pokazatelj ~ ako je dispozitor osobe u fixnom znaku ali loše postavlje [izgon, pad] to nam može pokatati osobu koja je tvrdoglavo nepoštena.
4. pogledati stanje Merkura ~ on se vezuje za laž, amoralnost, prevrtljivost. Ako je dobro postavljen i u dobrim dostojanstvima, onda je u redu. Ako nije ~ suprotno.

DOBIJANJE PISMA :
~ treba da postoji separacija izmedju pitača i vl. III polja.
~ vl. III polja u 1 ili 2 polju : 1 polje ~ pismo ide ka pitaču, 2 polje ~ pismo je već u posedu pitača.
~ posmatra se III polje i njegov vladar jer on predstavlja osobu koja je pismo poslala.
~ takodje, posmatramo i IX polje ~ osoba koja prima pismo.
~ da bi odgovor bio potvrdan naravno mora postojati aplikacija izmedju vl.I polja ili Meseca sa vl. II/III polja.

KADA I DA LI ĆE TA OSOBA DOĆI ?
~ posmatra se dispozitor polja o kojoj osobi je reč i pogleda se da li ima aspekt sa vl.Asc' ili Mesecom ili vrhom IV polja [vaš dom]

Primer : da li mogu da verujem toj osobi? Drugarica je došla kod mene i postavila mi ovo pitanje jer je osetila odredjenu sumnju u vezi jednog čoveka koji joj je obećavao "kule i gradove" jer se nudio da njoj i njenom bratu ne samo pomogne finansijski oko renoviranja njihovog stana, već je i prema njoj bio više nego "prijateljski" nastrojen. Pitanje je postavljeno ~ 20.01.2008. u 12h13 Bgd.

Ovde vidimo da je već Merkur vladar Asc' što nam ukazuje pitačevo interesovanje da li su te informacije koje je čula tačne ili ne. Merkur je u fixnom znaku u kardinalnom polju ~ sumnje su dobro zasnovane. Desc' je pod uticajem Jupitera u Jarcu na samom vrhu VIII polja [koje je inače na 29° Strelca] ~ ko je taj čovek? Jupiter u padu na vrhu svog II polja ~ osoba ne samo što je loša, već i cela priča o sjajnoj finansijskoj sitaciji mora da se dovede u pitanje jer i njegovim finansijama vlada Jupiter koji je loš! Jupitere takodje egzaltira Marsa koji ovde je vladar XII polja [tajne] tj. njegovog VI polja [neprijatelji, problemi] U Venerinom je triplicitetu, a ona pak vlada VI poljem [njegovim XII poljem] U terminu je Merkura ~ osoba je zainteresovana za pitača i za V polje kojim Merkur vlada ~ zainteresovana je za zabavu sa pitačem. Jupiter je u svom licu i u znaku svog pada ~ osoba je loša i pokušava to da sakrije. Sve vezano za Mesec za Jupiter je u izgonu ~ Mesec je vladar II i III polja ~ njega u stvari uopšte nije zanimalo da finansijski pomogne pitaču i njenom bratu oko renoviranja stana [Mesec u II polju u Raku]
Odgovor je bio naravno ~ ne, nikako ne verovati toj osobi. Juče mi se drugarica javila ~ lik ne samo što je nestao u vidu lastinog repa, već je iza sebe ostavio pozamašan dug koji očigledno neće imati ko da plati. Drugarica je na sreću pretrpela manju finansijsku štetu ~ Mesec kao vladar njenog II polja ima apl.180° upravo sa Jupiterom.

Shmishonja
23-01-2008, 14:18
Obično su pitanja koja se vezuju za IV polje sledeća :
~ kupovina i pordaja stana [gde imamo podpitanja : stanje stana? ko je kupac?]
~ iznajmljivanje stana
~ da li da kupim tu farmu ili ipak da kupim poslovnu zgradu?
~ IV polje je i polje oca, pa samim tim sve vezano za njega spada u ovo polje.

DA LI ĆU KUPITI / PRODATI STAN ?
1. klijent bilo da je kupac ili prodavac je predstavljen Asc' i njegovim vladarem i Mesecom.
2. druga strana - prodavac/kupac dobija počasno mesto VII polja i njegovog vladara.
3. ovo je u stvari potanje koje ima osnovu ~ da li ćemo sklopiti poslovni ugovor ~ pa se prvenstveno traži povezanost vl. Asc' i vl.Desc'.
4. ovde od aspekata je čak povoljna 180° i vrlo često će se javljati u horarnim čartovima.
5. recepcije izmedju vl.Asc' i vl.Desc' nam govori o odnosu to dvoje ljudi.
6. pozicija tih signifikatora će nam ukazati ko situaciju drži u šaci ~ prodavac ili kupac. U OVOM KONTEKSTU POSTOJI VAŽNA RAZLIKA IZMEDJU POZICIJE PLANETE NA VRHU KUĆE I NJENE POSTAVKE UNUTAR KUĆE. PLANETA NA VRHU KUĆE IMA MOĆ NAD TOM KUĆOM, OPPUT NEPRIJATELJA KOJI LUPA NA KAPIJE VAŠEG DVORCA, DOK PLANETA KOJA SE NALAZI UNUTAR KUĆE JE POPUT NEPRIJATELJA ZAROBLJENOG U VAŠEM DVORCU.
7. dakle ~ vl.VII polja na Asc' ukazuje da je druga strana jako zainteresovana da sklopi posao i možda požuruje stvar [planeta na samom Asc' može ukazati u par slučajeva ono što OPTEREĆUJE klijenta ~ stoji mu nad glavom figurativno rečeno] Vladar VII u I polju ukazuje da klijent pitač ima u šaci suprotnu stranu. Najčešće, naravno za baxus, vl.I će biti unutar VII polja...
8. povezanost vl.I/VII i vl.IV polja ne mora uvek biti bitna stvar. Nama je bitnije da su vl.I i vl.VII povezani. X polje će nam ukazati na CENU TOG STANA. Ukoliko njegov signifikator ide ka prodavcu, to je slab pokazatelj da će se nešto i desiti. Bez sklapanja ugovora ~ povezanosti vl.I i VII polja ~ od cele priče nema ništa.
9. nije otrebno tražiti agenta z nekretninu ako su u igri aplikacije vl.I i VII polja ~ ali ako postoji prenos/sakupljanje svetlosti preko treće planete [čak iako to nije Mesec] onda je dobro uzeti agenta kao predstavnika te treće planete.
10. uobičajeni scenarijo : vl.I i VII polja su u aplikaciji, pokazujući da naš klijent pordaje tu nekretninu. Pre pefrekcije dolazi pak prohibicija. Obično je to planeta koja vlada VIII poljem ~ novac kupca ~ i vrlo često je jako naglašena ~ bilo dobro , bilo loše ~ ako je dobro postavljen ~ eto kupoprodaje, ako je loše postavljena ~ eto primera da kupac nema dovoljno para. Takodje, bilo koja druga planeta koja sprečava povezivanje vl.I i VII polja će nam ukazati na mogućnost pojave drugog kupca.

STANJE KUĆE ?
~ vl.IV polja pokazuje u kom je stanju nekretnina koja treba da se proda/kupi :
a) ako je u sopstvenom znaku : stan je uredu.
b) ako je u egzaltaciji : stan je dobar ali ne baš toliko koliko je pohvaljen.
c) triplicitet/termin : stan je u solidnom stanju.
d) lice : stan je dobr, ali naginje ka opciji velikih renoviranja.
e) izgon/pad : stan je u katastrofi.
f) ako je peregniran ili uklješten izmedju dva malefika : on propada na oči kupca i pordavca.

~ kada je reč o izgonu/padu :
a) ako je u vazdušnom znaku : proveriti krov i prozore i stanje tavana.
b) ako je vodenom znaku : proveriti izolaciju protiv vlage i stanje podruma.
c) ako je u vatrenim znacima : proveriti grejna tela, struju, zidove i gipsane elemente.
d) ako je u zemljanom znaku : proveriti temelje zgrade, nameštaj i svu drvenariju.

~ obratiti pažnju i na malefike : ako na primer je Saturn u igri i sklapa 180° sa vlIV polja : stan je lep, ali vam fabrika prekoputa remeti ili pogled ili zagadjuje okolinu... druge planete koje aflikuju vl.IV će ukazati na problem.

CENA STANA :
~ X polje pokazuje cenu nekretnine koja se kupuje/prodaje. Ako je u fixnom znaku : nema pogadjanja, ali ako je na samom kraju nekog fixnog znaka ~ vredi pokušati.

~ ono što nama najviše treba je uskladjenost izmedju stanja imovine i stanja cene. Idealno bi bilo da je sve okrenuto profitu klijenta. Primeri :
a) vl.IV u sopstvenom znaku, vl.X u sopstvenom znaku : kuća je realno skupa ali će iznos biti ispoštovan.
b) vl.IV u svom terminu, vl.X egzaltiran : nekretnina je dobra, ali je cena naduvana.
c) vl.IV u izgonu, vl.X polja u izgonu : nekretnina je prava rupa, ali niska cena može značiti ipak uspešnu prodaju.
d) obratiti pažnju na recepcije : ako je vlI u egzaltaciji vlIV polja : klijent je zaljubljen u nekretninu, ali ma koliko ona bila lepa, teško da će ispuniti njegovu fantaziju [jer egzaltacije je upravo to : obožavanje, idealizovanje, život u mašti koji je nemoguće ostvariti u realnom životu].

NIŠTA MANJE BITNO ~ NOVE KOMŠIJE !?
~ ove komšije neće biti predstavljene III poljem, već VI poljem. Treba pogledati stanje vl.VI polja. Ako je dobro postavljen, onda su nove komšije dobre i naravno obrnuto. Pogledati recepcije vl.I i vl.VI polja. To će nam pokazati da li će nam komšiluk biti divan, ili ćemo imati komšije koji su poreklom iz Pakla...

IZNAJMLJIVANJE NEKRETNINE ?
~ ovo je isto kao i predhodno ~ bitan nam je odnos vl.I i VII polja, uz dodatak da ovde 180° nije dobra, jer donosi nam podstanare koji dodju i brzo odu.
~ ovo pitanje može ići u sklop pitanja :"Da li da izdam ili prodam stan?" i vl.VII se nadje u kardinalnom ili fixnom znaku, to bi bila dobra sugestija da je stan za prodaju, dok dvojnost usadjena u dvotelesne znake bi više signalizirala na izdavanje. ALi mora da se obrati pažnja na STANJE vl.VII polja!

Evo i primera ~ kuckajući ovo, pade mi napamet pitanje : dal' je vrme da sada prodamo stan ? Vreme : 14h08 Bgd.

Asc' je u Raku, sa Mesecom na 15° Lava na vrhu III polja. IV polje je u Devici, sa Merkurom na 21° Vodolije na vrhu IX polja. Cena stana je pod vladavinom Jupitera na 07° Jarca koji se nalazi na samom vrhu VII polja ~ kupac ~ što označava da bi cena trenutno apsolutno zavisila od kupca i da sama cena stana nije velika. S obzirom i da Merkur uskoro postaje retrogradan i sklapa 180° sa Mesecom, vreme još nije povoljno za prodaju ovog stana.

THE END

Shmishonja
23-01-2008, 20:36
:bebadeckic:


Najglavnije pitanje ~ da li sam trudna? Ostalo su sve varijacije : da li je ona trudna? Da li ću u skorije vreme ostati trudna? Da li ću ikada ostati trudna? Broj i pol nerodjenog deteta? Usvajanje dece.

Ali, takodje, ovo polje se vezuje i za dete koje je već rodjeno ~ da li će moja ćerka/sin uspešno završiti fakultet? Da li će moja ćerka/sin naći dobar posao?

Najjasniji i najsnažniji pokazatelji potvrdnog odgovora ~ vl.I u V polju i obrnuto, kao i Mesec u V polju ili je usko povezan sa vl. I ili vl. V polja. Takodje, gledamo i X polje ~ društveni status, ako je na neki nači vezan sa ove tri planete ~ vl. Ip. vl. Vp. ili Mesecom ~ takodje je odgovor potvrdan.

Malefik vezan za vl.Ip. vl.Vp. ili Mesec daje negativan odgovor. Loše postavljen vl.V polja takodje može da da negativan odgovor. Antiscija pomaže, ali se ne sme bazirati sud samo na osnovu nje.

Napomena ~ ako se ove tri planete čak nadju u neplodnim znacima, odgovor ne mora biti negativan, a i obrnuto, ako su u plodnim znacima, ne mora odgovor 100% da bude potvrdan.

Ako se vl.V polja nadje u VIII polju ~ ne treba paničiti ~ s jedne strane bitno je koliko je klijentkinja trudna ~ ako je na početku trudnoće ~ moguć je pobačaj [ali tu malefici su JAKO bitni] ~ a ako je pred sam porodjaj može ukazati na "izlazak" bebe ~ VIII polje je karlica, donji deo stomaka.

Takodje, malefici i Južni Čvor u V polju ili su vezani za vl.V polja mogu ukazati na probleme u trudnoći ili čak pobačaj.

DA LI ĆU U SKORIJE VREME OSTATI TRUDNA ?

~ uobičajena analiza ~ traži se povezanost vl.I i vl.V polja i Meseca. Ako se neko od njih nadje u Raku, Škorpionu ili Ribama, odgovor automatski naginje ka "da". Ako se nadju u neplodnim znacima Blizancima, Lavu ili Devici ne mora automatski da odgovor bude negativan, onda tražimo recepcije. Sem u slučaju da je Sunce vldar Asc', bilo koja planeta koja je blizu njega je spaljena i time daje negativan odgovor.

~ imajte na umu da Venera i Jupiter nisu jedini signifikatori za plodnost pored Meseca, naravno. Venera je prirodni vladar ženske plodnosti, dok je Jupiter prirodni vladar muške plodnosti pa se na tom nivou posmatraju te dve planete. I opet, sve zavisno gde su i u kojim dostojanstvima.

Na šta treba obratiti pažnju :
~ vl. Asc' : pitač
~ vl. V polja : njeno polje dece / plodnosti
~ vl. VII polja : partner
~ vl. XI polja : njenogo polje dece / plodnosti
~ Mesec i njegov dispozitor.

DA LI ĆU IKADA OSTATI TRUDNA ?

~ ovde je VRLO bitna stvar ~ koliko klijentkinja ima godina ~ ako je mlada, a horar je na pola sa "da" i "ne" i treba potražiti par opcija, ako je klijentkinja u 50im godinama onda će nam trebati svaki potvrdan odgvor da bi je obradovali.
~ naravno, opet se gleda isto : vl.Asc', vl. Vp. vl.Desc', vl.XIp. Mesec i njegov dispozitor.

BROJ I POL ?

~ tradicionalna astrologija ma kolik precizna, ne može nam baš uvek dati egzaltno tačan broj dece ili besprekorno odrediti pol. Ali, može nam dati : biće jedno, dvoje, nekoliko, mnogo, nijedno.

~ opet ista procedura sa ovih 5 pokazatelja. Kada ustanovimo potvrdan odgovor što se tiče plodnosti klijentkinje, onda se bacamo na analizu koji znaci dominiraju ~ ženski ili muški, da li su jednotelesni ili dvotelesni znaci. I to je cela mudrost...

Primer :

Pitanje postavljeno 30.01.2007. u 22h48 Bgd

"Da li ću u toku ove godine ostati u drugom stanju?"

Odgovor je bio potvrdan.

Vl. Asc' je Venera na 03° Riba na samom vrhu V polja, dok je Mesec na 12° Raka na kraju IX polja [apl.0° sa vrhom X polja od -/+ 8°] Vl. V polja je Jupiter u Strelcu, vl.Desc' je Mars u Jarcu, a vl. XI polja je Merkur u Vodoliji na smom kraju IV polja.

Trudnoća se desila posle skoro tačno 9 meseci ~ 25.09.2007.

THE END

Shmishonja
30-01-2008, 21:50
Pitanja vezana za VI i VIII polje :

Medicinska pitanja :
~ tumacenje medicinskih horaraca je zaista veliko podrucije i mogli bi da napišemo novu, veliku, knjigu samo o tome. Ovde cemo da se pozabavimo osnovama, metodama analize i simbolicko tumacenje.

~ Ovde je najbtnija cinjenica da VI polje nece samo po sebi predstavljati bolest! U ovakvim horarcima MORAMO da se pozabavimo celokupnim cartom i otkrijemo simboliku svakog znaka i planete kako bi mogli da pomognemo pitacu ~ a s druge strane, pitac je u obavezi da nam najdetaljnije objasni šta ga muci, jer u suprotnom bice samo nagadjanja.

Medicinska pitanja se obicno dele u dve grupe :
~ šta nije u redu samnom?
~ posledice ove bolesti?

Dijagnostika je ovde prvenstveno bazirana na znacenjima planeta i znakova, a za to ZAISTA je potrebno puno vežbe i prakse. Najbolja knjiga koja se bavi ovom tematikom je "Astrological Judgement and Practise of Physic" od Ricarda Sandersa.

Postoji još jedan cart koji se može analizirati, a to je Dekumbiturni cart ~ to je cart saog trenutka kada je bolesnik pao u postelju. On je mnogo nezgrapniji od horarnog carta, a najcešce ga koriste lekari koji se bave i astrologijom. Za nas kojima je samo astrologija posao, bez medicinskog, pravog, znanja, najbolje je da se držimo jednostavne horarne simbolike.

