Kompozit. [Arhiva] - Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners

PDA

View Full Version : Kompozit.


San
12-09-2007, 10:46
Desava mi se cesto da zelim u uporednim horoskopima da napravim neku sublimaciju svih analiza (sinastrije, devisona i kompozita) ali da mi to mi to ne uspeva.
Koliko sam upucena tj koliko sam procitala o ovoj temi kompozitni horoskop se gleda u pocetku veze ali se njegov uticaj oseti tokom cele veze dok nam Devison vise govori o samom cilju veze i njenom eventualnom zavrsetku :confused:

E sad ako je tako koliki znacaj ima Kompozitni u uporednim? Sta ako je recimo kompozitni savresno uskladjen sa planetama u 1, 5, 7 kuci, dobrim aspektima..itd.. a devison nista ne vredi ili obrnuto ?? koji od ova dva horoskopa je znacajniji?? :helpsmilie:

Scarlet
07-10-2007, 02:22
Mlađani, kakvo pitanje takav odgovor :p
Suviše uopšteno ... Pretpostavljam da i sam znaš nešto o kompozitu, trebalo je da napišeš kao postavljač teme pa da te dopunjujemo ;)

Elem ...
Kompozit je chart koji se dobija izračunavanjem srednjih vrednosti svih tačaka i položaja dva natala koja se porede i tako se dobija treći tj kompozit koji daje infomacije o njihovom odnosu. Srednje vrednosti se dobijaju tako što je npr Sunce jedne osobe na 15 Vage, a druge na 15 Strelca - znači Sunce u kompozitu biće na 15 Škorpiona. Po istom principu se računa i sve ostalo.

Suštinski se položaji slično tumače kao i inače tj prilagođeno ovoj situaciji gde se tumači odnos. Gledamo predominaciju planeta po poljima, aspekte ... Položaj planeta po znacima nema neki značaj ovde.

Toliko za sad.

mala_m
07-10-2007, 09:10
A kako onda tumačiti ovo:

u 4. polju kompozita: Sunce, Venera, Mars, Saturn i Pluton (svi su u vagi osim Saturna koji je u djevici)

u 5. polju Merkur i Uran u škorpiji

u 6. polju Neptun u strelcu

u 11. polju Mesec u biku

u 3. polju Jupiter u djevici

i onda aspekti:
-Sunce konjunkcija Pluton
-Mesec opozit sa Merkurom i sa Uranom
-Venera konjunkcija Mars

EnemyOfTheSun
07-10-2007, 10:41
Mlađani, kakvo pitanje takav odgovor :p
Suviše uopšteno ... Pretpostavljam da i sam znaš nešto o kompozitu, trebalo je da napišeš kao postavljač teme pa da te dopunjujemo ;)

Elem ...
Kompozit je chart koji se dobija izračunavanjem srednjih vrednosti svih tačaka i položaja dva natala koja se porede i tako se dobija treći tj kompozit koji daje infomacije o njihovom odnosu. Srednje vrednosti se dobijaju tako što je npr Sunce jedne osobe na 15 Vage, a druge na 15 Strelca - znači Sunce u kompozitu biće na 15 Škorpiona. Po istom principu se računa i sve ostalo.

Suštinski se položaji slično tumače kao i inače tj prilagođeno ovoj situaciji gde se tumači odnos. Gledamo predominaciju planeta po poljima, aspekte ... Položaj planeta po znacima nema neki značaj ovde.

Toliko za sad.

Ok, ajdmo onda.

Sta je najvaznije gledati.
Kakva je uloga Venere, Meseca i Marsa u kompozitu.

Da li kuce imaju "isto znacenje"

Recimo u koponzitu sedma poentu da bude brak nema. Zasto? Zato sto kao sto rekoste ne postoji u vremenu i prostoru, pa ne postoji ni brak.

princess
10-10-2007, 10:51
Skoro sam dobila dobar tekst o Kompozitu...Evo pokusacu da ga postavim...


Za razliku od Davison horoskopa koji je realan horoskop u vremenu i prostoru, i samim tim mnogo više saturnovski definisan (definiše sudbinu odnosa, simboliše ono što se ne vidi na samom početku), postoji zajednički horoskop koji se mnogo više oseća na samom početku odnosa – takozvani kompozitni horoskop (Composite). Kompozitni horoskop je veštački horoskop nastao na osnovu srednjih rastojanja planeta dve osobe, i kao takav ne postoji realno u prostoru u vremenu kao Davison (često se dešava da su u tom horoskopu, upravo jer je veštačka tvorevina, planete u aspektima u kojima realno ne mogu da budu - Merkur opozicija Sunce/Venera, Venera opozicija Merkur/Sunce...), ali se realno formira između dve osobe kao entitet njihovih dodirnih tačaka, njihovih zajedničkih, srednjih tačaka. On govori ne o okolnostima, o samom odnosu i sudbini zajedničke priče kao Davison, već o tome kako se osobe subjektivno slažu, koliko se privlače, koliko između njih ima psihološke, emotivne kompatibilnosti, šta osećaju jedna prema drugoj, kao i kako se u odnosu osećaju i kako ga doživljavaju. Objektivno okolnosti (Davison) i sudbina mogu biti sasvim drukčije od onoga što osećamo (Composite). Sam Kompozitni horoskop je daleko ličniji i subjektivniji od Horoskopa odnosa, i u samom odnosu uvek se on prvo dogodi, prvo oseti. On je odraz onoga što nas u vezu uvuče, a Davison, kao odraz stvarnih okolnosti (i konačne sudbine), se ispoljava kasnije, kada sam odnos postane stvaran (za šta je potrebno vreme).
Ono što je fascinantno u astrologiji odnosa kada su u pitanju ova dva horoskopa je što izgledaju prilično slično veoma često (planete su često na istim stepenima ili u egzaktnim opozicijama, ili u bliskim konjunkcijama ili bliskim opozicijama - tek nekad neka planeta iskoči iz tog pravila), a nastaju na potpuno različitim osnovama – jedan je realan, stvaran horoskop, a drugi potpuno veštački koji nema veze s vremenom i prostorom. Ova dva horoskopa nemaju ništa zajedničko osim činjenice da Univerzum razmišlja
1
iz ugla srednjih rastojanja. Ceo Univerzum razmišlja tako što prvo postavi odnos, a zatim učesnike u odnosu. Prvo su nastali svi odnosi, a zatim svi učesnici koji su sposobni da taj odnos nose: Svi „filmovi“ su već snimljeni samo je stvar da li možemo da se konektujemo na taj film; u zavisnosti od toga na koju mrežu smo pretplaćeni to i gledamo! Čovek je samo prijemnik, a šta prima, šta gleda, zavisi od kartice koju poseduje. Sličnost ova dva horoskopa nije stvar astronomske, matematičke slučajnosti, već predstavlja zakonitost života.
Sličnost ova dva horoskopa govori i o tome da ono što osećamo (Kompozitni horoskop) je u vezi (najčešće u skladu) sa okolnostima (Davison), mada ponekad može biti i značajno različito (ali svakako veza postoji).
U analizi jednog odnosa najpre procenjujemo natalne horoskope, zatim uporedne aspekte ličnih planeta, a potom kompozitni horoskop, i na kraju Davison koji predstavlja konačno stanje odnosa. Ako je Davison dobar priča ima perspektivu; ako Davison nije dobar, a kompozitni horoskop jeste, to govori o mogućnosti velike zablude, jer osobe u vezu bivaju uvučene nečim što samo izgleda sjajno na prvi pogled, i što snažno osobe privlači u odnos.

Ako se loš aspekt iz natala ponavlja bilo u kompozitnom, bilo u Davisonu, bilo u horoskopu partnera to upravo ukazuje da će natus kroz taj odnos oživeti taj svoj aspekt. Svaki odnos se zasniva uvek na nekom glavnom
4
aspektu, na nečemu što je dominantno, a to je uvek slično nečemu iz natala, što potvrđuje primarnu tezu da sve veze, svi odnosi žive u natalnom horoskopu.
I Davison i kompozitni horoskop tumačimo slično natalnom, pa pozicija malefika u uglovima nije povoljna posebno u 4 i 7 jer su to važne kuće za odnose, posebno ako je u pitanju zajednički život. Nije dobra, naravno, ni planeta na 29. stepenu, posebno kada su u pitanju vladari 1, 7 ili 4 jer simbolišu kraj, tj. da se ta osoba u odnosu neće pronaći, već će imati potrebu da ode iz odnosa – nema perspektive. Važno je da vladari 1, 7, 4 budu položene u znacima u kojima se dobro osećaju, da grade dobre aplikacione aspekte pre nego što izađu iz znaka, i da nisu ugrožene od malefika, primarno Saturna u Davisonu.
Kompozitni horoskop predstavlja energiju koja osobe uvlači u vezu, i opisuje kako se osećamo u vezi, posebno na početku. Pa dobar kompozit simboliše zaljubljenost, strast i slično. Loš kompozitni horoskop odbija osobe da u vezu uđu jer se ne osećaju lagodno u tom odnosu – nema šta da ih uvuče, čak iako je Davison obećavajući.
Kompozitni horoskop je daleko više u upotrebi u samoj proceni međusobnog slaganja osoba, i kako se osobe u odnosu osećaju (psihološki doživljaj), dok Davison opisuje sam odnos, okolnosti i sudbinu odnosa.
Kompozit i horoskop odnosa primarno opisuju kako se osećamo u vezi i samu vezu, a manje bitne stvari koje se više tiču natusa pojedinačno primarno posmatramo iz natala. Na primer, ako nas interesuje ko u vezi laže i vara ne možemo zaključiti konkretno iz Davisona, već samo da će veza biti takva, a lagaće onaj ko ima natalnu predispoziciju za to. Pa, ako u Davisonu postoji aspekt Merkur/Neptun potrebno je da procenimo ko od partnera nosi tu priču iz natala. Sam Neptun ima češće tendenciju da vara.

Scarlet
10-10-2007, 12:51
Ko je pisao tekst, gde si ga našla ?

princess
10-10-2007, 13:36
Poslala mi je drugarica,a tekst je sa Keplerovog univerziteta.Ima i primere preko kojih se bas moze shvatiti kako Kompozit,tako i razlika izmedju kompozita i Dejvisona.Ne znam da li i to da okacim?

princess
10-10-2007, 13:46
Primer 1
Na horoskopima osoba čiji je odnos (Davison) bio tema prošlog domaćeg zadatka pogledaćemo kompozitni horoskop:
2
Na Asc kompozitnog horoskopa koji se „dešava“ pre Davisona, nalazi se znak Vage što je primarno dominantno jer je u pitanju odnos, i u prvoj kući nalaze se vladari 1 i 7, Venera i Mars, u bliskoj konjunkciji pri čemu je Venera na istom stepenu kao i u Davisonu, što sada snažno naglašava strast i zaljubljenost...
Starija, muška osoba predstavljena je prvom kućom, a u ovom slučaju vladar 1 je Venera koja prima na sebe konjunkciju Marsa što ga karakteriše kao strastvenog, impulsivnog i voljnog da se upusti u vezu. Venera ima jak
3
sekstil sa Uranom koji je vladar 5. kuće što simboliše da je veoma zaljubljen i spreman da naglo krene u nešto.
Ona je predstavljena Marsom – nalazi se u 1 i ima konjunkciju sa Venerom što ukazuje da će biti veoma zaljubljena i njemu veoma privržena, a sve to je njihov subjektivni doživljaj odnosa i ono što ih u odnos uvlači.
Venera i Sunce u oba horoskopa su na istom stepenu, Mesec u veoma bliskoj konjunkciji, Saturn u opoziciji, čvorovi su egzaktno suprotni, što sve ukazuje na zakonitost o kojoj je bilo reči.
Postoje i neke razlike, nešto što je bitno drugačije, a to je ono na šta treba obratiti pažnju, jer upravo ukazuje na ono što se ne oseća odmah, ili je doživljaj osoba pogrešan i nerealan, i što će se vremenom ispoljiti (kroz Davison). Merkur je na 17°�� u egzaktnom sekstilu sa Saturnom na 17°�� u kompozitnom horoskopu, a svaki egzaktan aspekt je posebno bitan, a u Davison-u su Merkur i Saturn u kvadratu, što je od velike važnosti, posebno jer ona u natalu ima opoziciju koja simboliše njen razvod jer je Merkur dispozitor vladara Asc a Saturn vladar 7. Ovaj njen natalni aspekt simboliše i njen povratak u kuću roditelja (4. kuća) gde se ne oseća lagodno i gde ima izražen osećaj odgovornosti koji joj roditelji neprestano naglašavaju. Ovo bi, dakle, značilo da ženska osoba u ovom odnosu, naizgled, dobija rešenje za svoj problem Merkur/Saturn – muškarac je potpuno prihvatio i nju i njeno dete, izveo iz kuće roditelja i oženio.
Da je u kompozitnom horoskopu umesto sekstila Merkura i Saturna bio kvadrat izvesno je da ova ženska osoba ne bi započela život sa muškarcem (zbog privlačnosti veza je verovatna), jer bi je to odbilo obzirom da i natalno ima taj odnos. U Davisonu se ponavlja loš aspekt Merkura i Saturna, što simboliše okolnosti kroz vreme, pa ona živeći sa njim ima problem sa njegovim roditeljima, što se vidi i u njenom natalu budući da ta opozicija ide preko ose 4/10. I u kompozitnom horoskopu je Saturn povezan sa 4, tj. znakom Raka, što simboliše problem u kući, sa roditeljima, ukućanima, ali sekstil sa Merkurom daje nadu da se problem može rešiti (a problem može biti vezan i za dete – Merkur), što se pokazuje kao nemoguće, na šta upućuje Davison.
*
Ako se loš aspekt iz natala ponavlja bilo u kompozitnom, bilo u Davisonu, bilo u horoskopu partnera to upravo ukazuje da će natus kroz taj odnos oživeti taj svoj aspekt. Svaki odnos se zasniva uvek na nekom glavnom
4
aspektu, na nečemu što je dominantno, a to je uvek slično nečemu iz natala, što potvrđuje primarnu tezu da sve veze, svi odnosi žive u natalnom horoskopu.
I Davison i kompozitni horoskop tumačimo slično natalnom, pa pozicija malefika u uglovima nije povoljna posebno u 4 i 7 jer su to važne kuće za odnose, posebno ako je u pitanju zajednički život. Nije dobra, naravno, ni planeta na 29. stepenu, posebno kada su u pitanju vladari 1, 7 ili 4 jer simbolišu kraj, tj. da se ta osoba u odnosu neće pronaći, već će imati potrebu da ode iz odnosa – nema perspektive. Važno je da vladari 1, 7, 4 budu položene u znacima u kojima se dobro osećaju, da grade dobre aplikacione aspekte pre nego što izađu iz znaka, i da nisu ugrožene od malefika, primarno Saturna u Davisonu.
Kompozitni horoskop predstavlja energiju koja osobe uvlači u vezu, i opisuje kako se osećamo u vezi, posebno na početku. Pa dobar kompozit simboliše zaljubljenost, strast i slično. Loš kompozitni horoskop odbija osobe da u vezu uđu jer se ne osećaju lagodno u tom odnosu – nema šta da ih uvuče, čak iako je Davison obećavajući.
Kompozitni horoskop je daleko više u upotrebi u samoj proceni međusobnog slaganja osoba, i kako se osobe u odnosu osećaju (psihološki doživljaj), dok Davison opisuje sam odnos, okolnosti i sudbinu odnosa.

princess
10-10-2007, 13:49
Primer 2
I naredna dva horoskopa smo koristili kao primere na samom početku izučavanja astrologije odnosa. Najpre ćemo se kratko osvrnuti na natalni potencijal o kojem je bilo reči, a potom ćemo proceniti njihov kompozitni i horoskop odnosa.
5 6
RW smo okarakterisali kao veoma strastvenu osobu (Škorpion na Asc, a vladar 1 u 8), ali i emotivnu (Rak) i sklonu vezama u kojima može biti povređena (Mars vladar 5 kvinkunks Mesec dispozitor, Venera u 5 kvadrat Saturn/Mars). Ona upravo privlači osobe koje imaju slične teške aspekte ličnih planeta i malefika, kao i one koje joj donose Marsa ili Saturna u odnos sa Venerom ili Mesecom, što doprinosi da vremenom bude povređena.
U slučaju sa ovim mladićem naglašena je bliska konjunkcija Asc, kao i povezanost Meseca i Sunca, kao i Meseca i Marsa, ali i egzaktna opozicija njegovog Saturna i njene Venere što opet ukazuje da bi ona mogla biti povređena i ostavljena u toj vezi.
Ono što je interesantno kada je ovaj odnos u pitanju je što je odnos objektivno izgledao potpuno drukčije od onoga što je RW o odnosu pričala, a to stoga što se kompozitni i horoskop odnosa bitno razlikuju – njen doživljaj odnosa je drukčiji od samih okolnosti i objektivnih dešavanja.
Ascendent i kompozitnog i horoskopa odnosa je na 25. stepenu Škorpiona što je logično budući da je to srednje rastojanje njihovih natalnih Asc, i simboliše strast. Ono što je uočljivo na prvi pogled, a predstavlja bitnu razliku između ova dva horoskopa je odnos Meseca i Marsa: u kompozitnom je u pitanju trigon, a u Davisonu kvadrat, a ona natalno ima kvinkunks što simboliše njeno emotivno nezadovoljstvo i emotivnu povređenost, posebno jer je Mars vladar Asc. Dakle, ova veza joj na samom početku nudi rešenje – trigon Mesec/Mars, i to je ono što je u odnos primarno uvlači i što čini da se dobro oseća i ima velika očekivanja.
Kako je ona u ovoj vezi dosta starija logično je da je posmatramo kroz 1. kuću.
U Davisonu je to jasno jer je predstavljena kao i u natalu Marsom u Raku.
U kompozitu je predstavljena Marsom u Biku, na egzaltaciji Meseca, a ona je za tu vezu rekla da se „prvi put u životu osetila kao žena“. Osetila se i jako zaljubljenom: Mars je u sekstilu sa Venerom koja mu je dispozitor i koja je egzaltirana, a ujedno su oni i vladari 1 i 7.
I on, predstavljen Venerom u Ribama, u vezu ulazi veoma zaljubljen, ushićen. Očita je snažna seksualna privlačnost (Mars/Venera) koja ih je u vezu uvukla.
Ona je izjavila i da sa njim oseća veliku emotivnu bliskost, i da ima čarobnu komunikaciju: Merkur (na Južnom čvoru – karmičko prepoznavanje) u 5. kući trigon Neptun. Ujedno, njen natalni Mesec je tačno na srednjem rastojanju Neptuna i Merkura, pa je jasno zašto oseća takvu bliskost i razumevanje.
7
A realno, kasnije u vremenu (Davison) se dešava Merkur kvadrat Neptun – od čarobne komunikacije do laži, prevare i razočarenja.
Njih dvoje su 3 godine bili u vezi, pri čemu je on, po njegovim rečima, bio samo u formalnom braku. Jednog dana je ona na poslu gde su zajedno radili čula sasvim slučajno da je njegova žena već u poodmakloj trudnoći. Realnost!
Kompozitni horoskop je subjektivni doživljaj, a njen subjektivni doživljaj se veoma kosi sa stvarnim okolnostima. U Davisonu nije ni delom egzaltirana kao u kompozitnom, već naprotiv u padu je i u opoziciji sa Marsom što significira emotivno povređivanje na kraju. Ujedno je njen dispozitor Mesec u egzaktnom kvadratu sa Plutonom i ona vremenom počinje da razvija negativne emocije - mržnju prema njegovoj ženi.
Konačno stanje pokazuje 4. kuća, a vladar Jupiter je egzaltiran što, ako nije dobra dispozicija, može ukazati i na potpuno srljanje. Jupiter je ujedno u konjunkciji sa Marsom u 8. kući i preko dispozitora u znaku svog pada, kvadratu sa Plutonom i opoziciji sa Marsom – izvestan bolan kraj. Ali zašto ona i dalje veruje da će to trajati? U kompozitu je Saturn u trigonu sa vladarem 4 – Jupiterom koji je na galaktičkom centru što joj izvesno daje osećaj trajanja.
Kompozit jasno simboliše ljubavnu idilu (Venera sekstil Mars) koja objektivno nije takva. U Davisonu vladar Asc i Desc su u polukvadratu, pri čemu je vladar Asc u padu, a vladar 7 Venera je u konjunkciji sa Saturnom a dispozitor Sunce je vodi skoro na stepen njenog pada, što opet significira kraj što sam kompozitni ne ukazuje.
*
Kompozit i horoskop odnosa primarno opisuju kako se osećamo u vezi i samu vezu, a manje bitne stvari koje se više tiču natusa pojedinačno primarno posmatramo iz natala. Na primer, ako nas interesuje ko u vezi laže i vara ne možemo zaključiti konkretno iz Davisona, već samo da će veza biti takva, a lagaće onaj ko ima natalnu predispoziciju za to. Pa, ako u Davisonu postoji aspekt Merkur/Neptun potrebno je da procenimo ko od partnera nosi tu priču iz natala. Sam Neptun ima češće tendenciju da vara.

princess
10-10-2007, 13:50
Primer 3 - Alle i Anja
9
Saturn je vladar Anjinog Asc i nalazi se na 12. stepenu Raka, a vladar 7 je Mesec u Biku. U Alovom horoskopu Mesec je na 12. stepenu Riba i ima egzaktan trigon sa Anjinim Saturnom a Mesec i Saturn su Anjini vladari 1 i 7. Ovo je veoma povoljno ali je ovo kombinacija koja se primarno odnosi na Anju, a ide preko njegovog horoskopa.
Njegov Mars koji se nalazi na 23. Device je u egzaktnoj opoziciji sa njenom jakom konjunkcijom u Ribama – Venera/Mars ukazuje na strast, ali i na trvenje. Dispozitori ovoga su njen Merkur koji se nalazi u Vodoliji, i njegov Neptun na 6. stepenu Strelca koji obrazuju sekstil, što je povoljno, i ujedno ukazuje kako u međusobnom odnosu rešavaju problematiku, koja se ličnim dispozitorima ne bi rešila (Merkur bi ostao u Devici, a Jupiter u Ribama).
Kompozit
Asc se nalazi na 2. stepenu Bika, a Venera kao vladar Asc je na 8. stepenu Blizanaca u egzaktnom trigonu sa Anjinim Plutonom na 8. stepenu Vage koji je bitan budući da je planeta koja je u aspektu sa vladarem 5. Na ovaj način ona dobija Veneru koja dolazi na vrh njene 5. kuće.
Mars kao vladar 7 je na 22. Škorpiona i u trigonu sa Anjinom konjunkcijom Venera/Jupiter. Iz ovoga zaključujemo da je ona osoba koja je nosilac veze i da je njoj više stalo.
All je prestavljen 1. kućom jer je stariji i ujedno natalno ima Veneru u 1 – venerijanski tip. Ova Venera je u Blizancima, a on živi u Americi (8. stepen se posebno vezuje za Ameriku). Ona već ima natalno Marsa na Asc pa je jasno da je ona predstavljena Marsom u ovom horoskopu.
Merkur kao dispozitor vladara Asc je u opoziciji sa Venerom (što je realno nemoguće), nalazi se u Strelcu (inostranstvo) i u 7. kući u konjunkciji sa Suncem koje je vladar 4, pa je ovo slika zajedničkog odlaska u inostranstvo i osnivanja doma tamo. Kraj 7 ne simboliše i kraj veze – za to konsultujemo Davison.
Davison
Asc je u znaku Vage što je povoljno, ali je značajno što je Uran na Asc jer je to snažan amblem veze. Uran je vladar 4 što je povoljno, ali izvesno ukazuje na trzavice i nemir u odnosu jer nije nimalo lagan za odnos. Uran u ozbiljnoj priči nije posebno povoljan.
10
Ona je predstavljena vladarem 7 – Mars je u 1 u Škorpionu što je srodno njoj u kompozitu, i opet ukazuje da je ona vrlo vezana za njega, ukazuje na strast, ljubomoru i posebno privrženost. Zanimljivo je što se u 1 nalazi Merkur/Mars konjunkcija, a All natalno ima tu konjunkciju, a Merkur je natalni dispozitor vladara Asc, pa je izvesno da je i on opisan tom konjunkcijom (voli mnogo da priča). Ovo svakako opisuje i njega naglašavajući da kroz ovaj odnos oživljava natalnu konjunkciju, ali i nju, što će ukazati na moguće razmirice i svađe vremenom.
Venera koja je u kompozitu bila na 8. Blizanaca sada je na 8. Strelca (egzaktna opozicija) i opet u egzaktnom aspektu sa Anjinim natalnim Plutonom, ali je ovde u egzaktnom sekstilu sa ovim Plutonom (u kompozitu je Pluton bio na 7. stepenu), pa sada imamo egzaktnu kombinaciju 2 Venere i 2 Plutona što ukazuje na vrlo važnu vezu budući da su to vladari i u jednom i u drugom slučaju vladari 1. kuće (predstavnici veze – natusa).
Mesec je u oba slučaja na 20. stepenu Ovna što je fascinantno, ali je u oba slučaja u kvadratu sa Saturnom što može significirati problem u vremenu, nestajanje bliskosti i sl.
Venera je u Davisonu u Strelcu: u inostranstvu, na moru, a Jupiter u Ribama – Florida. Kako je dispozitor vodi u egzaltaciju izvesno je da će Allu biti u ovom odnosu veoma dobro. Međutim, Venera je u kvadratu sa svojim dispozitorom – on je u problemu sam sa sobom, a Jupiter je na vrhu 5 i vladar 5 pa je izvesno da će Alle biti sklon aferama i da će problem i nastati zbog toga.
Ona kao Mars u Škorpionu nema dalju dispoziciju i izvesno je da je za ovaj odnos posebno vezana. Ako posmatramo Plutona kao suvladara 7, on je u egzaktnom sekstilu sa Venerom što opet ukazuje na ljubav i privrženost, ali je ujedno u egzaktnom kvinkunksu sa Jupiterom, što ukazuje da će se taj odnos pretvoriti u nešto što ona nije želela i u kojem će morati da se prilagođava.
Venera je u aplikacionoj konjunkciji sa Severnim čvorom pa je izvesno da će imati decu, posebno jer i dispozicija vodi u 5, ali će i problemi (neverstva) nastati upravo tada.
Konačno stanje stvari gledamo kroz 4: Vodolija na vrhu 4 nije posebno povoljan znak. Vladar Saturn (primarno Saturna posmatramo za dešavanja u vremenu) je u 9 što ukazuje na odlazak u inostranstvo, ali je u izgonu i retrogradan, a njegov dispozitor ga vodi na sam stepen njegovog pada –
11
izvestan je razlaz nakon dužeg perioda, što potvrđuje i trigon Marsa vladara 7 i Saturna jer je u pitanju dupla separacija. Vreme se kruni...
Mesec je u konjunkciji sa Kironom što može ukazati da će žena u ovom odnosu biti emotivno povređena, što potvrđuje i kvadrat sa Saturnom, kao i kvinkunks sa Marsom.
*
U Win*Star-u u delu Syns postoje opcija Davison i Relate koje su potpuno iste. Takođe postoji opcija Composite i Composite 2 – koristimo drugu varijantu tako što najpre odaberemo 2 horoskopa čiji kompozitni želimo.
Prva opcija nudi derivatne kuće, a stvar je u sledećem: lompozitni horoskop, kada su kuće u pitanju, se pravi tako što se izračuna srednje rastojanje između vrhova kuća što Composite 2 automatski uradi. Prva opcija nudi samo MC, a ostale vrhove izračunava na osnovu tablica za datu geografsku koordinatu, a na osnovu unošenja mesta koje želimo. Razlika ne može biti posebno velika jer je MC fiksan, a zavisi od latitude.
Opcija prva je vrsta derivatnog (izvednenog) kompozita a može se koristiti za neko specijalno mesto, i zgodan je kada duže boravimo na nekom drugom mestu.

Scarlet
10-10-2007, 14:00
Hm, sve je ovo jako lepo i jako krasno ali prosto nije dozvoljeno raditi.

Ne shvati me pogrešno, ja razumem tvoju dobru volju da pomogneš ljudima da nauče nešto, ali jedno je kopirati tekstove koji su već objavljivani (i potpisati autora pri tom), a drugo je uzeti nešto i objaviti tek tako bez znanja onoga ko je taj test napisao i predavao.

princess
10-10-2007, 14:49
Hm,mislim da sam gore navela da je tekst sa Keplerovog univerziteta.
Nisam ga skidala sa neta pa da postavim link do Izvora.
A mislim da 90% ovde odgovora na raznim temama u sebi sadrze prekucavanje tekstova iz knjiga,raznih.Autori nisu obavesteni.

U ovom slucaju autor nije ni potpisan,u tekstu koji sam dobila,naravno da bih stavila njegovo ime da jeste.

Scarlet
10-10-2007, 20:55
Hm,mislim da sam gore navela da je tekst sa Keplerovog univerziteta.
Nisam ga skidala sa neta pa da postavim link do Izvora.
A mislim da 90% ovde odgovora na raznim temama u sebi sadrze prekucavanje tekstova iz knjiga,raznih.Autori nisu obavesteni.

U ovom slucaju autor nije ni potpisan,u tekstu koji sam dobila,naravno da bih stavila njegovo ime da jeste.

Nisi me razumela.
Naravno da ga nisi skidala sa neta kad nije ni objavljen na netu. Niti bilo gde drugde.
Tačno, ovde ima jako mnogo prekucanih tekstova s tim da su ti tekstovi već objavljivani negde.

Ponavljam da me ne shvataš pogrešno, ovo nije nikakva rasprava niti ovo govorim s tom namerom, ali ovo prosto nije dozvoljeno (zamisli kad bi sa svih privatnih škola po raznoraznim forumima bile objavljivane lekcije ... ). Što se mene tiče je Ok, ako vi tako smatrate da treba.

EnemyOfTheSun
15-10-2007, 04:25
Nisi me razumela.
Naravno da ga nisi skidala sa neta kad nije ni objavljen na netu. Niti bilo gde drugde.
Tačno, ovde ima jako mnogo prekucanih tekstova s tim da su ti tekstovi već objavljivani negde.

Ponavljam da me ne shvataš pogrešno, ovo nije nikakva rasprava niti ovo govorim s tom namerom, ali ovo prosto nije dozvoljeno (zamisli kad bi sa svih privatnih škola po raznoraznim forumima bile objavljivane lekcije ... ). Što se mene tiče je Ok, ako vi tako smatrate da treba.

Nije neka steta, ionako je beskoristan. Sta meni znaci da se ucim na tudjim primerima. Kombinacija je milion, primer je tu cistoda demonstrira nesto sto se nauci iz knjige od 500 stranica. Eto tek da se malo bolje shvati. Totalno beskorisno.

Mirka
16-10-2007, 10:01
Šta mislite o ovom kompozitu ?

http://tinypic.com/view.php?pic=qsp82v&s=2

TrilianSi
18-10-2007, 16:10
koji od ova dva horoskopa je znacajniji?? :helpsmilie:

Kompozitni horoskop simbolizuje životnu energiju jednog para, dok Dejvisonov (zato što postoji u vremenu i prostoru) simbolizuje spoljašnje snage izvan njihove veze koje utiču na par.

EnemyOfTheSun
19-10-2007, 03:50
Ma da, šta vredi uopšte učiti na primerima. :) A tek teorija, ih ... :p

A kako misliš da naučiš nešto ?

Kroz razumevanje prirode planeta. Sta mi znaci primer gde on meni kaze
" aha, mars 90 mesec 0sunce u vodenim znacima u fixnom polju - leti avionon" ( lupam) kad mi nije objasnio kako je dosao dotle. I tako mi protumaci celu jednu natalnu a nigde nije objasnio kako je dosao. Uz to recimo da sam duduk astrologije i da NEMAM POJMA O PRIRODAMA PLANETA i sazvezdja.

A bez razumevanja toge, u astrologiju se ne moze. A to bukvalno niko ne pruza, niko nece da razume sustinu svi bi odma tumacenje SATURN 90 MA- TO I TO .. kratko i jasno... a zasto je saturn 90 ma to i to? Nije bitno bitno je da ja vidim da li cu ja imati para i da li cu se dobro udati\ozeniti i koliko cu dece imati i da li ce me devojcica\decko ostaviti.

Kroz primere se samo utvrdjuje gradivo, kroz primere se ne uci. Primeri su u samom procesu ucenja neki krajnji stepen( tudji primeri) kojimaa treba posvetiti najmanje vremena, posle toga ide nase sopstveno tumacenje kome treba posvetiti najvise vremena.

San
13-11-2007, 23:33
Dugo nisam dolazila na forum tj jesam ali sve nekako na brzaka pa se izvinjavam na pomalo zakasnjenon ukljucenju s'obzirom da sam ja ta koja je temu postavila :guza:

Htela bih da se zahvalim "princess" na izuzetno korisnim informacijama o razlici izmedju kompozita i dejvisona! Takodje primeri koje si navela su za mene jako korisni jer smatram da se astroloska tumacenja najbolje uce iz primera drugih horoskopa:admin:

mace
02-03-2008, 19:02
mislim da su tekstov i odlicni, odmah sam ih primenila kod sebe
citala sam knjigu majevis klajn gde se kroz citavu knjigu provlaci ucenje na natalnim i kompozitnim horoskopima i odlicna je :)
takodje sam kod sebe primetila da se u kompoyitnom ponavlja aspekt kvadrat ve90pl koji imam natalno kao i u dejvisonu,u dejvisonu njemu ma90pl, takodje se ponavlja i aspekt trigon sa i mo kao i u sinastriji ali ga u dejvisonu nema...
mene samo zanima da mi neko protumaci kironu konjukciji sa sa, i u kompozitu je u ribama u dejvisonu, u kompzitu u 9 kuci avladalac je 7 kuce tj mene jer sam mladaja 10g a u dejvisonu u 3 kuci, ali je preko dispozitora posto je ac u strelcu, a ju je u raku, a mesec u jarcu a sa u konjukciji sa hironom...kako to da protumacim, jel cu ja u oba slucaja biti povredjena :(
:)

Chither
01-05-2008, 16:15
Kako bi u Kompozitu mogao da se tumaci potpuno neaspektovani Satrun u 7. kuci u skorpiji, inace je vladar 10. kuce? Bukvalno nema ni jedan jedini pa cak ni minorni aspekat.

zoka57
01-05-2008, 16:19
Mozda kao situacija da se jedan od partnera veoma menja u braku i da pokusava da izgradi drustveno prihvatljiv odnos koji se bitno razlikuje od onog sto se o njemu mislilo pre braka.

Scarlet
01-05-2008, 16:29
Kako bi u Kompozitu mogao da se tumaci potpuno neaspektovani Satrun u 7. kuci u skorpiji, inace je vladar 10. kuce? Bukvalno nema ni jedan jedini pa cak ni minorni aspekat.
Ako bi se tumačili pojedinačni aspekti u kompozitu, možda između ostalog i ono što je zoka rekla ali ja ne vidim razlog zašto bi se to radilo kad se suština kompozita vidi kao i u Dejvisonu kroz odnos vladara 1. i 7. kuće i sličnih stvari. Imam utisak da pitaš neke detalje koji nisu toliko bitni ako pre toga nije analiziran ceo odnos (kroz kompozit) detaljnije.

Chither
01-05-2008, 16:38
U pravu si, ali svi aspekti su dobri samo za ovaj Saturn nisam znala kako da ga posmatram - kao jako naglasenog ili kao slabog, posto do sad nisam videla nikada da neka planeta nema bas nikakav aspekt.

Scarlet
01-05-2008, 16:45
Ne mora biti baš ekstrem, jedno ili drugo :) Saturn daje probleme, težinu ali daje i formu i trajnost. Gledaš 1. i 7. - odnose vladara i sl, uključujući i dispozitore, kao i dispozitora Saturna. Eto.

mandrak-21
04-05-2008, 12:17
U pravu si, ali svi aspekti su dobri samo za ovaj Saturn nisam znala kako da ga posmatram - kao jako naglasenog ili kao slabog, posto do sad nisam videla nikada da neka planeta nema bas nikakav aspekt.
Tumacis ga po polozaju u znakiu i u polju i cime vlada ako je vladar 10 polja znaci jako stabilna veza i ponekad znaci da je osoba predstavljena sedmim poljem(TI) stub te veze i da je odrzavas iako se ljubav ohladila i nema je vise ili je razlog veze sigurnost iz koje ti se ne izlazi,samopouudanje koje ti ta veza daje......

Nale 83
08-05-2008, 19:20
Kada na sajtu astro.com izradjujete chart za composite jel koristite midpoint mehod ili neku drugu opciju :confused: ?

viksi72
08-05-2008, 21:48
Da, Nella, midpoint method 2.

Chither
13-05-2008, 02:51
Svaki covek u sebi sadrzi i Suncevu i Mesecevu energiju, Jin i Jang, musko i zensko. U kompozitnom horoskopu oba partnera mogu biti predstavljena Suncem ali u najvecem broju primera Sunce je nekako ipak pribliznije muskarcu dok je Mesec zeni. Sunce takodje predstavlja i samu vezu, pa ako npr imamo So 0 Sa u kompozitu mozemo reci da je ovo jedna ne bas romanticna veza, vise prakticna i zasnovana na razumu nego emocijama ali isto tako mozemo reci i da muskarac u ovoj vezi tesko ispoljava emocije, da je blokiran.
Drugi primer je: ako postoji So 90 Ma, a Mesec pravi trigone i sekstile sa Jupiterom, Merkurom, Uranom i Plutonom kao i opoziciju sa Neptunom, zena vise uziva u ovoj vezi od muskarca, on vezu dozivljava suvise napornom dok je zena osetila da joj se kroz ovu vezu otvorilo mnogo puteva. Ona je videla mnogo vise potencijala nego on. Mo 180 Ne govori o njenom razocaranju kada se veza prekine, i njoj nikako nece biti jasno zasto je muskarac digao ruke od njih.
Iako se ovakvi primeri javljaju ipak ne bismo smeli sa sigrnoscu reci ko je ko u kompozitu dok ga ne uporedimo sa njihovim natalnim kartama. Pa ako recimo muskarac ima So 0 Me u natalu na mestu kompozitne Venere mozemo da zakljucimo da je ova Venera vise pod njegovim uticajem nego njenim. Ili ako zena u natalu ima Mars u jarcu a u kompozitu postoji Ma 0 Sa verovatno je da ce zena izneti ovaj aspekt iz kompozita.
Dakle nikako ne bismo smeli da definisemo koja planeta predstavlja koga u kompozitu jer kompozit govori pre svega o kvalitetu veze ali kroz poredjenje sa natalima mozemo reci ciji princip vise dominira.

mace
28-05-2008, 10:51
:angel1: bas sam malopre navela da nisam sigurna kako da gledam kompozit sa bivsim, jer u kompozitu su nam ve90mars u strelcu na istim stepenima gde je njegovo natalno sunce i mars a takodje i moj nat.mars, kod nas marsevi inace imaju veliku ulogu u natalu jer je meni vladalac 7 kuce a i njemu.
jedino sto je lepo u sinastriji i kompozitu imamo trigon mesec saturn :beee:

Chither
12-06-2008, 04:17
Molim sve koji su dobre volje da bace pogled na ovaj kompozit.
Hocu samo da napomenem da se u Dejvisonu Mesec nalazi na istom mestu (15* Ovna), a da se na mestu kompozitnog SMC u mom natalu nalazi Mesec a u njegovom Sunce.
Pa ako bi neko prokomentarisao par recenica bila bih vrlo zahvalna :)

http://s237.photobucket.com/albums/ff115/marijana511/?action=view&current=dfsdfasewerwefw.gif

cvetak
12-06-2008, 13:26
Imam jedno pitanjce :
sta kad su davison i kompozit jako slicni, ako je npr. samo stepen do dva razlike polaozaja planeta i naravno vecina aspekata je ista kao i raspored po kucama i sve ostalo?
Ako je kopmozit sam pocetak veze a davison nastavak, da li to onda zanci da se veza nece razvijati tj. da ce uvek biti na istom nivou ? Ili sam sad skroz lupila :D

evo i tog primera pa ako je neko voljan :
http://i38.photobucket.com/albums/e123/dinna81/kompozit.gif

http://i38.photobucket.com/albums/e123/dinna81/DAVISONDM.gif

Scarlet
12-06-2008, 13:36
Dejvison i kompozit su jako često vrlo slični, po osi Asc-Dsc recimo, itd.
Ne znam otkud ti to da kompozit opisuje početak veze, a Dejvison nastavak?