Pocetna tacka ~ da li sam uopšte i bolestan?
~ ovo se bazira na pitanjima tipa : da li ce ovo moje šmrckanje i kašljucanje da utice na moj put u inostranstvo [odlazak u goste... itd] ?

Prvo pogledamo vl.Asc', kakav je, gde je. Obavezno obratiti pažnju na prirodu te planete i znaka u kome se nalazi! Ako je planeta u znaku koji se ne uklapa u njenu prirodu, odmah možemo da dodjemo do zakljucka da nešto zaista nije u redu sa pitaocem.

Signifikator pravog problema koji direktno deluje na loše zdravlje ce naravno biti planeta koja nanosi štetu vl.Asc'. isto tako, loše je za pitaca ako se v.Asc' nalazi ili u izgonu ili padu. Ako je vl.Asc' spaljen od Sunca, onda je Sunce glavni malefik. Takodje obratiti pažnju na planete koje se nalaze u blizini Asc' jer one "stoje nad glavom pitaca" i cesto se uzimaju kao dodatni uzrocnik problema.

Vl.Asc' sam po sebi može da nam pokaže gde je kriza. Narocito ako je u znaku koji mu ne prija, ili je retrogradan ili loše aspektovan. U datom slucaju, pogledati i dispozitor vl.Asc', on nam takodje može reci puno toga.

Treba uzeti u obzir CEO horarac. On nam daje slojevitu sliku opšte zdravstvene situacije pitaca.

Šta ce se desiti ?
Ako je signifikator bolesti u fixnom znaku, bolest može dugo potrajati, ako je u kardinalnom znaku, trajace krace, a ako je u promenljivom znaku trajace jedno vreme, pa se se povuci, pa ce se opet pojaviti. Ovako tretirati i vl.Asc'.

Obratiti pažnju na planetu koja aflikuje vl.Asc' ili se u dostojanstvima ne ponaša ozitivno prema njemu. Da li se signifikator krece ka tome ili od toga? Na primer ako je bolest prikazana tako što se signifikator osobe nalazi u nekompatibilnom znaku, da li je on nedavno ušao u taj znak, ili ce ga uskoro napusti ? Ako ga napušta, da li ce njegov nov položaj doneti boljitak ili ne? Ako je aflikacija preko aspekta, da li je u pitanju aplikacija [koja možda donese poboljšanje/ogoršanje] ili je u pitanju separacija?

Da li signifikator menja pravac kretanja? Da li krece direktno ili retrogradno, da li je stacionaran? Retrogradnost se obicno simbolicno predstavlja pacijentom koji na prvi pogled krece ka ozdravljenju i u jednom momentu pada u postelji i biva mu sve gore i gore. Ako je kretanje direktno, obrnuta situacija, pacijentu je bilo loše i sad nastupa boljitak.

Od malefika ~ Marsove aflikacije su obicno akutne, dok su Saturnove dugotrajne. Ali UVEK IMAJTE NA UMU PRIRODU zdravstvenog problema ~ prelom noge je brza aflikacija Marsovog tipa, ali je oporavak spor...

Ono što obicno dovede klijenta kod astrologa je u stvari pitanje : da li sam ja toliko bolestan da cu umreti?

E, ovo je vec tematika VIII polja :

Mada su tehnike za predvidjanje smrti na osnovu horarne astrologije pouzdane ~ VI NISTE !
Izuzev u slucaju stvarno teške i opasne bolesti NE PREDVIDJAJTE SMRT AKO NISTE POGLEDALI I NATALNI CART PITACA!

Postoje dva tipa pitanja :
~ kada ce ta osoba da umre?
~ da li ce ta osoba da umre?

Kada ce ta osoba da umre ?

~ ako smo ZAISTA sigurni da osoba ima smrtnu bolest, onda u horarcu tražimo vremensku odrednicu koja ce nam dati vreme tužnog dogadjaja.
~ najbitnije je obratiti pažnju na :
1. 0° sa Suncem
2. stanica fkretanje retro ili direkt]

Lepo vaspitani horarni cartovi imaju knjiški primer povezanosti vl.Asc' i vl.VIII polja. Ne bitno je da li je u pitanju povoljan aspekt ili nepovoljan, do smrti ce doci, bilo na lagan nacin ili na mucan. Bilo koja planeta može "ubiti" ~ cak iako je vl.VIII polja benefik u snažnom dostojanstvu ~ osoba ce na žalost ipak da umre. Treba se uzdržavati od korišcenja antiscija u ovom slucaju. Smrt nikako ne može imati osecaj tajnovitosti ili skrivenosti koju antiscija nosi sa sobom [sem u slucaju kada se raspitujemo kako je neka osoba umrla jer ne znamo razlog...]

Vl.Asc' NA vrhu VIII polja NIJE pokazatelj da ce osoba ZASIGURNO umreti ~ to nam može samo pokazati da je osoba depresivna, pa cak i da na neki nacin razmišlja o smrti.
Isto tako, ako vl.VIII polja ima apl. aspekt ka vl.Asc' isto NE ZNACI da ce klijent umreti ~ ovo samo pokazuje da ideja o smrti jako opterecuje klijenta. U retkim slucajevima ako vl.VIII polja "ide" ka Asc' može nam dati vremensku odrednicu da li ce smrt nastupiti i kada.

Kod nevaspitanih horarnih cartova gde nema nikakve povezanosti izmedju vl.Asc' i vl.VIII polja, moramo da se okrenemo drugom sigifikatoru ili za vl.Asc' ili za vl.VIII polja. Za nepostojanje aspl.aspekta odgovorna su gore dva navedena primera ~ 0° sa Suncem i kretanje planete napred/nazad. Ovde sada dolazi do kombinatorike ~ ako na primer ili vl.Asc' postaje retrogradan/direktan i odlazi od vl.VIII odna moramo naci zamenu za vl.Asc'.

Najcešce zamena za vl.Asc' je ~ Mesec ~ ali cesto i on beži iz igre, pa se onda okrecemo Suncu kao davaocu života. Ako je pak, vl.VIII polja u situaciji u kojoj je vl.Asc', onda za signifikatora smrti uzimamo Saturna, koji sam po sebi simbolicno vlada krajem.

[I]Obavezno koristite Arapsku Tacku Smrti !
Postoji nekoliko formula :
1. Asc' + vrh 8 polja - Mesec
2. vrh 8 polja + Saturn - Mesec
Obe formule se koriste i za dnevno i nocno rodjenje!
Ova tacka se koristi u trenutku kada ne postoji povezanost vl.Asc' i vl.VIII polja.

Ako "okrecete" cart jer klijent pita za nekog drugog a ne za sebe, onda OBAVENO UZMITE U OBZIR I VL. RADIKALNE I VL. DERIVANTNE VIII KUCE.

Kad odredjujete vreme ~ IMAJTE I NA UMU STAROST OSOBE O KOJOJ JE REC I NJEN DRUŠTVENI / FINANSIJSKI POLOŽAJ jer sve to takodje utice na pronalaženje odgovora iz horarnog carta.

Da li ce neko da umre?

~ Aplikacija izmedju vl.Asc' i vl.VIII polja
~ Ako postoji pak separacija, neka vas to ne zbuni, moguce je da je ta osoba jako blizu smrti [koma, na primer]
~ prenos i sakupljanje svetlosti
~ Ulazak u splajenost, ili spaljenost pri kojoj planeta i dalje aplicira ka Suncu
~ Ako je separacija sa Suncem, to nam može nagovestiti da je ipak najgore prošlo
~ Najvažnije : uzajamne recepcije
~ blizak aspekt ili 0° sa Venerom ili Jupiterom i vl.Asc' može donekle da poboljša prognoze, ako su naravno Venera i Jupiter jako postavljeni u tabeli dostojanstava - naravno ovo ne važi ako je neko od njih dvoje signifikator VIII ili tacke smrti.
~ Ako se signifikator osobe nadje u blizini Desc' to može da nam ukaže na smrt, mada ugaonost pojacava poziciju preko primarnog kretanja planeta [kretanje plkaneta oko Zemlje] planeta na Desc' u stvari "zalazi, opada, nestaje iz vidokruga" što simbolicno predstavlja gašenje života... ovo je još naglašenije ako je ta planeta ~ Sunce.
~ fixne zvezde, NAROCITO Antares [on vlada završetkom bilo cega] mogu biti loš znak.
[I]PRIMER : da li ce moja prijateljica prežveti ?

Pitanje postavljeno : 03.07.2001. u 14h18 BST London
~ pitanje je postavila klijentkinja cija je prijateljica ležala u komi u bolnici. Lekari nisu znalni šta je uzrok te kome, da li izliv krvi u mozak, ili nešto drugo. Klijentkinju je interesovalo šta ce se dalje desiti sa njenom prijateljicom.

~ XI polje je njena prijateljica, ono se nalazi u Devici sa Merkurom na 22° Blizanca u horarnom IX polju [od prijateljice XI polje] Na prvi pogled, planeta u svom znaku, pa sa prijateljicom je sve u redu? Na žalost, nije... kada je medicinska astrologija u pitanju, Merkur se nalazi u znaku koji mu ne prija. Merkur je hladna i suva planeta, a Blizanci su topli i vlažni znak ~ samim tim to nam ukazuje da je došlo do odredjene disharmonije i pojave zdravstvenog problema. To bi nam objasnilo ~ komu.

~ sad tražimo planetu koja ne voli Merkura i koja mu pravi problem. Ako uzemmo naglo nastupanje bolesti/kome, videcemo da je Merkur u bliskoj separacionoj 180° sa Marsom, a Mars je na 16° Strelca, peregniran i retrogradan, a to je skoro najgora pozicija za Marsa...

~ Mesec 18° Strelca samo što je završio 0° sa tim Marsom u III polju [prijateljicino V polje] samim tim ~ Mars nam je glavni signifikator bolesti.

Sad pogledamo šta Sanders u svojoj knjizi kaže za ovakvog Marsa ~ on je ovde neprirodno topao i suv, izjeda i suši radikalnu vlažnost tela i potpuno gasi život natusa... a to cini tako što donosi infekciju u telo preko krvi. S obzirom da je Mars u prijateljicinoj V kuci ~ problem je SRCE, a ne mozak [da je Mars u I polju bila bi lekarska konstacija o izlivu krvi u mozak tacna, ovako nije] Prijateljica je imala težak srcani udar koji se kasnije na obdukciji utvrdio kao uzrok smrti.

~ kada proucavamo radikalne i derivantne kuce, moramo gledati i radikalnu VIII i derivantnu VIII kucu kao polje smrti. Ovde u ovom slucaju, vladar derivantne VIII kuce [8 od 11 ~ radikalna VI ] je upravo Mars. Merkur [prijateljica] upravo pravi separ.180° sa tim Marsom ~ ovo nam ukazuje upravo na njenu situaciju ~ u neku ruku smrt se VEC desila, ona je u komi!

~ na žalost, ovde Mesec prenosi svetlost od Marsa ka Merkuru i tako povezuje ponovo prijateljicu i smrt. Broj stepeni koje Mesec mora preci do perfekcije 180° dace nam vremensku odrednicu ~ ona je umrla to popodne.

~ u dosta slucajeva prenos svetlosti je pokazatelj trenutka kada lekar govori da nade više nema i da se porodica pripremi za tužan dogadjaj.

Lekari, medicina, operacija :

~ pod ovim spadaju sledeca pitanja :
1. da li je on/ona dobar lekar?
2. da li ova terapija funkcioniše dobro ili ne?

~ uopšteno gledajuci, lekari spadaju pod "ucene ljude" i samim tim podpadaju pod simboliku IX polja, ali pak, licni lekar je VII polje, lekar opšte medicine bi bio VI polje.

~ X polje je TRENUTNI tretman koji se daje pacijentu. Obicno se pod tim ubaci i operacija, iako je ona najviše vezana za VI polje i Mars. Obicno vl.VII je lekar koji predlaže jedno, a vl.VI ili sam Mars koji predstavljaju horurga, kažu drugo u dijagnozi.

~ ako je lekar dispozitor bolesti, on ima moc nad njom, ako pronadjete lekara, tretman ili operaciju u snažnim dostojanstvima same bolesti to ce naravno da bude negativan pokazatelj, jer u tom slucaju bolest je ta koja komanduje situacijom. Ako su ili lekar ili tretman ili operacija povezani pak sa pacijentom, to je dobar pokazatelj, mada ne preterano jak. NAJVAŽNIJE je naravno da lekar, tretman i operacija ne budu loše postavljeni, ili u izgonu ili padu pacijentovog signifikatora...

~ fixne zvezde treba uzeti u obzir, ako imam njihovo znacenje vezano za deo tela koji je u problemu [primera radi ~ Regulus : srce, Plejade : oci...]

~ ako se od vas traži da vidite koji je lekar bolji za pacijenta, onda morate ici u simboliku svakog lekara tražeci ih po cartu medju planetama. Onda gledamo njihove pozicije u odnosu na pacijenta preko tabele dostojanstava i donesemo željeni zakljucak/odgovor.

Sada smo završili sa jezivom simbolikom VI i VIII polja.

Ali, obicno VI polje se vezuje i za zapošljavanje nekih radnika, ili ako želimo da vidimo da li ce neki majstor koji treba nešto da nam popravi u kuci to odraditi kako teba.

~ ako je vl.VI polja dobro postavljen : eto poštenog radnika...
~ ako je vl.VI polja loše postavljen : eto lenjog neradnika... vrlo kratko i jednostavno, zar ne?

Ako je u pitanju više radnika ~ A, B, C... idemo ponovo da ih tražimo po horarnom cartu : ako je jedan od njih stariji i ozbiljniji on ce biti Saturn, ako je neko od njih borben, glasan, mladji, to ce biti Mars i tako redom... Takodje, ovde Cvorovi igraju važnu ulogu. Severni Cvor je benefik, a Južni Cvor je malefik.

THE END

Shmishonja
01-02-2008, 14:49
Dosta smo se bavili glavnom tematikom VII polja ~ partner i ljubav tako da to sada neću kuckati u ovom postu.

Sada ćemo se pozabaviti ostalom tematikom koja je vezana za VII polje. Naravno, vratiću se sa kuckanjem omiljene nam tematike :heart: malo kasnije.

Sada ćemo da se uozbiljimo i obratimo pažnju i na druge stvari vezane za VII polje...

Pitanja su :
~ da li da odem ili ostanem?
~ koji od ta dva puta da izaberem?
~ sport i takmičnja
~ sudski sporovi
~ politika

DA LI DA ODEM ILI OSTANEM ?

Da li je bolje da ostanem da živim ovde ili se preselim u drugi grad/državu? Da li da se vratim kući? Da li da nastavim ovo da radim, ili da se vratim studiranju? Mada sva ova pitanja se u stvari baziraju na pitanju "Da li da uradim X ili Y?" ona retko kad predstavljaju izbor izmedju dve ravnopravne stvari, tj. dva puta od kojih treba izabrati jedan. Takodje, ovde spada i pitanje "Da li da sev ostavim po starom ili da prihvatim promenu?"

Ovakvi horarci nam u stvari pokazuju pogled u blisku/dalju budućnost pitača, kao kada bi pitač stajao na vrh brda i posmatrao dva puta za silazak i dvoumio se koji da odabere.

Kod ovakvih pitanja vl.Asc' i njegov dispozitor predstavljaju stvari onakve KAKVE JESU SADA, vl.Desc' i njegov dispozitor nam pokazuju KAKVA BI MOGLA SITUACIJA DA BUDE ako bi se promena napravila.

Dakle :
~ ako je dispozitor VII polja bolje postavljen od dispozitora I polja : idi, uradi to, ako nije : nemoj to da radiš.
~ ako su Mesec ili dispozitor I polja u separacionom aspektu sa benefikom, a u aplikacionom aspektu sa malefikom : odgovor je negativan. Važi naravno i za suprotnu situaciju, koja nam daje potvrdan odgovor.

NAPOMENA : kad ovo posmatrate imajte na umu da BILO KOJA planeta ako je u snažnom dostojanstvu ona JE DOBRA, a ako je u lošem dostojanstvu ona JE LOŠA.

Primer :
~ vl.VII u izgonu, vl.I u egzlataciji : ostani tu gde jesi.
~ Mesec u separaciji sa planetom koja je u snažnom dostojanstvu i ide u aplikaciju sa peregniranom planetom, a i vl.I je jak : ostani tu gde jesi.
~ Južni Čvor u I polju ili u 0° sa vl.I, a Severni u VII ili u 0° sa vl.VII : idi gde želiš da ideš.

Na žalost, kako Froli kaže. retko kad mi imamo posla sa lepo vaspitanim horarcima gde je sve kristalno jasno i vidljivo. E, onda, morate da odmereavate snagu planeta, jer vrlo često će snage planeta vl.I i VII biti skoro jednake! Zato, NEMOJTE SE NERVIRATI ~ odgovor za takvu istuaciju je JEDNOSTAVAN : nema velike razllike, probaj, ovo je tvoja mogća budućnost, da li želiš da je prihvatiš ili zadržiš stvari kako jesu ~ sam odluči.

Često su promene u horarcima predstavljene i promenom znaka neke bitne planete. Mesec ili vl.I polja mogu često biti na prelazu iz jednog u drugi znak. E, sad je tu trik : OBAVEZNO proučite kakvi su sada Mesec i vl.I i kakvi će biti kada promene znak! Da li da se situacija zadrži na starome ~ da, ako su Mesec i vl.I bolji dok ne predju u suprotan znak, jer su jači i bolje predstavljeni, ili pak, ako postaju jači kada promene znak ~ odgovor suprotan : prihvati promenu.