Na nekoj drugoj temi sam već napisala pre neki dan, ukratko, u par reči - kompozit opisuje slaganje dvoje ljudi a Dejvison spoljašnje okolnosti.

cvetak
12-06-2008, 13:40
Ok , hvala
To sam procitala negde ali izgleda nisam nesto dobro razumela
a nisam do sad primetila na svojim primerima
hvala jos jednom, znaci to ne znaci nista :)

libra6603
02-07-2008, 16:00
Ako su aspekte u kompozitu i uporednog razlicite.Koje se trebaju vise uzeti u obzir?

Kompozit:http://www.astro.com/cgi/aclch.cgi?cid=es4filePSHxf5-u1175501693;btyp=acc;lang=e;nhor=3;nho2=4

scorpiorising
05-07-2008, 14:06
dobro, zanm da je obicno muskarac predtsvaljen Suncem a zena mesecom ali ovaj decko ima stelijum(MO, VE, MA konjunkcija) u Ribama a SO je Vodolija pa ne znam da li je on Sunce ili Mesec...mozda sam ipak ja to vodolijsko sunce, s obzirom na moj MO u vodoliji i UR u prvoj...a ja nemam nist au Ribama...sta vi mislite???

evo kompozita ovde:

http://i131.photobucket.com/albums/p315/cherryice7/ddsdfsd.gif

svidja mi se ova konjunkcija SO i VE tu u Vodoliiji ali mi se n dopada sto je u kvadratu ugrozena od strane konjunkcije SA i PL u Skorpiji...hm, problem bi bila pitanja posesivnosti i ljubomore...a ako sam ja to Sunce, onda bi to njemu bio problem? Vidim i da je ta posesivna plutonovska konjunkcija u trigonu sa Mesecom, zanci da bi to veraovatno on bio u pitanju...NE na ascedentu-obmane???

vilenija
05-07-2008, 16:02
mene uvek najvise buni II kuca i u kompozitu i u dejvisonu...nekako ne umem da je uklopim u odnos...

Skorpija
11-08-2008, 12:39
I ja bih prilozila jedan kompozit,ko hoce da pogleda...

http://img360.imageshack.us/img360/983/kompozitne6.gif

ibis
11-08-2008, 13:17
Aleluja...

Vidis kako kompozit lepo pokazuje sve ono gde je sinastrija zakazala. Ma ovo je sjajan kompozit, a da ne pricamo sto "imitira" tvoj natalni u neku ruku. Mnogo mocna veza. Ne samo So i Mo u konjunkciji, sto ukazuje na potpuno saglasje, vec na samom Asc plus i Me i VE. Pa lepi aspekti sa Ma, Pl, Sa... Ove opozicije sa Ju zahtevace dosta komunikacije i medju vama i sa okruzenjem. Znaci prevazici cete izazove iz sinastrije, ne kazem da ce nestati, ali vise ce biti privremeni problemi nego osujecujuci.

Skorpija
11-08-2008, 13:20
Aleluja...

Vidis kako kompozit lepo pokazuje sve ono gde je sinastrija zakazala. Ma ovo je sjajan kompozit, a da ne pricamo sto "imitira" tvoj natalni u neku ruku. Mnogo mocna veza.
Divno draga,hvala ti od srca.:) (nemam sada dovoljno smajlica da se odrazim):D .Vidis moj merkur na asc i na njegovom asc. Ja sam uzela onu opciju midpoint method2,mislim da je ta najbolja,neko je ovde napisao.Ali opet je i kompozit uklopljen i u moju i u njegovu natalnu,i opet je jupi u 7 kao u davisonu i sinastriji.:D
Hvala jos jednom :3:

ibis
11-08-2008, 13:27
Nema na cemu, volim poredjenje horoskopa, mislim da mi je to omiljena grana astrologije. :)
To bi bio Ur u Vagi verovatno. :p

da igual
23-08-2008, 17:35
jel se mogu pratiti tranziti na kompozit, posto je on slika midpointa?

mandrak-21
23-08-2008, 23:27
Da,tranziti deluju na kompozitni horoskop,dok na dejvison deluju i progresije,na kompozit se takodje mogu raditi progresije tako sto se uzmu oba progresivna natalna charta i uradi se kompozit koji ukazuje na trenutna desavanja i smisao veze

thalatte
29-08-2008, 13:29
Evo baš nešto razmišljam o ovome što je i Ibis spomenula...a i mandrak je negdje rekao ...Da Ako je Loša Sinastrija -Par živi kroz Kompozit...tako nešto :D

Naime ,moji upravo vjenčani prijatelji i nemaju neku sinastriju ...kad je gledam...ono fale mi aspekti,fali mi ta njihova povezanost koja se osjeti između njih u RL...

Sad sam lupila kompozit...i stvarno se ne kužim u tumačenje...al me ovo više asocira na njih...evo link..trigono-konjukcije :D

http://i34.tinypic.com/25arojm.gif

ibis
29-08-2008, 14:04
...al me ovo više asocira na njih...evo link..trigono-konjukcije :D
http://i34.tinypic.com/25arojm.gif

Ovaj par ima ljubavi, veza je intenzivna, ali moguce da ce cesto bivati razdvajani zbog posla ili sl, sto narusava harmoniju i mir. Moze da bude i srusenih iluzija.

Ja gledam sinastriju kao slaganje, kompozit kao tok i osobine same veze sa protokom vremena (znaci sinastrija su dve osobe u interakciji, a kompozit jedna celina, jedna "osoba", sama veza), a davison kao zavrsnu rec sudbine.

thalatte
29-08-2008, 14:52
Ovaj par ima ljubavi, veza je intenzivna, ali moguce da ce cesto bivati razdvajani zbog posla ili sl, sto narusava harmoniju i mir. Moze da bude i srusenih iluzija.-pa imam i ja neke ideje na što bi se moglo odnositi...no za sad im je ljepo...

Ja gledam sinastriju kao slaganje, kompozit kao tok i osobine same veze sa protokom vremena (znaci sinastrija su dve osobe u interakciji, a kompozit jedna celina, jedna "osoba", sama veza), a davison kao zavrsnu rec sudbine.

Aha...zanimljivo...zapravo gledaš sve skupa...i što misliš na kraju... što presudi ?
Zapravo se nikad ne zna....

ibis
29-08-2008, 14:58
Aha...zanimljivo...zapravo gledaš sve skupa...i što misliš na kraju... što presudi ?
Zapravo se nikad ne zna....

Da gledas sve zajedno sto kazes. Sklapa se kao puzzle, ovo kaze jedno, ovo drugo...Sa jednim sam imala recimo Ve 120 Ma u sinastriji, Ve 0 Ma u kompozitu, a Ve 90 Ma u davisonu...pa iako je bila sjajna seksualna privlacnost, ekstra, bila je i izvor sukoba...

thalatte
29-08-2008, 15:14
Da gledas sve zajedno sto kazes. Sklapa se kao puzzle, ovo kaze jedno, ovo drugo...Sa jednim sam imala recimo Ve 120 Ma u sinastriji, Ve 0 Ma u kompozitu, a Ve 90 Ma u davisonu...pa iako je bila sjajna seksualna privlacnost, ekstra, bila je i izvor sukoba...

Hm...e to će biti zanimljivo promatrati kad skupim malo više iskustva..

Šta ko može da podnese?Da li lošiji aspekt u interakciji ,npr. neka iritirajuća osobina ili kad recimo nešto ne štima u cjelini...mislim da to vrača opet do natala pojedinačno...pa ko kakve potrebe ima...:rolleyes:

ibis
29-08-2008, 15:41
.mislim da to vrača opet do natala pojedinačno...pa ko kakve potrebe ima...:rolleyes:

BRAAAAAAVOOOOOOO :)

scorpiorising
03-09-2008, 03:34
Hm, kompozitno Sunce pravi skoro egzaktnu konjunkciju sa mojim Saturnom u skorpiji u 12. kuci u natalu(koji pravi sextil sa mojim Suncem u jarcu) a to kompozitno Sunce takodje pravi sextil sa njegovom konjunkcijom Saturna i Sunca u Devici u natalu...Kako bi se to moglo protumaciti?

hvala unapred:)

evo kompozita:

http://i131.photobucket.com/albums/p315/cherryice7/astro_621gw_01_39_anonymous_anonymo.gif

ibis
03-09-2008, 08:17
Hm, kompozitno Sunce pravi skoro egzaktnu konjunkciju sa mojim Saturnom u skorpiji u 12. kuci u natalu(koji pravi sextil sa mojim Suncem u jarcu) a to kompozitno Sunce takodje pravi sextil sa njegovom konjunkcijom Saturna i Sunca u Devici u natalu...Kako bi se to moglo protumaciti?

hvala unapred:)

evo kompozita:

http://i131.photobucket.com/albums/p315/cherryice7/astro_621gw_01_39_anonymous_anonymo.gif

Kompozitno So na tvom Sa u 12, ako prima jos dobre aspekte iz samog kompozita, moglo bi da znaci da ce ti odnos pomoci da resis neka potisnuta ogranicenja i frustracije. U svakom slucaju ce ih pokrenuti. A sekstil sa njegovim So 0 Sa govori da se on dosta lako ispoljava u vezi, i moze da ti pomogne u navedenom.

scorpiorising
03-09-2008, 20:23
ibis, puno hvala za tumacenje:)

Kompozitno sunce je u konjukciji sa venerom(komp.) u skorpiji a ta venera je u konjunkciji sirokog orbisa(10 stepeni) sa komp. Uranom...sve ovo pretpostavljam donosi neku lepu i neobicnu vezu(a mozda i nagli prekid, zbog uticaja Ur?) ali je tu i kompoz. kiron koji je u opoziciji sa tim kompozitnim suncem...sad sam totalno zbunjena sta bi ovo moglo da donese:D

nela85
04-09-2008, 13:25
ibis molim te mozes pogledati za ovu vezu?
hvala puno
sinastrija:
http://i84.photobucket.com/albums/k18/sanela20/astro_61gw_01_06_s_si_50688_1171.gif
composite:
http://i84.photobucket.com/albums/k18/sanela20/kompo.gif
davison:
http://i84.photobucket.com/albums/k18/sanela20/davis.gif

ibis
04-09-2008, 13:37
ibis molim te mozes pogledati za ovu vezu?
hvala puno
sinastrija:
http://i84.photobucket.com/albums/k18/sanela20/astro_61gw_01_06_s_si_50688_1171.gif
composite:
http://i84.photobucket.com/albums/k18/sanela20/kompo.gif
davison:
http://i84.photobucket.com/albums/k18/sanela20/davis.gif

evo gledam, ali te molim da mi objasnis, jako me intrigira, moze na poglevlju o Marsu, ovo tvoje cudo od Ma, u skorpiji pa 0 Pl u skorpiji? a cini mi se da si nasla jedinog koji moze da ti parira, Ma u Ar...

nela85
04-09-2008, 15:37
evo gledam, ali te molim da mi objasnis, jako me intrigira, moze na poglevlju o Marsu, ovo tvoje cudo od Ma, u skorpiji pa 0 Pl u skorpiji? a cini mi se da si nasla jedinog koji moze da ti parira, Ma u Ar...


sorry ja sam laik sto se tice toga, sta treba da ti objasnim??:D

ibis
04-09-2008, 15:45
Pa tu svoju energiju...Znam ljude sa Ma Sco, znam koliko su prodorni, efikasni, izdrzljivi, ali sta je bre ovo u konjukciji sa Plutonom u sedistu? :eek:

nela85
04-09-2008, 15:54
Pa tu svoju energiju...Znam ljude sa Ma Sco, znam koliko su prodorni, efikasni, izdrzljivi, ali sta je bre ovo u konjukciji sa Plutonom u sedistu? :eek:

haa ne bi znala..sto se tice ovoga sto si napisala mislim da je sve tako.
i to da je napokon on jedan koji moze da mi parira.
a ti neki problemi koji su medu nama ne dolaze niti sa moje niti sa njegove strane vec sa strane mojih roditelja,onda zbog njihovog pritiska meni je malo losije stanje s njim.pa mene zanima hocemo li to pobjedit-ostat skupa? da li imamo to nesto sto nas drzi?

ibis
04-09-2008, 16:22
Uh...Ala mrzim da donosim lose vesti...
Sinastrija nije losa, meni je najlepse njegovo So 120 tvoj Ma 0 Pl, vi stvarno budite energiju jedno drugom ...
Ali i kompozit i davison imaju ugrozeno Sunce i Mesec i Veneru, i to od Saturna, Plutona i Marsa, i slabo imaju dobre aspekte, a koliko sam imala iskustva (ne previse) to obicno donese rasturanje veze...U kompozitu So nema nijedan dobar aspekt i ima kvadrat sa Pl pa veza trpi od nekih spoljasnjih faktora, a nema nikakav oslonac da se odupre :(

nela85
04-09-2008, 16:27
Uh...Ala mrzim da donosim lose vesti...
Sinastrija nije losa, meni je najlepse njegovo So 120 tvoj Ma 0 Pl, vi stvarno budite energiju jedno drugom ...
Ali i kompozit i davison imaju ugrozeno Sunce i Mesec i Veneru, i to od Saturna, Plutona i Marsa, i slabo imaju dobre aspekte, a koliko sam imala iskustva (ne previse) to obicno donese rasturanje veze...U kompozitu So nema nijedan dobar aspekt i ima kvadrat sa Pl pa veza trpi od nekih spoljasnjih faktora, a nema nikakav oslonac da se odupre :(

znaci smatras da izmedju nas nema buducnosti,vec smo godinu i mj. zajedno.i dobro nam ide,a sto se tice roditelja ja se borim,neodustajem..i ako postane gusto planiram otici i zivjeti s njim..jer kod nas je samo problem sto smo razlicite nacionalnosti i to moji ne prihvacaju

ibis
04-09-2008, 16:31
Ne znam, ja se nadam da gresim, ozbiljno...:o

scorpiorising
05-09-2008, 02:56
Ibis, htela sam samo da te pitam sta u kompozitu donosi kiron u opoziciji sa suncem koje je u konjunkciji sa venerom i uranom?

evo kompozita:
http://i131.photobucket.com/albums/p315/cherryice7/astro_621gw_01_39_anonymous_anonymo.gif

hvala unapred;)

ibis
05-09-2008, 09:53
Ibis, htela sam samo da te pitam sta u kompozitu donosi kiron u opoziciji sa suncem koje je u konjunkciji sa venerom i uranom?

evo kompozita:
http://i131.photobucket.com/albums/p315/cherryice7/astro_621gw_01_39_anonymous_anonymo.gif

hvala unapred;)

Za Hiron ne znam, ali imate potrebu da svoju naklonost drzite daleko od drugih ociju, veza se dakle odvija tajno, jedino sto ste mozda zajedno u okviru nekih grupa, a sama veza zbog Ur na Asc ima dimenziju neobaveznog. Konjunkcija So i Ve je uvek dobra za bilo koji licni odnos, daje naklonost i zadovoljstvo :) Mo u prvoj daje jak emotivni pecat, sa Ne idealizovanje (u mnogo, mnogo horoskopa sam videla Ne u prvoj, romanticna iluzija valjda neophodna da zacini odnos) a emocije su stabilne zahvaljujuci sestilu Mo sa Sa i Ju.
Veza ne trpi ugrozavanja, kao da ce biti ono sto vi zelite da bude. Sa druge strane, nedostatak izazovnih aspekata moze da rezultuje nedostatkom akcije koji bi imao negativne posledice -inercija

scorpiorising
06-09-2008, 03:59
a sama veza zbog Ur na Asc ima dimenziju neobaveznog.

a moze da znaci i upoznavanje preko interneta, sto i jeste slucaj:D

hvala puno na pomoci u tumacenju:)

ibis
12-09-2008, 09:35
Da li neko ima neko saznanje o koriscenju i tumacenju Vertex-a u Kompozitu (ili Davisonu)???

Mirka
06-10-2008, 13:41
Da li bi neko bolje objasnio ovaj Progresed Composite.Ništa mi nije jasno :)

http://i35.tinypic.com/2gy994g.jpg

skorpija_strelac
28-11-2008, 00:50
a sta kad je 6 planeta u 9 kuci !(Ne,Ve,Ju,So,Ur,Me)

i Ve0Ne-iluzija?

Sa0Pl u 8 u skorpji?

I kombinacija Sunce u strelcu a Asc i Mo u ribama?????

Mercuria
03-12-2008, 15:12
jel se mogu pratiti tranziti na kompozit, posto je on slika midpointa?
U vezi midpoint kompozita ,na astro.com-u moze da se uradi progresirana karta-Progressed composit midpoint metod,koja pokazuje tok veze i kombinuje se sa tranzitima kao i sa natalnim kartama...na zalost o tumacenju ovog metoda ima jako malo objasnjenja i literature ali na njegov znacaj mi ukazuje snazno delovanje sa tranzitima,sto mi nije poslo za rukom kada su u pitanju Davisoni ili Midpoint...ako neko ima neki link ili iskustva sa istim...
Pozdrav :rolleyes:

scorpiorising
30-12-2008, 01:40
Ja sam malo vrsljala po svom astro.com nalogu i podacima koje tamo imam i kada sam uradila kompozitni cart sa mojim bivsim tipovima ali i potencijalnim simpatijama, videla sam da u 95%(ne preterujem) slucajeva imamo SO0VE u kompozitu...Znam da je ovo divan aspekat, da ove dve osobe jednostavno i cisto vole jedna drugu ali mi je nemoguce da se pojavljuje toliko cesto(niti su se u stvarnosti svi ti odnosi ispostavili kao lepi, niti su se svi ostvarili)...Ok, znam da puno zavisi od ostalih aspekata i orbisa ove konjunkcije...ali ako se ovako cesto pojavljuje malo mi gubi na znacaju ovaj lepi aspekat:cool:

kakva su vasa iskustva?

Nale 83
30-12-2008, 02:08
Sad sam proverila. I nas dvoje imamo konjukciju SO i VE aspekt je 6*aplikacija. Ve je vladar I polja.
U drugim vezama mi se nije pojavljivao ovaj aspekt.