Tako se analiziraju i pitanja kako što su : da li da se zaposlim ili upišem/obnovim fakultet? Onda gledamo Mesec, vl.I polja, vl. IX i vl.X polja i počnete da ih odmeravate.

MORATE biti SVESNI promena, kako VI kao astrolog, tako i PITAČ!

Evo jednostavnog primera : kako ću se snaći na fakultetu? Na primer da je vrh IX polja na 27°... dodatno, vl.IX je slab i čak slabi vl.I polja. Šta sad reći pitaču? Pogledajte dalje, kako dalje idu planete i sam vrh IX polja. Ako vrh IX polja ulazi u znak koji poboljšava situaciju u odnosu na vl.I polja, a i sam vl.I polja ima neku dobru aplikaciju sa benefikom, odgovor će biti : na očetku će ti jako biti teško, ali posle izvesnog vrmena ćeš se snaći i biće ti lepo. Kada je situacija obrnuta, odgovor je naravno suprotan.

Ovo možemo da primenimo i na pitanje nekog emigranta ~ da li da se vratim kući ili ne? VRLO JE VAŽNO da vam pitač DOBRO razjasni razliku izmedju DOMOVINE ili INOSTRANSTVA tj. ŠTA ZA NJEGA PREDSTAVLJA DOM!
[B]
SPORT I TAKMIČENJA :

Ovo bično se bazira na pitanju "Da li ćemo pobediti" ~ mi protiv njih... Tim koji klijent podržava biće predstavljen I poljem, a suparnički tim će biti predstavljen VII poljem. OPET BUDITE OPREZNI ~ ako je klijent kockar i pita vas ovo pitanje da bi bolje prošao u sportskoj kladionici ~ tretirajte onda pitanje kao profit [vratite se na temu II polja...]

U ovakvim pitanjima, Mesec NEMA svoju uobičajenu ulogu drugog signifikatora za pitača! Sem naravno u slučaju ako je Mesec vl.I polja. Mesec nam ovde pokazuje sled dogadjaja, ne samog pitača.

NEMOJTE da se zaturite u horarcu tražeći išta drugo SEM vl.I i vl.VII polja ~ zaboravite na navijače, igrače i njihove živote! Držite se jednostavnosti ~ TO JE POENTA HORARNIH ODGOVORA.

Mesečevi Čvorovi se tretiraju takodje jednostavno ~ Severni Čvor je dobar, Južni Čvor je loš. Kraj priče.

Najvažnije nam je snaga vl.I i snaga vl.VII polja. Ko je jači, ko je bolje postavljen. NIŠTA DRUGO ne treba da vam skreće pažnju. Dodatno, u ovakvim horarcima, egzaltacija je jača od termina/vladarstva!

RECEPCIJE vl.I i vl.VII polja su JAKO bitne ~ da vidimo ko je kome drag? NE, nego da vidimo ko koga drži u šaci! Ako se vl.I polja nadje u znaku kojim vlada vl.VII polja, a vl.VII polja je u znaku egzaltacije vl.I polja, od toga će imati koristi vl.I polja. Neprijatelj je preplašen!

POSTAVKA PO POLJIMA JE TAKODJE JAKO BITNA : planeta koja je u ugaonoj kući je najbolje postavljena za razliku od planete koja se nadje ili u sukcedentnoj ili kadentnoj kući. Što se nadje više i bliže vrhu neke ugaone kuće, to je njena snaga jača.

Spaljenost će nam pokazati ko on njih dvoje gubi moć. Retko kad, skoro nikada, u horarcu ne postoji ništa jače da bi nam tu situaciju poboljšalo u odnosu na tim koji gubi, tj. u odnosu na planetu koja je spaljena.

Blizan aspekt sa benefikom naravno da pojačava planetu koju posmatramo, a isto važi i za malefika ~ on je slabi. OVDE ASPEKT OD SAMO 5° DOLAZI U OBZIR! Takodje, u ovakvim horarcima zanemarite promenu znaka, jer to nam nije pravi pokazatelj da li će neki tim pobediti ili ne. ALI AKO JE PIANJE ZA DUGOROČNIJU PROGNOZU ~ das li će ovaj tim u toku ove sezone napredovati ili ne ~ E ONDA OBAVEZNO GLEDAJTE promenu znaka!

E, sad. Ima dodatak ~ ako je pitanje : da li će prošlogodišnji šampiioni pobediti i ove godine ~ onda obrćemo situaciju i šampionuma dodeljujemo X polja, a njihovim protivnicima IV polje. Često možemo za simboliku šampiona uzeti i Sunce, a za izazivača Mesec. Tumačenje ovog horarca je isto kao i u gore navedenim primerima uz tri razlike :
1. treba da se pogleda Arapska Tačka ostavke [poraza] Saturn + Jupiter - Sunce
2. promene dostojanstva mogu da ukažu na ishod
3. Mesec u praznom hodu se može ignorisati, jer znamo da će se meč održati, ali će nam upravo taj Mesec pokazati da će se situacija zadržati na status quo, ništa se neće desiti, šampion će zadržati svoju titulu.

DUGOROČNIJE PROGNOZE :

Tumačenja ovih horaraca su jednostavna, ukoliko se odupremo da na silu nadjemo spektakularan odgovor, Ego nam govori da je mnogo lepše i bolje predvideti nešto neverovatno, nego da se držimo zdravog razuma i jednostavno vidimo ono što će se ZAISTA desiti.

Klijenti u ovakvim pitanjima su obično ili vlasnici nekih klubova ili menadžeri sportista. Njima dodeljujemo Asc' i njegovog vladara. NE KORISTITE MESEC KAO KOSIGNIFIKATORA!

Klijentkinja je došla i postavila sledeće pitanje : da li će moj tim osvojiti BILO ŠTA ove sezone? Horoskop je pokazivao da vl.Asc' ide u 0° sa vl.X polja ali ne pre ulaska u sledeći znak. Ta konjunkcija se odigrala u dvotelesnom znaku ~ njen tim je osvojio prvo mesto na oba velika takmičenja sledeće sezone.

VIII polje može da ukaže na zatvaranje kluba, ali morate biti oprezni! mnogo je verovatnije da će se značenje toga naći u samom pitanju. S druge strane, VIII polje nam može ukazati na probleme sa finasnijama kluba.

Spaljenost i kazimi su JAKO VAŽNI!
~ spaljenost : kategorično negativan odgovor
~ kazimi : kategorično potvrdan odgovor

Kontakt ostalih planeta koje nisu vladari relavantnih polja ili pak Sunce, obično su nevažni. Bez obzira na to koliko je srećan trigon sa benefikom, on nam neće doneti osvajanje prvenstva. Bez obzira koliko bila teška Saturnova konjunkcija/opozicija, ona nam neće doneti padanje iz lige. Takvi pokazatelji samo dodaju "šlag na tortu" celom tumačenju.

SUDSKI SPOROVI :

VII polje se bavi gradjanskim parnicama, koji su češće predmeti pitanja nego kriminalni procesi. O kriminalnim porcesima ćemo da pričamo malo kasnije.

[I]Ovde imamo 4 ključna igrača :
~ piač = Asc' i Mesec
~ neprijatelj = Desc'
~ sudija = Mc'
~ ishod = Ic'

[I]A ako baš želite da nafilujete priču :
~ II polje : advokat pitača
~ VIII polje : advokat neprijatelja

Ista priča kao i do sad ~ najvažnija su dostojanstva i recepcije, posle idu aspekti.

Vrlo je bitno kakav je vladar Mc' ~ sudija, da li je u dobrim dostojanstvima, koga više voli, klijenta ili protivnika, pravdu ili mito.

Ako je vl.VII polja u fixnom znaku ~ neprijatelj je uporan i neće odustati od sudjenja i nije raspoložen za kompromis, ako je u kardinalnom ~ neprijatelj će se brzo odlučiti ili pak odustati od procesa, a ako je u promenljivom ~ neprijatelj će biti spreman za saradnju i kompromis.

Evo primera : da li ćemo pobediti? Pitanje je postavio sam advokat.
datum : 08.06.1998. London 12h22 BST.

~ Asc' je u Vagi sa Venerom na 16° Blizanaca u IX polju.
~ Desc u Ovnu sa Marsom na 01° Raka jako blizu vrha X polja.
~ Mc' je u Raku, sa Mesecom na 01° Jarca na samom vrhu IV polja.
~ Ic' je u Jarcu, sa Saturnom 02° Bika na samom vrhu VIII polja.

Venera je u svom terminu ~ klijentkinja ima odredjenu pravdu na svojoj strani, ali je Venera u IX polju, što baš i nije dobro [nemojte se zbuniti i raći ~ ali IX polje je ZAKON! Ne, IX polje pokriva zakon kao apstraktan pojam ~ više znanje, IX polje NEMA VEZE sa zakonom u akciji, kao što je sudski spor.

Mars s druge strane je u padu ~ neprijatelj klijentkinje je stvarno loš čovek. Ali, istovremeno je postavljen u svom terminu i triplicitetu i nalazi se maltene na samom Mc' ! Ovo se uklapa u priču klijentkinje ~ on je poznati kriminalac koji je vešt da obrne zakon i da pokrene postupak u svoju korist bez obzira na dokaze.

Kakav je sudija? Vladar X polja je u izgonu! A postoji i snažna uzajamna recepcija izmedju vladara VII i vladara X polja, pa još i dodatno oni su u separacionoj 180°! Em loš sudija, em ima veze sa tim čovekom. Ovakva loša recepcija nam ukazuje, zajedno sa separacijom, da su sudija i kriminalac u prošlosti imali poslovni kontakt ~ što bi nam ukazalo na sudiju koji rado prihvata mito! Ono što je najtužnije, ovde imamo prenos svetlosti ~ Mesec [sudija] uzima Marsa [krimos] i prenosi svetlost ka Saturnu [presuda] ALI! Kakva je presuda? Mars mrzi tog istog Saturna koji mu je doneo pobedu ~ presuda itekako šteti njegovom džepu! Sam Saturn je u izgonu Marsa ~ sama presuda jako mrzi krimosa i želi da mu nanese štetu.

Da malo razjasnimo :
~ vladar X polja egzaltira vladara VII polja, ali u ovom slučaju to on može učiniti samo ako je u svom izgonu [Mesec mora biti u Jarcu da bi se to desilo] Sudija može da egzaltira/forsira krimosa samo u slučaju da on bude loš sudija. Vladar X polja je takodje u terminu i triplicitetu Venere, vladara I polja! Sudiji je draga naša klijentkinja, ali na žalost, termin i triplicitet su slabiji u odnosu na egzaltaciju...

Rezime : sudija mora da presudi u korist krimosa jer je to po zakonu. Ali on još uvek vidi pozitivnu stranu klijentkinje, stoga, mada zakon zahteva da se presuda donese u korist krimosa, sudija donosi odluku koja je na strani krimosa, ali itekako šteti džepu tog čoveka.

POLITIKA :

Ovde se bavimo izborima ~ posmatramo X i IV polje i Mesec.

~ X polje je trenutno vladajuća stranka,
~ IV polje je stranka koja se kandiduje da svrgne vladajuću stranku,
~ Mesec je narod/biračko telo.

Obratite pažnju na postavku te tri planete, njihovo dostojanstvo i recepcije. Primera radi ~ vl,X polja je u fixnom znaku, dobro postavljen ~ vladajuća stranka ostaje na vlasti, ili ako napušta fixni znak, njihova vladavina bi mogla da se približi kraju. Obratite pažnju na spaljenost i kazimi !

Mesec je jako bitan jer pokazuje stav naroda kao biračkog tela prema kandidatima ~ njegova dostojanstva, recepcije i aplikacije će nam tačno reći šta će se desiti.

Obratite pažnju i na Arapsku tačku ostavke/poraza jer nam ona može ukazati na ishod cele situacije ~ ovde su najjače 0° i 180°. Na kraju gledamo aplikacije i ... to je to.

THE END

Shmishonja
05-02-2008, 16:54
ZNANJE, PUTOVANJA, SNOVI, FAKULTET [ISPITI]

Pitanja kao :
~ da li ću profitirati od svog znanja?
~ da li ću položiti ispit?
~ da li ovaj san ima neko značenje?
~ koju školu da odaberem?


DA LI MOGU DA PROFITIRAM OD SVOG ZNANJA?

Ovo bi moglo da se veže za pitanje tipa "Da li mogu da zaradim novac baveći se time i time?" IX polje će da nam pokaže da li klijent ima znanja za taj posao o kojem se raspituje, a X polje, kao II polje od IX polja će nam pokazati mogući profit. Obratite pažnju na prirodu znaka u kome se nadje IX polje i njegovog vladara. Onda, obratite pažnju na aplikacije i uzajamne recepcije vladara IX polja i planete sa kojom se aplicira. Profit gledamo kroz X polje i njegovog vladara. Ne moramo da se striktno vezujemo za odnos vladara I polja ili vladara IX polja u odnosu na vladara IX polja ~ profit je tu i sigurno ide klijentu/pitaču, jer inače, pitanje ne bi ni bilo postavljeno. Takodje, moramo obratiti pažnju i na VIII polje i tog vladara ~ tudj novac ~ jako bitna stvar kod klijentovog profitiranja! Negativna stvar u vezi vladara VIII polja je ako je U VIII POLJU ~ tudj novac ostaje tu gde jeste, ne ide kod klijenta i on/ona ne profitira od svog znanja, a ako se još i nalazi u fixnom znaku ~ dupli ćorak za našeg pitača...


DA LI ĆU POLOŽITI ISPIT?

Fakultet/viša škola je predstavljena IX poljem, dok je ispit u stvari "profit" od studiranja ~ X polje.

Aspekt izmedju vladara I polja i vladara X polja je od pomoći, ali ako imamo dovoljno recepcija, možemo se snaći i bez toga.

Kvadrat će označiti polaganje, izuzev ako su recepcije loše.
Opozicija će označiti padanje na ispitu, sem u slučaju IZUZETNO dobrih recepcija, gde može da se položi ispit ali uz minimalnu ocenu.

PODSETITE PITAČA DA BEZ OBZIRA NA POVOLJAN ODGOVOR IPAK MORA I DA SEDNE I DOBRO ZAGREJE STOLICU :D


ODABIRANJE ODGOVOARAJUĆE ŠKOLE :

Vrlo često će doći zabrinuti roditelj i pitati vas koju školu njegovo dete da odabere za više obrazovanje.

1. osovna škola je predstavljena III poljem,
2. sve ostalo spada u IX polje.:D

U ovom slučaju, NEMOJTE KORISTITI DERIVANTNE KUĆE da bi ste locirali školu ~ koristite radikalni III i IX kuću, a ne 3/9 od V polja ~ ta škola nije vlasništvo tog deteta o kome je reč.

Ako roditelj pita : kako će se moje dete snaći u školi ~ gledajte horarno V polje [klijentovo dete] i III/IX polje [škola]. Ako sama osoba se interesuje kako će se snaći u školi, naravno gledamo Asc' i IX polje.

Dobro proučite situaciju sa vladarom IX polja da bi ste videli kakva je to uopšte škola ~ dobra ili loša. Ovde su recepcije IZUZETNO VAŽNE. Na primer : vladar IX polja je u egzaltaciji vladara V polja ~ škola misli da je dete divno i obožava ga, ili vladar IX polja je u padu vladara V polja ~ škola misli da je dete užasno i ne voli ga. Ovo važi i za obrnut slučaj ~ vladar V polja egzaltira vladara IX polja ~ dete je oduševljeno školom i rado ide i ne izostaje sa časova [ovo je zaista RETKOST ;)] ili pak vladar V polja je u padu vladar IX polja ~ dete mrzi školu, ne ide na časove i ne uči [mnogo verovatnija situacija :rolleyes:]

Onda se malo igrajte ~ zamislite vladara V polja da je u IX polju i posmatrajte kako se on oseća tamo. Pogledajte kako je postavljen, egzaltiran, debilitiran, slučajna dostojanstva? Znači, na primer vladar V polja je Jupiter u Jarcu, ali ga sad stavite da je u IX polju koje je u Ribama ~ sad je Jupiter u Ribama. Tu na primer je Jupiter u svom sedištu : znači dete će "plivati ko riba u vodi", ali na primer da je vladar V polja Saturn u Devici u I polju, a IX polje je u Ovnu ~ Saturn u Ovnu je u znaku svog pada ~ dete će jako loše da se snadje, a možda će i "pasti godinu"... itd... Naravno, obratite pažnju na promenu znaka ~ ako je vladar V polja Jupiter na 25° Riba u IX polju, dete će se odlično snaći u početku, a posle, kada Jupiter udje u znak Ovna, biće sve u redu, prirodno će ući u sistem ponašanja i učenja. Ovo važi i za obrnutu situaciju ~ Saturn na 29° je vladar V polja, ako ga stavimo u IX polje koje je u Ovnu ~ on je tu loš, ali uskoro ulazi u znak Bika, a Saturn se tu mnogo bolje snalazi ~ znači početak škole je izuzetno težak za dete, ali kasnije se ono prilagodjava i stabilizuje.

Ako pak je izbor izmedju dve škole, prva opcija pitača se dodeljuje III/IX polju. Zatim se traži signifikator za drugu opciju. NIKAKO NE IDITE KLASIČNIM METODOM 3.polje OD IX! To ovde nije dobro ~ UZMITE DRUGU ŠKOLU KAO "RIVALA" GLAVNOJ OPCIJI ~ ako je škola vezana za IX polje onda je rivalska škola III polje [i obrnuto] Naravno, najbolje je da vam klijent/pitač OPIŠE te škole, jer će te tako da najbolje primenite simboliku u horarcu :)

Kada nadjete signifikatore, uporedite njihove snage i odnos sa vladarem V polja. Ona škola sa najvećim dostojanstvom je "pobednik".


SNOVI ?

Ovde spada pitanje tipa : da li ovaj san ima neko značenje za mene ?

Obavezno pored vladara IX polja pogledajte i vladara III polja ~ istina ili ne ~ opisano u poglavlju o istinama i lažima.

Vladar IX opisuje san, planete u IX dodaju "nijanse" tom opisu, a pozicija vladara IX polja nam ukazuje na šta je sam san najviše orijentisan. Dostojanstva, recepcije sa vladarem Asc' će nam reći kakav "stav" san ima prema pitaču, a povezivanje preko aspekata vladara I i IX polja ~ da li će se san "ostvariti".


THE END

Shmishonja
16-02-2008, 13:07
Ovde je tematika okrenuta ka poslu :
~ da li ću dobiti taj posao?
~ kontakt sa ljudima na poslu?
~ da li ću zadržati ovaj posao?
~ da li ću uspeti da povratim ovaj posao?
~ kako će mi biti na poslu?
~ sledeći posao?
~ da li će preduzeće za koje radim otići pod stečaj?
~ pitanja profesionalnog poziva [ovo se najviše koristi u analizi natalnog čarta]

DA LI ĆU DOBITI TAJ POSAO?
Gleda se :
~ vladar Asc' + Mesec
~ vladar Mc'
~ dostojanstva i aplikacije.

LJUDI NA POSLU :
Gleda se :
~ vladar Asc' + Mesec
~ vladar Mc = ako je pitanje vezano za šefa i sve one kojima je pitač "podredjen"
~ vladar Desc' = ako je pitanje vezano za kolegu/koleginicu
~ vladar VI polja = ako postoje osobe koje su "podredjene" pitaču.
~ recepcije, dostojanstva, aplikacije.

DA LI ĆU ZADRŽATI OVAJ POSAO ?
Gleda se :
~ vladara Asc'
~ Mesec je od velike važnosti [ako je u praznom hodu, to je DOBRO ~ situacija stagnira]
~ ako su ili vladar Asc' ili vladar Mc' u FIXNOM znaku ~ tkakodje situacija je fixna i stagnira pa nema promene.
~ recepcije su najbitnije naravno.
~ u slučaju konkurencije za to radno mesto dodajemo analizi i vladara VII polja kao konkurenta.

DA LI ĆU USPETI DA POVRATIM POSAO?
~ najidealnije je da je ili vladar Asc' ili vladar Mc' RETROGRADAN ili je neko od njih krenuo direktno.
~ ako je vladar Asc' ili u XI [pa je retrogradan] ili u IX [i direktan] i svojim kretanjem "ide ka" X polju takodje je znak vraćanja na posao, ali ako je situacija obrnuta ~ planeta je retro u X polju i ide ka IX polju = pitač "ide sa posla" ili je planeta direktna i nalazi se na kraju X polja i ide ka XI polju = ista situacija...
~ naravno, aplikacije i recepcije.

KAKO ĆE MI BITI NA TOM POSLU ~ DA LI DA GA PRIHVATIM ?
Gledamo :
~ vladara Asc' + Mesec
~ vladara Mc'
~ vladara XI polja [kao pokazatelj plate ~ jer u 90% slučajeva posao se menja upravo zbog toga]
~ recepcije, dostojanstva i aplikacije se podrazumevaju.

SLEDEĆI POSAO ?
Obično je pitanje "Da li da napustim ovaj posao i počnem da radim ovaj drugi posao koji mi nude?" ObAVEZNO PRVO NAPRAVITE RAZLIKU IZMEDJU TRENUTNOG I POTENCIJALNOG POSLA!

Gleda se :
~ trenutni posao u ovom slučaju je predstavljen IX poljem, a potencijalni posao je predstavljen X poljem, ako je osoba na primer upravo donela odluku da da otkaz pa je na "klackalici" da li da odense odluku direktoru ili ne.
~ takodje, koristimo drugu opciju ~ trenutni posao je X polje, a potencijalni posao je XI polje, ako je osoba i dalje na svom radnom mestu ali je dobila interesantnu ponudu za nov posao pa se opet ona premišlja šta da radi.
~ takodje, vrh X polja nam je glavni pokazatelj ~ ako je na početku znaka, na primer na 03° Blizanca, a pitač je već dugo u toj firmi, onda ipak uzimamo da je trenutni posao predstavljen vrhom IX polja [u ovom slučaju Bikom] a da je X polje sledeći posao. MORATE BITI VRLO FLEXIBILNI, PRILAGODLJIVI i INVENTIVNI pri analizi ovakvih horaraca.
~ promena vladara Asc' ili planete koja predstavlja trenutni posao takodje nam ukazuje na neku odredjenu vrsti promene ~ ovde JAKO OBRATITE PAŽNJU U KOJI ZNAK SLEDEĆI ULAZI TA PLANETA jer će nam ta nova pozicija ukazati na SITUACIJU I SAM KVALITET TOG NOVOG POSLA I POZICIJU KLIJENTA U FIRMI. Ako je u dobrim dostojanstvima, onda je odgovor dobar, a ako ulazi u znak svog pada ili izgona, bolje je ostati na tom starom radnom mestu i čekati novu priliku.

DA LI ĆE FIRMA ZA KOJU RADIM USKORO OTIĆI POD STEČAJ ?
Ovo pitanje analiziramo kao da je firma živo biće pa koristimo tumačenje vezano za tematiku VIII polja.

THE END

Shmishonja
16-02-2008, 13:08
Ovo polje je najnezastupljenije polje od svih polja u TA. Ono se vezuje za pitanja : "Da li ću biti zadovoljan platom/penzijom?" i "Koliki će mi biti porez?" Takodje, XI polje se vezuje i za prijatelje ~ pa ako postavljate pitanje za nekog svog prijatelja/prijateljicu, onda ovo polje dolazi u prvi plan.

Pitanja vezana za platu/penziju/porez :

Kao što svi znamo X polje je posao ~ II polje od X polja je novac od posla [država je tkodje predstavljena X poljem ~ njen trezor je XI polje]

Posmatramo :
~ Asc' i njegovog vladara + Mesec = klijent
~ II polje pitača = njegove trenutne finansije
~ XI polje = plata na poslu, penzija od posla, plaćanje poreza

Razmotrite recepcije, proveravajući naročito da li vladari X i XI polja imaju pozitivan stav prema pitačevom II polju tj. njegovom vladaru ~ da li vole ili ne vole pitačev novčanik i da li žele ili ne žele da se nadju u njemu...

Kada je porez u pitanju :
~ poreznik je takodje predstavljen XI poljem i obavezno treba pogledati recepcije izmedju pitača i poreznika ~ što ga poreznik više "voli" to će više želeti pitačev novac, ako poreznik [vl.XIp.] egzaltira vl.II polja = poreznik precenjuje količinu novca koju klijent ima ili u najmanju ruku nema pravednu sliku o tome koliko ZAISTA klijent duguje već "filuje" i dodaje nule na računu...

Ako vidite da vl.X ili vl.XI polja vole klijentov novac [nalaze se na primer u znaku vladara II polja] to mogu biti loše vesti, sem u slučaju da je uzajamna recepcija dobra ~ da je "ljubav uzvraćena". Snažna uzajamna pozitivna recepcija znači da će račun biti manji [realan] jer nam ukazuje na činjenicu da ma koliko poreznik želi da se dokopa sadržaja novčanika pitača, ipak će biti realan i smanjiti svoje zahteve.

Naročito obratite pažnju koliko je vladar II polja ~ klijentov novčanik ~ dobro / loše postavljen ~ to je ono što treba da je prioritet.

THE END

Shmishonja
16-02-2008, 13:09
Ovde imamo tri najaktuelnije tematike u društvu kako davnim vremenima tako i sad u modernim vrmenima :

~ da li će ta i ta osoba otići u zatvor?
~ da li je na mene bačena crna magija?
~ da li moji postupci pozitivno/negatovno deluju na moj i tudj život?

ZATVOR :

Pitanja o tome da li će neko otići u zatvor ili izaći iz njega obično su vrlo direktna i vrlo je važno da znate da li je ta osoba već u zatvoru ili ne. Kada klijent pita za nekog drugog [ne za sebe] moramo da obratimo pažnju i na radikalnu i na derivantn XII kuću da bi dobili bolju sliku o celoj situaciji.

Kada je osoba već u zatvoru, u 90% slučajeva vladar je ili već u XII polju ili je u O° sa vladarem XII polja. Ako je stanje te planete loše, ako je aflikovana ili se nalazi u znaku pada ili izgona ~ ta osoba će ostati u zatvoru. Isto tako, ako ta planeta na primer menja znak i iz kardinalnog ulazi u fixni znak ~ odgovor je isti ~ situacija ne samo što se neće promeniti već će se i pogoršati i produžiti.

Što više dostojastva planet koja predstavlja pitača ima, to je veća šansa da je osoba nevina. A ako je pitanje obrnuto ~ da li će osoba IZAĆI iz zatvora ~ tumačenje je suprotno od gore navedenog.

CRNA MAGIJA i VRADŽBINE :

Vrlo često kod ovih pitanja je vladar Asc' isti kao i vladar XII polja ~ dele isti znak. Takodje, vladar Asc' je O° sa vladarom XII ili je sam Mesec u XII ili u O° sa vladarom XII polja.

KLJUČ leži u RECEPCIJAMA ~ ako je vladar XII polja pod vladavinom vladara Asc' = klijent NIJE pod uticajem negativnih sila jer je njegov mentalni sklop jači od osobe na koju sumnja da mu/joj želi zlo. Naravno, ako je obrnuta situacija ~ obrnut je i odgovor.

Aplikacija izmedju vladara Asc' i vladara XII polja NIJE POKAZATELJ omadjijanosti! To bi samo moglo da se primeni u pitanju "Da li ću u budućnosti biti omadjijan od strane te osobe?" a to stvarno retko ko pita jer je samo pitanje nebulozno...

DA LI MOJI POSTUPCI I ODLUKE SU DOBRE ILI NE I KOLIKO POZITVNO / ŠTETNO ONE DELUJU I NA MENE I NA MOJU OKOLINU :

XII polje je polje LIČNIH POROKA, GREŠAKA, TAJNI. Na primer, klijent pita : "Da li će mi alkohol/duvan/droga naneti ozbiljnu štetu i kako?" Opet se gleda ko je snažniji ~ vladar XII polja = porok, ili vladar Asc' = pitač. Ako je vladar XII jači ~ porok pobedjuje i uništava pitača, a ako je vladar Asc' jači ~ pitač ima dovoljno jaku svest i volju da ne podlegne tim porocima.

Kvalitet znaka će nam reći koliko je problem "uporan" :
~ fixni znaci = dugoročan problem,
~ promenljivi znaci ; problem dolazi i odlazi,
~ kardinalni znaci : problem je trenutačan.
Takodje, ovo važi i ako planeta menja znak, pa iz jednog ulazi u drugi [iz kardinalnog u fixni, ili neka druga kombinacija]

THE END

jarac vodolija
09-11-2008, 21:37
Za pronalazenje izgubljenih stvari uraditi kartu za vreme i mesto kad ste postavili sebi pitanje, odnosno kad je neko drugi dosao da mu pomognete i postavio pitanje da mu se pronadje izgubljena stvar.

Ako je pitanje u vezi neke vase izgubljene stvari onda gledate vrh 2. kuce, jer ona oznacava svu vasu pokretnu imovinu. Ali ako je pitanje u vezi neke stvari koju je sin ili cerka izgubila onda gledamo 2 kucu cerke ili sina, znaci 6 kuca katre ( 5. oznacava cerku ili sina a druga od 5., njihovu pokretnu imovinu, a to je 6. kuca - sistem derivatnih kuca!). Isto tako ako se pitate gde je vas muz izgubio neku stvar, gledacete 8.kucu karte, jer 7. predstavlja muza, a njegova pokretna imovina predstavljena je 8. kucom.
I ako vladaoca 8.kuce nadjete recimo u 9.kuci karte, to je njegova 3. kuca, pa citate objasnjenje za 3. kucu. Posto nacrtate kartu, sledeca stvar koju treba uraditi je procena da li ce izgubljena stvar biti pronadjena. Proverite da li predstoji aplikacioni aspekt izmedju vladaoca kuce koja predstavlja osobu cija stvar nedostaje i vladaoca odgovarajuce druge kuce. Ako postoji, stvar ce biti pronadjena. (Pimer: Ako pitanje glasi "Gde je moj dzemper?" i ako je vl. 1. kuce, npr. Venera na 3° Ovna, a vl. 2.kuce Jupiter na 10° Blizanaca, znaci za 7° Venera ce biti u tacnom sekstilu sa Jupiterom, stvar ce biti pronadjena).


Izgubljena stvar ce biti pronadjena i u sledecim slucajevima:

Ako predstoji aplikacioni aspekt Meseca i ASC-a ili Meseca i vl. Asc-a
Ako predstoji aplikacioni aspekt Meseca i vl. 2.kuce
Ako predstoji aplikacioni aspekt Meseca i planete u 2.kuci
Ako predstoji aplikacioni aspekt Meseca i Tacke Fortune
Ako predstoji aplikacioni aspekt vl. 2.kuce i planete u 2.kuci
Ako predstoji aplikacioni aspekt vl. 2.kuce i Tacke Fortune
Ako predstoji aplikacioni aspekt Meseca i vl. Meseca
Ako predstoji aplikacioni aspekt trigona Sunca i Meseca
Ako predstoji aplikacioni aspekt trigona Sunca i vl. 2.kuce
Ako predstoji aplikacioni aspekt trigona Sunca i vrh. 2.kuce
Ako predstoji aplikacioni aspekt trigona Meseca i vrh. 2.kuce
Ako je Sunce na ASC-u (osim ako je u Vagi ili Vodoliji)
Ako su Mesec, vl.2.kuce, Jupiter, Venera, Tacka Fortune, Severni mesecev cvor u 1., 2. ili 4. kuci
Ako je Mesec, vl.2.kuce u ugaonim kucama (1,4,7,10)
Ako je vl.2.kuce retrogradan
Ako predstoji aplikacioni aspekt Meseca ili vl. 2.kuce i Tacke Fortune onda je izgubljena stvar na sigurnom mestu i sigurno ce biti pronadjena.Izgubljena stvar nece biti pronadjena:

Ako su Sunce i Mesec u kucama od 1 do 7
Ako je Mesec ili vl.2.kuce u padajucim kucama ili daleko od vl.ASC-a
Ako je Mesec ili vl.2.kuce u 7. ili 8. kuci aspektovan od vl.7. kuce (stvar koja nedostaje je ukradena)
Ako je Mesec ili Tacke Fortune pod vladavinom Marsa, Saturna, Juznog cvora ili Urana
Ako je vrh 2.kuce negativno aspektovan
Ako je Mesec ili vl.2.kuce udaljen do 17 ° od Sunca
Ako je Mesec ili vl.2.kuce u 8. kuci ili u aplikacionom aspektu sa vl 8.kuce
Ako je Mesec ili vl.2.kuce u separacionom aspektu sa sopstvenim vladaocemDakle, gleda se u kom znaku pada vrh odgovarajuce "druge" kuce, njen vladalac i planete u njoj.
Tamo gde nadjete vladaoca odgovarajuce 2. kuce (znak i kuca) je prvo mesto gde treba traziti izgubljenu stvar.
Ukoliko je vladalac 2.kuce udaljen do 5 stepena od vrha sledece kuce, racuna se kao da je u sledecoj kuci. Ako je vl. 2. kuce, na samom kraju znaka (29 stepen) postoje sanse da je izgubljena stvar iza neke stvari.
Ako je vl. 2. kuce, na samom pocetku znaka (0 stepeni)onda je izgubljena stvar upravo preneta na novu lokaciju.


Ako je vladalac
2. kuce...

Stvar treba traziti …

U blizini vrha kuce…

u blizini vrata, prozora ili u prolazu izmedju dve sobe

U blizini kraja kuce…

na suprotnom kraju od vrata ili prozora

U ugaonoj kuci…

tamo gde obicno stoji, blizu je, brzo ce se naci.

U kuci koja sledi…

nije tamo gde obicno stoji, duze se trazi, na desnoj je strani

U padajucoj kuci…

daleko je, odlicno sakrivena, vrlo tesko se pronalazi i obicno je neko drugi umesan u njeno pronalazenje, traziti na levoj strani

U kardinalnom znaku…

na visim mestima, u sobama na gornjem spratu, na mestima gde ima mnogo kretanja.

U fiksnom znaku…

na nizim mestima, u blizini zemlje, odlicno skrivena.

U promenljivom znaku…

unutar necega, kutije, kofera, fijoke, ormana, u kuci, u blizini vode, predsoblje ili soba unutar sobe.