Posto sam vec otvorila kompozit, primetih simpaticne :D aspekte: SO120*MO
SO* sa ME, VE, MA... SO120*SA.

ibis
31-12-2008, 08:04
Ja sam malo vrsljala po svom astro.com nalogu i podacima koje tamo imam i kada sam uradila kompozitni cart sa mojim bivsim tipovima ali i potencijalnim simpatijama, videla sam da u 95%(ne preterujem) slucajeva imamo SO0VE u kompozitu...Znam da je ovo divan aspekat, da ove dve osobe jednostavno i cisto vole jedna drugu ali mi je nemoguce da se pojavljuje toliko cesto(niti su se u stvarnosti svi ti odnosi ispostavili kao lepi, niti su se svi ostvarili)...Ok, znam da puno zavisi od ostalih aspekata i orbisa ove konjunkcije...ali ako se ovako cesto pojavljuje malo mi gubi na znacaju ovaj lepi aspekat:cool:

kakva su vasa iskustva?

ja ga nisam imala sa muskarcima...imam ga sa mojim detetom :)

Nale 83
31-12-2008, 13:32
ja ga nisam imala sa muskarcima...imam ga sa mojim detetom :)

Sto potvrdjuje da ovaj aspekt UVEK imamo sa osobama koji nam puno znace :).

Ibis, hajde molim te kad budes mogla, dobaci po koju za ovaj kompozit:
[/URL][URL="http://img178.imageshack.us/my.php?image=kompozitjn8.png"][img=http://img178.imageshack.us/img178/5880/kompozitjn8.th.png] (http://astro.axisdraw.com/forum/%5Burl=http://img178.imageshack.us/my.php?image=kompozitjn8.png%5D%5Bimg=http://img178.imageshack.us/img178/5880/kompozitjn8.th.png%5D%5B/url%5D)
(http://img178.imageshack.us/img178/5880/kompozitjn8.png%5B/IMG%5D%5B/URL%5D)

marijana85
14-01-2009, 03:07
mogu li i ja da prilozim svoj Kompozit?:o
http://img61.imageshack.us/img61/9627/kompozitif3.th.gif (http://img61.imageshack.us/my.php?image=kompozitif3.gif)

skorpija_strelac
20-01-2009, 21:16
a kad je Mars(skorpija)u kompozitu neaspektovan....sta .....on ne oseca nista?
i Venera je u sko ali nemaju aspekt

anja28
22-01-2009, 11:06
E ovako...nama su se 4 planete (Sunce, Merkur, Venera i Mesec) sjatile u VIII kucu, a meni to ne izgleda bas dobro. Jeste da imamo So i Mo u konjukciji i Pl konj. Ve, Me konjukcija So, Ve konjukcija severni cvor, ali s obzirom da je sve to u VII kuci, ne znam koliko je dobro. Ah, da, zaboravila sam najbitnije Sa konjukcija Ma :eek:, zasta sam sigurna da je katastrofa! U svakom slucaju, volela bih da cujem vase misljenje.
http://img300.imageshack.us/img300/7353/astro621gw0714anonymousyo1.gif (http://imageshack.us)
http://img300.imageshack.us/img300/astro621gw0714anonymousyo1.gif/1/w304.png (http://g.imageshack.us/img300/astro621gw0714anonymousyo1.gif/1/)

scorpiorising
28-03-2009, 20:26
Dakle, muvam se trenutno sa ovim tipom pa me zanima sta mislite o potencijalu ove veze?

evo ja cu poceti,bila bih zahvalana da me neko nadopuni i eventualno ispravi!


http://i131.photobucket.com/albums/p315/cherryice7/kompozit.gif

Kompozitni ASC u Jarcu, vladar SA 60 ASC...shvatamo ovu vezu ozbiljno
i pazljivi smo prema partneru, delujemo zrelo i stabilno kao par...

ME 0 Kompozitni ASC-lagana komunikacija i dobro razumevanje izmedju partnera, intelektualna veza

SO 0 MO u 1k u Jarcu-super aspekt za ljubavnu vezu, zajendo mozemo vise nego pojedinacno, mozemo biti i previse zainteresovani o tome sta drugi misle o nama...u svakom slucaju, par kojem zavide drugi...

VE 0 UR 0 JU 0 NE u Strelcu u 12k-neocekivano, neobicno(UR), idealizovamo(NE), puno srece i podrske(JU)...jedino mi nije bas najjasnija pozicija u 12k...posto ovo nema tendenciju da postane afera, jer smo oboje slobodni i nema nikakvih prepreka u smislu druge vere, nacije, velike razlike u godinama i sl. ...Sta to moze drugo biti, ta 12k, neko skrivanje osecanja??? Pomoc, molim! :cool:

E sad, ono sto mi se nikako ne dopada je to sto kompozitno Sunce(koje predstavlja njega) gradi 90 sa PL i MA...ovo bi trebalo da znaci borba 2 ega a ako pogledamo da je SO iz 1k(tj. same veze) a MA i PL iz 10k (tj. statusa u drustvu),mozda mozemo protumaciti kao da ce ovde doci do sukoba vrednosti same veze i pojedinacnih uspeha i polozaja u drustvu, kao da on oseca da njega veza gusi da bude uspesniji u drustvu ili obrnuto...???

MO(tj. ja) ovde ne gradi kvadrate se tim istim MA i PL pa se ja nekako bolje osecam u svemu tome...

znam i da je SO i MO 120 Kiron dobra stvar, veza koja ima za temu zaceljivanje i pomaganje...

Sta vi mislite o ovom chartu???

hvala unapred

Snowhite
27-04-2009, 11:12
Ćao drugari,
Molim vas sve koji se razumete u kopozit ili sinastriju da bacite pogled na ovu kartu.
Radi se o tome da imam nekakvu nedefinisanu vezu sa kojom ne znam šta bih.Da li da potpuno odustanem ili bi tu moglo da bude ipak nečeg stvarnog?
Ne bih vas,za sada, zamarala detaljima,mnogo bi mi značilo vaše mišljenje.
Hvala svima unapred.

Evo ga kompozit : http://i43.tinypic.com/2znzukp.jpg

A evo je i naša sinastrija (moje su plave planete, a njegove crvene):

http://i41.tinypic.com/f0nb6w.jpg

skorpija_strelac
08-07-2009, 01:00
da li bi mi konacno neko objasnio velike stelijume u kompozitu?
tipa 6 licnih planeta u trecoj kuci?

select81
09-07-2009, 19:22
sta znaci stelijum planeta u 2 kuci u kompozitu, Ju, Ve, Ma, So, Sa,Me
Asc je u znaku lava, 7.kuca u vodoliji gde je smestene Mo?

ibis
13-07-2009, 08:45
da li bi mi konacno neko objasnio velike stelijume u kompozitu?
tipa 6 licnih planeta u trecoj kuci?

sta znaci stelijum planeta u 2 kuci u kompozitu, Ju, Ve, Ma, So, Sa,Me
Asc je u znaku lava, 7.kuca u vodoliji gde je smestene Mo?

Pa sta je tu tako misticno?...Kao i u natalnom stelijum jako naglasava tu kucu i kako god da se okrenes na tu se oblast vracas...Imala sam odnos gde je So, Me , Ve i MA U 6. u kompozitu...pricali smo o poslu, zvao me s posla, provodili vreme u njegovim poslovnim prostorijama itd...

thalatte
14-07-2009, 08:28
Što bi značio SMČ u 12.-oj kući kompozita...? Zanima me jer je u Davisonu u 7.-oj ...pa je to baš različito?

Kako smo rekli Davison je energija-potencijal veze..a kompozit ? Ili obrnuto? Uvijek zaboravim :D ?

tinna-bg
08-09-2009, 14:04
Koji se kompozit gleda, onaj sto je napravljen u midpoint ili ref. place?

U prvom (midpoint) asc kompozita je u jarcu, a stelijum (sunce, merkur, venera, mars) su u 12-oj kuci u strelcu.
U drugom (ref. place) asc kompozita je u strelcu, a stelijum je podeljen, sunce i merkur su u 12-oj kuci, a venera i mars u prvoj.

Osa IC-MC i kod jednog i kod drugog je na istom stepenu IC je na 7*marsa, a MC na 7* vage, to mi je cudno, jer asc se pomera za ceo znak, a IC-MC ostaju isti?

Koje bi jos znacenje moglo da ima stelijum u 12-oj kuci, sem tajna veza, posto veza ni u jednom trenutku nije bila tajna?

Merkur
08-09-2009, 14:48
...Koje bi jos znacenje moglo da ima stelijum u 12-oj kuci, sem tajna veza, posto veza ni u jednom trenutku nije bila tajna?
Na primer, moze ukazivati na vase tajne neprijatelje.

tinna-bg
08-09-2009, 15:05
Na primer, moze ukazivati na vase tajne neprijatelje.

E za tajne neprijatelje, ne znam, tajni su :D

Mozda to moze ovako da se tumaci, vladar 12-e u tom kopmpozitu je jupiter na 1* vage u IX kuci, a venera u strelcu, pa preko dispozitora svako se od njih nadje gde bi zeleo da bude. To bi mozda moglo da znaci, ako u ovom kompozitu dodje do braka (jupiter u vagi) da onda na povrsinu izadju neke tajne koje su krili dok su se zabavljali?
To je ako uzmem midpoint metod, a ako se gleda ref.place onda je 12-a u skorpiji.

Prvo bih trebala da razjasnim koji se metod uopste koristi :D

Hvala na odgovoru :)

Merkur
08-09-2009, 15:06
To nisam znala, zato nisam ni kuckala o metodama. Ja sam tu tanka.:D
A sto se tice tvog tumacenja, da, moze i tako.

ibis
08-09-2009, 15:35
Koje bi jos znacenje moglo da ima stelijum u 12-oj kuci, sem tajna veza, posto veza ni u jednom trenutku nije bila tajna?

moze da ukaze i na jaku intuitivnu povezanost izmedju vas, skoro telepatsku...

zorana
08-09-2009, 15:41
Ovako,

sta ce da vam uradi kompozitno XII polje zavisi i od same karte, ali i osoba koje su u vezi. Obicno nema veze sa tajnim neprijateljima (osim ako ne gledamo kartu parova gde bi to bilo logicno), hoce da ukaze na tajnu vezu, ako je vladar I ukljucen ili VE, ali najvise na vezu gde instinktivno, uslovljeno ponasanje oba partnera prosto isplivava na povrsinu. Cak i ako pokusate da resavate probleme otvorene, vrlo cesto ce reakcije biti neocekivane i instinktivne, obicno krajnje neprimirene.

Ovde spadaju i strahovi, fobije, bojazni, tajne nade i zelje i sve ono sto rado "drzimo u sebi", pa moze da se desi da prosto osetite da se nalazite na psihijatrijskom kaucu ili da veza "izbacuje" iz vas ono sto ste godinama pokusali da zakopate, kamuflazirate ili eliminisete.

Ipak su IV, VIII i XII kuca vodene kuce. Inace, ako XII kuca dobro radi, odnosno nije previse ugrozena, postoji suptilna mentalna veza izmedju partnera, ovo su slucajevi kada partneri jedno drugom zavrsavaju recenice ili citaju misli i posle niza godina odlicno funkcionisu.

Merkur
08-09-2009, 15:57
E sad, kad si nam to sve tako lepo objasnila, kazi nam i ostatak.:)
tinna-bg
Koji se kompozit gleda, onaj sto je napravljen u midpoint ili ref. place?

U prvom (midpoint) asc kompozita je u jarcu, a stelijum (sunce, merkur, venera, mars) su u 12-oj kuci u strelcu.
U drugom (ref. place) asc kompozita je u strelcu, a stelijum je podeljen, sunce i merkur su u 12-oj kuci, a venera i mars u prvoj.

zorana
08-09-2009, 16:14
Midpoint, moje iskustvo.

Zato sto je to, nekako, univerzalna karta. Licno bih koristila reference place, samo ako spasavam vezu i hocu da je izmestim negde ili se par seli, pa da vide kako ce promena lokacije uticati na njihovu vezu.

thalatte
08-09-2009, 17:24
Eh da...pa prema tome,ako osobe ne žive u istom gradu...što onda? U principu nek sele tamo di im je bolje?

zorana
08-09-2009, 17:43
Ako ne zive u istom gradu, onda ce to biti prikazano u karti (jak i nezgodan SA, obicno je i MO ukljucen u celu pricu).

Menjanje mesta ima samo onda smisla, ako je pomeranje vrhova kuca od znacaja, a to su daleke selidbe.

skribent
08-09-2009, 19:22
Ako ne zive u istom gradu, onda ce to biti prikazano u karti (jak i nezgodan SA, obicno je i MO ukljucen u celu pricu).

Menjanje mesta ima samo onda smisla, ako je pomeranje vrhova kuca od znacaja, a to su daleke selidbe.

Nas dvoje ne zivimo u istom gradu vec 3 god (od samog pocetka), a ni u istoj drzavi, ako to ima dodatnog znacaja. Kako vidis to po Sa ili Mo, koji se aspekti isticu?
http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=54xfileSEVT4G-u1202341941&lang=e&gm=a1&nhor=433150&nho2=860919&btyp=621&mth=gw&sday=8&smon=9&syr=2009&hsy=-1&zod=&orbp=&rs=0&ast=

zorana
08-09-2009, 19:53
SA u X 0 MA. MO u IX 90 UR. SO 0 NE (ja bih se sa ovim konkretno aspektom zapitala, da li smo oboje sigurni kuda nasa veza ide).

tinna-bg
08-09-2009, 20:21
Ovako,

sta ce da vam uradi kompozitno XII polje zavisi i od same karte, ali i osoba koje su u vezi. Obicno nema veze sa tajnim neprijateljima (osim ako ne gledamo kartu parova gde bi to bilo logicno), hoce da ukaze na tajnu vezu, ako je vladar I ukljucen ili VE, ali najvise na vezu gde instinktivno, uslovljeno ponasanje oba partnera prosto isplivava na povrsinu. Cak i ako pokusate da resavate probleme otvorene, vrlo cesto ce reakcije biti neocekivane i instinktivne, obicno krajnje neprimirene.

Ovde spadaju i strahovi, fobije, bojazni, tajne nade i zelje i sve ono sto rado "drzimo u sebi", pa moze da se desi da prosto osetite da se nalazite na psihijatrijskom kaucu ili da veza "izbacuje" iz vas ono sto ste godinama pokusali da zakopate, kamuflazirate ili eliminisete.

Ipak su IV, VIII i XII kuca vodene kuce. Inace, ako XII kuca dobro radi, odnosno nije previse ugrozena, postoji suptilna mentalna veza izmedju partnera, ovo su slucajevi kada partneri jedno drugom zavrsavaju recenice ili citaju misli i posle niza godina odlicno funkcionisu.

Ovo boldirano je skroz tacno. A sto se tice te nase mentalne povezanosti, postoje periodi kad je to bas istaknuto izmedju nas, pa onka krenu periodi kad toga nema, pa tako u krug, nije ta nasa mentalna veza, ja bih rekla telepatija konstantna i svakodnevna, ali kad se javi veoma je izrazena.

Znaci da gledam po midpoint metodi, mada se meni moj kompozit vise svidja po ref.place metodi, jer je asc u srelcu, a konjukcija venere i marsa je u prvoj kuci. Ali, prihvaticu jarca kao asc mog kompozita.

Da li u kompozitu kuce imaju isto znacenje, kao i u natalu? Da li je i ovde bitno da su vladari asc-a i dc-a u dobrom aspektu, da se nalaze u znaku u kom im je dobro?

skribent
08-09-2009, 20:21
SA u X 0 MA. MO u IX 90 UR. SO 0 NE (ja bih se sa ovim konkretno aspektom zapitala, da li smo oboje sigurni kuda nasa veza ide).

So0Ne - kako mislis da li smo oboje sigurni kuda veza ide? Mislis da li drugacije dozavljavamo samu vezu i njenu buducnost (koje verovatno nema!) Tacno je da vezu dozivljavamo drugacije, i to vrlo! Kao da ne pricamo o istoj stvari! (kada nas dvoje razmatramo nasu vezu) Da li taj Ne idealizuje stvari i daje laznu sliku veze, konkretno kad mene, a mozda i kod njega...?
Hvala na odgovoru! :)

zorana
08-09-2009, 20:49
Ja spoljasnje planete i ne gledam! :D

Mada mi so to SO/NE nacrtalo, prosto bode oci. Bilo gde da se nadje NE i koji god aspekt da obrazuje, trebalo bi povesti racuna o tome da glave obeju strana ne bude previse u oblacima i da ocekivanja nisu prevelika. Taj NE prosto hoce da donese razocarenja. Sad, tumacenje moze biti tako saroliko, moze da se desi, da jedna strana bedinuje drugu usled nemastine, bolesti ili pod stare dane, da jedna strana bude "zrtva", a druga "spasilac" i jos ojha toga, dobar je aspekt za umetnike ili lekare, fotografe, hemicare ili ljude koji su u filmskom svetu.

Upitno je koliko ovde valja, posto je SO vladar MC-a (kuda sama veza ide, sta je njena svrha?). Postoji jos nesto: SA 0 Severni Cvor, sa MA vrlo blizu. Mislim da cete, onog trenutka kada pocnete da provodite malo vise vremena zajedno, shvatiti koliko je ovo u sustini naporna veza, veza puna odricanja i neke tezine i bez jasno definisane buducnosti, pa cete trezvenije i lakse odluciti kako i sta dalje.

Ne mislim da nema ljubavi, prosto mi se cini da je ovaj kompozit naporan i da ogranicava obe strane.

Tinna,

imaju isto znacenje kao u natalu.

skribent
08-09-2009, 20:59
Potpuno si u pravu sto se tezine veze tice, jako naporna, mucna, puna ogranicenja raznoraznih vrsta, ali i intezivna u smislu naglih i burnih reakcija, jakih osecanja, a i ja bih rekla da tu ipak ima ljubavi, i to lepe :) Eh... Sad, sta je tu je... Ali kao sto ti kazes, bilo bi lepo dobiti priliku da budemo fizicki zajedno, verujem da bi to mnoge stvari postavile na mesto, onakve kakve jesu. We'll see!Pozdrav! :)
p.s. kad smo vec kod tog "fizicki biti zajedno", recimo ziveti zajedno, moze li se iz kompozita videti ima li sanse za to?

tinna-bg
08-09-2009, 21:08
Zorana,

hvala na odgovoru :)

Imam ja jos pitanja.
Ako je MC (cemu veza tezi) u vagi, cemu bi ta veza jos mogla da tezi, sem braka? Venera je u strelcu u konjukciji sa marsem koji je vladar IC-a, a prave 150 sa mesecom koji je u biku i vladar je dc-a.
Izvini za ovoliko pitanja, ali pokusavam da shvatim kojim sistemom se tumaci kompozit, da li slicno ko Dejvison?

skribent
08-09-2009, 21:18
Upitno je koliko ovde valja, posto je SO vladar MC-a (kuda sama veza ide, sta je njena svrha?).

jos jedno pitanje i od mene: kako je vladar MC-a So ako se MC nalazi u Devici? Zar ne bi trebalo da vladar bude Me??? Ili se to tako ne gleda.....
Pozdrav jos jedan! :)

zorana
08-09-2009, 21:32
Znas kako,

MC bi bio cilj i svrha neke veze, njena stremljenja i ambicije (jak je kod politickih brakova) u svetovnom smislu, ali cemu zaista stremi jedna veza saznaces ako pogledom obuhvatis celu kartu. Jak SA dace trajnu vezu uprkos svemu, jak MO puno emotivne bliskosti, MA i VE u dobrom aspektu seksualnu privlacnost, JU prosperitet itd.