U u Blizancima, Devici, Vagi ili Vodoliji …

tamo gde se ljudi puno krecu, pre u kuci nego napolju

nadam se da ce vam posluziti.


sa neta http://www.geocities.com/horastro88/?200828?200810

jarac vodolija
27-11-2008, 19:47
MESTA ZA TRAZENJE IZGUBLJENIH STVARI


Pogledajte moguca mesta na kojima treba traziti izgubljenu stvar u zavisnosti od toga u kom znaku se nalazi vrh odgovarajuce druge kuce a potom i sam vladalac.
VATRENIM ZNACIMA: blizu grejnih tela, pec, dimnjak, gornji delovi sobe
OVAN: blizu peskovitog zemljista, ili brda. U kuci blizu tavana, plafona. Napolju, blizu ili u stali, orace zemlje; strana sveta: ISTOK
LAV: drvece, suma, pustinja, divljina, kamenita mesta, parkovi, gde ima puno toplote; strana sveta: SEVEROISTOK
STRELAC: stale, kos, ambari, brda i uzvisenja. Biblioteke, gornji spratovi kuce, mesta sa religioznim stvarima, ikone, svecnjaci; strana sveta: JUGOISTOK
ZEMLJANI ZNACI: u blizini poda, plocnika, podrum, suturen, ispod zemlje
BIK: stala, kos, zitnica,magacin, stovariste, zbunje, prizemlje ili prvi sprat u kuci, banke ili tamo gde stoji novac; strana sveta: JUGOISTOK
DEVICA: gde se uci, biblioteke, police sa knjigama, plakar, orman, basta, spajz, kancelarija. Obicno nije vidljivo, u dzepu, fijoci ili ormanu; strana sveta: JUGOZAPAD
JARAC: na poslu, kod roditelja, trnovitom zbunju, pustom, neplodnom zemljistu, u tamnim uglovima blizu zemlje, obrađenog zemljista ili iskopanog zemljista; strana sveta: JUG
VAZDUSNI ZNACI: Gore iznad, napolju visi na kanapu ili drvetu
BLIZANCI: blizu zida, deo zida urađen na drugaciji nacin od ostatka, sanduk, kovceg, kufer, soba za rucavanje, ucionica ili druga mesta gde se uci, u kolima, garazi, obdaniste; strana sveta: JUGOZAPAD
VAGA: mansarde i nazidani delovi, spavaca soba, vrhovi planina ili brda, napalju na cistom i ostrom vazduhu; strana sveta: ZAPAD
VODOLIJA: neravno, bregovito zemljiste, vinogradi, krova, tavanice, prozora, avioni, u holovima ucionica za predavanje; strana sveta: SEVEROZAPAD
VODENI ZNACI: u blizini vodovodnih cevi, posuda sa mlekom, kuhinja, jezera, reka, bara, bazena, ribnjaka, fontana, blizu vode bilo koje vrste
RAK: potok, recica, izvora, kuhinja, bunara, obala, restoran, sobe gde se kuva, u dvoristu iza zgrade; strana sveta: SEVER
SKORPIJA: necista mesta, drenaza, mocvara, blato, kontejneri, vocnjaci; strana sveta: SEVEROISTOK
RIBE: izvori, reke, ribnjaci,bunar, stara kuca, rezervoari, usamljena mesta i skrivena; strana sveta: SEVEROZAPAD

Zeka
27-11-2008, 20:43
Jarcice, ipak odluka da nastavis horarce? :) Sto otvaras ovu temu kad nam je Shmisa ovo vec otvarala? Nadam se da nije zbog imena?

P.S. Samo pitam! :)

jarac vodolija
27-11-2008, 22:04
zeko mislio sam da moze biti interesantno forumasima koji se bave astrologijom ,ako vec ima neka moderaror prebaci ili obrise nema problema.

mala_mici
27-11-2008, 22:08
zeko mislio sam da moze biti interesantno forumasima koji se bave astrologijom ,ako vec ima neka moderaror prebaci ili obrise nema problema.

meni je pas pobegao i neko ga je capio izgleda posto ga nema na ulicama a zna da se vrati kuci jer sam ga 1000x setala poznaje teritoriju jako dobro ... :( uzas ..........bas sam u bedaku ....

Poppy
27-11-2008, 23:45
meni je pas pobegao i neko ga je capio izgleda posto ga nema na ulicama a zna da se vrati kuci jer sam ga 1000x setala poznaje teritoriju jako dobro ... :( uzas ..........bas sam u bedaku ....

Postavi horar, ako vec nisi, na pitanjima.

mala_mici
28-11-2008, 01:05
Postavi horar, ako vec nisi, na pitanjima.

aj postavicu ga ovde ....:(

http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_2gw_01_snezana_hr.281.20851.gif&res=100&va=&cid=1pffileGGMH44-u1227105793 valjda se nece izgubiti link :(

Poppy
28-11-2008, 17:28
Bas mi je zao zbog psa, ajde molim te postavi na analizi horarnih pitanja, veca je vjerovatnoca da ce ti odgovoriti neko ko se u to razumije. Postavi kartu na tinypic.com, tamo se nece izgubiti.

mala_mici
28-11-2008, 17:41
Bas mi je zao zbog psa, ajde molim te postavi na analizi horarnih pitanja, veca je vjerovatnoca da ce ti odgovoriti neko ko se u to razumije. Postavi kartu na tinypic.com, tamo se nece izgubiti.
evo sad cu je postaviti ...:(

Shmishonja
20-01-2010, 19:43
... trenutno najaktuelnije problematike prilikom tumačenja ♥ horaraca ~ ko je Venera, ko je Sunce, ko je Mesec, ko je Saturn, a ko su svi ostali :p
Postaviću par svojih starih horaraca još od pre par godina, pa ću vam na osnovu toga pokušati da objasnim ko se kada koristi i kako :cool:

Shmishonja
21-01-2010, 11:06
http://i577.photobucket.com/albums/ss212/Traditional_Astrologer/charts/primerzaforumI.png
Ona je ovde (iako je Asc' u Lavu) predstavljena Mesecom (racio) i Venerom (emocije)
Taj lik za koga pita je predstavljen Saturnom (racio) i Suncem (emocije)

Ona baš voli njega ~ Mesec pod vladavinom i u triplicitetu Sunca, iako je preko izgona povezan sa Saturnom, dok je Venera preko tripliciteta povezana sa Saturnom, ali nema povezivanja sa Suncem (ovde vidimo da je ona bila zaljubljena u njega više kao osobu, prijatelja, nego kao u muškarca...)

On s druge strane kao Saturn je pod vladavinom Meseca ali preko lica je povezan sa Venerom, dok kao Sunce je pod vladavinom Venere i u njenom triplicitetu dok sa Mesecom nema povezivanja (ovde vidimo da s njegove strane postoje jake emocije i da ga fizički mnogo više privlači, nego on nju, ali i da je voli kao osobu, iako s te strane nije "lud" za njom, kao ona za njim)

Kao što smo rekli ~ tabela nam pokazuje "šta i kako" ~ pokazuje nam težnje i želje, ali će samo aplikacije "glavnih glumaca" tj. signifikatora da nam "kažu" da li će se nešto i desiti ili ne ~ jer aplikacije su "benzin" za "motor" koji predstavljaju dostojanstva ~ bez benzina auto ne može da krene ~ bez aplikacija, nema dešavanja iako postoje emocije!

Mesec ima prvu aplikaciju prvo sa Venerom i to 60°, pa ondak sa Merkurm... ništa ni sa Suncem ni sa Saturnom... al samo na prvi pogled! Preko antiscije Mesec ima apl. O° sa Suncem, dok Venera ima apl. O° sa Saturnom!
S druge strane Sunce ima apl. sa Jupiterom i Suncem (pored antiscije sa Mesecom) dok Saturn ima isto i sa Suncem i sa Jupiterom aplikaciju (pored antiscije sa Venerom)

I šta se desilo na kraju ~ veza je i dalje nastavila da traje, ali "tajno" ~ niko nije znao da su njih dvoje u vezi (uticaj antiscije na delu!)

nedda
24-01-2010, 01:36
Kako si dosla do toga da sunce nije 'ona', odnosno pitac?

Shmishonja
24-01-2010, 09:52
Pa kako "kako"? Pa napisah da kada se Asc' nadje ili u znaku Raka ili u znaku Lava, ako je osoba koja pita žensko ~ da se uzima i Venera ~ u ovom slučaju ~ Asc' je Lav, pa samim tim uzimamo Mesec i Veneru kao njene signifikatore, dok Sunce "dajemo" njenom partneru pored Saturna koji vlada VII poljem.

Shmishonja
26-02-2010, 14:54
Jedan lep primer za porodjaj :)

Podaci : 09-03-2003 Beograd u 14h43
Pitanje je : da li ću se poroditi prirodnim putem ili carskim rezom? Ženica je trebalo prvi put da se porodi pa je brinula da li će sve proteći kako treba.

Evo i čarta : http://i577.photobucket.com/albums/ss212/Traditional_Astrologer/charts/porodjaj.jpg

Dakle, ta ženica je predstavljena Asc' u Lavu, sa Suncem na 18° Riba u VIII polju, bebac je V polje i retro Jupiter na 09° Lava u XII polju, a sam porodjaj je XII polje i Mesec na 29° Bika u X polju, dok bi eventualni carski rez bio predstavljen Venerom na 08° Vodolije u VI polju (jer je ona vladar X polja ~ terapija / lek) Ona je onda bila u 6 mesecu trudnoće (6 mesecom trudnoće vlada Merkur ~ koji je ovde u Ribama na vrhu VIII polja)

Sunce u Ribama u VIII polju ~ peregnirani vladar Asc' u VIII polju nam pokazuje ženu koja je jako zabrinuta zbog cele situacije. Retrogradnost pak Jupitera (koji je isto tako bez osnovnog dostojanstva) bi mogao da nam pokaže da bebac "baš i nije još voljan da izadje napolje" a to je dodatno potvrdjeno i postavkom Jupitera u fixnom znaku (uslovno rečeno "teranje inata") Dodatno, arapska tačka dece je na kritočnom 00° Raka (opet dispozitor taj Mesec)

Ipak, jaka recepcija izmedju majke i deteta, tj. Sunca i Jupitera, umnogome daje veseliju sliku cele priče (dodatno u samom V polju je Mars koji je vladar IX polja ~ lekar specijalista koji stalno brine i pazi na trudnicu i bebu)

Mesec, kao vladar XII polja = porodjaj, je na fixnoj zvezdi Plejade ~ a to nam kaže da će početak porodjaja majci doneti razlog za plakanje (a kojoj ženi pa i nije doneo početak porodjaja vodopad od suza... jel?) U fixnom je znaku, pa ukazuje na duži period bola (trudovi će jako dugo trajati) a s obzirom da Mesec preko antiscije ima široku O° sa Jupiterom i 180° sa Venerom -/+ 8°/9° možemo da predpostavimo da će trudovi / kontrakcije trajati barem 8h pre samog početka porodjaja. Zatim, sam Mesec menja znak i ulazi u znak svog peregrina, Blizance, tj. izgona Jupitera (što se ovde može shvatiti i bukvalno ~ bebac izlazi napolje) i kada promeni znak sklapa 60° upravo sa Jupiterom!

Rezime ~ posle tri meseca, ženica mi se javila i ispričala sledeću priču :

• bolovi su krenuli pred sam kraj dana (Mesec = porodjaj, 29° = kraj dana) i kontrakcije su trajale celu noć. Žena je bila svo vreme sama (Jupiter jedini u XII polju) i sve do samog trenutka porodjaja (posle 9h mučenja) došla je doktorka (Mars ~ lekar specijalista preko anitscije ima širu 180° sa Saturnom ~ dispozitor ženicinog ličnog lekara) Sam čin rodjenja je bio kako ona kaže pravo olakšanje, bukvalno je progledala (Mesec se sklonio sa Plejada ~ pomućen vid + 60° sa Jupiterom) i dobila je zdravog, krupnog dečaka (V polje u muškom znaku, dispozitor u muškom znaku, Jupiter ~ krupnoća)

Ovo još treba razraditi i proveriti za odredjivanje VREMENA (porodjaja i sl.) :

• od 00h do 04h ~ 5°
• od 04h do 08h ~ 10°
• od 08h do 12h ~ 15°
• od 12h do 16h ~ 20°
• od 16h do 20h ~ 25°
• od 20h do 24h ~ 30°
~ u ovom primeru Mesec kao vladar XII polja - porodjaj - bio je na 29° i sve je krenulo malo pre ponoći.

skorpijica
26-02-2010, 16:13
smile kako sad mi nesto nije jasno.....antiscijske planete u 1 horarcu
kazes da mesec ima aplikacioni sa suncem.mesec je na 16 lava antiscija je onda 14 bika..a sunce je na 8bika...pa kako onda aplikacioni zar to nije separacioni jer je mesec brzi.tako i za ostale..to mi nije jasno
dok sam malo mucnula glavom skapirala sam zasto je aplikacioni ....pa kad mesec iz lava bude isao na sledece stepene ...ovaj antiscijski u biku ce ici na nize.....nema potrebe za objasnjenjem smile...treba samo nekad ukljuciti mozak......a ne brzati....

Shmishonja
26-02-2010, 16:22
Ma, ok, ja inače nisam baš ljubitelj pravila da antiscija ide samo striktno do 3° :rolleyes: tako da te je u suštini predpostavljam to najviše i zbunilo ;)

Neka, samo pitaj ~ da se nauči drugačije i ne može :)

dikosava
22-03-2010, 18:16
Možda je moje pitanje malo izvučeno iz konteksta, ali ipak moram da pitam...
Naime u poslednjih mesec dana postavila sam nekoliko pitanja, tj. horar chartova iz nekoliko oblasti svog života. I uvek, uvek u svim je u prvoj kuci saturn, retrogradan... :cool: i čim ga vidim blokiram se:eek: .
Da li to znači da za sad odustanem od razmišljanja o "velikim temema", da su i one blokirane kao i ja...

Sorry ako je glupo pitanje, ali pročitah negde ovde da u tom slučaju treba odustati od tumačenja karte:D .
Hvala.

Shmishonja
24-03-2010, 15:54
Možda je moje pitanje malo izvučeno iz konteksta, ali ipak moram da pitam...
Naime u poslednjih mesec dana postavila sam nekoliko pitanja, tj. horar chartova iz nekoliko oblasti svog života. I uvek, uvek u svim je u prvoj kuci saturn, retrogradan... :cool: i čim ga vidim blokiram se:eek: .
Da li to znači da za sad odustanem od razmišljanja o "velikim temema", da su i one blokirane kao i ja...

Sorry ako je glupo pitanje, ali pročitah negde ovde da u tom slučaju treba odustati od tumačenja karte:D .
Hvala.

Pa to pravilo u stvari "govori" da je osoba koja je postavila pitanje na neki način tvrdoglavo zacrtala već odgovor sebi u glavi / srcu, pa samim tim se onda predpostavlja da neće "čuti" savet koji joj daje horarni čart ~ kao i ono staro pravilo kada je Saturn u VII polju ~ taj astrolog koji analizira horarac nije pogodan za osobu kojoj radi tumačenje ~ a meni lično je to samo bilo "vadjenje" tadašnjih astrologa da ne rade analizu tog horarnog čarta (kao i ona opcija Asc' na prvim ili poslednjim stepenima i sl. ~ jer realno u ono vreme bilo je teško posavetovati nekog moćnika ako se u čartu vide neke ne baš prijatne situacije, pa samim tim ti astrolozi su imali ipak neku vrstu odstupnice ... što se kaže "za svaki slučaj"... :rolleyes:

dikosava
24-03-2010, 17:00
Pa to pravilo u stvari "govori" da je osoba koja je postavila pitanje na neki način tvrdoglavo zacrtala već odgovor sebi u glavi / srcu, pa samim tim se onda predpostavlja da neće "čuti" savet koji joj daje horarni čart ~ kao i ono staro pravilo kada je Saturn u VII polju ~ taj astrolog koji analizira horarac nije pogodan za osobu kojoj radi tumačenje ~ a meni lično je to samo bilo "vadjenje" tadašnjih astrologa da ne rade analizu tog horarnog čarta (kao i ona opcija Asc' na prvim ili poslednjim stepenima i sl. ~ jer realno u ono vreme bilo je teško posavetovati nekog moćnika ako se u čartu vide neke ne baš prijatne situacije, pa samim tim ti astrolozi su imali ipak neku vrstu odstupnice ... što se kaže "za svaki slučaj"... :rolleyes:
Hvala:)...
...radi se zapravo resenju nekih zivotnih pitanja, a to resenje se jasno nazire, ali sam ja nestrpljiva da ga sacekam:rolleyes:
Pozdrav veliki :) :)

bilja
24-03-2010, 20:58
Drago mi je da je postavljena ova lepa tema. Ja nakon zavrsenih delova natalne, progresivne, uporedne, karmicke sad krecem na horarnu te cu ucestvovati. Ovako sa povrsnim znanjem nabubanim iz knjiga nemam sta da pisem. Horarna astrologija je moja omiljena grana astrologije.

Kora
01-04-2010, 11:45
Pa to pravilo u stvari "govori" da je osoba koja je postavila pitanje na neki način tvrdoglavo zacrtala već odgovor sebi u glavi / srcu, pa samim tim se onda predpostavlja da neće "čuti" savet koji joj daje horarni čart ~ kao i ono staro pravilo kada je Saturn u VII polju ~ taj astrolog koji analizira horarac nije pogodan za osobu kojoj radi tumačenje ~ a meni lično je to samo bilo "vadjenje" tadašnjih astrologa da ne rade analizu tog horarnog čarta (kao i ona opcija Asc' na prvim ili poslednjim stepenima i sl. ~ jer realno u ono vreme bilo je teško posavetovati nekog moćnika ako se u čartu vide neke ne baš prijatne situacije, pa samim tim ti astrolozi su imali ipak neku vrstu odstupnice ... što se kaže "za svaki slučaj"... :rolleyes:

Imam primer horarnog pitanje (u vezi ljubavi) gde pitačica, svaki mesec dana, ponovi pitanje i svaki put retro Sa je u I horarnom polju. Pitačica je u svojoj glavi tvrdoglavo zacrtala da je odgovor verovatno negativan, ali ona želi da opet da proveri, mada ne želi otvoreno da prizna šta ona to proverava, svoju trvdoglavost-nevericu ili promenu situacije kod partnera...A ja mislim da je od prevelike ljubavi pitačica zeslepela i vraća se uvek na prošlo iskustvo sa tim partnerom, ne sagledava realno situaciju i promene..Problem kod pitačice je u tome što ona nije čvrsto rešila da će to da uradi, a pita o posledici. I onda horarac da isti odgovor a pitačica odustane od ideje...Pitačica odustala od svoje namere i pre postavljanja pitanja zbog svoje trvdoglavosti, a pitanje postavlja 'reda radi'.

Shmishonja
01-04-2010, 11:49
Imam primer horarnog pitanje (u veyi ljubavi) gde pitačica, svaki mesec dana ponovi pitanje i svaki put retro Sa je u I horarnom polju. Pitačica je u svojoj glavi tvrdoglavo zacrtala da je odgovor verovatno negativan, ali ona želi da opet da proveri, mada ne želi otvoreno da prizna šta ona to proverava, svoju trvdoglavost-nevericu ili promenu situacije kod partnera...A ja mislim da je od prevelike ljubavi pitačica zeslepela i vraća se uvek na prošlo iskustvo sa tim partnerom, ni sagledava realno situaciju i pormene..Problem kod pitačice je u tome što ona nije čvrsto rešila da će to da uradi, a pita o posledici. I onda horarac da isti odgovor a pitačica odustane od ideje...Može se reći da je pitačica odustala od svoje namere i pre postavljanja pitanja zbog svoje trvdoglavosti, a pitanje postavlja reda radi.

Sjajno si sama odgovorila na svoje pitanje ;)

ginger
28-06-2010, 22:46
Pa kako "kako"? Pa napisah da kada se Asc' nadje ili u znaku Raka ili u znaku Lava, ako je osoba koja pita žensko ~ da se uzima i Venera ~ u ovom slučaju ~ Asc' je Lav, pa samim tim uzimamo Mesec i Veneru kao njene signifikatore, dok Sunce "dajemo" njenom partneru pored Saturna koji vlada VII poljem.

a što ako je asc čarta u jarcu a 7. polje je rak

što gledamo za partnera muškarca -koje planete?
mjesec? sunce?

mars?

Shmishonja
01-07-2010, 09:17
a što ako je asc čarta u jarcu a 7. polje je rak

što gledamo za partnera muškarca -koje planete?
mjesec? sunce?

mars?

Kada se pojavi ova opcija, ondak prvo što možemo da zaključimo je da je osoba koja je pitala BAŠ emotivno vezana za tog mladića :rolleyes:

A što se tiče vladara ~ dodajemo tom muškarcu i Sunce.

U ovakvim horarcima Mesec je "dvojni" vladar ~ s jedne strane će biti predstavnik "klasičnih" emocija same devojke koja je postavila pitanje iako će se njoj pored samog Saturna koji predstavlja njen racio, dodati i Venera, kao simbolika njenih sex.emocija, kao što je i Sunce vladar istih sex. emocija a Mesec će predstavljati i njegov racio :)

Deluje malo komplikovano, ali u stvari i nije ;)

Znači : ona će biti Saturn / Mesec / Venera, a on Mesec / Sunce.

p.s.
Slična kombinatorika kako i kod Asc' koji se javi u Raku ili Lavu :cool:

sladjana
14-08-2010, 16:16
Evo ovako , postavila sam pitanje Da li me voli ? Novi sad 14.08.2010 15:33 evo karte http://i35.tinypic.com/ws6wzm.gif
ja sam ac Mesec 22stepen Vage a on dc sunce 22stepen Lava
jel dobro ? Moje pitanje je Strelac jupiter retro 2stepen ovna !
Postoji povezanost meseca i sunca tj mene i njega
svaka pomoć dobro došla ...jer ne razumem Ptolomejevu tablicu ...:D

nale777
10-05-2011, 21:14
Hocemo li se pomiriti?
http://www.dodaj.rs/f/1c/Bk/480wXk1k/pomirenje-10-maj-2011.gif

alea
15-07-2012, 11:47
Na jednom forumu naisla sam na sledece pitanje:

http://i56.tinypic.com/dol7v5.gif Da li cu se udati za N? :)


Morala sam da se osvrnem na ovu kartu, jer sam slucajno naletela na ovo pitanje, a odgovor koji je dat, bio je negativan, i glasio je ovako:

z analize ove horarne karte rekla bih da do braka izmedju vas dvoje barem u ovom periodu nece doci jer prije svega asc je via combusta ,zatim mesec je void of course sto pokzuje da situacija ce i dalje ostati status quo i da se nista znacajno nece menjati za sada,
Zatim nema aplikacionih aspekta niti vas neka treca planeta spaja
Zatim

Tvoj signifikator je mars smesten u devwetoj kuci u padu je nalazeci se u raku
Poakzuje da si slaba da nemas dostojanstvo a nalazeci se u devetoj kuci pokazuje da si ili ti u stranstvu ili da si povezana sa stranstvom ili ljudima koje su stranci ili koje nisu iz tvoje okoline.
Tvoj signifikator ukazuje i da si veoma emotivna u ovom razdoblju i da te emocije vode.
Ti kao osobu tvoj razum i racio prema njemu kao prema osobi ne gajis bas neku strast ili zaljubljenost rekla bih da je vise indiferentnost i neka navika.
Emocionalni dio tebe ti kao zena osecas privlacnost i naklonost prema njemu kao prema muskarcu na fizickom planu.
Njegov signifikator pokazuje da je on kao osobu njegov mentalni sklom njegov razum i racio u veoma losem polozaju. Prije svega on je veoma slab i nemocan lako potpada pod uticajima drugih a jos je i spaljen od sunca tako da je zaslepljen i ne vidi pravo stanje stvari.
On i mentalno njegov racio i emocioanlno je pod vladavini svojih emocija i okrenut je sebi i zadovolkjavanju svojih potreba. Nalazi se u 10 kuci znaci ili je trenutno okupiran svojom karijerom ili mu vasa veza smeta u socijalnom statusu,poziciji,ugledu i prosleritetu.
Mozda ste vas dvoje razlicite socijalne ili kulturne sredine jer njemu smeta nesto u vezi nacin vaseg komuniciranja kao i porodicni koreni,dom,porodica,tradiciju.
U svakom slucaju on nema stav ili bilo kakva osecanja niti o tebi kao osobi niti kao zeni jednosatvno trenutno ne razmislja o tebei.
Iskreno mene najvise buni Jupiter koji se nalazi u njegovoj prvoj kuci tj smesten je u sedmom polju a jupiter je u vladavini venere znaci postoji nakonost i povezanost a posto se nalazi u njegovom prvom polju znaci da je to neka osoba koja se nalazi u njegovoj blizini.rekla bih da je to mozda za sada prijateljstvo ali se on bas boji e sad dali se boji da to ne prerasne u nesto vise ili se boji da ti ne posumnjas stvarno ne znam jer za sada njemu samo godi ta paznja i nista vise znaci ne radi se o zaljubljenosto za njegogve strane mozda gresim i nadam se da gresim ali mislim da ta osoba u liku prijatelja itekako voli njega a ne voli tebe kao osobu iako kao zenu htela nehtela prizneje da si bolja od nje ili da si bar u boljoj poziciji.
Pozz i pisi feedback

Na sta je devojka odgovorila sledece:

Ja ti odmah mogu reci da je pola tacno pola netacno
On ide u inostranstvo da radi,to je ono sto si napisala na samom pocetku. Jako mu je bitna karijera trenutno i bas se boji kako ce to izgledati tamo negde u belom svetu
S' druge strane on je nacisto odlepio zamnom,jako kratko smo zajedno,ponasa se prema meni kao da sam princeza iz bajke,on je vise zagrejan i to pokazuje na sve moguce nacine a ja uzivam ko bubreg u loju
Ne moze biti navika tek se upoznajemo..i ne smeta mu veza u tom smislu nego brine kako mene da prebaci u inostranstvo
Postoji zenska koju si doslovce opisala,iz kruga prijatelja,za koju on ne mari na taj nacin ni malo

Odlicna si! Hvala ti! )))))

U pitanjuma da li ce doci do braka, mislim da se zena gleda kroz vladara 7 p. a muskarac kroz ASC. :)

Meni je ovde na prvi pogled bilo jasno da je u pitanju velika ljubav,ali i zaslepljenost, jer je prisutna VE0SO sto je jedan od najlepsih aspekata za ljubav i brak u horarnim pitanjima. VE je zaslepljena zracima SO a ono zeli da je zagrli i greje, jer je u svom sedistu i primio je u svoj znak, sto je po meni sigurno pozitivan odgovor.

Posle sam procitala sta je devojka odgovorila i jasno je, on je taj MA u Raku, slab i dezorijentisan u 9 p odlazi u inostranstvo, sto ga ne cini ni malo srecnim.

Prisustvo ovog JU koji je inace i prirodni benefik, u njenom 1 p. a njegovom 7 p. koji vlada njegovim 5 p. u lepom JU60MA njegov vladar, meni nekako govori da ce tu uskoro mozda doci i do trudnoce, ili da bi on zeleo dete sa njom, s obzirom da JU vlada 5 p. a i da je u njenoj 1 kuci, a MA je u znaku njegove egzaltacije, mada je JU u znaku njegovog pada. Nekako se i iz polozaja MA u Raku vidi i da se on teska srca odvaja od nje, jer MA ima separaciju od MO.

Bas me zanima sta se do kraja desilo sa ovim horarnim pitanjem, nisam dalje pratila...eto, samo jedno moje laicko zapazanje, nisam uspela da saznam da li je do braka doslo ili ne, ali je svakako u ovom trenutku postojala velika zelja za njim, medjutim, moguce je da se VE otreznila kada je izasla iz spaljenosti SO...ko zna...

ajana
06-09-2012, 01:16
gde da postavim ovakvo pitanje npr.. da li je xxx ubio yyy , tj da li je on njen ubica? i koje signifikatore kojih kuca treba da gledam ako te osobe nisu mi nista u srodstvu, cak ih ni ne poznajem ali me jako zanima to pitanje da li je on taj ubica?

ajana
06-09-2012, 09:42
Ajana ipak mislim da astrologija nije tako egzaktno determinisana posebno Horarna,a nije ni Ta da moze da odgovore na tako komplikovana pitanja.;)
Jedino da ti neko objasni postupak oko toga,ali ne verujem da bi iko na sebe preuzeo tu vrstu odgovornosti da ti konkretno odgovori na to pitanje."ko je koga ubio???...":)

ma nije meni to toliko ozbiljno pitanje, radi se o osobama iz novina i televizije, jednom ce se otkriti istina ,cisto onako interesuje me sta horar kaze. ne mora niko da mi odgovori, samo molim ove sto znaju da mi kazu koji su signifikatori ako ja pitam za nekog nepoznatog covjeka da li je on ubio neku nepoznatu djevojku? predpostavljam da bi on bio postavljen 7 poljem mozda.. a ona za sta je on okrivljen, da nije ona predstavljena njegovim 12 poljem (sa obzirom da je nestala, vodi se kao njegova zrtva iako nije dokazano,i on je u zatvoru). mene samo zanimaju signifikatori, ne trazim niko da mi tumaci ovaj horar

Astro_rrainea
08-09-2012, 14:39
Molim Vas da li mi netko može odg. jel mačić uzet iz dvorišta živ?

03.09. 2012. u 10:19 sati, Zagreb, Hrvatska

gledam kartu i ne znam, ili ga je netko od susjeda ubio (Pluton 3. kuća), ili je udomljen. dvorište je ograđeno.

ja sam Sa na ascendentu, mačić je Uran konjunkcija Mjesec u 6. kući u Ovnu, Mars je u 1. kući,

Pluton je u 3. u kvadratu sa Uranom u 6. - da li to pokazuje na smrtni ishod od strane susjede?

Astro_rrainea
09-09-2012, 13:41
moja isprika što opet postam ne znam izgleda da sam sve pobrkala....:confused: , čitala sam po ovom forumu i izgleda da se u Tradic.Astrologiji ne interpretiraju P, Uran i Neptun??

ako je tako onda sam krivo tumačila ovaj Pl u 3. polju? onda da li to znači da trebam gledati samo Marsa kao signifikatora 6. kuće kućnih ljubimaca?

a Mars je otišao u 1. kuću, ne znam što bi to značilo, osim možda da gledam kao fizičko tijelo mačića?

sumnjam na svog oca ili na susjedu da ga je odnjela iz našeg u tuđe dvorište ili ga je ubila?
ali nema aspekta Ma sa Saturnom, da li to onda znači da nije moj otac imao posla s mačićem?

još jednom se ispričavam na toliko pitanja, ali muči me to jako...

bila bi zahvalna ako mi netko može pomoći što trebam gledati i da li uopće 6. kuću ili izgubljene stvari 2. kuća možda? :confused:

ili se gleda 8. kuća smrti, vladar Ve otišla u 9. hmmm ? ... joj..sad više ništa ne kužim :)

ovo je karta pitanja http://i50.tinypic.com/1yt0g.gif

Shmishonja
12-09-2012, 10:19
Da, u tradicionalnoj astrologiji ne koriste se Uran, Neptun i Pluton. Umesto Urana koristimo Saturn, umesto Neptuna koristimo Jupiter, a umesto Plutona koristimo Mars (znači po modernoj astrologiji to su suvladari znakova kojima ove 3 planete vladaju)

Kada je reč o izgubljenim predmetima (bilo koje veličine, zapremine i sl.) uzima se 2 polje, ali kada je reč o kućnim ljubimcima koji su nestali, uzimamo 6 polje. Kada radimo analizu horarca nestalog kućnog ljubimca možemo koristiti sistem derivantnih polja, pa bi tako horarno 6 polje bilo 1 polja izgubljenog kućnog ljubimca, a horarni Asc bi bilo 8 polje kućnog ljubimca.

U ovom tvom slučaju, cica-maca je predstavljena Marsom u Škorpionu koji je otišao u 8 polje od 6 polja ~ ta planeta je jaka jer je u znaku svog sedišta. Separacije će pokazati ko je poslednji imao kontakt sa cica-macom ~ u ovom slučaju Mars ima poslednju separaciju sa Suncem, što može da ukaže na to da je poslednji kontakt sa cica-macom imao otac (generalna simbolika Sunca ~ a i pošto je Sunce u samom horarcu vladar 10 polja, opet se vraćamo na nekog člana porodice) Komšinica je predstavljena horarnim 3 poljem, to je Jupiter koji nema povezivanja preko aspekata sa Marsom, pa tako, komšinica nema veze sa cica-macom.

Na odgovor, da li će se cica-maca pronaći, trebalo bi nam da pronadjemo da li taj Mars ima neku aplikaciju ~ u ovom slučaju, prva aplikacija koju Mars ima je sa spaljenim Merkurom ~ koji ovde vlada horarnim 9-11 poljima, a ako bi gledali derivate, to su od cica-mace 4-6 polje. Problem je što taj Mars nema aspekata ni sa Venerom (ti) ni sa Mesecom (opet ti) Moguće je da će cica-macu naći neko drugi i odneti je kod sebe kući ili kod veterinara, jer Merkur ovde kao što sam rekla, vlada cica-macinim 4 poljem (kuća) i 6 poljem (vererinar) pošto bih rekla po postavci Marsa u Škorpionu iako je u 8 polju, da je cica-maca živa, ali da je možda bila uplašena, ili malo ugruvana i sl.

Nadam se da ćeš uskoro čuti nešto o svojoj cica-maci :)

Astro_rrainea
23-09-2012, 14:40
Super, hvala puno na analizi!!

Mače je živo, netko ga je vratio u dvorište prije 7 dana, a pronašla ga je moja majka!!

Mače je vraćeno ali u jako lošem stanju (upala pluća, dišnih putova), a veterinar bi bila valjda ja koja ga liječim (mada bez diplome).

majka ga je našla u njihovom dvorištu, pa sam odmah sam ga odvela kod sebe u stan na terapiju (ne živim kod roditelja).

Zahvaljujem se puno puno na pomoći !! i moja isprika što sam tek sad stigla da javim sretne vijesti jer sam bila zaposlena s lječenjem mice, kojoj je život bio u pitanju,
ali uspjela se izvući!!