Postoji jedno pravilo, a to je: sto su brojniji i snazniji aspekti, narocito licnih planeta sa osama Asc/Desc i IC/MC, to je i veza znacajnija. MC uopste ne mora da bude snazno postavljen, uostalom, MC i Desc jesu tacke koje pokazuju kako ostali vide vezu, dok Asc i IC pokazuju vezu kakva ona jeste unutra. Naravno, veza je entitet za sebe i ne moze opstajati poput muve bez glave u zivotu, tako da su mogucnosti da se par afirmise na drustvenom planu minimalne, ako je postavka vladara X ili samog X polja takva, da je za baciti u wc solju.

Skribent, jeste, tek sam sada videla, sorry, namestila sam pogresne kuce!
Pitanje: da se vas dvoje niste slucajno upoznali online?

skribent
08-09-2009, 22:18
Skribent, jeste, tek sam sada videla, sorry, namestila sam pogresne kuce!
Pitanje: da se vas dvoje niste slucajno upoznali online?

Ne, upoznali se slucajno, preko zajednickog prijatelja, na moje insistiranje! Ja za njega zapravo znam jos od detinjstva, bio mi simpatija jos u osnovnoj skoli, ali nikada nisam pokusala da stupim u kontakt sa njim, sve do 2006, i to slucajno (malo planirano, ali vrlo malo :)) Zanimljiva mi je ova moja prica, pomalo i cudna, jer sam ja oduvek bila ta koja je odmah stupala u kontakt sa momkom koji bi mi se dopao (ako me on ne bi preduhitrio :)), ali ne u ovom slucaju. Ja sam ovog lika cuvala negde u svesti/podsvesti, onako nezno, gledala njegovu kucu sa terase i zamisljala kako li on tu zivi, godinama.... Nekako nisam htela da ga "diram", sve dok vreme za to nije doslo... Eh....
Zorana, kako se onda menja situacija ako je Me vladar MC? Sad cu ja to malo da pogledam, pa cu javiti ako nesto izmozgam! Pozz :)

zorana
08-09-2009, 22:39
Onda je to taj SA ... ipak SA vlada vremenom i ovde ce biti potrebno neko vreme, da veza zazivi kako treba. Mozda je tako i bolje. Hebi ga, veza sa gomilom prepreka, sta da se radi!

scorpiorising
09-09-2009, 00:47
upoznali se na moru...nista se konkretno nije desilo...jer je on tad kao imao neku devojku (sa kojom je u medjuvremenu raskinuo) a i bilo je dosta neprijatno jer je mladji od mene 5 godina...medjutim, obostrana privlacnost i neko 'prepoznavanje' je definitivno postojalo...od tada se stalno cujemo preko neta(jer on nije odavde)

sta vi mislite o ovom kompozitu?

http://i131.photobucket.com/albums/p315/cherryice7/kiompozitMNM.gif

mene brine taj totalno ugroyeni MO u 8k u opoziciji sa MA i silnim inkonjunkcijama - sa SO, ME i VE...jel to znaci da postoji elementarno razmimoilazenje(inkonjunkcija) izmedju mene(MO) i njega (SO)?

a posto sam ja starija...gledam i dalje sebe kao DC ili AC?

zvjezdica
10-12-2009, 00:25
jel može neko da mi kaže da li će doći do nekog odnosa ljubavnog među nama? hvala

:)

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=nkjfiledNETbd-u1258642746_1151520898&lang=e&gm=a1&nhor=427117&nho2=867684&btyp=621&mth=gw&sday=9&smon=12&syr=2009&hsy=-1&zod=&orbp=&rs=0&ls=1&node=-Yn&pfday=-YP+1&aspc=1&asp=1&fix=1&topo=1&asp=0&ast=

cmokic78
10-12-2009, 00:59
Krajnje cudan kompozit!

[URL=http://img189.imageshack.us/i/kompozit.gif/][IMG]http://img189.imageshack.us/img189/7518/kom

Ovo je jedan plodan odnos, ljubavi ima sa obe strane, i medjusobnog prosperiteta.
A ceo je stelijum u 12 kuci, e sada oboje su dugo ziveli preko okeana a voleli bi da u perspektivi ponovo odu.
Mozda je svrha njihovog odnosa upravo to?

nedda
11-12-2009, 16:54
Krajnje cudan kompozit!

[URL=http://img189.imageshack.us/i/kompozit.gif/][IMG]http://img189.imageshack.us/img189/7518/kom

Ovo je jedan plodan odnos, ljubavi ima sa obe strane, i medjusobnog prosperiteta.
A ceo je stelijum u 12 kuci, e sada oboje su dugo ziveli preko okeana a voleli bi da u perspektivi ponovo odu.
Mozda je svrha njihovog odnosa upravo to?

Ja ne mogu da otvorim link...

cmokic78
11-12-2009, 17:32
http://img525.imageshack.us/img525/7518/kompozit.gif

Ovaj bi trebalo da radi

uranija
24-02-2010, 12:06
da li mi moze neko pomoci,kompozit bas nisam resavala,niti ga poznajem dobro,evo linka,upalo mi je oko sto je mesec vladar 12.-e,ja sam na pocetku dvoumila izmedju njega i jos jednog,on to nije znao,mislim da i sad ne zna,e sad ostalo?

http://img696.imageshack.us/img696/3899/astro621gw0102uranijaig.gif

cmokic78
01-04-2010, 02:23
da li mi moze neko pomoci,kompozit bas nisam resavala,niti ga poznajem dobro,evo linka,upalo mi je oko sto je mesec vladar 12.-e,ja sam na pocetku dvoumila izmedju njega i jos jednog,on to nije znao,mislim da i sad ne zna,e sad ostalo?

http://img696.imageshack.us/img696/3899/astro621gw0102uranijaig.gif
Jel ti zivis sa ovim momkom jer imas stelijum u 4 {zajednicki dom} 7 u Vodoliji ukljestena i vladar u 5 mi deluje kao neka slobodnija veza ili brak koji je slopljen {ili cetek bitisklopljen vrlo nenadano tj na precac} Ti i on ste ulepom trigonu a Mars vladar 1o {kako vas vidi okolina pa simbolizje i bracnu zajednicu} je u svom sedistu;mislim da ste na samom pocetku ovog odnosa oboje bili malo "stisnuti" ;)

ginger
09-04-2010, 21:00
da li mi moze neko pomoci,kompozit bas nisam resavala,niti ga poznajem dobro,evo linka,upalo mi je oko sto je mesec vladar 12.-e,ja sam na pocetku dvoumila izmedju njega i jos jednog,on to nije znao,mislim da i sad ne zna,e sad ostalo?

http://img696.imageshack.us/img696/3899/astro621gw0102uranijaig.gif

jel je kod vas istaknut mentalni odnos, tj jel se dobro komunikacijski nadopunjavate?
imate zajednička shvaćanja, viđenja svijeta oko sebe, ideje?

sve mi izgleda i vrti se oko simbolike strijelac, blizanci vodenjak
dakle - neke više spoznaje, filozofiranja i misaona nadopunjavanja

Bosnian GirL
14-06-2010, 19:20
koliki orbis se uzima u kompozitnom? kao u sinastriji ili veci/manji.

nedda
14-06-2010, 23:32
Mislim da se uzima veci.

egerija
05-09-2010, 20:50
Sta bi znacilo Saturn0Pluton u 12. kuci u Vagi na 29 stepenu u kompozitu? Katastrofa, zar ne? Tu je u 12. i Mars u Skorpiji. A u drugoj stelijum Sunce0Mesec0Neptun...
Misljenje :please:

gasimetrija
10-09-2010, 15:17
Tek sad videh ovu temu...
drage moje,
ima li neko raspolozen da gvirne meni u kompozit ,
deluje mi dobro mesec na ASC ,i sunce u 5 kuci,venera u 5 kuci...i puna 8???:) Sta kazete?

http://yfrog.com/74ngvg

Zna li neko, bilo ko?

gasimetrija
14-09-2010, 09:09
Tek sad videh ovu temu...
drage moje,
ima li neko raspolozen da gvirne meni u kompozit ,
deluje mi dobro mesec na ASC ,i sunce u 5 kuci,venera u 5 kuci...i puna 8???:) Sta kazete?

http://yfrog.com/74ngvg

Zna li neko, bilo ko?

Nasa draga Cmokic mi je na pp,napisala tumacenje:

Lep kompozit.
Primetila sam dosta signifikantnih formacija kao na primer veliki T krst koji je simbolj akcije i veliki trigon koji nam daje lepa i nesmetana desavanja.
Srecu u svakom smisli, prvenstveno u komunikacii.
Vladar AC je Jupiter u Lavu vladar kompozitnog sunca
Dispozitor Sunca je egzaltirana venera u 5 kuci - ovo tezi da bude klasicno zabavljanje, mada veneru kvadrira konjuksija Jupitera i Urana - oba retro, tako da su vrlo moguce idi mi dodji mi varijante, kako je navedena konjukcija u 8 kuci moze se desiti da cela prica pocne kao *varijanta* pa da preraste u nesto vise
Obzirom da je 10 kuca - zenit Kompozita u Vagi a vladar 10 egzaltiran u 5 tako lako mozemo zakljuciti da ce se ovo vrlo lako pretvoriti u nekakvu zajednicu.
Sunce se u 4 kuci nalazi u slucajnoj egzaltaciji i s tim u vezi moj je sud da je u pitanju vrlo dobar kompozit, pogotovo sto je Mesec na samom ACu sto bih ja predpostavila da se radi o zaljubljivanju jer mesec je u Strelcu egyaltiran Jupiterom koji ga podize desetoatruko jos je u lepom trigonu sa egyaltiranim Suncem. Saturn koji je uobicajeno prikayuje kamen spoticanja ovakvih cartova nalazi se u svom Ptolomejevom okrilju znaci u svom seditu po TA tako da je moja predpostavka da nece mnogo nevolja ovom uporednom odnosu stajati na putu.


Merkur u Skorpiji je bez dlake na jeziku mada ima jednu specificnost on ce ili reci sve sto moze da mu posluzi svrsi ili nece reci nista. Posto je on u ovom slucaju vladar 7 on moze prikazati supruznike koji veoma lukavo i mudro cuvaju svoj brak. Sjajna osobina kod zene ako si to ti!

Srecno!
-------------------------
Mnogo hvala!;)

nena peric
16-09-2010, 00:37
Ne razumem se u kompozit, ako bi neko hteo da pogleda, sta bi predtavljao saturn u 12.-oj u raku? To mi se nimalo ne svidja:rolleyes:

kompozit http://img412.imageshack.us/img412/7518/kompozit.gif

cmokic78
16-09-2010, 00:41
Ne razumem se u kompozit, ako bi neko hteo da pogleda, sta bi predtavljao saturn u 12.-oj u raku? To mi se nimalo ne svidja:rolleyes:

kompozit http://img412.imageshack.us/img412/7518/kompozit.gif

Ovo ti je muz ili decko .... karmiscki ste povezani ~ mislim da je neko tu imao strah od braka

nena peric
16-09-2010, 00:48
Hvala Cmokic na odgovoru:) Astroloski muz da, zivimo zajedno, nismo vencani, a ja sam imala strah od braka( u ovom zivotu):D

egerija
16-09-2010, 00:51
Sta bi znacilo Saturn0Pluton u 12. kuci u Vagi na 29 stepenu u kompozitu? Katastrofa, zar ne? Tu je u 12. i Mars u Skorpiji. A u drugoj stelijum Sunce0Mesec0Neptun...
Misljenje :please:
Zna li neko ovo? Postavila sam i kartu, ali je vise nema i nije mi bas jasno koju opciju da izaberem na astro.com, ja sam birala prvu u multi-composits :confused: sad sam zbunjena :(

nena peric
16-09-2010, 01:22
Zna li neko ovo? Postavila sam i kartu, ali je vise nema i nije mi bas jasno koju opciju da izaberem na astro.com, ja sam birala prvu u multi-composits :confused: sad sam zbunjena :(

Biraj : Composite chart, midpoint metod (2)

egerija
16-09-2010, 01:32
Hvala Neno, snasla sam se sad, evo kartice pa ako moze neko nesto o ovoj 12. kuci. Naslusah se svega najboljeg o ovom odnosu, ali mi ovaj kompozit i ne deluje sjajno.
http://i54.tinypic.com/2n87tso.gif

spo
16-09-2010, 11:23
Molim lepo da dobijem koju rec komentara na nas dvoje....Skoro 20 godina zajedno ali smo u ovom trenutku prilicno udaljeni.....Da li cemo se ponovo naci?
http://www.astro.com/tmpd/codzfileleYSC2-u1284624261/astro_621gw_02_01_a_s.33056.19035.gif?21430

dodajem i davison, kao ispomochttp://www.astro.com/tmpd/codzfileleYSC2-u1284624261/astro_64gw_02_01_a_s.36985.29105.gif?29910

cmokic78
16-09-2010, 12:20
Molim lepo da dobijem koju rec komentara na nas dvoje....Skoro 20 godina zajedno ali smo u ovom trenutku prilicno udaljeni.....Da li cemo se ponovo naci?
http://www.astro.com/tmpd/codzfileleYSC2-u1284624261/astro_621gw_02_01_a_s.33056.19035.gif?21430

Po meni nema razloga za brigu vladar 7 je kardinalni znak jos je Venera u svom sedistu na Dc-u odlicno bi bila postavljena da nije spaljena od sunca - moyda ste se fizicki odaljili :cool: Vladar 10 u 7 Merkur na samom DCu u konjukciji sa vladarem 7 - cvrsta zajednica!
Ono sto unosi pometnju je konjukcija vladara ACa i Urana u 10 - socijalni status ali oba su retro pa ja smatram da ce se zajednica obnoviti ukoliko je doslo do cepanja. Ipak obzirom da je pomenuta konjukcija Uran/Pluton aspekt kriticke nastrojenosti i intenzivne napetosti mogu samo da predpostavim da je to uzrok razlaza.
Neptun na Ac je doneo nejasnu situaciju.
Dispozitor meseca u Strelcu koji je odgovoran za rasuta osecanja je Jupiter na stepenu svoje egzaltacije tako da ja verujem da ce ljubav pobediti.

Jelena Sonero
16-09-2010, 17:13
Zdravo ljudi!
prechitala sam celu temu i nikako nisam naishla na pozicije Plutona... da li je normalne veze i normalni ljudi nemaju pa samo ja sam zapela sa tim ... ne znam ... :eeks:
i bash bi bilo divno kad bi neko prodisutovao sa mnom ovaj kompozit... :friends:

Pluton je meni lichno najzabrinjavajutji... na samom kraju 12e kutje u konjunkciji sa Ac i kvadratima prema Veneri i Marsu koji mi ulivaju veliku nadu sa svojom egzaktnom konjunkcijom :D .. ali o5 taj Pluton nije pogodio samo ove >ljubanvike< vetj i Sunce (dodushe ne u napetom aspektu, i to je neshto.. :(
da li to pokazuje da se moramo suochiti sa svojom mrachnom stranom koju svako za sebe 'gaji' sve vreme pa kulminira u medjusobnom odnosu...? :confused: pogotovu bih naglasila da je Pluton jaaako aktiviran u njegovom natalu pogadjajutji sve lichne planete... i da mu je dominantna crta strah od povredjivanja...
Saturn u prvoj kutji kao preslikan iz oba nasha natala - i on i ja ga imamo u istom polju i oboma aspektuje Veneru (mada njemu i Mars, i to gradi konjunkciju ) ...
Ma ceo mi kompozit oslikava rechenicu > preko trnja do zvezda < ... ili je to samo moja impresija zbog onog medju nama... :wall:

pa, dajte savet, komentar, ko god ima neshto da kaze, pomotjitje :)

pozdrav i hvala unapred!


http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_621gw_04_54_elle_lui.53705.19966.gif&res=100&va=&cid=p4gfileA8jP67-u1187378262

Mimiza
07-10-2010, 21:26
Moze li neko da protumaci ovu kartu, posto se u kompozite bas i ne razumem...:(
http://s1176.photobucket.com/albums/x325/Mimiza1/astro/?action=view&current=KOMPOSITJAON.gif

Cimet
19-10-2010, 12:38
kako se u Kompoz. tumaci pluton, venera i sunce u konjukciji u 8. kuci
vladar prve kuce je saturn koji je otisao u 5 kucu i pravi trigon sa veneron i plutonom?

Mimiza
13-12-2010, 20:50
kako se u Kompoz. tumaci pluton, venera i sunce u konjukciji u 8. kuci
vladar prve kuce je saturn koji je otisao u 5 kucu i pravi trigon sa veneron i plutonom?
Zavisi,stavi kartu da je pogledamo...onako uopsteno znam da Ve0Pl i So0Pl umeju da budu veoma jaki aspekti,i pozitivni i negativni,koji znace i karmicku povezanost-vi ljubav vidite kao sredstvo preobrazaja i to je nesto sto vas ako je "pravilno" koristite,moze potpuno transformisati,promeniti vasu licnost,poglede na svet,uciniti boljim itd. Ve0Pl-Medjutim ova kombinacija moze biti izuzetno opasna ako ljubav i zavisnost jednog od drugog koristite da manipulisete jedno drugim. Tada ljubav prerasta u pravi rat i odmeravanje snaga tipa "ko ce pre puci". Ono sto cesto karakterise ovaj aspekt je velika oscilacija osecanja od "obozavam te" do "mrzim te",a cesta je i osvetoljubivost i posesivnost partnera. S obzirom da Ve0Pl je u konjukciji i sa So,reklo bi se da ovakve krize u vezi i uvrede mozete shvatati veoma licno i identifikovati se sa sopstvenim idejama ali i tom drugom osobom.
Konjukcija je u 8.k.pa vezu vidite ne kao obicnu vezu vec nacin da se sa drugom osobom povezete na svim nivoima,pa i na seksualnom,a seks shvatate ne samo kao zadovoljenje potreba vec kao spajanje sa drugijm bicem na jednom visem,sto emotivnom sto duhovnom nivou. Venera u 8.k. nikako ne moze zamisliti seks bez ljubavi i romantike,a jos kad se tu umesa Pluton osecanja su intenzivna...ali i privlacnost! ;)
Sve u svemu ova dva aspekta mogu da vas potpuno promene u vezi a da toga ne budete ni svesni.

scorpiorising
16-12-2010, 16:27
ja sam primetila jednu zakonitost koja se ponavlja u kompozitima sa tipovima koji su me privukli...

Naime, imam aspekt So 0 Ve u kompozitu, odnosno "aspekt ciste ljubavi"...

Ovde sam postovala 2 uporedna horoskopa - interesantno je da su obojica rakovi, da u sinistirjama njihova VE u devici kvadrira moju VE u Strelcu, ali da bas zbog tog kvadrata u sinistriji u kompozitu imamo to lepo SO 0 VE u Vagi!

http://i51.tinypic.com/2uoq92d.jpg

i

http://i56.tinypic.com/15wl6kp.jpg


ako biste mogli jos nesto da mi kazete o ovoj drugoj sinistriji/kompozitu...ovaj je za sada potenijalni:cool:

Cimet
17-12-2010, 11:21
ja imam S0Ve i u kompozitu i u dejvisonu, dok u sinastriji njegovo sunce kvadrira moju veneru...

aspekt So0Ve imam u kompozitu sa svojim sinom

ps. Mimiza hvala ti na objasnjenju:) ...postavila bih kartu al nesto mi ne ide od ruke:confused:

Filip
17-12-2010, 20:37
koliko sam video do sada niko nije postavio kompozit neke gay veze pa evo da to uradim ja, pa ko je voljan moze da tumaci.inace meni najvise paznje ovde privlaci konjukcija plutona i lilth u osmoj kuci kao i konjukcija meseca i neptuna ...:)
http://i54.tinypic.com/33biiat.gif

capella
17-12-2010, 21:18
Ne razumijem se u kompozite ali pošto na linku stoje i natali, vidim da su vam obojici sunca jako loše postavljena. Sitno je pa nisam sigurna, tvoje izgleda kao da nema ni jednog glavnog aspekta a njegovo u kvadratima.

Filip
17-12-2010, 22:52
ne znam zasto mislis da je losa ako je sunce ne aspektovano kao meni? negde sam cuo da takve osobe mogu od sebe da naprave sta god pozele:)

capella
17-12-2010, 23:04
hahah
pa ne znam, planeta bez aspekata je malo "divlja" :)
možda baš zato mogu da naprave šta hoće, nemaju kočnice

snupy
26-02-2011, 14:35
E,devojke,vidim da je ovde prilicno slabo snalazenje u kompozitu:( Pa jel bi mogao neko ko se razume da napise osnovna tumacenja,jer ovo je pocelo da lici na astro servise na tv,gde astrolozi daju tumacenja,a ovaj forum je osovan prvenstveno da bi nesto naucili,zar ne?Ja znam da se kompozit uzima kao sredisnja tacka izmedju 2 osobe i kao ide tok njihove veze,kompozit govori o toku veze i njenim rezultatima. Evo i mog kompozita,volela bi da cujem tumacenje http://www.dodaj.rs/?1n/i9/E8doKxV/kompozit.gif

Wicca
20-04-2011, 11:01
Kad sam vec postavila na sinastrijama,da postavim i ovde... vrlo aktivan PL, SA skoro na Asc :(

http://i52.tinypic.com/1yaiv8.gif

deluje mi negativno...

taj Mesec u osmoj, disp. je sunce u ribama,pa jel bi to trebalo da znaci da ce veza kasnije od te jako strasne,skorpionske,ponosne ljubavi postati ljubav u simbolici ribe?

Chither
02-05-2011, 18:04
ja sam primetila jednu zakonitost koja se ponavlja u kompozitima sa tipovima koji su me privukli...

Naime, imam aspekt So 0 Ve u kompozitu, odnosno "aspekt ciste ljubavi"...


Negde procitah da je to aspekt parova koji su zajedno da bi se zabavili, nasmejali, provodili, ali da najcesce izbegavaju da se bave problemima u vezi, i da kada do njih dodje umesto da ih resavaju oni se lazno smeskaju jedno drugom i prave kako je sve ok podsvesno misleci da ce problem da nestane sam od sebe. Ti paovi uvek izgledaju sarmantno, srecno, skladni i harizmaticno spoljnom svetu, a oni i sami uzivaju u tome sto takav utisak ostavljaju, pa moraju da vode racuna da se problemi i nezadovoljstvo ne nagomilaju, jer ne mogu u nedogled da se potiskuju.
Ako ti se taj aspekt cesto ponavlja onda je vrlo verovatno da si ti tim aspektom predstavljena.

Mene zanima, da li bi Neptun u I kuci mogao da oznacava lazno predstavljanje...u smislu, predstavljaju se kao prijatelji a u stvari su ljubavnici?

ochajna domacica
02-05-2011, 18:15
Šta bi rekli za ovakav Kompozit?
Gde plovi ova energija i da li se može i pored lošeg položaja SO ipak naći rešenje? http://img842.imageshack.us/i/kompozit.gif/
Šta je to sa čim se u stvari najviše suočavaju ljudi kojima je zarobljen protok energije, komunikacije...ko su krivci? Odnos zavisi od mnogo više odnosa ljudi.Mene zanima, da li bi Neptun u I kuci mogao da oznacava lazno predstavljanje...u smislu, predstavljaju se kao prijatelji a u stvari su ljubavnici?
A u kom znaku? Pretpostavljam da je u Strelcu?
Prvo bih pogledala taj NE u sinastriji, a onda bih naknadno tumačila i u Kompozitu. Prvo lice/polje kao maska, može biti i pozitivno ako se odnosi da par čuva svoj odnos od drugih. Meni je to delom romantično, ali nemam iskustvo ni konkretan primer. Opet valjda zavisi i to da li je odnos istih polova ili suprotnih.

Chither
02-05-2011, 19:49
Usudi se :D
A na MC bih rekla da je to ono kako vas javnost doživljava, pa opet...znaš i sama da kada su spoljni uticaji jači na jednog ili samo dopiru a taj podložan i nema dovoljno komunikacije, može da NE napravi problem. Ili vas jednostavno doživljavaju kao IDEALAN, a samo vi znate u stvari kako vam je "unutra".
~Mene to lično povređuje u odnosu kod mojih roditelja. Spolja gladac.. znaš već. :rolleyes:
Pa zar transedentalne i NISU BAŠ TO? One deluju i utiču u psihološkom smislu. Naravno u zavisnosti od stepena svesti, osobe znaju podleći ili izbeći zamke.

Ili mozda mi tezimo idealu koji je nemoguce dostici?:) Neptun u svom iskonskom smislu - univerzala ljubav, platonska, cista, oslobodjena svih ovozemaljskih uticaja, bespolna, oslobodjena niskih emocija - ljubomore, zlopamcenja...samo cista ljubav, vera i prastanje. Ja bih rekla da je to u pitanju. A pogledaj, i ribe su nam ukljestene u 12 polju, u mom natalu u prvom a i sama imam onu prokletinju kao i ti Ve0Ne, a on riba :)
http://slike.hr/slike/dvs_357ba.gif.html
A sto se drugih tice...oni nikada nisu mogli da ukapiraju sta smo.:D

Pokusacu sa tvojim kompozitom, ali ovo je suvise komplikovano za mene.
Osoba Mars, se nekako gubi u ovom odnosu, ili gubi svoj identitet ili sebe poistovecuje sa ovom vezom, stvara misljenje o sebi na osnovu toga kako se odnos odvija. Venera je cvrsta, stabilna, pouzdana i vrlo jasno zna sta hoce. Cini me se da ovaj odnos nije definisan, ili bar jednom od vas dvoje nije najjasnije kuda ide. Vidim i ti imas ukljestene ribe (simptomaticno :D) Imate neki problem sa komunikacijom, ili se mozda razumete odlicno ali misli ne razmenjujete verbalno?

ochajna domacica
02-05-2011, 20:15
Ili mozda mi tezimo idealu koji je nemoguce dostici?:) Neptun u svom iskonskom smislu - univerzala ljubav, platonska, cista, oslobodjena svih ovozemaljskih uticaja, bespolna, oslobodjena niskih emocija - ljubomore, zlopamcenja...samo cista ljubav, vera i prastanje. Ja bih rekla da je to u pitanju. A pogledaj, i ribe su nam ukljestene u 12 polju, u mom natalu u prvom a i sama imam onu prokletinju kao i ti Ve0Ne, a on riba :)
http://slike.hr/slike/dvs_357ba.gif.html
A sto se drugih tice...oni nikada nisu mogli da ukapiraju sta smo.:D

Pokusacu sa tvojim kompozitom, ali ovo je suvise komplikovano za mene.
Osoba Mars, se nekako gubi u ovom odnosu, ili gubi svoj identitet ili sebe poistovecuje sa ovom vezom, stvara misljenje o sebi na osnovu toga kako se odnos odvija. Venera je cvrsta, stabilna, pouzdana i vrlo jasno zna sta hoce. Cini me se da ovaj odnos nije definisan, ili bar jednom od vas dvoje nije najjasnije kuda ide. Vidim i ti imas ukljestene ribe (simptomaticno :D) Imate neki problem sa komunikacijom, ili se mozda razumete odlicno ali misli ne razmenjujete verbalno?

Može se reći da Mars o sebi stvara sliku na osnovu odnosa. Kada se komunikacija odvija, teče bez problema, čak nepresušno, i to je malo. A razumemo se po principu, neko nekog želi da navuče na pogrešan trag, a oboje detektivi i onda..vozi. A kada ne komunicraš verbalno, očima da, sve je jasno. Pod oči podrazumevam impuls. Nije definisan, nisam ga definisala, nisam naredila. Meni nije bio jasan. A rekla sam da se odnos sastojao iz mnogo odnosa, uticaja sa strane. Pa se nekako energija skraćivala, tj., nije se razmenjivala onoliko koliko se osećala, možda čak i preterano. Pa je baš tako kao SO u 6, pa i Mo, emotivno sam se razbolela, od nagomilane energije, žele i potrebe.

~Kod vas se nepotrebno reći emocije iskazuju po principu kao prijatelji, ali sve ima neku tajnu u sebi. Ako bih mogla pesmom da pojasni, to je ona Sign Your name...T.T.Darbi..naročito onaj deo We started out as friends..opet znaci ništa ne znače kada su u pitanju planete gde se nađu, vež mnogo više polja govore. Tako da verujem da te i guši u pozadini svega što je sve romantično,a opet niko za to ne zna, jer je iznad svega nedodirljivo i neopipljivo. Ne umem da objasnim zašto kada vidim SA u 8 polju, utiče mi da osetim loš pristup konkretnom sex.činu, iako osobe ponaosob nemaju takvih problema sa drugima, kada ih imaju..

Chither
02-05-2011, 20:40
Nisam citala tvoje prethodne postove, pa ne znam pricu ali ovde je sve pod Venerom pa i to Sunce, pa zato mislim da osoba Venera u ovom odnosu dobija sve sto zeli, a Mars se uklapa u celu njenu pricu - kao da je Ve reditelj i glavni glumac a Mars partner koji cini da film ispadne bas onako kako Ve zeli. Jedino sto mi se ne svidja je sto Neptun kvadrira Sunce...ne volim Neptun :(

A sto se moje karte tice, vise ne znam ni sama, mozda je sve to bila jedna velika iluzija koju smo pokusavali da odrzimo jer nam je bilo lepo da u njoj zivimo, da verujemo da smo bolji, veci i jaci od svih ostalih, da mozemo nesto sto niko drugi ne moze. A Mesec u vodoliji i na samom prelazu izmedju XI i XII polja, opet vodolija i ribe pa je bas tako kao sto ti rece prijateljski ali neopipljivo...bilo :)
A sex...ne, ni pristup ni cin nisu losi, emocije i strasti prste na sve strane, ali odnos nas dvoje samih po pitanju tog sexa je problematican.

Maza
03-05-2011, 11:15
Moze li neko da baci pogled na ovaj Kompozit? Pliz...:)

http://i56.tinypic.com/312a77s.jpg

Princess77
24-05-2011, 10:58
Evo gledam ovaj kompozit i tranzite za dan kad bi se trebali napokon vidjeti, ne izgleda mi lose, kao da ovaj Ur sa 120 pokrece Sa koji je vladar Mc, a koliko vidim i dio Zmaja. Ju pravi 60 na So, Ve i Ma u biku, jos u orbisu za konjukciju. Sta mislite, moze ga pokrenuti, neku lijepu pricu?
http://img813.imageshack.us/img813/7518/kompozit.gif

A evo i davisona sa tranzitima, cisto poredjenja radi
http://img19.imageshack.us/img19/4752/davisonj.gif

ibis
24-05-2011, 14:00
Vidi da li se direkcijom nekom pokreće taj Dejvison jer moje je bio tačan ko sat.

a kako se to radi? :)
ozbiljno pitam nemam pojma, nisam nikad...
ja sam od nedavno pocela da radim tranzite na D. i oni su odlicni...

Princess77
24-05-2011, 14:04
Imam tacne podatke tako da je davison dobar, tj tacan. Pogledacu i direkcije, za sad vidim da od tranzita imamo Sa na Pl60Sa, Ve na Verteksu, Ju separaciono pravi 120 na So. Na prosli davison su mi tranziti radili ali 100%, vidjecemo sad za ovaj.

ochajna domacica
24-05-2011, 16:04
a kako se to radi? :)
ozbiljno pitam nemam pojma, nisam nikad...
ja sam od nedavno pocela da radim tranzite na D. i oni su odlicni...
Dejvison chart(ima mog ga napred i plus mi je Ginger uradila davno kartu upoznavanja jer sam znala vreme kada, stavila je uporednu sa Dejvisonom i nazvala "školski primer" :D) Tad je navršio 27 god.Dejvison i našla sam koja planeta je stala direkcijom na koju(razmak tih 27°)..još i ranije je bilo šansi da se upoznamo, čak dve i te direkcije bi se poklopile, zato što ja nisam dolazila tako često ovde, ali sam ja recimo prvog puta otišla ranije, drugi put sam ga videla prvi put, ali je on otišao da radi(pa smo tek tada ušli u kuću odakle je)..ali izgleda je treća baš u sklopu toga da je JU kao vladar 3 pokrenuo odnos.
Dakle uradi s tim podacima iz Dejvisona kartu kao da je natalna, i onda možeš da gledaš i progresije, ali mislim da je nepotrebno ako vidiš da tranziti rade.

ibis
24-05-2011, 16:21
Dakle uradi s tim podacima iz Dejvisona kartu kao da je natalna, i onda možeš da gledaš i progresije, ali mislim da je nepotrebno ako vidiš da tranziti rade.

vec sam uradila tu novu kartu, ala sam brza ko mungos :D
nego...mi smo se videli ponovo posle 3 meseca sa ulaskom tranzitnog So u 7...
ima jos tranzita, ali su ozbiljniji, jos ne znam kako ce se prelomiti...

Wicca
28-05-2011, 12:27
vec sam uradila tu novu kartu, ala sam brza ko mungos :D
nego...mi smo se videli ponovo posle 3 meseca sa ulaskom tranzitnog So u 7...
ima jos tranzita, ali su ozbiljniji, jos ne znam kako ce se prelomiti...

ahaha

@ tema

kazu da se po 12toj,tj vrhu 12te vidi kako ce se zavrsiti veza,ne?
eh sad,ako je vrh dvanaeste u skorpiji, a Pl u 11toj kuci prijatelja ,pritom pravi masu aspekta sa svim zivim... ( bas sve,mars,sunce,merkur,mesec,venera itd ) ,da li to znaci...intenzivno prijateljstvo?

tatjanaj
28-07-2011, 10:25
Da li neko moze da mi pomogne u vezi ovog kompozita? Ne mogu da sklopim mozaik bez njega, a nemam blage veze kako se tumaci. Jedino sto znam je da sam ja valjda sunce, posto sam starija nekoliko meseci, a on uran. Vidim i da je venera u svojoj kuci, kao i mars, ali nemam pojma sta to znaci. Takodje, zanima me recepcija venere i urana koji su kvadratu.
Hvala puno :)

http://tinypic.com/view.php?pic=2a91ons&s=7

snupy
06-09-2011, 20:32
Koja se opcija koristi na astro.com za kompozit ako jedna osoba rodjena u inostranstvu,ali sad zivi ovde?
Jel ref.place method?

nedda
06-09-2011, 23:29
Sa standardnim podacima obe osobe, obelezis *modify reference place malo nize i napises za koje mesto racunas kompozit. Moguce je da vec stoji to koje ti treba.

snupy
06-09-2011, 23:57
Sa standardnim podacima obe osobe, obelezis *modify reference place malo nize i napises za koje mesto racunas kompozit. Moguce je da vec stoji to koje ti treba.

Neddo,hvala ti puno!!!:)
Mislila sam da nesto menja stvar,oko polja,stepena i to,pa cisto da proverim;)

gasimetrija
19-09-2011, 12:01
text iz Astologosa
na temu kompozita
http://www.astrologus.rs/sta_otkriva_kompozit.php

nefertiti_h
01-10-2011, 00:13
hello..dugo me nije bilo...
evo kompozit mene i dečka s kojim sam u vezi..može li mi ga netko istumačiti? hvalaaaaaaa :*

sunce,venera,merkur u 8.-oj kući - što bi značilo dosta strasti,ali i ljubomore,posesisvnosti,transformacije....dalje ne znam kako bi tumačila :)

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=r6mfilea7MkAI-u1240306026_308877701&lang=e&gm=a1&nhor=27643989&nho2=17703306&btyp=621&mth=gw&sday=30&smon=9&syr=2011&hsy=-1&zod=&orbp=&rs=0&ast=

yoohoo
31-10-2011, 00:18
http://i40.tinypic.com/34rzvaa.gif

ako je neko raspolozen da kaze koju pametnu bila bih zahvalna :)

tatjanaj
06-11-2011, 01:49
Sta znaci kad su u kompozitu i u dejvisonu Venera i Pluton u trigonu? (u sinastriji su u egz. novilu, 40*.)

skorpija3010
06-11-2011, 21:55
hello svima:)
kompozit mi nije bas najjasniji, pa molim za pomoc ako je neko imao isustva sa
tranz UR na MC, pri emu je UR vl 8 kompozt; a pri tom SA se pribliz MA koji je vl komp. MC ??


http://tinypic.com/view.php?pic=5n6q07&s=5

Nina Sofia
24-11-2011, 15:37
Zdravo drustvo , trebala bi mi mala pomoc :)
Kompozit ne razumem bas , ali prilazem ovde moj pa ako neko moze nesto da kaze molim neka kaze :)

Imamo Mo120Ju i Mo120Ma , Ma60Pl i Mo60Pl i negde sam procitala da su to dobri aspekti za brak a i MC je u Vagi sto valjda dobro za brak. E sad gledajuci ovaj kompozit nekako sve lici kao da je vidim da su mars i venera u 8 kuci sto donosi velliku privlacnost ( ako gresim oprostite jos uvek ucim) a So i Sa su u 9 kuci u Vagi u separacionoj konjukciji i Sa je ovde egzaltiran, e sad skroz laicki jel to daje stabilnost i trajnost ? Dok su Ne I Mo u 12 kuci u strelcu sto znaci da veza pocinje tajno i da se razvija samo izmedju nas (bez uticaja drugih ljudi). Stim da ovo traje vec godinu i po dana i da smo preziveli Saturnov povratak jel to znaci nesto? I isto tako sam primetila ovaj veliki trougao koji je kako sam na engleskom procitala se zove Kite Formation , ali o njemu ne znam nista tako da ne znam kako da ga tumacim...

Ukratko , ja sam pokusala da vidim nesto ali stvarno ne znam dalje pa ako neko moze nesto da ubaci i da kaze , hvala mu do neba :)

Kompozit : http://www.dodaj.rs/f/11/LZ/4ct4PgdJ/kompozit.gif

nymeria
15-12-2011, 01:46
E sad, nadam se da ne postavljam glupo pitanje, ali ako imate losu sinastriju, punu napetih aspekata (u ovom slucaju npr. Sa90Ve, Pl90Ve itd...) a dobar kompozit iste te dve osobe, sta vam se cini od vece vaznosti za odnos?...Imam ovakav slucaj gde se slika predstavljena sinastrijom i kompozitom nenormalno razlikuju, ostade jos samo da uradim Dejvison...