Wicca
22-02-2013, 12:28
Ja moram da kazem, iako nemam vise kartu, cisto da izbacim iz sebe ovako kao naglas razmisljanje, radila sam kartu za Dzeka Trboseka. I neki od vas se secaju, da sam radila horare,cak i profesionalno, i da sam bila dobra u njima

Zao mi je sto nemam kartu pa da mozemo da razgovaramo o tome ali, u karti, Dzek Trbosek je bio Me u Lavu. I...secam se da je karta pokazala da je bio jos neko sa njim, Ma u Devici u 12, dakle 2 osobe ne on jedna. Neki saucesnik ili neko ko ga je stalno pratio,stalno bio uz njega dok je radio sve te stvari i ubijao, nije on nikad isao sam, uvek je imao pratioca. E sad, taj pratioc, nije ucestvovao u klanju, a zasto? Pa, Ma u 12toj kuci, 12ta kuca je cadent kuca odakle osoba ne moze da deluje jer je onemogucena, ruke su joj vezane, a tom Ma su ruke bile vezane zbog toga sto je bio u 6toj kuci ( kad se okrene karta ) a 6ta kuca je kuca sluga, kuca svakodnevnog zivota dakle, njega su videli. On je bio vidjen. Da li kad je pratio Dzeka Trboseka ili cuvao mu strazu dok je klao te zene ili ne znam da li je Dzek Trbosek isao nekim prevoznim sredstvom tipa kocija,da li je imao kocijasa koji je njega pratio u stopu i sa kojim je kupio te zene ali ako je kocijas onda kociju su drugi ljudi u toku noci vidjali i zato je on bio onemogucen da ucestvuje u zlocinima.
Da ne pomenem Ma u Devici u znaku Trboseka , dakle tom coveku se on svidjao ,i svestan je bio da zbog njega mora da bude jako proracunat i oprezan kako se krece i sta radi dakle kontrolisao se.
A Trbosek, to je strasno, ja te tvrdnje da je on bio lekar to to je po onom horaru nemoguce. Ja iskreno mislim dok je on ubijao te zene da nije znao ni gde ih bode , kao pomracenje svesti da je dozivljavao, mislim da je radio iz seksualnih pobuda, svojih, mislim da, dok ih je klao je bio tako napaljen i opijen strascu da je upadao u neku eroticnu maniju da verujem da je tek dosao sebi kad bi zavrsio sa klanjem. To uopste nije bio inteligentan covek mislim to,ta karta kao...kao neki divlljak iz sume,neka zver,oni ljudi sto odrastu citav zivot u sumi i divljini pa su onako polu-zaostali,polu zivotinjski mozak imaju,e pa takav je njegov um bio,bolestan.
Te jadne zene ako se secam karte nekako su bile u vezi sa tim sausecnikom ne direktno ali su ga videle i bile su u nekom proracunatom znaku sto me navelo tad da pomislim da... mozda, neke od tih zena su videle kociju,ili sta vec sto je imao taj saucesnik i zbog toga sto su videle su pretpostavile da Dzek Trbosek ima para, zbog onog sto su videle,da li kociju ili sta god je bilo mislile su da je bogat i da bi dobro mogle da zarade i mislim da je uspeo da ih zavara. Jer on kad im je prilazio je bio jako kulturan, odmeren, kao gospodin, kao dzentlmen je delovao ( so u devici ) a ispod toga ludak...
Mislim da je jedan od razloga zbog kojih ga nikada nisu otkrili deifnitivno taj sto taj njegov sluga nikada nije progovorio, a njega su znalu, 6ta kuca, svi su znali da je on njegov sluga kucni ili pomocnik ili sta god znali su ljudi iz svakodnevnice za njega... i pomoglo je to sto je Dzek Trbosek u javnosti delovao jako ugladjeno, kulturno, elokventno,inteligentno, skromno,ispod radara je bio...niti uocljiv niti neuocljiv onaj tip koji uvek se dize u sto vreme ujutru,papairi su mu na poslu sve slozeni,sve detaljno uradjeno,uredno...mislim da je njega gusilo to sto mora da se ponasa tako kontrolisao i suzdrzano ali je znao da zbog svoje koristi mora tako da se ponasa u javnosti i mislim da je on kada je klao izivaljavao i ziveo u stvari tu stranu koju on nije smeo u javnosti da pokaze,te neke svoje zivotinjske porive koje nije smeo da pokaze u javnosti jer bi bio primecen ( sunce u lavu- bljesti )

eto mislila sam da treba da podelim ovo sa vama

zainteresovana
23-02-2013, 14:12
Ne znam da li je ovo pravo mesto za postavljanje pitanja na koja već znam odgovor, vežbe radi.
Izgubila sam pre godinu i po svoj džemper koji sam jako volela, a pojma nisam imala gde je, 100x sam prevrnula sve po kući.
Postavila sam horarno pitanje "Gde je moj beli džemper"

Ko je zainteresovan neka proba naći gde je džemper, i dati odgovor d ali sam ga već pronašla :)
pozdrav svima

http://img5.imageshack.us/img5/4076/astro2gw44gdejemojbelid.gif

zainteresovana
23-02-2013, 14:15
Ne znam da li je ovo pravo mesto za postavljanje pitanja na koja već znam odgovor, vežbe radi.
Izgubila sam pre godinu i po svoj džemper koji sam jako volela, a pojma nisam imala gde je, 100x sam prevrnula sve po kući.
Postavila sam horarno pitanje "Gde je moj beli džemper"

Ko je zainteresovan neka proba naći gde je džemper, i dati odgovor d ali sam ga već pronašla :)
pozdrav svima

http://img5.imageshack.us/img5/4076/astro2gw44gdejemojbelid.gif

zainteresovana
23-02-2013, 14:59
pomoć, ne mogu ti poslati pm, a vidim da si admin :)
Da li zbog brzine, nestrpljenja ili mog sporog kompa, ali duplo mi iskaču postovi, a dešava se i da mi da da ne mogu "ponovo odgovoriti dok ne prođe 60 sec" iako već nisam odgovorila :)
kako da obrišem svoj dupli post?
tnx

Wicca
25-04-2013, 16:17
UBISTVO JOHN BENNET RAMSEY ( WICCINA ANALIZA )


Uradila sam davno natalnu kartu za ubistvo John Bennet Ramsey,postavicu kartu ukoliko je nadjem pa da kazem moju analizu.

Moja analiza

John Bennet So u Ovnu ( predivno dete ) u konjunkciji sa zloslutnom Ve u Ovnu koja je odmah iza nje ( ubica ) u kvadratu sa Plutonom ( silovanje i borba ).
Ono sto mi je prvo upalo u oci kad sam gledala kartu je veliko postenje jednog roditelja, jedan roditelj je cist kao suza i snazan bio, olicenje postenja, hrabrosti,snage, veliki borac za istinu i pravdu, neustrasiva licnost koja je do samog kraja ostala borac za istinu i za pravdu, osoba koja je prezirala lazi,skrivanja, koja je casna i postena, moralna,odgovorna, veoma hrabra i odlucna- Ma u Ovnu u 9 kuci sto me je navelo na pomisao da ovaj roditelj vise nije ziv....Jer je 9 daljina, 9 kuca u horarima je kuca iz koje se javljaju mrtvi zivima, ''iz daljine''....nekako mi je taj Ma u Ovnu delovao kao da je ''otisao'' sa ovog sveta i sad je na onom... Narod je bio Mo ne secam se u kojem znaku ali u averziji sa ovim Marsom sto me naginje da je javnost jako pogresno osudila jednog od roditelja mozda cak isli toliko daleko da optuzuju ovog roditelja da je ubio dete,bas zbog pristupa koji je imao ovaj roditelj u javnosti- Ma u ovnu ,moguce kad su se roditelji pojavljivali u medijima da je jedan od njih, Ma u Ovnu vrlo glasno i ljutitio izrazavao svoje negodovanje jer su oni optuzeni za ubistvo, bio je strasno besan na nepravdu koja se njima nanosi i to pokazivao otvoreno, Ma u Ovnu- zustre gestikulacije, jake gestikulacije, govor sto je na narod ostavilo utisak besne osobe koja je verovatno kriva, i nazalost, sto je vise ovaj jedan roditelj hteo otvoreno i hrabro da se suoci i sa medijima i javnoscu u vezi lazi koje su o njima pisane, to je sve ostvarivao suprotni efekat,i delovao je javnosti suprotno,zato sto je javnost idiotska bila...Oni su ociekivali porodicu koja ce biti manja od makovog zrna.,tiha,osetljiva u boli, nisu ocekivali jednog roditelja koji ne deluje tuzno i nemocno vec ljutito i spremno na borbu i koji se dere sa krova da oni to nisu ucinili, pa su zbog toga pretpostavljali svasta...... Jadan taj roditelj, nepravedno optuzen za zivota, i bas se vidi da su oni mislisli iskljucivo za njega da je to uradio,za jednog roditelja nisu se oglasvali nego se svi okomili samo na ovog jednog neutrastivog Ma u Ovnu,demonizovanog a nema postenijeg i hrabrijeg od njega... Nepravda


Sto se ubice tice, Ve u Ovnu, moguce zena ( Ve-zenska planeta ) koja je bila dobra osoba ( u ribi ) ali se te noci ponela kao musko i ubijala kao muskarac ( divljacki, ovan,crvena boja,krv ) ,vidi se da je uradjeno da bi se napakostilo jednom roditelju...Mislim da je Ma u Ovnu bila njoj majka, i da je dete bilo njeno ljubimce...Njena mezimica i zenica njenog oka, dete je obozavalo majku ali je oca gledalo kao strozijeg,odgovornijeg...ali je volelo jako majku. Ve u Ovnu, zena bolesno ljubomorna i jako besna na majku,ne deluje mi ovde da je isla sa ciljem da ubije dete, dete kao da je sporedno.

Volela bih da saznam da li se do spavacih soba roditelja dolazilo iskljucivo ako prodjes pored detetove sobe. da li je bilo potrebno da prodjes pored sobe deteta da bi dosao do sobe gde su roditelji jer mi deluje kao da je ubica hteo da ubije majku ali se dete naslo na putu. Moguce da se radi o zeni ciju je kcerku John Bennet stalno pobedjivala na izborima za mis pa se njena majka stalno hvalila....

Trebalo je puno da je ubije, nije bio jedan udarac vec mnogo jer So u Ovnu je jako ,nece se dati tako lako, verovatno je dete dozivalo majku :( negde sam cula da je koriscen omamljivac za dete ali ja ne verujem ne mozes omamiti ovakvo So ako se ceprka po netu sigurno ce se naci informacija da to nije tacno.Kvadrat sa Pl silovanje.... Razlog zasto je dete verovalo ubici je zbog majke,bio je neko koga je majka poznavala pa je pretpostavljalo dete da je ta zena podjednako dobra kao i njena mama, majka takodje za zivota ( ako nije mrtva ) nije nikad posumnjala u tu zenu...
Ve je sakrivena iza So nece bogami biti otkrivena,barem ne jos dugo vremena,ako i ikad nazalost. ono sto moze da pomogne...Ve odmah iza So,odmah ''ispod So ''...da nije ostalo neki DNK nu kosi deteta, ispod noktiju, nesto sto je ispod...a da je na detetu,drzi neke dokaze ko bi to momago biti.

Steta za dete, bila bi divan covek da je odrasla.. i steta za majku,nepravdeno optuzenu. jadna zena....

mali mis
15-10-2013, 11:17
Imam pitanjce...moyda je vec pisano o ovome, ali nisam nasla...kako tumacite ,kada planete nisu u aspektu, ali je jedna od njih pod vladavinom druge...jedl to potvrdan odgovor, ili kako?

Chither
19-10-2013, 16:20
Imam pitanjce...moyda je vec pisano o ovome, ali nisam nasla...kako tumacite ,kada planete nisu u aspektu, ali je jedna od njih pod vladavinom druge...jedl to potvrdan odgovor, ili kako?

Iz mog skromnog poznavanja rekla bih da su planete odfnosno osobe predstavljene njima naklonjene jedna drugoj ali da nema akcije odnosno razvoja situacije jer nema aspekta medju njima. Recimo svidja ti se neko primas ga u sva moguca dostojanstva i on tebe ali bez aspekta medju vama nece doci ni do cega.

tiramisu
28-06-2015, 14:38
Nabasam sinoć na kevu kako gleda finale pinkovih zvezda. Ostadoše njih dvojica, Pavle i Ivan i finalni izbor je bio između njih dvoje. A ja, da se napravim pametna pred kevom, otvorim horarac da vidim ko će od njih dvoje da pobedi: Pavle ili Ivan?
Link do slike: Screenshot by Lightshot (http://prntscr.com/7mam0j)

I rekoh ja njoj, pobediće ovaj drugi, Ivan i stvarno jeste. E sad, ovo bi imalo veću validaciju da sam to sinoć napisala, al' jbg sad.
Asc sam dodelila Pavlu a Dsc Ivanu, jer je tim redosledom postavljeno pitanje. Pavle je predstavljen Venerom u Lavu koja je peregrinirana, dakle od dostojanstva ništa. Ivan je predstavljen Marsom u Raku (pad) što bi trebalo da bude još gore od peregrina, ali pored toga taj Mars je u svom triplicitetu i terminu.

Krajnje pitanje: koga pobeda (MC - mase) više voli? Vladar MC Jarac se našao u znaku Dsc - Škorpiji, dakle Škorpija (Ivan) drži pobedu u šaci. Signifikator pitanja Mesec je takođe u znaku Dsc, pa je zaključak da pobedu odnosi Ivan.

E sad, da primenimo obrnutu recepciju tj. šta o pobedi oseća Ivan? Vladar Škorpije, Mars se našao u znaku izgona Saturna (vladar MC) i terminu Saturna, pa je njegova reakcija na pobedu bila poprilično mlaka i suzdržana. Mislim, ono očekivala sam neko skakanje, suzu u oku i peace in the world govor, ali ništa. Da se razumemo, totalno mi je ok reakcija, samo mi je malo iznenađujuća.

Eto odgovora samo na osnovu recepcija. Ja se ne razumem toliko u horarce, čak sebi uvek pogrešno protumačim, ali kad objektivno tumačiš drugome ispadne tačno. Ako neko misli da postoji greška koju sam previdela, slobodno neka ukaže. :)

EDIT: karta bi trebalo da je radikalna, obzirom da je vladar sata Merkur a Bik je na Asc, mada možda se to tako ni ne gleda.

danica_91
28-06-2015, 17:48
evo ja sam se setila jedne jako zanimljive price o horaru, pa da podelim sa vama :)

mislila sam dugo na jednog bivseg decka i postavila pitanje posle milion neuspesnih pokusaja godinama unazad da li postoji sansa da cemo se ponovo nekako sresti (inace u drugim drzavama smo, nemamo nikakav kontakt godinama)... i sada kartu nemam ovde i ne secam se horarca tacno ali se secam da je tako ispalo da ce se vladar asc i dsc sresti, mada je medju njima bila venera...znaci susret ide, tj. ja( vladar asc) cu prici njemu ( vladar dsc) ali je Ve medju nama...i secam se da je bilo 8 aplikacije....susret se odigrao u 5. kuci...


kad sam zavrsila sa analizom prvo sam pomislila da ce da Ve da nas razdvoji, jer je ona blize njemu nego ja, i mislila sam da ima curu ili tako nesto...tako da sam kartu izbrisala...i totalno zaboravila na to

a onda se za oko dva meseca od tog dana tako namestilo da sam igrom slucaja otisla u njegov grad sa najboljom drugaricom i izasle smo u jedan klub( 5. kuca), gde sam, iduci sa njom kroz guzvu, u svom onom mraku, naletela na njega, odnosno sudarili smo se, i nisam imala pojma koga sam udarila, tek sam se sokirala kad sam ga videla....

i ispalo je na kraju da je Ve u stvari bila moja drugarica, koja ga je prva ugledala i stisla meni ruku, a ja nisam tad skontala sto me ona stiska.....a on je bio sasvim sam...

mislim deluje smesno, ali karta je upalila na kraju izgleda xD

danica_91
28-06-2015, 18:46
evo jos jedno pitanje: da li cemo se uskoro vencati?

karta: http://i58.tinypic.com/51vhxc.gif

ja sam sad zbunjena i ne znam sta je odgovor...

ja sam asc, pitac, Mo mi je vladar i u sco sam u 5. kuci...jel 5. kuca kuca ljubavi ili nije?

nalazim se u sco gde mi bas nije dobro, osecam se slabo, nemam snagu, ne mogu da uticem na odluku mnogo, jer sigirno necu ja njega da prosim...

madaaa, on je ovde Sa u sco na 29. stepenu retro...pa se on nesto vraca, a sad je na putu, pa je mozda to to...Sa u sco i nije nesto srecan pa nesto ni on nema snagu...

ali Mo prilazi Sa?

spojice se Mo i Sa za 12 stepeni i sta onda to znaci??

ako gledamo dalje So0Ma u raku, znaku mog asc, pa ispada da je on jako zagrejan za mene...a ja sam Ve0Ju u lavu, znaku So pa to mozda znaci da sam i ja zagrejana za njega...

ali Ve0Ju prave kvadrat na Sa takodje...pa sta to moze da znaci?
da ce biti nekih prepreka?

ali Mo je brzi od Ve i Ju pa ce svakako Mo prvo prici Sa...

sta vi mislite, sta je ovde odgovor na kraju? :)

tiramisu
28-06-2015, 23:12
Nisam sigurna da li je karta radikalna, jer je vladar sata Sunce. :confused:

Mesec ide ka Saturnu, ali pre toga pravi kvadrat sa Venerom i Jupiterom respektivno, a obzirom da si ti Mesec onda će tebe (a ne njega) ta Ve0Ju možda pokolebati. Šta bi predstavljalo prepreku Ve0Ju? Hmm pa možda nije neka ozbiljna prepreka jer su u pitanju benefici, a obzirom da su u 2. polju možda će finansije da koče, a možda je i nešto drugo.
Zbog fiksnosti Škorpije i činjenice da se aplikacija Mo prema Sa događa u sukcedentnom polju, čak i ako bude došlo do prošnje, meni makar deluje, da to neće biti brzo. Ili pak da ako do prošnje dođe da ćete biti zaručeni jedan duži period, a samo venčanje dođe kasnije (jer se ipak u pitanju pominje venčanje). Takođe, prema karti on deluje tromo i pasivno, možda u nekim brigama.
A ovo za Sunce što si videla je ok, jer pozicija Su po znaku ukazuje koliko je on za tebe zagrejan, koliko ga privlačiš, nešto u tom smislu (makar nešto tako piše u Frolijevoj knjizi).