Lukovica
20-12-2011, 14:09
verovatno je glupo pitanje, ali posto sam laik moram da pitam da naucim :) nije mi jasno, da li za uporedni da gledam sinastriju ili kompozitni, jer, totalno razlicite podatke dobijam u razlicitim uporednim, ili recimo za Vertex-razlicito mi se nalazi u ova dva (sinastriji i kompozitnom), a plus na astro.com, postoji vise varijanti kompozitnih, i tako nama Vertex u jednom (npr. u sinastriji) bude u VI, u drugom u VII, a u trecem u VIII polju. Jel postoji najtacniji? ;)

Nadam se da nisam ovo puno zapetljala. ;)

Lukovica
20-12-2011, 14:53
sta znaci kad je u kompozitnom: sunce u konjukciji sa venerom, sunce u konjukciji sa merkurom i sunce u sekstilu s vertexom?
sve to imamo. ;)

majabl
16-02-2012, 22:51
evo meni malo dosadno pa ..uradih kompozit...i sta sad znaci ovoliko naglasen me i u sinastriji i u dejvisonu i u kompozitu, da i svi uglovi na 0 stepenu i u kompozitu i u dejvisonu ...mo i sa na 0 stepenu i ma na 29 lava,...evo kompozit...http://www.astro.com/tmpd/cohwfilexO4NP6-u1289292907/astro_621gw_01_37_maja_bl_dragan.78212.9046.gif

coca
11-04-2012, 11:57
izvor:http://www.astro-house.com/malaSkola.php?ID=57
Astrologija odnosa i kompozit

Navjažniji horoskopi koji se korsite u astrologiji odnosa su uporedni, kompozitni i sinastrički horoskop. Da bi se procenio bilo koji lični odnos, potrebno je:

• Proceniti i jedan i drugi natal
• Uporediti horoskope po elementima (voda, vatra, vazduh i zemlja)
• Postaviti uporedni horoskop
• Uraditi sinastričke aspekte
• Uraditi kompozitni horoskop

Od velike je važnosti, gde padaju planete i kuće jedne osobe u partnerovom horoskopu, kao i gde padaju planete i kuće druge osobe u partnerovom horoskopu i kakve aspekte prave. Tako, ako je jedna osoba predstavljena Mesecom, a druga Venerom i ako su ove dve planete u povoljnom aspektu, onda možemo govoriti o bliskoj povezanosti, ali ako su ove dve planete u nepovoljnim aspektima, onda i pored prisutne bliskosti, možemo govoriti o međusobnom razdvajanju.

Aspekti Meseca i Venere sa vladarima 1, 5. i 7. kuće su od izuzetne važnosti, kao i njihovi aspekti sa ličnim planetama u horoskopu druge osobe. Loši aspekti malefičnih planeta, kao što su na primer, Mars i Saturn sa Venerom, Mesecom ili vladarima 1, 5 i 7. kuće mogu biti vrlo opasni za vezu. Takođe, u uporednim horoskopima je važno proceniti i položaje dispozitora Meseca i Venere kod obe osobe, što opisuje kasniji period.
...

blackhairgirl
20-04-2012, 16:45
Postovani clanovi, ako biste mogli da pogledate moju, pa malo da
prokomentarisete :).Hvala!

idanaa
23-04-2012, 19:03
Sta znaci u kompozitu ako su vladari ASC i DSC(Me i Ju) u egzaktnoj konjukciji na IC-u?

coca
12-07-2012, 13:00
Nasa draga Cmokic mi je na pp,napisala tumacenje:

Lep kompozit.
Primetila sam dosta signifikantnih formacija kao na primer veliki T krst koji je simbolj akcije i veliki trigon koji nam daje lepa i nesmetana desavanja.
Srecu u svakom smisli, prvenstveno u komunikacii.
Vladar AC je Jupiter u Lavu vladar kompozitnog sunca
Dispozitor Sunca je egzaltirana venera u 5 kuci - ovo tezi da bude klasicno zabavljanje, mada veneru kvadrira konjuksija Jupitera i Urana - oba retro, tako da su vrlo moguce idi mi dodji mi varijante, kako je navedena konjukcija u 8 kuci moze se desiti da cela prica pocne kao *varijanta* pa da preraste u nesto vise
Obzirom da je 10 kuca - zenit Kompozita u Vagi a vladar 10 egzaltiran u 5 tako lako mozemo zakljuciti da ce se ovo vrlo lako pretvoriti u nekakvu zajednicu.
Sunce se u 4 kuci nalazi u slucajnoj egzaltaciji i s tim u vezi moj je sud da je u pitanju vrlo dobar kompozit, pogotovo sto je Mesec na samom ACu sto bih ja predpostavila da se radi o zaljubljivanju jer mesec je u Strelcu egyaltiran Jupiterom koji ga podize desetoatruko jos je u lepom trigonu sa egyaltiranim Suncem. Saturn koji je uobicajeno prikayuje kamen spoticanja ovakvih cartova nalazi se u svom Ptolomejevom okrilju znaci u svom seditu po TA tako da je moja predpostavka da nece mnogo nevolja ovom uporednom odnosu stajati na putu.


Merkur u Skorpiji je bez dlake na jeziku mada ima jednu specificnost on ce ili reci sve sto moze da mu posluzi svrsi ili nece reci nista. Posto je on u ovom slucaju vladar 7 on moze prikazati supruznike koji veoma lukavo i mudro cuvaju svoj brak. Sjajna osobina kod zene ako si to ti!

Srecno!
-------------------------
Mnogo hvala!;)

-----------------------------------
e sad, da dam feed na ovaj kompozit...;-)
pa nismo ni zapoceli vezu...inace radimo zajedno i moglo bi se reci da je na duge staze taj "lep kompozit"ali samo za posao.

ova recenica je kljucna iz analize:
Merkur u Skorpiji je bez dlake na jeziku mada ima jednu specificnost on ce ili reci sve sto moze da mu posluzi svrsi ili nece reci nista.
-------------------------------------

ganci
07-08-2012, 18:05
Sta bi predstavljala deveta kuca u kompozitu?

klaudija
07-08-2012, 22:20
Sta bi predstavljala deveta kuca u kompozitu?
perspektiva veze, kuda nas vodi taj odnos...sudbina...
il je to u Dejvisonu, bice da sam pobrkala, a?! :)

ganci
07-08-2012, 22:28
perspektiva veze, kuda nas vodi taj odnos...sudbina...
il je to u Dejvisonu, bice da sam pobrkala, a?! :)

hvala :)

Hm, ja sam citala da je tako za Dejvison, mada sam negde procitala i za Kompozit identicno tumacenje pa zato pitam...Imam u Kompozitu So, Me i Ve(vl.asc) u Raku u devetoj pa ne znam kako da tumacim....

klaudija
07-08-2012, 22:43
hvala :)

Hm, ja sam citala da je tako za Dejvison, mada sam negde procitala i za Kompozit identicno tumacenje pa zato pitam...Imam u Kompozitu So, Me i Ve(vl.asc) u Raku u devetoj pa ne znam kako da tumacim....
Ja sam od skoro pocela da citam Dejvison, o tome ima dosta i na forumu, bas sam se zagrejala za to, tek sam na pocetku... al o kompozitu koliko vidim malo...moguce da se slicno tumace...
e sad ako gledamo So u devetoj, kako je nesto pocelo-sudbinski predodredjeno...on je So...Ve kao vladar asc bi trebao biti opet on ako je stariji...moguce da on ''vuce'' vise taj odnos...

ganci
07-08-2012, 23:07
Ja sam od skoro pocela da citam Dejvison, o tome ima dosta i na forumu, bas sam se zagrejala za to, tek sam na pocetku... al o kompozitu koliko vidim malo...moguce da se slicno tumace...
e sad ako gledamo So u devetoj, kako je nesto pocelo-sudbinski predodredjeno...on je So...Ve kao vladar asc bi trebao biti opet on ako je stariji...moguce da on ''vuce'' vise taj odnos...

Ono sto sam ja naucila o Kompozitu je da je to subjektivan osecaj dvoje ljudi u toj vezi....
On jeste poprilicno stariji, to sto je So u Raku mene asocira na to sto je on u prvom razgovoru pomenuo nas dvoje i porodicu na sta sam se ja sledila ali mi nije bilo jasno to za devetu...
ovo je nas kompozit http://tinypic.com/view.php?pic=8w9s9z&s=6
lepo je to sto je Vaga asc, tako je i u Dejvisonu...a sto kazes za Kompozit se bas treba potruditi naci literature...

klaudija
07-08-2012, 23:22
Ono sto sam ja naucila o Kompozitu je da je to subjektivan osecaj dvoje ljudi u toj vezi....
On jeste poprilicno stariji, to sto je So u Raku mene asocira na to sto je on u prvom razgovoru pomenuo nas dvoje i porodicu na sta sam se ja sledila ali mi nije bilo jasno to za devetu...
ovo je nas kompozit http://tinypic.com/view.php?pic=8w9s9z&s=6
lepo je to sto je Vaga asc, tako je i u Dejvisonu...a sto kazes za Kompozit se bas treba potruditi naci literature...
Pa ako povezes So u 9k pa jos u raku, jasno je...zato sam i rekla da on vise ''vuce'' taj odnos...
dalje, on je Ve pa opet u 9k u raku...razvoj odnosa ka porodici, on je tamo, on to vise zeli...
asc vaga...pocelo je na lepim iskrenim osecanjima, ljubavi...

ganci
07-08-2012, 23:29
Pa ako povezes So u 9k pa jos u raku, jasno je...zato sam i rekla da on vise ''vuce'' taj odnos...
dalje, on je Ve pa opet u 9k u raku...razvoj odnosa ka porodici, on je tamo, on to vise zeli...
asc vaga...pocelo je na lepim iskrenim osecanjima, ljubavi...

Heh, jeste, on je jasan u tom stavu, ali je dispoz.Ve Mo koji je u trecoj u Strelcu pa je on cesto na putu, nekim kontaktima, radu i ne mogu da ga pohvatam..pa ja kao retro Ma krene pa stane:cool:
e sad, moji dispozitori-cas sam ljubomorni Ur u Skorpiji cas ga egzaltiram ako sam Sa u Ribama kao Ve ...
Kazu da u kompozitu treba pratiti tranzite jer na njih najvise deluje, ako ti to ista pomaze pri proucavanju...
Hvala jos jednom :)

klaudija
07-08-2012, 23:35
Heh, jeste, on je jasan u tom stavu, ali je dispoz.Ve Mo koji je u trecoj u Strelcu pa je on cesto na putu, nekim kontaktima, radu i ne mogu da ga pohvatam..pa ja kao retro Ma krene pa stane:cool:
e sad, moji dispozitori-cas sam ljubomorni Ur u Skorpiji cas ga egzaltiram ako sam Sa u Ribama kao Ve ...
Kazu da u kompozitu treba pratiti tranzite jer na njih najvise deluje, ako ti to ista pomaze pri proucavanju...
Hvala jos jednom :)
e kad mi ti jos tako to lepo napises, a meni je sve sad jasno... :)
baratas ti s tim, vidim ja :)
aj pitacu te nesto preko pp

alea
10-08-2012, 19:50
Ono sto sam ja naucila o Kompozitu je da je to subjektivan osecaj dvoje ljudi u toj vezi....
On jeste poprilicno stariji, to sto je So u Raku mene asocira na to sto je on u prvom razgovoru pomenuo nas dvoje i porodicu na sta sam se ja sledila ali mi nije bilo jasno to za devetu...
ovo je nas kompozit http://tinypic.com/view.php?pic=8w9s9z&s=6
lepo je to sto je Vaga asc, tako je i u Dejvisonu...a sto kazes za Kompozit se bas treba potruditi naci literature...

Kompozit pokazuje zasto su dvoje ljudi uslu u odnos, ono sto ih u vezu uvlaci ili ih odbija. Cak i da je Dejvison odlican, ako je Kompozit los, onda nema sta da ih privuce u odnos.
U Kompozitu je SO srce odnosa, a njegova pozicija u 9 p. pokazuje zajednicke planove koje ljudi imaju. Kazes da je on stalno na putu a ovo 9 p. je 3. od 7. pa moze da ukaze na stalna putovanja jednog od partnera, ali se on stalno vraca kuci jer je u pitanju Rak. Mozda cak putuje i u inostranstvo, jer je 9 p. simbol inostranstva.

Samim tim SO u Raku pokazuje planove o buducem zajednickom zivotu i porodici. Stelijum u 9 p. u Raku govori slicno, narocito sto je tu i VE kao zenski princip i osecaj za uzivanje, pa je tu puno neznosti, romantike, planiranja...
Bitno je prepoznati ko je ko, ko je ASC a ko DSC.
Obicno je stariji partner 1 p. ali ne mora uvek biti tako, cesce se prepoznaju kroz simboliku.
Ovde je jedan partner vrlo romantican, ali i sklon ljubomori i verbalnoj manipulaciji, taj je partner idealista i pun planova ( VE u Raku a PL na ASC90ME ) dok je drugi prikazan MA u Vodoliji, retro u 4. kuci, malo bi kuci malo bi sloboda, pa je taj partner i prilicno neodlucan, cas je tu, cas nije, ume cesto i da koci u vezi, preispituje sve, ali ipak voli dom i kucu i tezi nekom zajednickom gnezdu, mada bi mozda cesto odsustvovao. Kako su SO i MA muski principi, ovde jedan deo njega tezi domu, romantican je i spreman na odricanja, a drugi deo ne zeli bas lako da se resi svoje slobode, sto izaziva neki konlikt unutar njega.

Posto 1 p. prikazuje jednog partnera mozemo reci da je u pocetku taj partner delovao pun optimizma i romantike, dok je drugi vise bio za neki slobodniji odnos, mozda cak i poludrugarski, otvoreniji, ali ne previse...

MO je u Strelcu gotovo neaspektovan, u 3 p. pa bih mogla reci da volite puno da pricate jedno sa drugim...
MO i VE su zenske planete i prikazuju tebe i tvoje emotivno zadovoljstvo, a ovako polozene govore o tvom idealizmu u vezi.
SO i MA su muske planete i govore o njegovoj posvecenosti odnosu ali i neodlucnosti...

Sada je dobro uporediti ovaj Kompozit sa Dejvisonom i videti da li i kako ce se odnos dalje razvijati i u kom pravcu ide, a koje su potencijalne opasnosti.
Ovde je najveca opasnost verbalna manipulacija jednog partnera, ME90PL koja ce vremenom sve vise da dominira... ME je inace vladar 12 p. a ovo polje cesto govori o tajnama, opasnostima ili zavrsetku odnosa, pa kako je 90PL onda najveca opasnost mozda preti upravo u laganju, skrivanju, potajnoj ljubomori, manipulaciji, kopanju po svim detaljima, sta je ko rekao, zasto je rekao, sta se iza cega krije, trazenje uvek nekih skrivenih motiva, nepoverednju... To je najveci neprijatelj odnosa.

Sada sam bacila pogled na tvoj natal. Mislim da se iz njega bas lepo vidi partner, retro MA na IC, ovaj tvoj je u Jarcu a ovaj u Vodoliji...

Ti si inace proracunata i zahtevna VE u Devici kojoj je tesko udovoljiti, jos 90SA, umes da budes veoma hladna u nekom periodu, jako tesko te je nekada zadovoljiti, jer si u dusi u stvari nesigurna pa postavljas visoke standarde...Tako si ti fakticki stalno gladna ljubavi, a meni to lici na ovu VE 180 JU u Kompozitu, koja zeli maksimalno zadovoljstva i ljubavi, a aktivirana je tranzitom SA na ASC Kompozita koji je napravio 90JU i 90VE. Plus sto u natalu imas VE60PL jos, kao ovaj PL na ASC...

Kako je on prikazan u svojoj natalnoj, da probamo da prepoznamo ko je ko?

majabl
17-08-2012, 09:04
Kod mene u kompozitu so mo me, je u prvoj , posto je asc u blizancima. taj me u prvoj sa so i mo i onda imaju 180 na sa koji je na vrhu sedme..hah nema tu sta puno da se objasnjava..a ju kao vl sedme je u devetoj u vodoliji i ima 90 sa...inace sve su same konjukcije i kvadrati, nikad toliko kvadrata i konjukcija nisam vidjela....:)

kaiserin
06-10-2012, 15:05
a sta bi donelo sunce i Mars u egzaknoj konjunkciji sa mc ?

ljeljena
12-11-2012, 17:58
ajde kad stignete, drugari bacite pogled na ovaj composit....stvar je vrlo delikatnna...naime nas dvoje smo najbolji prijatelji vec dug niz godina, ali u poslednje dve taj odnos se intenzivirao a i ljudi oko nas pocev od clanova porodice pa nadalje su toliko dosadili sa pricom o tome da smo "sudjeni" jedno drugom, pa rekoh da vidim sta kazu zvezde...:)))
kompozit:
http://www.dodaj.rs/f/h/dJ/27BkfWgG/composit.gif
za svaki slucaj evo i sinastrije:http://www.dodaj.rs/f/V/12J/4i8vKgSc/sinastrija.gif
kao i dejvisona:http://www.dodaj.rs/f/21/EF/4oXFgwfR/dejvison.gif

ginger
06-01-2013, 01:37
evo ja baš gledam kompozit karte nekih poznanika i nešto moje od prije, gledam direkcije na kompozit.
ljudi generalno više vole davison chart kada analiziraju neki odnos. ja više volim kompozit. i to koristim da uradim direkcije na njega. to mi je ful zabavno. a zabavno je zato jer dolazim do raznih rezultata, za razliku od davisona gdje baš ne nailazim na rezultate koje očekujem kada ga progresiram ili slično.

iskustva, mišljenja???

Mimiza
06-01-2013, 11:30
Ovde je jedan partner vrlo romantican, ali i sklon ljubomori i verbalnoj manipulaciji, taj je partner idealista i pun planova ( VE u Raku a PL na ASC90ME ) dok je drugi prikazan MA u Vodoliji, retro u 4. kuci, malo bi kuci malo bi sloboda, pa je taj partner i prilicno neodlucan, cas je tu, cas nije, ume cesto i da koci u vezi, preispituje sve, ali ipak voli dom i kucu i tezi nekom zajednickom gnezdu, mada bi mozda cesto odsustvovao. Kako su SO i MA muski principi, ovde jedan deo njega tezi domu, romantican je i spreman na odricanja, a drugi deo ne zeli bas lako da se resi svoje slobode, sto izaziva neki konlikt unutar njega.


E ovo i mene zanima. Kako bi se tumačilo kada su npr. muške planete neusklađene, npr. So u vodoliji a Ma u jarcu dva totalno različita znaka, a isto tako i ženske ( Mo u blizancima i Ve u ribama-nikakva veza!), međutim svaki muški princip ima dobar aspekt sa ženskim ( So120Mo i Ma60Ve). Da li kao neusklađenost te muške ( a i ženske) osobe unutar sebe samih, ali usklađenost kada su u paru....heheh sad sam možda odvalila! :D Svakako ima neke kontradiktornosti koju ne bih znala da povežem i rastumačim....

Ginger, direkcije na kompozit?!? Sad me totalno zbuni! Pa zar se ne gledaju dir/progresije itd na Davison, svuda piše kao to je živa karta odnosa, a kompozit govori samo o tome kako se mi osećamo u tom odnosu. Jedino ako si mislila da se i naša osećanja i stavovi po pitanju tog odnosa menjaju, ali za to mi nekako logičnije da se gledaju progresivne sinastrije....valjda? :rolleyes:

ginger
06-01-2013, 22:01
a ne ne.

baš to, na kompozit. strašno je to kako kompozit reagira na direkcije. samo na direkcije, ne na progresije. direkcije su "umjetno" kretanje planeta baš kao što je i kompozit "umjetan". to je nešto što ne pripada ovoj našoj zemaljskoj dimenziji i kao takvo djeluje na višem nivou.

Lily
07-01-2013, 09:45
a ne ne.

baš to, na kompozit. strašno je to kako kompozit reagira na direkcije. samo na direkcije, ne na progresije. direkcije su "umjetno" kretanje planeta baš kao što je i kompozit "umjetan". to je nešto što ne pripada ovoj našoj zemaljskoj dimenziji i kao takvo djeluje na višem nivou.

Super, sad si mi dala ideju!
Baš ću da isprobam!

Lily
07-01-2013, 09:48
Može li neko da baci pogled, ako je raspoložen:
http://tinypic.com/view.php?pic=6zne9s&s=6
Ona je mladja.

nedda
07-01-2013, 13:53
Ginger, ali koju godinu uzimas za godinu rodjenja u Compositu?

Mimiza
07-01-2013, 15:06
Može li neko da baci pogled, ako je raspoložen:
http://tinypic.com/view.php?pic=6zne9s&s=6
Ona je mladja.

Zanimljiva karta... vladar Ac i Dc u konjukciji, što govori o jakoj privlačnosti, Ne i Me u 10.k, nekako će ih svi videti kao par, mada čini mi se da će ona biti ta koja će se nećkati i više dvoumiti u ovom odnosu, oko njene budućnosti ( Me90Ma vladar 9.k) dok će on od samog početka biti više zagrejan i za neku ozbiljniju priču. ( Ju0Ac pri čemu je jupiter i suvladar Ac i vladar 10.k-zenit i čemu veza teži).
Takođe Sa u 7.k daje teškoće kada je u pitanju ulazak u ozbiljniju vezu ili brak, odugovlačenje, verovatno zbog nje jer ona (Me) radi 90 na tog Sa, a Me je i vladar 4.k, kao da se protivi zajedničkom životu, barem u početku. Imamo i Ve90Sa (Ve vladar 3/8.k) moguće da je ona na neki način nepoverljiva ( Mo u 8.k) puna strahova, ili ima neke tajne koje prećutkuje i boji se da otkrije (Ve vladar 8 u konjukciji sa Me-njom), a možda su i njena braća ili sestre protiv te veze. Međutim verovatno će te tajne na kraju ipak biti obelodanjene jer je Ve vladar 8.k otišla u 10.k.
Mo kao vladar 5/6.k nema aspekat prema Me kao vladaru 7.k, opet neki otpor prema braku, međutim suvladar 6.k je So, ono je u 10.k, teži nekoj budućnosti ali Lav je uklješten pa opet se radi o nekom odugovlačenju.
Mislim da se ovo dvoje jako privlače ali ono što ih koči da uđu u vezu, ili ako već jesu da budu još bliskiji, je upravo to neko nepoverenje (Sa vladar 12.k podsvesti u 90 sa Ve vladarem 8.k tajni) a koje je kod nje izgleda mnogo jače (Sa90Me-ona) i zbog toga je komunikacija dosta teška. ( Ve je vladar i 3.k), međutim kako su ovi kvadrati separacioni moguće da će vremenom proći, a štitiće ih i ovaj Jupiter u 12.k, za koji mislim da je pozitivan jer on je u ribama i svojoj prirodnoj kući za razliku od nekih drugih planeta koje ne bi trebalo da budu u 12 polju. Moguće da on kasnije govori i o jednog neverovatno dubokoj povezanosti koja može da se ostvari između njih dvoje,naravno ako se reše ovi gorepomenuti problemi. Jer Ju60Me aplikacioni nije toliko zanimljiv samo zato što je u 12.k i povezuje 1. i 7, već povezuje 1/4/7/10 polje i tako u krug, znači sve ugaone kuće koje su od velike važnosti. :)

Lily
07-01-2013, 15:27
Zanimljiva karta... vladar Ac i Dc u konjukciji, što govori o jakoj privlačnosti, Ne i Me u 10.k, nekako će ih svi videti kao par, mada čini mi se da će ona biti ta koja će se nećkati i više dvoumiti u ovom odnosu, oko njene budućnosti ( Me90Ma vladar 9.k) dok će on od samog početka biti više zagrejan i za neku ozbiljniju priču. ( Ju0Ac pri čemu je jupiter i suvladar Ac i vladar 10.k-zenit i čemu veza teži).
Takođe Sa u 7.k daje teškoće kada je u pitanju ulazak u ozbiljniju vezu ili brak, odugovlačenje, verovatno zbog nje jer ona (Me) radi 90 na tog Sa, a Me je i vladar 4.k, kao da se protivi zajedničkom životu, barem u početku. Imamo i Ve90Sa (Ve vladar 3/8.k) moguće da je ona na neki način nepoverljiva ( Mo u 8.k) puna strahova, ili ima neke tajne koje prećutkuje i boji se da otkrije (Ve vladar 8 u konjukciji sa Me-njom), a možda su i njena braća ili sestre protiv te veze. Međutim verovatno će te tajne na kraju ipak biti obelodanjene jer je Ve vladar 8.k otišla u 10.k.
Mo kao vladar 5/6.k nema aspekat prema Me kao vladaru 7.k, opet neki otpor prema braku, međutim suvladar 6.k je So, ono je u 10.k, teži nekoj budućnosti ali Lav je uklješten pa opet se radi o nekom odugovlačenju.
Mislim da se ovo dvoje jako privlače ali ono što ih koči da uđu u vezu, ili ako već jesu da budu još bliskiji, je upravo to neko nepoverenje (Sa vladar 12.k podsvesti u 90 sa Ve vladarem 8.k tajni) a koje je kod nje izgleda mnogo jače (Sa90Me-ona) i zbog toga je komunikacija dosta teška. ( Ve je vladar i 3.k), međutim kako su ovi kvadrati separacioni moguće da će vremenom proći, a štitiće ih i ovaj Jupiter u 12.k, za koji mislim da je pozitivan jer on je u ribama i svojoj prirodnoj kući za razliku od nekih drugih planeta koje ne bi trebalo da budu u 12 polju. Moguće da on kasnije govori i o jednog neverovatno dubokoj povezanosti koja može da se ostvari između njih dvoje,naravno ako se reše ovi gorepomenuti problemi. Jer Ju60Me aplikacioni nije toliko zanimljiv samo zato što je u 12.k i povezuje 1. i 7, već povezuje 1/4/7/10 polje i tako u krug, znači sve ugaone kuće koje su od velike važnosti. :)

:) Odlicna si! Hvala na analizi. To je Kompozit onog para ciji sam postavila i Dejvison i za koje sam uradila poklapanja natalnih i progresivnih/direktivnih planeta.

Mimiza
07-01-2013, 15:32
:) Odlicna si! Hvala na analizi. To je Kompozit onog para ciji sam postavila i Dejvison i za koje sam uradila poklapanja natalnih i progresivnih/direktivnih planeta.

Heheh, pa dok sam gledala ovu kartu sve mi upućivalo na njih. :) Eto vidiš da se priča poklapa i sa onim što je rečeno u analizama ostalih karata. ;)

Lily
07-01-2013, 15:34
Heheh, pa dok sam gledala ovu kartu sve mi upućivalo na njih. :) Eto vidiš da se priča poklapa i sa onim što je rečeno u analizama ostalih karata. ;)

:) Da, ta astrologija je cudo. Bas gledam i vidim da je njegova VE na direktivnom SO KompOzita, a njen SA na direktivnom MO :D. Vidis, kako se stvari uvek uklope :).

Aeria Gloria
07-01-2013, 18:32
:) Da, ta astrologija je cudo. Bas gledam i vidim da je njegova VE na direktivnom SO KompOzita, a njen SA na direktivnom MO :D. Vidis, kako se stvari uvek uklope :).

Aman oce li se to dvoje vise smuvati pa da uporedimo? :)))

Mimiza
07-01-2013, 19:14
Aman oce li se to dvoje vise smuvati pa da uporedimo? :)))

:5rotfl: !!! Eh, Saturn je to....! ;)

Dreamer
07-01-2013, 19:59
Uvek sam veci znacaj davala davison chart-u, ali danas uzeh ovu temu da iscitavam, pa bih rekla da sam se mozda prevarila :).
Kada gledam kompozit deluje mi dobro, planete nisu lose postavljene i ima dosta lepih aspekata, ali sta mene sada buni. Prvo, uglavnom se govori da je asc starija,a dsc mladja osoba, ali ja bih ovde i njega i sebe mogla prepoznati i u jednom i u drugom. On je rak/devica i stariji dosta od mene,a ja devica/ribe, pa ne znam sada kako da odredim..... Ovaj ne na dsc i to retro, vladar mc da li bi doneo meni razoacarenja ako bih sebe gledala kroz dsc ili znaci da bi oboje idealizovali vezu?

Kompozit: http://i46.tinypic.com/20qe49f.gif

Kad pogledam davison chart, nekako mi deluje da ide sve u pogresnu stranu. Ima aspekata koji se ponavljau iz kompozita, ali ima i nekih drugih losih aspekata. Na primer planete koje su obrazovale lepe aspekte u kompozitu, u davison-u prave isto aspekte ali lose. I primetila sam da u davison-u dosta planeta prave aspekte sa mojim natalnim kao na primer Mo je na mom natalnom Ve0Pl, Sa na mom Jmc, Ve na Mo......

Davison: http://i49.tinypic.com/2entcfc.gif

Vidim da se u oba chart-a poklapaju Smc i Jmc, samo sto su zamenili kuce.

Ako je neko raspolozen da mi pomogne, nek' vice :D

E da, ova veza jos nije realizovana jer se ja mnogo lomim....

Lily
07-01-2013, 20:24
Aman oce li se to dvoje vise smuvati pa da uporedimo? :)))

Pa javću! Ja im od srca želim. Videćemo :). Ali mislim da je ta VE na SO dobra za početak :).

ginger
07-01-2013, 21:32
Ginger, ali koju godinu uzimas za godinu rodjenja u Compositu?

godina rođenja u kompozitu je ona koja važi i za davison. ja sama nacrtam uz pomoć šestara- isprintam prethodno kartu kompozita ili sama nacrtam i nanosim šestarom onoliko stupnjeva koliko je prošlo od te godine, tj datuma. može bit da je prošlo 25 godina i pol npr, pa ćeš uzimat 25°30' u šestar i to nanosit. naravno preciznost je relativna, ali za početak naneseš stupnjeve a onda gdje vidiš da se nešto poklopilo- ideš za to računat matematički.

npr venera je na 15°42' vage + 25°30' (direkt. luk)= 41°12' tj to je već naredni znak- (41-30)= 11°12' škorpija

edit: cure pazite na ekvidistanc SO/MO u kompozitu. uspoređujte to sa natalnim planetama obe osobe. i pratite naravno direkcije na taj EKV.

Lily
07-01-2013, 22:48
godina rođenja u kompozitu je ona koja važi i za davison. ja sama nacrtam uz pomoć šestara- isprintam prethodno kartu kompozita ili sama nacrtam i nanosim šestarom onoliko stupnjeva koliko je prošlo od te godine, tj datuma. može bit da je prošlo 25 godina i pol npr, pa ćeš uzimat 25°30' u šestar i to nanosit. naravno preciznost je relativna, ali za početak naneseš stupnjeve a onda gdje vidiš da se nešto poklopilo- ideš za to računat matematički.

npr venera je na 15°42' vage + 25°30' (direkt. luk)= 41°12' tj to je već naredni znak- (41-30)= 11°12' škorpija

edit: cure pazite na ekvidistanc SO/MO u kompozitu. uspoređujte to sa natalnim planetama obe osobe. i pratite naravno direkcije na taj EKV.
Hvala Ginger :)! A kazi mi, da li se preko direkcija moze videti pocetak veze, odnosno koji su najcesci pokazatelji?

Lily
07-01-2013, 22:49
:5rotfl: !!! Eh, Saturn je to....! ;)

Da, jos Saturn u VII kuci :D ....

lilyrose
29-05-2013, 22:57
Ovo je moj kompozit: http://www.zaslike.com/viewer.php?file=9h8vm9y6mi4ayfljshy.gif -
- da ne znam o kome se radi, rekla bih da nema šanse za ovu vezu (upadaju mi u oči samo napeti aspekti :confused: - međutim, ova je veza trajala 16 godina...

A onda sam pročitala ovo:


. vladar Ac i Dc u konjukciji, što govori o jakoj privlačnosti, .


I uočila da je vladar ASC (Mjesec) ovdje u trigonu s vladaocem DESC (Plutonom...)
A Mjesec i Pluton me uvijek asociraju na sudbinske veze... uz to je Pluton u 5.kući... ili sam u krivu? :confused:

Venera u 12.kući - u mom i njegovom natalnom horoskopu Venera je u 12.kući - i veza JEST počela kao tajna...
I sad mi se nekako čini da je takva trebala i ostati, i da bi u tom slučaju bila sretnija... :D Sjeverni čvor u 12 mi vuče na to...? Ili...?

S druge strane, opozicija Marsa i Venere... Hm... ne zvuči baš kao garancija stabilne veze... ali možda donosi strast...?:confused:


Mjesec u 1.kući... ?

3 planete u 5 kući...?

Neptun u 7.kući - zablude...?

Nekako sam previše subjektivna kad sama pokušavam protumačiti ovo... ima netko neki drugi uvid??

vp-86
30-05-2013, 20:34
jel moze neko da pogleda ovaj kompozit???

http://www.dodaj.rs/f/1N/DR/GymqCJc/kompozit.gif

Rabiosa
27-08-2013, 22:08
Nisam znala da ovo čudo postoji :4lol:

pojima nemam da tumačim ali evo kako ja to vidim: AC u Strelcu Jupiter u 9 kući - upoznali se na fakultetu, Merkur u Jarcu nismo imali puno zajedničkih tema, razgovori bi bili dosadni da nije bilo mog humora, u početku su mi razgovori bili zanimljivi ali kasnije bilo mi je dosadno šta sve on priča pa se nisam ni trudila da ga razumem. Mesec u Škorpiji 90 Sa :doh: Mars u Raku Venera u Ribama veza nije dugo trajala, nastavili smo sa seksom posle veze :hysterical: :whine:

Chither
19-10-2013, 18:02
Uvek sam mislila da su tranziti Dejvisona bolji za posmatranje razvoja veze, ali sad sam upravo otkrila u kompozitu citav tok naseg odnosa, preko Saturna i Plutona, sve kao sat tacno da ne poverujes!

U kompozitu je Jupiter (dispozitor Venere na kog inace nikada ne bih obratila paznju) na 9 skorpije. Vladar je X kuce u VIII polju. U momentu zapocinjanja veze Saturn je bio tacno na Ju a Pluton na 9 jarca 60 nat Jupiter. Pluton je isao napred nazad i kada je doslo do svadje koja je vezu prodrmala bas dobro opet je bio na 9 jarca i isao retro a i nas odnos je krenuo unazad umesto unapred. Kada je bio egzaktan aspekt resili smo da se malo odvojimo i vidimo sta cemo, isao je nazad do 8 stepena - nas dvoje smo totalno zahladneli, a onda je opet krenuo direktno i na dan kad smo raskinuli Saturn je opet bio na 9 skorpije na Jupiteru a Pluton na 9 jarca!!! Aspekti s pocetka veze.

Sad je Saturn otisao i ne vraca se, trebalo bi da je lekcija odradjena, jer ne znam kako bih drugacije ovo shvatila, sem kao neku karmu, da se isti aspekti Sa i Pl ponavljaju i na pocetku i na kraju veze, ali Pl ostaje ceo oktobar na 9 stepenu.

E sad ono sto ne mogu da provalim je da Krajem oktobra i pocetkom novembra Saturn seda na Mars koji je takodje u VIII polju a vlada IX a tada se istovremeno desava i egzaktan aspekt Pl i Jupitera, da bi ovaj Pluton ceo mart, april, maj i pocetak juna iduce godine proveo na 13 stepenu jarca na 60 sa Marsom, dok saturn bude vitlao preko Sunca i Merkura i nasih natalnih planeta.
Ima li neko ideju kakav bi tok ovi aspekti mogli da donesu?

http://www.dodaj.rs/?l/1H/4oe4OuWP/komp.gif

mandrak-21
19-10-2013, 19:07
Ovako
sto e tice tranzita oni su vazni i deluju na kompozitni chart ali samo u konjunkcijama jer time deluju na sredisnje tacke izmedju dve planete u oba charta kao i uglove,u ostalim aspektima mozda deluju ali ne bih tvrdio da je to jako, i bitno dejstvo.Na dejvison tranziti takodje deluju ali slabije ali zato progresije deluju.Medjutim mislim da dejvison moze biti vazan kada je par vec izvesno vreme zajedno.
u tvom slucaju imas tranzitni saturn preko nekoliko planeta i takodje i smc tako da posmatrajuci sta predstavlja saturn(on i neke skrivene tajne) a jupiter- vas MC, onda vam je veza na velikom iskusenju.

Chither
19-10-2013, 19:39
Hm tacno, veza je i pocela i prekinula se pod konjukcijom Saturna i Jupitera, ali malo mi se cini da je koincidencija da je bas krajem jula kada je Pluton krenuo unazad preko 9 stepena i veza bas tako isla - stigao je do 8 stepena par dana - razvalcenje, razvlacenje, neresena situacija i kada je opet krenuo direktno preko 9 prekinulo se...opet konjukcija Saturna je sigurno odigrala najvazniju ulogu, ali nekako mi kretanje ovog Plutona bas opisuje tok veze od pocetka do raskida.

Mozda je i slucajnost...ti si svakako bolje upoznat sa ovim analizama od mene :) Aj bacicu pogled i na progresije ka Dejvisonu, jer tranziti bas ni malo nista ne pokazuju.

PS Mislis bas progresije ili primarne direkcije?
Sad gledam progresije, bas nista ne nazirem, a po direkcijama ako je moguce uopste gledati njih, jedino sto ima je Ju0Ur gde je Ju vladar IC i suvladar VII a Uran vlada VI. U trece polju se desava "radnja".

I da li je obavezno da bas on bude predstavljen prvim poljem? Ok, jeste stariji pa je u simbolici Saturna ali ovaj kompozitni raspored kuca je skoro pa identican mom natalu - skorpija vodolija, sa MC u strelcu...to nikako ne mogu da budem ja?

mandrak-21
19-10-2013, 23:17
Na dejvison se gledaju i direkcije i sve progresije i jos mnogo toga, jer horoskopi odnosa su najslozenija grana astrologije .onda se posmatraju i uporedjuju natalni progresivni horoskopi medjusobno kao i progresivni sa natalnim i obrnuto......itd.

Wicca
21-02-2015, 10:47
Narode zanima me kako biste vi gledali na kompozit u kome je Asc Vodolija, a Saturn je u desetoj kuci?

rijanon
18-10-2015, 21:07
pazite kompozit čiji Pl i Sa padaju na moj natalni JMČ orbis 1*. Sa je njemu vladar ACa, a meni DCa.
So kompozita na mom AC egzaktno, a Mo kompozita na njegovom DC.
kompozitna 7. je moja natalna 5.
kompozitna 5. je njegova natalna 7.

o karmo !

DC kompozita je u Sco. vladar Ma je na 4* Strelca u 7. kompozitnoj i tr. Sa
ga upravo gazi tokom mog Sa povratka.

biriboza
18-10-2015, 21:45
Rijanon, evo gledam. :)
Ali slaba sam sa ovom tematikom. Meni se dejvison pokazao kao izuzetno dobro sredstvo, tranziti i progresije su neke stvari tacno pokazale.

rijanon
18-10-2015, 22:23
Rijanon, evo gledam. :)
Ali slaba sam sa ovom tematikom. Meni se dejvison pokazao kao izuzetno dobro sredstvo, tranziti i progresije su neke stvari tacno pokazale.
ne znam ni ja ovo da gledam. ali, mandrak reče gore da je Dejvison bitan ako je
par već neko vreme u vezi. mi nismo. pa sam napravila kompozit.
ne znam da baratam njime, ali ono što sam istakla gore deluje i važno i
teško.

biriboza
18-10-2015, 22:36
Pa da, kako procirah, bitne su tranzitne konjukcije, a vi to imate.

rijanon
18-10-2015, 23:31
Pa da, kako procirah, bitne su tranzitne konjukcije, a vi to imate.

pa tranz. Sa gazi Ma u 7. kompozitnoj. Ma je vladar 7. komp. kuće.
Sa je vladar 10. kompozitne , meni nat. DCa, a njemu nat. ACa.
ne znam koliko je lep tranzit.

mercury_sailor
02-08-2017, 19:19
b bz liug zuftfdtfhbli uhu,