Eto, toliko od mene i nadam se da će ti odgovoriti neko kompetentniji. :)

danica_91
29-06-2015, 14:57
Nisam sigurna da li je karta radikalna, jer je vladar sata Sunce. :confused:

Mesec ide ka Saturnu, ali pre toga pravi kvadrat sa Venerom i Jupiterom respektivno, a obzirom da si ti Mesec onda će tebe (a ne njega) ta Ve0Ju možda pokolebati. Šta bi predstavljalo prepreku Ve0Ju? Hmm pa možda nije neka ozbiljna prepreka jer su u pitanju benefici, a obzirom da su u 2. polju možda će finansije da koče, a možda je i nešto drugo.
Zbog fiksnosti Škorpije i činjenice da se aplikacija Mo prema Sa događa u sukcedentnom polju, čak i ako bude došlo do prošnje, meni makar deluje, da to neće biti brzo. Ili pak da ako do prošnje dođe da ćete biti zaručeni jedan duži period, a samo venčanje dođe kasnije (jer se ipak u pitanju pominje venčanje). Takođe, prema karti on deluje tromo i pasivno, možda u nekim brigama.
A ovo za Sunce što si videla je ok, jer pozicija Su po znaku ukazuje koliko je on za tebe zagrejan, koliko ga privlačiš, nešto u tom smislu (makar nešto tako piše u Frolijevoj knjizi).

Eto, toliko od mene i nadam se da će ti odgovoriti neko kompetentniji. :)


hvala ti puno na odg! :D

ovo za sad Sunca nemam pojma kako se gleda...to treba neko kompetentniji da nam kaze? da li je karta vazeca?

pa on jeste u problemima i on realno i ne planira vencanje, trebalo bi da ja pokrenem tu temu ako zelim ali je zajebano...pa mozda zato ovo Mo ide prema Sa, znaci ja prema njemu, ja treba da pokrenem pricu...

fixni znak jeste, ali i prosli put u jednom horarcu kad je bilo nesto isto u sco se odigralo za 2 meseca, znaci nije bio dug period, mislim da su isto Mo i Sa bili tako namesteni, i isto u 5. polju...

ja znam da je njemu stalo do mene jako, bar tako on kaze, vencanje bi bilo radi pomoci meni, znaci ne za celi zivot... ali meni bi jako odg da se to desi, tj. da on pristane =)

e sad ovo Ve0Ju je dobro pitanje, ko bi to mene mogo da pokoleba...jedino neka zenska osoba, moja majka se ne slaze sa tim, a mozda i sam i ja to sama...pa ni sa ja sobom nisam nacisto sta hocu....

e sad posto se ni Mo, ni Sa dobro ne osecaju u sco da li treba da gledam Ma kao dispozitora?

Ma je spaljen od So sto nije dobro i u padu je, ali je mom znaku, znaku Mo pa bih se ja osecala dobro kad bi se to desilo, ali Sa je tu u izgonu, pa bi se on lose osecao...da li to ima neke logike?

bilo bi lepo kad bi neko detaljnije mogao da nam objasni ko se razume?

tiramisu
29-06-2015, 17:10
Znam samo da vladar sata i Asc treba da budu slični po prirodi, valjda u smislu tripliciteta.
E sad obzirom da je vladar sata Su, a samo Su je u znaku Asc, možda to može da se protumači kao radikalnost... Ali zaista, nisam u ovom filmu pa uzmi ovo sa rezervom.

Ne bih gledala dispozitore jer oni samo komplikuju priču. Horarce valjda treba gledati na što jednostavniji način. Aplikacija vladara 1. ka 7. postoji ali ih nešto ometa. Iskusniji će znati šta. :D
Nema na čemu. :)

Princess77
29-06-2015, 19:19
@danica, savjet za ubuduce - ostavi vidljive podatke jer se ovako ne mogu pratiti kretanja planeta.
Pitanje, da li je tebi uopste stalo do njega kao muskarca ili ga dozivljavas samo kao nekoga ko bi mogao da ti obezbijedi status i novac (primas vladara X i II u svoje sjediste a njega primas u pad) Nista licno, tako vidim kartu, naravno mozda grijesim.
On je Sa koji je u svom terminu, ne mogu reci da se lose osjeca. Retro je pa je vjerovatno okrenut necemu iz proslosti.
Ti si u padu, ti si ta koja se ne osjeca dobro u ovakvoj situaciji.
Ti si u svojoj V a on u svojoj XI, kao da si ti vise okrenuta zabavi a on prijateljskom odnosu.
Mislim da do braka nece doci. Mo ne predstavlja samo tebe vec i samu situaciju, ovako u padu nije kvalitetan. Osim toga tu nema neometanog spajanja a koliko vidim ni prenosa svjetlosti ili slicno.
Kao sto rekoh, ne znaci da sam u pravu. Ali bi me bas interesovao odgovor na moje pitanje, cisto vjezbe radi.

danica_91
29-06-2015, 19:31
@danica, savjet za ubuduce - ostavi vidljive podatke jer se ovako ne mogu pratiti kretanja planeta.
Pitanje, da li je tebi uopste stalo do njega kao muskarca ili ga dozivljavas samo kao nekoga ko bi mogao da ti obezbijedi status i novac (primas vladara X i II u svoje sjediste a njega primas u pad) Nista licno, tako vidim kartu, naravno mozda grijesim.
On je Sa koji je u svom terminu, ne mogu reci da se lose osjeca. Retro je pa je vjerovatno okrenut necemu iz proslosti.
Ti si u padu, ti si ta koja se ne osjeca dobro u ovakvoj situaciji.
Ti si u svojoj V a on u svojoj XI, kao da si ti vise okrenuta zabavi a on prijateljskom odnosu.
Mislim da do braka nece doci. Mo ne predstavlja samo tebe vec i samu situaciju, ovako u padu nije kvalitetan. Osim toga tu nema neometanog spajanja a koliko vidim ni prenosa svjetlosti ili slicno.
Kao sto rekoh, ne znaci da sam u pravu. Ali bi me bas interesovao odgovor na moje pitanje, cisto vjezbe radi.

pa ja imam osecanja prema njemu, ali i on i ja znamo da nasa veza ne moze dugo trajati jer ne moze imati neku buducnost jer je on dosta stariji, ne zeli vise decu, a ja sam tek na pocetku mog zivota, tako da od ozbiljnog braka tu nema nista... a ovako se jako lepo slazemo i postujemo i volimo, ali to nije ono gubljenje glave i ostalo, jedna jako racionalna veza...vise prijateljski odnos, podrzavanje medjusobno...i da, vise bi mi to dalo pomoc i sigurnost, status i novac ne, jer meni to ne treba, meni trebaju papiri :) ali on ne planira da se zeni jer se razvodio vec 2 puta i jos je upetljan u poslednji razvod, neko sudjenje jos traje tako da je zato mozda Sa retro... a sto se zabave tice to je tacno, meni je sa njim jako lepo i zabavno...

hvala puno na odg! meni samo nije jasno jer se Mo i Sa ipak spajaju...ali ovako, realno, ni ja ne verujem da ce do braka doci, mislim bilo bi previse dobro...a ja se osecam lose jer sam totalno nesigurna u sve to sto se desava i u neizvesnoj zivotnoj situaciji inace...


e, a vladar 10. polja je Ju, ne Ma...tako da primam vladara 11. polja i 2. i 3. polja u svoje sediste =)

Princess77
29-06-2015, 19:41
Hvala za info. Pa i papiri, tj drzavljanstvo ako o tome pricamo, su status zar ne?

Mo i Sa se hoce nekad spojiti ali to spajanje nije neometano, Ve i Ju stoje na tom putu.

Ja gledam po sistemu znak/kuca, znaci znak u koji pada Asc je prva kuca i tako redom. Zato se ti vladari razlikuju.

danica_91
29-06-2015, 19:44
Hvala za info. Pa i papiri, tj drzavljanstvo ako o tome pricamo, su status zar ne?

Mo i Sa se hoce nekad spojiti ali to spajanje nije neometano, Ve i Ju stoje na tom putu.

Ja gledam po sistemu znak/kuca, znaci znak u koji pada Asc je prva kuca i tako redom. Zato se ti vladari razlikuju.

aham, lepo sto si mi rekla, sad ucim kako da gledam za sebe =) malo mi je jasnije =)

i jos jedno pitanje, sta je onda to Ve0Ju? sta bi to moglo biti? kako se to gleda?

Princess77
29-06-2015, 19:51
Ne mogu sad da otvorim kartu ali pogledaj cime vladaju. Ako se ne varam Ve vlada tvojom IV i XI, znaci nesto u toj simbolici npr. Ili ako gledamo simboliku Ve zensko a Ju musko mozda se isprijeci neka zenska osoba npr. sa njegove strane (jer koliko vidim rekla si da je jos u procesu razvoda) ili tebi uleti neko drugi pa ti vise ne bude ta opcija primamljiva. Tesko mi je to reci jer je simbolika zaista velika a nisam strucnjak.

danica_91
29-06-2015, 19:57
da da, Ve mi vlada 4. i 11. kucom..a Ju mi vlada 6. kucom..i posto ce Mo prvo da dodje do njih, trebalo bi nesto mene da omete, ne njega...on kao Sa se sporije pomera...

sve u svemu, 4. kuca moze biti moja porodica i moja 11. kuca moze biti da promenim plan..ko bi ga znao

limunada
29-06-2015, 22:49
pa ja imam osecanja prema njemu, ali i on i ja znamo da nasa veza ne moze dugo trajati jer ne moze imati neku buducnost jer je on dosta stariji, ne zeli vise decu, a ja sam tek na pocetku mog zivota, tako da od ozbiljnog braka tu nema nista... a ovako se jako lepo slazemo i postujemo i volimo, ali to nije ono gubljenje glave i ostalo, jedna jako... a sto se zabave tice to je tacno, meni je sa njim jako lepo i zabavno...

Ocito ne znas sta zelis u zivotu, nisi jos zrela osoba vako ces samo gubiti vrijeme snjim :rolleyes: a da pogledas na svoj zivot i zapitaj se :Da li je to zivot sto sam stvarno htjela?

danica_91
29-06-2015, 23:00
Ocito ne znas sta zelis u zivotu, nisi jos zrela osoba vako ces samo gubiti vrijeme snjim :rolleyes: a da pogledas na svoj zivot i zapitaj se :Da li je to zivot sto sam stvarno htjela?

pa neke stvari jesam htela, neke nisam, kao i vecina...a mislim da je retko ko i svestan sta stvarno zeli u zivotu, pogotovo kad npr. dobijes nesto pa ukapiras da to nije ono sto si hteo, pa promenis misljenje, a to se meni vise puta desilo...hocu da kazem da uvek postoji razlog zasto se nekome nesto desava....i neke stvari ne mogu brzo da se otkriju, niti razrese...pa nije ni lako da se uvek nesto menja, nego kad dodje pravo vreme za to :) nije moje vreme sa njim gubljenje vremena nikako, jer je on najbolji i najveci covek koga ja znam, samo on nije "taj"....ali je tu da me nauci mnogo cemu sto ce mi kasnije trebati... :)

Magi
15-12-2015, 10:34
Drage moje,
imam pitanje da li cemo biti zajedno i kad?
evo karte: Image - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting (http://tinypic.com/r/dm5iz8/9)

Meni se cini da je odgovor pozitivan, Mo je u aplikaciji prema So.........

Pozz.......:)

ajana
07-07-2016, 10:29
imam jedno pitanje ako neko zna tacno da mi odgovori. u horarnoj karti kad ima aplikacija ali ima i stelijum pa vidim da ima planeta koje "presrecu" signifikatora tj signifikator ce imati aplikaciju prvo sa nekom drugom planetom. sad mene zanima kako da vidim sa kojom planetom pravi prvi aspekt i da li uopste pravi ako je to brza planeta pa se krece i ona relativno brzo? ja sam postavila horar sa tranzitima za 7 dana unaprijed. da bi vidjela sa kim ce tranzitno sunce napraviti prvi aspekt. da li gledam tranzitno sunce sa horarnim planetama ili tranzitno sunce sa tranzitnim planetama horara? ovdje se radi o aplikacijama vladara 1 i 7 kuce.
primjer horar http://i422.photobucket.com/albums/pp306/75maca/astro_24gw_548_da_li_ce_biti_zajedno_jasna_2016712.29718.29708_zpsgmxhg2bb.gif
ovdje je tranzitno sunce vec napravilo aplikaciju sa jupiterom sto daje potvrdan odgovor. da li je sunce napravilo aplikaciju sa venerom s obzirom da je tranzitna venera vec "pobjegla" ili se gleda tranzitno sunce sa horarnom venerom sa kojom ce za par dana biti u konjukciji? da li ce sunce u ovom hopraru napraviti aspekt sa venerom? ili sunce prvo pravi aspekt sa venerom pa onda sa jupiuterom. to me zbunjuje jer u tranzitima venera je "pobjegla", ako gledam samo kretanje tranzita horara, onda je ovo potvrdan odgovor jer signifikatori imaju aplikacije vise puta. mmolim pomoc..

Katjasr75
07-07-2016, 11:44
imam jedno pitanje ako neko zna tacno da mi odgovori. u horarnoj karti kad ima aplikacija ali ima i stelijum pa vidim da ima planeta koje "presrecu" signifikatora tj signifikator ce imati aplikaciju prvo sa nekom drugom planetom. sad mene zanima kako da vidim sa kojom planetom pravi prvi aspekt i da li uopste pravi ako je to brza planeta pa se krece i ona relativno brzo? ja sam postavila horar sa tranzitima za 7 dana unaprijed. da bi vidjela sa kim ce tranzitno sunce napraviti prvi aspekt. da li gledam tranzitno sunce sa horarnim planetama ili tranzitno sunce sa tranzitnim planetama horara? ovdje se radi o aplikacijama vladara 1 i 7 kuce.
primjer horar http://i422.photobucket.com/albums/pp306/75maca/astro_24gw_548_da_li_ce_biti_zajedno_jasna_2016712.29718.29708_zpsgmxhg2bb.gif
ovdje je tranzitno sunce vec napravilo aplikaciju sa jupiterom sto daje potvrdan odgovor. da li je sunce napravilo aplikaciju sa venerom s obzirom da je tranzitna venera vec "pobjegla" ili se gleda tranzitno sunce sa horarnom venerom sa kojom ce za par dana biti u konjukciji? da li ce sunce u ovom hopraru napraviti aspekt sa venerom? ili sunce prvo pravi aspekt sa venerom pa onda sa jupiuterom. to me zbunjuje jer u tranzitima venera je "pobjegla", ako gledam samo kretanje tranzita horara, onda je ovo potvrdan odgovor jer signifikatori imaju aplikacije vise puta. mmolim pomoc..

nisam sigurna da te bas razumem, ali ako je pitanje kao na karti signifikatori su JU i ME. Postoje recepcije postoji i aplikacija izmedju njih, problem je sto je ME spaljen i sto ce nego sto se susretne sa JU udariti prvo na SO. previse prepreka izmedju njih, MO tek je presao iz sedista u drugi znak gde nema nikakva dostojanstva
nisam neki optimista za pozitivan odgovor

snupy
07-07-2016, 12:04
Ajana, Katja ti je odgovorila već na samo pitanje, što se tiče ostalog odlutala si malo više.
Tranziti na horar ne postoje (bar ne a da ja znam), jedno od osnovnih pravila astrologije je učenje brzine planeta, tako da su npr. Ve.Me i Mo brži od Su a Ma, Ju i Sa sporiji. Mo dnevno pređe oko 12 stepeni, Me nešto jače od 1,5 stepen, itd. Postoji nešto što se zove efemeride i u toj tabeli možeš da vidiš kretanje planeta kao i do koje planete će prvo doći neka druga planeta.

ajana
08-07-2016, 00:08
Ajana, Katja ti je odgovorila već na samo pitanje, što se tiče ostalog odlutala si malo više.
Tranziti na horar ne postoje (bar ne a da ja znam), jedno od osnovnih pravila astrologije je učenje brzine planeta, tako da su npr. Ve.Me i Mo brži od Su a Ma, Ju i Sa sporiji. Mo dnevno pređe oko 12 stepeni, Me nešto jače od 1,5 stepen, itd. Postoji nešto što se zove efemeride i u toj tabeli možeš da vidiš kretanje planeta kao i do koje planete će prvo doći neka druga planeta.

hvala Katjasr75 i snupy. ma ja tranzite stavim da bi vidjela aplikacije i ko prvi pravi aspekt.

Princess77
08-07-2016, 11:41
To ti je najlakse vidjeti ovdje Astrology Calendar 216 | Khaldea Astrological Calendar + Ephemeris 216 (http://www.khaldea.com/calcenter.shtml)